Bättre

Oj 11 timmar har jag sovit. Snacka om länge! Lugnt och tyst här =) Nova sover fortfarande. Hon somnade 19.30 igår på badrumsmattan här nere....Lilltjejen! Hon verkar inte ha feber nu, inte varm alls så jag hoppas det var något tillfälligt. Lite hostig är hon. 

Det snöar jäääättemkt här nu, perfekt övningskörningsväder ju ;-)

Nu ska jag fortsätta njuta av min ensamhet, det är inte ofta jag är ensam =)

Nya danskläder =)

Lillgumman är såååå stolt:





*godnatt*

Sjukling

Lilla Novis är varm och har feber =( Hon somnade 21.30 igår efter sin lilla powernap på eftermiddagen och sov sen till 8.20 imorse.  Först vaknade hon 6 och nåt och jag tänkte neeeej jag oooorkar inte ;-) Jag är så himla övertrött, det hjälper inte heller att sova mycket för det gör jag verkligen. Lägger mig 20-21 och sover sen till 7-8.

Nu sitter Nova här och tittar på Hanna Montana. Hon är helt frälst i det programmet ;-)

Vi får se hur det går med våra planer idag. Har inte gett mig på att ta tempen på henne, det får Micke göra sen när han vaknar. Har bara rumptemp...Måste köpa örontemp nu snart.



              

Gräsänka

Nu är det bara jag och Nova hemma. Vi hann inte lämna in datorn. Skyller på att Micke missade avfarten ;-) Vi lyxade sen till det rejält med kinamat när vi kom hem. Gott men fan vad dyrt ;-) Jaja, det är fredag och vi har snålat bra den sista tiden.

Imorgon blir det en tur till Landskrona, (övningskörande) lämna in datorn och handla mat på Willys. Vill inom H&M med, "behöver" ett nytt nagellack =) Nova håller med. Hon vill oxå ha sina naglar målade ju.

Nova sov ca en timme i bilen innan (!) Jag hoppas sååå att hon somnar till iaf 21, då ska jag sova. Är så trött alltid. Imorgon är det Mickes sovmorgon så min väntar på söndag. Najs. Fast jag sover inte så länge, kanske till 9 eftersom jag lägger mig så tidigt. Men ändå, det är grejen att just slippa gå upp utan kunna ligga ochdra sig OM man vill. Inte sova kanske men vila, läsa lite etc. Nu har vi iofs det väldigt lugnt denna helgen med bara Novahemma.




Iväg

Nu så drar vi och lämnar Philip. Bara det sista av tvätten ska in. Kommer nog hinna lämna in datorn oxå. Sen måååste jag få sängen renbäddad innan Micke drar till jobb, DET är en svår grej att fixa med en hand ;-)



Okej, jag håller inte riktigt med ;-)

Glada Grodan

Håller på att tvätta. 4 maskiner blir det nog, inkl sängkläder. Helt ok på en vecka för en familj på 4 personer =)

Micke får kila och hämta Philip i skolan om ca en timme. Ska försöka hinna lämna in ena laptopen på lagning oxå idag sen i samband med att vi lämnar Philip i Oxie vid 16-tiden.

Ringde idioterna på svenskt skolfoto...ingen ordinarie personal (lägligt värre) så de skulle återkomma till mig på måndag. Jag tänker INTE betala 229 kr för något som A) tagit 3½ mån att nå mig och B) inte alls är vad jag beställt. Iaf EN A4 bild skulle jag ha, nu harjag fått en A5 som största. Nä 50 kr max betalar jag annars lämnas det tillbaka EFTER att jag scannat av dem. Såklart. Tuuuuur att jag är gravid ändå annars hade jag snällt hållt käften och betalat men nu är jag EN JÄVLA BITCH.....Jag ser fram emot samtalet på måndag ;-)

Skickade ut Micke och Nova att skotta snö. Hade feta problem att komma ut med vagen imorse. Ja jag har vait ute på min första promenad sedan olyckan, ensam med barnen alltså. Philip hjälpte mig dra/putta vagene hela vägen (så värre var det ju på vägen hem) Nova spände jag fast med selet sen sa hon inget alls. Mycket märkligt men jag tackar och tar emot. Denna lilla tösabit har nämligen aldrig varit speciellt förtjust i att åka vagn. Man kanske får ett vartannat barn. Philip älskade sin vagn från 0-4½ år (hehe) Det underlättar en del, iaf när man sen ska ut och bränna fett!

Ska in på www.gladagrodan.se nu och berställa ett tryck som jag glömde. Beställt storebror, storasyster och lillebror men Nova är ju faktiskt lillasyster oxå. Sen ett med Elliot oxå kanske =) Fraktfritt har de just nu *tips*

Bildinlägg

Igår




Idag



3½ mån har vi väntat på dessa bilder....jävla skitbolag (svenskt skolfoto)




ELLIOT

Jodå, nu har vi kommit på NAMNET =) Elliot blir det. Andranamn är inte klart men nog Michael efter Micke iaf.

Min BM har nu skickat en remiss till KK UMAS istället. Hoppas träffa en mer sympatisk läkare där. En del av dem verkar iaf ok.

Har pratat med lönekontoret, 3900 ca fattas på min lön så det kommer in i början av nästa vecka.


Trött

Nä jag tar nog en tidig kväll. Varit en tröttsam dag. Godnatt.

Nekad

Jaha...då vänder jag mig till Malmö. Trots att jag jobbar där. Känner iaf mig väl hemma där och vet regler, tider mm =)




?

Hmm vad gör man när man går hemma? Hur får man dagarna och timmarna att gå? Jag är aningens uttråkad redan...

Philip är hemma, kom hem som en snögubbe i snöstormen =)

Nova är gnällig. Inte mkt som passar den damen nu för tiden. Suck...

Jag känner för semester. Ensam. Eller möjligen med Philip. Till ett varmt ställe där man kan bada, sola och slappa.


En till helt underbar bild =)




Mer snö

Onsdag morgon. Inte SÅ mycket händer. Philip är i skolan, Micke på jobb och jag och Nova är hemma. Än sålänge funkar det jättebra att ha henne hemma och det känns bra att kunna pendera tid med henne istället för att ha henne på dagis. Hon har sina dagliga utbrott, hittills ett idag. Hon behöver få skrika klart och sen säger hon förlåt. Gör hon inte det så berättar jag att då blir det inget godis på lördag. Då kommer ursäkten ganska snabbt ;-) Dessa utbrotten kommer helt utan någon märkbar anledning. Ibland kan det såklart vara att man säger til henne att inte stå/springa i soffan etc oxå är det igång.

Sen när jag mår bättre ska vi börja ta oss till öppna förskolan regelbundet så hon lär känna lite barn där tills bebis kommer och vi tre kommer gå dit.

Idag har det kommit ännu mer snö och igår var det -13 här hos oss. Sjuuuukt kallt. Vi bor i Skåne liksom ;-)



Some day....



Sova

Såja, nu är det strax dags att nanna kudden =) Tänkte försöka ge mig på att duscha men det kommer ta sin lilla tid så jag kanske gör det imorgon istället.

Idag blev det korv stroganoff till middag, gott =)

Sjukt svullen om min ena ankel, eller där är ingen ankel rättare sagt. Måste börja använda stödstrumpan på det benet sen när såret är okej *tantvarning*

See u tomorrow gott folk.

v 27


SOOOL



Idag är det soool ute =) Härligt! Nova älskar solen: "Åhh skönt de e! Nova änkar solen!"

LÄNGTAR TILL VÅREN! Av minst två anledningar. 1. Bebis 2. Solen och värmen =)

Ystad

Då är vi hemkomna igen från Ystad. Lämnade Nova på dagis 8.45 och Philip i skolan 8.15 som vanligt. Vi hämtade Nova igen 11.35 och nu kom precis Philip hem från skolan.

Besöket gick sådär. Vi fick ingen tid med oss hem. Han ringer mig senast på torsdag förmiddag och lämnar ett ja eller ett nej. Jag går in i v 27 idag, tiden går och får jag ett nej behöver jag tid på mig för att söka mig vidare.

Micke hälsade bara på läkaren, jag ville helst prata med honom själv. Rundvandring tar vi om det blir Ystad för oss. Micke fick sig en rejäl övningskörningstur iaf. De snittar 10 dagar innan BF så i v 38+2 sa han.

4 februari har han tid för uppkörning. Måtte han klara det! (Och måtte han sluta röka igen, han frestar mig. Humöret blir inte bättre av det och inte heller nu av mina skador)

Min dotter =)



Philip kom hem springandes från skolan. Han blev följd över bron av personal på skolan och kommer så bli resten av veckan. Snälla de är =) Imorgon blir dt dagis för lillan när vi ska till Ystad sen hämta vi henne direkt när vi kommer hem så Micke kan åka till jobb.

Lite får man gjort fast man är handikappad. Har nyss städat toan + vasken i badrummet här nere. Tänkt tömma diskmaskinen med men det får vänta lite.

Nova har valt middag idag: Kycklingfilé, pommes, beasås och broccoli. Hon ÄLSKAR pommes och broccoli ;-)

update

Att själv vara patient kändes ju sådär



Snygga färger?



Novis idag


Vilka turer

Det verkar vara mycket man ska tänka på, anmäla hit och anmäla dit. Fylla i, bifoga och skicka in till olika instanser. Jag har rätt till ersättning från mitt försäkringsbolag, även från AFA för förlorad inkomst, rese- och vårdkostnader men då ska ju diverse papper skickas in såklart.

Philip får hjälp hem idag av personal på skolan, himla snällt =) Imorgon ska vi till Ystad på samtal med läkaren så då hämtar vi barnen innan Micke åker till jobbet.

Nu har vi precis ätit lunch här hemma. Philip kommer hem strax efter 13.30, då blir det att läsa läxa. Han har iaf läsläxa vad jag vet. Får förbereda vad vi ska ha till middag sen oxå.

Rätt avkopplande att vara hemma ändå men om jag känner mig själv så kommer jag tröttna. Och det snart ;-)

Tvättar

Nu håller tvätten på att bli klar. Mamma är där ute nu och fixar med sin tvätt. Jag ska strax gå ut jag med. Ungarna är rätt lugna för tillfället. Bra =) Micke är inte hemma än utan på väg hem från Lund. Badbesöket var mycket uppskattat av barnen =) De ÄLSKAR att bada, speciellt Nova. Det stora minuset idag var att även jag fick betalafast jag inte skulle bada. Visst om det alltid varit så men det har det inte. Dåligt.

Imorgon ska Micke jobba. 8.45-18.30. Undrar hur det ska gå? Han säger att han kan vabba en halv dag men det känns lite onödigt. Vi loosar redan pengar som det är. Nova kommer få vara hemma med mig så lämnar Micke Philip i skolan och sen får han gå hem själv. Vi har typ 5 min hem från skolan men jag hade egentligen tänkt vänta i ca 2 år med att låta honom gå hem själv. Fan jävla skit. Han kan ju inte heller vara hemma från skolan. Jag gick runt inne på Willys idag och fyyy vad ont jag har i ryggen nu eftersom jag haltar så mycket. Mamma har ordnat omläggningsgrejor idag så såret är nyss fixat.

Badet, willys och tvätt

Nu ska vi till badet med ungarna =) Jag är redan van vid att inte bada utan titta på. Men det är skoj det med. Sen blir det Willys för en försenad veckohandling. Stackars Micke, han ser helt slut ut efter allt med ungarna mm. Idag sov jag till 9.30, underbart =) Natten har varit mkt bättre och det känns bättre i benet. Stygnen stramar inte så mkt utan det är mer väldigt ömt.  Min tumme är fortfarande svullen och lite bortdomnad. Kan röra fingrarna bättre.

Min mamma kommer hit senare, ska tvätta lite hos oss. Vi ska oxå tvätta. Speciellt mina svarta mammabralor med stora blodfläckar på. Sen åker Micke och hälsar på sin mormor på sjukan i Lund. Hoppas allt blir bra med henne snart och att behandlingarna fungerar.

Nu ska jag sminka mig med en hand ;-) Micke hjälper mig med håret samt på och av med bh:n haha....herregud. Snart kan jag nog det oxå. Är sååå glad att jag kan gå på toa själv även om det tar en evighet.

100 dagar kvar =)

Uträkning utgår från dagens datum: Lör 23 jan 2010.
Din graviditet startade Tis 28 jul 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 11 aug 2009 (ägglossningen).
 
Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 3 maj 2010
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.



Mobilbilder





v 25



Skador



+ uppskrapad handflata på hö hand men det är ju inget =)

Hittade mer bilder så de kommer i ett annat inlägg.

update

Nu känns det mer okej i armen men min tumme är mycket svullen. Rätt svårt att röra fingrarna så som läkaren sa att jag skulle göra. Men det kommer väl. Benet däremot gör mer ont idag. 13 stygn är det jag fått. Jag föredrar att vara stilla för då känns det inte. Ska jag på toa t ex passar jag på att göra andra saker samtidigt. Jag blir rätt uppassad så det är lugnt ;-) Kunde sova en stund innan när Micke och barnen var och köpte lördagsgodis. Tror natten blir bra mycket bättre.

Tänkte lägga upp bilder sen så inget för den känsliga då. Kan lägga den värsta bilden sist och som klickbar så ingen svimmar ;-)

Tänker på min vän....stackare =( Jag önskar verkligen ingen det som hon går/har gått genom. Tänker på dig gumman. Kramar ♥

Skadad...

Jag är så jävla klumpig. Sitter här mitt i natten och kan inte sova pga svåra smärtor. Ramlade på jobb igår utomhus på vår "innergård" på BB. Tänkte jag skulle gå där över eftersom det går snabbare. Snubblar till över metallgaller som vi har intill fönstren, återfår inte balansen och olyckan är ett faktum. Jag måste verkligen gjort ALLT för att skydda magen, och lyckats =) Inser inte hur allvarligt det är förrän jag kommer in i personalrummet igen. Upp i en säng och där ser vi ett ca 4 cm djupt köttsår in i benet strax under knät, ett lite mindre undertill. Handleden/armen verkar bruten för den gör skitont (aldrig brutit nåt förr) och svullnar. Jag hr även skrapat axeln en del och hakan samt andra handen. Faaan! MEN jag har inte slagit i magen och det var/är jag sååå tacksam förr. Lillen (Elliot?) lyssnade BM Eva på direkt på jobb och det lät bra =) Sen har jag känt starka sparkar hela tiden.

Jag körs till akuten via kulverten, tack snälla uskorna Magdalena och Tina =) Väl där blev det lite väntetid innan jag körs till in i ett rum. De beslutar att sy mitt knä i lokalbedövnng innan det blir röntgen av armen. Jag är inte känslig men fy vilket fult sår =( Än en gång skiter jag i det eftersom jag hela tiden tänkte på bebis. Två traumalarm kommer emellan...Röntgen beställs och mamma som är med kan se att jodå visst är benet av i armen och den är rejält felställd. Jag hinner tänka att nu blir det narkos och operation...det sista man vill som gravid!! Men det hela lyckas dras rätt i en speciell manick där mina fingrar spänns fast samt gipsning. Under lokalbedövning sker även detta sen en ny röntgen och läkaren är mycket nöjd med behandlingen = ingen op =)))) Får sjukintyg och vi är free to go!

Mamma var med mig hela (hon jobbar oxå på sjukhuset) Tack mamma=)

Snälla Jane och Adnan kommer sen och kör mig och min bil hem. Kom till akuten ca 14.45, det hände 14.30. Vi var klara att gå ca 21. Oxå ett sätt att spendera en fredagskväll.

Det komiska i det hela är att jag kl 9 samma dag var hos min BM och vi diskuterade en liten sjukskrivning så jag jobbar 80% typ. Nu blev det 100% off work tills bebis kommer. Lite bull för jag vill verkligen jobba....Men såhär är det ibland.

Later.

Värdering

Idag kommer det två mäklare hit och värderar vår lya. I förrgår var det en och kollade. Vi har ju spanat på nytt (billigare) boende men behöver veta vad vi kan få för detta om/när vi säljer. Vi skulle verkligen behöva fixa till badrummen och köket. Någon som har bra kontakter? Sånt kostar ju en hel förmögenhet. Vi har dyr hyra här och med lån + drift är det verkligen i överkant MEN vi har ju en lagom yta. 120 kvm och 4,5 rum i 1½ plan. Hade hellre haft 1 plan, iaf nu när jag nästan är lika stor som själva huset....

Idag ska jag jobba 13-22 sen 6.45-15.45 imorgon oxå en dag till på fredag. Rätt jobbigt nu att inte sova ordentligt. Nova har varit ganska bökig oxå om nätterna men idag var en bra natt =) Novis var hemma igår med pappa, hade sån hosta men idag ska hon gå. Lämnas 10.30 så fort ena mäklaren är klar här sen kommer nästa kl 11.

Elliot? Visst är det ett fint namn?? Annars gillar jag Alexander jättemkt men det heter ju Philip i andranamn ;-)

Stackars min vän och hennes familj som mist sin lilla bebis i magen....Finns inga ord. Jag är så hemsk ledsen för din skull gumman =((( Tänker på er! ♥♥






funderingar

Stress stress. Allt handlar om att jaga tiden egentligen. Inte hinner man mer för det. Är lite osäker på om jag kan jobba feb ut som jag sagt. Har så mkt sammandragningar. Fast jag försöker vila så vilar inte kroppen....Men jag mår rätt bra faktiskt, ska inte klaga. Det enda jag tycker är riktigt trist är att vågen redan visar +18 kg. DET SUGER....Många veckor kvar liksom.

Idag sov jag till 10. Nova har varit asjobbig inatt och gnällt ock skrikit. Till slut sa jag till Micke, nu får du fan ta henne. JAG MÅSTE SOVA!! Hon ligger ju i sin säng bredvid mig och vill hålla handen och och sånt men inatt hjälpte inte det. Jag la mig strax innan 21. Idag ska jag jobba 13.45-22 och samma imorgon sen ledig måndag + helgen i nästa vecka. Not much...  Philip stannar här denna helgen pga kräksjuka hemma hos sin pappa. Igår var jag och Philip och handlade på willys på kvällen.

Imorgon blir det tvätt 7-12. HOPPAS Nova sover bättre inatt för jag är inte hemma förrän strax före 23 ikväll och sen upp tidigt kanske med henne eller iaf med tanke på tvätten. Nästa sovmorgon i sikte är nästa helg. Hjälp, jag behöver sooooova!!

En sak stör mig SÅÅÅ jävla mycket. Folk som inte kan hålla avstånd när de kör bil!! Tror de att de har superkrafter eller??? De hinner INTE ens tänka tanken att bromsa om de ligger så nära. Speciellt hatar jag det när jag har barnen i bilen. De har ingen rätt att riskera MINA barns liv.

Sen detta med mitt val att föda med snitt denna gången upprör känslor. Jag vet varför. Det är för att  jag VÄLJER det och så fort man som kvinna väljer något liknande då är man ego och som alla vet så ska man absolut inte tänka på sig själv, speciellt inte om man är mamma. Inte ens om det är något man absolut inte vill eller om det ger en extrem dödsångest. Nej man ska härda ut, gå i samtal mm. Jag KAN ju föda barn på "vanligt" sätt, då är det bäst. Vem fan bestämmer vad som är bäst för mig?? Bara jag tack. Ingen annan känner mig som jag gör.

Nu ska Philip och jag iväg och handla.

Confused

Bilen hämtades igår, 2619 kr fattigare men det känns mkt bättre =)

Nova är lämnad på dagis 10.30, tog pulkan dit. Philip lämnade jag 8.15 imorse. Jag trodde jag skulle jobba dag idag så klockan ringde som vanligt 5.10 och halv sex masade jag mig upp. Sååå trött ;-) Men när jag kom till jobb nån minut för sent så sa B-M nää du är inte sen men ett par timmar tidig! Neeej! Första gången det händer faktiskt haha. Jaja, hem igen då.

Nu ska jag dra strax, vi har möte kl 13 på jobb så det kan man ju vara med på. Jag har fått februari ut oxå på jobb. Najs =) Jag kommer acceptera vad de ger mig efter det om det så är på en annan avdelning. Jag är ju lasad, så tar jag havandeskapspenning sen den sista mån eller 2 mån.

Thank u soo much for the chocolate from France!! Very GOOOOD =)=)

Och tack mamma för lånet av bilen igår =)

Over And Out

Service

Nu är bilen inne på service i Malmö. Lämnade den 7.30 vid aurahallen. En barnmorska på jobb känner den ena killen så man kan lita på ett bra pris + att jobbet blir gjort. Ca 2600 skulle det landa på och det är en större service. 5000 ville de ha på Volkswagen och 3200 på en meca ansluten verkstad *RÅN!!*

Philip lämnades sen i skolan och nu är Micke och övningskör. Blir att vi kör honom till jobb sen, annars måste han ha "min" jacka jag lånat av honom + att han ej har så mkt bensin i moppen. I need my jacket!! Fryser baar jag tittar ut.

Får 3600 av FK på torsdag, yes! Äntligen!

Nu får man nog röja här hemma, sista lediga dagen sen jobba resten av veckan inkl helgen.

Städat ut julen

Såja nu är det kväll och barnen och jag ska äta lite kvällsmat, äggmacka blir det =) Var längesen. Städat ut julen, eller ja det lilla vi hade. Tog ca 10 min och då klättrade jag upp på vinden med och la upp grejor. Bytt gardiner i kök och vardagsrum, det rummet är ju ett ihop kan man säga. Sen bort med ljusstakar och julkrukor och sånt. Nu är det vår och bebis kan komma ;-) Inte riktigt än men om han känner för att rekordväxa så är vi redo =)

update

Nu är Philip hemma från skolan. Vi har t o m redan läst läxan =) Till lunch blev det råstekt potatis, panerad fisk och broccoli.

Nova spillde ut mitt kaffe innan men nu har jag nytt...Måste ha kaffe. Det är snabbkaffe så jag tror inte det är så mkt koffein.

Var och kikade lite var den andra lägenheten ligger. Det är på andra hörnan än vad bilden visar, så man kan se ICA från balkongen.


Längesen...



Dessa bilder är från 2004 tror jag. Vill ta nya sen när jag inte är tjock längre =) Det ska definitivt vara en tjej/kvinna som fotar. Mycket lättare (och roligare).

Fotograf: Anna Nilsson

Kaffe

Är inne på andra koppen kaffe idag och klockan är 9. Alarmet på mobilen ringde klockan 7 så det var bara att pallra sig upp med kidsen och ge dem frukost. Lämnat Philip i skolan 8.15 och nu kollar Nova på Peter Pan och jag har lagt in gummimattorna i bilen (hög tid) Kört igång diskmaskinen. Blir en lugn dag. Skulle jobbat kväll men bytt med Katya så jag jobbar för henne den 20 jan istället. Är inne på min 4:e lediga dag, lyx =)

Imorgon blir det upp tidigt för att lämna in bilen på verkstad i Malmö kl 7.30. Får nog t o m gå upp innan 6 kanske. Jaja sovmorgon för en annan som är van att klockan ringer 5.10 en vardag ;-) Snart är det back to reality!


Damm

Nu är ovanvåningen städad. Vårt rum, Novas rum, Philips rum, hallen och toan. Vilket jobb. Nackdelen med att bo "stort". Det som tog mest tid var Philips rum, dammat överallt och sorterat lite bland hans saker. Nästa är att kolla igenom alla hans filmer (IGEN) och lägga dem rätt osv.

Vi har käkat och ska på visning 14.45. Sen till Mickes mamma + hämta Philip.

visning

Min sovmorgon idag men det blev att Nova inte vaknade förrän 9. Najs =) Vi la oss båda lite i nio igår och Nova somnade efter att ha läst sina böcker som hon gör varje kväll. Så kröp hon ner bredvid mig och sa "Änkar dig mamma, sov gott, ses imorgon" Sött eller vad =) Jag somnade väl senast 22 och sov sen till 9. Sover inte längre för jag 11 timmar räcker liksom + att jag började känna huvudvärken komma. Lika bra att gå upp och göra något med dagen.

Ska på lgh visning idag, en liten trea bara så det blir nog inget om vi inte prutar typ 100.000 eller nåt. Ingen balkong heller så det är ju ett gigantiskt minus.

Blir kanske till Mickes mamma innan dess + hämtning av Philip.

Först ska dock övervåningen städas, ser ut som jag vet inte vad.

Pulka

Snart ut i backen i det fina vädret. Ska bara vänta in tvätten så den blir klar först. Bara 3 maskiner idag, skönt. Det blir så jäkla mycket att vika annars.

Nova är rolig. När jag rotade i ett köksskåp trillade det ut nån plastsak (har inte ordning i mina skåp) så sa jag "amen fan". Inte så högt men hon måste hört för hon kom in i köket och sa "inte säga så mamma, inte säga fan" Nej mycket riktigt, man får inte säga fan, inte här hemma iaf ;-)

update

Nu är tvätten i maskinerna och Nova och jag ska käka lite lunch sålänge. Mamma kommer nog snart. Det är riktigt fint väder ute men kallt för er som fortfarande är inne.

diskmaskinen

Var ner om ICA och handlade diskmaskinsrengöring. Kom på att vi kanske behöver spolglans med men det hade jag ju inte tagit med pengar till. Jaja, får vänta tills fredag då. Denna rengöringen kunde dock inte vänta tills fredag. Inte om vi inte ska handdiska tills dess och det är nog ingen här hemma så road av....Jag haddiskade dock det som behövdes nu, mest glas och sånt som fått en väldigt ful hinna på sig. Kalk antar jag. Detta medlet brukar hjälpa. Har de väl fått denna kalkhinna på sig tar det några diskar innan det går bort. Vissa glas var helt vita =( Jaja, det finns ju värre problem här i livet liksom.

På tisdag ska jag lämna in bilen på service. Kommer kosta 2200-2800 beroende på vad som ska göras. Hoppas på så billigt som möjligt dock. Nu har den gått lite över 5700 och senaste servicen gjordes vid 3200 mil. Ska lämna den 7.30 på morgonen så tar kidsen med mig in, möter mamma där sen lämnas hon av på jobb så lånar jag bilen över dagen. Philip ska lämnas i skolan 8.15. Hämtar sen mamma på jobb så kör vi och hämtar min bil. Snacka om att man är handikappad utan bil. Det är en sån sak som verkligen är beroendeframkallande. Jag har inte varit utan bil sen jag var 18 och tog körkort. Den är lika naturlig för mig som mat på bordet eller kläder på kroppen haha. Bilen ä en del av mig, utan den är jag lost!!

10 år

Många andra gör en sån här återblick så jag härmar ;-)

År 2000 Tar körkort (jan) Bodde själv ett tag.
År 2001 Jag fyller 20 år (juni) Gifte mig första gången (aug)
År 2002 Blir gravid (mars) och min son Philip föds (nov)
År 2003 Syster tar studenten (maj) Philip fyller 1 år (nov)
År 2004 Jag och Philips pappa tar ut skilsmässa och går skilda vägar (juni) Philip fyller 2 år (nov)
År 2005 Jag träffar Micke (feb) Philip fyller 3 år (nov) Jag läser till undersköterska (april-nov)
År 2006 Jag fyller 25 år (juni) Blir gravid (okt) Philip fyller 4 år (nov)
År 2007 Flyttar från Malmö till Kävlinge (feb) Vår dotter Nova föds (aug) Micke och jag gifter oss på Novas dop (nov) Philip fyller 5 år (nov)
År 2008 Micke fyller 30 år (juli) Nova fyller 1 år (aug) Philip fyller 6 år (nov)
År 2009 Nova fyller 2 år (aug) Blir gravid (aug) Philip fyller 7 år (nov)
År 2010 Lillebror föds (april)

Oj vad det hänt massor. Hinner bli 3 barns mamma innan jag fyller 29 år. Inte precis vad jag tänkt mig när jag var 20 ;-)

Tvätta

Upp med Nova vid 8, helt okej tid. La oss innan 21 går sen kollade jag på tv en stund. Animal Planet, Animal cops i Phoenix. Hur kan folk vara så jävla grymma mot försvarslösa djur?? En hund hittade de bunden (!) i en soptunna. Han var lämnad att dö där och var givetvis i chock när han räddades. Sen de som inte tar sin totalt sönderbitna hund till veterinären utan låter den gå så med smärtor i mer än en vecka. Ägaren där skulle jag vilja sarja på det sättet sen låta honom gå med öronen hängandes i slamsor bl a. FÖRJÄVLIGT!!

Idag kommer min mamma hit ca 13 och ska tvätta i vår tvättstuga. Nova och jag börjar med vårt vid 12. Har inte så mycket men nu när vi blivit så ekonomiska =) så är det bra om vi kan undvika att tvätta här inne utan boka en gång i veckan. Det enda som kostar att tvätta där ute är ju tvätt- och sköljmedel.

Nova var så mysig igår kväll. När hon är riktigt trött är det såklart mycket behagligare att lägga henne. Inget skrik, inget bråk =)) Hon låg och sa "Jag änkar dig, mamma!" hela tiden (jag älskar dig mamma) Hon är så söt!!






HAHA, ja tack för att man har egen tvättmaskin iaf när man har en liten bebis som verkligen vet hur man skapar stooora tvättberg ;-)

Hur vuxen är du?

www.vuxenpoäng.com

Mitt resultat:

Din ålder borde vara 42.8 enligt Sveriges vuxenpoängstyrelse.

Oops, tur man SER bra mycket yngre ut i verkligheten då ;-)

50 kanelbullar...

...blev det. De blev riktigt goda. Tror vi ätit för många allihopa. Känner verkligen inget sug efter middag just nu fast det är tid för det. Tagit fram lite köttfärs så får se vad jag lagar av det.

Philip har precis blivit hämtad. Micke drar till jobb senare. Bara Nova och jag hemma ikväll, mysigt. Känns som om jag ibland skulle vilja ha en ensamkväll med Philip oxå. Det är mycket sällsynt dock.

Tända ljus och städat här hemma, mysigt.  Det känns verkligen som fredag trots att jag inte jobbat. Veckan har varit konstig eftersom jag började jobba i lördags efter min ledighet. Jag har ALDRIG haft ett månd-fred jobb men ändå så känns det som måndag när jag varit ledig någon/några dagar. Konstigt.

Hoppas bli förlängd på jobb. Kan tänka mig jobba mars ut oxå. Kommer bli kämpigt men det är ju långtråkigt att gå hemma + mer ekonomiskt att jobba. Jag vill mer och mer att Nova ska vara hemma sen när jag är hemma innan bebis kommer ut samt föräldraledigheten. Micke är inte lika säker. Jag förstår hur han menar, hon är ingen enkel match ;-) Men samtidigt så behöver hon vara med oss mest av allt, ingen annan. Jag VET att jag kan aktivera henne själv, jag anser att hon inte BEHÖVER dagis. Jag kan ge henne det som dagis kan och bättre då ju eftersom jag är hennes mamma. Vi får se. På ondsdag ska hon börja dagis, varit ledig sedan före 18 dec tror jag.

Ska på en lgh visning på söndag och en nästa sönd. Jag är mest nyfiken på den nästa söndag. Större och med en ännu lägre månadskostnad.


Långledigt

Det verkar som om jag är långledig nu =) Från idag och börjar jobba igen på onsdag. Lagom. Jag behöver vara hemma lite och varva ner. Samtidigt behöver jag jobba så mycket som möjligt ur ekonomisk synvinkel, det behöver nog de flesta tyvärr.

Philip började skolan idag. Lite konstigt att de inte väntade tills måndag. Det är ju bara en dag sen helg igen men men. Han åker sen till sin pappa igen. Tråkigt att inte få träffa honom så mycket. Är ju ledig lite i veckan men då går han i skolan. Vi kommer ha en lång sommar ihop iallafall. Sista helgen i januari är han hos oss =)

Jag åkte sen till Willys för veckohandling. Kom billigt undan denna gången, strax över 400 kr (allt inräknat då) och det är för en hel vecka. Sen inom apoteket för min last = nässpray, nåt får man ju ha att förlusta sig med ;-) Sen deras lypsyl, ACO. Det ljusturkosa typ. Bästa ever.

Sen blev det köksstädning när jag kom hem. Igår orkade jag inget mer än laga mat (Micke jobbade) och sen somnade jag vid 19 när jag la Nova. Vaknade igen 20.30 (!) Stackars Philip, vi som sulle ha lite egentid. Men han var trött han med. Vi hinner mysa en del innan han åker idag.

Funderar på om jag ska bara kanelbullar. Är sååå trött. Men det skulle vi behöva ha. Aleksander kommer hit och leker med Philip kl 14 och skolan slutar 13.25. Ett allmänt städryck behövs ju oxå. Bara köket och hallen som är klar. Där hängde mååånga jackor, jag kan ju inte stänga mer än en ;-)

Ska boka tvättid med, mamma behöver komma hit och tvätta i helgen oxå. Hennes rör har frusit!

Later. Over And Out.


jobbedag

Idag sov vi till 8 men det kändes inte så länge. Sen låg vi kvar till 9, upp och käkade frukost i lugn och ro. Nu har jag nästan bråttom, ska jobba 13-22 så kör hemifrån vid 12. MÅSTE tvätta håret. Igår lyckades jag t o m raka benen, en bedrift när man har massa åderbråck och nästan väger 80 kg (!) haha.

Mycket snö har vi fått. Imorgon jobbar jag dag sen kör vi Micke till jobb direkt när jag kommer hem. Jag är ledig fred, lörd och sönd =) Micke jobbar kväll fred och lörd.

Philip kommer idag =)) Men nog inte innan jag sticker tyvärr. Får träffa honom imorgon efter jobb.

Bilreklam

Idag är jag ledig. Skönt och välbehövligt =) Idag gick vi upp halv sju typ, klockan ringde 6 för vi skulle transportera Micke till jobb ;-) Eller ja, han körde ju själv och tankade innan. Vi behöver alla tillfällen till övningskörning. Kl 16 ska vi tillbaka och hämta honom. Nova och jag käkar lite mellis, ska sen röja upp lite innan vi åker.

Anmält min bil till reklam. Man kan tjäna massor på att ha lite reklamdekaler på bilen. Lite osäkert dock om det går eftersom vi leasar bilen men man kan ju alltid försöka. Jag kör ju dessutom  varje dag och inne i stan med (malmö då) Sen om det är viagra eller kopieringspapper man kör runt och gör reklam för kan ju kvitta eller hur ;-) Upp till 4500 kr per månad är iaf "lönen".

Ska kolla runt lite nu efter bra pris på en bilservice. Tips någon? Nån man kan lita på och som gör vad som ska göras. Bilen har gått 5700 mil ca och är en Seat Ibiza från 2005.

saknar daj


städa

Nu är jag hemma från jobb sedan en stund tillbaka. Varit en okej dag. Ikväll SKA jag i säng tidigt. Igår blev det närmre 23 sen somnade jag i sängen med tv:n på och vaknade halv tolv, kissnödig som vanligt. Efter det piggnade jag till lite men var egentligen astrött. Mer trött än så var jag 4 och nåt när jag vaknade och skulle kissa (igen!), nässprayen var slut, näsan helt täppt och flabben snustorr. Great...not! Det var ju inte lönt att lägga sig igen eftersom jag omöjligt kan somna när jag bara kan andas genom munnen. Får panik. Måste fråga min läkare om detta. Det blir bara värre och värre. Kunde dessutom inte handla ny förrän efter jobb 15.30. Gått på nezeril pipetter under dagen ;-) BRA mycket bättre än ingenting.

Nu ska vi städa här hemma, ta ett snabbt ryck och röja. Kanske t o m dammsuga, den är fortfarande framme sen igår.

Imorse var det -11 grader....fy i helvete vad kallt.....brrr. Lånat ena delen av Mickes jacka och den går att stänga. (sån delbar jacka med en till jacka inuti och det är den jag lånar) Han måste nog ha tillbaka den snart eftersom han kör moppe. Kan det bli sommarvärme på några dagar? =)

Flitiga

Nu har Nova och jag varit duktiga och städat bilen. Alltså man kan inte tro det är samma person som bor här och som äger bilen. Min bil brukar mestadels se ut som en soptipp. Kan bero på att det är en sån liten yta och jag kör för det mesta själv med barnen så allt liksom bara hamnar där. Man orkar inte ta in det utan låter det ligga tills nästa gång och nästa gång ;-) Känner någon igen det? Nu är det iaf städat, dammsuget, putsat och fixat. Rutorna är tvättade med fönsterputs som frös under tiden. Det är kallt ute. Ny spolarvätska är påfylld. MÅSTE kolla upp och boka service. Skulle gjorts innan vintern. Hoppas det inte är för sent och att bilen tagit för mycket skada. Olja har jag fyllt på men sen kan jag inte så mycket själv.

Skulle vilja tvätta bilen oxå men det är alldeles för kallt. Inuti är klädseln lite fläckig, jäkla ungar. Okej, kanske inte bara dom ;-) Syns mycket mer nu utan all skit på sätena haha.

Nova och Micke har gottebord. Usch jag äcklas av godis, chips, ostbollar (eller vad det heter) och popcorn. Blivit för mycket av det nu på sistone. Bläää. Vill ha vår så jag kan gå ner i vikt efter att lillebror kommit ut. SKÖÖÖÖNT =) Snart ska jag in i badet sen blir det sängen. Upp i ottan igen imorgon. Ingen vila, ingen ro.


jobbedag

Första dagen på jobb efter 10 dagars ledighet var ansträngande minst sagt. Men allt går och i det tempot vi jobbar går ju dagen snabbt. Hunnit käka och gå på toaletten x flera t o m. Skrev ut havandeskapspenningsblanketterna oxå så de kommer in i tid. Söker för hela perioden, 4 mars-23 april tror jag det var. Vad jag ska göra 1 feb-3 mars är fortfarande okänt. Kunde inte se om jag hade någon semester att ta ut heller. Annars får läkaren sjukskriva mig 3 mån istället. Vi får se.

Ska kolla på en lgh 10 jan. En liten 3:a här i byn. För att spara pengar och kunna ha möjlighet att vara hemma de 19 mån med bebis och ja + 3 mån nu innan han kommer. Allt kostar tyvärr här i livet. men den är liten och är den inte mkt bra planerad så går det inte.

Måste försöka ta mig ut och städa bilen sen. Redan mörkt ju. Jag som skulle velat ta en promenix. Micke har stått i köket länge, iaf sen jag kom hem vid kvart i fyra. Idag blir det ungsbakad falukorv =)

See U.

Willys

Idag blev det en tur till Landskrona igen, nu kan man den staden ;-) Åkte sen hem för att käka lite. Nu sitter vi här och vill inte men måste åka till Willys och handla. Fredagar är handlingsdag och då skjuter man inte på det, enligt mig. Jag jobbar dessutom imorgon och kommer inte orka göra någonting när jag kommer hem. Söndag samma.

NYTT ÅR =)

Sovmorgon till 9 idag, sen ville jag inte sova mer men drog mig lite. Nova och Micke gick upp 9. Nu ska vi göra oss klara för lite övningskörning. Ikväll är det sängen tiiiidigt för klockan ringer lite över fem imorgon bitti. Back to reality eller vad.

Jag har gillat att gå hemma dessa 10 dagar. Kommer förhoppningsvis tycka det är mer behagligt att gå hemma denna mammaledigheten. Hoppas. Jag är en sådan rastlös person som lätt blir uttråkad. För det är ju inte så att man inte har att göra när man är mammaledig. Ha, tvärtom. Man är ganska låst i början med en liten som tar över hela vardagen. Givetvis ska det ju vara så...men ändå. Jag är en planeringsmänniska och det krockar en aning med detta "ta dagen som den kommer". Hoppas sen jag hittar ett jobb som tillåter mig jobba ett par dagar per vecka och sen skiftar vi. Det är vår plan för denna föräldraledighet.

Då får vi se vad år 2010 har att erbjuda oss. Bebis vet vi ju redan här hemma och det kommer bli helt underbart med en liten till i huset. En sista liten en =) Jag undrar så vad det är för en liten där inne. En stillsam kille verkar det som. Bådar gott =) Precis vad vi behöver ;-)

ÅR 2010

Nu har vi varit ute och kollat in raketerna i området. Nova var impad =) Ska strax lägga oss, småbarnsförälder som man är ;-)

Hoppas ni alla får ett riktigt bra 2010 =)