Tjäna pengar på din blogg - Testa gratis!

overkligt

Det känns väldigt overkligt att mina operationer snart ska bli av! Något jag väntat på i så många år. Det går inte att föreställa sig om man inte själv varit där tror jag. I sommar kommer jag bada för första gången på många många år. Bara det är en stor dröm för mig =) Känner lite blandade känslor inför att jag kommer lägga över så mycket på Micke även om det är okej med honom. Jag behöver inte så mycket hjälp med mig själv, var inga problem efter kejsarsnittet och då tog jag hand om Elliot direkt efter med nätter och allt men nu kommer jag inte få lyfta honom i början, kommer ha svårt för Novas utbrott när man måste ta upp henne där uppe. Funderade igår på hur det blir med Mickes träning men de har ju barnpassning han kan boka åt Elliot eller kan han kanske träna på kvällen oxå får man hoppas att han inte vaknar. Kommer förbereda så mycket som möjligt här hemma med städ, tvätt, handling osv. Spännande minst sagt! Är verkligen tacksam att detta blir av, att Micke ställer upp på min dröm ♥. Sen är det inte gratis heller! Mamma lånar oss en del och vi lånar en del.

Imorse träffade vi Sanna och Alfie i ett par timmar =) Längesen vi sågs så det var extra kul! Sen blev det hem för lunch och iväg till Ebba med familj på fika =) Deras Elsa är exakt 1 vecka äldre än Elliot så det är kul att se dom tillsammans. Så söta =) Sen är Elin 2 år och Ella är 2 år yngre än Philip.

Imorgon kommer kusin, Riina, lille Jakob, Gunnel och mamma hit för att fira Elliot i förskott =) Har dock förvarnat dom om att vi inte är 100% friska för tillfället. Elliot verkar ha blivit förkyld idag, Nova har sin sega hosta och Micke har lite ont i halsen. Alltid är det något liksom. Tror det blir OP för Nova ändå inom en ganska snar framtid. Varje gång hon blir sjuk (vilket är rätt ofta) åker hon på en flera veckor lång hosta och kan inte andas genom näsan om nätterna. Mandlarna är stora på henne oxå. Nu har hon fått Mollipect och Rhinocort nässpray att ta till kvällen. Stackare!


Bröstlyft

Om man är nöjd med storleken på sina bröst men tycker att de blivit slappa och hängiga t.ex. efter amning kan det vara lämpligt med ett bröstlyft.

Man ändrar då bröstvårtans placering och stramar upp och avlägsnar den överflödiga huden under bröstet.

Om hänget inte är så uttalat kan det räcka med att avlägsna hud runt vårtgården vilket då ger ett mindre ärr.

Ingreppet sker vid vår klinik i Landskrona, men du väljer själv om din konsultation och dina återbesök i där eller i Malmö. Man är sövd under ingreppet som tar ungefär en timma.

Vid önskemål kan man gå hem samma dag med en stadig bh som förband.

Återbesök för stygntagning och kontroll sker efter två veckor vid kliniken i Landskrona eller mottagningen i Malmö.

Normal sjukskrivningstid är två veckor. En slutbedömning sker efter tre månader då form och ärr kontrolleras.

Bukplastik övre

I vissa fall återgår inte huden på magen till sin ursprungliga storlek efter en graviditet eller viktminskning. Detta beror på att huden tänjts ut extremt mycket i kombination med försämrad elasticitet. Samtidigt kan de raka bukmusklerna ha glidit isär och ej återtagit sitt ursprungliga läge, vilket leder till ökat midjemått.

Detta kan ge upphov till eksem och andra funktionella besvär. Det kan också vara svårt att fina kläder som passar eller att delta i idrott och annan fysisk aktivitet då hudöverskottet kan vara i vägen. Ofta är det estetiska problemet också uttalat vid förslappad bukhud och ökat midjemått. I dessa fall kan en bukplastik återskapa den ursprungliga formen genom att strama upp hud och muskulatur.

Via ett snitt från kanten av pubisbehåringen och ut mot höftbenen lossas huden från underlaget, överskottet tas bort och huden draperas om.

Den raka bukmuskulaturen sys ihop och återfår sitt ursprungliga läge varvid midjemåttet minskar.

Operationen tar ungefär två timmar och görs under full narkos. Man kvarstannar på kliniken en natt. Hemgång kan då ske samma dag. Återbesök på mottagningen efter två veckor för kontroll och eventuell stygntagning.

Sjukskrivningstiden är fyra veckor och under denna tid har man en maggördel dag och natt.

I vissa fall går det att kombinera bukplastik med fettsugning, detta så länge endast omkringliggande områden fettsuges. Man bör alltså undvika fettsugning av magen samtidigt med en bukplastik för att undvika komplikationer, typ vätskeansamlingar.

Från www.citadellkliniken.com


Kommentarer
Postat av: Therese

Hej! Hade din blogg inlaggd under favvisar och gick in då jag såg den. Jag kommer ihåg när du berättade för mig att du skulle Op dig i framtiden, och nu slår din dröm in! Gott för dig. Önskar dig massor av lycka till (då du förmodligen påbörjat läkprocessen redan) och i framtiden med en kropp du trivs med! Att bära barn i magen kan göra sitt. ;) kram

2011-05-10 @ 09:06:30
URL: http://maravilhosas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback