Mors dag

Idag firar vi alla mammor, grattis på er! Jag har då ett passade jobb, omgiven av massor av nyblivna mammor =)

Jobbat till 15.15 sen hem och då fick jag blommor =) Tack mina älskade barn!! (även om kanske Micke varit med på ett litet litet hörn ;-))

Hittade en pool jag blåste upp och i med busungarna:



Vi ska grilla strax:





Philip kom nyss hem med denna jättefina mugg:



Igår tog jag itu med utväxten:



Trött och hungris är jag så jag orkar inte skriva mer ;-)

I´m alive

Yes jag lever men är astrött. 5 timmars sömn, jobb i 8½ timmar sen hem, lämna Philip till hans pappa. Hemma igen 18.30...var fan tog kvällen vägen då? Nu har jag duschat. Ska hänga tvätt och torka hår, röka en cigg. Pallar ej äta. Det kommer en dag imorgon för det annars ;-) Jobbar dag hela helgen så upp TIDIGT!

Bye bye!

Vi vann!

Men det var riktigt jämnt. Synd inte fler kom för vi fick slå oss ihop med förlossningen så spelade vi tillsammans mot Neonatal. Det var jätteblåsigt men väldigt skoj =) Philip var jätteduktig som var med och slog och sprang =) *stolt* Han träffade bollen varje gång och snabbt sprang han! Måste skryta med mina 3 (!) varv runt på egna slag. Haha, jag kommer ha SÅÅÅ ont imorgon. Får ställa klockan tidigare för att ta sig ner för en trappa med träningsvärk är pretty impossible ;-)

Hämtade Nova hos farmor sen blev det hemåt och att direkt börja med kvällsrutinerna, snabba ryck för vi var hemma 20.30.

Tidigare idag var vi på Willys och åkte därifrån 2003 kr fattigare (!!) Men nu är kyl, frys och skåp verkligen fyllda. Nova åkte lite på hästkarusellen =) Sen fick kidsen och jag nya skor idag, mina blev gratis. I like "ta 3 betala för 2" =)

Philip "fyller" 6½ år idag =) Så nu är det exakt 6 månader tills han blir 7 år. Stora fina pojken!!


Storhandling mm

Nu ska vi iväg och storhandla, neeeeeded!! =) Allt är tomt här hemma, eller iaf de "roliga" sakerna.  Bodyshapern fanns på rusta, sitter åt som tusan fast det är stl L så är den som ett korvaskinn haha MEN funkar fint. Magen blir platt + the lovehandles så det var bra. Dock inget jag kommer använda dagligen utan endast till åtsittande kläder.

Jobb var lugnt igår, vi hade tid att umgås lite med mammorna och deras barn samt göra lite annat smått och gott på avdelningen som behövs.

Philip är i skolan och ska hämtas 12.15. Micke ska börja jobba 13 eller 14 sen ska de ut och äta med jobb ikväll. Kl 17 blir det brännboll med jobb för mig och Phille. Nova ska lämnas halv fem till farmor & co.

Bye for now.

Iväg

Tänkte att Nova och jag skulle bege oss till Rusta idag innan dagislämning. De öppnar 10 och lillan ska lämnas 11, det hinner vi *tidsoptimist*. Vill gärna ha en STOR rund matta här mitt i vårt "allrum". Har ju matplats och vardagsrum i ett liksom och inga mattor alls. Bara på toaletterna. Det är sedan vi hade hund som det var mycket lättare att städa utan mattor men nu känns det som man kunde ha lite mattor. Ser inte lika tomt ut då. Vi får se. Ska leta efter en "body shaper" oxå, de har det på Rusat enligt deras hemsida iaf och för endast 79 kr.

Hittade en magmetod igår på FL. Tupler metoden, "Tupler technique". Värt att testa iaf. Jag har liksom många andra efter graviditet delade magmukler. 80% får det men för många går de ihop av sig själv. Jag har kanske "bara" 1 cm men trycker jag kan jag få ner två fingrar mellan musklerna....Har man inte starka mag- och ryggmuskler är det inte så konstigt att magen putar ut som man vore i 4:e månaden (!) Metoden går ut på att man först andas in djupt, sen ut, släpper ut magen sen drar man in den allt vad man kan och håller så medans man spänner magen med små rörelser liksom medans man fortfarande håller in magen. Nej man kan inte andas normalt men det är meningen att man ska hålla in magen. Detta gör man så många man kan åt gången men det är optimalt om man kommer upp i 1000 om dagen. I´m on!

Nu ska vi göra oss iordning. Nova sket precis på hallgolvet, fresch va?! Haha. Hon kom och hämtade mig och sa "Ova bajs!" höhö....

Hemma

Då har vi kommit hem från jobb, skola och dagis. Micke slutar nu 16.30 så han väntas oxå hem snart. Nova har redan hunnit ner i badet, jag sitter här på toastolen med datorn i knät och Philip kollar på tv. Vilken familj vi är ;-)

Det verkar bli riktigt blåsigt ute, redan börjat ordentligt. Hörde att de tydligen lovat både det ena och det andra i väderprognoserna. Ja, vi ska ingenstans ikväll. Blir att vara hemma. Vill lägga mig tidigt ikväll. Både igår och i förrgår blev det ca 23.30. Kanske normal tid för många men jag är en (kvälls) trött människa + att jag går upp 5.20. Har dock snoozat till halv sex = ännu mer stress. Men jag har det bra på morgonen, bara mig själv att klä och göra iordning ;-)

Nu ska jag passa på att läsa bloggar + ta en vända in på FL och BDB.

Tiden går...

Igår var det exakt en månad tills jag fyller år. 28 år! Tjugoåtta...jag har lite svårt att förstå att jag fyller "så många år". Jag trodde att jag skulle KÄNNA mig äldre och SE äldre ut. Men det gör jag inte. Inte alls faktiskt. Så det är kanske så här man ser ut och känner sig om 10 år oxå. Man kan ju hoppas man fortfarande ser relativt ung ut och känner sig och är frisk =)

Idag jobbade jag till kvart i tre ungefär. Slutade lite tidigare eftersom det inte fanns mer att göra och de som skulle jobba kväll började. Idag var det mycket lugnare, skönt =)

Snart ringer nog personen från försäkringsgrejen sen ska vi åka ut till Mickes moppe mitt i ingenstans och försöka få den fixad.

Vår söndag

Nu har vi precis käkat sushi =) Det var riktigt najs. Johan är här med. De gejmar, Nova sover här på soffan och Philip är i sin säng. Förhoppningsvis ;-) Han kom precis ner och sa att han var hungrig så det blev en banan trots att det var middag 18.30 idag.

På förmiddagen och fram till 14 var vi bara hemma. Jag började dra lite ogräs men då kom regnet, typiskt. Får fortsätta en annan dag. Kl 14 hämtade vi Philip på kalaset och begav oss till segevång för att hämta badbiljetterna. Väskorna var packade för ett besök på Aq-va-kul. Därefter blev det Jula för inköp av en mutterdragare till moppen, ja och lite annat kan man väl i bästa fall oxå använda den till =) Sen blev det badet i 1½ timme. Vad roligt att se hur extremt olika mina barn är. Inte för de är lika i mycket men vissa saker ser man ju. I vattnet är Nova en fisk och Philip en badkruka! Han är sååå rädd och försiktig medans Nova INTE ville att vi skulle hålla henne. Hon struntade i att det var vågor eller hur djupt som helst för henne ;-) Vi träffade min kusin Robban där. Han har blivit sambo med sin tjej nu =)  Fan vad roligt!! Är väldigt glad för deras skull =)

Sen blev det hem och fixa mat till kidsen som ju skulle i säng.

I förmiddags fördrev jag lite tid med badrumsfixande. Satte upp en hylla och rensade ut lite.


Sovmorgon!

Idag hade jag sovmorgon till halv tio =) Sååå otroligt skönt, sömn är UNDERSKATTAT!! Hade ställt klockan på nio md drog mig lite =) Mickes moppe gick sönder inatt så han fick leda den till ett "säkert" ställe (en becksvart 90-väg är inte så rolig) sen fick han skjuts hem av fältgruppen. Idag står väl reparation på schemat eller iaf planering av det. Vi tänkte ju ta oss till aq-va-kul men det ser inte ut att bli så. Philip ska hämtas på A:s kalas kl 14 så man hinner inte så mycket på den lilla tiden. Jag jobbar dag imorgon så ska lätt lägga mig kl 21. Behöver sova nu när dagarna på jobb är så tuffa. Micke är ledig imorgon och efter 16 när jag kommit hem ska en försäkringsperson ringa oss. De jämför alla försäkringsbolag och man kan själv dubbelkolla på nätet. Vi kommer spara tusenlappar VARJE MÅNAD! Har man både hem-, fordons- och personförsäkringar så blir det mycket pengar per månad.

Om vädret tillåter ska jag klippa lite av gräsmattan, där allt bråte låg innan så allt blir jämnlångt.


Trädgårdsfix, innefix mm

Nu är det bara jag och Nova hemma. Visst är det tråkigt ibland men vi behöver oxå denna tiden tillsammans. Snart ska hon dock läggas. Bara tvättning och tandborstning kvar. Blir inget bad för henne idag för hon badar 30-60 min (!) Tokan ;-) Jag ryser i hela kroppen när jag själv blir sådär skrtnklig men hon bryr sig inte haha. Micke har åkt till jobb. Jag var en snabbis på ICA tidigare, det obligatoriska 200 g chokladet inhandlades. Om vi bortser från det igår (bara 100 gram) så var det bra längesedan jag åt choklad. Köpte oxå salt till diskmaskinen då det vi diskar börjar bli vitt. Det beror på för mycket kalk i vattnet som avhjälps med salt så vattnet blir mjukare. Tydligen. Så mycket man ska köpa hit och dit, hallå! Ge oss mer pengar då ;-) Nä men jag tycker fan de höjer priserna mer än lönerna, men det är ju ingen nyhet.

Johan kom hit ca 10.30. Han skulle hjälpa oss hämta gräsrullarna samt kasta vårt skit på tippen, stubbarna och parabolen (!) Hans pappa är den enda vi "känner" som har drag på bilen! Nästa gång vi köper bil (när Micke tar körkort) blir det en bil med dragkrok!!) Efter Novas lunch packade jag ner henne i vagnen och hon somnade 5 minuter. Snacka om trött. Efter ett tag la Micke ut gräsrullarna och resultatet blev riktigt najs =) Nu får vi ju inte gå på det på ett tag men det är fint att titta på sålänge =) Har städat och plockat här inne med. Jag storstädade köket igen, känns som det är ofta men tydligen har vi smutsigt....enligt mig.

Tja...min sovmorgon imorgon, det är INTE fy skam =) Men ska bara sova till 9-9.30, har ju inga panodil hemma ;-)

Resultatet:



HAHA...



Tja....my crazy man ;-)



Grannen bygger uterum:



Min lunch idag:



Jag "skadade" mig på jobb igår, eller hur Sarah ;-)



Lillsnuttan ville inte sova igårkväll:



Vi har tv på i sovrummet igen =)


Gräs

Idag är det tänkt att vi ska hämta gräs på rulle till trädgården. Vill få ordning nu så man kan använda den i sommar =) Sen ska massa skit slängas med, buskarna vi drog upp mm. Jag gick upp med Nova halv åtta idag. Imorgon är det min sovmorgon igen! Igår ville loppan inte somna så det blev väl ca kl 22 uppe i sängen (!) Micke har satt in tv:n från hallen där uppe till vårt sovrum, najs!

Nu har vi precis väckt pappa Micke, ska göra oss klara!

Ny vagn

Då kom vi hem sent idag efter att ha hämtat nya (begagnade) vagnen i Viken. Den är från -06 sa de men det står 0511 på den men de köpte den säkert -06. De har haft en extra sittdyna i så den är helt i nyskick på sittdelen men armstöden och grendelaren är i lite sämre skick. Hoppas få bort det med vanish eller liknande. Sen finns det regnskydd, fotsack óch den extra sittdynan med. Prutade 100 kr haha. Men det blev väl typ bensinpengarna. Nu har Nova käkat gröt och ska läggas alldeles strax. Jag med för den delen, är såå trött.

Funderade på det här med jobb. Missförstå mig rätt, jag trivs jättebra på jobb. Kanonkollegor, roligt och givande jobb etc MEN idag och vissa andra dagar var det bara FÖR mycket =( Man kan inte vara på 3-4 ställen samtidigt. Sååå om det blir så att jag inte får vara kvar är det inte världens katastrof även om jag såklart vill vara kvar =)

Imorgon blir det gräs på rulle köp och. Micke jobbar nu och ska jobba kväll imorgon med. På söndag ska Phille hämtas kl 14 på ett kalas här i byn. Annars har vi inga planer, kanske badhuset med Nova eller båda barnen.

Min morgon:

Kaffe är ett MÅSTE på morgonen!



Morgontrött eller vad?!



Mot Värnhem:




Nya vrålåket:


Vår dag

Dagen började med en sovmorgon till 9.30, väldigt skönt och välbehövligt =) Sen blev det frukost, dusch och sånt. Vid 12 hämtade vi Mickes mormor och drog till Jägers. Nova åkte lite karuseller och klappade en häst =) Hon var imponerad och tyckte det var roligt. Hon var dock lite skeptisk till den ena karusellen som var ett skepp och gick fram och tillbaka ganska snabbt. Men det var som en gunga och gunga är något hon har älskat sedan hon var nyfödd men denna var too much ;-) Det var riktigt mkt folk så vi stannade inte så länge. Träffade lite folk jag känner. Sen lämnade jag av Micke, hans mormor och Nova på Mobilia. Det blev en snabb burgare i bilen samtidigt som jag körde den korta biten till sjukhuset, dvs jobb. Det var mkt att göra och full avdelning men ändå så man hann äta och dokumentera lite. Ingången var stängd så alla fick gå genom gyn på andra våningen.

Nu är det bedtime och imorgon säljs vagnen och förhoppningsvis hittar jag en ny snabbt =) För vagn behövs! Ser SÅ fram emot en emmaljunga scooter igen! Bästa vagnen.



Micke har de andra bilderna på sin mobil så jag lägger in dem senare, imorgon eller så.

vagn

Verkar ha hittat en köpare till vagnen, eller de hittade mig rättare sagt =) "Synd" vi behöver en vagn imorgon annars kunde de hämtat den då men då har vi ingen annan. Har hittat en svart/rosa  scooter för 1000 kr. Hade samma färg på city crossen innan så det kanske blir tråkigt men å andra sidan är den ju ROSA!! Sen finns det grå/röda med och de är jättefina men jag och rött? Nja. På en tröja, absolut men en vagn som man använder så mkt är tveksamt. Haha jag o mina vagnar...Mmm MINA, inte ens mina barn. I´m sick. Bäst jag lägger mig. Godnattis!

Brandutb, möte och utflykt.

Idag har det varit fullt upp för oss alla fast jag egentligen skulle varit ledig. Skrev upp mig på brandutbildning för några veckor sedan och idag var dagen kommen mellan 9-12. Philip skulle på utflykt med klassen, käka matsäck ute samt bada på vikenbadet =) Allt hade gått jättebra. Efter brandutb kom jag på att det var uskmöte efter Cecilias påminnelse ;-) Det var 13-14.30 men jag kunde bara stanna till 20 över då jag skulle hämta barnen 15.00. Dagis och skola måste tro jag är en förvirrad själ, och visst är jag det =) Can´t help it! Micke är på planeringsdag så är borta hela dagen, kommer väl hem runt 17. Lämning och så gick bra imorse, jag lämnar typ aldrig. Jo Nova kl 11 och Philip i skolan men då har jag bara ett av barnen. Men det hela gick smärt- och stressfritt =)

En annan miss idag: gratis parkering eftersom det är dag före helgdag. Drygt då att trycka i 35 kr....jaja bättre än fortkörningsböter jag så ofta gjort mig skyldig till men sluppit undan ;-)

Philip åker till sin pappa idag eftersom han är ledig torsd och fredag. Imorgon ska jag jobba kväll och innan sk vi gå på Jägers är det tänkt. Fredag jobbar jag dag sen håller vi oxå helg =)

Jobb

Nu ska jag till jobb om en timme. Har lite uppskattad egentid från 11-13.30 ca, skönt och det behövs ibland =) Händer väl kanske 1 gång i veckan att jag har de där timmarna HELT SJÄLV.

Städade ovanvåningen innan Micke drog till jobb, det behövdes! Så många dammråttor som yrde omkring + att en av Philips mattor har blivit gammal och "fäller" sånt gummi från undersidan så den åkte i soporna! Ska röja lite till innan jag åker. Vädret är jättefint så Nova och jag tog vagnen till dagis. Vill ut och cykla med henne nu snart. Blev inte så mkt innan eftersom hon var lite skeptisk till det hela men nu är hon större. Det är ju underbart att vara ute och cykla så kan man få lite färg på köpet. *soldyrkare*

Nova fick en målad tumnagel innan idag =)



HEJ SVEJS!

Besök

Nu har vårt besök gått. Det var Alex med sina tre barn, Ronja följde med oss hem efter skolan. Oxå var det Josefine med sin lille son på 1 år. Trevligt med besök, var längesen jag var social och hade folk hemma =)

Nova springer ut och in, jag satt precis och läste Metro i solen =) Philip är oxå både ute och inne. Kollar på Animal Planet för tillfället. Usch tv:n är på heeela dagarna trots det fina vädret.

Bilder från kl 12 idag, skulle precis bege oss till skolan för att hämta Phille:


Till salu:



Ligger ute på blocket för 1200 kr. Kompispris finns för 1000 kr hehe ;-) (Brio Race -08 enligt bild, helsvart, sele och regnskydd finns. Fint skick, inga skavanker bara jag som tröttnat och är på jakt efter en Emmaljunga Scooter!)

SOL

BUSUNGEN:



Nu tittade solen fram så vi ger oss ut på promenad =) Bäst att passa på en sån här fin ledig dag!

Nu vecka

Idag var jag uppe med Nova ca 6.30 *gäsp*. Micke erbjöd sig att gå upp med henne men då var jag redan vaken liksom. Lätt att somna om när en liten klättrat på mig en bra stund. Vädret är dåligt idag, regnigt men det kan ju bli bättre under dagen. Barnen har käkat frukost och Philip åker till skolan med Micke som börjar jobb kl 9. Jag är ledig idag oxå =)

Morgonbarn:


Vellingeblomman, Vanningen mm



Hemåt mamma efter badet:



Hemma och möttes av Nova som var inne på bad nr 2 för dagen:



Hittade en gammal bild, Nova någon dag gammal. Lilla mullisen haha.



Lite äventyr begav jag och Philip oss ut på idag iallafall =) Vi velade lite fram och tillbaka. Skogen eller Vikenbadet sen blev det Vellingeblomman och Vanningen (badet i Vellinge) Efter badet blev det varsin 88:an glass =) Efter det bar det hem till min mamma igen. Där var även syster med dogs =) Drack lite kaffe, eldade och snackade.

När vi kom hem blev det lite mat. Jag hämtade in Philip efter ett tag eftersom han somnade i bilen. Man blir alltid så slö när man badat tycker jag. Vanningen var helt okej (längesen jag var där) men synd Philip inte vågade åka rutchkanan med mig. Jaja jag åkte själv ;-)

Tack min älskade son för en jättefin dag =) Det var verkligen uppskattat från båda sidor att göra något bara vi två. Philip sa att det var roligt att bara vara med mig =)

Nu blir det att nanna för mig.

Barnen ritar

Just nu sitter Nova och kollar på Nalle Puh och ritar och Philip äter sin frukost macka men ritar mest ;-) Han är inte så lätt att få i mat, speciellt inte frukost. Micke sover. Vet inte om det blir något badande idag, får se hur han mår. Tråkigt att vara sjuk, jag är ju inte helt 100 heller. Hade sett fram emot denna helgen iom att Philip är här och att jag är ledig + en efterlängtad sovmorgon. Men det blir inte alltid som man planerar. Kunde iofs lagt mig tidigare igår, la mig lite efter 23 men det är ju sååå skönt att kunna sova ut. Jaja, en annan helg. Jag är ledig imorgon sen jobbar jag kväll på tisdag tror jag. Inte kollat så långt ;-)

Nä om man skulle ta och göra sig iordning istället för att sitta här oklädd.

Just ja, idag står det i almanackan att JAG har namnsdag. Grattis till lilla mig. Jag är HELT säker på att barnen inte kommer bråka ALLS bara för det höhöhö!

Vår dag!

Färdkost:



Hos min mamma:



Hängde med när hon skulle köpa ny kyl och frys på nåt ställe i Vintrie:



Barnens moster/min syster:



Hemåt:



Barnen däckade i bilen:



Hemma!



Det har varit en ganska regnig dag. Innan vi åkte i förmiddags vid 10.30 regnade det inte och inte när vi kom hem men under tiden vi var borta gjorde det.

Vi var med min mamma och syster för att kolla på ny kul och frys sen fikade vi. Vädret var trist så en promenad blev det inte tyvärr.

Vi var hemma igen ca 15. Sen blev det middag, fiskgryta och kl 18 var det dags att tvätta 4 maskiner.

Nu är tv:n på med ESC, usch not my cup of tea alltså. Blä vad kassa låtar men Micke sitter klistrad haha.

Ska ta ett bloss sen blir det sängen för moi och Nova som ligger här och snarkar på soffan i väntan på att någon ska bära upp henne i sängen.

Får se hur det blir med Aq-va-kul imorgon.

Godnatt.

Iväg

Pratade precis med min mamma, det blir att vi tar oss dit. Micke är dålig och har inte gått upp än. Känns tråkigt att bara vara hemma med barnen idag. Just nu är det lugnt men jag känner mina kids, snart klättrar de på väggarna. Ska förbi ett apotek oxå, panodil och nässpray. Igår hittade jag bara min ena nässpray (nästan slut) och kände paniken i kroppen, speciellt inför natten men så hittade jag den efter några sekunder =) Sjukt. Får lägga ner det snart igen men först ska jag bli frisk. Behöver inte leka martyr ju.

Mamma glömde sin jacka här igår så den ska med samt kofot och kakan så vi kan mumsa på den. Tittar man ut ser det grått ut, hoppas det inte blir regn...Kör ju bil så det är enkelt att ta sig från A till B så att säga. Måste kolla oljan på bilen, säger det VARJE dag. Vill inte bli ståendes för en sån simpel sak. SKA idag innan vi kör.

Philip tjatar vidare om sitt spel. Vi har kommit fram till en plan, skrivit lite (enkla) regler. Typ plocka undan i rummet varje kväll innan läggdags, inte retas och bråka (med Nova), LYSSNA och hjälpa till med mat, dukning o avdukning. Sånt som han tycker är skoj och ännu roligare är det ju om det ger någonting. Gör han detta i helgen så lägger vi till de 150 kr som fattas till spelet (549 kr är SVINDYRT...för ett spel...OMG!!) Philip fick 100 kr av min mamma igår, han frågade direkt när hon kom hit så lite "skämmigt" men han sa det fint. Så det fick han så nu har han drygt 400 kr. Vi som skulle spara...Har redan "nallat" av sparpengarna igår till mat etc. Jaja....det är ju "bara" pengar eller hur. Går ju alltid att tjäna nya ;-) Förresten så sitter jag INTE speciellt säkert på jobb (!) Får reda på om jag kommer vara kvar i höst i slutet av maj.....We´ll see, men det finns ju andra jobb även om jag HEMSKT gärna vill vara kvar på BB. Arbetslös är ett ord som inte finns i mitt vokabulär, så är det =)

Over and out.

Sooova

...men jag undrar hur länge eftersom Micke är kass. Skulle lagt mig ca 22 men ofta det blir som man planerar? Neeej! Snackat med Emma i telefon, det var mucho trevligt så jag ångrade inte att jag loggade in på msn.

Nu är det dags iaf. Jag har förresten klippt gräset idag med handjagaren, svettigt ;-)

Bildblogg

Är man trött så ;-)



På väg hem från affären:




Fotograf: Philip

   *fyyy jag vet!*

Hemma igen:



Kladdkaka till fikan såklart:



Det blev sommar ute så mina svarta kläder blev aningens varma!



Vi har haft det riktigt trevligt idag. Läkarbesöket gick väl bra bortsett från att Novas båda öron (innan var det bara ett) är röda. Jag hoppas det har med förkylningen att göra. Hon verkar inte ha ont eller vara besvärad så penicillin kändes onödigt. Sen var vi inom ICA och handlade lite. Nova somnade PRECIS när vi svängde upp till ICA och jag tänkte att nu får jag köra hem istället så hon kan sova vidare i bilen men hon lyckades sova vidare i kundvagnen. Har ALDRIG hänt, inte ens när hon var bebis i bilbarnsstolen!

Sen hem, packade upp och Nova fortsatte sova i bilen. Bakade kladdkakan och mamma kom hit. Vi fikade och klippte gräs mm. Sen gick vi in och åt mat. Nu är Micke hemma. Philip vill köpa det där spelet och nu kollar han igenom sina spel vilka han kan byta in. De flesta är sååå repiga = ingen vill ha fast de funkar....

See U!

Läkaren, besök av mamma mm

Idag kl 11 ska Nova till läkaren för återbesök med örat som hade öroninflammation för ett tag sen. Aldrig varit där innan så jag hoppas vi hittar. Ligger en liten bit utanför vår by så får ta bilen. Philip verkar ha fått ögoninflammation. Great =( Hoppas det bara var tillfälligt imorse. Jag tvättade noga så som man ska göra. Än har det inte kommit tillbaka. Min mamma kommer hit senare, hon ska jobba halvdag idag. Philip är hemma från skolan, jag är ändå ledig och han är fortfarande hostig och snorig. Hade näsblod imorse liksom jag igår kväll + imorse. Drygt men det har jag ofta när jag är förkyld. Min hosta är kvar, likaså Novas. Uplifting s här en fredag, eller inte ;-) Vi är inte SJUKA, bara lite vårförkylda. Efter läkaren ska vi handla, det är ganska tomt här hemma. Inget bröd, ingen mjölk eller bröd. Så tänkte jag göra en kladdkaka till fikan oxå =) It´s a must!

Philip städar sitt rum =) Han önskar SÅ mycket att vi köper xbox spelet "Monsters vs Aliens" eller hur det heter. Vi har bara demot som Micke fixat. Philip har ca 150 kr i sin spargris och det går ju loss på ca 550 kr (!!) Dyrt för ett spel tycker jag men så har jag aldrig förstått mig på det där med spel ;-)

Igår kväll dammsög och moppade jag golv, hatar smuts och fläckar på golvet och andra ställen med för den delen.

Jag har hunnit/kunnat duscha medans Nova badade. Trångt men det gick =) Skönt, man känner sig lite piggare. Har lite konstigt ont i ryggen som jag får ibland. Tycker inte pillren jag knaprade i mig hjälpt...

Idag:



Tights från H&M, hängsleklänning samt tunn halvpolo från b*young (fasen vilken skitt spegel!!)



Barnens lekhörna under trappan:



Disken äntligen under diskning:



Igår:



Nu får vi sätta fart så vi hinner! Ska bara kolla på Philips städning först =)

Gå om varandra

Idag jobbade jag först 7-13 sen hem snabbt som bara den (tur farbror polis inte var på samma ställe som mig) så Micke kunde sticka till jobb. På jobb idag var det övermkt att göra. Precis när jag skulle gå var det sängar som skulle flyttas och köras upp osv så jag blev lite sen dels pga det men även pga trafiken som är helt värdelös! Kom hem ca 13.35 och Micke skulle köra senast 13.30 så lite sura miner blev det men jag gjorde verkligen så gott jag kunde idag. Både på jobb, på väg hem och nu hemma. Philip har hjälpt mig laga mat =) Han är så duktig. Innan dess somnade jag minsann på soffan (!) trots två vakna barn hemma. Snacka om att man är trött då!

Nu ska det röjas här, massa saker överallt + disk. Sen ska barnen göras klara för natten och jag med. Blir tidig kväll. Är ledig nu fred, lörd, sönd och månd. VÄLBEHÖVLIGT. Kommer bilder imorgon, idag orkar jag icke.

900 kr



Ibland är det svårt att bestämma vad man ska ha på sig för kläder. Inte för att det spelar så stor roll då jag ska till jobb och ha arbetskläder på mig men ändå. Ibland åker jag med mjukisbrallor och hoodtröja och ibland har jag t o m klänning eller kjol (!)

Idag blev det vad jag visar på bilderna. Don´t mind the hair, det är tvättat nu haha ;-) Lite jeansleggings från cubus (som btw börjar bli för korta!!), lång tröja från Gina och kofta från b*young. Benvärmare pga korta brallor, kanske kan man fixa med nåt för vill ju använda dem =)

Idag blev Nova lite ledsen igen när jag lämnade henne =( Inget skoj men jag tror hon kommit av sig lite med att vara på dagis. Innan kl 11 då hon lämnades hann vi ut till ÖB och handlade dammsugarpåsar mm sen till Netto och handlade blöjor mm. Dammsög bilen direk när jag kom hem. Hur mkt skräp kan man samla i en bil egentligen? Pinsamt men sån är jag ;-)

Ska röja här hemma lite sen är det dags att röra sig mot jobb. Ska givetvis som alltid fixa kaffe och ha med mig i bilen. Blir nog en macka eller två oxå för något annat hinns det ej med. Inte om man sitter vid datorn för mkt som jag =)

Just det, 900 kr fick jag i löneökning =) Är mer än nöjd då jag hade förväntat mig ca 300-400 kr eftersom jag dels låg högt (enl chefen) när jag började och dels för att regionen inte har några cash. Som vanligt. Hade nog varit nöjd iaf!

Imorgon ska jag ha utvecklingssamtal med chefen, bör jag vara nervös? Tror inte det men det är mitt första så lite är man. Nu vet jag iaf lönen =)

Igår när jag lämnat Nova på dagis:



See U tomorrow för idag hinner jag ej skriva mer. Slutar 22 ikväll och börjar 7 imorgon bitti. Någon pratade om sömn men jag vet inte vad det är ;-)


mkt att göra

Varför har man mer att göra när barnen inte är hemma ;-) Har ringt en hel del samtal, bl a till VC i Furulund. Vi ska på återbesök med Novas öra på fredag. Jag är ledig då. Är de bra så listar vi oss där. Vår privatläkare får ej vara med i vårdförbundet eller hur det nu var med den historian så nu börjar de ta betalt även för barn = blir dyrt så mkt som ungar är sjuka. Furulund tillhör ju Kävlinge kan man säga så inte så långt även för Micke om han skulle behöva ta sig dit + att akut får han ju ändå ta en taxi till sjukan istället. Vår privatläkare kan ff skriva ut recept och andra lättare saker. Jag känner dessutom fler som kan skriva ut recept om det skulle vara så.

Jäkla skator alltså, man kan inte sätta ut soporna 2 sekunder utan att de ska vara där och picka sönder påsen. Har kastat massa skräp och bokat tvättid till lördag. Har en massa sängkläder och det orkar jag inte tvätta här hemma för var fasiken ska man hänga det? Ska tömma diskmaskinen nu sen vika tvätt (boring) och dammsuga men lönt med såna smuliga barn som jag har ;-) Sen jobb när man är lagom slut haha. Måste hinna till ica och handla frukt oxå, helt slut på det. Har ordnat med Philips läger, det skulle betalas den 9 maj (!) helt missat men en ledare kommer hem till oss och tar betalningen + delar ut info nu en kväll.

Tja!

Kvällsjobb

Philip hjälpte till med maten igår:



Nova provsmakade lite korv:



Korvstroganoff med ris:



Dags att slinga igen?



Jag tycker alltid att håret växer extra snabbt när man t ex slingat eller färgat. Iofs har jag nästan aldrig haft in naturliga hårfärg, mer än på utväxten då ;-) Den är typ mellan-mörkblond. Nog snart dags för slingorna igen. Ska göra samma som förra gången, med hätta från H&M.

Klockan 11 ska Nova lämnas på dagis och jag kör till jobb 13.30. Ska vara ute i god tid idag eftersom det är EXTREMT svårt att hitta parkering =( Ibland cirkulerar man runt en kvart, en kvart man INTE har! Micke körde nyss till jobb och jag lämnade Philip i skolan 8.30. Synd att jag inte träffar barnen så mkt när jag jobbar kväll annars trivs jag bäst med att jobba kväll. Ingen morgonstress. Det hade varit kanon om jag kunde lämnat Philip 11 som förr när han gick på dagis men nu är han ju en stor kille.

Vi på jobb ska ha brännbollsturnering 28 maj. Förra året vann Neonatal. Förlossningen ska oxå vara med tror jag. Tänkte ta med Philip och ev lämna Nova hos farmor eller fastrarna om de kan, måste fråga. Det är en torsdagkväll så Micke jobbar ju.

När Nova är lämnad ska jag ta ett varv här hemma med dammsugaren + tömma diskmaskinen.

Vi planerar Aq-va-kul till helgen. Philip ska ju vara hos oss =)) Micke ska jobba lörd på skate-o-rama. Ja nåt skate-grejs ;-)

See U later.


BDB

Uppdaterat BDB (bilddagboken) nu för de som vill kolla. Vissa bilder är nog samma som här i bloggen iofs =)

http://rebecca81.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1241128801&id=366086130

Nu ska jag snart börja med maten. Nova är ute/inne och leker och Philip är där uppe. Utegångsförbud ff ju. Tror han tycker det är ganska tråkigt. Men det är viktigt han förstår att han inte ska göra om det.

Sovit middag

Oj, jag och Nova vaknade precis. Nova somnade 12.45 och kanske vid 13.15. Nova som bara ska sova en timme, nu blev det 2,5 timmar (!!) Fan, det är min läggning ikväll. Som man bäddar får man ligga ;-)

Jag och Alex gick en runda till ICA imorse och handlade lite. Så pyttelite man får för sina pengar egentligen. Inget nytt emn det bara slog mig idag. 200 kr och det var inga problem att få plats med allt i den lilla lilla varukorgen under Novas vagn.

Philip har inte sovit, han har suttit här vid datorn först sen nu spelar han spiderman på xbox:et. Idag blir det korvstroganoff med ris I think och lite grönsaker till. Var läääängesen vi hade det.

Nu ska jag vakna till lite mer, fram med kaffet =)

Uppe med barnen

Nu äter vi frukost och ska snart göra oss iordning. Micke sover. Igår sov jag nästan till 10 och det var superskönt att sova ut lite. Det behövs när man är lite sjuk =) Nova vaknade 6.40 och jag vaknade lite innan dess och trodde då att klockan var 6.50. Eftersom larmet skulle ringa 7.15 tyckte jag inte det var lönt att somna om men jag måste ha sett fel ;-) Jaja nu är vi uppe.

See U later!

Natt

Snart sovdags för mig, ska bara duscha innan. Imorgon är jag ledig =) Hoppas på fint väder så jag och Nova kan ta en långpromenad, eller ner till byn och tillbaka iaf. Liten by vi bor i ju ;-) Det var rätt lugnt på jobb ikväll, kvällar brukar vara det.
Behöver en ny ögonskugga så det blir nog NovaLund imorgon.

Godnatt.

Jobb

Nu ska jag köra till jobb. Mår inte speciellt bra. Känns som jag har feber emn det har jag dämpat med panodil mm. Pumpar i mig thé och nässpray som bara den. Det hjälper iaf =) Nova snarkar!! Haha hon ligger här på soffan. Earplugs is the shit!

Bye bye.

Lite bilder

Idag:



Mådde lite dåligt på jobb...



Igår:

Philip hade blivit målad i skolan =) Och sjuklingen Nova tycker det är gott med glass!



Jag kör SEAT =)




Gult är inte fult!



Vår gata:



Nu är jag hemma efter en lördag på jobb. Det var okej men jag mådde inte så okej. Ont i halsen och hosta, snorig och täppt i näsan om vartannat + illamående som smög sig på. Jag nojjar alltid att jag är gravid då haha men det är ju nästan omöjligt. Det kom och gick och är nu borta =)

Nova badar och jag har då hunnit/kunnat tvätta, föna och platta håret. Det tar sin lilla tid det där men så är det med vissa saker.

Nu lagar Micke mat, det kommer bli ungsbakad falukorv med potatismos och några grönsaker, jag röstar på broccoli!

Jag är en maskin

Jag känner mig så just nu, bara går av mig själv. Är syndigt trött och ska snart ta och lägga mig. Givetvis hade vi asmkt att göra på jobb. Jag känner inte alltid att jag räcker till, att jag gör ett bra jobb när så mkt ska göras och det finns så lite tid =( Men men jag har gjort mitt absolut bästa idag, därför är jag helt slut i kropp och psyke ;-) Känner att jag börjar bli sjuk oxå, PERFEKT tajming. INTE! Jaja jag är hellre sjuk än ungarna. Nova är fortsatt hostig, snorig och gnällig. Undra hur natten kommer bli. I med öronpropparna ;-) Jag ska upp och jobba 6.45 imorgon sen börjar jag 14.30 på söndag. Philip körde jag till sin pappa vid 17. När jag kom hem s¨åg köket för jävligt ut men så är det när man är hemma med en sjuk Nova hela dagen, man orkar liksom inte så jag har full förståelse. Jag kan bara inte se det så jag röjde upp fast jag inte orkade. Mkt man "måste" göra, eller jag iaf.

Har bilder på mobilen men det får bli imorgon, om jag orkar!!

Natti

Uppe med tuppen

Nova har varit hostig och ledsen inatt. Jag gick upp med henne lite innan 4.30 och sen var det inte mkt lönt att lägga sig. Nu är det dags att göra sig klar för jobb. Philip kom ner oxå men båda får gå upp och lägga sig igen när jag går. Blir nog inget dagis för Nova men Philip ska till skolan skulle jag tro.

Snart läggdags

Nu ska jag strax lägga mig. Upp tidigt imorgon. Nova är fortfarande vaken (!) Jag höll på i 1½ timme sen gav jag upp. Nova var lika pigg som innan. Tror vi ska hålla strängt på endast en timmes middagsvila, idag blev det ca dubbelt!



Utedag...

... ja inte för mig då ;-) utan för Philip i skolan. Vi var PRECIS i tid, halv nio. Då regnade det och var allmänt grått. Medans de gick till scoutstugan och lagade mat mm så städade vi hemma och bytade alla sängkläder *ont i ryggen innan*. Jag bakade en kladdkaka igen ;-) Sååå gott! Bilder kommer sen.

Nu sitter jag på badrummet (!) Philip räknar sina pengar, han är på 107 i skrivande stund och Novis badar. Ikväll ska jag laga något med fisk, kikärtor, majs och spenat. LOVAR att det kommer bli gott, hur det än låter nu hihi!

Ska ta upp mitt lilla russin nu innan hon blir ännu skrynkligare ;-)

Rent kök!

Nu ska jag hoppa i säng. Eller nä, det var överdrivet för jag orkar inte riktigt hoppa ;-)

Micke la Nova ikväll så jag kunde sitta nere vid datorn och bara ta det lugnt. Någon hade glömt disken ;-) så jag tog den och fick ett ryck som slutade i att jag skurade hela köket förutom golv och tak. Golv tar jag imorgon men inte tak. Orka! Det började med att jag såg en fettdroppe (!) på spisen sen kollade jag upp uner fläkten. Fyyy där hängde droppar som bara väntade på att trilla rakt ner när man står och lagar mat (!!) ÄCKLIGT! Delarna fick åka in i diskmaskinen och det filtret eller vad det är (?) löddrades in med diskmedel. Sen var jag bara tvungen att skura resten ;-) Smells like AJAX in there!

Prinsessan igår kväll, vilken stil:



Imorse när Micke lämnade i skola och på dagis:


Hemma

Nu är jag och barnen hemma och jag funderar på vad vi ska äta till middag. Micke kommer hem lite innan 18, tänkte ha det klart då. Är ledig imorgon igen =)

Vilket blåsväder vi har!! Det var svårt att hålla bilen rak på motorvägen ;-)

Nä, åter till middagen!

Detta skulle kommit in igår kväll...

Nu ligger båda barnen och det var min kväll att lägga Nova, hon tittade upp hela tiden och skrattade, sötis! Svårt att vara allvarlig då men man måste ju visa att det är sovdags

Snart dags att lägga sig för mig för min klocka ringer 5.20 imorgon bitti och det är dags för jobb 6.45.

Nova började säga "SLUTA!" igår tror jag det var. Låter så kul =) Så sa jag "Älskar dig" till henne och hon försökte härma *sött*



Lugnt

Vad skönt det är ibland att bara vara hemma och ta det lugnt. Barnen bråkar inte utan leker/spelar var för sig. DÅ är det en fröjd att vara hemma =)

Känns som jag måste sälja lite på tradera igen. Köper man så måste man sälja var det någon *host* här hemma som sa ;-) Precis vunnit ett par spiderman-jeansshorts till Philip =)



Micke är på väg hem, jag borde kolla i skåp/kyl/frys vad vi ska ha till middag för jag har ingen aning!

Fika och städa

Nu ska jag och Nova hem till Lotta och fika =) Måste bara röja undan lite först. Det ser ut som en bomb slagit ner, eller ja inte riktigt ;-) Så kan vi ta det lugnt när vi kommer hem. Regnigt värre hos oss idag men det kan inte alltid vara fint väder.

Hemma

Nu är jag hemma från jobb igen. Det var en ganska så lugn kväll idag. En tragisk sak hände inatt på jobb =( Mina tankar går till den familjen.

Imorgon är jag ledig och ska iaf ta en promenad ifall det inte regnar som imorse. Micke ska ut och gå med David innan han börjar jobba så jag blev inspirerad =) Philip ska till skolan 8.30-12.15.

Angående det här med ett barn till ska vi ta upp det igen efter 3 månader och se hur det ser ut då men känns det rätt så kanske vi har tur att få ett vårbarn 2010. Kanske. Jag vill inte vara "för gammal". Vet att det inte är gammalt att få sitt 3:e barn efter 30 men det känns som tiden rinner iväg snabbt, speciellt om man vill ha ett liv efter barnen oxå. Sen kommer barnbarnen vet ni och de ska man oxå orka/vilja ha hand om =) We´ll see!

Nu ska jag flukta vidare on the internet sen nanna kudden =)

Ögonsalva

Då har vi varit på apoteket och fixat ögonsalva till lillan. Hennes ögon verkar inte bli bättre, tvärtom =( Vi får se om detta hjälper. Nya p-piller med, för än är det inte dags för syskon ;-) Vi har pratat lite om det. Vissa dagar vill jag ALDRIG mer ha fler barn. Jag är ärlig som erkänner det men vissa dagar bara längtar jag efter en liten. Ett vårbarn kanske inte är så dumt...Så kan man vara hemma två somrar. Fast jag kommer vara tillbaka på jobbet snabbt så Micke kan vara hemma så kan jag vara hemma igen sen en period osv. Vi får se, inget är spikat men jag vill inte vara 40-50 år och ångra att vi inte fick ett barn till!

Nova vägde 11.395 gram. Vid 18 månaders kontrollen vägde hon 11.4 kg så alla sjukdomar har gjort att hon inte gått upp så mkt. Men nu äter hon bra igen =) Jag är 174 cm minsann, iaf på morgonen. Har varit 173 innan ;-) Vågen stod på 59.9 med kläder, gått upp en del. Micke har gått ner 5 kg! Duktigt =)

Philip är i skolan, ska hämtas 12.15. Sen börjar jag jobb 14.30.

Söndagskväll

Nu är det kväll och barnen är där uppe. Fick ett ryck innan och gjorde en kladdkaka men glasyren ville inte stelna. Gick efter ett recept jag hittade på FL =)

Philip är nyklippt, fint va?! =) Min älskade fina pojke! Han hade ju namnsdag igår =) Efter middagen samlade vi ihop alla pantflaskor och pantade så fick han alla pengarna, tror det var 61 kr. Han handlade upp alltihopa på kakor, kex och choklad haha. Sådan mor sådan son ;-)

Imorgon jobbar jag kväll och Micke är ledig så det är skönt att man kan ta det lite lugnt på morgonen och förmiddagen.


Inget badande?

Nova gav mig sovmorgon till kl 9 (!) idag =) Sjukt ju haha! Vi hade tänkt åka till Aq-va-kul men vi får se iom hennes ögon. Frukost nu!

Gräsänka...

...kallas det väl när ens bättre hälft inte är hemma. Han åkte till jobbet nyss och det är bara jag och Nova hemma men det är ju inte så bara =) Lillan var trött innan och ville inte riktigt vakna efter middagsluren i bileb utan sova vidare. Men klockan var 16 och INTE tid att sova middag ;-) Hon fick till slut bada för att bli på bättre humör vilket brukar funka, så oxå idag =)

Har hunnit med att röja disk, dammsuga, moppa golv samt tvätta och hänga en maskin som nu är på framsidan i den lilla sol som finns kvar idag.

Vi behöver ett skoskåp!! Skor överallt och ibland kommer man inte in med vagnen utan att fösa undan sisådär 10 par skor. Idag löste vi det genom att röja två hyllor i garderoben i hallen och satte in dem där. Hittat ett fint skoskåp på Jysk men deras kvalité är ju vad den är...Snyggt var det iaf. Får bli efter vår resa då vi oxå har planer på badrumsrenovering x 2 + köksrenovering. Ja, det är mycket man vill och lite man har råd med ;-)

En söt bild jag glömde innan:



Hos Sanna, Johan, Alfie och Apollo:



Nu ska Nova snart käka kvällsgröten sen blir det film för mig. Det var mysigt att kolla film i sängen igår kväll. Vi såg Saw 5 (!) Men Micke hade redan sett den (såklart) så jag fick se den själv. Såna filmer kan jag knappt se men har sett alla andra så var tvungen men på bio går det INTE haha. Ikväll blir det nog Valkyria eller Teken eller vad den heter.

Hemma

Så var vi hemma efter vårt Malmö besök. Det var hur mysigt som helst hemma hos Sanna, Johan, Alfie och Apollo =) Lille Alfred har vuxit och blivit stoooor ju men ändå sådär bebis-liten ff =) Sååå söt! Han har lite problem med magen stackaren. Vet PRECIS hur det är och hur man känner sig när man gått igenom hela registret och inget hjälper mer än 2 minuter =( Den enda tröst man har är att det GÅR över, fast man inte tror det när man är mitt uppe i allt.

Efteråt svängde vi upp till Mickes mamma & co eftersom vi var så nära. Vi snyltade lite mat ;-) och snackade skit. Svägerskan hade köpt ett riktigt snyggt vrålåk till lille Adrian i magen!!

Nu kallar kocken, det vankas midddag =)

See u later med bilder!

Bilder från igår!



Kommer fler ikväll om jag glömt någon =)

Övningskörning =)

Igår på självaste 1 maj blev den efterlängtade övningskörningen av =) Det gick bra, ungefär så som jag förväntat mig! Faster Denice och Matilda passade Novis. Philip kördes innan till sin pappa. Efter körningen skulle familjen P grilla och jag hade bestämt att titta över till Emma, så gjordes det oxå. Mycket trevligt =)) Och så stora barnen blivit!

Trött tjej somnade på vägen in till Malmö Stad:



Körning på Krusegatan, öde och bra ;-)



Hemma igen:



Inga cigg hemma sen vi lämnade Malmö (!) så vi håller på och göra oss klara för att ta oss till macken eller varstans. Micke sover än sålänge. Nova drömmer nog mardrömmar, helt plötsligt blir hon hysterisk och otröstbar mitt i natten =( Hoppas det går över!

1 maj

Idag är det maj, den första!! Nu är det vår på riktigt =) Vädret de senaste dagarna har ju varit helt underbart!

Just nu leker grannbarnen L och T här. Lite senare ska Philip till sin pappa och Nova ska vara hos sin ena faster medans vi övningskör en runda =) Ännu lite senare ska vi hälsa på Emma och Marcus med barn =)

Lite trädgårdsarbete nu.