update

Såja, maten e klar. Pytti-panna med ägg idag, lätt och smidigt =) Redan diskat 2 ggr idag så jag kände att M kunde göra det efter middagen. Hoppas vårt mjuka vatten kommer tillbaka snart så vår diskmaskin kan göra jobbet åt oss som innan. Handdiska kommer man ju knappast varken hinna, orka eller palla sen!

Siffror från bm:

31/3, v 35+0

Vikt: 83,5 kg           (bara +0,5 kg på 2 v =) och sammanlagt +23,5 kg)
SF-mått: 33            (hoppat upp över kurvan i mitten igen =))
HB: 119                  (vill få upp det en bit över 120 iaf ifall jag förlorar en del blod sen vid snittet)
Bltr: 110/80            (inte konstigt med 2 ungar med sig ;-))
Fosterläge: Huvud, ruckbart
Fosterljud: 146

Var sen och skrev ut och postade brevet till läkaren. Hoppas nu han läser det oxå. Det gjorde ju inte den andre =( Ska nog faktiskt ringa och påminna!

Nu kommer väl snart resten av familjen hem, de har hämtat Philip på hans gymnastik. Så vet M var det ligger oxå. Vet inte om jag kan/orkar lämna och hämta fler ggr. Just nu känns det helt okej men för en timme sen kunde jag knappt gå pga sammandragningar och foglossning.


BM

Idag blir det BM besök 14.30. De ringde och ändrade tiden från en morgontid då M kunde följa med. Nu får jag dra dit själv med båda barnen. Jag har stundtals svårt för att gå, sätta mig, sitta, köra bil etc. Speciellt framåt eftermiddagen då kroppen varit igång en hel dag. Sover dåligt gör jag oxå. Klagar mkt ;-) Definitivt sista gången som gravid, detta händer INTE igen!!

Nova är ff inställd på vintertid, sover till 8.30 typ. Går inte och lägger sig 19-19.30 iofs men iaf 20.30 senast.

Ska fixa till mitt brev till läkaren, skriva ut det och skicka det idag så han har det tills nästa vecka.

Ska ordna påskris och grejs idag med.

zzzz

Köket e klart så när som på golvet som läggs i nästa vecka. Även hallen e klar förutom golvet och lite väggdekorationer. Jag har börjat så smått att göra badrummet lite mer trevligt. En stor badrumsrenovering är absolut inget vi har råd med nu. Snart är det dags att börja använda trädgården igen och shit vad den ser ut! Den har iofs aldrig varit prio 1. Snart kan man gå ut och sätta sig med en kopp kaffe, trevligt =)

Nu blir det att lägga sig. Idag gick vi upp 9, vaknade 8.30.

Klart

Såhär blev då stolen, pallen och sängen när de är färdigmålade. Nu vill jag ha bordet svart och stolarna vita!



Vårskor 100 kr på skokanonen stl 25 (hon har 22 i sina kavat vinterkängor...)



Prinsessan fick "klackaskor" av pappa igår =)



NU är datumet inställt ;-) Trodde jag gjorde det igår men tydligen inte.

Ska diska och röja nu strax sen blir det att fortsätta med kakeldekoreringen.

Mailade förresten en gynöverläkare på Varbergs sjukhus idag.

bauhaus

Vi måste göra oss iordning för att åka till bauhaus. Köpte två olika sorters dekorplast i svart. En blank och en matt. Den blanka har jag nu satt i fönsterkarmarna i köket och en rad på det vita kaklet. Ganska jobbigt så att förvandla allt till svart, det gör jag icke ;-) Inte så lätt att få det snyggt och jämnt heller men men. Den matta dekorplasten tänkte jag ha till väggdekorationer av olika slag. Klä om en byrå till svart t ex. Vi får se =) Bilder kommer sen!

Angela: Jo absolut, vi måste ses INNAN ju! Jag har bara lite problem att sitta/köra så långt nu i slutet. Har diverse krämpor tyvärr. Sliten kropp ;-) Men du är hemskt välkommen hit, jag är hemma! Kan hämta dig vid tåget!

Min flicka är hemma =)))



OBS! Datumet blev inte inställt så det är lite fel.


uppe

Lite frukost sen sätter målarverkstan igång igen =) Sista lagret nu. Ni har väl inte glömt ställa fram klockorna en timme? Min mamma påminde mig igår, jag glömmer alltid sånt annars. Tyckte det var precis vi ställde bak den en timme. Jaja =)

Later.

sova

Nej nu får det vara bra för idag. Är så trött =) Varit lite illamående under dagen med....vill inte spy! Hatar det! Tror det är för att bebis rör sig så mkt + att jag suttit lite konstigt nu när vi målat hela dagen. Philip saknar xbox:et som bara den, han har ockuperat datorn istället.

Mamma kom vid 11 typ, sen har vi målat i massor. Mamma tog spjälsängen i stort sett helt själv. Rätt tidskrävande med alla spjälor men snyggt kommer det bli =) Kommer bli jättesött med ett ljusblått bäddset sen! Mamma kommer nog imorgon igen. Ska ta alla sakerna en gång till imorgon. Sängen lär räcka 2 ggr men pallen och stolen kräver nog 3 ggr. Gjort 2 ggr idag.

Väntar på att min prinsessa ska ringa mig! Saknar henne så mkt nu...Fick ett mms där hon trillat och skrapat sig lite. Lilla gumman, hon e så klumpig. Precis som sin mamma ju ;-)

Natti

torr?

En mycket bra produkt:



Vi har bara testat den vita dock. Den andre ska vara ännu mer intensiv. Både jag och Nova har sjukt torr hud. Ett baddjur som hon är så är smörjning A och O!

Måla måla



Så är det tänkt det ska se ut när målningen är klar =) Just nu är allt obehandlat utom tripp trappen som är i lackad furu. Kommer kanske se roligt ut sen när den är vit och de andra i furu men vi (jag) har planer på att fixa till det med =) Man får ju börja nånstans menar jag.

Vaknade inatt och mådde illa, tänkte "Nej...jag orkar inte!" Efter en timmes tv-tittande blev det lugnt dock =)

Vid 10 kommer mamma hit och vi sätter igång målandet. Sängen ska sättas ihop mm.

Som det regnat inatt, härligt =) Jag har haft fönstret öppet. Kan jag inte när jag inte sover ensam, dvs aldrig då typ. Gillar när det är kallt =) Dock blev jag lite paranoid när jag tyckte nån var inne i sovrummet mitt i natten men det var bara rullgardinen som slog ;-) Som sagt, jag är inte van vid att sova ensam haha.

Lugn

Lugnet råder här hemma, precis som det borde vara med endast en 7 åring hemma =) Efter skolan körde vi ut till center syd för lite godisinköp. Det blev oxå 2 par mjukisbyxor och en tröja till Philip. Ta 3 betala för 2 på ica maxi ;-) Jag hittade ett par mjukisbrallor jag med, stl L på herravd (då vet man att man e stoooor haha) för överkomliga 99 kr. Har ett par jeans och 2 par andra mjukisbyxor men de sitter tajt och de kan man ju inte gå utanför dörren i. På H&M blev smink äntligen inhandlat, nästan helt slut sedan länge tillbaka samt 2 linnen och en kofta *välbehövligt* Linne + kofta är perfekt för jag knäpper bara 2 knappar längst upp så kan den vara öppen över magen ;-) En svart kofta behöver man alltid sen, ingen mammakofta utan en vanlig i min vanliga stl. Samma med linnena, såna lite längre oxå stl 38. Billiga med 49 resp 59 kr tror jag det var. Jag kan ju inte gå naken bara för att jag är gravid. På rusta blev det lackfärg i vitt högblankt. Kommer bli snyggt =) Tänkte först påbörja jobbet idag och slipa men nä jag orkar inte. Ska kolla på nån serie eller nåt =) Njuta av att kunna göra vad JAG vill!

Nova & co borde varit framme runt 16 tiden. Hoppas min lilla tjej är snäll mot killarna. De har ju tagit med sig xbox:et och förväntat sig värsta gejmarhelgen (haha) Philip saknar xbox:et btw....;-)

Nu är de på väg till Danmark

Nu har de åkt. Känns helt tomt. Alldeles tyst oxå. Jag saknar henne redan =( Det är lustigt det där, hur jobbig hon än kan vara så saknar jag henne så fort hon inte är hos mig. De senaste 2 månaderna har jag dessutom varit med henne i stort sett 24 timmar om dygnet. Min lilla prinsessa! De kommer ha skitkul och jag kommer få den avkoppling jag behöver. Min mamma kommer hit imorgon och/eller söndag och jag har Philip hemma i helgen. Annars hade jag dött av ensamhet ;-) Typ iaf. Philip åker till sin pappa torsd-månd i nästa vecka istället. Då får de sin tid tillsammans och jag har Nova att fokusera på.

Har idag ordnat en kurators-tid 1 april. Till en kurator på KK i Malmö, jag vet vem hon är =) Hoppas kunna öppna mig för henne så kan hon skriva nåt bra i journalen som läkaren sen tar med i sin bedöming. Annars finns det inte mkt hopp...Jo det skulle vara Varberg då. 18 mil norrut.



Snart iväg

Ringde psykologen som rådde mig att kontakta en kurator istället eftersom hon bara har hand om psykiskt sjuka människor. Får kalla mig frisk på den fronten än sålänge.

Detta är lite av vad jag och Nova handlade igår. Hon valde de rosa värmeljushållarna =) Vill ha tag i svart/vita kökshaddukar oxå.



Plastblommor =) Vi kan inte ha annat här hemma haha. Nya krukor med.



Målad brödlåda och minibestick som Nova ville ha =)



Mickes förslag (!) Han brukar överlåta typ allt i inredningsväg till mig...




Korg till nycklar och sånt grejs



Golvet vi (jag) valt =) 200 kr/m2 inkl arbete och spackling av båda golven minst 2 ggr. Vi räknar med ca 13 m2.



Nymålade =) Dags att ta dom igen nu innan avresa ;-) Hon vill alltid ha sina naglar målade!




Snart åker min lilla prinsessa!! Vi har packat kläder och grejer klart. Kommer sakna ihjäl mig. Samtidigt behöver jag denna tid ifrån henne, ska ladda mina mammabatterier ordentligt!

Lalandia

Varit vaken sen halv sex... Så mycket tankar i huvudet, det går inte att sova då. Nu börjar det bli dags att göra sig iordning. Philip kom upp vid 6, hoppas han orkar hela dagen i skolan.

Runt 12 åker lillan och Micke till Lalandia tillsammans med Johan. De kommer säkert ha jätteskoj =) Nova har pratat och längtat efter detta i ett par veckor! De kommer hem på söndag igen. Så länge har jag aldrig varit utan min lilla flicka men nån gång ska vara första gången!



ikea

Jag och Nova begav oss till ikea i förmiddags =) I början strulade hon lite men sen skötte hon sig bra så det blev glass efter korven =)

Hittade en del. Blommor, svarta krukor, miniglas, minibestick, värmeljus, värmeljushållare (nova som valde rosa då ju) väggdekorationer till hallen, kökslampa, hallampa och en liten korg till hallen (för nycklar etc). Tja det var nog allt. Sen pizza, äpplekaka och vaniljsås utanför kassorna =) Den äpplekakan är sjuukt god. En sån grej jag äter nu men inte sen ;-)

Målat de beige-aktiga krukorna vi har i köket samt brödlådan i trä. Det blev vitt.

Vi har käkat några pizza bitar och kl 18 är det dags för uppträde på skolan. Nova har LOVAT att sköta sig så jag tror på henne ;-) Ska gå dit så vi är där i tid, typ halv eller nåt. Parkering är det inte gott om på skolan.

Malmös nya ikea som nu är beläget på Svågertorp. Istället för i början av Malmö (från oss...norr) så ligger det strax utanför nu.



bilen

Att tvätta bilen i v 35 är inte skönt ;-) Men bilen blev snygg iaf så nu slipper man skämmas. Lönt att ha en snygg bil om den ska vara skitig liksom ;-)

Hört mycket positivt just om Varberg och planerade kejsarsnitt. Imorgon ska jag ringa dom.

Lämnat Phille på gymnastiken nu så ska han hämtas 18.00.




psykolog?

Samtalet gav inte så mycket. Hon var trevlig och så men trodde mina chanser var mycket små att få ett snitt beviljat. Hon pratade mycket om att det blir bättre och bättre för varje förlossning, drog upp fler risker mm mm. Precis det jag INTE är intresserad av att lyssna på. Jag vet inte om det är jag som inte är tillräckligt tydlig. Jag tänker liksom inte föda detta barnet den vägen. No way, aldrig, det händer inte!

Ringde kommunen precis. Kanske kan en psykolog hjälpa mig. Ett utlåtande till läkaren kan ju inte skada. Jag ska ringa henne kl 8 imorgon bitti. Fått samtal med läkaren på UMAS 7 april. En ökänd läkare kan man nog säga så vet alla som jobbar på KK UMAS vem jag menar utan att jag skriver ut något namn...Det BEHÖVER ju inte vara något negativt. H*n kan ju ha vaknat på alldeles rätt sida i sängen och vara på ett strålande humör då den 7 april. Men jag vill inte chansa mer. För detta är ett lotteri. Vissa får det så enkelt beviljat, andra får kämpa som fan. Jag börjar känna mig smått desperat nu =(

Skit oxå. Jag mår inte bättre nu.





SAMTAL

Om 20 min åker vi, jag och Nova. Hon håller på att klä på sig lite lämpligare kläder än klänning och supertunna tights (!) Och det verkar lyckas att få på henne fodrade mimmijeans och en tjockare tröja! Ibland är hon lättare att övertala än andra gånger.

Utvecklingssamtalet gick bra igår. Philip vill så mycket i skolan och ger sig in i det mesta. Han har fortfarande en del att jobba med. Läsningen sitter inte helt än. Korta ord är inga problem men längre är svårare. Inget som inte går att jobba med =)

Vi har precis lämnat Philip på skolan sen ville han hem 15 idag. En vecka kvar nu han får gå till 15 sen är fritids uppsagt. Skönt att slippa 1500 per månad =)


Ny baddräkt

En lila snygg sak med hello kitty blev det! Vi spanade på den på nätet imorse =) Hon tjatade även sig till en mjukiskanin...



Påskpysslat på ÖF



Lite bokstavspyssel oxå



Nu i eftermiddag.



Får lägga mig ner lite, Elliot har nog som mål att bokstavligt talat ta sig ut ur magen i förtid!! Han sparkar som om där vore all plats i världen. Aj! Det finns ingen plats alls ju känns det som!

vecka 35


golv

Just det, golvläggaren var ju här igår kväll och snackade och mätte. Vi kom fram till ett golv. Får såga av dörren lite i hallen för den tar redan i vid minsta gruskorn under (ungarna har hängt sig i handtagen...) Han ska ringa oss på fredag med ett totalpris när han kollat upp exakt det golvet vi skulle ha eftersom det inte var ett han hade med sig. Jag vill ha ett riktigt mörkt, eller iaf ett mörkgrått. Ett ca pris är 2500 krinkl arbete för golv i både kök och hall. Båda golven behövs spacklas minst 2 ggr eftersom det är klinkersgolv.

utvecklingssamtal

Inatt drömde jag att jag helt plötsligt inte var gravid längre. Jag hade fött barn men hade inget minne av någonting (!) Det värsta var att jag inte hade min son hos mig och ingen verkade veta var han var eller var jag skulle gå för att få reda på det! Min mamma och syster var där och vi åkte till någon vårdecentral (!?) Där fick vi tag i en BM som arbetade på MVC. Allt var så konstigt. Och hemskt för jag började ju mer och mer tro att någonting gått väldigt snett. Jag hade inte ont nånstans, kände mig som vanligt men var inte gravid. Mitt i allt jobbade jag på nåt café med någon jag kände för många många år sedan. Jag vaknade till slut och insåg att det var en dröm *tur* OCH jag är fortfarande gravid! Shit, det märks att man är i slutet av graviditeten nu, då och i början brukar jag drömma såhär skumt.

Nu är Philip i skolan. Ikväll är det utvecklingssamtal som jag och hans pappa ska på. 

Imorgon är det dags för snitt-samtalet. Försöker tänka positivt men efter allt som varit är det inte så lätt att tänka positivt. Men jag måste. Jag trodde helt ärligt att jag skulle ha ett datum i v 25 eller nåt. Idag går jag in i v 35. Sen på kvällen har Philip sin gymnastik.

På torsdag är det Rinnebäcksstjärnorna. Roligt såklart för alla barnen är så duktiga MEN att de alltid ska ha det på torsdagar då jag är ensam med barnen. Förra året var katastrof med Nova. Vill inte missa det heller men har ingen att lämna henne till. Kommer gå ikväll och får se hur länge det går.

Idag blir det annars att bara vara hemma och inomhus. Det är regnigt och vi har inga direkta planer. Nova hjälpte mig rensa ut alla pantflaskor igår så de ligger i bilen men längre kom de inte. Vi kommer nog panta de sen i samband med att vi hämtar Philip i skolan. Idag ville han hem direkt efter skolan. Han måste älska sitt spel =) Han var riktigt duktig med läsläxan både igår och imorse. Vi brukar läsa 3 ggr så det sitter. Han blir så stolt när det lossnar =) Matte har han så mkt lättare för men inte lika ofta läxa, vilket han skulle vilja ha =) Han är så duktig min store pojke!





 


ringa

Nu strax ska jag ringa golvläggaren och höra när han har tid att komma till oss.

Natten har varit skit. Som vanligt. Fattar inte varför hon håller på så. Vaknar ca 3 ggr per natt och skriker, som om hon drömmer. Ska leta efter en 90 eller 120 säng och ha i hennes rum så får en av oss ligga där med henne och den andra får ha bebis i vårt rum. Om hon väcker lillebror redan nu inuti magen så lär hon ju med all säkerhet göra det sen med...

Orkar egentligen inte åka till ÖF men vad ska man göra hemma hela dagen liksom. Imorgon är där ju stängt. Dagen blir kanske bättre lite längre fram.



soool =)

Såja, dammsugit lite och diskat. Känns mkt frächare här hemma då. Alla Novas saker (mest kläder) utspridda på golvet är undanplockat. Hon använder varje plagg nån timme sen hittar hon nåt annat att ha...Det går inte att tvätta allt direkt så jag bara viker det så får hon återanvända det tills det blir smutsigt ;-)

Det är sol och skönt väder! Har terassdörren öppen och in kommer vårluft =)

Nova har köpt rosa hello kitty nagellack på H&M idag =) Givetvis skulle det testas direkt och mkt snyggt blev det ;-) Det gamla rosa vi hade var flera år gammalt, lätt äldre än Nova själv haha.

Snart ska vi iväg.


hår

Såja tvättat hår oxå. Var ju hos frissan förra lördagen och inte tvättat det förrän nu. För vissa är det lång tid men mitt hår är inte vant vid att bli tvättat oftare än 2 ggr per vecka. Nu är det ju skillnad på att gå hemma och att t ex jobba (jobbar ju inom vården med diverse smittor) eller om man ska på fest. Då tvättas det oftare såklart. Jag skitar liksom inte ner mig här hemma ;-) Förresten är det inte bra att tvätta håret varje dag. Sen att jag plattar mitt hår utan värmeskydd, det är en annan femma haha. Inte bra men men jag gör mkt som inte är bra. Inte när jag är gravid kanske men annars. Man kan inte vara guds bästa barn alltid eller hur?

Dricker lite kaffe. Har minskat ner på kaffedrickandet rejält. Max 2 koppar per dag, ibland ingen faktikst. Dricker bara snabbkaffe, bryggkaffe smakar skit tycker jag =( Men fan vad gott snabbkaffe är =) Lägger man till en cigg så blir det ju bara bättre ;-) Sjukt att röksuget är kvar såhär 7 månader efter att jag slutat! 22 augusti på kvällen testade jag och då blev det inget mer med det.

Solen skiner, härligt! Känner dock inte för att gå ut eftersom det säkert är kallt och min jacka (ingen jacka jag har) går att stänga. Våren, var är du?!


grattis

Idag fyller Jane år =) Grattis!! Vi ska it lite senare. Först står tvätt på schemat, dock är jag bara med på vikandet.

Nova väckte Elliot i magen tidigt imorse *suck* Ser fram emot nästa helg då huset kommer vara bara mitt =)

Hittar inte mina niferex jag skulle tagit, hade 115 för 3 v sen. Inte så jättebra, speciellt med tankte på snittet då det är vanligare att man blöder mer. Med de andra har jag inte blött alls typ, 150 och 200 ml. Så det måste köpas + smink. Helt slut.


målat & bad

Nova är i badet och jag har fått målat ramarna. Har en stor i trappan oxå som är i trä, orkar inte ta den nu.

Hemmagjorda köttbullar och stuvade makaroner till middag, mucho gott.

Bebis är inte alls lugn i magen så att sitta, ligga, stå eller gå är lika obekvämt. Såhär har det varit med de andra oxå men sista veckan, max de sista två veckorna. Jag har ju mer än 5 veckor kvar....Fast 5 veckor är INGENTING egentligen. Det kommer gå snabbt (tänk att jag skriver det) Sen kommer jag säkert sakna magen (om några år eller så) men då ska jag komma ihåg att det är inte bara mys för det gör ont oxå och är obekvämt ;-) Mitt vänstra revben är t ex bockat efter min första grav och nu känns det jättemkt när jag sitter ner. Det tar emot när jag kör bil t ex och måste sitta ganska upprätt. Jag föredrar att sitta upprätt ändå för annars protesterar lillen om möjligt ännu mer ;-)

Snart ska Nova upp ur badet och sen blir det väl att vi går och lägger oss ;-) Min sovmorgon imorgon så jag får titta på tv eller nån film så jag kan sova till iaf 8 =)


fyndat =)

Nu är jag hemma igen efter 1 timmes loppis och en timmes köande i regnet innan jag kom in ;-) Synd min jacka är så dålig så den läckte in. Hoppas jag inte blir sjuk iaf.

Hittade en massa!

Till Philip: ett par gympaskor, ett par gummistövlar, 3 par byxor, 2 par tjocka tröjor
Till Nova: 2 klänningar, en väska, ett par ballerina skor, 2 par mjukisbyxor, en tjockare tröja
Till mig: en randig mammatröja

Pris: 256 kr =)

Tror det var allt. Nu är Micke och handlar mat. Najs att slippa ge sig ut i regnet igen. Sist jag handlade bar jag alldeles för tungt, inte alls bra. Finns ingen anledning när Micke kan göra det. Igår dammsög jag här nere och bara det är jobbigt men jag gjorde det försiktigt. Jag bär och drar rätt mkt på Nova fortfarande fast hon mkt väl kan gå. Så är det med strejkande barn.


loppis

Nu ska jag göra mig iordning så jag är på loppisen 9.30. Man ska ju vara där när de öppnar =) Lilla Novisen har inte feber men är hängig. Natten har varit ok, jag har varit uppe med henne på toa en gång sen har hon varit lite orolig och så. Micke har nog tagit henne en del. Vid 8 gick vi upp och hon har redan somnat här på soffan. Får kalla ner M innan jag kör.

Blir ingen gymnastik men dock willys idag.

feber

Lillan har lite feber =( Stackaren. ÖF är inte bara positivt utan det är ju som med dagis, en smittohärd oxå. Nu ligger hon här i soffan och sover. Både sovit middag och somnade tidigt. Lilla gumman! Dessutom har hon inte haft ett enda utbrott, inte skrikit. Bara varit världens snällaste =) Blir ingen gympa imorgon för henne. Vi får köpa lite extra gott istället. Ska ner om loppisen imorgon 9.30, Philip är i stort behov av kläder. Allra mest byxor men även tjocka tröjor, annat som t-shirts och underkläder har han massor av. Han växer så mycket den killen nu och sliter snabbt upp kläderna, speciellt byxor så nytt är inte att tänka på. Jo lite finare kläder då som används "kontrollerat".

Fan, inte har jag målat heller. Jaja, jag har ju hela helgen på mig. Min syster fyllde 26 år den 2:e denna månaden och nu på söndag är det dags för Mickes syrra att fylla lika mycket =) Lilla Jane!

Kommer lägga mig nu. Var uppe i natt efter att ha legat i en halvtimme och bara vänt och vritit mig samt väckt bebis. Eller så var det han som väckte mig. Jag tror det var han som väckte mig ;-) Iaf så är det fett omöjligt att sova när det ligger en stor bebis och rockar loss där inne! Det sjuka är att man kan precis ha varit och kissat så sparkar han på blåsan och vips känns det som man klämt 10 öl utan att besöka dass haha.

Måste tvätta mina stödstrumpor....sexy. Nej de är skitfula och det ska bli sååå skönt att slippa möget sen och vara som alla andra. Nova tycker de är snygga ;-) Det är såna stay-ups med silikon grejs längst upp så de inte glider ner. Så är det spets med blommor och när de var nya och hon såg dom sa hon "åhh kolla mamma, sååå fina!" haha. Hade svarta oxå men de använde jag så mkt på jobb och till slut gick det inte att laga hålen mer. Dessa jag har nu är bruna...blärk. Vill slippa dom så fort förlossningen är avklarad men jag tror inte det blir så lätt denna gången. Mitt ena ben är BAD, tyvärr. Och jag kanske borde beställa ett par nya....www.butik21.se Skitbra nätaffär för sådant =)

Natti på er.


syskonkärlek


Nostalgi


bilder


Hallen just nu, lite fler vita ramar



Magen idag:


snart

Jag saknar min gamla kropp....


hemma

Då var vi hemma igen efter lite påskpysslande på ÖF =) Nova målade en fin teckning som vi dekorerade med fjädrar i olika färger och jag påbörjade några tuppar. I onsdags gjorde vi en kyckling halvklar. På måndag får vi ta hem allt. Ska ordna lite påskris oxå, tror mamma har i sin trädgård så om vi ses i helgen kanske vi kan få lite.

Vad händer annars? Inte alltför mkt. Nova var jättetrött så hon sover faktiskt här på soffan. Det är ju fredag så hon kan vara uppe lite längre. Sååå skönt för henne nu alla andra dagar att inte stressa på morgnarna. Tror ingen av oss stressar faktiskt. Philip ska vara i skolan 8.15 så vi går upp 7, kan dra oss till 7.30 sen lämnar Micke för det mesta så kan jag ta det lugnt. Jag hämtar ju alltid istället.


På väg

Snart ska vi iväg till ÖF, stammisar där nuförtiden. Sånt går i vågor. Sen när man jobbar är man ju inte där alls eller sällan. Imorgon är det loppis där med start 9.30. De stänger redan 12.30 idag så ska jag hjälpa till att röja. Novas gympa börjar ju 10 imorgon så en snabbis inom hinner vi nog. Till hösten hoppas jag få plats att sälja. Har MASSOR av barnkläder. Nu när man inte han användning av tjejkläder så åker de först.

Nova sov i sina tights inatt, de vi hade lagt fram tills idag...Så att hon var klar liksom (?)

Philip är i skolan och ska hämtas 15 sen blir det att vi kör direkt till Oxie. Dvd:erna är på laddning så ingen bråkar på vägen. Philip brukar ju oxå somna men det är värre om Novis gör det. Roligare att kolla på film kan jag tycka.

Nu ska jag put my face on sen snabbröja här. Målning av ramar ikväll, måste bli av =)


tingeling?



Pappa sminkat som tingeling? I don´t know. Han klagar när jag sminkat henne haha.

Nu ska vi strax käka sen blir det lugnt efter uppröjning. Ska försöka hinna måla resten av ramarna. Packa lite tradera paket. Batterierna i vågen är slut...

bm update

18/3 v 33+2

Bltr: 110/75
Urin: 0
Fosterljud: 142
Fosterrörelser: ua
Fosterläge: Huvud, rörligt
Urinodl: neg
Vikt: 83 kg
SF-mått: 29

Ett litet hopp ner på SF kurvan men +12% på UL i måndags så inget att oroa sig för sa bm. Nej jag är sällan orolig. Litar på att lillebror växer som han ska och att allt är bra =) Detta är ju 3:e gången och jag har turen att ha två helt okomplicerade graviditeter bakom mig. Urinodlingen som vi tog förra gången var ok. Bra. Sammandragningar kan ju bero på att det är äggvita/havandeskapsförgiftning etc.

Vi pratade lite om förlossningen och så. Jag ska nog bre på mer med mina skäl till KS för att ha större chanser att få det beviljat. The struggle continues. Vi får se på onsdag efter samtalet vad oddsen är.

Var inom mitt jobb sen och lämnade mer papper till skadeanmälan. Så stressigt de har det. Jag är glad jag är hemma =) Jag sa att vi ses ju när bebis kommer =))

bm

Dags att dra till BM, brb!

ramar

Philip är i badet här bredvid mig. Ja jag har den bärbara med mig in på dass. Han kan ju duscha själv men jag vill gärna inte ha en sjö på golvet. Så jobbigt att torka upp det sen ;-) Nova är iordning och jag tror att Micke lägger henne just nu. De är där uppe.

Målat lite ramar under kvällen. Såna vanliga obehandlade i trä från ikea. Vita blev de. Har en del kvar så ska fortsätta imorgon. Sen målade jag mina tre havsinspirerade tavlor med bl a fiskmåsar på. De hade en ljusblå ram innan men är nu i vitt. Två till svart/vita foton har kommit upp i hallen sen ska vi ha de med färg i trappan men med vita ramar. Har nån i silver med och de får förbli den färgen. Rätt skoj (och väldigt behövligt) att göra iordning lite. Hemmet är inte prio 1 när man har två barn OCH båda jobbar heltid...

Philip var på sin gymnastik 17-18 ikväll. Idag körde jag hem om (och målade lite haha) Jobbigt att sitta på så låga träbänkar med en bebis i magen som oxå tror att det är gympadags ;-) Han tror nog seriöst att det är huuur mkt plats som helst. Det är det INTE kan jag meddela =) 

Hittade UL papper från när Nova var i magen när jag letade efter foton i ett skåp här hemma. Hon var -1% på sista UL som var i exakt samma vecka som nu med Elliot. Hmm, stora tjejen vägde ju sen 3842 gram. Iofs på BF+4 men ändå. Nu kommer jag ju inte gå över med denna lille så om jag får gissa så gissar jag på 3800 där en vecka innan BF. Sen får vi se om jag har rätt =) Längden gissar jag på 52 cm som Nova var. Min lille Philip var bara 49 cm lång och vägde 3190 gram men då i v 38+4. Ja spännande är det =)

Imorgon är det BM besök och Micke och Nova ska med. Första gången Micke är med förutom på VUL då i v 12 eller när det var. Nova har aldrig varit med denna graviditeten.

Sen händer inte så mkt imorgon, blir nog lugnt. Jag är hemma med barnen själv på kvällen.

Nu ska skrynkelpelle upp, läsas lite för sen ska jag kasta mig i sängen =) Sköööönt!!!







Nåt sånt tänkte jag sen. Vår trappa är ju inte vit nu men jag VILL ha den vit =) Sååå snyggt ju.

ÖF

Idag tar vi oss till ÖF. Var en vecka sen vi var där. Ska packa paket nu och posta innan dess. See U!

Nästan klara...

Ett till skoskåp ska upp bredvid spegeln.



Vet inte varför bilderna blev så dåliga...

Nu är det duschen sen bingen direkt. Disken springer ingenstans tills imorgon ;-)

utbrott

Såja hemma igen! My god vilka utbrott Novisen haft idag. Ibland undrar jag om jag verkligen skulle blivit mamma...Jag klarar ju inte av henne, hon är way too much just nu. Hon utmanar mig (oss) till MAX. Antar att vissa barn är så här och jag vet att det är helt normalt men just nu när man är höggravid så han man inte riktigt orken! Så här var aldrig Philip, det går inte ens att jämföra (och det ska man ju inte heller mn ni fattar...) Visst, han var busig och så men inte så här. Hon skriker för allt och inget man gör är bra fast man gör som hon vill (?)

Vi har iaf lyckats ta oss till Jysk för gardininhandling. Fått sålt ståbrädan för 150 kr. Städat och röjt här hemma.

Snart kommer M hem och då blir det att få upp hyllan.

Ny gardin



99 kr på Jysk, billigt och bra (har likadana gardiner i vardagsrummet men i panelmodell)

ännu mer fortsättning

Före



Efter (sen ska ju tavlor, gardiner mm upp såklart)



Korgarna



Kollar på hajar som hajar =)



Ja ursäkta renoveringsröran men det är ju så det blir när man håller på. Speciellt hos oss, vi har ALLDELES för mkt saker! Behöver verkligen rensa ut. Tänka köra en del till tippen idag när Micke kommer hem från jobb.

Philip skulle visst bada med skolan idag, ups det missade vi så Micke fick köra hem igen och hämta badkläder som jag snabbt packade ihop.

Har städat här hemma och diskat en MASSA så jag nästan knäckte ryggen, usch jäkla skit att vara så här stor och tung. Man orkar ju inget och ont gör det =( Slipdamm och färg lite överallt men nu är det mesta borta så allt kan komma på sin plats i eftermiddag.

Fått 2 neg omdömen på tradera. DÅLIGT att ej höra av sig INNAN via mail, telefon whatever för det första SEN för det andra är det BEGAGNADE barnkläder och man kan missa saker när man synar. DET har jag skrivit i mitt PM...som INGEN läser typ. SUCK! Jaja. Tur man kan kommentera omdömet och skriva en "förklaring". Jag hade liksom hellre betalat tillbaka pengarna och fått varan i retur. De där neg omdömena (för skitsaker) ser inte så bra ut.

fortsättning...

...på renoveringen. Första strykningen är gjord i både kök och hall.



Köksgolvet, som vi inte heller ska ha kvar



UL idag då bebis väger 2436 gram (+12%) och beräknas väga ca 3800 vid födsel (Nova vägde 3842 på BF+4)



Det mörka ovala är ett öga som är öppet ;-) Sen låg han och öppnade och stängde munnen =)



Tjockis v 32+6, + 22 kg.



Nya håret



UL gick bra =) Lillbebis är lite större än genomsnittet och en väldigt aktiv liten pojke. Snopp och pung var kvar ;-) Ville bara kolla haha. Svårt att få en bild på hans profil men det har vi från förra UL.

På IKEA blev det 3 st sådana med knoppar på som jag visade i ett tidigare inlägg så vi kommer ha 12 knoppar. Hoppas det räcker. Man behöver ju inte ha en MASSA jackor och skit framme. Igår åkte JÄTTEMYCKET upp på vinden. Hoppas vi hittar typ spjälsäng och sånt sen när det ska ner! Det blev två svarta korgar med, lite lägre än den vita jag hade på bild. Dessa kostade 59 kr st. Kommer bli kanon tror jag =)

Micke är på tippen och kastar de sönderslagna garderoberna. Vi hinner lätt måla andra gången idag. Vill ha upp hyllan mm oxå.




UL

Nu ska vi strax iväg på UL =) Philip är i skolan. Nova får vara hos faster Jane under tiden. När vi kommer hem igen blir det att fortsätta med projekt renovering. Jag ska ge mig på köket direkt eftersom där i stort sett inte är något förarbete alls. Hoppas få upp hylla och knoppar idag så ytterkläderna slipper ligga slängda överallt.

Later =)

Hallrenovering

Före:



Väggpanel rivs ner och de fula gamla garderoberna åker ut. Bakom hittar vi flera intressanta färger ;-)



Golvet jag inte gillar. Visserligen praktiskt men INTE snyggt.



Laga mat måste man ju oxå



Tänkte sen ha:

En vanlig svart hylla från IKEA, Nova har en på sitt rum som gör sig bättre i hallen.
 3 stycken hängare under hyllan

 2 stycken i vitt eller svart till vantar etc att ställa uppe på hyllan.  Bara hittat i vitt på IKEA. Blir en tur dit imorgon =) Sen har vi det nya vita skoskåpet. Mamma har ett till hemma hos sig vi ska få hit lite senare. Vita väggar och nytt golv =) Golvet blir av i nästnästa vecka för min kontakt hade fullt upp nu i veckan som kommer.

Imorgon ska köket oxå bli vitt men vi har sån minimal väggyta så det kommer gå snabbt!

Prinsessan

Nova kollar på Lilla Kycklingen just nu. Den går varm här hemma. Så har hon tagit fram prinsess lådan med prinsess klänningar, örhängen, halsband och jag vet inte allt ;-) Så ska det pausas och bytas om heeela tiden. Tjejig? Neeej inte alls!! Ohh my god för tonåren haha ;-)



  

Jag gav bort min sovmorgon...Det går ändå inte att sova med en vaken bebis i magen + att jag blir hungrig så fort jag vaknar till!

Philip kommer hem i eftermiddag/kväll =)

UL imorgon =)

Ont, det gör ont!

Tror det lutar åt plastgolv ändå. Känns som om målning ej håller i längden. Vill ju inte måla en gång i månaden ;-) Hittat ett snyggt från tarkett.



Tror plattorna är ca 10x10. Sen kan det lösläggas vilket underlättar enormt. Funderar på att ringa en golvläggare som la ett golv i min gamla 1:a för ca 6 år sedan.

Inte tagit nån bild på magen än. Eller håret. Satt ju 3 timmar hos frissan igår. 600 kr fattigare men då var det ½ priset. Är jättenöjd! Gjorde samma som sist. Ljusa slingor, färgade underhårt mörkt. Klippte en rejäl bit men det behövdes. Har bokat in ny tid om 12 veckor. SKA gå då =)

Räknade lite, om ca 6 v har vi bebis hos oss. Skönt! Har haft så ont i höger sida av magen nu de senaste dagarna. Som konstant håll och emellanåt har jag som krampsmärta (som kramp i vaden för er som haft det...typ alla väl) Värst är när jag vaknar av det på nätterna. Känns som jag bara sover 10 min på varje sida sen är det dags att byta. Tänkte att han kanske ligger fel. I säte eller mot någon nerv. Bra att det är UL på måndag. Då får vi en viktskattning med.

Nu ska Nova och jag snart gå upp och mysa. Vi kollar på hajar som hajar på femman =) Ohh jag gillar den sa Nova när den började ;-) Spelar in den till Philip. Har den faktiskt inte. Tycker vi har så mkt barnfilmer =)

mammajeans

Idag kommer en tjej och hämtar mammajeansen jag haft ute på tradera. Nova ska på gympa kl 10. Annars har vi inga stora planer för dagen. Micke är förkyld IGEN! Kör en maskin tvätt här hemma, så mkt redan och en vecka tills nästa gång.

Ska kolla vidare på om man kan måla klinker golven istället. Isf har jag och mamma nåt att göra om 2 veckor när Micke, Nova och Johan drar till Lalandia. Nova kollade på bilder och filmer därifrån igår och hon är helt såld! Haha, hon ÄLSKAR vattenland =)

frissan

Morgon! Jag ska till frissan idag, sist var i sept haha. Japp 2 ggr per år. Jag är SNÅL när det kommer till mig själv. Handlar hellre till barnen eller kläder till mig. Det duger bra att hemmaslinga och klippa lite själv ;-)

Efter frissan ska jag till willys och handla mat. Philip är i skolan, han ville hem direkt ich skippa fritids för att hinna spela lite xbox innan jag kör honom till hans pappa runt 16. Nova och jag ska ha tjejkväll eftersom det bara är vi hemma ikväll och imorgon kväll. Micke jobbar 19-00.30.

vikt

Såja, diskat och undanplockat. Precis som jag vill ha det ;-)

Nova har lyckats hålla sig vaken hela dagen och då vaknade hon innan 6. Philip gick upp efter 7 nån gång och har haft skoj idag på fritids. Tog vagnen och GICK till skolan innan. Skönt men jobbigt. Usch, jag är stor nu. Gått upp 22 kg så 82 kg väger jag. HATE IT...men men snart över som sagt.

Ska be Philip ta en bidl på magen imorgon så jag kan lägga in.

måla

Kanske kan man måla klinkergolv istället. Någon som gjort det? Blir ju mycket lättare. Frågan är hur hållbart det är. Det är isf i hallen och köket vi ska måla. Hittade en tjejs hemsida, hon hade målat klinkergolvet på sin gästtoalett. Jättesnyggt men mycket mindre slitage än i hall och kök.

Jag kommer (som det ser ut nu) att vara helt barnfri helgen i månadsskiftet och tänkte då ge mig på lite projekt här hemma. Inga stora men ändå. Sånt man inte kan göra med två ungar springandes överallt.

Vad är snyggast?

Vit eller svart? Nu är den i bok. Det är inte så snyggt tycker jag. De andra stolarna är i furu men de ska bytas ut till vita eller svarta (för jobbigt att måla) samt bordet ska slipas och målas antingen vitt eller svart.



Det märks att man är gravid på detta sättet med, då vill man fixa och ordna här hemma.






renovering?



Såhär blev det med nya skoskåpet. Vad tror ni om vita väggar och ett svart eller mörkgrått golv? Antingen plastmatta (enkelt) eller laminat i klinker look. Snyggt =)

Så kunde man använt samma golv till köket då det golvet oxå är trist gammal klinker.




bad

Usch Nova vaknar med gallskrik varje natt/morgon. Hon skriker Aj och Jag vill inte...Man får inte tyst på henne förrän hon hållt på ett tag. Nu var klockan strax innan 6 men inatt har hon oxå skrikit. Samma sak hon skriker på dagarna men nu vaknar hon så plötsligt så man funderar ju på om det är mardrömmar.

Imorgon har jag minann klipp o färgtid hos frissan! Inte varit och klippt mig sen sept (!) Slingor har jag gjort 2 ggr sedan dess men inte klippt mig. Kommer bara toppa imorgon ändå och jämna till. Kan bli skönt nu innan bebis kommer. Och för 500 kr är det helt i vår prisklass. Varken kan eller vill lägga ut över 1000 spänn på dött material som ju hår är.

Nu ska jag göra mig klar för att skjutsa Philip till skolan. Idag har han både idrott i skolan sen bad med fritids som han ska med på =) Fast jag är alltid lite nervös när de ska bada eftersom Philip inte kan simma än.

Micke tvättar just nu, välbehövligt så mkt som Nova protestkissat!!

bad

Usch Nova vaknar med gallskrik varje natt/morgon. Hon skriker Aj och Jag vill inte...Man får inte tyst på henne förrän hon hållt på ett tag. Nu var klockan strax innan 6 men inatt har hon oxå skrikit. Samma sak hon skriker på dagarna men nu vaknar hon så plötsligt så man funderar ju på om det är mardrömmar.

Imorgon har jag minann klipp o färgtid hos frissan! Inte varit och klippt mig sen sept (!) Slingor har jag gjort 2 ggr sedan dess men inte klippt mig. Kommer bara toppa imorgon ändå och jämna till. Kan bli skönt nu innan bebis kommer. Och för 500 kr är det helt i vår prisklass. Varken kan eller vill lägga ut över 1000 spänn på dött material som ju hår är.

Nu ska jag göra mig klar för att skjutsa Philip till skolan. Idag har han både idrott i skolan sen bad med fritids som han ska med på =) Fast jag är alltid lite nervös när de ska bada eftersom Philip inte kan simma än.

Micke tvättar just nu, välbehövligt så mkt som Nova protestkissat!!

skoskåp

Philip gillade gympan =) Redskapsgympa, samma typ som Nova går på. Idag var de bara 4 st. I vanliga fall 10 med Philip.

Varit på ÖF idag. Nova var tyvärr på ganska dåligt humör både där och sen när vi hämtade Philip på fritids så det slutade med att hon kissade på sig (som hon brukar göra när hon blir så arg) Sjukhusbesöket gick bra dock och min arm är så gott som återställd. Sjukgymnasten tyckte jag hade mycket bra rörlighet. Bra. Jag har som sagt inte legat på sofflocket direkt. Var inom Lidl sen och hämtade ett skoskåp mamma lagt undan. Jättefint och det är nu på plats i hallen. Passar in mycket bra. Ska fota sen när vi målat om hallen som vi ändå ska göra. Och den lilla väggyta vi har i köket. Vill ha det ljusare!

Det står Lalandia-planer på agendan om några veckor. Ja, jag ska stanna hemma =) Jag kan ju ändå inte bada för tillfället. Isf blir jag ensam hemma en hel helg! Snacka om egentid i massor. Men jag har planer på att måla bebis spjälsäng och Novas trip trap stol =)

Gick in i v 33 igår. Nu längtar vi efter vår bebis! (och jag längtar efter att inte vara gravid igen haha.....ALDRIG igen!)





paket...

Packar lite paket. Jag och Nova planerar ÖF sen blir det sjukan för min del. Vi har testat nya vagnen med overallen på så att et funkar ;-) Det gjorde det och hon satt bra. Var nöjd, det viktigaste =) Philip är lycklig för han stannar på fritids till 16 idag ;-)

Annars händer det nog inte så mkt här. En sak är säker: vi MÅSTE få vår diskmaskin att funka igen! Eller funkar gör den ju, det är fel på vattnet...

Barnvagnsaffärsrace =)


Nova blev kär i denna. Jag förstår henne. Coool! Rea nu, 895 kr på Babyringen. Kollade efter en till Philip, har bara en i min bil och skulle behöva en i Mickes bil med Fanns i "Cars" oxå fast till Philip väljer jag hellre en neutral i vanligt utförande. Nova får vänta tills hon är iaf 4 år med en sådan här. Priset var helt ok dock!






Kom hem med en sådan här enkel sak. Basson Mini Basic. Från baby-ringen för 298 kr. Lagt ut Novas Emmaljunga scooter nu för 600. Hojta till om någon är intresserad. Mycket som ingår.


;-)



Nu ska vi ut och shoppa, enligt Nova dårå ;-)

smink

Nu är Philip på väg till skolan. Han ska vara där till 15 enligt eget önskemål. Jag och Nova ska köpa lite smink idag. Jag behöver ny foundation och hon ett rosa nagellack ;-) Vi ska posta iaf 2 paket oxå.


animal rescue

Nu är barnen badade, disken diskad. Jag och Philip kollar på animal rescue sen blir det sängen. Inget mer bloggande för idag!

Philip har fått plats i gymnastiken på onsdagar så han börjar redan i övermorgon =)

Godnatt med er.

paket

Nu har jag fått iväg ytterliggare 5 små paket med Novas kläder.

Nova var med på macken innan när jag postade men Philip stannade hemma. Han tycker det är spännande + att han hittat en bra film han ville se. Han har oxå spelat King Kong på xbox en del. Jag tycker det kan vara dags att han är hemma själv korta stunder nu när han är 7 år. Jag har gjort det några gånger innan och jag är borta max 15 min. Jag låser dörren och han får INTE öppna för någon! Det har jag gjort klart för honom. Han får heller inte gå ut. Sen så ringer jag alltid upp min mobil från hemtelen så kan han bara trycka grön lur 2 ggr så når han mig snabbt. Ibland har han ringt bara för att kolla om det går =) Hur gör ni andra? När är barn mogna att vara hemma själv korta stunder? (såklart individuellt...)

Hittade ett laxpaket i frysen =) Nu är det tinat så gissa vad jag och kidsen ska käka?! SÅÅ gott =)

Har ringt fritids (igen...jag är så virrig) och skulle bara höra så det var ok att Philip stannar där till 15 nu mars ut. Jag sa inte direkt att jag är sjukskriven men när jag sa det så var det ju inga problem. Nu på onsdag ska jag till ortopeden igen för ett slutbesök så då kommer han ju stanna längre. Nova får jag ta med mig, hmm ;-) Jag tar dock INTE med henne den 24 mars till till samtalet. 

matildasamtal

Idag kom remissen med posten. Den 24 mars, om drygt 2 veckor ska jag på samtal hos en barnmorska i matildateamet. Spännande. 

To be continued... 


studiedag

Idag har Philip studiedag. Såg det i almanackan när vi käkade frukost. Vi är ändå uppe runt 7 så ingen panik men hade det inte stått hade jag skickat iväg honom. Har pratat med Philip och han vill gå på fritids till 15 nu mars ut under uppsägningstiden. Det har vi rätt till och betalar för. Förstår honom för Nova är verkligen inne i en inte så trevlig period. Då överdriver jag verkligen inte ;-)  *TROTS!*

Skulle ev till Evelina idag men det blir nog imorgon istället eller senare i veckan. Hennes lille pojke har nog nån form av magsjuka...Det vill vi INTE ha igen! Krya på dig Simon!

Ska posta tradera paket idag. Betala inom 3 dagar, mm visst. Vissa auktioner gick ut 3 mars och ff ingen betalning. Dåligt.

söndags skriverier

Ensam hemma med barnen =)

Nova är helt genomförkyld =( Så jobbigt för henne och så gnälligt det är. Min sovmorgon imorse blev inte av pga natten tror jag. Jag la mig i Novas rum inatt, sovit ostört med öronproppar. Jag behöve rverkligen sova, känns som om sömnlösheten kommer sen. Eller inte, jag har ju beställt ett barn som sover. Glömde det ;-)

Philip är hemma från kalaset. Han hade haft jätteskoj men tyvärr halkat på en isfläck när de letade efter godispåsarna precis innan jag kom. Stackare =( Men han verkar helt okej. Sitter och spelar där uppe nu. Här är lugnt och skönt hemma. Ska sätta Nova lite i soffan och plocka undan lite. Senare ska vi tända ljus, hon älskar det. Mysigt säger hon =)

Vi skulle träffa Evelina med kids imorgon. Får se hur det blir med det gumman. Om Nova är bättre imorgon så funkar det men inte annars tyvärr. Men det är hon nog =)

kalas

Hemkommen från en snabb shoppingtur med Philip. Blev BR, Gina och Din Sko. Saknar ju skosnören i mina gamla pumaskor men inte nu längre =) Vi avslutade det hela med två happy meal ;-) Philip valde lego åt klasskompisen W om han nu är på maskeradkalas hos. Han ska hämtas igen 15.30. Då åker Micke till sjukhuset hos sin mormor och stannar där hela kvällen.

Det är alltid så hos oss, nästan iaf att när man är och handlar till något kalasbarn så vill ungarna alltid ha något. Får den ena så måste ju den andre ha. Philip fick några figurer och Nova en liten docka. Hon säger att den heter Nova ;-)

Hann städa ur bilen lite snabbt sen kom Micke och Nova hem från badet. Hade sett fram emot lite egentid men jag hinner aldrig. Alltid något som kommer emellan. Ska börja prioritera vila framför alla "måsten", frågan är bara hur man gör.







stress

Usch jag känner mig stressad av detta med att inte ha ett datum än. Varför vill de inte hjälpa mig? Undrar hur det kommer bli. Går in i v 33 på tisdag. Veckorna går men jag vet inte något. Hör inget nytt. Ringde matildateamet i fredags men de svarade inte. Då ringde jag växeln som rådde mig att höra md förlossningen om de visste om de hade speciella dagar/tider då de jobbar (det är ju förlossningsbm som jobbar i matildateamet) Men hon visste inget. (?) Sa bara att nu har du ringt förlossningen och vi vet ingeting, du får ringa din bm. Jo jag HAR ju gjort det....Vet vem hon är som jag pratade med. Lönt att vara otrevlig liksom. Jaja, det ska nog gå vägen. Undrar bara vilken läkare jag ska prata med. Man vet ju vissa man INTE vill prata med iaf....

Jag är HELT övertygad om att detta är rätt för mig. Kan de inte bara göra som jag vill? Det är MIN kropp. Jag betalar gärna det oxå, inga problem. Skit Sverige funkar inte så. Tyvärr.

in need of nässpray

Nu ska jag snart iväg till apoteket. Får ta Lund, här i vår lokala håla är det stängt på helgen *fattigt*. Mamma åker snart hem. Jag har städat uppe och nere, jooobbigt. Usch jag fick såna sammandragningar och efteråt när jag vilat en stund högg det till. Jaja, så är det när man ska städa. Min kropp är inte vad den varit (eller ska bli ;-)) Som jag längtar tills mina operationer sen. Låter kanske konstigt att man längtar efter något som troligtvis kommer göra apont men vill man bli fin får man lida pin och jag är beredd att LIDA =)

Snart kommer oxå Sanna, Johan och Alfie hit. Vad vi ska käka vet vi inte än. Sen är det godishandling kvar oxå.


Best shit ever =)



gympapåse

Nu är det snart gympadags med en förkyld Nova. Hon har ingen feber och är som vanligt. Hon tycker det ska bli jätteskoj att Philip ska med och kolla. Vid 12 kommer min mamma hit. Sen ska det hinnas handlas, städas och tvättas. Helst innan 15. Yes, eller hur ;-)

Nova kallar gympan för gympapåse haha;-)

kväll

Kväll nu =) Jag är så trött. Upp 6.30 nu ett par morgnar i rad. Tuuur man inte jobbar längre, då hade jag ju fått gå upp 5.10. Hemska tanke.

Blir att lägga sig tidigt. Snart tror jag. Jag och Philip ska spendera lite lästid tillsammans.

ÖF

Mot ÖF snart men först posta en massa paket. Nova har precis klätt av sig IGEN! Denna tjej alltså. Hon är ju värre än sin mor brukade vara innan graviditeten. (Nu har jag inte så mkt kläder att välja på)

Ska samla ihop oss nu. Imorgon blir det besök av både mamma och Sanna, Johan och Alfie =) Sen ska vi hinna handla nån gång där med. Tänkte att handla varannan gång kan vara en bra idé. Isf är det Mickes tur. Han jobbar till 18 idag så idag hinns ingen handling med och jag handlar INTE med båda barnen. Sist handlade jag med Nova men det är ju att föredra att åka själv.

Läste en tråd på FL om uppdelningen i hemmet. Typ ALLA kvinnor tycker de gör mer än männen. Hmm, ett sammanträffande? Skulle inte tro det jag ;-) Här har vi delat upp städ/tvätt, matlagning/disk oxå handling varannan gång då. Fast i städningen (som jag då har ansvar för) ingår allt från dammsugning, moppning, bädda sängar, plocka undan, städa toaletter, storstädning. Ja allt. Sen tvättar Micke när han gör det, jag har lovat att inte lägga mig i och det gör jag inte heller numera. Lär ju bli en massa mer sen när bebis kommer. Men han valde det. Iofs inte så lätt för mig heller, höggravid (sjukskriven) och ska ha hand om all städning. Anledningen till denna uppdelningen är att vi haft en jävla massa tjafs om städning, tvätt mm. Det funkar inte längre att hjälpas åt med lite av varje (har det nånsin funkat..?)

Hur har ni det hemma?

Over And Out!

frikort

Varit och ordnat med frikort så nu känner jag mig som en pensionär ;-) Det är ju mest gamla som besöker läkare/vårdcentral så mkt att man får ett frikort. Iaf så har jag fritt nu t o m jan nästa år. Inte för att jag kommer behöva använda det. Det är noga uträknat (tror jag) att det är ca 900 kr man betalar per år. Jag har sluppit 200 kr iaf. Hade det inte varit för omgipsningen så hade jag hittills betalat 800 och således INTE haft frikort nu.

Sen var jag inom jobb med en massa papper om skadeanmälan + papper att fylla i för löne ang min inkomst nu till föräldrapenningen.

Ringde min BM Kajsa idag ang min remiss. Hon tyckte det var lite konstigt iaf att jag inte hört ngt alls. Det var i slutet av jan som hon skickade den. Är ändå i v 32 nu. Visst, det är ett mkt större tryck på Malmö (det vet jag) men ändå. Någon kunde ju ringt eller nåt.

Iväg

Idag ska jag in till mitt jobb, ordna med ännu mer papper osv. Får passa på när jag har lite egentid. Hade helst velat spara min egentid och ta ut den efter att bebis kommit men men ;-) Jag känner mig sjukt osocial när jag är gravid, ful och äcklig och vill verkligen inte ut in public och fika mm. Hallå jag är tjock och har ont liksom. Varje gång han rör sig skär det som knivar...Låt det snart vara över!

Jaja nog tjatat om det. Ska posta en tradera grej idag. De andra får vänta tills imorgon om de har betalat och om jag har tid då.

traaaadera

Såja hemma igen och bevakar mina auktioner. 11 st avslutas idag och en i söndags men ff inte fått betalt för den. Jag brukar skriva att jag vill ha pengarna 3 dagar efter avslutad auktion. Det borde man hinna. Man vet förhoppningsvis vad man budat på.

Vi har käkat lite kyckling och pasta och nu kollar kidsen på tv. Fick ett samtal från FK, de undrade hur det var med mig (!?) I själva veret vill de kasta ut mig på arbetsmarknaden. Men det går inte hur gärna jag än vill jobba för det vill jag. Sen går min HP på, det var det hon ville höra med mig om för hon hade inga uppgifter (!) på om den beviljats eller ej.

Idag kommer spekulanter på moppen, hoppas de köper den. Ytterligare inkomster.

ÖF

Nu ska vi åka till ÖF. Jag var tvungen att sköta mina auktioner på tradera först ;-) En del går ut idag runt 13 och framåt. Har spritt ut dem lite så man inte har allt på en dag sen och alla som betalar in pengar samtidigt.

Nova har nog bytt om 5 ggr redan...Hon kan inte bestämma sig och det sitter inte bra och inte det heller. Sen hittar hon vad hon vill ha men då är det totalt omatchande haha. Men jag har slutat lägga mig i. Förutom när det är fotografering, kalas och så.

Farbror blå på besök ;-)



hehe

Ungarna tyckte det var stencoolt med polisbil ju. Ja mamma ska med köra sån sen, det vet dom om ;-) Ska bara övertyga Micke om att det är en bra karriär för mig och inte alls som jag utsätter mig för onödig fara.... Philip fick slå på blåljusen med, grannarna stod i fönstren och undrade vad vi nu hittat på. Inte sååå ofta det händer nåt på vår lugna gata ju. Det var farbror Johan som var på besök här ikväll. Han och Sanna som ju är faddrar till Nova.


Förresten, går in i v 32 idag. Nu går det undan, skööönt. Inget datum än dock. Hmm...snart börjar man ju känna sig lite smått stressad. Än finns det tid ändå.

Mamma, tvätt tid är bokad kl 12 på lördag så kom du då =)

Nu är det nannedags här på soffan. Shiiit vad sent jag är uppe för en gångs skull. Kollar givetvis på tv4 fakta ;-) Novis ligger här bredvid.

Grattis sis 26 år =)


Grattis syster som blir 26 år idag!





Lillan igår innan avfärd till ÖF



I storebrors gamla puma skor =)



Hon läääängtar efter eget långt hår ;-)



Vår lilla rosa prinsessa =) Love U!

update

Trevligt med en fika =) Nu är det uppröjt här och snart kör vi och hämtar Philip i skolan. Jag längtar efter att vara ute och GÅÅÅ. Orkar inte gå så långt alls =( Inte ens till skolan 5 min bort. Eller ja nu höggravid tar det mig minst 15 min... Näää VÅR vill jag ha och att lille bebis ska titta ut så fläsket kan brännas bort med hjälp av långa promenader och en orbitrek som ska införskaffas. Många har väl en sådan nuförtiden? Hur är de, bra/dåliga??

Tvättade håret imorse. Är i desperat behov av att klippa mig men alldeles för snål för att gå till frissan ;-) Ska hemmaslinga håret en gång till innan bebis kommer ut. Sen hinner man ju inte sånt typ.

fika

Klockan ringde kl 7 och jag var ju inte jättepigg direkt men men. Var nog uppe 1½ timme inatt sen vid 3 stängde jag tv:n. Kollade på tv4 fakta varvat med animal planet. Rätt så bra program sådär mitt i natten.

Idag ska Isabelle komma förbi vid 11 på en fika. Jag har nog läget under kontroll här, ska göra en jordgubbspaj senare och städa undan lite.

Annars inga direkta planer för idag. ÖF imorgon igen men idag håller de stängt.

Nu åker Philip till skolan så hämtar vi honom senare.

mitt i natten

Jaha då sitter man här igen, mitt i natten och borde verkligen sova. Japp, det är Nova som håller mig vaken. Nu sover hon. Såklart. Men hade så svårt med andningen så det var lika bra att gå upp. Hon somnade så fort jag la henne i soffan. Då blev jag hungrig så nu har jag käkat rostade mackor och druckit thé, gott iaf =) Både bebis och jag blir ju hungriga så fort vi vaknar.

Ska surfa runt lite sen måste jag sova. Det är ju en dag imorgon med och den pausar ju knappast bara för att jag är uppe på natten.

ÖF

Nu ska Nova och jag iväg och tanka bilen innan vi drar till ÖF. Körde Philip till skolan innan. Har lovat honom att efter skolan ska vi åka tillbaka till ÖF så han får vara där en stund. De har öppet till 16 idag. Jag har hunnit diska, bädda, städa och plocka, städa toan där uppe mm mm. Det känns som jag är anställd städerska här hemma, synd lönen uteblir ;-)

Annars inga planer idag men det kan ju räcka. Ska ringa min BM idag och höra lite om hon kan skynda på min remiss eller nåt.

Dopplern på tradera är såld nu. 155 kr gick den för. Ed Hardy kepsarna är uppe i över 300 kr båda två. Sen är det mest småsummor för skor och Novas kläder.

Jag var med i en budgivning igår om sååå fina hängslemiddjeans och vanliga muddjeans från POP. De blev alldeles för dyra för vad jag ville ge men ändå. Hade ju suttit perfekt på Elliot. Finns massa kopior för en betydligt mindre peng.

We´re off =)