syskonkärlek

Underverket ligger och sover. Jag kan inte få nog av att titta på honom. Han är så otroligt vacker =) Så säger ju alla om sina egna barn ;-) Lugn och harmonisk verkar han oxå. Visst skriker han lite mer nu men det är i samband med blöjbyte eller om jag inte halar fram tutten fort nog ;-) Jag ljuger inte om jag säger att han verkligen mest sover och äter! Där är han ganska lik sin bror men olik sin syster. Dock lik sin syster väldigt mycket till utseendet, inte så konstigt då de är helsyskon. Både Philip och Nova tar det hela väldigt bra =)

Igår, inatt och idag har jag bara ammat, såret är läkt så det känns mycket bättre. Det gör så in i helvetes jävla skitont att amma (nu i början) men det blir ju bättre =) Han tar flaska iaf OCH NAPP!!! *S*

Nova har blivit erbjuden en plats hos dagmamma med start i augusti. Vi är kluvna. Tanken var att hon och Elliot skulle börja i nov nästa år men det kan vara dumt att tacka nej till platsen. Dagmamma är trots allt det vi tror är bäst för iaf Nova och säkert även för Elliot heller. Större chans att få in honom ensam sen istället för två barn på samma gång i en sådan liten grupp...Vi får se, ska tänka på det över helgen sen åka och hälsa på henne osv.

Idag har inte Nova haft några utbrott. Igår var det värre =( Mycket värre än någonsin typ. Inte så konstigt iofs, det är en ny situation för henne och jag kan och får inte bära henne längre. Så länge jag mmar så kommer man inte ifrån att jag måste ta mycket med Elliot. Jag har honom på nätterna så sover Nova med Micke. Även läggningen tar Micke nu tills jag är mer läkt. Vill helst undvika att bli sparkad av misstag på såret. Det är bara 4 dagar sedan man låg helt uppfläkt ;-)

Ni som snittats; är det normalt att magen (ovanför snittet) är lite varm med lite rodnad? Lite hård med...Jag har ju aldrig i mitt liv blivit opererad förr så detta är helt nytt för mig. Jag har verkligen inte ont alls, visst det kan svida till lite om jag varit igång för mycket (som jag försöker låta bli!)

Igår var mamma och syster här, trevligt =) Syster röjde i förrådet och det var mycket uppskattat, tack! Hittade lite mer babykläder och annat som helt varit försvunnet ;-)

Det blev ett långt babbelinlägg men bättre det än inget alls kanske ;-) Känns som jag inte kommer skriva så många inlägg per dag längre av naturliga skäl ;-)






Hemma

Mysigt har vi det och det är extremt skönt att vara hemma =) Natten har inneburit rätt lite sömn men det känns inte. Än ;-) Mjölken är igång, aj! Såriga bröstvårtor, aj! ;-) Ammat med amningsnapp sedan igår pga såren, inatt var det blod i den. Mysigt. Så jag pumpar nu lite istället och ger i flaska, det är som om han blir mer nöjd då. Imorde åt han 30 ml kl 6 sen 30 till kl 8 och sover nu fortfarande på det. Han fick ersättning 2 ggr igår kväll sen bara utpumpat. Har 50 ml i kylen nu.

Det var jätteskoj att se barnens reaktioner igår när vi kom hem =) Jätteglada var de och tyckte sin lillebror var sååå söt =) Bilder kommer.

UL visade perfekta höfter och bäcken =))) Pojkar har lite mindre risk att drabbas. Flickor i säte löper störst risk har jag lärt mig av barnläkarna på jobb.

Jag är så nöjd med allt som hänt dessa 2 dagar, operationen och alla människor som hjälpt oss och varit med =) Stort tack! Det är ju riktigt mysigt att vara patient på jobb ;-) Verkligen skönt att få enkelrum oxå, tack =))

Tack syster och mamma för hjälpen med barnen igår så Micke kunde vara med på UL och hämta hem mig =) OCH för trädgårds- samt förrådsröjningen (!)

UL

Ska på UL kl 14 sen hem =) Nu 10.30 ska jag kila på sjukgymnastinfo i brist på annat ;-) Tiden är långsam här och Elliot sover mest. Suttit och tittat på honom en lång stund, man kan inte titta sig mätt på sådana små =)

Läkaren har skrivit ut mig, allt ok. Elliot är vägd, 3655 så gått ner 345 gram. Mycket tyckte jag men han får ju gå ner 400. Har ersättning hemma så han kan fetta till sig lite ;-) Igår gjordes hörseltestet och det gick bra.


hem

Frukostdags nu men först ska jag duscha =) Lite senare PKU-provet. Vi får reda på om UL blir i eftermiddag eller imorgon. Hoppas kunna åka hem idag. Elliot är en riktig livsnjutare =) Sover och äter mest, han har inte skrikit riktigt. Än ;-)

Kvar på BB



Jag och Elliot är kvar på BB. Här är det lugnt. Lillkillen sover just nu efter en kort vakenperiod med amning. Fångade lite leenden på film innan =) Haft ett videosamtal med barnen innan, de tyckte det var skoj att se lillebror. Saknar dom! Tror vi har det väldigt mycket lugnare här än hemma.

Runt 17 var det läkarundersökning. En godkänd Elliot =) Ultraljud av höfter och ortopedträff kommer bokas ändå imorgon eftersom både Philip och Nova har en historia med det. Sen ser vi fram emot att åka hem, tror vi ;-) Så mysigt här ju =)

Ska strax ut och ta lite kvällsfika sen lägga oss tidigt. Sov inte så mycket inatt.

Just ja. 82.5 kg idag dvs -5.5 kg =) Nedgången har börjat, ohh yeah =)

Lugnet råder

På OP




På Post OP. Låg själv i 1½ timme sen kom far & son upp




Fikabrickan, så gott =) Tack Katya!



Mamma matar med extramat på BB pga lågt HB



Far & son =)



Fina fina underverk!



Nu ska jag käka lite lunch. Skönt att ha hoppat i sina egna kläder, smink på mm. Vi har det slappe här =) Snäll och lugn bebis som inte ger så mycket ljud ifrån sig. Sover och ammar mest.

Barnrond ikväll runt 17. Micke åker hem till de andra kidsen och jag stannar kvar en natt till. Det är trots allt bara dag 1 idag och även imorgon räknas det som tidig hemgång efter snitt. Jag mår dock bra!

Inatt hade jag ONT, inte alls kul MEN det är ändå bättre än mina andra upplevelser och jag är jättenöjd med mitt snitt beslut.

Mat var det ja, kalops =)

Livet på BB

Nu är Elliot drygt 12 timmar gammal. Han har ammat massor och fått extra mat pga låg temp och lågt hb. Men det är bra nu. Vi ville ju ha sen avnavling men det avnavlades väääldigt fort och med tanke på hb:t skulle de väntat. De missade kanske att läsa...Nåja, värdet är bra nu och han har inte fått mer babysemp.

Han är helt underbar!! Såklart =) Fler bilder imorgon, han sover nu så vi ska borsta gaddarna och försöka sova vi med.

Jag har fått lite mer ont men det är helt ok fortfarande, eftervärkarna är helt förjävliga ;-) Men det var jag förberedd på. Lite förlossningssmärta får jag ändå ;-) Morfin är najs har jag märkt haha. Var uppe och duschade av mig 6 timmar efter snittet. Mat och så har gått bra =)

Godnatt på er!


Han är här =)



Vår guldklimp kom ut 10.38. 4000 gram & 54 cm. Han är sååå go och luktar underbart =) Vi mår toppen alla 3! Enkelrum så Micke stannar här inatt =)

väntar

Vi är inne på BB. Är förberedd med kateter, vit rock och snygga nättrosor ;-) Ett halvakut snitt är först sen är det vår tur =) Snart snart så är han hos oss! ♥


Idag är det dags

Nu åker vi om 20 minuter =) Har inte sovit så bra men det hade jag på känn ;-) ÄNTLIGEN!

Vad roligt att ni gissar vikt & längd, keep on =)

Sista natten som 2 barnsmamma

Då är stora dagen kommen imorgon. Skönt att det äntligen blir av. Jag är inte nervös längre utan ser enbart fram emot imorgon. Nervositeten kommer nog, jag känner mig själv =)

Gjort gipsmagen nu ikväll. Jag har tvättat håret och duschat med descutan svamp ;-) Imorgon ska jag varken sminka mig eller äta frukost utan duscha igen. Mycket märkligt, helt tvärtemot vad jag brukar göra.

Skriver nog nån rad imorgon bitti eller inatt om jag ej kan sova. Tar med datorn till BB =)



Den ser lite mindre ut än den med Nova.

Någon som vill gissa vikt och längd på Elliot förresten? Jag gissar på 52 cm som Nova och nånstans mellan 3900-4100. Större är han nog inte och pojkar sägs ju vara större än flickor. Nu gick jag ju 11 dagar längre med Nova och hon vägde 3842 gram. Vi får se =)

Natti natti!


Klar

Såja, nu är det städat och rent här hemma. Ibland är det verkligen en nackdel att ha 1½ plans hus, inte minst när man ska städa. Finns ju många fördelar oxå. Allt på sin plats nu. Vi ska göra gipsmagen sen innan jag lägger mig och sen ska jag OP duscha ;-)

Philip är hemma nu och ute och leker med grannen L.

NU ska jag bara slappna av. Väskan är oxå packad men det allra sista packas imorgon bitti.

Soligt & varmt

Vi börjar bli klara med tvätten. Kvar där ute är bara filtarna vi har i soffan. Tvättat ett godedjur Elliot ska ha på BB tänkte jag sen en mjukisspeldosa som alla 3 kommer att ha haft, Philip fick den när han var liten. Nova är så go idag och hjälper mig =)

Ca 15 åker Nova till sin farmor sen kommer Philip runt 17.30. Då har jag tid att dammsuga och moppa både uppe och nere, badrum uppe ska städas och det ska dammas, här nere är klart men det är megadammigt där uppe. Sen ska tvätten läggas in och min säng renbäddas. Skönt att hålla sig sysselsatt en sådan här dagen innan DAGEN =)

Vädret är helt underbart oxå, ska hinna med en promenad senare.

Nova är lite förkyld, jag känner av halsen. Hoppas det går över tills imorgon.

Planer

Kommer stanna hemma idag. Känner mig fortfarande låg. Har en del att fixa med här hemma. Är helst ensam. Ska tvätta 12-15 och packa det sista i väskan.

Sen kommer min fina Philip hem ikväll oxå.

Upp kl 5 imorgon så det blir tidigt isäng. Hoppas man kan sova bara.

nere

Dödstrött. Finns lite saker som gör att jag inte mår så bra idag, känner mig nere och ledsen. Jag vill inte skriva om det här för då känner jag att jag vill lösenordsskydda bloggen och det känns lite B. Samtidigt kan det kännas mycket bättre när man skrivit vad man känner eller pratat med någon om det. Vissa saker är bäst att hålla för sig själv dock. Det känns bara så fel, jobbigt och opassande att må skit när man precis ska ha en bebis...Där fick alla som säger att jag alltid är så glad och skrattar så mycket.

Jag har tur. Nova är oxå trött =)

Trött

Nuu börjar tröttheten ta ut sin rätt. Var ute en runda och gick, riktigt soligt och skönt. La mig på sängen där uppe innan och kollade på tv, var jättenära att somna. Vill hellre somna tidigt ikväll. Blir nog jag som går upp med Nova imorgon bitti igen.

Vi fick handlat en massa på willys. Tar gipsmagen imorgon. Blir lugnt resten av kvällen nu. Skulle vilja (behöva) putsa fönstren men hur kul är det egentligen. Jag är förresten inte speciellt bra på det.

Nu blir det tv tittande.

morgon

5 timmars sömn ca. Känns inte som om det kommer räcka hela dagen. Nova får inte sova middag idag så ska vi nog kunna lägga oss i skaplig tid. Igår la vi oss kl 22 (!) Alldeles för sent för mig. Sen började hon hosta oxå efter nån timme så jag vaknade till. Var sen vaken till Micke kom hem vid 00.30. Låg och vred och vände mig från 01-02 typ oxå upp kl 7....Det man inte dör av gör en starkare eller hur var det nu?! Jg tänkte rätt mkt på vår stora dag på måndag. Jag vet i detalj vad som kommer hända, ändå har jag mkt tankar och funderingar. Jag vet ju t o m hur nästan alla lokaler i hela KK-huset ser ut. Känner mig trygg med att ha valt Malmö (tillhör Lund)

Idag är det veckohandling på willys. Novas gymnastik innan dess. Måste säga till idag att vi inte kommer på uppvisningen imorgon, känns som vi har tillräckligt att tänka på. Jag sa till Philip att vi satsar på nästa gång istället. Vi ska nog ta och göra gipsmagen idag oxå så Nova kan vara med =)

tankar

Nu är det kväll. Snart ska vi gå upp och lägga oss jag och Nova. Hon ville det när jag frågade henne men hon har sovit middag idag så man vet ju aldrig när hon somnar då. Jag kunde somnat för längesen =)

Philip lämnades hos sin pappa runt 16.30 sen blev det hem och laga mat till mig och Nova. Micke åt lite med oss oxå sen drog han till jobb halv sju som vanligt var 3:e fred o lörd.

Imorgon ska det handlas mat samt vin och cigg. No comments about that. Jag har fan stått ut sen 22 augusti! Det känns fortfarande som det var IGÅR jag slutade röka...Vissa här hemma är ju inte lika duktiga, hmm. Nämner inga namn ;-) Sen ska det städas lite, småfixande. På söndag ska det tvättas sen på eftermiddagen ska vi hem till Mickes mamma och käka middag samt lämna Nova där över natten. Känns som vi har att göra. Tja, sen är det dags att bli föräldrar igen! Känns ju skitskumt =) Verkligen. Fan jag är skitglad att det blir ett snitt, sen om det är så himla mkt bättre än en vaginal förlossning återstår att se men jag har iaf fått som jag vill. Det känns otroligt skönt.

Godnatt.


Underbara barn



Min vackra dotter =) Tänk att jag har sån tur att få vara mamma till just dig! Jag älskar dig så jättemycket. Snart blir du storasyster. Jag som tycker du är ganska liten fortfarande, inte ens 3 år. ♥KÄRLEK♥

today

På finbesök hos Sara, Claes & deras senaste nytillskott Hilding =) Elliot (jooo han ska heta så!) har redan hälsat på honom i form av hårda sparkar. Vilken söt och snäll bebis, han låg så hos mig under hela besöket, ca 2½ timme =) ♥ Tack för titten, han är JÄTTEFIN =)) ♥



Mamma, blivande storasyrran & lillebror i magen



Jo, NU är jag svullen i ansiktet med ;-)



Lillan just nu



Novis sover, Micke spelar och Philip antingen leker på sitt rum eller tittar på när M spelar. Jag har kollat på Anna Anka söker assistent, missade det när det gick tidigare i veckan. Ska nerom bibblan sen och skriva ut brevet innan jag kör Philip till hans pappa.

Ska fortsätta med lite städning sen, skönt att ha det gjort + att det får mig att tänka på lite annat. Jag är nog rätt nervös nu och då brukar jag städa! Ska plocka av fjädrar och ägg från påskriset och lite annat småfix.

Nu har Philip beställt mannagrynsgröt en blir det att vi beger oss.

Att göra

3 dagar kvar nu (!) Sjukt spännande =) Vi har en del småfixande kvar så helgen kommer gå till det samt tvätt, städ och handling. Ett måste att ha det snyggt när man kommer hem. Men iofs (kom jag precis på) OM jag inte kommer hem på tisdag kväll som jag vill så kommer Micke och barnen göra det = dvs oreda igen på nolltid. Hmm, får komma på en plan för det med ;-)

Micke är och lämnar Philip i skolan. Runt 11 ska vi hälsa på Sara & Claes bebis =)) Mysigt! Så kommer man längta om möjligt ännu mer!

Ska inom bibblan idag och skriva ut mitt förlossningsbrev, sen stänger de inför helgen och har ingen annanstans att skriva ut det. Jag har reagerat på nån form av penicillin, ville veta vilken men vår läkare sitter fast i utlandet liksom många andra. Ja bara man vet att det är någon slags penicillin och det hjälpte med tabletter. Nässelutslag är INTE roligt vill jag lova!

Philip ska köras till sin pappa sen runt 16 och Micke börjar jobba 19. Samma imorgon då jag är hemma ensam med Nova. Vi ska passa på att mysa lite extra för sen ska hon vara hos sin farmor söndag kväll-tisdag kväll.

Nu blir det vila innan jag ska slänga ihop en paj eller nåt att ta med.

Trött

Nej nu är det dags att stänga ner här. Ska ta disken, muta Nova att plocka undan allt skit hon dragit fram sen läsa lite snabbt för Philip. Göra mig och kidsen redo för sängen och SOVA gott =) Låter så häligt, bäst jag skyndar mig ;-)

Godnatt. (jag vet att klockan bara är 19, det är en del av planen =))


Inskriven och klar

Då är allt klart inför måndag nu. Träffat narkosläkaren och fått info av honom sen skrev BM Ninna in mig, tog blodprov till bastest, hb, bltr, vikt, lyssnade på bebis, urinprov etc. Allt var bra. Bltr 130/70. HB är uppe i 130 nu, har ju tagit 2 st niferex om dagen för att få upp det från 119 som det var innan. Vikt idag 87,5. Så mkt vägde jag med Nova med men då hade jag gått upp 2kg mer. Aldrig vägt mer i hela mitt liv! Nu får det räcka. Alla på jobb är så roliga "du har ju bara mage!" Eller så är de bara snälla ;-) Jag är TJOCK, jättetjock t o m och nu börjar det synas i ansiktet med...

Det enda som är kvar är att skriva ut förlossningsbrevet som jag glömde men ändå behöver ändra lite på. Inga syskon får komma in på avdelningen, BB har sina egna regler men men. Sen får vi inte ha någon extra person med som filmar. Man måste ju fråga iaf så man vet.

På söndag blir det tvätt, städ och handling så det är gjort. Jag ska även duscha med descutansvamp en gång på sönd kväll sen lägga mig i en renbäddad säng och upprepa med en ny svamp på morgonen. Kl 07.00 måndag morgon och jag hoppas att jag är först av de två snitten som görs =)



Magen idag



Just nu, måste väckas! Ska hämta i skolan nu 13.25!



The princess ;-)


Besöksrestriktion är hävd =)

http://www.skane.se/templates/page.aspx?id=299589

Härligt =) Det innebär att barnen kan komma och hälsa på oss på sjukhuset OCH att vi kan ha en person med oss som filmar förlossningen. Micke ska höra med en kompis till honom, han var intresserad (läser till ssk) men vi visste inte om det gick pga besöksförbudet. Förlossningsbrevet är skrivet nu och imorgon kommer jag skriva ut det och kopiera journalen på mammas jobb när jag ändå ska till KK.

Nu ska vi käka hemmagjord pizza =) Philip & co är precis hemkomna från gymnastiken.

v 39

Vecka 38+1 idag. Magen och kroppen känns lite lite lättare. Nog för att slutet är nära. Passar på att njuta som jag inte har gjort innan.

Nova har ett utbrott just nu, står bara och skriker. "hjälp mig, hjälp mig!" Hon vill inte ha min hjälp ändå så det finns inget annat att göra än att låta henne vara. Hon tröttnar före mig vill jag lova. Jag har hörselkåpor. Philip leker på gården en stund med grannpojken L. Batterierna i xbox-kontrollen tog slut och vi har ej fler...

En sak som vi måste göra innan måndag är gipsmagen! Senast till helgen. Denna ska jag nog spraya i silver. Novas är i guld. TYVÄRR har jag ingen från när jag var gravid med Philip =(


update

Nu är vi hemma igen =) Blev 4 min sen till skolan, typiskt en dag när fritids är stängt. Parkeringen var full av bilar men jag fick en plats nära. Pallar inte gå så långt och Novas skor var våta så de hade jag tagit av vid öppna förskolan. Fick bära henne, tur att Philip var klar utanför klassrummet. Bilen hade en men en stor fågelskit på sig idag när vi skulle köra! Torkade bort den direkt när vi kom hem. Blir så fula märken annars. Måste komma ihåg att inte parkera där mer men man tar ju den som är närmst. Sista öf besöket som 2 brans mamma. Känns minst sagt märkligt =)

Ni missar vä inte "Anna Anka söker assistent" ikväll kl 20 på tv3? Sjuuukt underhållande ;-)

brev

Idag blir det öf för Nova och mig. Hon är ganska rastlös ;-) Vi planerar att vara där till 10.30 sen blir det lagom att åka och hämta i skolan 3 timmar senare. Philips gymnastik kl 17 får vi ej glömma idag som förra veckan (!) Påbörjat förlossningsbrevet nu, eller det är klart men jag ska lägga till lite om det är så att vi får ha med någon som filmar. Micke klarar nog inte av det. Jag vill ju ha filmat det mesta ;-) Coolt ju!

Godnatt

Nu ska jag upp i "min" sköna säng. Röjt och plockat och haft mig. Jag är hopplös. Borde vila mig mer. MEN kan inte. Vill ha det undanplockat, diskat mm varje kväll. Får ångest av att gå upp på morgonen när det ser ut som skit i hela huset, but that´s just me ;-)

Börjar bli lite nervös nu inför måndag. Undrar hur det känns, hur jag kommer vara efteråt. Hoppas såklart vår lille pojke kommer må jättebra och att jag ska orka och så. Klara av att ta hand om honom från start. Jag är ett stort kontrollfreak och de ska inte vara patienter ;-) Vissa saker måste man släppa och överlåta till andra. Vi får se.

Ringde jobb idag igen, de trodde någon skulle ha tid att skriva in mig till snittet på torsdag efter narkosbedömningen annars får jag ta de på fredag.


Trötthet

Så trött jag är!! Vad är detta? Som i början av grav ungefär, när man är sådär "bedövad" av trötthet. Jag har varit trött sen med men liksom inte såhär. Somnade till på soffan innan och rätt vad det är så står Nova 5 cm från mig och skrker typ "sov inte mamma!!" Shiiiit!! Vafan, vad ä det som händer typ ;-) Philip var där uppe så vi hade det lugnt och hon tittade på nåt intressant på tv, då slappnar man av. För mkt tydligen hehe. Sen var det lika bra att rycka upp sig. De har käkat lite nu. Jag var inte hungrig, åt innan vi hämtade Philip + mintpraliner. För många för jag mår lite illa men de var goda *S*

Micke slutar 16.30 så han är nog hemma snart, senast 17. Ska ge mig på att vika tvätten som han ej hann innan. Jg har ju trots allt fått sova inatt. Han kan ju lägga in den kanske eller om jag orkar gör jag det när när han kommer hem. Problemet är att gå upp för trappan. Blir så anfådd och får hjärtklappning. Längtar efter att komma i form igen och definitivt till nästa vår när jag FÖRHOPPNINGSVIS kan göra mina operationer!! Som jag velat göra sedan Philip föddes för 7½ år sen. Jag SKA vara fin och nöjd med min kropp, det har jag gett mig fan på och det kan ju passa hur bra som helst som 30 års present =) Tänk att jag blir 29 om 2 månader. Jag känner mig fortfarande som 21.


http://www.citadellkliniken.com/

hylla

Hämtat i skolan och postat ett paket. Nova och jag var på ÖB innan. Letade efter en hylla att ha blöjor och tvättlappar på men hittade inga. Där fanns bara fula i metall, dyra var de oxå tyclte jag. Det är bara tillfälligt, har ju planer på att göra om våra badrum nån gång i framtiden (original med plastmatta från -90...) Det blev lite såpa, lotion, deo, tandbortar, tankräm (Nova valde) och godis mm. Väl hemma blev det spagetti m pastasås för Nova och mig, hon ville mest ha ketchup och krydda på iofs ;-)

Ringde jobb. Ska på narkosbedömning på torsdag morgon sen på inskrivning på eftermiddagen men jag kan inte så sent. De trodde att det gick att ordna på något sätt efter att jag träffat narkosläkaren eller på fredag istället.

Flyttat på hyllan i badrummet som jag haft till fön och plattång och hängde istället upp dom på krokar på väggen. Så nu har jag ändå en hylla till blöjor etc ovanför grovvasken där vi har skötbädden =)

Utvilad

Jag har sovit så gott i Philips säng ute i hallen där uppe haha! Den är hårdare än vår säng och högre. Alla som varit gravida och gått upp sisådär 25-30 kg vet att det är jävligt svårt att ta sig upp från låga sängar/soffor. Sen har jag haft en öronpropp så inte hört så mycket. Nova blev inte så glad när hon insåg att jag inte skulle sova med henne men jag kan verkligen inte hålla på såhär längre. Elliot har hållt sig lugn i magen inatt. Jag har glömt säga att Micke börjar ändra sig om namnet (!) WTF liksom!! Jag kan tänka mig Milo eller Leon men INGET annat ;-) Hårda bud i mellerud men vafan det är JAG som är gravid och det kommer vara JAG som ska "föda" detta barnet + att jag är liksom min dotter JÄVLIGT ENVIS!!

Micke tvättar och är nu ute med Nova i trädgården och blåser såpbubblor. Grannens katt sitter i deras uterumsfönster och stirrar intresserat =) Jag har tagit gårdagens + morgonens disk och skrubbat köket med svinto samt duschat och tvättat håret. Igårkväll började jag röja ut ett av våra köksskåp (katastrofskåpet) Kaske har alla ett sånt där man har papper, småsaker, verktyg (!) ja allt skit som man bara kastar in. Iaf så är det städat nu, skönt.

Idag ska Nova och jag nog ge oss iväg och leta efter nån bra hylla till badrummet. Måste ha upp för blöjor, tvättlappar och sånt. SEN är nog det mesta klart. Ja väskan är bara delvis packad, kan ju inte lägga ner sånt som används dagligen. Ska tvätta det allra sista på söndagen + tvätta håret så slipper man på BB. Mitt hår är ju lite speciellt, kräver både fön, plattång och spray för att inte flippa ut totalt ;-) Sen ska jag väl skrubba mig med deskutan svamp både söndag kväll och måndag morgon.

GRATTIS =))

♥ STORT GRATTIS TILL SARA & CLAES SOM TIDIGT IMORSE FICK SIN LILLE SON HILDING =) Freja & Astrids lillebror!  ♥ Så skönt för er att han äntligen är ute 10 dagar över tiden! Stor kille på 4060 gram och 53 cm!! Längtar efter att få träffa er!



Snart nannedags

Så, nu ska jag bara ta och röja upp här lite snabbt, sen läsa sagor för Philip till skolan. Orkar ej duscha ikväll, eller det blir för sent om jag ska tvätta håret och allt. Det var ett bra tag sen jag kunde slänga huvudet över badkaret och tvätta håret på det sättet. Min rygg är i dåligt skick nu i slutet av graviditeten.

Vi har ju haft en "extrasäng" hela tiden här hemma. Philips gamla växasäng är nu tillbaka på hans rum så har jag hans säng i hallen där uppe = tillgång till tv. Nova får sova med Micke inne i vår dubbelsäng. Fortsätter det vara jobbigt så får den som sover i hallen ha bebis eftersom man inte kan dela en 90 säng med Nova. Hon brer sig värre än jag vet inte vad ;-) Roliga sovvanor vi har va!? Men bara man får sova så är vi nöjda. Inatt ska jag sova hela natten har jag bestämt. Behöver det verkligen.

Usch, Novas ögon är jätteröda =( Men salvan tog nu ikväll oxå utan protest. Hon gick efter det ut och kastade lite kinapuffar eller vad det heter och blåste såpbubblor. Det gäller att ta den tjejen rätt =)

update

Slängt ut min gamla Philips Avent Isis pump på blocket. Den behöver jag inte nu när jag har den andre ju. Vi har käkat lite. Nova är ganska rastlös, kollar på hajar som hajar. Får torka hennes ögon med jämna mellanrum. Philip föredrar sitt spel där uppe framför lek på gården. Städat lite och diskmaskinen går för fullt.

Nu ska jag krypa ner hos min lilla tjej i soffan =) Mysigt!

Salva

Hemma efter att ha hämtat Philip i skolan. De satt bra i bilen trots att det är jättenära varann. Ja det är ju bara 5 min hem från skolan, värre om man åker långt kan jag tänka mig ;-) Men då brukar jag oftast inte åka ensam.

Ordnat ögonsalva till Nova oxå så hon har fått första dosen så hinner vi med en till ikväll =) Vill ha henne frisk tills lillebror kommer hem. Ingen höjdare med ögoninflammation på en nyfödd! Bra med kontakter, mamma ordnade e-recept via sitt jobb =) Annars hade vi fått vänta tills ikväll/imorgon. Nu var det vara att gå ner till apoteket och betala 118 kr. Fick muta Nova med godisaskar men det är det värt. Det finns ju tandborste och tandkräm =) Annars hade jag aldrig kunnat ge henne salvan själv, hon ville först inte. De andra gångerna hon haft ögoninflammation har det varit mycket svårt att ge det själv. Det svider nog en hel del.





Tror Micke jobbar sent, det står 18 i almanackan. Gaahhh jag som är så trött. Jaja, får bli pyttipanna idag, snabbt och enkelt. Vi brukar käka tidigare de dagarna som han kommer sent så blir det en macka och/eller fil vid 19-20 tiden.

82.5 kg

Så mycket har jag gått upp sammanlagt under mina tre graviditeter! Rätt många kilon...Snart börjar det roligaste med att gå upp i vikt, nämligen att gå NER dom igen =)

Bildbomb

Igår i Dalby Söderskog



Jag var oxå med ;-)



Nova ville ha den på sitt rum ;-) Söt =) Hon kommer bli en hästtjej precis om jag var!



Sen blev det grilltajm utanför Mickes jobb



Hemma på gården



Magen idag



Imorse



Trångt?



som den

Klicka för att se nästa bild

Något sånt jag letar efter. Max 400 kr. Bild lånad från www.blocket.se

19 april...

...betyder en vecka kvar. 7 dagar bara =) Fina fina bebis, snart är du här =)

Sara & Claes, lycka till!! Ni kanske har er pojke hos er redan nu =)) Hoppas!!


Jaha...

...då sitter man här igen. Alldeles för tidigt om med en sovanes Nova bredvid. Hon har ögoninflammation och förkylning, lilla gumman. Måste ordna salva idag om det ej går över med bara tvättning. Innan hon somnade igår hade hon ett mega-utbrott oxå. Vilket stark vilja vår tjej har, det måste vara sååå jobbigt för henne att inte få som hon vill! Men, vi måste ju begränsa henne.

Blev inget sänghämtande igår MEN vi har en annan plan kanske. Jag tänkte låna Philips säng så kan han ta tillbaka sin gamla säng sålänge. Visserligen en växasäng men den går ju att dra ut till maxlängd och han bryr sig knappast om sånt =) Vi får se imorgon.

Nu känner jag verkligen att jag måste utnyttja nätterna bättre. Jag VET hur trött man är sen oxå kanske man blir ensam med att mata om han ej vill ta flaska (!) + Novas trots på det sen har jag alltid så dåligt samvete för Philip för det blir minst tid till honom och han får klara sig själv rätt mycket. Han väljer det iofs sjäv men ändå. Han är bara 7½ år och behöver mig ändå. Nej jag är inte ensam här hemma men jag vill ha tid till ALLA mina barn och JAG är deras mamma, ingen annan =) Sålänge ingen tvingar mig att stå tillbaka så kommer jag inte göra det. Shit, Novas envishet vet man ju var den kommer ifrån ;-)

Det finns en tråd på FL nu om man skulle ammat om ersättning var EXAKT lika bra som bröstmjölk. Skulle ni? Jag skulle inte det! Ärligt.

Skogen & grillning

Nu drar vi till skogen för det är så fint väder. Passar på att ta med korv och bröd och grillar. Sen vet man ju inte när man kan ge sig ut på sådana äventyr igen.

Sängen från mamma tar vi i veckan, INGEN vi känner har bil med drag vi kan låna. Ändå var det ett av de viktigaste grejorna Mickes bil skulle ha eftersom min saknar det. När vi köpt den så var det "fan den har inget drag!" ha ;-)

Anna Anka

Nova hade ett utbrott runt 1.30 inatt sen hade hon väckt lillebror i magen och sen gick det inte att sova. Han sparkar fortfarande så hårt så jag tappar andan. Upp och sätta sig vid datorn i soffan. Kollade först på Millenium som jag somnade ifrån hela tiden igår *störigt* sen blev det Anna Anka söker Assistent ;-) Alltså hur dumma är vissa, stå och fälla såna kommentarer och göra sig dummare än vad de är. Eller så är de bara dumma haha. Dom får ju tänka på vad dom säger. Sen en klockren kommentar från Anna " Har man en svinstia så är man ett svin!" Haha. Jag håller m helt med, jag HATAR när det är stökigt. Hade vi haft råd hade jag lätt haft en städerska nu när jag är höggravid och sen när bebis är liten och man inte kan städa så bra själv. LÄTT!!

Idag ska bebis bilstol in i bilen, en vecka innan såhär. Lika bra. Jag kör ändå bara omkring med ungarna i bilen och nu är båda placerade där bak. De kommer nog bråka som de alltid gör när det är mindre än en meter mellan dom men jag MÅSTE ha det minsta barnet framme. Kontroll!

Ska kolla upp vad invändig rekonditionering av bilen kostar. Tyvärr är sätena något fläckiga. I hate it =( Lacken har sina skador med. Önskar jag kunde lägga några tusen på bilen. Iofs inte lönt nu när barnen är små. SEN när de är stora ska jag lätt ha en riktigt snygg bil! Jag älskar ju snygga, snabba bilar =)

Halv 9 och jag är riktigt trött. Redan. Bara Philip är vaken och nere. Jag ska nog sova middag idag om det finns tillfälle. Hörde något om badet och dit följer ju inte jag med så då kan jag vila. Vi måste verkligen ha hit 120 sängen från mamma med att ha i Novas rum. Dessa utbrott funkar liksom inte nu och definitivt inte sen heller....


Shoppat

Back from the country-side. Japp, varit hemma hos mamma ett par timmar. Käkat, städat och tvättat bilen. Vi tog mammas bil när vi ändå höll på. Mucho najs blev de =)

Innan dess blev det en Medela Mini Electric för 250 kr på blocket. Nypris 749 kr så helt okej =) Innan dess BK och BR. Var sen inom Jysk på Svågertorp och där blev det täcke och kudde till Nova så Elliot kan ta hennes babytäcke som hon fortfarande använder ;-) Sen en bältesstol till Mickes bil på biltema, 299 kr. Han kör sällan Philip i sin bil men när han väl gör det så vill jag att han sitter ordentligt =)

Satte sen om bilstolarna i bilen efter städningen. Nu kommer Elliot sitta fram och Nova bakåtvänt bakom sen Philip bakom mig. Mitten-platsen blir tom, där får bara smala medresenärer åka för där är väl ca 40 cm brett! Anar att det är där jag får klämma ner mig på väg hem från BB (!) Om inte Micke gör det ;-) Då kommer vi åka full bil hem eftersom vi tar hem både Nova och Philip på vägen. Det får gå =) OM jag åker hem redan dagen efter snittet, det vet man ju inte i förväg mr jag hoppas det. Annars stannar jag en natt själv på BB så får jag hämtas på onsdagen istället.

Nu dricker jag lite pepparmints thé jag fick av mamma, skitgott. Sen blir det sängen för alla oss barn, ja jag och barnen menar jag haha.







fk

Anmält min föräldrapenning till FK nu. Ska ta ut 4 dagar i veckan året ut är det tänkt sen tar Micke över lika länge typ är det tänkt och sen är det 4 mån kvar som vi oxå ska dela på. Sen om det blir såhär är inte 100% eftersom jag inte har något jobb egentligen att gå tillbaka till. Blir det tråkigt eller jobbigt att gå hemma ytterliggare 7 mån så får M hoppa in. Jag har ju redan varit hemma nu i 3 mån så det blir 10 mån. Jag är inte känd för att vara långvarig hemma direkt ;-)

Kollar lite syskonvagnar på blocket. Vill ha tag i en billig en men den ska ju vara och se ok ut ändå. Typ 300-400 kr, delbara ryggar. Tror inte Nova pallar gå så mkt och sen kommer hon nog vilja sitta bredvid sin lillebror när jag är ute på långpromenader. I början när M är hemma så kan jag ju gå ut själv eller med enkelvagnen men sen blir det värre och jag ska gå MYCKET! Har 26 + 2 kg att gå ner sen! Så om nån har en ståendes som kan passa in höjta till =) Asså en vanlig enkel en brio eller emmaljunga men delbara ryggar är ett måste. Ligginsats har jag en som lär passa till de flesta vagnar. En pump ska jag ha tag på nu oxå den sista veckan...

ute

Varit ute en stund på gården med Nova när utbrottet var över. Hon lovade (igen) att det inte skulle bli fler utbrott. Philip vill bara hålla till där uppe...Lockat med allt möjligt. Vi kommer läsa lite sen när Micke kommer hem, då kan jag spendera lite ensamtid med honom samt imorgon den timmen Nova är på gymnastik. Nova ville åka till skogen sa hon innan men det får vänta tills imorgon för själv ger jag mig inte iväg, vore att utmana ödet ;-)

Nu blir det att börja med maten innan jag somnar, är riktigt trött. Tidigt isäng ikväll, japp =))

utbrott

Hemma igen sedan 1½ timme typ. Nova har utbrott nr 3 just nu (om man räknar med det tidigt imorse) Hon hade ett när vi skulle in i bilen vid skolan oxå, det var bara att spänna fast henne sen skrek hon att hon skulle kissa på sig så jag stannade, ut med ungen och hon fick kissa på en gräsplätt. Skrek hela vägen hem och fortsatte sen i 10 min ca. Nu har det varit lugnt nån timme så det är dags för nästa utbrott. Jag skulle bara gå på toaletten så hon ville följa med (privatliv, vad är det) Följ du med sa jag och gick men då skulle jag bära henne, det gör jag inte sa jag men jag kan hålla dig i handen. Nej det passade inte damen så nu lär hon skrika ett tag. Underbart.


fredag

Nu är det lugna gatan här hemma. Eller det har det varit hela morgonen eftersom Nova inte vaknade förrän alla andra åkt. Hon hade ett utbrott inatt halv sex då hon bara skrek och skrek, jag kunde inte göra så mkt så Micke fick ta henne. Det resulterade då i att hon sov längre på morgonen. Jag gick upp kl 7 som vanligt med Philip och gjorde frukost, läste läxan en gång till etc.

Ska till öf idag med Isabelle och Celine är det tänkt. Vi landar väl där vid 10.30 ca. Hämtning i skolan sen som vanligt oxå stannar Philip hos oss i helgen. Har en del brev och sånt att posta med.

Det var super hos Evelina igår, tack gumman för den smarriga kladdkakan ;-) Bättra på viketn lite haha. Barnen lekte jättefint =)

Micke jobbar till 18 så ännu en lång dag/kväll själv med barnen men man vänjer sig. Har sina egna rutiner liksom och det flyter på. Vi är ute på gården på eftermiddagarna. Jag och Nova iaf, Philip är rädd för humlorna och getingarna fast vi inte har så många längre.

Igår hade han haft det skoj hos klasskompisen S.

Dags att sätta på sig ansiktet ;-)


bm update

Sista BM besöket då =)

15 april, v 37+2

Vikt: 86 kg (+26)
SF-mått: 33
Bltr: 110/80
Fosterläge: Huvud, fixerat
Fosterljud: 150

Allt annat var bra, han sparkade jättemycket på bm:s hand när hon lyssnade på hjärtat ;-) Japp en vilding, det har jag sagt hela tiden! Då har jag gått upp lika mycket under hela graviditeten med Philip. Tror jag hinner gå upp 1 kg till så +27 kg ca. Ville få reda på mitt hb värde men det tyckte hon var onödigt. Jaha...Jag får ju veta det på inskrivningen ändå. Tycker SF måttet är lite litet? Men orolig är jag inte, nu i slutet sjunker ju magen och då brukar måttet stå stilla.

Allt känns bra med snittet och så. Jag är totalt lugn och helt övertygad om att detta är rätt och kommer gå bra.


Familjeliv asså haha

Herregud! Det finns en tråd på FL där de frågar vad ett lämpligt "straff" hade varit för en 7 åring som pinkar ner en rutschkana på en lekplats (!) Först tänkte jag att det finns väl ingen 7 åring som skulle göra så men tydligen... Alla varianter av ungar finns ju eller hur. Jag skrev att hade min 7 åring gjort det hade han fått städa efter sig, ingen tv eller tv-spel på en vecka samt utegångsförbud en vecka eftersom det hände just utomhus. SEN frågade jag Philip vad han tyckte var en rimlig påföljd när man gör en sådan sak mest eftersom jag var nyfiken. Han säger precis samma förutom städningen. När jag då skriver detta i tråden på FL börjar folk hoppa på mig och säga att det är alldeles för hårt och fel att straffa! Ehh va?? Så man ska bara stå och se på och tro att det räcker med att säga nej så får du inte göra? Ja kanske till en 2-3 åring men fan inte till en 7 åring. ELLER? Vad tycker ni?

Är det hemskt om en 7 åring vet vad utegångsförbud är? Det tycker FL:arna i tråden ;-)

Vi drar ibland in Philips tv-spelande och tittande om han t ex ljuger, sagt fula ord, varit uppkäftig, tagit sönder nån sak med vilje osv. Är det verkligen för hårt?? Jag tycker inte det. Ja annars hade jag (vi) ju inte haft de reglerna. Utegångsförbud har han fått om han gått iväg längre än han får t ex. Sen lär han sig av sina sk straff och går nu inte iväg mer och använder mkt sällan fula ord trots att skolan kryllar av dom tyvärr.

Familjeliv i ett nötskal men ändå haha.

bm

Lite senare ska vi till BM. Nu är det diskat, dammsugat osv här nere. Dammtussarna yr omkring däruppe med så jag lär få städa där med nu innan vi åker. Vill man ha det gjort på mitt sätt så får man göra det själv. Asså jag kan ju be Micke göra det men han brukar sucka rätt mkt och jag pallar inte vänta heller. Toaletterna ska oxå städas, för att inte tala om badkaret. Tror badkaret är allra värst att städa nu när man är höggravid.

Nova hade ett litet utbrott nu precis men det gick över igen....

Update later.


pump

Ingen som har en bättre begagnad ELEKTRISK bröstpump till salu/låns? Jag har en Avent Isis handpump redan men den är ju i 1000 delar och jobbig att sätta ihop, rengöra mm tycker jag.

Fick besiktningstid till min bil idag. Det är nog bara andra gången den ska in. 30 juni men jag ändrade snabbt till 1 juni istället. Kan man åka utan barn istället för med 3 stycken så gör man ju det ;-)

Var är min familj? Maten är klar och jag och bebis är hungriga!! =)



Lek i solen

Nova leker ute med grannpojkarna, Philip är på sin gymnastik och Micke är och handlar till middagen. Tacos =) Brukar aldrig handla mat utöver det vi handlar en gång i veckan men nu blev jag så sugen och då är det bara att laga det =) Sen när bebis kommer får man liksom äta när man hinner och det som finns hemma, inte så noga ;-)

UNDERBART väder =) Satt ute i solen innan på gården när Nova lekte i sandlådan och det var så varmt så det brände =) I love it! Jag älskar verkligen solen och längtar tills jag kan sola!

Blir mat strax efter 18 när Philip kommer hem. Lika bra att ta det efter annars blir det för stressigt + att gå mätt på gymnastik är ju ingen höjdare. Brrr kallt att sitta här med vidöppen altandörr men jag måste hålla koll på Nova, hon är snabb liksom alla andra barn. Fast ändå duktig för hon går ingenstans men mycket kan ju locka en liten 2½ åring. Hon kissade på gräset i trädgården innan förresten (!) Så sa jag "Är du en hund?" "Jaaa, en liten hund är Nova!" HAHA...jaja.

Lite senare ska jag och Philip läsa iaf EN bok.

Paquet de la France

Nu väntar vi på att dra till ÖF. De öppnar 9 men vi brukar anlända runt 10.30. Lagom till sångstunden så hinner man ändå ta det lite lugnt här hemma på morgonen först och annars blir dagen såååå lång där borta. Vi stannar ju tills Philip ska hämtas i skolan 13.25.

Philip är i skolan iaf och på vägen tillbaka hämtade Micke ett paket från Frankrike, min pappa och hans tjej. MASSOR av fina saker till barnen =) TACK så mycket!!! Merci beaucoup =) I paketet fanns chokladpåskägg, hello kitty i trosor, strumpor, t-shirt, nyckelring, leksaker och ett prinsess-förkläde till Nova och tjock tröja/jacka, långärmad randig tröja, spiderman keps, shorts, leksaker till Philip =) Nova blev jätteglad och liksaså kommer Philip bli! De kommer förresten och hälsar på oss i augusti är det tänkt, allt kan ju ändras. Det beror lite på hur Elliot är oxå sen ska de inte bo hemma hos oss som för 1½ år sedan, det blir för omständigt med 3 barn. Micke kommer ju jobba hela sommaren eftersom han tar sin semester nu i samband med att Elliot föds. Han kommer ha 7 v så går tillbaka till jobb i mitten av juni. Sen har vi dopet i slutet av juli och Novas 3 års dag 10 augusti men där efter nånstans =) Mycket att fixa med. Jag tror de stannar runt 10-14 dagar. Man får se vad man orkar oxå.

Det är så rörigt här hemma, jag blir knäpp. Som vanligt VÄGRAR jag acceptera att det är så det är när man har barn. Inte ens när man är höggravid och knappt kan gå, än mindre bocka sig ner och ta något på golvet. Hate it! Jag vill ha rent och fint, ALLTID!! vafan....


Halva reapriset

Hade inte tänkt göra någonting alls idag men då blir dagen så lång och det fanns en del kvar som skulle ordnas. Jag och Nova åkte till center syd efter ICA där det handlades flaskdiskborste, torra tvättlappar och våtservetter samt 5 pack zoo tablettaskar som mutor till Nova. Funkar så bra och 15 kr för lugn och ro är helt ok ;-) Att det inte är lördag....don´t even mention it!

Vidare till center syd, ny bh inhandlades men det var värre med väskan jag ville ha. Det fanns svart och rosa på stadium så jag frågade han som jobbade där om han kunde kolla vad de hade inne på novalund. Då sa han att de hade den mörkare rosa med stjärnor (den jag ville ha) Vi körde dit men nej då hade de bara den rosa. Suck. Jaja, hittade tights för 25 kr till Nova och två par trosor, ett par för 10 kr och de andra för 15 kr. Halva reapriset gillar vi =)) Jag har ETT linne som är tillräckligt långt för att täcka magen! Ett enda så jag gick inom H&M och köpte TVÅ st. Jag planerar ju inte att ha tjock mage så länge till med 99 kr för båda var ett bra pris + att magen försvinner ju inte på 5 minuter (vis av erfarenhet är jag haha)

Nu blir det lugnt resten av dagen. Philip trillade upp (!) för trappan innan så han tar det lugnt där uppe. Jag har oxå trillat på precis samma sätt ett par ggr...klumpighet ÄR ärftligt ;-)

v 38


Lugnt

Nu är det lugnare. Prinsessan är på bästa humöret och leker med sina små plastglad från ikea, skrattar och har sig. Hon har hunnit med 3 stora skrik utbrott idag hittills. Kan ju hoppas att det är allt för idag (hoppas skrev jag ja) Stackars Philip hade svårt att läsa läxan imorse när hon skrek så. Övergående period, snälla =)

Framtiden?

Avvikelse i högsta grad
 
 *Den "nya" sjukvården?*


Telefonen ringde hos Petterssons.
Maria Pettersson svarar i telefonen!

- Hej, jag ringer från vårdscentralen. Din man Martin Pettersson var
hos oss i går för att ta blodprover, eller hur?

- Ja, hur så?

- Vi har råkat ut för en liten beklaglig arbetsolycka. Vi hade en annan
Martin Petterson här igår som tog blodprover och av någon anledning var
bådas personnummer oläsliga på provrören. Säkert något printerproblem.

- Kan ni ta nya tester då? undrar frun.

- Tyvärr, med anledning av de nya sparkraven inom den offentliga
hälsovården får man ta omfattande blodbilder bara en gång per
person och kvartal.

- Jaså........

- Så nu har jag dåliga nyheter att meddela. Antingen har er man HIV
eller Alzheimers.

- Det kan inte vara sant. Vad ska jag göra nu? säger frun

-Vi rekommenderar att ni tar er man till stadens centrum och lämnar
honom där. Hittar han hem själv, så ha inte sex med honom.
Så kan det gå!

Eva Holm
Företagsläkare
Bild (metafil) 

Tagit från ett mail jag fick från Magdalena =)

idioter =(

Har ni hört om de idioterna som misshandlat kaniner, tänt eld på dem och låtit en hund slita en i bitar?? Vad är det för sjuka jävla människor!! Helt ärligt. Hade jag sett dem göra det så hade jag nog gjort något som jag blivit ännu värre straffad för. Hoppas de brinner i helvetet men det gör de väl inte för detta är klena Sverige och här kan man komma undan med det mesta. Speciellt djurplågeri, tyvärr. Mår extra dåligt nu när jag såg det på nyheterna på tv...

Nova skrek och hade sig strax innan 6 och jag har haft så sjukt ont hela natten så lika bra att gå upp. Nu skär det och bränner neråt. Hoppas nu inte han kommer för tidigt, för en gångs skull vill jag inte det ;-)

Idag händer det nog inte så mkt. Jag och Philip läste en massa igår, redan kommit upp i 125 sidor (på en dag) De skulle komma upp i minst 100 sidor under dessa 4 veckor.


läggdags

Nu är det snart läggdags här hemma. Nova och jag var ute på gården innan tillsammans med grannen och deras pojke. Sen blev det att laga mat, Nova fick välja och valde favoriten "piskpinnar o pommes" haha. Micke är inte hemma än, hans mamma hade fårr åka in till akuten från sitt jobb imorse! Hoppas det inte är allvarligt längre utan mkt bättre!

Nu har de lästema på Philips skola under 4 veckor så vi ska läsa så mkt det bara går, både han och jag. Alla sidor räknas. Gillar sånt, gillar att "tävla" hehe =)

Har ont i magen nu, suttit för länge i soffan. Vi har kollat på lite gamla filmer från videokameran, bl a när Nova föddes =) Roligt! Philip såg sååå liten ut på filmerna hihi.

utbrott

Usch ibland är det verkligen inte roligt att vara förälder. Utbrott och åter utbrott =(

Fixat

Måndag...blir nog ÖF för att fördriva tiden lite. Imorgon är det stängt och Micke ska jobba extra på kvällen, dvs typ 9-21.30. Hoppas Nova är lugn och snäll under dagen/kvällen ;-) Nova gjorde 2 glitterteckningar i fredags så de vill hon ta hem idag sen blir det säkert något nytt målat/pysslat.

Om det fina vädret håller i sig ska jag tvätta av utemöblerna senare när vi hämtat Philip i skolan så kan man sitta där ute med lite fika sen =) Härligt med våren och snart blir det ännu bättre med en liten bebis =))

Ordnat nu så Nova sover hos farmor sönd-tisd då när jag ska in och snittas. Det brukar ju vara så att man ska infinna sig på BB kl 7 på morgonen så det är bäst att vi lämnar Nova redan kvällen innan. Philip tar vi med oss in och möter min mamma vid parkeringen där hon tar honom med sig tillbaka till Kävlinge. Han måste ju till skolan. Sen hämtar hon honom och kör honom till hans pappa. Hans sambo är sen ledig på tisdagen och sköter lämning och hämtning i skolan. FÖRHOPPNINGSVIS är jag så pass okej att jag kan komma hem på tisd em/kväll. Annars får jag nog stanna sista natten på BB själv. Detta är vår plan iaf sen får vi hoppas att den håller. Tack alla som hjälper oss. Inte lätt när man han en "massa" ungar som ska passar/köras hit och dit ;-) Samtidigt vill jag att det ska kännas bra/tryggt annars ligger jag där inne och kan inte slappna av. Då känns det nästan bättre att Micke är hemma med barnen så att jag kan slappna av men det är klart att han vill/ska vara med oss om det går och nu verkar det vara bra ordnat =)

Det fanns inget mint-thé på netto så jag ska leta upp ett idag =)

städat

Både inne och i trädgården är det uppröjt. Gått och skämts och retat mig på oredan i trädgården enda sedan innan snön föll sen doldes leksaker, en pool och annat under snön. Nu var det dags att plocka ihop allt, slänga det som var sönder och tvätta det som bara var riktigt smutsigt. Vår grill har oxå stått i trädgården hela vintern (!) liksom vårt utebord, dock på trädäcket men ändå. Hade inte förrådet oxå varit i behov av en rejäl upprensning så hade det fått plats där inne uner vintern.

Vill ha det fint i trädgården med blommor och så men är så dålig på att sköta dem sen. På framsidan ska vi såga ner ett träd, skulle gjort det när vi flyttade in för det bara skräpar ner. Det är några slags prydnadsäpplen eller nåt. Vi får se vad vi orkar/hinner i sommar. Lite borde man kunna göra fast vi har en bebis.

Philip hade haft det skoj på kalaset =) Nu kom Nova och Micke hem från Netto. Mitt snabbkaffe finns bara där ;-) Ville ha tag i mintthé, druckit det hos min mamma ett par ggr och det är SJUKT gott =) Tyvärr har jag alldeles för mkt socker i men men =)

Ska övertala Nova om att vi ska åka till Bjärred och käka mjukglass =)) Att man ska behöva övertala ett barn haha.


Soooolresor

http://www.solresor.se/en/kampanjer/bli-resereporter/resereporter/

Tävla ni med =)


tvätt

Håller på och tvättar, phu! Inte det lättaste men det går! Fick ett par täcken av min mamma igår så de ska in sen är där all den vanliga tvätten (3 maskiner) och Philips ytterkläder som är heltäckta av torkad lera. Hur bär sig ungen åt egentligen?! Nu är han på kalas och Micke och Nova är på badet. Borde vila men ja, ni vet hur det är. Man har ju 100 saker att göra. Hade man varit man hade benen legat på soffbordet och tv:n varit på ;-) hahaha

Nä jobbet väntar!

svart

Idag var det dags att gå upp strax innan 8, kan inte sova så länge. Gick och la mig tidigt. Kollade på Millennium triologin sen var det lagom att sova =) Kom hem halv nio igårkväll så det var typ raka vägen i säng. Orkar aldrig vara uppe "sent" längre. Nova var vaken iaf så det var mysigt. Blev inga stora inköp på ikea igår; en högre pall till badrummet, ny toasits, babykudde till säng, papperskorg till badrummet. Sen käkade mamma och jag lite korv innan vi åkte hem till henne. Nova blev jätteglad för den nya pallen (hon gillar pallar...!?) och gick upp och ner hela tiden och konstaterade sedan att hon var långt uppe ;-)

Var ute och bokade tvätt tid innan, till kl 12. Philip ska på kalas hos Aleksander kl 12. Ska färga mattor, handdukar och sånt idag (svart). INTE i den gemensamma maskinen då ;-)

Kanske kan man sy (inte jag) ett överdrag till skötbädden. Vi har en röd med laban på. Badrummet är mest svart/vitt nu. Det blev en stor MALM byrå igår för 200 kr. Den är i björk. Funderar på om man ska måla den vit men det blir inte nu änndå. Isf kan den stå i hallen. Elliots kläder ska ner i den under dagen =)


Malm byrå



Micke är och kollar på en sådan här från en annons på blocket. 200 kr, nypris 1295. Lagom om den är i fint skick! Till Elliots alla kläder =)

Sen drar jag till ikea för att möta mamma där.

kläder



Den koftan hade använde Philip jättemycket när han var liten =)



Blått gillar jag =)



En STOR ikea kasse full med babykläder och då endast i stl 50/56 (!) Han kommer kanske inte ens kunna ha den minsta storleken. Vi har fått/fått låna det mesta sen är det mycket från när Philip var liten. Bara lite är nytt.

gymnastik

Idag är det gymnastik för Nova kl 10. 4 v sen sist så hon är taggad =) Vi vaknade 8, inget skrik inatt men då måste man bara ha ett utbrott på morgonen istället...Jag sa att slutar hon inte blir det INGEN gympa, knäpptyst ;-) Så har mutandet börjat (var ett tag sen iofs hehe)

Idag ska Micke och Nova grilla med Johan. Jag ska nog hem till mamma en sväng då istället. Hon ska sy lite lakan till spjälsängen så jag ska ordna mått. Har funderingar på en bäddsoffa men de är ju dyra om man ska ha en bra. Mamma har en 120 säng som hon för tillfället inte använder. Isf kan vi kanske låna den så kan Nova ha den och sova i själv sen så köper vi ny till mamma när hon behöver. Vi får se. Även om Nova inte har utbrott på nätterna sen när lillebror är här så funkar det ju inte att vara 4 st i vår dubbelsäng. Om Elliot (mot förmodan) vill sova hela nätter i sin säng så får han gärna det ;-) Drömma kan man ju hihi!

Underbart väder idag =)

Narkosbedömning

Tillbaka från ÖF och hämtat hem Philip. När vi kom hem såg det ut som FAN bokstavligt talat! Shit asså. Saker överallt och smulor och skit. Det missade jag imorse ;-) Gett mig på dammsugaren, vad skönt det är när det skär som knivar i hela underlivet ;-) ONT! Men vissa saker SKA göras oavsett hur omöjligt eller ont det gör, typ.

Idag låg tiden för narkosbedömning i brevlådan när vi kom hem. 22 april på morgonen ska jag träffa läkaren sen BM för info kl 13. Konstig tid. Vet inte om jag kan stanna så länge med tanke på barnvakt, Micke börjar ju jobba kl 13. Philip ska ju hämtas i skolan dessutom.

Ska köra Philip till hans pappa nu.

öf

Lite sena är vi allt men vi är på väg till ÖF jag och Nova. Väntar på att en maskin tvätt ska bli klar. Det sista med babykläderna. Lika bra att få det upphängt. Nu missar vi precis sångstunden men Nova är inte jätteroad av den ändå, fikat är viktigare. Inte för att hon äter så mkt men ändå =)

See U!

Kväll

Klockan e halv sju snart och Philip gick precis ut för att leka lite på gården med grannen L. Nova och jag sitter och knapprar på lite gurka =) Vid halv åtta käkar vi lite sen blir det tidig kväll =)

Imorgon ska jag och Nova ta oss till ÖF. Var närmre 2 veckor sedan vi var där sist. Philip ska med sin klass till en sjö på en skräpplockardag och ha matsäck med sig samt grilla korv =) Pannkakor är gjorda som han kan ta med och äta, sen 2 yoggi och 2 MER. Borde räcka, han är ingen storätare ;-)



Vår =)

Vilket härligt vårväder =) Helt underbart! Kom hem från dagisbesöket för en stund sen. Nova tyckte det var jätteskoj att hälsa på, bjuda på glass och leka en stund. Nu är det lugnt här hemma, Micke åkte till jobbet halv ett och Philip ska hämtas nu 13.25.

Det blit två maskiner med babykläder och då är det bara i stl 50/56 nånting i 62! Första maskinen är igång nu. Snacka om övermycket kläder! Har en del att sälja sen. Har ingen byrå att lägga kläderna i sen bara. Måste införskaffas.

Kvar att handla är amningsinlägg, tvättlappar och våtservetter. Tyckte de på willys var till rena ockerpriser, samma på apoteket. Vem köper amningsinlägg för 55 kr?! Iaf när jag ammat så bara rinner det och då gör man slut på mååånga bara på en dag. Får bli en tripp till ÖB ;-)

Hittade pumpen i ett skåp när jag rensade ut lite. Den är i 100 delar ungefär och jag blir aldrig klok på den. En avent isis är det, manuell. Jag är på jakt efter en elektrisk istället. Vet inte om jag ska köpa eller bara hyra på BB.

Ändrat babytickern nu när vi har ett datum så det blev 7 dagar mindre helt plötsligt =)

bb-väskan

Vi ska åka och handla på willys strax. Jag håller på att skriva upp allt som ska med till BB. Vad sjukt att jag (vi förhoppningsvis) kommer ligga på samma avdelning som jag jobbar på ;-) Blir nog kanon! Ska försöka få eett enkelrum men jag vet ju hur det funkar, finns det inte plats så finns det inte plats. På BB kan man inte trolla haha.

Nej sminket på sen willys. Ska till dagis sen och säga hejdå.

Philip har förresten blivit erbjuden plats på nya skolan HC som ska startas här i byn till hösten.

det sista

Vi har inte riktigt allt hemma till lillebror. Kvar är:

Pump
Blöjor
Torra tvättlappar
Våtservetter
Amningsinlägg
Stora bindor
Ev en liten flaska till (Nova har köpt en grön=)...bild kommer)
Ny bh (jag HATAR amningsbh:ar så en vanlig duger fint med avtagbara axelband, kanon att bara ta loss och man slipper en totalt värdelös slapp bh som ger nada stöd)
Nytt spjälskydd eller så kör vi på Novas gamla (rosa) Inte ens säkert han (heller) kommer ligga i spjälsängen

Säkert glömt något...

Sen ska jag skriva ett förlossningsbrev med, det har man ju även om man ska förlösas med snitt.

Idag var jag och Nova förresten och hämtade ut pampers babybox man får gratis i när man är gravid. En blöjhink, lite blöjor, nån tvål, amningsinlägg och info. Gratis är kul =)

Fläskpannkaka = enkelt =)


För fyra personer behöver du:

  • 200-300 g rimmat fläsk
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör

Gör så här:

Värm ugnen till 225 grader.

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Om du har tid - låt gärna smeten svälla i cirka 30 minuter.

Skär fläsket i små tärningar. Smöra en rymlig ugnsfast form och bryn fläsket i den i ugnen. Häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.

från http://www.pannkakor.se/flaskpannkaka


JA!

26 april kommer vår Elliot ut med ett planerat kejsarsnitt =) Idag fick jag tiden. Det tog 10-15 minuters samtal med läkaren. Jag var mycket mer "på" denna gången och pratade nog mer. Var bestämd och sa "detta är enda alternativet denna gången, det kommer bli så och det visste jag redan innan jag blev gravid" osv. Inget överdrivet utan bara sanning, det är ju så jag känt dessa snart 8 månader. Där var en annan läkare med oxå, en ung, ganska ny som jag träffat mkt på BB. När jag såg henne och förstod att hon skulle vara med tänkte jag att ja nu ska han visa hur man nekar snitt och totalt knäcker en människa ;-) Inte konstigt att jag tänkte så egentligen, jag blir inte förvånad längre hur man kan behandlas men som sagt idag gick det BRA och han var jättesnäll. Det var inte så mkt diskussion över det hela, han försökte men jag pratade på och han lyssnade. Sen lyfte han luren och ringde för att boka en tid, pratade om den 22:a men den var fullbokad så det blev 26:e. Precis en vecka före, känns ju lagom eftersom det nog inte sätter igång innan. Isf blir det ju akut snitt. Förr snittade de 10-14 dagar innan men det har forskats fram fler fördelar med att vänta tills 7 dagar innan. Såklart eftersom man vill ha barnet så färdigt som möjligt.

Veckan innan, 21 eller 22 ska vi till BB och skrivas in samt på narkosbedömning =)

JAG ÄR SÅ GLAD =)


nervös

...usch jag e så jävla nervös nu. Det måste gå bra imorgon. Nu ska jag duscha o tvätta håret så jag har nåt att göra. Allt annat e gjort här hemma, sett till att haft att göra idag så tiden går snabbare.....



Alla 3 barnen =)


1295 kr på ikea...


Bäddsoffa

Nu är Philip hemma från skolan igen. Nova var på bra humör och satt fint i vagnen =) Skönt!

Postat 3 tradera paket med. De betalade innan påsk men sen har det ej funnits tid eller ork att prosta + att de kommer ju ändå inte fram under röda dagar.

Nån som har en fräsch bäddsoffa for sale? Vi MÅSTE ha en inne på Novas rum nu tills bebis kommer, eller helst innan. Kan ju funka med en 90 säng med men en bäddsoffa är ju ännu bättre så slipper en säng ta upp halva hennes rum. Hon har ju minsta rummet i huset. Ska kolla Jysk, Ikea osv.

De hittade inget fel på Micke idag. Han ska käka antiinflammatoriska tabletter i 2 v...

Påsken har satt sina spår, Nova tjatar hela tiden "Jag vill ha GOGIS!" (godis dådå...)

v 37

Såja, undanröjt och diskat. Philip lämnad i skolan och jag ska ringa min mamma och fråga om jag kan komma upp om imorgon bitti innan mötet med läkaren. Behöver skriva ut lite papper jag ska ha med mig.

Igår sa de till Micke att han skulle komma till en annan avdelning idag vid 8 så han är iväg. Hoppas det går bra, att de hittar problemet. Varför han har ont och att det såklart inte är något allvarligt.

Går in i v 37 idag. Helt sjukt ju, snart får vi träffa vår lille prins =) Vi längtar mkt nu! På fredag ska det sista inhandlas, typ blöjor och andra skötgrejor. Det andra har vi. Kläder ska tvättas igenom oxå.



Tacos

Nu ska vi snart käka. Tacos =) Var inne i nån tråd på FL, "Vad ska ni äta ikväll?" eller nåt sånt. Så var det nån som skulle ha tacos, sååå sugen. Det var säkert flera månader sedan vi åt det. Förr kunde jag plötsligt bli sugen på sushi. Speciellt i början av denna graviditet eller sallad. Nåt kallt skulle det vara ;-)

Ska hämta Philip kl 18 i Lomma. Så hinner vi precis äta innan det är dags att köra. Kanske en mjukglass på vägen hem? ;-)


Hopplös

Ja det måste jag vara som inte kan lyssna på min kropp som alla (?) andra och ta det lugnt när man har ont, vila när man är trött osv. Nej jag har dammsugat, moppat, diskat värsta disken mm. Fast mer ont har jag inte fått, inte mindre heller och det hade jag väl inte räknat med. Ganska varm nu, har ju kondis som en 90 åring!

Nova valde mat idag: fiskpinnar (surprise haha) och makaroner. Bara ungen äter, vilket är ällsynt tyvärr. Elliot ska bli ett barn som äter oxå om jag inte sagt det ;-)

Micke är inte hemma. Han ringde sjukvårdsupplysningen tidigare och de rådde honom att åka in så han är på akuten. Han har haft ont i magen ett par dagar, mer vet jag inte för han har inte sagt så mkt om det.

jävla rygg

Jag skulle aldrig cyklat med Nova till ica igår =( Min rygg mår inte bra. Kan inte bocka mig det minsta framåt...

Får se vad vi gör idag, jag kan tyvärr inte göra så mkt.

Imorgon ska vi till Novas fd dagis och säga hejdå ordentligt med lite glass.

Ikväll ska Philip äntligen hämtas hem =) Längtat ihjäl mig efter honom! Nova frågade efter honom redan i fredags, dagen efter han åkte och varje dag sedan dess. Senast imorse gick hon in på hans rum och sa "var e Philip?!" ♥

Har kopierat och strykt under i hälso- och sjukvårdslagen nu, att ta med på onsdag när jag träffar läkaren. Där står att man har rätt att välja. Han har säkert läst det förr men men man måste ju försöka allt.

Ättikssprit

Shit vilken slappedag. Jag har fan inte ens sminkat mig och det gör jag VARJE dag. Med andra ord har jag ej varit utanför dörren. Måste ha tag i ättika, diskmaskinen diskar fortfarande kasst trots att vi nu har finish disktabletter...Jävla pissvatten Kävlinge fått. Snart ska vi dock få tillbaka det mjuka vattnet sa de på kommunen när jag ringde.

Ska ta ett ryck här hemma med.

Precis gjort mina premiepensionsval (!) Fick ett ryck efter ett program jag sett på svt.play (dina frågor" eller nåt sånt heter det)

Mjukglassen var himmelskt god =)

kusinbild =)



Snart kommer det en ny kusin i skaran. Det kommer skilja ganska exakt 8 månader på Adrian och Elliot =) Adrian blir för övrigt 7 månader idag =)

Nova och Micke är i Bjärred och tar en promenad vid vattnet där nere vid kiosken. Jag skulle hängt med om jag vetat att kiosken var öppen men eftersom det är påskdagen så tänkte jag att det var stängt. Det är det INTE, så jag har beställt en stor mjukglass i bägare med noisette sås ;-) Jag hade inte hängt med bara för glassens skull men att jag är med och går i snigeltakt är ju inte roligt för någon...Jag LÄNGTAR efter att kunna ta låååånga powerwalks!! Love it! Riktigt känna hur kilona rasar, det är fan det bästa med att gå upp i vikt. Att sen loosa dom =)

Förkylt

3 timmar till på soffan, najs =) Min rygg gör sååå ont var jag än ligger, det känns som jag byter sida efter 5 min. Nova vaknade kl 5 och var jätteledsen, skrek. Ja det vanliga. Jag kände att jag kommer inte kunna somna om när man fått vakna till ordentligt. Hon är förkyld, nyser mkt och varje gång hänger snoret långa vägar haha. Mysigt va ;-) Men hon är uktig på att snyta sig eller så väntar hon tills jag fått fram papper. Vet inte riktigt var hon fått denna förkylningen ifrån. Vi har liksom inte varit ute bland folk, Philip har ej varit i skolan. Men folk finns ju överallt. Såklart. Så vid 6.30 efter frukost nr 1 la vi oss på soffan och vaknade nu kl 10. Nu är vi inne på frukost nr 2 ;-)

Regningt väder, inga planer. Söndag. Philip ska hämtas i Lomma först imorgon. Blir kanske en innedag med en liten promenad eller nåt. Loppan fick en sååå fin regnkappa igår av farmor =) Ankelsockar och några tom o jerry filmer oxå! Bortskämd tös =) Philip fick ett tjockt pysselblock och en reebok hood tröja. Tack så mkt svärmor ♥♥

"Jag vill ha en till rostad macka!" Chefen kallar haha, bilder kommer snart.


måla ägg


Soool

Påskris långt upp, det har välts ut ett antal under årens lopp ;-)



Inte så svullen i ansiktet...än. Hoppas slippa dock



Clownen i sin dansklänning ;-)



Igår spelade vi in Wall-E så nu har Nova startat den, haha hon e teknisk för sin ålder. Ipoden öppnar hon lätt som en plätt och går sen in till "sina" program. Jag har aldrig fattat hur man ens kommer in ;-) Men det är jag det.


mjukglass

Såja, ensam hemma =) Vi har varit på mc donalds (passa på innan det är no no med det) och willys för inhandling av mat etc. Det blev två nappar, en liten nappflaska och en tetra ersättning med. Blöjor och resten tar vi nästa gång. Sen är det nog bäst man har allt hemma. Känner att jag inte orkar så mkt mer...Tungt är det och magen har dessutom sjunkit. Redan (?)

Micke och Nova åkte hem till David & co en sväng. Om de grillar ikväll så kan jag stanna hemma med Nova. Jag, social? Nej, inte för tillfället tyvärr.

Imorgon blir det påskmiddag hos svärmor och innan dess (eller på vägen dit kanske) en mjukglass i Bjärred! SOMMARKIOSKEN HAR ÖPPNAT!!! Folk kommer liksom från typ Tyskland och längre för denna glassen! Ja, den är speciell =)

Nu ska jag chilla =) Meningen med att vara ensam hemma liksom. Vill se "underbara älskade" sen men vi har den ej hemma...

utbrott

Megautbrott på en timme ungefär. Precis så man vill starta dagen. Eller inte =( Starkare vilja finns inte!!

Måste komma ut lite idag. Kan knappt gå dock så jag vet inte hur det ska gå till. FAN att vara så handikappad.

Godnatt

Nä nu måste jag lägga mig. Elliot är sååå livlig i magen, gör asont =( Skär som knivar hela tiden. Trist.


PÅSK

Nu har Philip precis blivit hämtad av Paula. Vi hann käka och sen fick han spelat en del. Skickade med två böcker så han kan träna lite läsning med. Jag ska hämta honom vid 17 på måndag så vi hinner inte träna så mycket.

Tack snälla Jane som passade Nova idag ♥ www.thejade.blogg.se

Samtalet hos kuratorn idag tog nästan en timme. Tror och hoppas jag gjorde ett säkert och bra intryck på att jag verkligen menar allvar! Det är precis det jag vill att hon ska skriva i journalen så läkaren kan se det. Mer kan inte hon hjälpa mig med eftersom det är läkaren som beslutar. Går detta åt helvete på onsdag så får jag fortsätta. Jag ger mig liksom inte. Vill ha ett datum på onsdag så jag kan slappna av och för första gången njuta av graviditeten. Jag har mest varit orolig känns det som.

Jaja nu vill jag inte tänka på det mer. Inte så lätt men jag måste försöka.

Det var skitjobbigt att köra innan idag. Elliot sparkar jättehårt hela tiden när jag kör bil och nu med när jag sitter här i soffan. Det gör så ont. 3800-4000 tror inte jag stämmer. Tror han kommer vara större men vi får se =)

Letat påskris ute i byn men hittade inget. Jag menar på träden ;-) Vi får åka och köpa verkar det som. Måste ha nässpray med, annars hade vi inte gett oss ut. Det blåder väldigt.

Igår kväll kom påskharen till oss ;-)



Magen för er som e nyfikna ;-)



Idag:




babyticker

Nu är lilla bebisen på plats här sidan om igen =) Undrar hur länge den varit borta, märkte det precis. Tog ett tag att komma ihåg hur den sattes dit.

Måste gå och lägga mig igen. Nova vaknade och skrek strax innan 3 sen kunde jag inte sova så jag har käkat lite. Ska ge det ett försök igen annars lär jag vara riktigt trött imorgon!

Godnatt =)

nelly.com

Jag var ju oxå tvungen att testa designa min egen bikini =) Nästa sommar är jag redo att faktiskt hoppa i en oxå ;-)


Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!