Twilight

Nu ska vi se fortsättningen på Twilight som Micke somnade från härom kvällen. En timme ca kvar, lagom för att sen bege sig ut. Nova har somnat så vi får se om hon vill komma upp sen. Det vill hon säkert.

Jag har såna sammandragningar ofta nu, speciellt när jag kör/åker bil. Men även nu hemma i soffan. 24 jan är dt bm besök sen 29 jan till Ystad igen.

Maaaat =)

Nu är vi hemma igen =) Var ute en lång runda på 2 timmar och körde. Micke glömde brillorna så tillbax igen när vi komit till Lödde men han ska ju ha dom på sig så. Nova somnade och sov ca 2 timmar, i vanliga fall hade det inneburit katastrof men idag är det tvärtom. Hon ska få vara uppe om hon vill och vid tolvslaget går vi den lilla biten till fotbollsplanen vid Philips skola och kollar i raketerna.

Vi handlade lite mat innan vi kom hem. Ikväll blir det fläskfilé, hemmagjord potatisgratäng med hertes vertes (gröna bönor). Till det vitlöksbröd och julmust =) Jag är SÅ hungrig hihi =)) Micke står för matlagningen, det han är bäst på och jag för städningen. Det jag är bäst på ;-) Röjt både under- och övervåningen, lagt in torr tvätt och innan vi drog hängde jag en maskin. Tror vi hade tvättid igår nu när jag tänker på det men det hade vi glömt. Jaja, det funkar ju här hemma med, ser lite tråkigare ut men är bekvämare.

Funderar mer och mer fram och tillbaka på om vi ska ha Nova hemma när vi är hemma med lillebror...På många vis vill jag verkligen det, tycker att det skulle vara till stor fördel att låta henne vara hemma i lugn och ro. Borta från baciller och skit. Vi har en mycket bra öppen förskola här + att alla mina vänner har ju både 1, 2, 3 och 4 kids =) Samtidigt så fortsätter hennes humör såhär som nu och vi får ett kolik-barn till så är det nog tyvärr omöjligt. Jag kommer ihåg hur det var med Nova när hon var liten. Helt slut är en mild underdrift.

Vad tycker ni? Hur hade ni gjort i en liknande situation?





sätta fart

Nu är det färdigslappat. Dags att sätta på sig ansiktet, hänga tvätt, röja och sen ut och leka körlärare =) See u!

Raketer

Jag är EMOT raketer av många anledningar. Det krävs mer än lite ljus på himlen för att impa på mig så att säga ;-)

1. Det är farligt. Bättre att ha alla sina kroppsdelar i behåll än att bli av med fingrar eller ännu värre saker. Ofta smäller många i kombination med alkohol = korkat.

2. Det är dyrt. Behövs ingen mer förklaring.

3. Det är inte bra för miljön. Nej ni har väl sett hur ert närområde ser ut efter nyår. Det är hemskt. Och till vilken nytta liksom. Nada.

4. Stackars djur oxå eller alla gamla som inte uppskattar detta och som bara störs.

Jag kommer titta ikväll, bara för Novas skull. Hon tycker det är skoj men mina barn kommer inte få smälla själv. Inte så länge de är barn.

Nyår =)

Denna jäkla datorn funkar ju inte, eller jo datorn gör det men inte mushelvetet. Och på den andra laptopen funkar inte tangenterna efter Novas vattenbad. Suck. Så jag har fått vänta tills Micke vaknade så ha kunde få liv i skiten. Nån som vill skänka oss en laptop? ;-) Denna är ju snart död men den andre ska in på lagning, inte så gammal.

Upp 7.15 med Nova. Jag var inte så trött då men lite ont i huvudet. La mig 22 igår och kollade lite på tv. Sover ju inte nätterna i streck eftersom jag kissar 1-2 ggr per natt och använder nässpray lika många ggr eller mer. Vi käkade lite mackor i soffan framför tv:n och kollade på tecknat. Jag blav så trött så jag somnade till, inte helt men när man slumrar sådär. Rätt vad det är vaknar jag av att Nova häller vatten på mig (!) Eller hon spillde nog. Sen var jag klarvaken haha. Strax efter vaknade Micke och nu har jag duschat oxå.

Vi ska övningsköra i Landskrona idag är det tänkt. Ikväll ska vi bara vara hemma, skönast så. Det är inte som om man kan festa till det ändå. Inte ens ett glas vin kan man ta, eller ja Micke kan ju men inte jag. Vi har inget gott hemma ändå. Jag vill ha Blue Nun =) Det är sista gången man är begränsad såhär så det gäller ju bara att härda ut.

Tänkte på det här om man blir oplanerat gravid sen. Mina tre graviditeter har alla varit välplanerade så jag har lite svårt för att sätta mig in i hur det hade känts. Speciellt om man bestämt sig för att inte ha fler barn. Som vi gjort nu efter denna. Jag är absolut för abort men om jag själv skulle kunna göra en? Jag tror inte det faktiskt. Trots att jag kommer lägga runt 100.000 på att återställa min kropp efter att lillebror är ute. Inte i detta livet jag lever nu, gift och kommer ha tre barn. Det hade känts fel. Blir man våldtagen eller om det är fel på fostret är det en annan sak, för mig. Inga lätta beslut man ska fatta här i livet. Nu har jag haft tur att lätt bli gravid utan preventivmedel men aldrig med så det funkar ju.

Nu är det varm o´boy dags =)

GOTT NYTT ÅR PÅ ER!


Lillan nannar

Vi kanske får tänka om ändå angående namnet, men det är himla synd på ett så fint namn. Isf lutar det åt Dexter eller Tiger som jag tycker är coolt ELLER att vi byter efternamn men det är inte Micke så intresserad av ;-) Jag bryr mig inte så mycket om det, har ju bytt efternamn två gånger redan. Han hade kunnat tänka sig mitt flicknamn, haha nejtack.

Vi var inom min gamla ridskola efter att vi lämnat av Philip innan idag och Nova blev ju minst sagt IMPAD av alla stora hästar =) Hon var så söt och stolt att hon klappat några av dem. Det fanns inga kändisar kvar av förklarliga skäl, jo Sammy som är född -87 så en riktig gamling. Jag kommer ihåg att han var en av de nya yngsta hästarna på min tid. Som tiden går, det är sjukt. Jag tror jag var 8 år då jag började hänga i stallet och 15 när jag slutade så 7 år är ju en del år. 13 år sen man var 15, vad sjukt. Jag tror ju fortfarande jag är 23 ;-) Haha.

Nu nannar nog lilla. Micke har tagit över nattningen nu under en veckas tid. Jag har så svårt för att röra mig om jag lagt mig ner. Gammal kärring nu. Sen är det tålamodet oxå. Och det är ju inte fel att den som är helt oförändrad fysiskt får stå för det jag känner att jag inte orkar eller vill göra. Min och Novas tid kommer igen när lillebror är ute. Jag tror att det då är viktigt att jag spenderar tid med henne och även nu innan såklart när jag kommer gå hemma 2-3 mån innan det är dags. Blir nog att vi introducerar flaskan tidigt till denne lille. Då sover de dessutom mycket bättre på nätterna. Om amning hjälper mot förkylning t ex är det rena skämtet när det gäller Nova som jag ammat i 2 år. Såååå mkt sjuk hon varit...Philip var oxå mkt sjuk som liten men inte såhär mkt. Honom ammade jag ju i 8 mån. Amning har blivit sån hysteri, man måste amma för att vara en bra mamma. Sånt skitsnack. Jag är en bra mamma om jag gör det som känns rätt för mig.

update

Nu är vi hemma igen, skönt. Det är riktigt kallt ute ju, minusgrader igen. Blev en vända inom Mickes mormor på Nydala oxå. Sen lite mer körning genom Malmö och hem igen. Stannade till på Värnhem för en kebab/falafel. Nova är INTE från Malmö, det märks. Hon gillar inte falafel eller kebab. Philip däremot älskar det hehe. Men så bodde vi just på Värnhem när vi bodde i Malmö. Jag saknar Malmö ibland, nära till allt, det händer lite mm mm. Men i Kävlinge är det lugnt och bra när man har familj.

Micke tvekar lite angående namnet Charlie. Initialerna blir nämligen CP med vårt efternamn. Mickes mamma har genomgått samma sak eftersom hennes förnamn börjar på C och hon blev retad för det. Ungar är ju som de är. Vad tycker ni? Ska man bry sig om det? Gillar ju namnet så mycket.

Vecka 23

Min graviditet - BF Mån 3 maj 2010

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 30 dec 2009.
Din graviditet startade Tis 28 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 11 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 156 av 280. (55,7%).
Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 1 full dag (v22+1).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 maj 2010
Du har 124 dagar kvar till beräknad förlossning.




Verkligen ett under att allt i stort sett är klart där inne. Nu ska han bara få lite mer kött på benen. Vi är så nyfikna på hur han kommer se ut, hur stor han kommer vara när han kommer ut mm. Nova sträcker fram sina händer och säger att hon vill hålla honom =)

Övningskörning

Har varit ut på en liten övningskörningsrundaa till Willys i Lödde. All körning är bra. Philip ska lämnas runt 15 så vi lär köra mer. Nu har Nova iaf sovit lite i bilen så förhoppningsvis håller hon sig vaken sen.



zzzzzzzzzz

Idag var det sovmorgonsdags till 9.45 (!) Nog välbehövt. Brukar annars ställa klockan på 9, tycker det räcker. La mig SENT igår, typ kvart över 12. Japp det är jättesent för att vara mig. 22 är oxå sent haha ;-) Nu gäller det att komma in i fas igen. På lördag ska jag upp 5.20 (!!)

Inga planer för idag. Vet knappt vad det är för dag men det är väl onsdag.

Nu ska Nova dansa =)

Har en bomb slagit ner eller bara mina barn som lekt?

Nu är Micke uppe och lägger Nova och jag ska strax ta ett snabbt ryck här nere. Det ser ut som vanligt, grejor överallt och disk som ska in i maskinen. Men jag är rätt snabb, 20 minuter senare brukar det vara blåst och maskinen diskar =) T o m lite tända ljus brukar det bli, det är så mysigt.

Sara, Claes, Freja och Astrid var på besök innan, mycket trevligt =) Hon är ungefär lika uttråkad på att vara gravid som jag är och vi är båda (ja alla 4) överens om att detta är sista gången. Det är tredje gången även för hennes del, hon har Freja sedan tidigare.

Imorgon åker Philip till sin pappa och blir borta i ca en vecka. Kommer sakna honom massor samtidigt som vi inte gjort så mycket dessa dagar så ungarna har bråkat en del och klättrat både på oss och på väggarna. Både jag och Micke känner att vi inte är helt 100% friska, det är som om det hela tiden ligger något på lur i kroppen.

Tandläkarbesöket var ju najs, not. Nej det var inte så farligt. Fick två bedövningssprutor efter att han konstaterat att jag har en rejäl tandköttsinflammation pga den lilla bit av visdomstanden som är på väg upp, ca en tiondel bara. T o m tandläkaren hade svårt att komma åt så inte så konstigt att det blivit så här. Tandköttet ligger liksom som en ficka över tanden. Äckligt lät det. Först trodde han att den skulle behöva dras ut senare men sen sa han att den ser ut att växa ganska rakt. Han spolade den ordentligt med koksalt och sen fick jag intruktioner om hur jag ska borta med en miniborste (som om jag inte kan borsta tänderna...) Hjälper inte detta är det bara operation som gäller och då är det under narkos och av en kirurg, något som inte rekommenderas under en graviditet. Hoppas hoppas det hjälper så kan jag ta itu med detta sen. Ingen kostnad idag iaf =)

Igår såg Micke och jag filmen Click om en kille (Adam Sandler i rollen) som en dag fick tag i en fjärrkontroll där han kunde styra allt i sitt liv typ. Snabbspola, sänka volym, hoppa över kapitel i sitt liv mm. Vill inte berätta mer me, den var helt klart sevärd tyckte vi båda.

Nej städa var det =) See u later.


namn

Jag tror vi har kommit fram till ett nytt namn: CHARLIE =) Hur gulligt är inte det, och det passar ju en bebis, barn, ungdom och vuxen. T o m en gammal man ;-) Vi gillar det starkt iaf. Micke är mer inne på Viking, Loke, Texas och så. Jag har nog släppt Dexter, Milo osv nu. Charlie är coolt ju =)

Namnbetydelser:

Philip = hästvän
Alexander = människornas hjälpare

Nova = Ny stjärna
Decice = Kvinnoform av Dennis, Bacchus tillhörig, helgad Dionysos
Jane = Gud är nådig, engelsk kortform av Johanna

Några av de namn vi funderat på:

Milo
Dexter
River
Gabriel
Viking
Loke
Texas
Vegas
Melvin

Jag har bokat en akuttid till tandläkaren kl 11. Vet inte vad de kan göra för mig, kanske spola tanden lite eller nåt. Jag betalar ca 400 kr om året oavsett vad de gör så man kan ju lika gärna gå när man behöver.


v 21+4




Går in i v 23 imorgon. Magen ser verkligen liten ut på bilden. Det känns och ser ut som jag är ca 10 veckor längre gången! Jag har fått riktigt tjocka ben, lovehandles, röv och tuttarna är minst 2 storlekar större. Ha! Ligger nog på ca +15 kg skulle jag tro eller +16 kanske nu efter julen ;-)

kul

Fel SMS
Tjuvtittat
Avigsidan
Tjuvlyssnat

kväll



Det blev 6 maskiner tvätt i tvättstugan och en här inne och då har vi mer kvar. Grannen sidanom bokade tiden efter oss som vi annars hade tänkt ha.

Körde precis till ica innan stängning för att handla panodil, KANON att de börjat sälja det och annat =) Jag hade både skallebank och tandvärk, inte så mysigt att inte ha en enda pilla hemma + att panodil är nog det enda jag vågar ta.

Micke sover på soffan (helt utslagen efter allt hushållsarbete idag ;-)) och Nova i sin säng. Philip kollar på nicke nyfiken i sin säng. Jag ska nog ta och lägga mig tidigt, rätt skönt =) Nån ungdom är man då inte längre ;-)


update

Var min sovmorgon idag men jag kände mig relativt utvilad vid 7-7.30 (!) så vi gick upp allihopa. La oss ca 21.30 igår. Kollade på Twilight. Alla pratar om den filmen så vi tänkte vi skulle se om den var något men nej det tyckte vi inte. Micke somnade (okej det var ju dagen efter för honom men ändå) och jag stände av efter 58 min. Ska dock se fortsättningen ikväll. Man vet ju aldrig. Jag har börjat kunna se filmer och tv igen utan att somna, det är ganska kul ;-)

Har mina krämpor dock; ryggen knakar (men foglossnng är det nog inte eftersom det gått över), tandvärk (har 2 visdomständer som såklart ska upp nu när jag är gravid...), mina åderbråck (som är okej med stödstrumpor vilka jag har alltid utom när jag sover så jag kan inte t ex bada med familjen), ganska mkt sammandragningar redan trots att jag vilar (sedan v 14 ca) ja och sen min övervikt då...den är nog jobbigast eftersom jag har feta problem med att gå upp i vikt egentligen. Ganska komiskt egentligen med tanke på att jag ökar så mkt när jag är gravid. Jag äcklas av mig själv när jag är så fet, jag är inte alls mig själv just nu. Trivs inte. Dagligen försöker jag ändå njuta eftersom det är min sista graviditet och att snart snart får jag bli smal igen. Men det är inte alltid så lätt.

Vi ska tvätta 12-15 idag. Tänkte ta alla täcken, kuddar mm. Stortvätt. Vill hinna så mkt som möjligt. Sen när vi börjar jobba igen hinner man ju inget alls typ. Jag börjar jobba nästa lörd...men Micke är ledig lite till.


Bildinlägg

19 december 2009



20 december 2009



22 december 2009


Bildinlägg Jul 2009

24 december 2009



25 december 2009



26 december 2009


God Fortsättning

Ja nu är julen över och skönt är det =) Jag tillhör de som längtar mycket efter julen men det är ändå skönt när det är över. Igår var min mamma, moster, kusin med sambo och syster med sambo här och firade jul. Det var trevligt och barnen fick sååå mycket fina saker, helt otroligt. Ni behövde verkligen inte! A big THANK YOU to France too for all the wonderful xmas gifts for the kids, they absolutely loved them all =) You really didn´t have to buy so much for them!

Julafton spenderades hemma hos Mickes mamma, mormor, morbror, syster med kompis, syster med sambo och bebis Adrian samt jag, Micke och Nova. Mycket trevligt med riktig julstämning. Kvällen avslutades med ett långt julklappsspel på slutet och vi var inte hemma förrän 21.30 nångång. Tack svärmor för en fin dag men riktigt god mat =)

Hade precis skrivit vad barnen fått så dras sladden ut och inget sparas...grr! Jaja jag försäker igen då.

Philip fick: massor av kläder, kalsonger, en spiderman kamera (riktig) monsters vs aliens prylar, lek och lär böcker, dvd-filmer, indian-set, bionicle, magnetbokstäver, bäddmadrass, bilar mm

Nova fick: massor av kläder, trosor, hello kitty bäddset, stor hello kitty ryggsäck, hello kitty pussel, böcker, 4 utklädningsklänningar i en box, docka, hello kitty läppglans, ögonskugga och bodylotion.

Säkert mycket mer som jag inte kommer på nu för detvar så mycket saker, tack så mycket alla =)

Bilder kommer...Är uppe själv med barnen. Micke var ute och svirade igår, men det verkade gå väldigt lugnt till. Jag är ganska trött för jag har sovit dåligt, har bara haft otrivin comp hemma som man eg inte ska ta som gravid. Blir astorr i hela flabben sen näsblod på det. Ja typ så har min natt varit. Då la vi oss 19 igår så en lååång natt. Upp ca halv åtta.




Ensamtid med min älskade son =)

Nu ska jag och Philip bege oss ut i backen och leka lite =) Fan det är skitskoj med snö. Micke är ute och "kontrollerar" bilen som han säger. Han tar sig nog några bloss oxå ;-) Han är skitnervös stackaren. Jo jag kommer så väl ihåg hur det var den dagen jag tog körkort, en sådan nervositet gör en minst sagt sjuk. 17 jan 2000 var det dags för min del, känns som det var en evighet sedan dess =)

Pratade med en jättetrevlig dam på fk innan, hur ofta händer det liksom! Jag var så förvånad av hennes trevliga attityd =)

Nova är hos farmor sedan igår vid 12.30 då jag lämnade henne innan jobb. Philip var hos P och sin pappa igår från 12 till 21.15 då han lämnades av på mitt jobb. Det är LUGNT här hemma, helt sjuuuukt lugnt ;-) Det behövs ibland fast vi såklart saknar vår lilla prinsessa =) Philip säger att han saknar henne jättemkt =) Han har förresten kommit på ett namn till lillebror: Alvin. Han gillar det jättemkt så det blir kanske i andranamn isf tillsammans med Michael efter Micke.

Nu blir det att bylsa på sig inför pulkaåkning =))

vår dag

Mucho najs hos Lotta, gjorde en beställning =) Ljus måste man ju bara ha i dessa mörka tider. Nova har haft fem (!) utbrott idag =( Blä, drygt är det. Inte så mkt för det är jobbigt för det är det ju såklart men oxå för att vi tänker på hur det ska bli när lillebror kommer om hon inte lagt av med det tills dess. Sådana saker har en tendens att bli värre t ex när det kommer ett nytt syskon. Hon pratar väldigt gott om bebisen men är mycket tydlig över att han inte ska sova i vår säng, inte ska äta från mammas tutte (utan från pappas hihi) inte får kramas för mkt etc etc. Hmm vad har vi gett oss in på ;-) Nä det ska nog gå bra. Tur Micke ska vara hemma de första 7 veckorna, det kommer vara guld värt. Sen får vi se hur vi gör med föräldraledigheten. Från början var det tänkt att jag skulle vara hemma på heltid i ca 3-4 mån typ sen delar vi veckan så t ex jag är hemma 3 dgr och jobbar 2 sen nästa vecka är jag hemma 2 och jobbar 3. OM detta funkar där jag jobbar då. För jag står ju verkligen osäkert på jobb. Har till 31 jan sen inget mer BB tror jag. Det ska ju funka med en sådan uppdelning på jobb oxå. Vi planerar att ha liten hemma tills nov -11, Hoppas det går ekonomiskt för eg är det ekonomin som styr mest.

Bilder från idag kommer en annan dag, jag är för trött nu.



mer snö

Hos oss har det nu kommit ca 50 cm snö allt som allt. Ganska sjukt mycket för att vara här nere i Skåne. Vi har ju typ ALDRIG snö och INTE innan jul dessutom. Vita jular minns man bara från tidig barndom känns det som.

Mickes körlektion blev instäld idag pga vädret. Vi ska ha en städdag sen ska jag hämta Philip 14.30 på badet där han varit på badkalas. Kl 15 ska vi hem till Lotta på ljusparty så får jag lite egentid med honom oxå =)

Nova har precis haft ett av sina underbara *not* utbrott. I ca 20 min höll hon på att oavbrutet skrika och kasta sig. Efteråt blir hon världens goaste unge som säger förlåt. Sen skulle hon torka upp sitt skrik som hon sa; det blöta i form av snor, spott och tårar. Mysigt.

Nu ska vi bege oss ut i snön iaf. Jag har ju stora klädesproblem, magen börjar bli stor på riktigt men något ska jag nog få på mig.

See u later.


Pulkaåkning

Nova är ju inte rädd för något, hon åker hej vilt helt själv om hon får välja ;-) Efter willys blev det att leta efter en pulka men det var svårt, slut överallt. Till slut hittade vi en på sport affären här i byn, 99 hela riksdaler skulle de ha. Men SÅÅ roligt hon hade. Förra året åkte hon och Micke mest på sopsäckar haha men det är vad hon tycker är roligast. Jag åkte oxå idag fast jag var lite rädd att trilla, typiskt om man skulle ramla på magen liksom.


Nu lagar Micke flygande jakob, sjuuukt gott är det. Sen ska han jobba 19-00.30. Nova och jag lägger nog oss vid 20, det är ju lördag ;-) Bokat tvättid, till den 23 dec (!) Alla tvättar väl som dårar här nu innan jul.

Ska vila lite nu innan maten här framför datorn i soffan =)

handling mm

Idag är jag ledig och imorgon oxå =) Var uppe med Nova vid 8 imorse, imorgon ska jag sova =) Gillar mina lediga helger. Idag ska Micke snart ha körlektion sen ska vi ut och handla mat på willys är det tänkt. Vi hinner med en hel del körlektioner nu innan hans uppkörning på tisdag. Jag kör bara till och från jobb sen kör han nästan all övrig tid. Igår hade vi lite problem med att spolarvätskan antingen var slut eller frusen så rutorna var aningens skitiga = svårt att se ut ;-)

Hade jag haft bra skor och kläder hade vi gett oss ut och åkt pulka men tyvärr har jag varken bra skor eller en bra jacka...Knäpper endast min jacka med knapparna men snart går väl inte det heller, magen växer som bara den.

Lillebror är rätt lugn i magen, känner ju av honom flera ggr varje dag men Nova var ju MYCKET livligare. Denna lille är mer som Philip var i magen, kanske blir en lugn bebis på utsidan sen oxå ;-)

vantar

Jag kan fan inte hitta Novas ena vante =( Den är helt borta. Jga tyckte hon hade den igår. Så ska hon till dagis imorgon. Hoppas hennes rosa är på dagis. Dessa svarta (Philips gamla) är bättre för de går att dra långt över overallsärmarna. Jaja, vilka bekymmer.

Philip ska isäng nu kl 20 sen ska jag ta ett snabbryck och lägga mig i tid. Imorgon ska jag upp tidigt. Idag blev det vab för Novas ögon men de är bättre nu. Knappast ögoninflammation eftersom dte inte blivit värre, bara bättre.

På väg genom Lomma innan idag



Hos Jane och lille söte Adrian




Satan vad kallt idag, jag och Nova var ute en runda innan till macken och då visade termometern i bilen på -6 (!) Vi här nere i Skåneland är inte vana vid så kallt ju. Jag tror jag fryyyyser ihjäl ;-) 



Over And Out.


Han klarade det =)

Japp 60 av 65, samma poäng som mig när jag skrev för 10 år sen. Sååå najs!! =) Nu är det "bara" körningen på tisdag oxå.

Det är riktigt snöigt och lite halt ute. Motorvägen till Malmö var helr proppad med bilar så vi fick köra via Lomma istället men det tog oxå tid. Fram och tillbaka kom vi iaf.

Var inom Jane sålänge, bilder kommer senare =)


snö



Läxläsning på kvällen



Det har snöat en hel del under eftermiddagen/kvällen. Bilen står inte i carporten för där ska ju the precious moped stå ;-) Jaja den klarar nog det men jag vet ju vems skrotbil som får stå UTANFÖR sen hihi.


Philip la sig precis (!) Gillar att ha honom uppe lite längre när man har lite mer tid med honom, när Nova lagt sig mm. Så vi har läst läxa, druckit honungsvatten, räknat pengar (vi är inte rika haha) och lite sånt. Nova var lite lagom lätt att lägga ikväll. Micke har pluggat heeela kvällen så nu är han väl redo för imorgon. Vi håller alla tummar och tår här hemma, inkl lillebrors =)

Nu ska jag ta en snabb dusch sen direkt isäng, är redan uppe på övertid för klockan ringer 5.10 OCH jag har en tvätt som jag måste hänga. Blä, först en torr att vika. That´s just life, vi har iaf egen tvättmaskin.

Over And Out och kör försiktigt där ute =) Puss o kram


julgodis & barnvagn



Vi ska iväg och handla lite så vi kan göra julgodis, det är hög tid =) Bäst tillfälle att frossa nu ju. Efter graviditeten blir det nommore på ett bra tag ;-) Sen har vi kollat på vagn med, jag har lätt fastnat för en men får väl höra med Micke. Han brukar ge mig fria händer. Jag vet ju bäst ändå hihi ;-)

samtalet


Med tanke på att läkaren inte läst mitt brev pga arbete på annat sjukhus samt ledighet var han inte alls förberedd och kunde inte "bara" plocka fram ett par datum. Trist men men. Han sa att vi tvingar inge till att föda vaginalt om de inte vill och att komma överens till något som alla är nöjda med är deras mål. 26 jan har jag tid igen och då ska vi båda ta fram almanackan, det är jag säker på. Han var trevlig ändå emn jag märkte ju att han ville/tänkte köra det vanliga "övertala-snacket", den går inte på mig ser du ;-) Jag är enormt påläst samtidigt som jag arbetar med detta dagligen. Eftersom han inte läst mitt brev visste han inget om detta men det skulle han göra samt beställa mina båda förlossningsjournaler från Malmö och Lund. Jag avslutade samtalet med att han gärna fick ringa mig om han tycker det är onödigt att vi ses i januari =)

Ystad BB, aldrig varit där förr men litet och mysigt jämfört med Malmö samt att personalen jobbar både på BB och förlossningen. Det gör de i Malmö med men det är 10 veckor i taget på varje avdelning och inte alla som har rotationstjänst.




Sen var jag inom syster och hälsade på



Idag är jag ledig, ska bara vara hemma. Är så in i helvetes förkyld. Måste vila. Får se hur mkt Nova tillåter mig till det. En del skulle jag tro, hon är rätt lugn ändå. Kollar på tv här bredvid mig nu =)

Micke har uppskrivningen imorgon sen uppkörningen på tisdag, hoppas hoppas =))


Hemkommen

Festen var mkt trevlig, vilka fina kollegor jag har =) Nnezhat hade verkligen ordnat det fint för oss. Hon bor ute i Husie där jag jobbade i hemtjänsten innan så det var inga problem att hitta dit.


Imorgon gäller det. Ja eller nej. Fast nervös är jag inte. Faktiskt. Jag menar, det kan ju bara gå som det gör. Sen hälsar jag på syster efteråt och sen kl 13-22 är det jobb. Busy day as usual.


Nu måste jag nanna.


Bilder

Lite blandat från mobilen:

Julstämning på jobb



här jobbar jag



lussebak 6/12



I fina kläderna från kusin och hans Riina =)



fina klänningen från frankrike



lucia i skolan 10/12 (Philip längst bak, näst längst ut)




Nu drar jag och Nova och handlar en julklapp till usk festen ikväll =)

 


fest

Idag är det minsann kallt ute, brrr! Inte behövt gå ut än men lär göra det sen när vi ska hämta Philip. Eftersom Nova ändå behöver ha overall och hela köret på sig kan vi lika gärna gå de 5 min istället för att ta bilen. Nu när ryggen är ok igen.

Nova vaknade 5 och nåt och trodde hon skulle upp. Mmm visst, jag fick henne att somna om men det tog ett tag. Sen låg vi nästan till 8.

Ikväll 18.30 ska jag på fest, eller hem till en kollega från BB och byta julklappar =) Den årliga undersköterskefesten så inga barnmorskor allowed ;-) Mysigt och sköööönt att komma ifrån. Jag gör absolut inget annat än jobbar eller är hemma. Alltid. Det är sant. Jag har ingen fritid eller eget liv men lugn det kommer ;-) Det brukar det göra haha.

Är mkt trött idag så ska inte stanna så länge iväll. Imorgon har jag mötet med läkaren i Ystad så ska upp i tid sen jobba kväll. Onsdag ledig. Jobbar dag torsdag och fredag sen ledig i helgen. En helt ok vecka, ska jag ha efter den veckan jag nyss avslutat.

Nu ska vi slappa här hemma =)

 


lucia

Idag är det lucia, 13 december för er som inte kollar almanackan ;-) Jag ska jobba så här firas det inte mer än med en lussebulle på väg till jobb typ =) Fast så har jag firat flera turer till jobb nu på sistone.

Sovmorgon till 9 då klockan ringde men snoozade till 9.50 (haha) Nu har jag ätit frukost, en maskin tvätt här hemma håller på. Hinner inte tvätta i tvättstugan idag, får bli imorgon eller nåt. Ska baka ett bröd iaf. Städa bilen om jag hinner och orkar. Ska jobba till 22 ikväll så tänker inte arbeta ut mig innan jag kommer dit. Tvätta bilen väntar jag med, det är frost ute ser jag.

Later.



hemma

Nu är jag hemma från jobb. Känner mig lite småhungrig så ska käka och glo här lite sen blir det nannedags. Inte bråttom egentligen eftersom jag har sovmorgon imorgon. Planerar att både städa+tvätta bilen samt tvätta kläder. Inte bokat tvättstugan så får hoppas det finns tid. Svämmar över av tvätt ju.

Idag var det mer lagom att göra på jobb. Min rygg är helt bra =))) Nu ska jag inte säga för mkt men jag t o m glömde mitt bälte hemma och då är det ju bra.

Lillebror känner jag av mer och mer. Varit lite (men bara liiiite) orolig för jag inte känt av honom så mkt innan UL men sen så såg vi ju att allt var bra och nu efter känner jag av honom. En lugnare bebis än Nova som var helgalen där inne. Skönt sen på slutet dock för satan vad ONT man kunde få när hon sparkade hårt haha. Philip var oxå rätt lugn i magen. Denna bebisen ska inte få kolik, ta både napp och nappflaska och sova hela nätter från 2 v ålder. Okej det var en önskan iaf ;-)

Usch läste i en Amelia på jobb om en mamma som förlorat sin enda son vid 8 års ålder i en bilolycka =(( Ofta slår det mig att livet är väldigt skört, det man har idag kan vara långt borta imorgon. Jag uppskattar verkligen det jag har, dock kanske jag visar det dåligt ibland. Tyvärr.

Natti.



till jobb

Nu ska jag snartin i duschen. Philip och jag beger oss ca 12.30 så ska han till sin pappa sen börjar jag jobba 13.45. Jag har beställt en del babykläder från ellos. Hittade inga fina på h&m eller lindex. I butik finns det ju mer att välja på, rea mm. Blått är väldigt fint, ljusblått =)

Micke är på körlektion och ungarna far rundor som vanligt...Jag är trött. Gick upp 7.45 med Nova. Imorgon sover jag till minst kl 9 =) Ryggen är typ bra =)) Det är väldigt skönt men jag kommer ha bältet på jobb ändå. Ökar mer långsamt i vikt nu, SKÖNT =) Det finns hopp, dock inte om beach 2010 hahaha ;-)

Nä duschen var det så jag hinner i tid.








Roligt


Nya tider kräver nya ordspråk.

 


Den man ligger med får bädda.

Den som tar, han har.

Det man inte minns, har inte hänt.

Det man inte vet, har man ingen aning om.

Det vi inte gör idag slipper vi göra om i morgon.

Förtala är silver, förtiga är guld.

Gammal kärlek kostar alltid.

Har man slagit yxan i båten får man ro som fan.

Liten stuga kallas ofta stort dass.
     

Man måste kyssa många grodor innan man hittar sitt svin.

Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket.

Den som dricker ensam har bara sig själv att fylla.

Den som gräver en grop åt andra får 88:50 i timmen.

Den som spar han har men inte roligt.

Det finns inga dumma frågor, bara dumma människor.

Det man inte har i huvudet får man ha mellan benen.

Det som inte tar död på en... får en i alla fall att må riktigt dåligt.

Det är med kärlek som med whisky, den tar slut.

Dåliga flickor är inte det sämsta.

Framtiden var bättre förr.

Friskt vågat, halva inne.

Först till skrivarkön får först skriva ut.

Hårt arbete lönar sig i framtiden, lathet lönar sig nu.

Ju fler kockar desto större fackförening.

Kvinnans list övergår när mannen får stånd.

Livet är hårt, men orättvist.

Man har inte roligare än man köper ut för.

Man lever bara en gång och många inte ens det.

Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet.

Problem är till för att skjutas upp, för att sedan glömmas bort.

Ropa inte gay förrän du är inne i häcken.

Älska din nästa, men var diskret.

Även den starke får ta i när han skiter.

Även i de lugnaste vatten drunknar man.



It´s a BOY!

baby-its-a-boy-2.gif image by Freefreq


Japp, jag sa ju det ;-) Sånt känner man på sig när man har en av varje =) Det ÄR olika, eller iaf för mig har det varit det.

Den lille pojken hade växt bra och BF blev inte ändrat, alltså 3 maj fortfarande. Han väger 281 gram minsann hihi och är ca 20 cm lång.

Jag blev helt SMS-bombad på jobb när jag skickat ut att det var en pojke så här kommer svaren. De flesta läser ju min blogg.

Tack för alla grattis och lyckönskningar =) Philip ville ju oxå ha en liten kille så han blev jätteglad. Allt annat, alla mått mm var jättebra. Han hade växt på mkt fint. Vi har ett gemensamt namn: Dexter sen Michael efter Micke ju sen får vi se om vi hittar ett tredje. Jag mår oxå bra =)



Det hade nog känts konstigt om det INTE var en kille nu när jag varit så inställd på det. Inte för att jag blivit besviken men jag har önskat en pojke till och för Mickes skull med. Sista chansen ju. Sen kommer det påminna lite om när Philip var liten. Med Philip var det ju så annorlunda, ja ni som känner mig vet vad jag menar. Jag var inte ensamstående men ändå ensam i mycket för att förklara det hela i korta drag.



Här kommer UL bilderna och det tydliga beviset ;-)




Och Jane, hälsa Adnan att Micke visst kan göra pojkar ;-) hahaha


mörkt ute

Sitter och äter en lussekatt. Det har blivit en del på sistone =) Får baka nya snart.

Jag är nervös inför imorgon. Eller inte nervös men jag är så inställd på en sak så vi får se om det blir så. Intressant om man kan känna sånt på sig eller det vara är hittepå. Jag är ju inte 100% säker men om jag tar och jämför mina två andra graviditeter så är denna mest lik den första. Förutom krämporna som jag inte hade då för 7-7½ år sen när jag var 20-21 år ;-) Imorgon kl 10 gäller det. Kommer gå ifrån jobb för att göra UL. Jobbar sen till 16.

Hämtade Philip i skolan innan som vanligt. Ryggen är lite bättre idag, tror det är för att jag VERKLIGEN tar det lugnt. Går sakta, sätter mig sakta, ja allt går i slowmotion. Som om man har tid med det, men jag måste...

Klockan är 10 i fyra och det är redan mörkt ute. Ledig idag sen jobbar jag hela veckan lång. Idag postade jag (eller Philip gjorde det) brevet till läkaren i Ystad som jag ska till den 15:e. Hoppas det hjälper. Mmm det är mkt som händer just nu, mest kul såklart.

Nu är det klart hur vi ska fira jul iaf. Har ju Philip varannan julafton så detta året firar vi "julafton" den 23:e hemma hos oss med min sida av familjen. Den STORA nackdelen med att skiljas/separera. Men det är klart att han ska vara där oxå ju. Sen är han där nyårsafton med. Nästa år är det vår tur =) Julafton firar vi med Mickes sida av familjen hemma hos hans mamma.


grattis!



Får ju gratta min London vän Lotta här med. GRATTIS! 28 år! Shit du, nu är vi fan snart 30! I 15 år har vi känt varann. Även om det inte är så ofta numera som vi ses och är på olika nivåer i livet så har vi många roliga minnen tillsammans =)

Kom nyss hem från jobb. Behövde en lussekatt eller två efter jobb. Micke är rolig, han fattar inte vad det är som är så gott med lussekatter. HALLÅ JA! (jag trodde ALLA älskade eller iaf gillade dom...?)

Snart snart vet vi. Tjej eller kille ;-) Den lill* sparkar på bra nu. Tyckte Nova började tidigare med det och Philip senare. Kan det ha ett samband? Antagligen inte. Det är både lätt och roligt att spekulera =)

Natti

monday morning

Uppe med tuppen idag som vanligt, eller ja 7.30 är väl inte tidigt för att vara i detta huset direkt ;-) Ska jobba 13-22 idag så det blir ju en låååång dag. Nova ska lämnas 10.30 och Philip åkte med Micke vid 8. Ska få tag i pepparkakskläder till Philip idag och lämna innan jag drar till jobb. Hinna panta en massa flaskor och burkar oxå sen hänga tvätten som vi glömde igår kväll. Så arbetslös är man inte. Får se hur mkt min rygg orkar, den ska palla hela kvällen lång på jobb. Jag ska hämta mitt bälta hos Sanna oxå innan jobb. Nu diskar Nova för fullt i köket hör jag så jag får ta henne ;-) bye bye

bak pågår

Rågbullar och lussekatter bakas just nu, najs! Rågbullarna mest för vi har inget bröd hemma + att de har lågt GI. Ska testa lite sånt nu, minska ner rejält på kolhydrater och bara äta långsamma sådana. Lussekatter för att det är såååå jävla gott =))) Givetvis har Micke hjälpt till, jag kan inte knåda så bra haha. Nu ska bullarna ut ur ugnen och första plåten lussekatter in.

söndagen

Idag var det sovmorgon till 10.30 =) Egentligen skulle jag bara sova till 9 men hade inte ställt klockan så Micke väckte mig när han skulle dra till körskolan. Sen efter det åkte vi till badet =) Det var så lite folk så jag frågade om jag fick ta foto. De nya reglerna (?) säger ju att man inte får det. Men det var ok =) Jag som inte kan bada längre agerade fotograf ;-) Nova är TOTALT orädd i vattnet. Hoppar frå kanten, åker själv i rutchkanan så hon kommer under ytan mm. Philip är inte lika våglig men jag tror det blir bättre när han lär sig simma riktigt.

Efter det blev det en snabbis nerom den årliga marknaden i byn. Det var svinkallt så vi körde hem efter korv, glögg och en karuselltur.




Filmade lite med men det är ju så drygt att lägga upp på t ex youtube först osv.

Nu ska jag nog baka lite bullar här hemma och samtidigt lite mat.


beck

Nu blir det att göra sig redo for the bed, bigtime. Fy fan vad trött jag är. ONT av foglossning, började t o m böla innan. Inte likt mig, DÅ har jag ont. Men det har varit en ganska ansträngande vecka och nu med kalas och allt. Stress oxå ju som släppt nu när en del är överstökat. Ska ordna bälte och se om det hjälper, hoppas för annars kan jag glömma att jobba. Det går inte.

Nu Beck =) See u tomorrow.

Over And Out.



ojdå 2 kg till godo och halva tiden kvar ;-)

Längd (ex 1.78)
Använd punkt och inte kommatecken.
Vikt i kg innan graviditet (ex 65)

Ditt BMI är och en rekommenderad viktökning under graviditeten är kg, vilket fördelas över graviditetsmånaderna enligt nedan schema.
1:
2:
3:
4:
5:
6:
7:
8:
9:


149 dagar kvar


Uträkning utgår från dagens datum: Lör 5 dec 2009.
Din graviditet startade Tis 28 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 11 aug 2009 (ägglossningen).
 

Du är på dag 131 av 280. (46,8%).
Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 4 fulla dagar (v18+4).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 maj 2010
Du har 149 dagar kvar till beräknad förlossning.



Bild från www.gravid.se

v 19


Kalas =)

Då var Philips 7 års kalas för pojkarna i klassen överstökat. Synd att varken Dennis eller Aleksander kunde komma + Isak från klassen men det räckte ju med dem som var här ;-) Två timmar går ändå snabbt. Först lite fri lek sen mat; hamburgare med bröd. Mer lek sen efterrätt; glass, maränger, bananer och chokladsås + snacks; popcorn, chips, salta pinnar, pepparkakor och blandgodis. Efter lite mer lek hade två timmar gått! När de gick hem fick de även med sig varsin clementin och blandgodis i varsin godispåse vi köpte på willys igår.




Lärt sig cykla på 3-hjuling



Pepparkaksbak igår



Knäppis



Sjukling 23/11



Syskonkärlek (iaf när den ena sover haha)



Snygg stil



Snyggt i vår by



När Nova och jag tog hem cykeln till Philles födelsedag (jag har en liten bil haha)



Testa Philips nya tatueringspenna (på en redan tatuerad pappa)




Jag har såååå ont i ryggen, det känns som foglossning så det lär bara bli värre. Hoppas inte dock.

Nån av ungarna har knäckt det trådlösa internetet vi hade som ett USB på sidan av datorn...grrr. Så nu sitter man här med en lång störig slabb igen. Jaja, det är alltid nåt de hittar på. Den andra laptopen kan man fortfarande inte använda keyborden på...efter vattenglaset Nova spillde ut.

Nu ska jag vila mig efter att ha återställt hemmet som det var innan kalaset. Aj aj min rygg. Känns som knivar ungefär.

Mobilbilder pga att jag ej fick igång den andra. Stöööörigt men bättre än inga bilder alls resonerade jag.


tandläkaren

Nu ska jag hoppa in i duschen, börjar jobba kl 13 så får köra hemifrån vid 12 redan. Var hos tandläkaren med Philip imorse, det gick bra och han var jätteduktig. Bilder blir nästa år, han tyckte inte det var riktigt lika skoj. Stackare. Vi får borsta ordentligt och använda tandtråd sålänge.

Grattis till Philips kusin Magdalena som idag blir 5 år =)







2 dec

Jobbat idag igen, helt slut ;-) Men skoj är det. Fått min föräldraledighet beviljad (tror ej den kan bli annat...) Skulle annars jobbat julafton, en del dagar därefter, nyårsafton (kväll) men nu är jag ledig 23 dec-2 jan. Inte riktigt 2 veckor som jag tänkte först men de viktigaste dagarna iaf + att man behöver ju pengar med. Iaf denna lilla familjen haha.

Idag har Micke vabbat och imorgon lär han oxå göra det. På fredag är jag ledig + helgen. Najs. Hoppas Philip kan ha sitt kalas på lördag som planerat. Så ska vi veckohandla på fredag, börjat med nåt nytt haha. Egentligen 1000 kr per vecka till mat + hygienartiklar mm men denna månaden blir det lite mindre. Sen har vi två glasburkar, en för matpengarna och en för övriga utgifter som ska gå till allt annat än mat. Snacka om att man planerar sina inköp. Vi har typ inte handlat nåt sen i fredags, jo nässpray men det är ju LIVSVIKTIGT för mig nu ;-) Funkar det så funkar det, vi handlar verkligen mkt onödigt vanligtvis.

GRATTIS DENNIS SOM BLIR 8 ÅR IDAG! Tänker på dig Emma, hoppas du mår bra...Kramar.


1 dec

Första dagen tillbaka på BB igen =) Jag kan inte med ord beskriva hur skönt det känns att vara tillbaka =) Det är där jag hör hemma. Jag har haft 7 bra veckor borta på kirurgen men jag valde aldrig att börja där. Om man alltid drömt om att jobba på BB så vill man ju vara där. Jag har verkligen världens bästa jobb-och kollegor. Det var roligt att komma tillbaka. Vissa visste om graviditeten, andra inte ;-)

Idag går vi in i v 19 =) 8 dagar till UL då vi får reda på om man ska leta fram tjejkläderna på vinden eller leta ännu mkt längre in efter pojkkläderna =)