Ensamma hemma

Jag och de minsta barnen är ensamma hemma. Micke är inne och jobbar idag. Han har ju semester denna veckan och två till men håller i "Skate-O-Rama" på sitt jobb och det är idag.

Elliot sover i gungan och Nova kollar på Bernard & Bianca =) Hon har varit uppe på Philips rum och rotat rundor...Fick låna hans spelkulor OM hon inte blir av med dom. Han är ju inte hemma och det är inte poppis att gå in där och leva runt. Jag städade upp lite snabbt på bådas rum innan.

Inga direkta planer för dagen. Behöver nya Minifom droppar till Elliot och idag är det inte öppet här i vår by. Får bli Lund eller Lödde.

Imorgon är det Mors Dag =) Mitt 9:e år som jag firar. Räknar med 2002 då Philip låg i magen, tycker man är mamma redan då man är gravid. Imorgon skulle jag vilja åka ut till min mamma och fika och kanske till Mickes mamma med. Tycker det är roligt att göra något sånt på Mors Dag. Vi mammor ska uppmärksammas tycker jag. Ja papporna med men det blir i november på Fars Dag. Den 11:e om jag inte mins helt fel.

Igår hade Nova och Celine en rolig lekstund på förmiddagen hemms hos dom. Min syster fick hämta mig där, hade gått dit och sen började det ösregna. Senare på eftermiddagen blev det riktigt fint väder igen =) Sanna, Johan och Alfie kom hit och vi åt pizza allihopa tillsammans. Min syster lämnade av lite "lammöron", en marktäckande växt som det blir rosa blommor på.

Tack Sanna, Johan och Alfie för de fina presenterna till barnen =) ♥Jättesnällt! Nova använder "tightsarna" idag med och lär göra det flitigt framöver =)

Bilder kommer.

Vår dag

Efter en månad, 15 cm. Mitt allra finaste ärr =) Inte så snett som det ser ut, jag drag upp hängmagen lite ;-)




Mys



Utelek



Minen ja men kolla de snygga strumporna i klack-skorna ;-) Outfiten i övrigt är annars klockren; dans/gympadress, tights, strumpor och kofta =)



*PANG!*



Fina killen höll sig inomhus



Varit på en promenad med Elliot nu på kvällen i det fina vädret. Kom ut lite för sent, solen höll precis på att gå ner. Innan dess tog han ett bad och jag läste tre böcker för barnen som Philip haft med sig från skoland bibliotek =)

Nu är det dags för Unga Mödrar ;-) Somnade igår ju, vaknade vid 2 eller nåt och då var datorn igång...

Imorgon förmiddag blir det lek hos Isabelle för Nova och Celine sen kommer syrran runt 12 =)


Intressant



SEAT ALTEA XL

Lite större än min lilla Ibiza. Väntar på samtal från en bilfirma =)

"Fint väder idag"...

...som Nova säger =) Idag ser det ut att bli riktigt fint väder =) Härligt! Vi planerar att åka till djuren på Lomma Zoo igen. Rätt nära och gratis, sånär på några kronor om man vill mata djuren (1 kr=en näve pellets i automaten)

Lillen ligger på mage i soffan och sover. Magläge har varit en favorit för alla mina barn. Själv sover jag helst på mage =)

Dags att klippa gräset igen. Tror jag ska gå ut direkt istället för att sitta här inne och uggla =)

snart sova



Lillen nannar efter både massa amning + ersättning så jag borde verkligen kalla på John Blund =) Vill kolla klart på unga mödrar först. Det finns 4 nya avnitt och jag tänkte se alla men ångrade mig när jag såg vad klockan var.

Var på ÖF innan idag, uppskattat av Novis. Senare efter middagen var jag och Isabelle ute och gick "Furulundsrundan" i 2 timmar =) Skönt men aj vad jag kommer ha träningvärk imorgon, känner det redan haha. OTRÄNAD!!

Godnatt ♥

Elliot 1 månad!







Bilder

Såja nu kommer bilderna från idag =)







Han är ju en kopia av sin storasyster men även lik Philip som bebis =)


Mor & Dotter Dag

Idag har Nova och jag haft lite egen tid =) Först var vi ute i sandlådan här hemma (som varje dag typ) sen blev det en tur till Lomma Zoo och slutligen till lekplatsen i Furulund. Vi har haft riktigt roligt och det var längesen jag och Nova gjorde någonting bara hon och jag. Sånt behövs =) Philip är lättare för han får inga utbrott så han är inte så fysiskt krävande men eftersom han går i skolan så finns det mindre tid. Vi hämtade Philip i skolan på vägen hem. Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit på NovaLund. Hittade den där gördeln/korsetten på Lindex. 199 kr är ju helt ok. Skulle vilja köpa mig några bra BH:ar och nya underkläder + massa annat men tyvärr säger ekonomin något annat. Jag har ju en MASSA kläder men de passar inte riktigt än och det är ju NU om nån gång man vill ha nya kläder. Inom H&M oxå för en sminkpenna och gick förbi lite plagg på rea. Hittade en tunn tröja för 100 kr, satt t o m snyggt så jag kunde inte låta bli. Inte som om man har så mycket dyra intressen som kostar pengar just nu så det kändes ok.

Nu är det mat, bilder kommer =)


Elliot 4 veckor =)

BVC-update

Vikt: 4650 gram
Längd: 56 cm
Huvud: 37.3 cm

Min vikt: 77 kg = -11 kg (19 kg kvar)

Slarvat lite med promenaderna på senaste tiden. Det är sp mkt på kvällen som ska göras. Får lägga det tidigare på dagen. Går ju allra helst helt ensam med hög musik i öronen så ingen riskerar att vakna i vagnen/hoppa av vagnen.

Vill köpa en gördel på Lindex. Nån som har erfarenhet?


bvc mm

Nova hade feber igår stackaren, idag har jag inte tagit tempen än men hon är sitt vanliga gamla jag och inte fått alvedon sedan igårkväll/inatt. Blir inget öf iaf, vi sparar det tills på onsdag. Micke är på jobb och målar och Philip är i skolan. Nova springer ut och in i trädgården med alla sina vagnar + sin egen sulky. Pratar med grannkatterna som sitter i uterumsfönstret ;-) Elliot sover i gungarn.

Igår fick han ett riktigt skrikanfall (!) Jag körde ett ärende in till Malmö vid 17 och när jag kom tillbaka hade han skrikit hela tiden typ =( Magen. Jag (vi) är sååå rädda att han ska få kolik som Nova. Nu gick det ju över efter en del bärande. Stackaren. Inatt och idag har det varit bra. Han är så go vår lille pojk =)

4 veckor idag och en månad gammal på onsdag. Stora killen.

BVC besök i eftermiddag.

Ska ut och köpa nappar till aventflaskan jag har. Kom på att jag har ju en liten flaska till pumpen som jag ej fått sålt än.


Bilder från kalaset

Stora födelsedagsbarnet Simon



Fiskedamm =) Liam, Lucas, Nova & Evelina



Glad kalastjej



Fina storebror Lucas



Gottebordet =)



Kids!



Presentöppning



Min fina älskade dotter



Vi hade jättetrevligt på kalaset och så god fika det var =) Jag ammade Elliot när Nova kom och sa "Mamma, det är tårta NU!" haha. Eller som hon gick och sa hela dagen "Mamma, jag änkar (älskar) dig!" =) Tack för att vi fick komma, Evelina =)

Novs har lite feber faktiskt. Hon var rätt klängig och mammig på kalaset vilket hon inte brukar vara men jag tänkte att det var pga att det mest var grabbar där ;-)

Nu är det way past bedtime! Natti!

Mormor

Jag och Elliot kom hem sent ikväll, ca kl 22. Var en sväng hos mamma och där var min moster redan sen köde jag henne hem =) Underbart väder! Min mamma bor ju ute på landet på riktigt. Kävlinge är ju oxå på landet för en inbiten Malmöit som mig men där ute är det nästan helt tyst. Ja förutom en envis fasan ;-)

Handlade på willys innan idag. Ni som flaskmatar/flaskmatat nyfödda, vilka flaskor är bäst?? Vi har först kört på vanliga (typ esska) för att vi inte visste om Elliot skulle komma att acceptera flaska. Iag köpte jag en MAM Anti Colic och den var succé ikväll =) Elliot satte inte i halsen en enda gång och verkade inte svälja ner någon luft heller som han annars gör i massor både vid amning och flaskmatning. Minifom hjälper honom att få ut luften igen som tur är. Det fanns bara en sån flaska och den var i rosa så nu har han två sådana för jag hittade Novas gamla som hon fick av farmor när hon var liten. De andra vanliga flaskorna kan han ju ha att dricka välling ur när han blir 6 mån ca.

Imorgon är det dags för Nova att gå på kalas =) Hon är såååå stolt över det ;-) See U tomorrow Evelina!

Nu är ju klockan jättemycket och jag är riktigt trött. Bäddat på soffan eftersom det är mycket närmre till allt här nere + bredare "säng" =)

Lite nya bilder

"Tack Evelina för nappen, jag gillar den!" säger Elliot



Gipsavtrycken från 17/5



Nya grillen =)



Söte



Första kalasinbjudan och hon är sååå stolt =) (ville bara inte vara med på bild haha)


freitag

Nu ska vi iväg till ÖF en runda. Premiärgrillade på nya grillen igår =) Korv, fläskfilé och lax! Riktigt gott! Sen blev det Me & I party hemma hos Evelina. Jag och Elliot var inte hemma förrän 21.30 ;-) Då hade Philip en fästing som skulle plockas (!!) Fick bort nästan allt så nu får vi hålla lite koll på det.

Bilder kommer senare!

Iväg

Nu ska jag och Elliot snart köra bort till Gryet och hämta Evelina. Hon är säkert supernervös stackaren =( Kommer ihåg hur jag mådde den dagen för över 10 år sedan när jag tog mitt körkort. Inget man vill göra om direkt. Jag var inte ens så nervös inför snittet när Elliot föddes och inte vid de andra förlossningarna heller för den delen.

Igår kväll var jag och Unni ute och gick en sväng, som old times när även vi bodde på Gryet. Trevligt, det får vi göra om =)

Micke och Nova är iväg och köper en ny grill + tankar sen ska de hämta Evelina i Landskrona för jag ska på utvecklingssamtal i skolan 13.25. Synd att hon ska behöva ta sig hem själv alt vänta till 14.30 ca.

Me & I party hos Evelina ikväll, ska bli skoj =)

På söndag är Nova bjuden på Evelinas sons 3 års kalas =) Hon är sååå stolt och visar inbjudningskortet för så många som möjligt =)

Nybytt och nytankat bebis så nu drar vi. Förresten så tar Elliot de alldeles runda napparna allra bäst och VAR finns de då. Inte på varken ICA eller Konsum här i byn iaf....

Snart sova =)

Idag har ingen promenad hunnits med. Eller det har det väl men jag brukar ju ut och gå på kvällen, tycker det är mycket skönare och just ikväll har det varit fullt upp.

Kom hem med Philip och hans klasskompis J runt 20 och sen skulle det handlas matsäck tills imorgon när de ska till Lund, ätas och läggas. Nu sover Elliot oxå så ett snabbt avsnitt av unga mödrar http://www.kanal5play.se/program/unga%20mödrar%20danmark (min nya hobby haha)

Imorgon har vi inga direkta planer, kanske öf så Nova får leka av sig lite. På torsdag ska min snälla väninna Evelina http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1054391 köra upp! Du klarar det gumman ♥ Jag har erbjudit mig att köra henne dit så hon slipper oroa sig för att hitta, passa buss/tåg tider mm. Klart man ställer upp =) Inte så ofta man kan det när man jobbar och ha fullt upp med allt annat.

Börjat med minifom till Elliot, han sväljer en hel massa luft när han äter, speciellt vid amning och jag tycker redan det blivit mindre kramper och mer fisar haha. Synd om dom när de har ont ju....På Nova hjälpte inget sånt tyvärr.

Nä unga mödrar var det sen en dusch för jag blev lite nerkräkt innan ;-)

Mer bilder

Lördagsgodis-dags =)



Nova till vänster & Elliot till höger. Båda 8 dgr innan BF, men sen gick jag över 4 dagar med Nova och Elliot plockades ut 7 dagar innan.  Två magor som Nova säger om dem ;-)



Sussar så sött =)



Mysigast av allt =)



Vår fina lillebror



3 veckor gammal hos storasyster =)



Skrattar =)



Underbara trots ;-)



Igår hade jag ju namnsdag och i brevlådan låg ett grattiskort från svärmor, tackar tackar =) Och tack för sms-grattiset från min egen mamma =)

I söndags var mamma och syster ju här. Ja och syrran rensade lite i trädgården, klippte gräs mm. Vi har planer på att såga ner skit trädet på framsidan och plantera något marktäckande samt ha blommor i krukor. Något mycket enkelt men ändå snyggt. Lättskött framför allt =)

Idag ska Philip på kalas på busfabriken i Hbg. Micke kör upp så hämtar jag dom sen, vi kör en klasskompis oxå. Det kommer bli skoj för dom =)


öf

Nu är det dags att ta lilleman med mig upp och lägga mig. Alla andra ligger redan och barnen där uppe sover forhoppningsvis. Jag och Nova tog en tur ner till Netto innan, snabbkaffet var slut ;-) Jag försöker verkligen komma ut och gå minst 30 min varje dag, kväll brukar det bli. Har tagit Nova med mig i vagnen nu de senaste gångerna. Hon har snällt suttit stilla dessutom =)

Var på ÖF idag med Elliot för första gången =) Micke gjorde en "kroppsdel" till tusenfotingen som slingrar sig där längs med taket. Har gjort på de andra barnen med så nu sitter de tillsammans alla tre =) Gjorde gipsavtryck oxå! 3 veckor blev prinsen idag, snabbt går det!

Bilder imorgon, nu orkar jag ej ;-)

Natti!

söndag

Idag är det lugnt. Natten innehöll inte så mkt sömn men men så är det ju =) Snällaste lilla bebisen har vi iaf ;-) Han är så lugn fortfarande *peppar peppar* =)

Idag, lite senare kommer nog mamma o syster hit. Micke tar de "stora" barnen till badet sen kanske något mer så jag kan vila mig.

Later.

Bildbomb


Underbara älskade



Unni & Bastian var på besök ♥ Tack för de fina presenterna till barnen =)




Nästan sommar =)



Syskonkärlek =)



Faster & farmor på besök




Liten, så liten =)



Besök av Claes, Sara, storasyster Astrid & deras lille Hilding bara 6 dagar äldre än vår Elliot =) Tack för de fina presenterna ♥



Söta storasyrran =)



Ipod is the shit ;-)



Ja, bilder säger ju mer än 1000 ord men vi mår bra alla och resten av familjen verkar ha tagit sig igenom förkylningen dessutom =) Jag och Elliot är hemma och de andra är och handlar lördagsgodis. Inget sånt för mig ;-) Imorgon kommer nog min mamma och syster hit =)

Elliot 2 veckor

I måndags blev så Elliot 2 veckor redan =) Stor kille nu men tyvärr fortfarande täppt i näsan. Denna natten var inte jätterolig eftersom ha har så svårt att äta och sover inte mer än max 30 min i sträck. Hoppas snart det ger med sig.

Micke och Nova är på öppna förskolan nu. Jag hade så gärna velat följa med men jag vill inte dra ut Elliot än och vädret idag är rena ösregn/storm. Roligare väder kan man ju ha.

Igår var det fint, då gick jag till bvc. Lilleman hade då gått upp till sin födelsevikt + 40 gram alltså 4040 gram =) 54.4 cm så växt en ½ cm på dessa två veckor. Jag har rasat 10 kg, najs. "Bara" 20 kg kvar då ;-)

Imorgon kommer Mickes familj hit och på fredag kommer Unni och Bastian =)






Bilder kommer, kortläsaren jävlas med mig =(


Besök

Såja, nu är det läggdags =) Elliot sover i sin vagn, Philip har precis gått upp och Nova läggs av Micke. Haft besök av mamma, min kusin, hans sambo, min moster, min syster och hennes sambo. Tack för alla fina saker och den goda fikan =) Fullt hus med andra ord och full rulle på ungarna, ja inte Elliot då. Han är fortfarande lugnet själv. Han har börjat käka mer och oftare dock, kommer nog bli e riktigt stor kille =)

Fick ju för mig att jag skulle börja röka igen och gjorde så den dagen vi kom hem från BB (28/4) Ingen ursäkt till varför men denna graviditeten har jag LÄNGTAT efter en cigg sedan den dagen jag slutade röka (21/8) Sjukt egentligen att suget aldrig försvann denna gången. Nåja, nu har jag hållt på några dagar och nej, det är givetvis inte värt det när man har en liten bebis och dessutom ammar. Vi lägger ner, Micke med. Jag kommer nog aldrig sluta röka helt för det är verkligen min grej, hur jävla dumt det än är. Men tills vidare är det slut.

Imorgon är det redan 2 veckor sedan Elliot föddes! 2 veckor som snabbt blir 2 månader och sen 2 år. Jag vet hur snabbt det går. Titta bara på Philip, snart 8 år...Måste inom jobb nån dag i veckan med ett tack-kort och en tårta eller god kaka =) Skulle hemskt gärna vilja träffa läkaren som opererade mig samt den läkaren som beviljade snittet.

Imorgon kanske det blir ÖF för Nova med någon av oss. På tisdag kommer det folk från Mickes jobb och på torsdag kommer nog Mickes familj hit. Annars tar vi det lilla lugna =) Jag har nu känt mig som vanligt i några dagar, konstigt tycker jag när jag fortfarande är ganska nyopererad. Visst, kroppen är ju inte riktigt sig själv. Jag har mer än 20 kg att gå ner men ändå. Det känns bra =)


Lördag

Lilleman är fortfarande täppt i näsan, det kommer på kvällen och håller sen i sig under natten. Han har lite svårt att amma när han är så täppt, stackaren. Synd man inte kan ta över det jobbiga från dem...

Idag har vi inga planer direkt, får se om vi får något besök. Vädret är rätt kasst, regnigt. Vi måste hitta på något med Nova. Stackaren är så rastlös. Inget ÖF på länge nu heller. Jag ska snart gå med henne om inte Micke gör det så får den andre av oss vara hemma med Elliot. Hon måste få komma iväg lite hon med.

I förrgår upptäckte jag en lååång tråd från ärret, nu är det inget sår längre eftersom det är läkt typ. Jag tänkte dra i den men vågade inte ;-) Idag är den borta. Måste ha dragits bort själv. På andra sidan ärret fanns ingen tråd. Magen är betydligt mindre nu men den hänger ju fortfarande. Normalt antar jag, så har det varit med de andra oxå och då utan snitt. Själva ärret känns hårt men det är oxå normalt. Får se hur det blir framöver, intressant. Iom att jag jobbar med vad jag gör så är det lite extra intressant att ha varit med om både och, inte för att man kan sätta sig in i hur det är för andra ändå. Smärta är oerhört individuellt men själva processen är ungefär samma.

Presenter

Igår var ju Evelina och hennes fina killar här =) Elliot fick badlakan, tossor och en mjuk bok med bitring i Bamse. Även ett sött kort och jättefina blommor =) Tack gumman ♥




Lotta var här i måndags och då fick Elliot detta =) Tack så mkt ♥



Prinsessan & Prinsen idag ;-)


bilder



Satt på dörren när vi kom hem =)


fredag

Philip är i skolan nu som vanligt. Elliot har varit täppt i sin lilla näsa inatt igen. Stackaren. Men det hjälper med koksalt och sen lite nezeril. Han nyser ut riktigt snor så det är verkligen en förkylning. Trodde först det var vanlig nyföddhets nästäppa. Ibland nyser han 10 ggr i rad! Hoppas det snart ger med sig.

Lästemat var slut igår tydligen så vi åkte aldrig till bibblan igår. Klockan blev så mkt oxå. Philip sa att vi kan ju åka nån annan dag och låna spännande böcker =) Såklart vi kan ♥ Mitt lilla hjärta börjar bli så stor!

Senare ska han köras hem till sin pappa och vi lär nog åka och veckohandla oxå. Lika bra så är det gjort inför helgen. Söndag 12-15 är bokat till tvätt sen efter 15 kommer min kusin, hans sambo Riina, min moster och mamma hit. Lördag får vi se, David och Rebecca med barn ska kanske oxå komma i helgen, likaså Claes och Sara med barn. På måndag kommer det lite folk från Mickes jobb med present till Elliot =) Jag är nog den enda här hemma som INTE är förkyld/krasslig. Behöver hålla mig frisk för att orka nu med all sömnbrist.

Blåsigt är det ute! Vi drar inte ut Elliot idag utan jag kör Philip ensam i eftermiddag och en av oss åker till willys.

Öppna förskolan väntar vi med tills han är minst en månad gammal. Igår pumpade jag lite som vi ska ge på flaska idag för att testa.

besök =)

Kollar på "Anna Anka söker assistent" =) Röjt huset, ja jävlar vad det såg ut efter att Nova levt runt här hemma ;-) Vid 15 kommer Evelina hit med sina söta pojkar Lucas och Simon =)

Micke och Nova åkte iväg till leksaksaffären "Jättekul" i Lund och Philip är hemma från skolan. Lite senare blir det ett besök till bibblan igen. 13 små böcker läste vi igår!

Var på BVC innan, dagens vikt är 3790 gram så lilleman har ökat 75 gram sedan i måndags. Bra =) Ska fortsätta att bara amma. Pumpa lite och ge på flaska så att han ej "glömmer" hur man gör.


Förkylt

Ny dag, nya tag =) Hoppas vädret håller i sig. Det ser ut att bli fint. Nu kör Micke och Philip till skolan, Nova har precis vaknat. Lille Elliot är ganska täppt i näsan stackaren. Släpper det inte med bara koksalt så får vi ta till Nezeril.

Emmaljunga vagnen är i bra begagnat skick tycker jag och 400 kr är ju helt okej. Den är inte vändbar utan det är en mer enkel modell. Går in i bagaget på Mickes bil utan att fälla säten och hålla på. Igår tvättades hela klädseln + de delar av bältena om gick att ta av. Idag blir det en testrunda om barnen är på humör.

De fem böckerna som lånades igår är utlästa så idag blir det att låna nya =) Ska inom bibblan när jag hämtar Philip i skolan.

Annars inga direkta planer. Micke ska in till en tandläkare i Malmö runt 11.

sova middag is the shit =)

Micke är på villovägar och ska hämta vagnen i Bara haha. Han och hans "jätte-superbra-GPS". Mmm visst, det enda den gör, om möjligt, är att virra bort honom ännu mer. Nej tacka vet jag en hederlig KARTA istället, på köpet lär man sig var saker och ting finns och kan hitta dit fler gånger. Teknik är inte enbart positivt enligt min mening. Hoppas vagnen är fin iaf.

Philip har hosta och Nova är oxå krasslig.

Jag har fått sova middag idag =) Säkert i nästan 2 timmar. Gick upp och la mig med Elliot och hörde ungarna där nere att de förde liv (micke var ju hemma såklart) så drömde jag att de lekte väldigt högljutt ;-)

Elliot sover och Nova har oxå somnat till. Hon ska väckas alldeles strax, sovit i 5 min och max 5 till blir det. Funkade inte att locka med bad, choklad etc...DÅ är man trött.

Synd det är så blåsigt och kallt, blir att testa vagnen imorgon om vädret är bättre.

Vi var på bibblan innan, jag ordnade nytt lånekort: 10 kr =) Lånade 5 böcker till Philip och barnen fick låna varsin dvd film. Sen var klockan 13.20 och vi fick bråttom till skolan för att hämta Philip!

vagn & bil

Ikväll ska vi förhoppningsvis hämta denna vagnen, om den är lika fin som på bilden. Lagom att ha att köra med här hemma på långpromenader. In i någon av våra bilar går den dock inte ;-) Inte med oss alla 5 i bilen samtidigt iallafall. Att jag inte vill byta bil är ju ingen nyhet =) Min bil är en Seat Ibiza och mindre bil finns men definitivt oxå större. Iaf, den enda bil jag annars kan vara intresserad av är en Seat Altea XL =) Snygg OCH betydligt rymligare än min nuvarande. Men med allt det kommer ju ökade kostnader i form av skatt, försäkring, inköp och bensinkostnader. Inte lätt att hitta en bil man gillar. För mig är det så mkt mer än bara ett färdmedel ;-)

Emmaljunga



Inga direkta planer idag. Lite svårt när man har en så pass liten bebis. Vill inte dra ut honom mer än på en liten preomenad eller i trädgården typ. Absolut inte in i stan mm. Han är förkyld redan den stackaren. Nysningarna var lite väl många även för en nyfödd tyckte jag och igår kom det ut en del snor. Jag har haft hosta nu i några nätter, likaså Philip och Nova. Jag har mer rethosta men deras är riktig "ont-i-halsen" hosta =( Philip är inte tillräckligt dålig för at hållas hemma från skolan dock.

I eftermiddag är det dags för uppföljning av utvecklingssamtalet för Philip.

Seat Altea XL




BF idag

Precis haft besök av Lotta och hennes föräldrar, trevligt =) Och tack för de fina kläderna!

En vecka idag sedan Elliot föddes, vad snabbt det går. BF idag men jag tror nog jag hade gått över tiden. Min kompis Angela har oxå BF idag och jag hoppas snart de har sin lilla flicka hos sig =)

Jag vägde oxå mig, 81 kg så -7 kg än så länge. Ingen vikthets men visst vill man ner. Bara dessa 7 kg känns otroligt skönt att bli av med, mycket blir lättare när man väger mindre.

Idag har svägerskan Jane namnsdag och igår stod det Philip i almanackan. Det firade vi med glass =)

Nu blir det lugnt ett tag sen middag och läxläsning mm.

+60 gram



Bilder på första badet och första promenaden =) Han hade gått upp 60 gram sedan i onsdags, tycker det är lite lite me mer blir det ju.

vikt

Inatt var oxå en bra natt. Jag har Elliot bredvid mig i sängen och det funkar fint =)

Idag ska vi nog till bvc för att kolla Elliots vikt. Han hade ju gått ner nästan 10% på dag 2 så jag vill se att det vänder. Orolig är jag inte eftersom han äter mycket och bra =)

Ensamtid

Vilket underbart väder idag =) Riktigt varmt! Nova tror att det är sommar och klär av sig språngande naken och springer ut i trädgården ;-) Hon var en hund innan igen = kissat i gräset (!)

Helt tyst här hemma. Philip är hos sin pappa, Nova och Micke är och handlar mat och Elliot sover. Vi har haft besök av Sanna, Johan och Alfie och fick fina kläder till Elliot =) Tusen tack!

Natten var riktigt bra. Vår lille gosse käkar ca 3 ggr per natt men inatt hade jag honom bredvid mig. Ammade bara på en sida så han låg innerst hela tiden och jag kunde slumra/sova vidare när han åt. Sömn är A och O, lär man inte sig det med första barnet så kommer det automatiskt förr eller senare. Det verkar som vi alla är lite krassliga, eller idag är det bättre. Elliot nyser riktigt mycket och Micke känner av halsen. Jag och Nova hostade som tokar inatt. Jag fick ta till hostmedicin, säkert ingen man rekommenderas att amma med men å andra sidan tog jag bara en dos sen hjälpte det. Det går ok att hosta nu iom snittet, nysa har jag inte vågat göra än! Kan bara tänka mig hur det känns.

Micke tvättar idag och jag har dammsugat och städat ena toan. Saker som måste göras...

Imorgon ska jag nog träffa min barndomskompis Lotta. Hon som bor i London ni vet =) www.londonjenny.blogspot.com Hon är på visit i Sverige nu i 3 dagar. Ska bli kul =) Tror ej vi setts på över ett år. (vad tiden går...)


snabb update

Nu ikväll har jag suttit med förlossningsberättelsen. Ville ha den klar så fort som möjligt även om jag märker stor skillnad på hur klar man var i huvudet denna gången ;-)

Idag har jag och Elliot mest varit hemma förutom premiärturen med barnvagnen på kvällen. Innan dess har jag t o m sovit middag =) Nova och Micke har varit i folkets park och haft skoj.

Nu ska jag duscha och dra av plasten över snittet.

Förlossningsberättelse

Förlossningsberättelse Elliot

 

Då är den stora dagen äntligen kommen, 26 april 2010. Jag vaknar redan 3.39, lönlöst att försöka sova mer. Jag är fastande från kl 24 och redan hungrig. Går upp och duschar med descutan svampen, samma procedur som kvällen innan. Nervositeten slår till då och då. Klockan 5.45 väcker vi blivande storebror för att köra vid 6. Blivande storasyster var lämnad till sin farmor kvällen innan.


Vi möter min mamma där vi skulle parkera sen kör hon oss till Kvinnoklinikens ingång 74, även känd som min arbetsplats. Klockan är nu 6.50 och vi är tidiga. Mina kollegor skrattar när vi kommer in för jag kommer alltid i sista minuten i vanliga fall. I vanliga fall ja, detta är verkligen ingen vanlig dag!


Vi blir invisade på ett rum för att bli förberedda inför snittet. Jag byter om, får kateter osv. Efter ett tag får vi reda på att det kommer vara ett akut snitt från prenatal innan oss, nej typiskt! Nervositeten ökar.


Runt 9.30 körs vi så vi upp och ett helt arbetslag väntar i op-salen. Jag får nålar i armarna, spinal samt tvätt av magen. Speciellt narkospersonalen är väldigt roliga och skämtar mycket. Bra, det får mig att slappna av lite mer. Mina ben skakar en hel del och de försöker få mig att ligga så bekvämt som möjligt. Jag säger att det är för att jag är nervös, jag ligger jättebra. Jag har varit i detta rummet många gånger men just denna dagen känns det såklart väldigt annorlunda. Läkarna som ska operera kommer in i rummet och hjärtat slår en volt. Jag kommer ihåg att jag snabbt tänker att jag ångrar mig. Sen tänker jag på alternativet och vet av min erfarenhet att det är mycket värre. Folk presenterar sig för varandra och sen sätter de igång.


Jag säger till Micke att göra kameran redo för jag vet att det går snabbt när de väl börjar skära, fem sekunder senare hör vi Elliots vackra skrik! Aldrig låter väl barnskrik mer underbart. Han är född, vår son är ute! Klockan är 10.38. Jag får en snabb titt sedan tas han in till barnrummet som jag kan se precis till vänster om mig. Dessutom finns det en kamera så jag kan se allt på en skärm. Efter ett litet tag får jag in honom på bröstet. Underbara känsla! Jag är mamma, igen! Den opererande läkaren är klar och säger hejdå.


Så får vi ligga ett tag tills det var dags för pappa och son att gå ner till BB. Jag sys ihop och körs till post op. Det är fullt i salen och personalen har mycket att göra. Jag sluter ögonen lite och försöker vila som de säger till mig att göra men det är omöjligt. Jag tänker även att om jag somnar så låter de mig kanske ligga så tills jag vaknar och jag vill ju att Micke och min lille son ska komma upp till mig så fort det bara går. I 1½ timme får jag vara ensam sen kommer Micke och min nyfödde son upp till mig. Äntligen! Han är så vacker och duktig, börjar amma direkt.


Två timmar senare får vi åka ner till BB och mina snälla kollegor har ordnat ett enkelrum till oss där vi kan få vara tillsammans och mysa alla tre. Vid 17-tiden har det gått sex timmar och jag vet att det brukar vara då man ska upp, om man kan. Det går bra så katetern dras ut och jag går och duschar av mig lite. Ont har jag inte men är anfådd och har svårt att stå upprätt men så har jag haft det efter alla mina förlossningar. Under natten får jag lite mer ont, får två morfinsprutor. Den i muskeln hjälper inget vidare men sen sätter de en sex timmar senare under huden istället och jag är i himmelriket. Efter det har jag bara tagit tabletter. Vi åker hem efter två dagar. Jag är verkligen jättenöjd med hur allt gått från det att jag valde snitt tills nu fem dagar efter och att jag fick min tredje och sista förlossning precis som jag ville. För mig har det varit mycket lättare och bättre med snitt än vaginal förlossning.


/ Rebecca 2010-05-01