3d/4d ul

Vi tänkte boka 3d/4d UL. Blir nog nästa torsd, nu på torsd hade de inga morgontider och Micke jobbar ju tidigare alla andra dagar än just torsd då han börjar 13. Man kan ju alltid ringa och höra om återbud.  Är lite längre gången denna gången. Med Nova var vi vid 29 fullgångna veckor och i Köpenhamn. Nu har Emma Ultraljudsklinik i Malmö öppnat så lite närmre.

www.emmaultraljudsklinik.se

helgen i bilder

Lördag:



Det blev en tur till Tropikariet i Helsingborg tillsammans med Claes, Sara och Astrid =) Mycket trevligt och mycket varmt! Hade glömt det och hade en tjock tröja på mig. Efter blev det Mc Donalds och sen en tur inom Jysk i Lödde. Velourtyget I had in mind var alldeles för tunnt, inget riktigt klädestyg liksom. Får leta vidare. 17.30 ska jag hämta Phille på Andys.

Söndag:


3 timmar

3 timmar till fick jag sova sen vaknade jag av mig själv. Tämligen utsövd men liksom trött ändå. Sådär som man blir när man får avbrott i sömnen. Har ändå fått ihop en 8 timmar ca. Vaknade ca 7.30 och hämtade ner Nova, lika bra eftersom det var Mickes sovmorgon men nu är han uppe.

Soligt fin dag ser det ut att bli och snön håller på att smälta! JAAA!! Vill ha vår OCH bebis nu =) Men först måste vi hinna måla spjälsängen och ordna lite mer.

Vilket liv i magen inatt, shit asså!! Han sparkar redan så det gör ont. Tyckte det kom senare med de andra två och borde det inte finnas mer plats för varje barn (?) Han är kanske jättestor där inne (!)

Vi får se vad dagen bjuder på.


zzz

Nej nu måste jag sooova. La mig ju tidigt men sen började Nova gny och ha sig. Hon har problem med sina polyper. Får inte luft och har ibland andningsuppehåll. Detta i kombination med att Elliot vaknade i magen, gjorde volter! Och Mickes snarkningar på sitt sätt. Great! Så jag har varit vaken nu i två timmar. Kollat lite hur man syr muddbyxor. Tänkte göra till både Nova och bebis, ja kanske till Philip med att ha hemma typ. De är ju mjuka och goa! Jag har aldrig sytt något i hela mitt liv typ så detta är ett infall bara. Men vore kul att sy, såna i velour, som Lindex stjärnbyxor som finns i hur många olika färger som helst. Tycker dom är såå fina =)

Nova ska btw troligtvis opereras för sina polyper men de vill vänta tills hon är 3 år. Skitjobbigt med dessa andningsuppehåll och synd om henne. Hon vaknar ju upp i panik av att inte kunna andas =( Nej, nanna nu så jag kan åka och kolla tyg och muddar imorgon =)

Natti






COOLA =)

inhandlat

Såja, nu har vi mat hemma igen. Och skithuspapper haha ;-) Nova hängde med till willys eftersom hon TVUNGET skulle det. Men hon var jätteduktig, stod i kundvagnen hela tiden och tog emot varorna jag gav henne. När vi skulle sätta oss i bilen fick hon ett utbrott eftersom hon ville hålla godiset och inte fick det. Hon slickar liksom på allt och lägger sen tillbaka det...;-)

Nu ska jag äta lite choklad och dricka cola. Gott! Sen blir det tidigt i säng. Jag om går upp med Nova imorgon bitti. Hon sov i bilen innan när vi körde till syster så får se när hon somnar men det är Mickes läggning ikväll.

See U tomorrow.



fikat

Hemma igen och vi har precis ätit pizza. Det är ju lördag =) Två månader till sen no more sånt.

Micke tvättar och när han kommer in åker jag till willys.

Det var trevligt hos syster och Jocke. Jag bakade en sockerkaka som vi fikade med så hade mamma kanelbullar med sig. Synd att valparna var borta, Nova hade ju älskat dom. Men 2 vuxna hundar har de ju och 1 katt =)

Gympan idag gick bra, hon tycker det är jätteskoj!

12 timmar

Sovmorgon till 8, dvs sovit i 12 timmar =) Hääärligt! Kl 10 börjar Novas gympa sen kör vi till syster i närheten av Skivarp och firar henne lite.

Pengar från FK har kommit in, ej mkt men vi klarar räkningarna iaf så det blir mat denna månaden med ;-) Vi ska till Willys senare och Micke ska tvätta. Hur ska det gå? ;-) Sist så lyckades han förvandla en av Novas tröjor till en trasa så Nova har konstaterat att "pappa kan INTE tvätta!" hehe. Övning ger färdighet, det hjälper inte att säga att man inte kan (när det eg betyder att det är tråkigt.

Ska baka nåt nu och ta itu med det enorma diskberget som bildats...DET är tråkigt däremot.

babykläder

Hittade en HEL MASSA babykläder på vinden =) Blev lite nostalgisk eftersom det är Philips gamla babykläder. Det är över 7 år sedan de minsta användes. Lääängesen! Massa ljusblått, precis som det ska vara =) Vi behöver inte handla kläder iaf. Har fått en hel del från Jane, Mickes syster med.

Jag ska måla spjälsängen sen nån dag oxå. Vit ska den bli och bäddas med ljusblått *fiiint*. Nu är den i obehandlat trä. Vad mer? Det är typ hygiensaker, blöjor och så men det väntar vi med. Annars har vi allt. Ja babysitter skulle det vara som vi saknar. Vi har vår batterigunga i förrådet tror jag. Den var perfekt för Novas kolik. Nu har jag ju beställt ett barn utan kolik, som sover hela nätter från 2 v ålder och som tar flaska och napp ;-)

gympa

Bara jag och Nova hemma. Philip blev hämtad redan kl 11 och Micke åkte precis till sjukhuset. Det blir en tjejkväll för mig och Nova. Vi åt så mycket glass innan så iallafall jag mår illa ;-)

Ska nog laga lax sen. Får passa på med fisken när Micke inte är hemma.

Hämtade en traderavinst i Lödde innan. En svart kofta med knappar. 19 kr så helt ok men den stank rök. Lite dåligt tycker jag. Jag är ju ingen icke-rökare i vanliga fall men de grejor jag säljer luktar inte äckligt. Sen stod det att den skulle vara från en viss kedja men inga lappar som vittnar om det. Handtvätt dessutom. Jaja, 19 kr som sagt.

Lagt in mina trotjänare på tradera. Ett par mammajeans som jag växer ur i ca v 20 ;-) Lagade är de, ner- och upplagda ben MEN de är ändå fina.

Nova är så rolig, hon håller för ögonen och säger "Ingen ser mig!" haha. Hon och Philip har sett på Kalle och chokladfabriken så ofta säger hon "Nej jag trillar ner i chokladen!"

Hon ser MYCKET fram emot sin gympa imorgon =)

Nu ska vi läsa en bok här =) Den heter Det lilla tuff tuff tåget ;-)





bilder

Magen v 30+3 tillsammans med de blivande storasyskonen =)



Hemmaslingning gjorda med en hand 59.50 kr ;-)



Hyllorna efter röjning






Vagnen tillsammans med bilbarnstolen



Datorn verkar funka igen tillsammans med kameran =) Tuuur för jag har massa mer som ska ut på tradera. Vill bara ha några dagar mellan så man ej står med ALLT att packa på en gång sen ;-)

ålder

Jag vaknade 6.43 av att Nova pussade mig överallt i hela ansiktet ;-) Dags att gå upp då med andra ord. Micke har andra tider under loven så han börjar 8 idag, till 13 *lyxtider*. En annan har 6.45-15.45 som arbetstider...Sen ska han till sin mormor på sjukhuset 16-20 ca. Philip blir nog hämtad 11 redan idag.

Nu vill jag ha VÅR! Snön ska bort och vårblommorna fram. Snälla =) Det är ju snart mars.

På tisdag fyller min syster år. 26 år. Tänk, jag trodde det var jag som blev sådär 25 till sommaren. Icke då eftersom jag inte har nån storasyster utan en lillasyster. Grattis till dig sis! Vi ses kanske till helgen =)

Jag blir faktiskt 30 nästa år. Jag har haft åldersnoja sedan jag blev 20 så ni kan ju tänka er hur det känns. Varför vet jag inte eftersom 30 är ju ingen ålder. Jag har ju lyckats få 3 barn dessutom. Kanske ingen fin lång jobbig utbildning, men det klarar jag mig utan tror jag. Kanske pluggar sen om nåt år istället. Jag tycker inte jag ser direkt äldre ut heller och känner mig definitivt inte äldre. 30 är det nya 20 hörde jag nånstans =)

godnatt



Nu knyter vi oss. Ska bara diska och så först.

Damm

Nu är det kväll igen och jag har fått gjort en del här hemma. Städat fler hyllor och vårt katastrof skåp där vi bara slänger in en massa papper och skit. Allt är verkligen huller om buller, liksom i ett skåp i köket. Totalt rörigt. Tror problemet är för mycket saker helt enkelt ;-) Har dvd-filmerna kvar att gå igenom så skivan som ska vara i är där. Så är det aldrig här hemma vet ni, det saknas alltid filmer. Därför är barnen (ja Philip då, för Nova är för liten för att sköta dem själv) förbjudna att öppna/sätta igång filmer. Enda sättet för att kunna ha någon som helst ordning här hemma. Alla hyllor och fönsterkarmar här nere är avdammade och städade. Feels nice =) Jag är inte städnarkoman, inte alls ;-)

Lagt in ännu lite mer på tradera. Mer av Novas urväxta kläder och en del studielitteratur. Ja tro det eller ej men vi här hemma har pluggat en gång i tiden haha.

Var mucho trevligt hos Madde i förmiddags =) De har skaffat sig världens sötaste katt!! Såå söt, lekfull och med den mjukaste päls!

Just nu har vi en jordgubbspaj i ugnen =) Innan åt vi omelett. Micke är inte hemma förrän ca 22. Då sover nog vi andra.



Frukost

Torsdag morgon och Nova vaknade tidigt. Ja bebis i magen oxå så lika bra att gå upp. Philip och jag var på Funhouse igår med Emma, Dennis och Elias så vi kom hem strax efter 20. Tack gumman för en trevlig kväll =) När vi kom hem sov Nova på soffan.

Idag ska Philip och jag till Madde. Micke börjar eg 18 men ska jobba in några timmar så han börjar tidigare.

Vi har ätit rostade mackor, Novas favorit =) Och druckit thé, eller ja barnen drack mjölk.

update

Ännu lite mer ute på tradera. Jag heter becca81 där om nån vill kika =) Äntligen lagt ut Ed Hardy kepsarna åt Micke. Hoppas få in lite. Samt lite av Novas urväxta kläder. Såklart var ju ingenting längre urväxt när hon såg vad jag skulle sälja ;-)

Har diskat, plockat och städat. Micke kommer hem strax, då ska Philip och jag iväg.



tradera

Lagt ut lite på tradera, mest skor + min angelsound. Ska gå igenom lite mer i Novas garderob vad som kan vara av intresse. Det är ju inte riktigt allt som går åt. Resten går på loppis i höst på ÖF.

v 31

Igår var Elliot 30 fullgångna veckor! Det är lätt full rulle inne i magen, lite för mkt om jag får tycka ;-) Speciellt tidigt på morgonen då kan vill ha FRUKOST haha!






bild från www.gravid.se

sysslor

Idag har vi inga planer direkt. Har börjat dagen med att damma av och städa lite hyllor här hemma. Nu är jag helt varm och kallsvettig. Tänkte blogga och surfa runt och sen göra klart. Man tror man orkar mer än man gör tyvärr. Att bara gå hemma utan att göra så mycket som man vill är ganska frusterande. Fast jag är ju inte hemma av någon annan anledning än att ta det lugnt egentligen. Har rätt att ha barnen fulltid (Mickes arbetstider) på dagis och fritids men har valt att ha dem hemma för att jag tycker det är mycket mysigare. Samma sen när jag har havandeskapspenning, det är typ samma sak och man har rätt till heltid.

Vi har gjort en uppdelning här hemma. Jag städar och Micke tvättar. Sen kommer han nog laga mat så diskar jag. Fast det är inte spikat, och funkar inte alltid heller eftersom han inte är hemma alla kvällar osv. Jag har valt städningen eftersom jag gillar att ha det gjort på mitt sätt. Det gäller tvätt och allt annat oxå såklart men jag orkar inte göra allt, speciellt inte nu. Tvätt är ca en gång i veckan, städning hade man ju kunnat dra ut på hur många veckor som helst. Jag städar varje dag men dammsuger och städar mer noga ca 2 ggr i veckan. Jag vill oxå att sängar ska bäddas och rullgardiner ska upp efter att man gått upp ;-) Är jag knäpp eller är det normalt? Micke tycker jag är ÖVERDRIVEN och han är ganska trött på mig haha. Därav uppdelningen, orka tjata liksom och inte blir det bättre av det heller.


update

Var iväg innan och kopierade lite på bibblan samt postade till vårt försäkringsbolag ang min skada. Jäkligt mkt klydd när man blir sjuk/sjukskriven. Kommer ej få pengar från FK nu till månadsskiftet så det är lite trist. Får lösa sig. Tyvärr får man ju inte mindre räkningar bara för att pengar inte betalas ut som de ska...

Båda barnen är duschade och nu ska jag upp och läsa lite för Philip sen lägga mig tillsammans med Novis =)

hemma

Nu är vi hemma igen och har käkat lite. Nova valde så det blev fiskpinnar...;-) Lätta barn när det gäller mat iaf men sen så äter de inte så mycket. Idag har det mest blivit bullar och kakor så lite "riktig" mat satt ju på sin plats. Philip åt EN fiskpinne...Den killen kommer aldrig bli stor ju. Nova åt tre stycken!

Nu är Micke hemma oxå. Jag har precis hunnit diska och dammsuga.

Iväg

Såja, klockan är 8 och vi ska strax ge oss av till Oxie för att hälsa på Emma och barnen Dennis, Elias, Matilda Och Emelie =) Både Philip och Nova tycker det ska bli jätteskoj! Vi ska bara inom ICA och handla bullar först.

See U later.

Igång

Uppe med barnen. Vaknade rätt tidigt. Jag och Nova la oss tidigt, ca 20. Ätit frukost och diskat. Får se vad vi gör idag mer än den inplanerade bion kl 13. Nova och Micke ska iväg och bada. Skulle behöva inom sjukgymnasten kl 15 på sjukhuset (i Malmö) men får se om vi hinner. Kanske blir att Philip och jag tar leklandet en annan dag. Vi behöver ju inte trycka in allt på en dag, sportlovet är en hel vecka. Micke har speciellt schema i veckan så han slutar tidigare, typ 15 så då finns det tid.

Barnen kollar på tv, nåt väldigt intressant på disney channel för de sitter som förstelnade ;-)

Fan vad dyrt det blivit på skattkammarön förresten, 120 kr. Andys kostar 100 kr och Funhouse 90 kr. Funhouse är lite budget och inte alls lika stort. Det brukar vara 2½-3 timmar det gäller. Oftast så orkar man runt en timme, max två. Iaf mina öron ;-)

update

Vi har haft en rolig dag på Skattkammarön tillsammans med Claes och Astrid =) Först ett stopp på Mc Donalds! Nu är tvätten snart klar och ska hämtas in, något försenad. Hoppas ingen slängt ut den men så brukar det inte funka i vår förening. Lite städning har vi oxå hunnit med.

Snart borde Philip oxå dyka upp och då ska vi äta. Blir nåt med ris och bacon, så långt jag sett =) Jag är hungrig.

Älskade kväll

Nu är jag hemkommen från min mamma. Lite frusen då hon bor i ett ganska gammalt hus ute på landet, åt Vellinge hållet för er skåningar som vet var det ligger. 16-17 grader inomhus och ett par timmar där så. Men jag tinade upp mig i bilen på väg hem, tog ca 40 min att köra hem. Det borde vara runt 4.5 mil från oss. Hon var så snäll och lagade mina mammajeans. För tredje gången (!) Har man fet röv så har man. Är ju uppe i 80 pannor nu så kläderna börjar gå sönder haha. Sen ett par andra jeans som jag vuxit ur men som ska ut på tradera. Jag ska ju som bekant INTE vara gravid fler gånger.

Ja det är något speciellt med kvällen. Då man snart ska få krypa ner och bara mysa =) Visst, inte mycket går upp mot en riktigt fin tidig morgon heller. Efter en lång natts sömn, annars är det inte samma sak ;-) Jag har ju de senaste 4 åren haft jobb med dag/kvälls tjänstgöring då vi börjar 6-45 eller 7 så många fina morgnar har man fått uppleva. Och som småbarnsförälder (iaf till mina barn) så får man ännu fler morgnar på köpet ;-)

Nu käkar vi lite macka, blir sängen strax. Hade planer på att tvätta håret nu när jag kom hem från mamma men det kommer ju en dag imorgon med. Ska inte tvätta förrän 15 och kanske blir det en tur till badet med.

Natti natti, nu ska vi nanna våra kuddar =) Bara jag och Nova hemma, myyys!



Iväg

sovmorgon, vad är det när man ändå får gå upp. Jaja, jag tar min imorgon förhoppningsvis. Nu ska vi göra oss klara inför gympan, packa hello kitty gympapåsen med hello kitty gympadressen , tights och hello kitty gympaskor....Bara kitty haha =) Och ROSA givetsvis.

Later.

full rulle

Klockan är sex (på kvällen!) och det är först nu jag sätter mig vid datorn, dvs en dag då jag haft fullt upp. Vi handlade på willys imorse efter att Philip var lämnad i skolan sen blev det ÖF för mig och Nova. Efter det hämtning av Philip i skolan sen hem och gjorde en blåbärspaj =) Fikade lite och lämnade Philip hos sin pappa kl 15. Nova höll på att somna i bilen så vi tog vägen inom stallet. Uppskattat =) Hon klappade en hel del hästar idag och vi fick oxå kolla lite på en lektion. Nova har konstaterat att hon ska börja på ridskola iaf =)

Sen hem, laga mat och diska mm och ja där är vi nu. Om en timme typ blir det läggdags med lite sagoläsning och tv-tittande i sovrummet. Inte såå många utbrott idag, två stycken imorse sen har det varit ok.

Idag lovade jag Philip att vi ska till Skattkammarön på måndag, ja eller Funhouse eller Andys. Vilket som funkar ju. Jag frågade vad han allra helst ville göra och då vill han det. Micke är ledig så det blir mor och son tid =) Tror både han och jag längat efter det. Det är ju oftast man gör saker bara med Nova eftersom han går i skolan och speciellt nu när jag är hemma. Hon får mycket mer egentid med oss och framför allt med mig. På måndag är det även bio på bibblan kl 13 som vi ska gå på, Wall-E =)

Imorgon blir det gympa för Novis sen kanske bad på söndag.

www.skattkammaron.se






zzz

Nu gör vi oss klara för sängen här. Nova har haft täta utbrott nu på kvällen så jag orkar inte hålla på med henne mer. Philip får inte kolla på tv för han har varit så uppkäftig här hemma, trött men ändå. Jag accepterar inte att mitt eget barn skriker på mig som svar (!) + att han gick in till grannen utan att säga till. Nu "visste" jag ju att han var där men ändå. Regler är till för att hållas i detta hus.

Godnatt.

mat-dags

Nu ska vi laga mat här. Pasta med baconsås. Hoppas det blir gott =) Philip är ute på gården och leker med grannen L. Det snöar för fullt här igen...Bor vi verkligen i södra Skåne?? Det verkar inte så. Nova vill oxå ut och leka men hon är lite för liten för det. Tror det blir perfekt med en liten lillebror hon kan drilla och få dit hon vill *S*

bebis



Gick in i v 30 i tisdags =) Snart får vi träffa vår lille son ♥

hemma

Nu är vi hemma igen. Hämtat sportlovsbiobiljetterna på bibblan. De visar Wall-E på måndag och Den Magiska Leksaksaffären (vet ej om jag sett den) gratis under sportlovet =) På måndag är Micke ledig så då kan jag och Philip gå själv. Får se hur många småttingar där är, om det är möjligt att ha med oss Nova på tisdag. Man vill ju kunna titta lite på filmen med men om där är grejer till lite mindre att leka med + andra små så är det en annan sak.

Imorgon ska Nova och jag till ÖF med Evelina och hennes två söner. Ska bli skoj =) Vi har planerat att ses nu hur länge som helst. Alltid något som kommer emellan. Hon skulle passa Nova idag när jag gick på sjukgymnastiken men nu fick jag ställa in det. Tack gumman för att du ville ställa upp ♥

Kom på att Micke jobba ju i helgen så han börjar inte förrän 19 imorgon. Hmmm, antingen tvingas han med till ÖF (han kommer totalvägra haha) eller så skickas han till Willys för veckoinhandling. Tror lätt han väljer att handla ;-)


Armen känns bättre och bättre så det är bra. Kan böja den mer nu, speciellt nätterna är det skönt att slippa ha gips. Och att duscha är underbart nu ju =) Jag har ju fortfarande problem med de hemska åderbråcken (tant...eller gravid för 3:e gången haha) på vänster ben så det blir att duscha snabbt innan det gör FÖR ont. Sen knäet är typ helt läkt nu men jisses vilket ärr! Jaja nån fotomodell har och lär jag ändå aldrig bli ;-)

Tips på middag idag? Det står still. Nåt enkelt. jag är ensam hemma med kidsen ikväll)



update

Såja. Varit iväg och lämnat mitt urinprov. Lämnade det uppe på mvc så gick hon ner med det på vc. Är det liksom nödvändigt att man ska sitta och vänta i mer än 30 min bara för att lämna ett prov?? Hade säkert gått snabbare att KÖRA in till Malmö och lämna det på lab, vet ju där vi brukar lämna våra prov från KK. Postade mina två brev till FK oxå. Röjt och städat här hemma, dammsugning känns som överkurs. Får så mkt sammandragningar. Antingen gör jag det ändå lite senare eller står ut tills om en vecka eller två när Micke gör det. Tror det blir alt 1 ;-) Diskat med. För hand. Ättikan är slut och det verkar som om maskinen bara funkar med en skvätt ättika i, annars blir resultatet samma med den vita beläggningen på. Tills ny är inköpt är det handdiskning som gäller. Inte SÅ jobbigt tycker jag, men det är jag det =)

Jag är ensam hemma och har så varit sedan 9.30 (!) Micke och Nova är och tankar min bil + på jakt efter ny mobil till mig. De hade ej öppet i Lund och på Burlöv center hade de inte den inne (?) Jag vill bara ha den eftersom den är lätt. Denna jag har nu är rena tegelstenen. Tycker man bär runt på mkt som det är + att sen när jag börjar jobba igen vill jag ha en lätt som inte tynger ner hela mig (haha)

Nä jag hade aldrig pallat ha Nova på dagis, jag är inte den typen som uppskattar lugn och ro på bekostnad av att hon är där. Jag blir rastlös och stressad. Visst är det mer än trevligt att vara ensam hemma men det kan man ju vara ändå nu när Micke har körkort och egen bil.

Philip ska hämtas i skolan senare och Micke ska till jobb för att jobba kväll.

Jaha

Då var det såklart min tur. Hade ont i magen och mådde illa igår. La mig vid 20, somnade 20.30 kanske. Vaknar 22.30 sen dröjer det en timme tills jag spyr. Jag HATAR att spy, verkligen =( Sen blev det inget mer. Jag brukar ha det lindrigt när jag väl får något.

Struntar i sjukgymnastiken idag, det finns tid på tisdag oxå. Nu mår jag bra, precis ätit frukost och dricker kaffe. Sov sen på soffan resten av natten. Måste få in ett urinprov till VC idag med.

Micke kör Philip till skolan sen drar han och Nova till Lund för att hämta en ny mobil till mig. Min har ju helt lagt av, jäkla billigt abonnemangsskit. Jag kan säga att kontantkortstelefoner håller way högre kvalité ju.

BM & ÖF

Hemma igen efter en hel dag iväg känns det som. Dagen började strax efter 6 då klockan ringde. Blä hatar när klockan ringer, jag är ju "ledig" nu om dagarna.

Glukosbelastningen gick bra. Angående mensvärken jag hade igår vid några tillfällen så tyckte hon jag skulle lämna en urinodling. Hoppas det INTE är GBS! Ska lämna den imorgon på vårdcentralen här hemma eftersom jag inte ska till Malmö. Här kommer lite siffror från mina bm-kontroller hittills.

29/9, v 9

hb: 147
bltr: 120/80

19/10, v 11

vikt: 68 kg
urin: 0

22/1, v 25

vikt: 78 kg
sf-mått: 25 cm
bltr: 90/70
fosterljud: 150

17/2, v 29 (idag)

vikt: 80 kg
sf-mått: 28 cm
hb: 115
b-glukos: 6,0/6,0
bltr: 100/60
fosterljud: 140

Sen körde jag hem och Nova och jag begav oss till ÖF. Kom precis i tid för fikan =) Sen hann vi med att leka och måla innan det var dags att åka och hämta Philip i skolan.

Armen känns bra. Jag gör mina övningar + all annan tränig man får i vardagen med barn.

Skulle gått på sjukgymnastik imorgon kl 15 (dum tid) men har ingen barnvakt så jag struntar i det. Tror det räcker med det jag gör hemma.

Havandeskapspenning

Såja äntligen kväll ;-) Det betyder snart läggdags hihi. Ska bli skönt sen när jag inte är så trött. Jag vill ju göra mer om dagarna. Vädret och min hälsa har satt stopp för det mesta på sistone. Snacka om att man längtar efter våren, av iaf två olika anledningar =)

Fick min havandeskapspenning beviljad idag =) Äntligen ett positivt beslut av FK haha. Det var inte ens svårt att få beviljat. Många på jobb har nekats nu det senaste året så jag tänte med min otur blir jag oxå det. Orka hålla på och bråka med dom om en sån sak liksom. Kommer gå på den 23 mars-22 april sen är det ju nästan dags =)) Än sålänge är jag sjukskriven.

Imorgon när jag kommer hem från BM och glukosbelastningen ska jag och Nova till öppna förskolan tänkte jag.

Har faktiskt som mensvärk. Tror inte det är så bra...Ska höra med Kajsa imorgon. Sammandragningar är ju en sak med detta är ju mer molande. Ja ni vet, som mensvärk. Måste ta det lugnt. Det är inte så lätt bara. Jag ska vara jävligt sjuk om jag ska tillåta mig själv att vila. Synd att man är så ibland.

Jag verkar ha klarat mig från kräksjukan iaf =) Det tackar vi för. Än en gång åkte jag inte på det. Otroligt. Och det trots att jag är gravid (och därmed har nedsatt immunförsvar)

Nu ska jag slappa och surfa runt. Ska DUSCHA ikväll UTAN gips =) 

VÅRTECKEN



I´m back

Nu är gipset av!! Sååå skönt =) Även om jag kunde använda armen mer innan, den är ju fortfarande öm nu när jag inte har något stöd. Men med träning så. Jag måste ju få detta fixat tills bebis kommer. Det krävs ju en hel del av en när man har ett spädbarn hemma. Tur ändå att Micke ska vara hemma 7 hela veckor i samband med förlossningen =) Lyx!

Ska till sjukgymnasten på torsdag kl 15, tar Philip med mig men Nova lämnar jag hos Jane *tack gumman*. Så slipper Nova dagis både imoron och på torsdag. De har förresten höjt både dagis- och fritidsavgifterna. Skit samma nu när de inte ska gå mer men dessa 2 mån måste vi ju surt betala. Rån.

Nova sov mycket bättre inatt =) Sen 6.45 orkade ingen av oss gå upp. Jag drog mig till 7.10 (snooza är härligt!) men Nova var inte vaken då heller så jag och Philip gick upp och gjorde oss klara inför skolan. Kl 8 körde vi och då sov hon fortfarande (!) Hon la sig ändå i ganska normal tid, ca 20.30. När jag kom tillbaka för att byta bil mm så var hon vaken.

Philip ska hämtas 13.25 som vanligt sen är inget mer planerat inför idag. Skönt. Nu behöver jag vila. Micke jobbar inte idag men är ok. Han ska jobba imorgon. Jag drar på glukosbelastningen själv sen kan han börja 12 imorgon. Måste ta frukost med mig, jag är numera en människa som MÅSTE äta frukost. Inga cigg och kaffe här inte ;-)

Ättikssprit is the shit!

Nova och jag käkar chips och dippa =) Philip vill inte ha. Han bygger med klossar istället. Idag blev det varma mackor till kvällsmat. Orkade liksom inte engagera mig så mycket. Nova är fortfarande liten i maten, fick i henne några skedar gröt innan maten eftersom hon bara äter ett par tuggor på mackan.

Håller på med den förbannade disken =( Men det funkar bra. Köpte ju ättika så nu gör jag som så att jag lastar maskinen full (ej proppfull) med missfärgad disk. Häller ren ättikssprit där man annars har diskmedel/diskmedelstabletten + att jag hivar in en kopp med hälften vatten hälften ättikssprit rakt in i maskinen över disken. Sen räcker det att man kör på 35 grader. Sen får man ju skölja det efteråt känns det som för det luktar rätt starkt. Första körde jag på 70 grader och innan dess en tom maskin på 70 grader. Yeah, vi slipper nog köpa ny diskmaskin/handdiska resten av våra liv ;-)

Nu läser vi läxan en sista gång sen blir det kväll här. Jag har ju varit uppe sen 4.30 men en massa avbrott i nattsömnen innan dess då oxå....Hade planer på att sova middag men som vanligt prioriterar jag bort det. Dumt. Speciellt som Nova sovit middag i två omgångar idag.

Godnatt då.

Nytvättad bil

Först var det kö till biltvätten - igen! Så jag stack till ICA sålänge och handlade ättika, cola, choklad och sånt =) Sen tillbaka till macken, bilen blev sååå fin =) Nu ska jag skynda mig att hänga tvätten sen hämta Philip i skolan.

update

Såja nu är det städat och undanplockat här hemma. Jag HATAR verkligen oreda och saker överallt. Ni vet sådär det blir med barn, speciellt flera stycken ;-) Kör en maskin med bl a Novas kisskläder. Hon är bjöjfri dag och natt sedan 3 mån MEN när hon får sina utbrott så protest kissar hon på sig.

Skulle haft tag i ättika men det fanns ingen möjlighet att ta mig ut igår efter att Micke kom hem. Han börjar bli bättre men mår ju fortfarande dåligt. Håller till i Novas rum där uppe. Körde Carisman imorse till skolan, really nice. Den känns stor och bra. Vi kommer nog ta den om vi åker alllihopa eller lite längre. Inget går dock upp emot en Seat, som min t ex ;-)

Ska tvätta bilen sen innan vi hämtar Philip i skolan. Ställt in disken i skåpen sålänge. Orkar inte ha det framme. Det är ju rent, bara jävligt vitt av allt kalk. Får skrubba sen med ättika när gipset är av.

Tja, det blir en hemmadag idag kan man ju konstatera.

Nattsuddare....

Uppe sen 4.30 med Nova som bara hostade och nös. Feber har hon oxå =( Ska detta skitet aldrig ta slut? Jag tycker det är lika bra att gå upp då än att ligga och försöka somna om när hon ändå inte lär göra det.

Micke lär vara hemma idag från jobb.

Ska väcka Philip sen runt 7. Han är kanske inte heller helt ok. Var hängig igår. Detta kalla vädret slår ut alla.

Imorgon ska jag ta av gipset =) Tror jag iaf. Sa dubbelkolla med Lund idag iom att jag blev omgipsad där men jag tror inte det ska göra nån skillnad. Hoppas inte för jag vill tvätta min hand och arm ordentligt. Den knakar inte längre så det känns skönt men vissa rörelser känns fortfarande. Det gör dock inte lika ont längre. Belasta den ska jag ju inte och kan inte heller så mycket, då känns det att den är svag.

På onsdag är det glukosbelastning hos BM. Kl 7.30 ska jag vara där och dricka blandningen sen vänta de vanliga två timmarna och sen kolla värdet + en vanlig BM kontroll oxå. Hoppas få remiss till läkaren nu i veckan. Går ju in i v 30 imorgon....

Sorry Evelina, vi måste hoppa idag =( Men kanske att du kan på onsdag?

sooova!

Nu är det nannedags här hemma =) Skönt ska det bli. Jag har varit uppe i drygt 12 timmar (bara) haha.

Håret blev bra =) Inte sådär superperfekt jämnt men så är det ju när man gör det hemma + att jag hade ingen hjälp utan i stort sett bara ena armen. 59.50 är billigt för slingor. (har verkligen inte drygt tuen spänn att lägga på mitt hår just nu...) Vi ska gå och klippa oss sen, 2 för priset av 1. Ett erbjudande de har här i byn t o m den siste hos en av frisörerna. Micke brukar gå hos honom men jag har aldrig testat. Jag klipper ändå bara topparna.

Kräksjukan igen?

Amen vafan nu är Micke dålig. Det flög på honom efter att han köpt bilen. Tyyypiskt =( Inte så mycket att göra mer än att vänta ut det. Jag känner som vanligt INGENTING *peppar peppar* Detär liksom bara jag kvar nu....I oktober var det 7 år sen jag sist var sjuk i kräksjukan/maginfluensa. Även då gravid. Jag vill INTE!!

Jag har precis lyckats slinga håret =) Jag hade ju som skrivet en ca 5 cm utväxt. Nu orkade jag inte med den längre och jag orkar inte vänta tills på tisdag då gipset ska av. Tror t o m det blev bra, dvs inte gult ;-) Ska torka och platta det nu, det är först då man ser det verkliga resultatet.

Får se när Nova är trött ikväll, hon sov middag innan idag. Jag är ändå inte klar med allt här nere än. Fick diska för hand (blä trist haha) efter maten. Nån finare middag blev det inte heller tal om ikväll. Lite stekt falukorv med makaroner fick duga.

Evelina: Du får själv välja om du vill/vågar umgås med oss imorgon ;-) Jag skickar sms sen ifall du ej läser detta. Givetvis hör jag av mig om jag eller barnen blir sjuka oxå. Micke är isolerad på övervåningen med egen toalett! Här tar vi inga risker, handsprit har vi gott om oxå.


Mitsubishi Carisma



Japp en Mitsubishi Carisma 1,8 Elegance från 2001 blev det. Adnan var med och priset blev nerprutat 5500 kr =) Riktigt snygg! Nu slipper jag bli utan bil om dagarna eller köra och lämna Micke på jobb.

Köpte en biltvätt på vägen hem men Nova fick ett utbrott så jag åker och tvättar den sen. Måste köpa ättika med till disken. Vår diskmaskin har kalkat av sig totalt på all disk och det går bort med ättika. Ska blötlägga all tvätt i badkaret sen....Jäkla sitdiskmaskin. Nåt fel är där på den. Tips? Vi har kört rengöring, fyllt på salt och glansmedel. Ja allt vad den kan vilja ha, ändå förstör den bara vår disk. Micke stod och handdiskade MASSOR av disk imorse...

Alla Hjärtans Dag

Alla Dag idag =) Inget vi firar direkt men ändå. Jag fick sovmorgon till 8.30 så nu har jag en jääävla huvudvärk ;-) La mig tidigt igår så det blev många timmar sen har Nova hostat konstant inatt så jag hoppas nästa natt blir en hostfri natt. Vi ska "fira" med lite god mat ikväll =) Barnen hade målat fina teckningar till mig när jag kom ner imorse =) Dom är så goa mina ungar!

Nu leker barnen där uppe, ena sekunden går det bra andra är det skrik och gråt.

Vi ska iväg och kolla på bil nu i Lund först sen i Åkarp så får vi se hur det blir. Hoppas vi hittar nåt bra. Ingen hit att bara ha en bil när man verkligen behöver två.



Bilar

Nu är tvätten klar, det blev inte så mycket kläder eftersom jag passade på att köra en del här innen innan. Tvättat filtarna vi har på soffan och kuddöverdragen. Ska tvätta stolsdynorna nästa gång. Måste ordna nya band, får spel när de åker av sen bara ligger de där på golvet för ingen orkar ta upp dem.

Philip var med mig och handlade innan. Vi var inom cubus och hittade ett par byxor till Philip för 42 kr (!) ½ priset på ½ priset =). Sen H&M för slingor och en sminkpenna. Philip fick en cheeseburgare på Mc D och en gratis dricka =)

Nova hade världens utbrott innan. Hon höll till med sitt skrik på toaletten. Hon var välkommen ut när hon slutat skrika.

Micke har kommit hem igen efter att ha kollat på bilar i Bara. Det var mest skit. Är ju så med bilar den prisklassen, dvs 15000 kr. Tror vi kommer kolla uppåt typ mot 50000 istället. Han ska ju trots allt köra runt barn i den så den måste ju vara lite säker. Jag kommer ihåg min första bil haha, en volkswagen från -79 har jag för mig. Svart, blandat med rost. Avställd och med körförbud, så körde jag UTAN körkort. Den bilen blev aldrig besiktad men körkort, det tog jag. Jag har haft många såna skrotbilar och även efter det att jag fått barn. Senast var min vita (ja blandat med en massa rost då) Ford Fiesta -88. Herregud, den var totalt opålitlig! Äldst var min Saab 99 från -73. Färgen var pippigul och då bodde jag på Kirseberg. Det bästa med den bilen var just stötfångarna av svart gummi när man ska fickparkera på ett ställe som Kirseberg ;-) Nä Seat säger jag bara, haft en hel del av det märket och alltid varit nöjd =) Speciellt med Ibizan jag har nu från -05 eller -06:an jag hade innan och köpte helt ny men även Cordoban från -98 som tog mig och Tessi enda till Norra Italy =)



Haha kolla exakt en sån var det ;-) Jag ÄLSKAR bilar =)

ingen gympa

Inatt har jag sovit i "kitty rummet" som Nova kallar sitt rum. Vi har en stor uppblåsbar madrass där som används när man behöver sova ifred. Jag är i stort behov av det just nu. Nova hostar som en tok och Philip hade feber igår, skrek och hade sig. Som ni vet går jag och lägger mig extremt tidigt för att få nog med sömn. Jag vill inget hellre än att ha lite alone time när ungarna lagt sig men den offrar jag för min sömn. Nova klyddade igår kväll och hostade och gnällde massor och då la jag mig 21.30 efter att mödosamt ha duschat. Tja sen höll hon på till tolv typ då sa jag till Micke att nu får du ta henne så jag kan sova. Bebisen i magen sparkar jättehårt i magen och allra helst när jag precis ska sova så det gäller att tajma honom oxå. Brukar ha en vanlig tältsängsmadrass på den uppblåsbara men den har Philip tagit till sin säng nu så den uppblåsbara var svinkall att ligga på =( Fick ta Novas fleecefiltar och då blev det bättre. Jag drömde många kalla drömmar inatt, att jag sov ute mm ;-) Snart börjar de konstiga drömmarna igen, brukar komma varje natt i slutet av graviditeten för mig. Man drömmer typ mardrömmar HELA nätterna så när man vaknar är det som man inte alls sovit. Jag tror att det är en förberedelse inför att man sen kommer få minmalt med sömn. Isf kan jag hoppa det eftersom jag varit med förr och redan vet allt vad sömnbrist innebär. Men nej jag tror inte det funkar så ;-) Tror ni?

Det blir ingen gympa för Nova idag, hon är för hostig. Vi får sikta in oss på nästa helg istället.

Philip är bättre, skriker inte och klagar på feber och ont i precis hela kroppen.

Planerar att handla på Willys nu innan 12 då det är tvättdags. Ovanvåningen SKA dammsugas idag och det får Micke äran att göra. Armen gör jätteont när jag vrider den fel liksom vilket ma ofta gör när man dammsuger eller moppar. Ny mopp ska inhandlas ja, den gamla slängde vi efter kräksjukan ju. Blä. Tvätta håret ska jag göra idag, it´s a MUST!!! haha. Ni skulle se mig med min minst 5 cm utväxt. Jag är så sorglig, ser ut som skit men jaja.

BVC och Öppna Förskolan

Idag började dagen kl 7 när klockan ringde. Var sååå trött ;-) La ju oss supertidigt igårkväll och jag somnade innan 21 men väcktes sen av Micke som sa att han suttit en bra stund inne hos Philip + gett honom panodil för han skrek så ont han hade i sitt öra. Nej tänkte jag =( Och han var mycket ledsen och sa att han hade jätteont. Efter ett tag somnade han dock och imorse hade han inte ont mer. Min son är gaaanska så gnällig av sig, har så alltid varit så man vet liksom aldrig med honom. Nova däremot är tålig som bara den.

Vi lämnade Philip i skolan 8.15 sen Micke på jobb 8.30 och begav oss till ÖF. Var där till kvart i 11 typ sen blev det BVC. Lillan väger 12.7 kg och är 92 cm. En liten tjej tycker jag? Mest på vikten då. Iaf så passar inte stl 92 längre utan det är uteslutande 98/104 hon använder. Allt annat var bra och lite extra beröm för att hon håller pennan så himla bra i handen (hon har haft rätt grepp sedan hon var 1 år kanske eller när hon nu började rita/skriva. Sen att hon inte har blöja varken dag eller natt. Hon pratade inte så mycket nrä vi var där men lite blygsel är bara normalt. Kunde alla djuren, stapla klossar till ett högt torn mm. Blir kallad till BVC för 4 års kontroll nästa gång. Nu kommer vi ju träffas ändå iom bebis viktkontroller.

Nova trivs mycket bra på ÖF =) Pratar om alla barnen, bebisarna, lek med lera, docor, måla teckningar, hoppa studsmatta, fikan, sångstunden mm mm. Det blev två teckningar målade idag + en till med oss hem som hon gjorde förra fredagen.

Nu väntar vi på att klockan ska bli 17.30 då vi ska köra och hämta Micke på jobb.

Imorgon kl 10 har Nova gympa och sen är det tvätt 12-15. Mamma kommer hit. Nu är det hål på andra sidan i mina mammajeans...suck. Inte lätt att vara en tjockröv hahaha.

zzz

Nu är det nannedags =) Såååå skönt. Hoppas ingen spyr bara....



Lax

Idag får jag min lax =) Den är i ugnen nu.

Har städat och rensat på Philips rum, sorterat filmer mm mm. Sen tog jag båda toaletterna. Två maskiner har körts här inne idag, dels med kräksaker och sen med badrumsmattor. Lika bra.

Fucking jävla bredbandsbolaget!!

FAN helt ärligt!! Om man säger upp sitt bredband visst förväntar man sig att det ska sägas upp??? Neeej det hade det inte kommit in nån anmälan om. VAFAN! Vi har BARA haft problem med dom jävlarna sen vi skaffade bredband från dom och nu detta! Det är nästan bara Micke som haft kontakt och pratat med dom och varje gång samma resultat. Vårt så kallade bredband har liksom inte funkat så bra så bytte vi till 3 och sa upp detta. Herregud. Nu har vi t o m siste maj....FAN FAN....IDIOTER =((( HATAR DOM!!!!





Bakslag

Tror Nova fick ett litet bakslag igår kväll av kräksjukan eller jag vet inte vad det var. Vi gjorde oss iordning som vanligt, tidigt eftersom vi var trötta. Redan 19.30 var vi uppe i sängen och då hade Nova somnat på badrumsmattan här nere. Klagat lite på magont men var sen på toa och då blev det bättre sa hon. Philip fick kolla på tv på sitt rum som han brukar tills 21 då vi stänger av när det är skola dagen efter.

20.40 typ vaknar Nova och är ledsen sen bara kräker hon :( Hon ligger på rygg så det bara bubblar runt. Jag är varken smidig eller snabb nu, fet som fan och kan fortfarande inte lägga nån vikt på mitt höger knä. Inte heller på vänster armen. Jag kommer upp så snabbt jag kan och får upp henne och in på toaletten. Lillan duschas av, rullar in henne i en handduk och lägger henne i vår säng medans jag bäddar om hennes. Då har hon redan somnat.

Sen blir natten lugn, hon vaknar 4.50 typ och ulkar men det kommer inget.

Kl 7 ringer min mobil, fan det är dags att gå upp. Redan! Trycker på fel knapp så den stängs av. Vknar igen 7.50. BRÅTTOM! Philip ska ju vara i skolan 8.15. Snabbt snabbt. Ingen annan vaken, jo Philip i sitt rum. Fram med frukost till honom, på med mina kläder + smink (mkt viktigt haha) In i bilen när allt är klart. Thermobrallor, frukt, skolväska, gympapåse. Vad mycket de ska ha med sig. Tar korta vägen till skolan, parkerar vid parkeringsförbudet (som vanligt) Hinner precis till 8.15 eller var den 8.16? Skit samma, bra jobbat ändå =)

Vilken morgon. Nu ska jag ta itu med de nerspydda sängkläderna...hihi! Förälder är det mest tacksamma jobbet om ni inte visste det ;-)

BVC ställs in idag, vi går dit imorgon kl 11 istället om Nova inte skulle kräka mer. Det var ok med Lena. Hon sa att det är vanligt att barn får sådana här bakslag (?) Jag har ingen aning, aldrig varit med om det. Philip hade sin första släng av det ever nu i tisd förra veckan och han är liksom 7 år! Isf betyder det att vi kommer iväg till öppna förskolan med imorgon =)) Blir sessan glad!


Lillan 2½ år idag =)



Tänkt på det hela dagen men inte en gång när jag satt och bloggade ;-)

Nu ska vi nanna =)

Lekande barn

Hemma från att ha hämtat i skolan. Nova invigde nya vagnen som hon pratat om hela morgonen =) Det gick bra. Det märks ju att det är mer en sulky, egentligen inte för detta vädret vi har nu eller typ riktig skogsterräng. Låser man hjulen går det mycket bättre + att Philip fick hjälpa mig putta lite på vänster sida i uppförbackarna (2 st).

Soligt och fint väder, så underbart =) Man blir mycket gladare!

Rensat ur och rengjort köket, ska ta itu med alla vägghyllor vi har här nere i vårt "allrum" eller vad man ska kalla det. För er som inte varit här så är det ett stort rum med både matplats och vardagsrumsdel. Höga vägghyllor tenderar att bli en plats där allt möjligt hamnar och desto mer sällan dammar man där tycker jag. Allt sånt lär bli annorlunda nu när jag går hemma. Iaf innan bebis kommer, sen får man ju se vad man orkar i början. Det blir ju mest att vi är här nere. Philip är iofs mycket på sitt rum eller i den lilla hallen vi har där uppe med soffa, tv och xbox. Den hallen är tänkt att bli ett litet barnrum sen när bebis är stor nog att ligga själv OM vi bor kvar här då vill säga. Inget nytt av intresse har dykt upp än. En hyres 4:a hade ju varit perfekt men då ska hyran vara max 7000. Tycker jag OCH i bra skick med stor balkong, inga trappor eller hiss osv. Snart kommer våren och då vill man ju verkligen bo såhär som vi gör nu med lite trädgård. Kunna sätta sig med sitt kaffe precis utanför altandörren och ha barnen lekandes/badandes i trädgården. Men som sagt, det är rätt dyrt här. We´ll see.

Hade tänkt äta lax idag till middag men vi har inget aluminuimfolie hemma =(( Längtat efter den laxen länge nu. Imorgon får det bli och nåt annat idag.

Ungarna leker "koja" dvs man ställer alla 6 köksstolar i en rad och lägger över filtar mm ;-) Skönt de få minutrarna de leker utan att slåss.

Angela: Jag har inte testat regnskyddet. Tycker det verkar lite krångligt och svårt att veckla ut, hårt. Vi har ett grått emmaljunga (tror jag) med blixtlås som jag kanske kommer ha istället om det passar.

Tack Magdalena =)

POINT ZERO ONE STRAP BRIGHT PINK/PRINTED

Fick tips om denna väska från Stadium, 99 kr =) Som hittat. Att ha som skötväska. Visst kan man ha rosa fast man får en pojke? Jag menar väskan är ju mer "min" liksom fast till hans (och mina) grejor...eller?? Den finns i svart, mörklila, ljusrosa, ljusgrå med rutmönster och vit med rutmönster.

http://www.stadium.se/mode/damklader/accessoarer/060770/point-zero-one-strap

samtal

Pratade förresten med ortopeden i malmö innan ang min arm. Har fått tid dit den 16 för att ta av gipset så jag ville bara ringa och kolla om jag ska dit iom att jag blev omgipsad i lördags. Dessutom så knakar armen rätt mkt och det känns ju en del men bara då den knakar inte annars. Det är en rådgivnings jag ringde men hon jag pratade med var både otrevlig och visste inte riktigt hur eller vad jag menade. Anledningen till att jag gick i malmö första gången (tillhör ju lund nu) var att jag bröt armen på jobb och jag jobbar på UMAS vilet jag sa till henne och det är oxå därför jag fått återbesöken dit. Sen nu lund i lördags eftersom hon på sjukvårdsupplysningen tyckte det var bäst för mig att åka dit det var närmst. Jaja...suck. Hon sa jaja du får ju komma då den 16:e när du har tid. Knakningarna sa hon att hon aldrig hört talas om förut men skulle rådfråga en doktor. Bra. Sen ville jag liksom inte mer med mitt samtal. Vissa människor hör bättre hemma på ett lager eller nåt, långt bort från mänsklig kontakt.

Tack mamma för lagning av mina mammabrallor och Philips byxor, det blev jättebra och fint =)

Undrar när kallelsen till läkaren kommer...vill ju ha besked. Är i v 29 nu, snart dags för fan ;-)

Muffins

Klockan ringde 7 idag och då var redan resten av familjen uppstigna och i färd med att samla ihop tvätt. Jag sover ju i Novas rum så hör inte riktigt vad de andra håller på med. Jo Philip kom in vid 5 och sa att han hade näseblod. Micke sa att det var isf första gången han hade det utan att skrika för Micke hade inte vaknat =)

Philip är i skolan igen. Nova och jag har precis hämtat in det sista av tvätten, 3 maskiner efter kräksjukan. Har kvar vår tvättid på lördag, ny tvätt blir det ju alltid. Vi tvättade en av Novas små kuddar med djurmotiv på. Hon brukar aldrig vilja att nallar, kuddar och sånt tvättas men nu tyckte hon att den blev sååå fin ;-) Jag sa att vi an ju tvätta alla nallar och andra mjukisdjur på lördag. Det gick hon med på =) (inte helt fel att man går igenom sånt ibland)

35 muffins har Nova och jag bakat. Tur vi skyndade oss in från tvätten för de var PRECIS klara då vi kom in =) Muffinssmet är GOD konstaterade både jag och Nova ;-) Blev helt vanliga utan något i, vi hade precis ingredienser så det räckte.

Nu blir det slappt till 13.25 då Philip ska hämtas. Har ingen bil hemma för den har Micke tagit i beslag så vi får gå... Han hämtade ut sitt körkort igår. Gissa om han är stolt ;-) Jag har aldrig tvivlat på att han skulle klara sitt körkort MEN när vi träffades för ganska exakt 5 år sen gjorde han klart för mig att körkort var inget för honom, inget han nånsin varit intresserad av. Men ni vet ju hur det är, vill man nåt så får man det ;-)  Jag har tjatat en hel del som ni förstår. Bara för det ska jag gå med i a-kassan, nåt han tjatat på mig om ca lika länge. Facket vete fan men a-kassan kan jag gå med på haha.

Vill lägga in bilder men datorn är lite knäpp, tror den kommer lägga av snart så vågar ej chansa.

 Lånar denna från google.se


Går in i v 29 idag




Jäklar vilken vild pojke jag har i magen =) Nova är sååå intresserad av magen och vill känna, krama, pussa och smörja magen hela tiden. Philip tycker det är skoj att känna men det stannar där, som när lillasyster låg i magen ungefär. Nu undrar vi hur han kommer se ut, hur stor han kommer vara mm mm =))

Frisk?

Det verkar som om det inte blev mer med kräkandet =) Skönt! Nu sover Nova efter ett bad, hon är rätt trött idag. Philip har gjort massor i sin mattebok =) Han har räknat egna tal, tal som jag gjort, tal med miniräknare. Ja allt ;-) *rastlös*

Blir det inte mer kräk så är det öppna förskolan imorgon och Philip är redo för skolan igen. Myyys att ha båda hemma ju=)

Rätt skönt att vara hemma ändå, det ska jag inte förneka. Man blir lite slapp bara. Sitter här osminkad och klockan är halv tre haha. Det händer liksom ALDRIG annars. Dricker lite kaffe och vi har fikat på varsin mazarin, jag och Philip. Nova har ätit 3 skedar gröt, lite gurka och lite tomat. Dricker gör hon iaf och det är huvudsaken.

Ska nog kolla på nån serie nu och bara slappa =) Kämpar annars som bäst med vår jäkla diskmaskin som bara förstör disken istället för att göra den ren. Idag har jag kört en rengöring, vi har fyllt på salt och spolglans. Diskar på 70 grader. Den är några år gammal men ändå den nyaste maskinen här ;-) Äldst är nog tvättmaskinen, den ser ut att vara från -85 ungefär (!)

Skötväska

Någon som har tips på en smart skötväska? Den får inte kosta alltför mycket och ska helst vara svart eller mörkblå som vagnen.

vinterkräk!

Jaha då var det vår tur då....Blä. Nova började klaga på magont igår när vi körde hem från att ha hämtat Micke på jobb. Sen precis innan vi skulle käka började hon kräka och sen fortsatte det hela natten. Jag hade ju redan bestämt att gå på föräldramötet så jag spritade mig väl och begav mig. Roligt att höra om allt de hittar på, träffa idrottsläraren mm.

Natten har Micke skött, jag gick upp strax innan 7 och tog över. Då sov Nova och vanade ca 8. Inte kräkt mer. Nu sitter hon och grejar med ipoden =)

Philip stannar hemma idag med. Jag tog hem hans mattebok igår så han har att göra + lite läsläxa oxå. Vi gjorde några sidor matte imorse innan Nova vaknade. Vi har städat ur leksakslådan här nere, nästan helt tom nu. Så mycket av Philips saker var det i den!

Blev en ny vagn igår, har inte hunnit fota eller nåt pga ovanstående....Men snygg och bra är den. Nova provsatt igår när vi kom hem =)

Jag känner inte av något än *peppar peppar* Sist jag hade kräksjukan var i okt -02. Jodå jag var höggravid då och det var INTE kul alls!!

HANDSPRIT IS THE SHIT!




Köpa vagn

Bilstolen är på plats här hemma, Micke hade den med sig hem igår när han träffat Jane och de andra på sjukhuset. Så nu ska vi iväg och köpa vagn.

Körde Micke till jobb imorse. Han ville ha bilen idag men nej nej, han ska vara borta 9 timmar. Då blir jag låst här hemma ju. Philip är förkyld så han är hemma från skolan idag. Får se om han orkar gå imorgon.

See U later och då utlovas bilder =)

Tillbehör

Förra inlägget blev så konstigt. Skulle lägga in bilder på tillbehören på vagnen. Färgen är mörk marinblå iaf.





REGNSKYDD               MJUKLIFT                  SKÖTVÄSKA


Något för Nova kanske? Buggypod, ganska coolt faktiskt då jag inte har så mycket positivt att säga om ståbrädor. Mer än att de är i vägen och barnet blir ju trött i benen av att stå likaväl som att gå. Sen kan man koppla av den helt från vagnen med. Ska definitivt kolla vad en sådan kostar =)







Bestämt

Det blir en ACTA GRACO QUATTRO TOUR SPORT. Jäkla långt namn ;-) Efter ett jag släppt av Micke och Nova på badet i Vellinge blev det en tur till Babyland på Svågertorp men de hade bara modellen Mirage inne. Jag chansade och körde till Babyringen vid Jägersro, inte så långt ju. Det visade sig vara en bra chansning. De hade den inne. Supersmidig att köra och får plats i bagaget på bilen. Det ENDA som hade varit önskvärt är att den var vändbar. Med mjuklift i har man ju bebis mot sig men sen när man sätter barnet (som fortfarande är litet och borde åka bakåt tycker jag) i vagnen blir det framåtvänt. De flesta barn tycker iofs om att åka framåt men det är väl mest att de blir kan bli trötta snabbt av alla intryck.

Mickes syrra har en Acta Graco Logico-S vi kan köpa billigt och den är ju bara använd ett par månader till deras lille pojke. Den klickas bara på vagnen och sen i bilen eftersom stolen har en basenhet. Kan ju hoppas på en "snäll" unge utan kolik som faktiskt sover i bilen och vagnen istället för att skrika alltid.

Så i veckan åker jag och inhandlar denna vagn, 2895 kr inkl allt.



 
 
 
 
 
 
 
 

Nyfödd – ca 3 år

 

 
Kompakt sulky i modern design med mjuklift och TravelSystem. Perfekt om du vill ha en riktigt praktisk vagn direkt från när barnet är nyfött.

Justerbart benstöd är bekvämt när du lägger din lilla till ro. Den öppnings- och stängningsbara skyddsbygeln ger extra trygghet.

• Vändbar sufflett.
• Regnskydd.
• Vindskydd.
• TravelSystem*.
• Mjuklift.
• Fällbart ryggstöd.
• Varukorg.


* Med TravelSystem gör du snabba ärenden utan att störa ditt spädbarn. Lyft ut babyskyddet Logico S eller DuoLogic med barnet i och klicka fast på vagnen så är ni klara.

 Vikt:
12 kg

Mått:
LxBxH 98x63x87 cm / 43x63x87 cm (hopfälld).

Hjul:
Diameter 20 (fram), 23 cm (bak).

Sits bredd:
33 cm bred.

Höjd sits:
40 cm.

Tillbehör:
Sporty Bag skötväska.
En praktisk och bekväm mjuklift ingår.


Vilken vagn?

Idag ska jag på barnvagnsjakt är det tänkt. Letar efter en vagn som går in i min bil. Typ. Men det ska ju inte vara vad som helst. Ni som känner mig vet vad jag menar och hur jag är när det gäller vagnar ;-)

Har funderat på Acta Gracos vagnar. De har två modeller som borde funka. Är ju lite sådär när det gäller 3 hjulingar. Har aldrig haft nån av den anledningen att jag tror att de är aningens mer ostabila än 4 hjulingar.

Acta Graco Quattro Tour Sport med mjuklift ca pris 2695 kr



Acta Graco Trekko med mjuklift ca pris 2495 kr.





Någon som har/har haft någon av dessa vagnar och har synpunkter??

Nu ska vi iväg, Micke och Nova ska nog bada på Vanningen så raggar jag kanske upp mamma och går på babyland på svågertorp, handlar på willys i vellinge eller nåt.


Maaat =)

Nu ska lillan nanna här i mitt knä i soffan. Jag ber om en lugn natt =) Sömn är sååå viktigt för mig nu. Lillen i magen har hållt mig vaken mycket inatt så han får gärna oxå lugna ner sig =)

Micke är på väg hem. Vi skulle ju käka bakad potatis med räkröra =) Kom på nu att jag är hungrig. Har ätit rätt dåligt idag. Tänkte äta lite mer GI framöver och se om vikten stannar upp. Ska definitivt köra det sen efter graviditeten. Kan man äta kolhydrater en dag per vecka tro? Jag behöver inte ha godis men jag är svag för vitt bröd och potatis, typ stekt ;-) Mmmm!


Nej nu ska jag lägga Nova här i soffan för hon har somnat och börja med potatisarna.

See you tomorrow.




Pippi

Nu är det kväll. Micke är på sjukuset hos sin mormor och min mamma är här. Nova höll på att somna, dags att plocka fram lite lördagsgodis då ;-) Hon tittar på Pippi Långstrump samtidigt. Pippi är oslagbar =)

Imorgon blir det storhanding. Nån som vill komma hit och städa? Nej tänkte väl det....;-) Usch som här ser ut. Det är nog det första jag ska göra när gipset är av och armen är bra igen. Speciellt när man är hemma och drar hela tiden vill man ju ha det snyggt omkring sig.


Lila

Japp, lila gips har jag fått =) Det gör inte ont längre! I 15 dagar har det skavt och gjort ont så det är verkligen en befrielse. Snyggt är det oxå ;-) Hade de haft rosa så hade jag valt det hihi. Kom till akuten strax efter 9 och var klar 10.30. Helt okej =)





Blev ingen gympa för Nova idag. Dels pga gipset men oxå för att natten har varit minst sagt dryg med Nova. Hon piper och gnäller hela tiden, vill hålla handen och jag kan verkligen inte det nu när jag både är gravid och en armad. Knäet är inte helt 100 än heller. Micke stack till sjukhuset sent på kvällen och kom hem halv tre ca. Hans mormor ligger inne för behandling så trillade hon för ett tag sen och igår hade hon fått en hjärtinfarkt =(( Verkligen hemskt! Vi hoppas såå att det ska vända och att hon blir bra snart. Micke kommer nog sticka in senare idag igen så har jag Nova. Hoppas han orkar ta henne inatt.

Håller på och tvätta. Blir tre maskiner. Min mamma kommer hit nu vid 13. Micke och Nova har precis tagit bilen för att handla lite lördagsgodis. Håller på med disken i köket, inte lätt med en hand. Där var så mycket från igår. Brukar fylla maskinen och handdiska det som inte får plats men det går inte att handdiska med en hand så jag får sätta in det sen när denna omgången är klar.

Känner mig som Askungen ibland, ingen vila ingen ro ;-)




Philip lämnad

Hemma igen och Philip är lämnad hos sin pappa. Jag är aningens trött, ska lägga mig tidigt.

Imorgon är det tvätt kl 12-15. Innan dess gipsning samt Novas gympa pass om vi hinner där mellan 10-11. Fullspeckat. Nån gång i helgen ska vi handla mat på Willys oxå.

So long.

Öppna Förskolan

Nova och jag har haft en mycket trevlig dag på öppna förskolan idag. Vi var där 9.15-13.25 så det var länge. Vi har lekt massor, haft sångstund, fikat, gjort armband, målat gipshjärtan och en teckning. Till hennes stora förtjusning var där en hel del bebisat och vår tjej bara ÄLSKAR ju bebisar. Sitter och studerar dem, ger dem saker och klappar dem på kinderna =) Det var ju inte lika skoj att gå därifrån men så är det ju. Philip skulle hem från skolan. Dock ville han inte hem när vi kom ;-)

Blir ett nytt besök på måndag till öppna om Nova (och vi andra) håller oss friska.

Igår var vi och hämtade alla Novas kläder och grejor på dagis. Inte lönt de ligger där och skräpar. Om vi mot förmodan skulle behöva lämna henne så får hon ha sin lilla ryggsäck med kläder i. Nästan ett helt paket blöjor var där oxå fast det är 4 månader sedan hon använde blöja. Snart är det ju ändå dags att vandra in i blöjträsket igen ;-)

Dagis sa att det är myyycket ovanligt att man tar det äldre syskonet från dagis när det kommer småsyskon. Är det så ovanligt egentligen? De allra flesta utnyttjar flitigt de 15 timmarna i veckan. Jag trodde det var vanligare faktiskt att man lät det äldre barnet (Nova är fortfarande liten tycker jag och i vårt fall skulle lämning ske BARA för oss föräldrars skull) vara hemma tillsammans med bebis och en förälder.

Har snackat med sjukvårdsupplysningen. Jag ska till akuten i Lund imorgon bitti för omgipsning. Skenan jag har trycker och skaver som fan.

Vi tänkte kolla in gympan de har inne i Lund nånstans för småttingar. Gratis är det dessutom. Hoppas jag hinner bli färdiggipsad tills dess.

Nu ska jag väcka Nova i bilen.

Hemma

Shit Nova har sovit sen innan 14 idag! Hon var mycket trött! Nu fick jag tvångsväcka henne, hon har ett såååå dåligt humör när hon sovit haha. Som mig när jag sovit ;-)

Micke har lånat min bil till jobb hehe. Fan jag lånar inte ut min bil hur som helst men samma dag som man tagit körkort är det tradition att köööööra så mycket man bara kan =)

Philip och jag har bakat negerbollar (jo för mig heter dom så...) fast till barnen säger vi chokladbollar. Man vet ju aldrig vem som tar åt sig även om lilla Kävlinge är i stort sett invandrar fritt. Philip har rullat dom och jag blandade smeten, lite svårt att rulla med en hand ;-)

Ska käka middag runt 17 typ.

Han klarade det =)

Japp nu är vi två i familjen med körkort, ÄNTLIGEN!! =))) Fan vad najs!

Livlig bebis

Inatt har jag sovit ganska oroligt. Bebis är en mycket livlig pojke! För några veckor sen sa jag att han var så lugn så lugn. Som Philip var i magen, nu är han mer lik hur Nova var.

Ensam hemma med barnen. Det är ovanligt så här tidigt på morgonen men Micke är iväg på uppkörning. Nu håller vi tummarna!

Dagen har inga direkta planer. Philip ska till skolan 8.15, vi är ju uppe i god tid iaf =) Micke kommer hem om innan jobb, han jobbar sen 13-21.30.

Kom att tänka på en sak imorse, jag kan lägga mig huuuur tidigt jag vill nu framöver eftersom jag ej jobbar (kvällar) mer =) Det är så skönt att vid 19.30 gå upp och lägga sig ;-) Haha! Oftast nattar jag kanske Nova samtidigt men som igår var det inte jobbigt alls. Hon skulle mysa mig som hon säger så kramas hon och pussas och säger "jag änkar dig mamma, jag änkar dig osså!" hehe. Hon är för söt. Sen hade hon bara somnat. Jag kollade på tv sen somnade jag vid 21.30 typ.

Ungarna kollar på disney channel, sitter helt stilla tillsammans =)


godnatt

Ja nu e jag trött, nattinatt ;-) See u tomorrow!

Önska mannen min lycka till imorgon bitti med sin uppkörning =)



köttfärslimpa

Lite sen middag men ibland får man lust att göra något som tar lite längre tid att göra. Idag blir det köttfärslimpa, kokt potatis, gräddsås och grönsaker, Får passa på att äta sånt nu sen blir det hårddiet ;-)

Blev så sjukt sugen på marängsviss med ;-) Detta är icke bra haha. Får bli en annan dag dock för vi har inte grejor hemma.







Postat & klart

Såja, nu var pappret om barnbidrag och bibban om havandeskapspenning ivägskickade *skönt* De ska bara ha och ha så jäkla mycket på försäkringskassan. Ofta man FÅR något....Next thing är min skadeanmälan från jobb och till vårt försäkringsbolag men jag ska vänta in alla kvitton oxå och få ersättning för det. Så mycket som det bara går ska jag ha pengar för. Hade planerat att jobba i feb och detta ställer ju onekligen till en del.

Fan vad jobbigt att skotta fram bilen men ut kom vi! Tänkte kopiera moderskapsintyget men orka när bibblan öppnar 13 och ingen annan har en kopiator i denna håla. Iaf pallar inte jag åka runt och släpa ut, släpa in Nova x 100 ur bilen. Med en arm. För övrigt dåliga öppettider på bibblan...13 öppnar de idag och imorgon och 11 andra dagar. Öppet till 19 de flesta dagar eller 17 men ändå. Jag och Nova kommer nog gå dit en del sen när öppna förskolan inte är öppen, typ tisdagar eller torsdagar.

Nu pausar vi hemma ett tag innan vi ska hämta hem Philip igen.


Bra besked

Armen såg jättebra ut när de röntgade så det var skönt =) Jag är så trött på detta nu helt ärligt. Det ännu mer positiva är att jag bara ska ha det i ca 2 veckor till. De gipsade inte om heller utan jag har det gamla gipset med plastskenan under. En sköterska försökte rätta till det lite men han lyckades sådär, det trycker fortfarande mycket. Well, 2 v är bättre än 4 =) lite skumt det här med att så många tycker/vet olika när det gäller röntgen av gravida. Vissa säger att blyskynke inte hjälper, att detär mer psykologiskt (???) andra att det är jätteviktigt. Jag vet inte....vet bara att jag gjort 4 st under denna grav inkl tandläkarröntgen. Känns mycket men ibland har man inget val. Igår tog de 3 bilder, de andra 2 ggr bara 2 st.

Inatt har det kommit ännu mer snö. Kanske såhär det känns att bo i norrland? Vi har haft väldigt kallt oxå + att vi har ju typ aldrig snö här nere. Inte mer än 1 vecka.

Undrar hur vi ska ta oss till skolan sen och hämta Philip. Risken är stor att jag fastnar med bilen om jag försöker ta sats över vallen som bildats vid vår utfart + att detär ju ett jäkla meck att få in och ut Nova ur bilen. Vågar inte och ska inte överanstränga min skadade arm för mycket. Vi få se. Micke hann inte skotta imorse så jag får se om jag kan göra det. Har en del ärenden idag, kopiera papper, köpa kuvert och posta. Känns som fel väder + att ha Nova med sig. Jag tänker inte GÅ iaf, det tar 100 år och helt ärligt så orkar jag knappt. Än mindre med en vagn. Nä jag ska skotta fram bilen.




Röntgen mm

Idag ska jag på ny röntgen kl 12.30 sen till ortopeden kl 13.00. Hoppas hoppas allt ser bra ut så jag "bara" kommer få ett nytt gips. Stygnen tog jag bort själv i söndags kväll. Då hade två stycken redan gått av på lördagen. Ser ok ut, eller nej det gör det inte eftersom det kommer bli ett fult ärr. Jag hatar ärr MEN det ser ut att läka fint. Satte steri strip på ett ställe som glipade lite. Får se vad de säger idag. Ska bli sååå skönt att ta av denna skenan på armen, om så bara för en liten stund. Ska be dem vaddera extra kring min klena handled så det inte skaver som det gjort under dessa 10 dagarna.

Philip stannar hemma idag, har kräkts 2 ggr inatt men sen inget mer. Säkert något tillfälligt. Tänkte han kunde följa med mig till sjukhuset om han orkar (och inte kräker mer såklart) Nova skulle till dagis men det går inte heller. Hon är förkyld och hade feber igår. Idag har jag ej kollat. Micke får göra det sen, han har körlektion nu.

Nu är dagis- och fritids uppsagt =) Känns otroligt rätt. Slippa lämna och hämta. Ha våra egna tider och rutiner. Vi har en bra öppen förskola här som vi kan gå månd, onsd och fred sen. Philip kommer ju gå i skolan varje dag så då passar vi på att åka dit. Sen kommer Nova och lillebror Elliot börja hos dagmamma (förhoppningsvis) i nov 2011.

Nu har även Nova vaknat. Inatt la jag mig på soffan (igen) för Nova klyddade så mkt. En jobbig natt för mig räcker, tack. Micke har semester idag men nu blir det vab istället.

Later.

Iväg

Idag ska jag bege mig hemifrån!! Jaaaa =) Äntligen. Alltså själv. Eller ja, med Philip så det blir ju som semester. Vi ska hem till min syster efter Philip slutat skolan och kolla på deras 9 valpar. De är runt 1 månad gamla nu =) Ska bli skönt att köra MIN bil igen. FRIHET =) Jag ska aldrig mer skada mig såhär.

Rätt jobbigt att vara hemma nu för tiden. Micke kör upp på torsdag morgon och har fått för sig (liksom inför förra uppkörningen) att det motverkar nervositet or whatever att börjat röka igen. Visst, jag förstår att det är jobbigt och nervöst och sen har hans mormor hamnat på sjukhus oxå nu detta med min skada. Listan kan göras lång. Jag tycker ändå inte det är rätt mot mig. Vi slutade röka tillsammans för vårt barn. Då tycker inte jag man bara kan börja igen. Till saken hör att jag haft jättesvårt med rökningen denna gången, slutade direkt efter plusset på stickan och har inte rökt sen dess MEN det har varit jättejobbigt denna gången. Vet ej varför. Jag har haft många svåra stunder. Hela denna graviditeten har (tyvärr) varit skitjobbigt psykiskt och fysiskt men jag har ju inget val. Jag kan inte bara gå ut och röka....Tanken har faktiskt slagit mig i dagarna att några cigg kan väl inte skada. Blev ganska rädd, då är det illa. Det är verkligen MOT allt vad jag står för. Skulle aldrig gjort det men ändå, att tanken går så långt vill jag inte vara med om igen. Ville bara få det ur mig. Livet är inte rättvist men det är ju ingen nyhet.

Natten var lagom skoj. Vid 4 började Nova klydda. Hon är inte helt bra. Lite feber, snorig och hostig så det är ju förståeligt. Men jobbigt ändå. Gick ner med henne i soffan och hon somnade efter en macka och lite att dricka. Jag stängde av tv:n vid 5.40, sov sen gott till 7.15 när klockan ringde....Tur jag somnade, tänkte skita i det men annars hade jag aldrig pallat med dagen.

Nu ska jag röja lite här hemma. Imorgon är det återbesök på röntgen och ortopeden. Hoppas nu armen är okej och att den är på bättringsvägen. Jag har tyvärr ansträngt den onödigt mycket men vafan vi har ingen hushållerska här hemma och jag vägrar leva i en svinstia...