Grannfejden

Sitter och kollar på grannfejden. Micke lägger Nova, det blev sent ikväll men det var trevligt nere vid elden =)



Tidigare idag:



Valborg

Nu har vi ätit och diskat undan. Det blev makaroner, bacon, champinjoner, äggstanning med grädde och smält ost i ugnen =) Gott och ungsmat är smidigt, behövs inte passas.

Nu ska vi snart bege oss ner till en brasa i närheten. Kl 20 börjar det, lite sent men vi är lediga imorgon. Kommer nog ta lite mobilbilder kanske.

See U!

1600 kr

Japp, det kostar att storhandla men nu testar vi (jag) något nytt. Ska gå efter en matsedel när vi lagar mat och försöka vara så ekonomiska (ej snåla haha) som det bara går! Vi kastar en del mat ibland, helt i onödan. Hat fått tag i många bra recept och ikväll ska jag testa ett nu när kyl och frys är fyllda =) Liiite lättare och roligare då!

Vi var inne på Sko Punkten och kollade lite men jag hittade ingenting. Alla skor verkar så varma och jag vill ha öppen tå. Blir att leta fram mina flip-flops =) De är öppna och bra. Kollade lite på sandaler till Nova och hittade ett par i stl 21 (för små) för 149 kr. Jättesöta och kanske inte jättedyra men jag tror det finns för 100-lappern oxå + att hon precis fått "foppa-sandaler".

Nu leker Philip med S från klassen och Nova nannar här på soffan. Snart blir det mellis för kidsen och sen ska S hämtas och vi ska kolla på brasa ikväll, någonstans.

Imorgon blir det att träffa Emma. J och ev Sanna, Johan och lille Alfie om de kunde. Annars kanske farmor har tid med oss en stund =) Vi är lediga och in the neighbourhood så att säga. (Segevång-Kirseberg)

Nä nu ska jag slappa för sen blir det livat ;-)

Willys

Nu far jag och Nova iväg för att storhandla lite. Igår var vi så hungriga men hade inget skoj hemma så det blev tråkmat. MÅSTE frosta av frysen oxå. Drömde att hela kylen var full med is, det hade liksom spridit sig haha ;-)

Bilder

En trött spiderman:



Mamman idag:


vab

Så fick jag endast jobba 2 timmar idag sen var det dags att återvända hem för Novas ögon är igenklistrade =( Igen! Tråkigt tråkigt men det finns inte mkt att göra åt. Micke kunde ju varit hemma med henne trots att det är min tur men just idag hade de kaos på jobb. Så som på mitt jobb då...nä vi hade nog lite lugnare. Fick gjort det viktigaste på morgonen samt lite förberedelser inför vad som komma skall i eftermiddag. Måste komma ihåg att kontakta FK. Sen ska jag räkna ihop körersättningen så jag kan deklarera någon gång!

Annars inga planer typ. Philip är hemma från skolan eftersom Micke inte ville dra ut Nova. Men det är bara trevligt när de är hemma båda =)



Vi är inte klara med trädgården än...



Igår:



Kväll

Nu är det kväller och snart läggdags för mig =) Såå skönt för jag är sjukt trött (trots en liten middagslur tidigare) och har huvudvärk. Blev klar med tvätten innan, städade ovanvåningen oxå. Dammråttorna är nu borta ;-)

Efter vi hämtat Philip på skolan blev det Preem och lite glass-ätande och sen lek på två lekplatser i vår lilla by =) Hem och vi somnade alla tre. Efter det åkte vi till Nova Lund och H&M. Philip fick en liten svan (!) handleds-, knä- och armbågsskydd (nu ska det cyklas!!) och Nova fick en docka på BR. Sen inom MAX för lite "föda". Hem och donade vidare. Nu ligger barnen och så även jag snart. Måste duscha bara. Imorgon blir det jobb 7-14.30, kort dag =) Sen väntar 4 dagars långledigt!

Utmaning!

Jag blev utmanad av Unni!

1. VILKEN MAT ÄTER DU OFTA?
McDonalds, sushi, grillat

2. NÄR DU ÄR PÅ KALAS, ÄR DU DEN SOM SITTER, ELLER HJÄLPER DU TILL MED ATT DUKA AV?
Jag brukar alltid hjälpa till, iaf nu när man inte har en liten bebis längre att hålla

3.VART SITTER DU HELST NÄR DU BLOGGAR?
I soffan


4.KÖPER DU TRISSLOTTER OFTA?
Nope, vinner aldrig.

5.VILKEN STAD ELLER LAND HAR VARIT DIN BÄSTA SEMESTER?
Italien var riktigt nice


6.TV KANAL DU TITTAR MEST PÅ?
Tv 4 Fakta

Utmanar vidare alla som vill =) ( Alex, Evelina ;-) )

Ledig...

... och tvättar. Städat och röjt undan en massa disk. Hatar när man jobbar så mkt att hemmet nästintill förfaller =(  Nåja det finns ju värre saker som kan hända ;-) Annars har vi inga direkta planer idag. Lämnade Philip i skolan till gympan som vanligt 8.30 på tisdagar. Han ska hämtas sen 12.15 som vanligt när någon av oss är lediga.

Usch det var riktigt mkt tvätt, gillar eg inte att tvätta när jag är ensam hemma med barnen av den enkla anledningen att det är lättare att springa ut själv =) Ovanvåningen är väl kaos. Toaletterna och framför allt handfaten är äckliga tycker jag. Men jag vill ha det skinande rent alltid annars tycker jag det är ofräscht....

Nu ska jag in på tradera och lämna lite omdömen och kolla runt =)

See U!

Efter

Två bilder tagna innifrån pga att Nova försökte smita ut. Idag ska vi dra upp rötterna, skoj? Nej men vi måste!

Före:



Här kan man se räcket där ute bakom alla barnen ;-)



Efter:



Kommer fler bilder när vi är klara. Vill rulla ut färdig gräsmatta sen samt flytta "trappsteget" rakt ut mot den lilla öppnngen i häcken men vi får se när det blir helt klart. Nu ska det jobbas!

Svägerskan och Adnan kommer runt 11. Hårtvätt MÅSTE göras idag med ;-)

Projekt

Nu ska vi börja vårt projekt i trädgården =) Får se hur mkt vi hinner eftersom jag ska jobba i eftermiddag/kväll. Nova och jag gick upp ca 8 och nu är Micke uppe oxå. Vi har ju imorgon på oss oxå då även Jane och co kommer ut =)

Lämnat N, ska snart hämta P

Då var Nova på dagis nu och Philip ska hämtas snart,  jag är ensam hemma *tjohoo* Haha. Nä jag har lite att stå i tills dess bl a bädda sängarna, plocka in disk och massa leksaker som är utspridda precis överallt! Var på ICA precis oxå och träffade Rebecca med barnen, sååå stor Noel blivit. Vad tiden går, men det är jag inte den första som säger. Tanten i kassan sa: Och du har åldern inne eller? (jag skulle köpa cigg) Hihi, idag ser jag UNG ut mohaha ;-)

See U!

Jobbefredag

Idag blir det jobb 14.30-22. Dagen började av väckarklockan 7.30, trötta!! Usch, varje morgon vaknar jag av den. Även då jag har sovmorgon (vilket planeras till helgen!) för att undvika alltför jobbig huvudvärk. Philip har precis åkt iväg med Micke till skolan och jag och Nova är hemma. Ska lämna henne på dagis kl 11. Första dagen på ca 2 veckor sammanlagt tror jag. Jag lyckades inte byta till dag idag så får hämta Philip 12.15 och sen ta honom med mig in till Malmö och lämna i Oxie innan jobb. Vi ska först in i Lund och hämta en traderavinst, ett par byxor i stl 98 till Nova för 11 kr =) Stora tjejen har redan stl 98 i det mesta. Är det mudd på byxor funkar stl 98 annars kan de vara lite långa men tröjor osv är inga problem så jag köper inte mindre än 98. Vann en annan auktion på tradera igår, ett par spiderman sandaler till Philip för 31 kr, med frakt lite mer men ändå billigt och i nyskick. Nya går de på 200 kr ca.

Så ser min/vår dag ut. Helgen blir oxå kvällsjobb och annars lär vi spendera den i trädgården. Blir nog att grilla oxå =)

Ledig

Idag har jag varit välbehövligt ledig =) Igår kväll var rena rama intensivvårdsavdelningen när vi gick hem kl 22 (!) Dagen började med att jag segade mig upp vid 7.40, såå trött och det verkar jag inte vara ensam om. Även barnen sover länge =) Konstigt egentligen eftersom det blir ljust så mkt tidigare än innan. Men jag klagar inte, tro inte det ;-)

När vi lämnat Philip på skolan körde resten av familjen ut till min mamma. Vi lånade kofot, motorsåg, vanlig såg och skruvdragare till helgens trädgårdsprojekt =) Vi fikade och snackade lite. Nova faschinerades av katterna som vanligt =)

Sen blev det hem, Micke stack till jobb och jag och Nova var hemma tills kvart i fyra då det var hämtning av Philip som var på utflykt. Egentligen hämtar jag 12.15 på lediga dagar men eftersom det var utflykt fick han såklart följa med =) Vi tog med oss S oxå till skolan. Jag hade kunnat ta ett barn till om bilen var bredare eller bilstolarna smalare haha.

Hem och ordnade mat sen till Annelundsskolan för samlig och fackeltåg till Kävlinge Gamla Kyrka för en liten sångstund =) Hemma kl 19 och kvällsrutinerna påbörjades direkt med lite kvällsmat till barnen och mig. Nova var väldigt lätt att natta ikväll =) Sov bara 25 minuters middag så det kan ju ha med saken att göra.

Nu har jag "egentid" =)

Ett av mina verk på jobb (snitt-bricka)



Morgonmys:



I mormors trädgård:



Vem är bakom grinden?



Busungen Nova!!



Dålig bild, men det är Philip i randig tröja:



Min fina fina son:



Surar! (på beställning)



Tog ett par till när vi precis kommit fram till bilen men det blev nåt fel på mobilen så de sparades inte, eller nåt. Jäkla abonnemangs skit-telefon ;-) (bra mkt bättre kvalité på kontantskorts telefonerna)

Nu är det snart läggdags för moi, ca 22-22.30.

Nya skor

Idag sov vi till 7.30 =) Micke lämnade Philip på skolan och sen bar det ut till center syd. Nova fick en typ av foppa tofflor, skitsöta och rosa. Såklart ;-) Sen hämtade jag Philip och kompisen S som följde med hem för att leka. Jag ska snart till jobb.


Försov mig

Dagen började med ett ryck för min del! Klockan stod på 6.42 (jag börjar 6.45) Kollade igen och hoppades på att det skulle stå 5.42 istället men nej, jag hade försovit mig! Iofs bara andra gången på detta jobbet och alla gör ju det ;-) Så är det med våra tidiga morgnar! Fast dagen har varit bra iaf, annars följer lätt stressen en hela dagen sen. 7.30 var jag på jobb, så 45 min från det att jag sov är väl rätt ok =)

Busy busy på jobb! Fullbelagt, poppis med vårbarn =)

Nu ska jag röja här hemma, ni vet hur det är när män varit hemma en hel dag haha.

Hon blir nog DJ när hon blir stor =)



Trötta barn:


Måndag

Nu är det snart läggdags för mig. Jobbat morgon idag och ska igen imorgon så klockfan ringer 5.20 ;-) Det har blivit sjukt svårt att hitta parkering vid jobb (gratis då asså haha, annars är det inga problem) De har satt parkeringsförbud på en gata och de andra är smockfulla. Jag började 7 idag eftersom jag skulle vara i köket. Jag och Katya har varit alltiallo! Vi har en fast i köket oxå så jag och K hjälpte till med städning, bäddning, var i källare, köket, fyllde på, tvättade pumpar mm mm i all oändlighet ;-) Packade upp en massa tvätt oxå. Skulle haft medarbetar samtal med chefen men hon hade inte tid idag, busy lady!

Det har varit så fint väder idag, skönt! Philip har haft grannpojken L här och en granntjej, F. Nova tyckte det var skoj med myket barn i huset. Philip bjöd in och sa "Såja, här kan ni bo om ni vill!" haha

Igår hamnade jag och Philip i fel kyrka (!) Snacka om pinsamt haha. Men vi smet ut mitt i. Det var ju St Andreas vi skulle till, inte St Johannes. Skulle överraska min kusin så blev det tokigt men så blir det ibland. Stack hem om till svärmor, tog reda på rätt kyrka och grog dit. Aktiviteterna var slut men vi träffades och sen tog vi alla en glass i Pildammarna. Träffade min kusins nya tjej, jättetrevlig! Jag är sjukt glad för din skull kusin vitamin =) Min moster var oxå med!

Tänkte lägga in bilder men hinner ej, Nova vaknar där uppe + att det är sent (för mig asså hehe)

Hörs imorgon! GODNATT!

Söndag

Idag fick vi sova till 8.30 =) Skönt och behövligt. Annars har det inte blivit varsin sovmorgon denna helg som vi brukar ha. Nästa helg tror jag att jag jobbar kväll så då kan vi passa på.

Igår kväll somnade jag nästan på soffan med Nova. Micke snarkade redan högt haha. Hade kört igång tvättmaskinen så var "tvungen" att vänta på den så jag kunde hänga upp tvätten.

Idag ska jag och Philip in till Malmö. Det är lite hemligt vad vi ska göra eftersom det är en överraskning för en viss person ;-) Kommer skriva mer om det sen =)

Nu är det frukost sen att göra oss iordning.

Sandslott =)

Idag var det scouterna 10.30-12 ute på Barsebäcks strand. Sandslottsbyggande stod på schemat och alla var jätteduktiga =)

Jag är bra igen nu =) Jag brukar få en lindrig form av magsjuka. SOM TUR ÄR! Någon måste ju ta hand om alla inkl hemmet som annars lätt förfaller. Tur jag kunde åka med Philip idag annars hade han missat det roliga.

Efter sandslottsbyggandet blev det Netto för lite inköp av blöjor och godis =) Det är ju lördag! Snacka om att det går åt blöjor!

Micke har bosatt sig där uppe och vilar, jag är nere med Nova. Philip är ute i sandlådan och leker. härligt när man kan ha altandörren öppen och barnen kan gå in och ut som dom vill =)

Snart ska lillan nanna och då ska jag oxå vila. Natten har inneburit väldigt sönderhackad sömn...



Igår:


Familjen magsjuka =(

Usch och fy, det verkar som vi åkt på magsjuka iaf =(( Iaf jag, Micke och Nova. Läkaren sa ju (nä vi tror inte på allt läkare säger hehe) att det inte var såna kräkningar hon hade....Suck! Mitt började precis innan jag stack till jobb med magknip och illamående men tänkte att det kan vara någonting annat (vad liksom...) På jobb mådde jag först bra, sen kasst och sen bättre igen efter lite thé (?) Micke mådde oxå illa innan och har ont i magen. Nova kräkte rejält igen vid midnatt ca. Jag hade sovit ca en timme. Hosta har jag oxå, en irriterande rethosta *klagar*. Stackars Nova, hon får inte upp allt när hon spyr =( Får nästan inte luft, blir rädd och gråter. Hoppas Philip klarar sig men oddsen är ju dåliga för det tyvärr. Än har inte jag och Micke spytt iaf.

Vilken tur vi avbokade, Sanna. Vill INTE smitta någon men allra minst små nyfödda! Hoppas nu ingen liten har smittats på jobbmen jag har inte rört någon bebis alls ikväll faktiskt.

Nä om man skulle göra ett försök att lägga sig igen efter intag av 2 olika hostmediciner...See U, I hope!

Lite bilder =)


Min fina underbara dotter och jag:



Skriver lite:



Springer:



Min mamma hade fått dessa fina blommor på jobb oxå fick jag dem:



Tror lillan somnar snart. Dammsugningen får vänta, det tar ett tag att föna och platta håret ;-)

Sol!

Vilken underbar morgon, soligt och fint =) Idag ska jag vara hemma på förmiddagen så kommer Micke hem ca 13.30-13.45 så jag kan sticka till jobb. Vilket roligt liv vi har ;-) Men ibland får man pussla för att slippa vab, speciellt i spartider =) Vi har tyvärr redan fått ta ett par hundra från sparkontot men det är inte så farligt. Snart barnbidrag så får vi sätta tillbaka det vi "lånat".

Nova är bättre idag, inget kräkande idag heller =) Att få penicillin går bra fast det smakar riktigt äckligt. Hon ska ha 10 ml vilket är rätt mycket. Men hon är jätteduktig vår lilla prinsessa =) Hon var så himla rolig igår, full av energi och ville INTE sova vid 20. Var uppe med mig tills Micke kom hem sen la vi oss ca 22.30. Somnade kanske en timme efter det. Hon var så pigg! Roligt att se att hon är tillbaka igen =) Nu ska hon bara äta lite mer. Idag har jag fått i henne 3 skedar gröt, macka ville hon inte ha men dricker gör hon. Det viktigaste.

Mick tog med sig Philip till skolan på vägen till jobb. Jag ska hämta honom 12.15. Igår fick han stanna hemma för Micke ville inte dra ut Nova och jag var ju och jobbade.

Igår vid 18 körde vi ut till donken på centan och köpte varsin hamburgare ;-) Torsdagar är såna dagar! Sen körde jag igång tvätt- och diskmaskin. Idag får dammsugaren göra sitt, det behövs! Lika bra innan jag kör till jobb. Undrar hur det kommer se ut när jag kommer hem? Inga spår av min städning I guess ;-)

Stress

Såja hemma! Det har varit en busy day at work. Vi har haft att göra hela dagen. Det började med att det var EXTREMT svårt att ta mig upp imorse! Hade jag kunnat köpa mig sömn hade jag utan tvekan gjort det ;-) GUUUUD vad trött jag var. Det var dessutom ganska längesedan jag jobbade morgon. Klockan ringde 5.20 och jag gick upp 5.45. Snacka om att jag fick bråttom ;-)

Tycker så synd om dem som spricker mycket under förlossningen =( Sfinkter skada kallas det. Total eller partiell och det är när man spricker enda bak så ringmuskeln mer eller mindre går av (!) Det är min stora skräck och nu när jag jobbar med det är den inte mindre direkt. Vissa får bestående men för resten av livet. Sjukt. Allt för att man vill föda ett barn. Där är ju verkligen ett snitt att föredra.

Nova är bättre idag =)) Har inte kräkt och ätit gröt i två omgångar och en halv banan! Bra bra =) Nu nannar hon gott.

Micke stack till jobb så fort jag kom hem. Han kommer hem 22 som vanligt på torsdagar.

Träffade på Pernilla, Sannas syster idag på jobb. Hon fick sin lille pojke den 13:e, några veckor för tidigt. Sååå söt och inte så himla liten som många är i v 35. Grattis!!

Igår när jag la mig:



Just nu:



Mobilkort så därför lite kassa men men bättre än ett bildlöst inlägg kanske ;-)

Ska passa på att varva ner nu innan Novis vaknar sen lär det bli full rulle =) Höres!

Kåvepenin

Läkaren konstaterade öroninflammation på höger öra idag när vi var där =( Igår kollade hon oxå öronen men då var där ingenting. Så det blir kåvepenin nu morgon och kväll i 5 dagar. Den smakar helt för jävligt =( Men hjälper det så är det huvudsaken!

Gick för att hämta Philip i skolan 12.15 men han ville hänga med klasskompisen O hem istället. Eftersom jag skulle till läkaren med Nova passade det extra bra. Nova och jag somnade lite över 13 och sen hade jag ställt larmet på 14.15, skulle vara där 14.30. Vi hann precis men fick sen vänta ca 30 min. Nova är (av förklarliga skäl) inte alls sig själv. JÄTTE kramig och klappar en på kinden mm. Hur mysigt som helst. Ikväll piggnade hon till så pass så hon lekte lite oxå. Åt lite ostbågar. Innan idag åt hon endast 3 små bitar av en macka och 3 små bitar banan...Inte mycket. Min lilla tjej blir mindre =( Fick i henne lite gröt ikväll och vätska såklart men efter en stund kräkte hon upp en del =( Skurar rätt mkt golv här hemma nu om man säger så. Hade bokat tvättstugan 15-18 men var ej hemma förrän kvart i fem så avbokade och tvättade hemma istället. Massa nerkräkta sängkläder och annat.

Nu sover Philip i sin säng och Nova här nere på soffan sålänge. Jag MÅSTE duscha, mitt mål innan jag lägger mig ;-) Ska upp o jobba tidigt imorgon! Hoppas natten blir bättte, är ju nere på spädbarnsnivå nu när det gäller nätterna (!) Lilla gumman, bli bra! Så jobbigt att se dig vara dålig.

På väg tillbaka från skolan, utan storebror:



Hemma:



När Philip precis kommit hem i måndags:



Nu: Läsa lite bloggar mm.
Strax: SOVA!


Ledig

Idag är det min lediga dag =) Lilla Nova sover just nu. Hela natten har hon vaknat då och då och kräkt eller försökt kräka =(( Det finns ju inte så mycket i hennes lilla mage eftersom hon mest dricker. Lilla gumman! Hon blir så ledsen och rädd när hon spyr. Vi håller om henne så att hon iaf ska känna sig lite bättre. Hon har blivit väldigt kramsjuk den senaste veckan, myyyysigt! Fått en ny tid 14.30 idag hos vår läkare så får vi se vad som händer. Hon är så bra, hatar vårdcentralen här i byn. Den suger röv men det är ingen nyhet =(

Micke har kört Philip till skolan och sen vidare till jobb. Imorgon kan vi nog lösa det så att jag försöker dgå tidigare och Micke kommer lite senare. Förmodar att det är asmkt på jobb imorgon men jag får be någon annan att ta över för mig.

Har tvättid bokad kl 15 och det kan jag lova behövs så här i kräktider. Ändå har vi paniktvättat en maskin här hemma i förrgår eller när det var. Tuuur man har den i sådana här situationer eller när man bara inte orkar gå de 10 metrarna till tvättstugan ;-)

Blir annars en hemmadag, skönt. Ska bara rå om Nova och senare Philip när han hämtas 12.15 i skolan. 

Lilla  prinsessan just nu:



Hemma

Nu var jag hemma från jobb. Plockat undan en del + startat diskmaskinen och ska snart upp och lägga mig. Var tvungen att städa undan lite, finns inte mkt värre för mig än att komma ner på morgonen och mötas av kaos. Då börjar dagen dåligt - enligt mig då ;-)

Tror Micke har haft rätt så fullt upp med Nova (barnen) ikväll och imorgon är det min tur. Tyvärr kräkte Nova ikväll igen så inget dagis på torsdag heller. Tror jag jobbar och Micke är hemma eller om jag kan gå tidigare och Micke komma lite senare till jobb så kanske vi båda kan jobba. Vilket pysslande men det går om man vill och det är ju spartider nu iom vår resa! 7000 kvar att spara ihop och då är inte fickpengar inräknade men resan är all inclusive + att vi inte har räknat med juni lönen och den får vi innan vi reser. Längtar!

Jobbkvällen var lugn idag. Hos oss men förlossningen hade knökat likaså prenatal så imorgon och torsdag blir nog very busy. Jag är ledig imorgon och ska njuta av en förhoppningsvis solig dag med mina älskade kids =)

See U tomorrow! GODNATT =)

Vanlig dag

Då var påsken över och det var som vanligt igen =) Rätt skönt ändå tycker jag. Har varit ledig i tre dagar så ska bli roligt att komma tillbaka till jobb. Hoppas det är lagom att göra bara ;-)

Natten har varit bättre. Hon vaknade dock halv ett eller när det var och kräkte bara lite. Inte konstigt, fanns inget i lilla magen =( Önskar sååå att hon kunde dricka välling iaf. Det gjorde Philip alltid fast han var sjuk. Då känns det mer tryggt att de får i sig. Jaja bara hon dricker och det gör hon. Hon äter lite polarbröd nu, det gillar hon =) Ville ha mitt varma kaffe men fick lite o´boy istället. Känns som lite socker är på sin plats. Jag vaknade halv sju, helt jävla täppt i näsan =( Sen var det typ kört. Lika bra att gå upp när ändå Nova vaknat.

Philip ska till skolan 8.30-12.15 idag. Jag hinner hämta honom innan jag drar till jobb. Micke stannar hemma med Nova.

Nu är det kväll...

...och snart dags att sova =) Ska bli skönt eftersom natten inte var så bra. Somnade väl runt midnatt oxå upp 6.30 sen har det varit full rulle nästan hela tiden. Värre för Micke dock som var uppe med Nova hela natten typ. Tror inte de sov mycket, slumrade mest. Nova har spytt tre gånger idag, senast när vi skulle lägga henne =( Hon blir så ledsen när hon spyr och det förstår jag för det är verkligen inget skoj. Tårarna rinner på mig oxå när jag spyr fast det var väldigt länge sen nu som tur är. Vet inte vad det kan vara men om det är smittsamt lär vi snart få veta! Tror och hoppas att det hänger ihop med hostan hon har eftersom hon är väldigt slemmig i halsen. Hon hade ont i magen innan oxå, det syntes på henne och hon nickade när vi frågade. Lilla gumman, vill inte att du ska vara dålig ju! Får se hur natten blir. Vi är beredda att dela som inatt. Jag jobbar kväll imorgon så det finns möjlighet att sova på förmiddagen för den som har nattvaket. Förhoppningsvis kan vi sova alla fyra inatt =)

Det blev grillat idag, fjärilskotletter, baconlindad korv och banan (var helt ok med baconlindad banan haha), potatissallad och vanlig sallad. Gott!!

Vi har röjt en del i trädgården oxå, det var det fina vädret som lockade ut oss. Varken jag eller Micke har gröna fingrar men ibland är det skoj. Jag planterade om mina två (enda) blommor i huset. Det är synd om de två ensamma blommorna. Glömmer väldigt ofta att vattna dem oxå ;-) Har trots det haft dem i säkert fem år (!)

Skulle lägga upp lite bilder från idag men blev avbruten, Nova vaknade och Micke var i duschen. En snorsugare är fan ovärderligt innan barnen kan snyta sig!! Sög ut hur mkt som helst! Stackars lilla tjejen!



Innan låg stenarna i sick-sack (?)



Ser lite WT (white trash) ut men riktigt så illa är det inte haha



Här var en ful äcklig buske innan och nu vet vi inte riktigt vad vi ska ha där...


Slappt

Nu har Philip kommit hem =))) Nova sover så vi glor på tv trots det fina vädret ;-) Slappt och skönt. Imorgon blir det jobb för mig och ev för Micke oxå. En sån här natt till så blir han hemma med Nova.

Senare blir det grillning av baconlindade korvar, fjärilskotletter, hemmagjord potatissalad och grönsallad *såå gott*


Bilddagboken

Uppdaterat lite, såg att det var 1 år sedan sist (!) Men jag har ju numera alla bilder här i bloggen =)

http://rebecca81.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1238536801&id=355032982

Annandag Påsk

Nova har hostat precis hela natten så Micke stackaren har varit här nere i soffan med henne. 6.30 eller nåt vaknade jag, slut på nässpray och helt jäkla täppt. Lönt att ligga mer liksom + att det var Mickes tur att sova. Hoppas han kan ligga riktigt länge idag. Dessa nätter är verkligen det absolut jobbigaste med att ha barn....Tur de blir stora någon gång ;-)

Nova och jag ska åka till Willys strax, de öppnar kl 10. MÅSTE hitta ett apotek som har öppet, can´t take it anymore. Vet att jag måste trappa ner ooch sluta helt men just nattetid är helt fel tidpunkt. Man måste ju liksom kunna andas när man sover!

Idag planerar vi att grilla. Vet inte om min mamma och syster kommer, de hade mkt annat att göra men vi får se. Philip kommer ca kl 14! Äntligen, som jag saknat min lille pojke!! =)) Varit hos sin pappa sedan i torsdags ju! Är inte van vid att han är borta så länge. Vet inte hur vi ska göra i sommar. Förra sommaren hade vi 2 veckor var men det var jobbigt att vara utan honom så länge =( Kanske varannan vecka är lagom? Får ta upp det till diskussion.

GRATTIS THILDE PÅ 3 ÅRS DAGEN IDAG STORA TJEJEN =))

See U later!

Påskdagen

Det började med att Micke varit uppe halva natten med en hostig Nova. Jag märkte ingenting men jag antar att han ville låta mig sova eftersom det var jag som skulle upp med henne imorse. Så hände ca kl 7. Tidigt! Vi käkade lite frukost som vanligt och kollade på tv.

Efter att vi slappat halva dagen och Nova sovit i 4 timmar och 15 min (!!) tog vi fram lite bröd för att gå ner till ån och mata ankorna =) Där var dock inte så många. Efter att vi kom hem gick jag ut på en powerwalk, nice!

Till mat blir det antingen pizza eller friterade räkor med ris (hemmagjort) men då måste vi iväg och handla sötsur sås och det vete fasiken om vi orkar + att det är väl stängt överallt i denna lilla by ;-)

På väg:




Nova ville inte sitta i vagnen...



...utan på pappas axlar =)



Nere vid ån (haha)



Tror någon annan hunnit före för ankorna var inte speciellt på hugget!


Snart 28 år!

Shit asså, jag blir 28 om lite mer än 2 mån! Tiden går fort när man är lycklig och har roligt =)

Årets första grillning =)

Igår kväll var jag alldeles för trött för att uppdatera och skriva något. La mig kl 22. Nova vaknade och hostade hela tiden så lika bra att lägga sig. Imorse var det min tur att gå upp med henne och lite över sju var det dags. I förrgår sov de till 9, undrar hur Micke gör för att hon ska sova så länge ;-)

Igår kom Mickes mamma, två systrar och Adnan hit på lite grillning. Årets första =) Det var riktigt gott! Grillat är ju helt underbart! Vi borde köpa en annan grill, större och bättre. Har endast en liten klotgrill som jag köpte för ca 2 år sedan. Visst, den funkar men är inte speciellt stor ifall man är många och ska grilla mycket på en gång.

Från igår:




Idag kanske det blir träff med Lotta och Sandra igen. Lotta åker snart hem till London igen så vore kul om man hinner ses en gång till. Skulle vilja att Philip kom hem redan idag så man får iaf en helt ledig dag imorgon med honom. Ska ringa och höra om det går bra. Han är ju hos sin pappa nu.

Stort GRATTIS till Sophie och Johan som fick sitt 6:e barn igår!! Hoppas allt gick bra =)  http://flerbarnsmamma.wordpress.com/

Påskafton

Idag hade turen kommit till mig för sovmorgon =) Ställde klockan på 9 men låg till halv tio. Fick ta 2 panodil sen, I knew it men det var värt det. Huvudvärken är borta nu efter en dusch. Fixat hår, smink mm. Skönt att vi städade och fick undan tvätten igår. Nu inväntar vi svärmor och svägerskorna + Adnan =)

Nu ska det fixas lite här hemma innan the guests arrives.

See U!

Långfredag

Idag har jag jobbat denna långfredag. Det började lugnt sen drog det igång med diverse problem att lösa =) Mycket amningshjälp samt mobilisering av sängliggande mammor.

Efter jobb körde jag till Burger King på Värnhem och träffade Micke, Nova, svärmor, svägerskor samt deras mormor =) Nu har jag nyss hängt två maskiner tvätt, två är i maskinerna och två återstår *pust* Städat hela huset och Micke har precis moppat här nere. Känner mig trött men lite datortid råder bot på det mesta ;-)

Imorgon kommer Mickes familj hit på påsk-grillning, vår version av att fira påsk =)

Nova har inte sovit middag idag så det blir kanske tidig läggning, än är hon i farten =)

Hörs!

Skärtorsdag

Ett snabbt inlägg eftersom jag måste lägga mig, upp tidigt imorgon och somnade nyss på soffan där uppe med Nova. Somnar alltid! Kollade på Vanity Insanity hehe!

Jobbat idag, stack tidigare eftersom Micke var hemma med barnen och Novas ögon började klydda igen. Hem och sen körde jag Philip till Oxie. Han ska stanna där till måndag. Saknar honom redan =( Tråkigt att inte träffa honom så mycket idag men så har han varit hemma hela dagen med Micke och lillasyster.

Hämtade Lotta på mobilia sen hem oxå kom Sandra, hennes kusin med söta Livia hit på fika. Sandra hade bakat en jättegod äpplekaka =) Barnen lekte och vi snackade skit! Sen blev klockan 20.30 (!) och det var HÖG tid att lägga Nova. Micke är ju ledig imorgon så de ska inte upp tidigt. Bara jag då *suck* men sen är jag ledig i 3 dagar =)

GODNATT

Vår dag =)

Vi begav oss hemifrån ca kl 11 denna lediga dag. In mot Malmö och Kirseberg efter biltvätt på Preem, man såg spåren efter min tvätt idag (haha) Nu är den finare än nånsin! Postade ett tradera paket oxå. Stammis eller vad ;-) Sen fick vi kaffe och wienerbröd på köpet när man tvättade bilen! Gott!  Handlade lite fika åt barnen på vägen. Novas fastrar passade henne medans jag och Philip var hos Nada. Philip var så himla rolig där men han charmar de flesta med sina roliga kommentarer ;-) *stolt*

Efter det hämtade vi upp Nova och var en stund hemma hos Mickes mamma. Kollade lite baby-stuff med Jane =) Roligt roligt med förberedelser. Åkte ut till min mamma för påskrisklippande. Mammas granne Anette var ute med barnen så vi fastnade där och Nova sov i bilen. Bjöds på latte och kakor! Barnen lekte en del sen kom mamma hem och vi klippte ris + påskliljor =) Fint!

Vi körde hem, lämnade Nova och Philip och jag åkte till Netto och handlade påskägg och lite mat.

En underbart fin dag! I love U kids =)



Hemåt =)




Gott med glass efter maten =)



Har lyckats sluta bita på naglarna, hur vet jag inte!


Sovmorgon!

Ja det kan man kalla det. Nova gick upp sist av alla, ca 8. Det var skönt att sova ut lite. När jag kom upp var Micke och Philip redan uppe. Nova är så gosig att ha i sängen nu om nätterna/morgnarna. Typiskt när vi håller på att lära henne sova i egen säng ;-) Igår hade hon fått ett utbrott på väg hem från dagis. Likadant som hände när jag var ute och gick med henne i vagnen härom dagen. Vill hon inte sitta i vagnen så visar hon det ;-)

Idag ska jag till Nada kl 13 och snälla Denice passar Nova under tiden. Philip tar jag med mig, han är lite lättare att få att vara stilla =) Vi hade tänkt bege oss till lekplatsen bakom Stadsbiblioteket men vädret är ju inte det bästa. Kanske tar Beijers park istället när vi ändå är på Kirseberg. Där är ju oxå en fin lekplats.

Annars inget inplanerat, skönt att vara ledig. Ska jobba torsd och fred sen ledig helgen + måndag =) Påskris måste vi fixa idag :-)


It´s a BOY!!


Min svägerska Jane och hennes sambo Adnan var på UL idag, it´s a BOY!!! Haha, äntligen lite manlighet till den familjen. Micke har ju två systrar oxå kom Nova ;-) GRATTIS TILL ER!!

Innan barnen lämnades på dagis/fritids fick jag ett ryck. Eller ryck och ryck. Jag har tänkt och funderat på det länge men att vi skulle åka och köpa det just idag hade jag inte planerat. Jag bestämde att Nova skulle slippa sin overall idag men då krävdes det ett par överdragsbyxor. Vi stack ut till NovaLund och in på Lindex (älskar Lindex) Kollade inte ens på H&M och KappAhl (dåligt med tid oxå) Det fanns en tunnare modell oxå för 149 kr men de var jättetunna tyckte jag = kalla (?) Fanns bara i brunt i stl 92. Hade tankar på stl 98 men de är stora i storlekarna. Sen hittade jag fleecefodrade i delvis galon i stl 92 för 139 kr. (rea) Visserligen mörkblå but who cares lixom! Inte vi =) Nova blev förälskad direkt, skoj!



Mitt hår börjar bli långt minsann men det är vad jag väntat på. Inte för jag vet vad jag ska göra med det. Bara ha det antar jag haha. Men det är vid denna längden man vill göra nåt. Ska klippa topparna snart iaf. Kanske ska be min syster? (snål) (På bilden kan man oxå se att jag inte lyckades så bra med slingorna baktill hehe...next time!)



Moi today! Fin väst jag fick i brevlådan idag från Tradera =) Perfekt i vår!



Sen tvättade jag bilen samt dammsög och torkade av inuti:



Nu käkar jag, ska sen packa ett tradera paket, sen till jobb =)

See U!

Tisdag

Tisdag betyder kvällsjobb denna veckan. Hela familjen är hemma men Micke åker till jobb nu halv tio. Båda barnen ska lämnas kl 11, eftersom det är påsklov slipper vi lämna Philip redan 8.30. Skönt med lite hemmamys på förmiddagen =)

Kanske ska tvätta bilen sen om jag hittar alla grejor som ska till. I förrgår på jobb sket fåglarna ner min bil på pildammsvägen. Drygt.

Hemma igen =)

Jag och barnen har haft en helt underbar ledig dag =) Började på Funhouse och sen i Pildammarna så det gick enligt planerna med andra ord.

Nu ska vi bara mysa hemma =)




Från igår när jag jobbade:



Påsklov

Då var det påsklov och jag är ledig första dagen =) Skönt att ha dem hemma tycker jag, speciellt Philip eftersom han numera går i skolan varje dag annars. Klart att det är mysigt att ha Nova hemma oxå men det är man mer van vid =)

Funhouse står på planerna enligt Philips önskemål sen fågelmatning i Pildammsparken =)

See U!

Sovmorgon!

Skrev precis ett inlägg men det försvann när jag la till mobilbilder (?) Tur det inte var så långt ;-)

Idag ställde jag klockan på 9 men snoozade till halv tio, underbart =) Ska till Nada kl 13 så drar hemifrån 12.30 sen är det jobb 14.30-22 som igår. Philip kommer hem runt 18. Kollade precis almanackan, trodde jag skulle jobba i köket imorgon men jag är ledig =) Skönt iom att jag jobbat helg + inte träffar Philip ikväll. Ledig onsdag med och helgen, nice!

Medans mamma sov:


Mobilbilder



I moppebilen:



I moppebilen:



Första gången med sugrör:



Hos doktorn:



Lillan 1 dag gammal:



Sommaren -08:






Off to work!

Nu ska jag köra om 10 minuter så jag hinner inom till Philip och lämna hans tabletter.

Nova och jag var på promenad innan, helt underbart väder! Jag klädde mig för varmt dock, helt svettig! Nova gillar inte att sitta i vagnen så mycket men stundtals var hon tvungen om vi överhuvudtaget skulle komma framåt ;-) Vi gick till ICA och handlade lite. Nu nannar Nova middag och jag sticker så fort Micke kommer hem från affären. Tycker mig höra brummet från moppen ;-) Kommer hem ca 23 ikväll så det blir nog inget mer skrivet idag. Imorgon är det min sovmorgon!! Längtat!


Lördag

Idag skiner solen igen =) Underbart! Min sovmorgon imorgon men Nova ville ligga kvar till 7.30 vilket är en helt okej tid här hemma =) Jag la mig 22 igår för att vara på säkra sidan. Behöver få min skönhetssömn ;-) Det är underbart att sova. Det verkar faktiskt som om mina barn oxå blivit tröttare om morgnarna trots att det är bra mycket ljusare. Många vaknar ju tidigare pga ljuset. Själv känns det som man börjar komma ikapp nu, har insett att det är vår och är inte SÅ trött längre. Nu ska man vara pigg ju =)

Fick med mig lite vit färg från mamma igår så nu ska jag måla lite träramar och rama in alla skol/dagis foto och sätta i trappan. Tänkte det kunde vara snyggt att ha alla vita. Har ju vita karmar och andra detaljer i vitt. Så ska jag spendera min morgon samt leka med Nova. Hon ligger och tuttar nu, det ska snart avvecklas. Sen måste en skön promenad hinnas med innan det är dags att jobba 14.30. Ska in med medicin till Philip oxå för utslagen verkar komma tillbaka om kvällarna (?)

See U!


Fredag-uppdatering

Begav oss hemifrån vid 11.20 för att vara hos läkaren 11.30. Utslagen hade lägligt nog försvunnit nästan helt! Hon tyckte vi skulle avvakta. Kan ge honom en halv av min nässelutslags-medicin vid behov. Sen till skolan och hämta papper + lämna lånebok.

Lämnade Philip i Oxie sen vidare till min syster som bor på Strandhem. Fikade sen vidare till min mamma men hon var på jobb. Träffade mammas granne Anette, hennes sambo, deras två barn Olivia och Oliver samt en annan granne och hennes dotter. På väg hem ringde Alex och sa att Evelina och Sören satt fast vid gränsen till Köpenhamn, på svenska sidan. (De jobbar i kph) Bilen de lånade hade fått nåt fel och fick ej köras. Den andre killen väntade på bärgningsbilen. Så jag svängde snabbt dit och plockade upp dem sen vidare till förskolan där deras pojkar går. Jag vet hur jobbigt sånt kan vara även om jag klarat mig hittills *peppar peppar*. Huvudsaken var att de kom hem, jag var ju ändå där =)

Nova direkt i badet när vi kom innanför dörren, nu äter vi: köttbullar och spagetti (vi har ej handlat haha)

Micke kommer hem snart.



Hemma

Då var jag hemma ännu en dag jag skulle jobbat. Novas ögon är inte helt okej + att det är fredag så får hon hela helgen på sig att tillfriskna. Jag ska jobba kväll i helgen så jag kommer till jobb iaf =) Jag saknar jobb, är gald över att kunna säga det! Philip fick några konstiga utslag i ansiktet igår efter han hade varit ute och lekt. Det blir ingen skola för honom utan ett besök hos doktorn kl 11.30 istället.

Måste lämna tillbaka hans lånebok i skolan dock och hämta ännu ett frånvaropapper som FK ska ha sen ev apoteket och ICA. Barnen har ju inte feber annars hade jag inte gått utanför dörren med dem. Då ska man bara vila och ta det lugnt.

Philip körs till Oxie i eftermiddag så kommer han hem igen på söndag. Tror det är nästa helg han ska stanna hos oss =) Då ska vi hitta på något roligt!

Lugnt

Just nu är det lugnt. Barnen var lagda till 20, något senare än vanligt men jag är ensam med dem ikväll + att de duschades. Nova har hunnit vakna till 2 ggr redan. Gav henne hostmedicin och nässpray nu senaste. Hoppas det hjälper. Hon ligger och andas genom munnen och håller andan, skitjobbigt måste det vara. Sen vaknar hon av rycket när hon måste andas!

Torsdagar är alltid lite stressiga för mig eftersom Micke jobbar kväll, speciellt om jag jobbar oxå men det har jag inte gjort idag. Blev Mc Donalds till middag, nyttigt va?! ;-) Philip blev jätteglad för att få leka på lekplatsen utanför vid Center Syd medans Nova och körde på Drive In.

Nu har jag röjt oxå + disken från innan idag så sitter i ett nystädat hem, härligt =)

På tv4 fakta handlar det om plastik operationer. Än en gång, tur vi ej har så mkt pengar ;-) Fast jag hade nog "bara" ändrat på mage, tuttar och näsa. Till att börja med iaf ;-)

Nu ska jag surfa vidare och njuta av lugnet =)

Soool!

Vilket underbart väder först av allt!! =)) Det är sommarvarmt här nere i Skåne, iaf där det inte blåser. Philip och jag gick hem från skolan innan med bara tröja! Nova sov i vagnen så vi passade på att leka lite på en lekplats. Min huvudvärk smög sig lite på igen under förmiddagen men nu känner jag att den är helt borta =) Det är underskattat att må bra! Jag ska vara mer tacksam =)

Först av allt idag gick jag upp en timme för tidigt (hur man nu kan göra det frivilligt) Kollade på klockan och trodde den visade 6.59 och tänkte, jaja en halvtimme tills den ringer men den var 5.59 och det upptäckte jag när jag redan vaknat till ordentligt men ingen annan (haha konstigt) Så jag gick upp och duschade, tvättade håret och allt helt ensam (underbart!) Var klar lagom tills resten av huset vaknade. Då blev det frukost och sen körde jag och Philip till skolan. Snabbt inom Preem för en frukt först. Philip handlade själv och jag väntade i bilen =) Jag körde till Nada och inom Mc Donalds för två cheeseburgare ;-) Hemma var Nova och Micke ute i det fina vädret. Efter att Nova käkat och jag dammsugit och moppat hela huset bar det av till skolan igen. Där var det drop in påskfika =) Trevligt! Jättegoda bakelser och kaffe *mums*. Tog omvägen via postlådan vid handelsboden för att posta till FK. Nova somnade till slut i vagen, gungat sönder mina armar haha.

Spenderade sen ca en timme på gården här hemma vid sandlådan. Grannbarnen kom ut och lekte oxå =) Nu efter ett mellanmål är Philip ute igen och Nova inne. Ikväll är vi lata med maten, blir nåt färdigt. Micke är ju inte hemma. Orka stressa liksom.



Så här såg magen ut för någon dag sedan men än är vi inte klara =) Det är det lilla "hänget" nerevid vi har kvar. Envishet är en dygd!



Nu ska vi strax iväg och käka.

Huvudvärken borta-äntligen!

Vet inte hur det gick till för ungarna är ju som ungar är mest-höggljudda ;-) Måste varit maten! NAJS!! För alla som inte känner mig-jag funkar inte alls med huvudvärk. Något av det värsta jag vet. Min snälle make har lagat mat och röjer nu i köket. Det kallar jag kärlek ;-)

Nu ska barnen i säng snart. Philip påpekade att det ju är ljust ute fast klockan är halv åtta. Mmm det är sommartid förklarade jag. Bara jag och Nova som sovit middag så han borde vara trött (stort sömnbehov)

vab

Idag är jag hemma och vabbar på riktigt då Nova (eller jag) inte är i skick för att gå till dagis. Philip är hemma från skolan oxå, han ville det mer idag än igår. Snart 6½ år och då får man välja själv. Han får ju sysselsätta sig själv mest men det gör han så bra =) Min store pojke!

Har inte skrivit idag pga en jäkla huvudvärk som kommit och gått hela dagen. Varit på Ö&B och köpt klorin mm och blekt en av mina vita tröjor =) Något jag tänkt göra i flera månader. Tröjan har bara legat missfärgad i ett skåp.

Micke har precis handlat bacon, vi ska äta Risotto med korv och bacon idag =)

Annars är det lite bättre med Novas ögon idag, är ledig imorgon så får vi se hur det blir på fredag. Philip lär gå till skolan imorgon. Svängde även förbi skolan med ett intyg om frånvaro papper samt preem för postning av ett tradera paket. Mer har vi inte gjort. Skönt =)

Köksgolvet är lite klibbigt av utspilld saft, mår jag bättre sen ska jag dammsuga och moppa annars kommer det en dag imorgon med ;-) Äntligen (?) handlat Ajax allrent (använder BARA det)  så nu kan det moppas hejvilt igen! Samt propplösare, alltid bra att ha!

Glömt berätta; förutom "bajs" som är Novas favoritord så har Micke lärt henne "dator" och hon säger det så rent oxå =) Roligt! Annars är det mest mamma, pappa, ova (Nova), lippi (Philip) hoppa, nanna, tutte, hejhej, nej (säger inte ja men nickar om hon menar ja) aj, låtsas sväljer för att visa att hon är törstig mm. Stor tjej!

See U!

Vet inte riktigt vad de håller på med:



Jag mitt i klorin-tvätten:



Huvudvärk är skit!