Barbapapa

Såja nu sover Elliot. Nova är nog på god väg att somna där uppe, Micke är med henne. Jag somnade på soffan vid 19 när Nova gick in med Micke för att bada, snacka om att man är trött. Elliot somnade gott när jag ammade honom =) Mysigt! Det är väldigt sällan jag ligger och bara myser med honom tyvärr. Hoppas hinna mer av det när Nova börjar på dagis. Man har alltid något som "måste" göras så fort han somnat och är det inte det så är det att underhålla Nova med något.

Städade huset och veckohandlade på willys i förmiddags sen var jag bortom Sanna, Johan och Alfie =) Ni kommer få det jättebra där även om ni oxå verkar ha fått lite lustiga grannar (haha)

Vunnit två auktioner på tradera, en ny Barbapapa body i stl 86 och ett nytt Barbapapa skötbäddsöverdrag =) Gillar ni oxå Barbapapa? Tycker de är skitcoola =)

Imorgon ska jag hem till min syster och fira hennes sambo Jocke =) Vet ej hur många barn jag tar med mig men iaf Philip för honom ska jag hämta på vägen dit. 

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en cigg ;-)

Babyringen

Idag var jag, Nova och Elliot iväg till Babyringen i Malmö i förmiddags. Köpte nappar, napphållare, doseringsburk för ersättning/välling/grötpulver, haklapp och Nova köpte en liten leksak att hänga på bilbarnstolen/vagnen/gungan till Elliot ♥ Doseringsburken (bambino) får dock hållas stående annars blandas pulvret i de tre facken...




Micke har varit iväg och hjälpt Sanna och Johan flytta in här på vår gata. Vad skoj det kommer bli att bo grannar =)



 Segt internet har vi så pallar ej ladda upp fler bilder!

Test =)

Lite roligt tidsfördriv ;-)

IQ-test

http://www.iqtestet.se/Rebecca-IQ_409703.html



Manlig eller kvinnlig?

http://www.pojkflicka.se/Rebecca_71014.html


Hur gammal blir du?

http://www.hurgammal.se/Rebecca_135497.html


Allvetare?

http://www.allvetare.se/Rebecca_59337.html


Sofiero

Idag fyller Micke år! 22 om ni frågar honom själv ;-)



Det blev inte Landskrona igår med Ebba, det tar vi en annan gång =) Lite senare igår åkte jag och Elliot istället till Sofieroparken i Helsingborg för att fira mammas födelsedag =)


Landskrona

Idag ska jag och Elliot till Landskrona tillsammans med Ebba och hennes tre barn =) Vädret är fint och Elliot mår mycket bättre, sitt goa vanliga jag igen ♥

Micke sover, vet ej när han kom hem men det senaste jag hörde igår vid midnatt typ var att han och David skulle till sin arbetskamrat i Lomma ;-) Hoppas han inte mår alltför dåligt idag. Jag skulle haft "min kväll" idag men vafan, hur roligt är det egentligen dagen efter + att jag behöver både slinga hår och tvätta/städa bilen och det tar ju sin tid. Bättre att ta det lugnt, njuta av att det är stilla här hemma =) Imorgon fyller Micke år och Nova kommer hem. Idag fyller min mamma år! GRATTIS ♥

Ska packa ett tradera paket som jag postar i Landskrona.

Dopet & BVC

Dopet gick helt kanon och Elliot skötte sig exemplariskt =) Han t o m log när han fick vattnet på huvudet =) Prästen, Mats, var jättebra och verkligen barnvänlig. Bamselåten spelades när vi gick in och det avslutades med "rockvarianten" av Imse vimse spindel =) Festen efteråt gick oxå mycket bra och smidigt! Sen diskade vi till kl 23 ;-)

STORT TACK ALLA FÖR ATT NI KOM OCH FÖR ALLT FINT VI FICK TILL VÅR ELLIOT DEXTER MICHAEL ♥

Idag blev Elliot 3 månader =) I eftermiddags var det bvc dags och stora killen vägde 7185 gram och var 65 cm lång ♥ Sen var det dags för det mindre roliga: sprutorna. Det gick bra ändå, lite ledsen blev han såklart, inga små nålar på litet barn =( Nu på kvällen har lille älsklingen varit otröstligt då och då. Gav honom alvedon för första gången (det är ju från 3 månaders ålder) kl 19 ca så jag hoppas det hjälper honom. Han är inte varm, verkar mer ha ont. Stackare...

För min del stod vågen på 68,8. Ca 10 kg kvar då. Jag har faktiskt inte gjort något alls för att gå ner denna gången. Ja mer än att jaga efter barnen då ;-)

Nova är hos farmor och ska sova över tills på onsdag, semester från oss =) Philip åkte till sin pappa igår och stannar tills söndag.

Var och kollade på Sanna, Johan och Alfies nya hus här på samma gata som oss, jättfint! På fredag blir vi grannar!! ♥

Idag sov jag till 11, mycket najs!

Förberedelser:



Kyrkan & festen efteråt:







Fler bättre bilder kommer, vår kamera tar inte sådär jättebra bilder tyvärr.


Imorgon är det dop =)

Vad trevligt man kan ha ensam med lite vin och en hel massa att göra ;-)

Ikväll har jag har:

*gjort barnen iordning för kvällen
*nattat barnen
*kokt ägg
*hackat ägg
*hackat gurka
*skivat gurka
*rullat ost
*rullat skinka
*rullat rostbiff
*tagit fram räkor som ska tina
*dekorerat bord
*slängt sopor
*röjt upp i köket och övriga huset

Jag ska:

*ut och röka ;-)
*knyta en ljusblå rosett och sy fast på klänningen
*duscha
*bära upp Elliot
*sova

Tack sis för hjälpen idag! Haft att göra med 2 smörgåstårtor samtidigt som man försöker hålla koll på barnen. Micke har gjort tårtan vi ska ha till kaffet + Trelleborgare. Har ni ej smakat dessa kakor så GÖR DET!! Sjukt goda. Man kan inte bara äta en men äter man mer än ca 4-5 st mår man illa. Inga bantar-kakor (palla banta liksom)

Ska ut och röka som skrivet och fortsätta innan jag lägger mig =)

Imorgon är det dags =) Lille Elliot, redan dop!

PS Novis var lättnattad även ikväll =) Kanske är det på väg att vända. Vågar ej hoppas men gör det ändå ♥

Framsteg =)

Det tog 5 min för Nova att somna ikväll (!) Jag tror fortfarande inte på det. Gick in till Philip och sa att hon redan sov då sa han "Ja jag sa ju att det var en spännande film hon tittade på!" (en av hans gamla lillefot filmer) ♥ Mer av detta, mer av detta. Igår tog det 1½ timme att lägga Nova efter skrik, gråt och hysteriska utbrott. Klockan 20.30 somnade Nova sen 21 somnade Elliot. Philip är nog vaken än men han gör ju inget väsen av sig, ville ha fläkten upp på rummet för en stund sen. Jag förstår honom, det är varmt som en jävla bastu där uppe!

Idag var jag och Philip och handlade allt på willys, 1200 kr fattigare. Handlade lite annat än till dopet oxå + att vi var inom center syd och köpte ett par shorts till Philip (att ha på dopet) och 2 bodys utan ärmar till Elliot och en rolig sparkdräkt med korta ärmar och ben att ha efter dopet =) Han älskar figurerna på den!

När vi kom hem stack Micke och Nova och badade. Elliot somnade efter en srund och Philip försvann in till grannen. Jag passade på att röja, diska, städa och tvätta. Fått nycklarna till lokalen så redan imorgon kan vi duka och fixa där ute =)

Var över hos grannen tidigare på en cider, vanilj/kanel! MYCKET god =)

Nä om jag skulle sova kanske, Micke jobbar sent så jag får ta barnen på morgonen.


Lekbesök

Nu har vi käkat lite. I denna värmen + med en massa fika innan så hade man ingen direkt aptit men det fick gå, man måste ju äta.

Lotta, hennes bror och kusin Sandra med barn var här innan. Barnen lekte i vattenspridaren och hade jättekul =) Tack för lek- och fikastunden!
 
Pratade med min moster tidigare och hon kommer på dopet iallafall =) Det hade tyvärr blivit ett missförstånd så hon kunde inte följa med sin son (min kusin) och hans sambo till hennes ursprungsland på besök.

What else? Inte så mycket faktiskt. Imorgon ska allt till dopet handlas. Fick sålt Acta Graco vagnen idag så den förtjänsten får stå för kalaset =) Sen på lördag kommer sis hit och hjälper mig med smörgåstårtorna sen tar vi kidsen så Micke kan göra doptårtan.

Orkar ej tömma kameran på bilder nu, blir ett framtidsprojekt ;-) Lillen sover och jag ska nog göra en kopp kaffe och sitta ner en stund. Nova och Philip är ute/inne hos grannen. Har de flyttat dit tro? ;-)

slut

Shit, jag e helt slut! Var en jobbig läggning av Nova =( Hon ville absolut inte ligga i sin egen säng ikväll. Elliot somnade vid 19.30 redan, tyckte det ar lite väl tidigt men tänkte att det berodde på värmen och att han nog skulle sova till 4-5 ca. Vi hade bestämt att jag skulle lägga Nova, måste ju "lära" mig, det går mkt bättre när Micke gör det. Hon kör på olika sätt med oss. Jag skickade iväg Micke till gymmet, lika bra ju eftersom lillkillen redan sov. Till en början gick det bra men sen blev det jävlar i det liv! Hon skrek och fick ett utbrott, kissade ner sig (Elliot hade redan vaknat och ville ej somna om sådär lätt) Efter mkt om och men, ca 1 timme så somnade hon. Stackars lilla Nova, det kan INTE vara lätt =( Mitt i allt det andra i utbrottet skrek hon "MAMMA JAG ÄLSKAR DIG!" Mitt hjärta gick sönder =( Låt detta passera snart....

När hon somnat var det dags att ta itu med Elliot, ny blöja och lite mer mat. Sen avslutade han det med att kaskadspy ner spegeln i hallen. Herregud! Sätta bebisen i babysittern medans jag torkade upp och där fyrar han av värsta leendet. Det är ju sånt som gör att man finner ny styrka att orka =) Goa unge!!

Nu har jag röjt en del här nere, alltid ser det ut som ett bombnedslag men det är kanske normalt. Vad vet jag =)

Var iväg tidigare med Lotta på stan (malmö) Helt ensam utan barn. Det kändes ju minst sagt konstigt. T o m Lotta sa att det kändes ovant att se mig utan något/några av barnen ;-) Men trevligt, det var det =) Inte varje dag vi ses heller. Så synd att hon åker hem redan på fredag, missar dopet med 2 dagar...

Lite nya bilder kommer imorgon eller nåt.

Elliot på vift

Happ, då var man ensam hemma med de stora barnen! Känns ju sjukt konstigt att vara utan Elliot ;-) En vanesak, det vet jag. Det var likadant med de andra barnen när jag var utan dom en längre stund de första gångerna. Det är ju lätt att bara vara med de stora jämfört med att ha alla tre. Fast ska jag vara ärlig så är det inte speciellt svårt eller jobbigt med alla tre. Börjar komma in i det nu med rutiner och grejer och dessutom att lyckas hålla hemmet någotsånär iordning samtidigt. Rutiner och planering. Det som däremot ÄR lite jobbigt är fortfarande Novas utbrott och de ensamma kvällarna. Men även det kommer bli bättre och Elliot växer ju snabbt. Innan vi hinner blinka är han 1 år typ =)

Allt känns mycket bättre nu =) En sak som jag nog inte riktigt delat med mig av i bloggen är att vi haft det extremt jobbigt. Vissa dagar visste vi inte ens om vi orkade fortsätta kämpa. Hela graviditeten var jobbig både psykiskt och fysiskt för min del och jag vet att det har varit väldigt jobbigt för Micke med mitt humör samt hysteriska utbrott. Man säger dumma saker när man är arg. Jag har känt mig sviken och ensam mm. Nu har vi bestämt oss för att fortsätta och det är bättre än på väldigt länge mellan oss =) Riktigt bra!


vattenlek, bm...



Vattenlek idag =) Jag och grannen M tänkte att eftersom vi ej har så stora trädgårdar så vi får plats med stora pooler så är en vattenspridare ett bra alternativ =)

Var på efterkontroll hos BM idag. En semestervikarie. Märklig tyckte jag. När jag och Philip väntat i över 20 min släpper hon in oss. Då hade vi knappt 10 min kvar av parkeringen (sen skulle de städa gatan där vi ställde bilen) Lite snack om förlossning, preventivmedel etc. Fem över 12 säger hon "ja då är det bara undersökningen kvar" "Ehh vad menar du då?" sa jag. "ja gynundersökningen" säger hon "nä men det känner jag inget behov av, jag är ju snittad denna gången" Hon insisterade så jag fick neka igen....och det där jäkla knipet är jag ganska säker på att jag kan kontollera själv. E-recept på minipiller, tack! Nu måste vi rusa till bilen, tack o hej typ ;-) Det var egentligen bara journalen och receptet jag var intresserad av.

Druckit kaffe med grannen idag, mkt trevligt =)

Micke var på introduktion typ på gymmet idag. Bara han inte blir värsta krampan nu, feel the pressure liksom :-o

Elliot hela 12 veckor idag, stora grabben =) Han är sååå rolig nu, skrattar så hjärtligt och man kan inte annat än att bara ÄLSKA HONOM =))

Nu väntar sängen, zzz!

sovmorgon

Oj oj barnen sov till 10 (!) Jag la Nova i sin säng igår kväll, hon somnade inte förrän 22.30 och samma med Elliot. När Elliot väckte mig första gången vid 5, tror jag, låg Nova bredvid mig. Sen vaknade vi igen vid 6, 8 och 10 =) Riktigt skönt! Micke sover än, vet inte när han kom hem men kanske runt 2.

Ska hämta hem Philip idag, äntligen =) Han har varit borta i 9 långa dagar!

En vecka till dopet. Tror jag har allt under kontroll =) Ska handla all mat i veckan, stryka dopklänningen, göra en rosett samt fästa den. Jag kommer ha meandi klänningen, den passar fint med en korsett under som håller in magen ;-) Måste göra något åt mina halvt solade ben, har streck precis under knäna. Not so beautiful ;-) Klänningen slutar strax ovanför knäna nämligen. Ska nog ha en vit kofta till, samma med Nova. Funderar på skor. Vita ballerina, ganska slitna känns ju inte jättekul eller mina nya sandaler men de passa nog inte riktigt till klänningen. Eller så blir det nya. Får se....



Ensam hemma

Nova är med Micke på jobbet en stund. Kul för henne att komma iväg lite och hon verkligen älskar att vara med honom på jobb. Spännande där ju =) Elliot sover efter en hel del ätande, bajsande och snackande ;-) Har rensat mmin mail, käkat, tvättat, hängt tvätt och plockat undan. Sökte ett jobb igår, timvik inom hemtjänsten i Lomma. Perfekt att hoppa in när jag känner att jag orkar och kan då Micke är ledig. Aldrig fel med pengar heller för den delen.

Hade en trevlig kväll med grannarna på gården igår. Det blev bad och lek för barnen (Nova och tre andra) och vin, cider, öl och snack för oss vuxna. Nova ÄLSKAR ju att bada men utan armpuffar blev det mest "blubb blubb blubb" ;-) Elliot somnade ca 21 sen matade jag honom i sömnen vid tolv när vi hade kommit in och gjort oss iordning. Nova slocknade i min famn vid 23.30, myyys =)

Nu ska jag kolla lite mer jobb mm.

tårtor

Såja, mera planer inför dopet. Har bestämt mig för att göra två stora smörgåstårtor med olika fyllning och garnering, en med fick och skaldjur och en med kött. Blir nog bra =) Micke ska stå för dessert tårtan. Jag har bara bestämt att jag vill ha en bild på den med dopdatum =) Han ska testbaka en idag ;-) Vi kunde ju beställt en 25-30 pers från ett konditori i Malmö om vi velat lägga över 1000 kr...på en tårta. Nja, känns sådär va...

MÅSTE ha tag i en almanacka idag, vår tar slut på söndag och har massor av grejer/tider som ska föras in i framtiden!


zzz...zzz

Jisses, vad trött jag är nu! Ska ta en cigg sen en dusch. Elliot sover i gungan (ska läggas över i vagnen) och Micke nattar Nova som såklart somnade i bilen på väg hem, därav den EXTREMT sena läggningen. Blivit sandlådelek + bad nu på kvällen, en nöjd och glad flicka iaf. Jaja, det är ju sommar =) Mycket trevligt var det idag iaf, tack sis!








We´re off

Nu drar vi till syrran/moster i Skivarp =) Vädret blir nog himla varmt trots att det regnat inatt. Nova är iklädd kitty baddräkt, jeanstightsar OCH jeansshorts ovanpå (!)

Dagens bravader...

Såja, mkt behagligare ute. Jag är typ inte ute när det är som varmast. Det går inte med en liten bebis men jag personligen älskar sol och värme =)

Idag har vi haft fullt upp med rengöringskillen som kom och demonstrerade sin maskin. Tja, han var här mellan 10.30-14.30. Länge om jag får säga det själv. Angela med sin lilla flicka Moa, född 8 maj, kom hit en sväng vid 13. Vi hade inte träffats sedan Nova var ett par månader gammal så det var ju ett tag sedan ;-)

Vid 17 begav jag mig till Rusta och ÖB. Köpte duk, servetter och en tårtspade (skämmigt med stekspade på dopet hahaha) till dopfesten eller vad man kallar det. Köpte lite små korgar med att ha till mina och Elliots smågrejer i badrummet.

Nu ska jag ta det lugnt ett tag innan det blir dusch och läggdags. Micke försöker få Elliot att somna i vagnen, han är inte glad ;-) Ja Elliot då!



Bodyn (+ en annan) har Elliot fått av Lotta M, tack =)


saker o ting

Nu har Elliot somnat, hängt tvätt och får väl ta och tömma diskmaskinen innan jag lägger mig. Har x antal flaskor att diska oxå, nackdelen med att inte helamma men men. Trivs riktigt bra med att amma och ge flaska och framför allt trivs Elliot med det =)

Imorgon ska vi få en gratis sofftvätt ;-) Reklamgrej. Jag säger bara en sak: Han kommer få jobba HÅRT för vår soffa är skitt haha! Micke ska sen till tandläkaren vid 14. När han kommer tillbaka ska jag ut och köpa lite till dopet, dukar och lite sånt.

Vet ej om jag ska beställa en doptårta eller göra själv. Vill ha en fototårta (samma foto som på dopkortet) men det är ju sååå dyrt och det är frakten som är dyr. Störigt.

Dopkortet



Storasyster & Lillebror



Snyggt. Eller inte.




Bakat

Såja 32 chokladmuffins bakade till dopet. Det blir ljusblå glasyr på dom sen! Bäst att börja i tid =) Tänkte ju ha smörgåstårta, vanlig doptårta och sen några småkakor typ muffins och nåt mer.

Ska göra mig klar för att vara hos Madde vid 11. Skulle inom och handla bullar först. Får se hur det blir med det eftersom Micke har sovmorgon och inte är uppe än. Nova är i sandlådan här utanför. Det regnade lite här imorse.

Kvavt, klibbigt och varmt är det!! *inte klaga inte klaga* ;-)

Later.

Igår...



Elliot 11 veckor idag:

Jag och Elliot är ensamma hemma, han sover, och Micke och Nova är iväg och handlar mat.

Har precis ansökt om förskoleplats till Nova, hon börjar i v 33 =) Det blir nog bra det här. Hon är positiv till det oxå och har stolt berättat för flera stycken att hon ska börja på dagis ♥

~~ bilder ~~



Snittärret efter 2½ månader. Obs jag ligger ner annars hänger det för mycket och det vill jag inte visa ;-)


Lördag

Nu är jag och Elliot ensamma hemma. Nova följde med Micke till jobb en runda. Det är SÅÅÅÅ varmt! Smälter här inne! Har det helt nedrullat på solsidan men fönstren är öppna och ytterdörren. Hela stället var som en sandlåda innan så jag var tvungen att dra ett varv med dammsugaren + tvättat och hängt en maskin tvätt. Myrorna var på återtågande så jag fick låna tillbaka sprayen från grannarna där den oxå varit effektiv =) Radar heter den och rekommenderas! Vem vill ha myror springandes överallt inne inkl på diskbänken? Not me!

Ska lägga över lite bilder till datorn om Elliot vill fortsätta sitta i babysittern och kolla på hajar som hajar en liten stund till ;-)

Igår var han jätteskrikig, inget hjälpte. Skrek i stort sett i 2½ timmar utan stopp, stackaren. Vet ej om det var magen eller värmen, tror det senare. Nova var jättevarm hon med och alldeles svettig. Lyckades trilla ur sängen så sen fick hon ligga inne hos mig, svalare med fläkten på.


Fredag

Precis varit och besökt en förskola här i byn. Det står nog mellan två stycken vi valt ut. Micke är där nu och kollar på båda. Jag var jättenöjd med den jag tittade på. Bra personal, bra bemötande, bra planering, tema, inne- och utemiljö, uppdelning mm =) Vi får se vilken det blir. Lyssnar man till Nova låter det "JAG VILL INTE GÅ PÅ DAGIS!!!"...men så är det inte hon som bestämmer heller. Hon är för liten för att veta sitt bästa.

Micke jobbar 13-00.30 idag. Philip ska åka till sin pappa, hämtas ska jag fråga om eftersom jag ogärna ger mig ut och kör med alla på eftermiddagen. Det slutar med att Nova somnar i bilen sen är hon omöjlig att lägga. Läggningen är min ikväll. Ska bli intressant =)

Vaknade 5 idag av en knorrandes Elliot som ej kom till ro. Nu är han inte täppt i näsan, det bara låter så. Hoppas inte han fått min kassa näsa men sånt kan väl inte vara ärftligt?

*Gäsp* börjar bli lite smått trött. Ska ordna lunch snart till barnen.

Fredag

Precis varit och besökt en förskola här i byn. Det står nog mellan två stycken vi valt ut. Micke är där nu och kollar på båda. Jag var jättenöjd med den jag tittade på. Bra personal, bra bemötande, bra planering, tema, inne- och utemiljö, uppdelning mm =) Vi får se vilken det blir. Lyssnar man till Nova låter det "JAG VILL INTE GÅ PÅ DAGIS!!!"...men så är det inte hon som bestämmer heller. Hon är för liten för att veta sitt bästa.

Micke jobbar 13-00.30 idag. Philip ska åka till sin pappa, hämtas ska jag fråga om eftersom jag ogärna ger mig ut och kör med alla på eftermiddagen. Det slutar med att Nova somnar i bilen sen är hon omöjlig att lägga. Läggningen är min ikväll. Ska bli intressant =)

Vaknade 5 idag av en knorrandes Elliot som ej kom till ro. Nu är han inte täppt i näsan, det bara låter så. Hoppas inte han fått min kassa näsa men sånt kan väl inte vara ärftligt?

*Gäsp* börjar bli lite smått trött. Ska ordna lunch snart till barnen.

Idag

Det blev Bjärred för lite glass på eftermiddagen med Philip och Nova. Väl därnere träffade vi på Sara och Claes med barn =) Barnen badade och lekte en massa. 3 timmar var vi iväg. Hemma hade det gått bra för Micke och Elliot =) Det känns bättre att ge sig iväg från honom nu, han skriker inte lika mycket. Med Philip tog det flera månader innan jag åkte från honom så visst gör jag framsteg? ;-)



Jag håller på för fullt med förberedelserna inför dopet. Mycket att tänka på. Det blir väl stress-panik som vanligt ;-) Nej jag ska försöka TA DET LUGNT så allt blir bra =)


sol o värme

Såja, nu vid 12 somnade Elliot! Hållt sig sen kl 7 ca när vi gick upp. Han käkade först 135 ml sen ytterligare 130 ml (!) Inte konstigt killen växer =)

Tvättat två maskiner med tvätt, barnen har ätit frukost och lunch, diskat, plockat, bäddat mm mm. Jag och syrran pratade om att hon skulle komma hit idag men hon kunde ej tyvärr. Trodde Micke skulle jobba kväll till 22 + att han var hos tandläkaren kl 8 imorse. Det hade blivit en superlång dag ensam med barnen men det visade sig att Micke kommer hem redan runt 15. Skönt =)

Inga planer alls för idag, vi tar det lugnt. Ska besöka en av förskolorna imorgon =) 

Det är sjuuuukt varmt, härligt! Man MÅSTE ju inte vara ute och sola. Det tar jag nästa sommar när jag har kroppen till det ;-)

Tänkte att det är bäst att testa dopklänningen på lillkillen så den passar om ca 2 veckor. Jodå det gör den, ska bara ha ett brett blått band. Kan ju använda Philips men kan vara kul att de har haft varsitt alla tre =)


Dagis

Vi har bestämt oss nu. Nova ska börja på dagis igen. Trodde aldrig jag skulle säga det men hon BEHÖVER dagis. Jag tror, i samråd med både BVC och dagispersonal att hon skulle må bättre av det samt att hennes utbrott kommer bli mindre om hon har mer rutin i sin vardag. Det är ju ändå "bara" 5 timmar om dagen tisd, onsd och torsd. Om vi ser till resten av familjen, inte minst Elliot, är det oxå bara positivt. Han kan få sova i lugn och ro utan att väckas av hennes utbrott etc.

Vi har ett par in mind, inte det hon gick på innan. Ska åka runt och kolla och prata med dem innan vi ansöker.

Dagis

Vi har bestämt oss nu. Nova ska börja på dagis igen. Trodde aldrig jag skulle säga det men hon BEHÖVER dagis. Jag tror, i samråd med både BVC och dagispersonal att hon skulle må bättre av det samt att hennes utbrott kommer bli mindre om hon har mer rutin i sin vardag. Det är ju ändå "bara" 5 timmar om dagen tisd, onsd och torsd. Om vi ser till resten av familjen, inte minst Elliot, är det oxå bara positivt. Han kan få sova i lugn och ro utan att väckas av hennes utbrott etc.

Vi har ett par in mind, inte det hon gick på innan. Ska åka runt och kolla och prata med dem innan vi ansöker.

Besök

Sovmorgon till 9, hade ställt klockan på 8.30 för att komma upp i tid OCH undvika skallebank. Det funkade =) Begav mig omgående till ICA med Nova för att köpa en kaka =) Sen blev det röjning här hemma, ja inget stort. Det vanliga, man plockar och plockar tills man blir gråhårig!!

Nu kommer strax Lotta, en kompis från Eslöv som jag ej sett på år och dag! Skoj att träffas igen =)

Today

Idag var vi först bara hemma och städade, tvättade och diskade tills 12.30 ca då Micke och Nova åkte på sitt håll (för att bada i Malmö) och 13.30 då jag, Philip och Elliot åkte på vårt håll, hem till Ebba och hennes familj på fika =) Philip och Ella lekte fint tillsammans, roligt =) Elliot var tyvärr inte speciellt nöjd med livet och ville mest bli buren men sitta ner, nej helst skulle jag stå ;-) Jaja, jag är van!

Efteråt blev det willys. Hann ej posta mina tradera paket idag. Jag HAR ju skrivit i mitt PM att jag sällan har tid eller möjlighet att posta flera ggr/vecka OCH uppmanat att läsa mitt PM. Känns som man har ryggen fri då. Hinner knappast allt jag vill hur jag än gör. Det känns som jag ständigt inte räcker till. Tyvärr. Tid till mig själv är bara att glömma, en dusch unnar jag mig varje kväll dock men jag hinner varken tvätta håret eller snygga till mig nämnvärt ;-)

Alla barn sover, eller iaf Nova och Elliot. Philip kollar nog på film i sitt rum.

Imorgon kommer Lotta M hit, skoj skoj =) Var sååå längesen vi sågs. När Nova var liten typ (!)


zzz

Nu ska jag lägga mig, försöka sova för barnen vaknar nog tidigt imorgon oxå. Imorse vaknade de 6.30 ca eller tidigare kanske. Elliot började knöla runt 5.30 redan, täppt i näsan. Jag sov vidare till 10.40. Fucking wonderful =)) Imorgon är det således inte min tur.

Funderade på Lomma zoo medans Micke sover vidare så blir inte morgonen så lång. Vid 14 ska jag och något/några av barnen till Ebba. Ska jag ha Elliot med mig så kan jag lika gärna ta Philip med mig för han klarar sig själv.

Hittat 2 orbitrek på blocket för 500 kr styck. Lagom pris?

Nä duscha sen sova.

Elliot 10 veckor gammal

Idag är lillkillen 10 veckor gammal =) BVC besöket visade 6450 gram och 62 cm. Stora killen!



Elliot



Nova



Philip



Den onde, bebisen, den gode ;-)



Jag väger 71,7 kg idag, med kläder utan skor...Någon som tröttnat på sin Orbitrek eller liknande så köper vi den gärna =)) Nu jävlar! Mindre än en månad till dopet.

Grillat

Idag började dagen ca 6.15 för min del. Gick upp 6.30 med alla barnen *tidigt* Vad är det för fel med att sova till 9 en söndag liksom ;-) Mycket bråk och skrik mellan Nova och Philip. Det är som att ålderskillnaden halkar ner till 2-3 år istället för de nästan 5 åren det faktiskt är. Iallafall så har vi fått en del slängt på återvinningen, Micke var där två rundor med diverse skit från förrådet + trädgårdsavfall. Nu ser trädgården lite bättre ut. Ska ta och klippa gräset imorgon, idag varken hann eller orkade jag. Övervarmt ju men nej jag ska inte klaga för snart kommer kylan igen. Somnat på soffan gjorde jag precis innan Micke kom tillbaka från återvinningen, ensam med TRE barn i huset. Då är man bra trött ;-)

Vid 16 kom syrran och hennes sambo Jocke hit på grill och snack =) Trevligt trevligt. Jag och syrran planerade lite inför dopet, hon ska hjälpa mig med tårtorna och maten. Jag behöver all hjälp jag kan få så det är mkt tacksamt =) Inte så man har all tid i världen med tre barn precis. Vill ha allt PERFEKT men vet att det är omöjligt. Bra nog får räcka och jag är glad om Elliot inte tokskriker i kyrkan som Nova gjorde. Alla som var där kommer väl ihåg? ;-)

Ni som fått inbjudan: GIVETVIS är era barn välkomna till dopet =)) Det är ju barnens högtid ♥

Ska visa kortet här, de kommer fram med posten imorgon

Framsida



Baksida



Kan rekommendera www.optimalprint.se =) 21 st kort för 170 nånting kr exkl kuvert och snabbt kom de fram trots att jag ej tog expressleverans (60 kr ca, dyrt)

zzz

Just ja, idag fick jag min första sovmorgon på 2 månader, sov OSTÖRT mellan 6-10 =)) Sååå underbart skönt var det! Imorgon är det Mickes tur =)

Nova har sovit 3 hela nätter i sitt eget rum =)

Imorgon kommer syrran och hennes sambo hit och grillar =) Najs!

Är hungrig, får ordna något nu. Sen blir det lite städ, disk och hängande av tvätt.

Idag



Mohahaha


Bjärred

Idag var vi på stranden i Bjärred istället =) Årets hittills varmaste dag sa Micke att det skule bli idag. Jo varmt varmt har det varit. Barnen har haft skoj, lekt och badat en del. Elliot låg under parasollen i vagnen och hade skydd från sol, vid och sand. Senare sket han ner sin pappa HAHAHA. Jag har bildbevis som jag ska visa er sen. Sitter vid nya datorn (Micke tror det är hans haha) så jag lägger över bilderna på den andre sen. (Philip kollar spidermanklipp på den nu)

Har en rörmockare i familjen ;-) Nej men Micke har bytat rör under vasken i köket för de läckte ju som ett såll. Nu ska ny blandare på plats och snart kan vi äntligen köra igång diskmaskinen med =)

Lilleman blev trött av värmen så han sover nu.

See you later med bilder =)

Mossbystrand

Lite bilder från idag. Orkar ej skriva så mkt, jag e totalt sönderbränd haha. Som vanligt då när jag varit en dag på stranden. Och nej, mina barn bränner sig aldrig. Bra jag som har dåligt skinn ;-) Elliot har bara varit i skuggan givetvis. Varit en heldag på Mossbystrand med barnen, mamma och syrran. Körde hemifrån 9 och kom hem strax innan 18. Många timmar!

Ska ta en öl strax och fira att det är fredag som alla andra. Ska lägga in lite på tradera oxå.




Bye for now =)


besök

Såja, röjt, städat, tömt diskmaskinen, vikt tvätt, städat toaletten mm mm. Elliot har haft det lite jobbigt inatt med nästäppan så han sover nu efter en flaska ersättning. De adra barnen leker där uppe. Vi väntar besök av Malin med barn kl 10. Jag håller på och tar fram adresser till alla de som ska få inbjudan till dopet. Känner en del stress inför det nu, det är ju SNART! Bara inbjudningarna går iväg så ska jag planera vidare sen med mat, tårta, kakor, bordsdekoration, band till klänningen mm. Sen ska han ha kläder efter dopet, Nova och Philip ska ha kläder och skor. Jag har sett en jättefin klänning på Lindex till Nova, 179 kr och den finns i ljusrosa och vit. Sååå söt och inget överpris. Philip kan ha en kortärmad skjorta oxå fixa jag nya byxor. Han har ett par svarta finbyxor men det är ju sommar så det känns varmt och...svart ;-) Jag har klänningen från Me&I jag köpte på partyt hos Evelina, stl M. Hmm, lär svälta fram till dopet OCH snöra på mig korsetten ;-) Nej det ska nog gå. Undrar vad jag väge nnu, var ju 73 för ca 2 veckor sen. HOPPAS vara under 70 nästa gång jag väger mig, ska ju helst under 60 oxå nån gång.

Micke försov sig idag haha. Det händer aldrig att han inte hör klockan, han hör allt typ. Han körde precis till jobb, skulle börjat 9.

NOVA HAR SOVIT HELA NATTEN I SIN EGEN SÄNG I SITT EGET RUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FÖRSTA GÅNGEN =) Vår tjej är stor nu. Hoppas nu det fortsätter. Hon bara stod där imorse uppe vid trappan med en kudde i handen ♥


Medaljongklänning mamma

från www.meandi.se