ledig dag

Idag är jag ledig. Inte gjort så mycket. Precis som det ska vara då ;-) Körde de stora till dagis/skola sen hem och tänkte tvätta. Ledigt, najs. Två maskiner + badrumsmattor. Vi har ALLTID tvätt. Såklart. Malin kom förbi på kaffe och pratstund =) Sen inte så mkt mer innan barnan skulle hämtas igen.

Blev besviken när jag kollade min lönespec igår. Inte över beloppet (jo det med men ändå jobbat ihop 8900 samtidigt som Micke jobbat heltid) men över den EXTREMT GENERÖSA lönehöjningen på 2 kr (per timme, är ju timanställd än sålänge. Blir ca 300 kr per månad.) Vi är tydligen inte värda mer... Dags att förhandla ;-)

Ska på anställningsintervju på jobb i slutet av februari och då lär jag förhandla på riktigt. Vi gör ett JÄTTEJOBB och ska få betalt därefter. Punkt.

Ingen OP

Vi har bestämt oss för att det inte blir någon operation för Nova nu på torsdag. Avbokade igår eftersom hon inte alls har samma problem/besvär längre. Sedan jag började vara hemma har hon knappt snarkat om nätterna. Inte heller gnällt, skrikit eller behövt dricka. Skönt för det är ju ingen rolig OP om man säger så, jag menar efteråt.

Jag bad dom att inte boka mig på 8 dagar i streck men nu har fått 3 st så det blir inte så mkt ledighet. Micke är kass så igår stannade jag hemma och han låg i feber och ont i kroppen hela dagen. Idag är jag ledig enligt som vi bokat. Får se om jag kan jobba imorgon.

Elliot vaknade 4 imorse. Jag la mig ca 21. Alla barnen inne på mitt rum men det gick bra. Slumrade lite innan vid 5.30 när Elliot sov och nu håller han på att somna igen. Kört de stora till dagis/skola.

...

Fullt ös medvetslös. Ja så känns mitt liv just nu. But I love it. Jag gillar när det är så. Datortid är inte inräknat dock, ej heller egentid. Men men. På jobb säger de att det går sååå fort innan barnen är vuxna och flyttar ut. Jag litar på dom =)

Håller på med tvätten. Ska snart ut igen och hänga/vika. Ska vara klart till kl 18 men jag tvivlar. Massa tvätt på en vecka ju. Sen måste det handlas så jag och Nova drar till willys senare. MÅSTE desperat tvätta håret oxå. Färg o klipp vore ej heller fel men det får bli ett senare projekt.

Hej hej.


Home alone

Japp, konstigt känns det men inte helt fel heller =) Barnen är på dagis/skola och Micke åkte precis mot Malmö för att träffa sin lillasyster Denice. Ska ta en snabb städning här hemma sen bara ta det lugnt. Blir jobb ikväll 15-23 sen 7-14 imorgon, ledig torsdag, 7-14 fredag och lördag och 7-15.30 på söndag. En ganska fullspäckad vecka. Jobbar sen bara måndag och onsdag i nästa vecka för att sen vara ledig en vecka när det är dags för Novas OP. Börjar bli nervös nu och tänka att det kanske inte är nödvändigt. Men det vet vi ju att det är. Ändå är det inget kul. Börjar förbereda lillgumman här hemma. Ska köpa hem hello kitty glassar som hon sen ska få äta hur många hon vill av. Det tyckte hon var kul =) "Men jag ska inte opereras" Jo tyvärr. Bestämd dam är bara förnamnet. Herregud. Igår somnade hon över halv nio, jag var helt slut. Då hade hon iofs sovit middag i bilen efter de varit på Astrids kalas på skattkammarön.

Relaxing var det.

Spik

Ja det var en spik jag kört på... Idag var däcket sumpigt igen när jag skulle köra hem efter jobb. Luften har ändå hållt i ca en vecka mot nån dag som innan. Jag åkte direkt inom däckfirman ett stenkast ifrån oss och fick det lagat direkt. 250 kr fattigare men numera kör jag med en säker bil. Han rekommenderade mig en hjulinställning oxå, det har nog inte gjorts sedan jag köpte bilen för 2-2½ år sedan. Däcken som är året runt däck har ju suttit på sedan dess. Ska köpa nya i mars-april + hjulinställning och sen vinterdäck till nästa vinter, måste ha dubbar i detta "nya" vinterväglaget vi fått här nere i Skåneland.

Idag har det jobbats. Lyckades få bort en av mina kvällar, på onsdag. Imorgon har jag dock kvar så det blir kväll, komma hem ca 23.30 för att gå upp 5.30 dagen efter. MEN det är bättre än det föregående OCH att sen ta Elliot på natten och gå upp med honom vid samma tid. Denna veckan är jag bara ledig en dag och Micke måste ha iaf en natt med ok sömn. Inte mer än rätt tycker jag. Dörför bytade jag så att jag iaf kan lägga mig i skaplig tid när jag ska ha Elliot. Dvs natten till torsdag då jag är ledig.

Rensat avloppet till vasken på toaletten nu precis, fy det är inte fräscht asså ;-) Men nu är det gjort och vattnet rinner ner direkt och slipper lämna äckliga smutsränder. Pedant och smutsfobi? Inte alls ;-)

Philip leker hos en kompis, Elliot leker på golvet och Nova kollar på tv. Micke kom nyss hem från gymmet. Lär väl fixa något att äta strax.

Over And Out.


Fullt upp

Ja nu har man inte så mkt tid att blogga ;-) I´m alive iaf! Idag har jag en ledig dag. Jobbade kväll igår och börjar 7 imorgon. Nästa vecka är jag bara ledig torsdag. Men det är kul, jättekul. Jag känner mig glad och pigg varje dag. Jag visste att det skulle göra mig gott att komma ut och jobba "lite". Inte hört något om jobben jag sökt än men hoppas gör jag =)

Igår kväll när jag jobbade med E blev vi stoppade av polisen. Klockan var ca 20 och vi befann oss på en landsväg. Först körde vi förbi dom och inget hände, de verkade inte vilja stoppa oss. På vägen vid stoppet kom en av poliserna emot oss med en ficklampa och E (som körde) frågade om de ville prata med oss oxå eftersom de stoppade alla andra förbipasserande. Jo det ville han och sa "Vänta, jag tyckte jag såg något!" och lyste med ficklampan på MIG haha. Sen sa han att vi kunde köra. Tur jag inte körde för jag såg ingenting eftersom tårarna rann. Haha, vaddå. De kanske letade efter någon som liknade mig ;-) Roligt roligt iaf =)

Idag har vi varit flitiga. Dagen började med att vi samlade ihop saker som skulle till tippen. Detta skulle gjorts innan jul men ja vi har haft fullt upp och inte fått möjlighet. Så nu är det äntligen tomt under trappan istället för som ett förråd av papper, kartonger och skit. Sen blev det dammsugning och moppning av hela undervåning. Toan nere tog jag imorse. Slängt ännu mer sopor och nu lagar vi (Micke lagar, jag diskar och städar köket sen) kålpudding med kokt potatis och brunsås =)

Vi ska försäka hålla Elliot vaken till 19 om kvällarna nu. Just nu sitter han i hoppgungan och Nova underhåller honom. Ständig underhållning annars trötnar lillebror men det vet hon om. Sån energi hon har ;-)

Mamma var här en stund idag och fikade lite =) Var längesen vi sågs, ca 2 mån så det var kul! Hon tog med sig Philip och lämnade honom till hans pappa så kommer Philip hem imorgon efter ett kalas. Egentligen skulle jag hämtat honom efter jag slutat jobb men nu blir det lite senare.

Nä annars har nog inte så mkt hänt. Jag ÄLSKAR att få sova bättre, vilken skillnad. Okej inatt sov jag inte så mkt eftersom jag kom hem ca 23.30 och somnade väl en timme senare sen upp 6.30. Jag är inte van vid att vara uppe sent (nyår var en mardröm haha) utan att vakna tidigt.

Mina nyårslöften går bra att hålla, iaf det ena och det var att komma i tid. Mest till jobb då, jag åker ingen annanstans. Jag åker hemifrån kl 6.15 när jag börjar 7 och är framme vid 6.50. Perfekt =) Det andra var att jag och Micke ska spendera mer tid tillsammans UTAN barnen, med oxå men det är inte lika svårt. Bara vi två är vi aldrig men det är inte så lätt när vi har svårt att få till en barnvakt. Viktigt med tid tillsammans.

Nej nu har jag suttit här länge nog, hej svejs!


Paket och bilder

Nova somnade precis här på soffan och Elliot 18.30 som vanligt efter bad och lek. Micke la sig för en stund sen och Philip är inte hemma. Helt tyst och lugnt förutom tv:n som jag inte tittar på. Den är på hela dagarna fast man sällan sitter ner och följer ett helt program.

Micke hämtade ut ett paket från min pappa och hans Amélie från Frankrike =) Julklappar till oss och barnen! Tack så jättemycket =) Thank you very much! Merci beaucoup! Philip fick ett par byxor och två tröjor (paketet var öppet därför så såg jag vad det var i, han hade åkt precis innan) och ett till paket som är oöppnat än, Nova fick en lila paljettkjol, en svart finklänning, glittertights, en pälsaktig bolero, hello kitty figurer, ett läppglans och tillsammans fick de en ritbok med klistermärken. Elliot fick ett svart mjukisdjur ur barbapapa kollektionen, (han har redan en gul och en blå) en tomtedräkt med luva och en ljusblå barbapapadräkt =) Superfint! Tack igen! Jag fick fina servetthållare och Micke fick en almanacka med the suicid rabbit ;-)

Imorgon jobbar jag 7-14 så klockan ringer 5.30. Ska strax duscha och lägga mig men vill slänga upp lite bilder först =)



Fick ha med det goda brödet ju =) Sen ligger Elliots bilbarnstol på blocket men Nova ville vara bebis och testa en sista gång ;-)


Snö

Jahapp, så kommer det ännu mer snö vad det nu ska vara bra för?

Måste handla men inte så kul i detta vädret. Kanske tar ICA eller Netto istället.

Ledig idag =) Uppskattat av både mig och barnen. Mest Philip som tycker det är trist att jag jobbar. Han åker till sin pappa idag och kommer hem på söndag sen blir det skola på måndag. Jag jobbar fred + helgen 7-14.

Tja inget mer for now =)

59 snabba frågor

Tog denna från Angelas blogg =)

1. Hur gammal är du om 5 år? Nästan 35.
2. Vem var den sista du träffade? Barnen. Dom är i samma rum som mig nu.
3. Hur lång är du? 173 cm.
4. Vilken var den senaste film du sett? Ingen aning, kollar ej på film längre.
5. Vem ringde du senast? Någon vårdtagare igår på jobb.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Hej! Ok. Jag jobbar till 15.30 på tisdag. Vi kommer gärna förbi på fika men det blir kanske lite sent. Jobbar t 14 på onsd. Kram. Sms var till Ebba.
7. Vad är dagens planer? Skriver inköpslista så handla på Willys, bara vara hemma och mysa eftersom jag är ledig idag. Snöstorm ute så det blir en innedag förutom handling.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms.
9. Är dina föräldrar gifta, skilda eller sambos? Var aldrig gifta så inte skilda heller men bor ej tillsammans nu.
10. När såg du senast din mamma? 26 december hemma hos syrran på middag.
11. Vilken ögonfärg har du? Blå.
12. När vaknade du idag? Nånstans mellan 6.30 och 7.00.
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja.
14. Vilken är din favoritplats? Tro det eller ej men hemma ;-) Gillar min bil oxå haha.
15. Vilken plats föredrar du minst? Utomhus när det är kallt.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förhoppningsvis i ett eget hus tillsammans med min familj.
17. Vad skrämde dig som barn? Skräckfilmer och "fula gubbar".
18. Vem fick dig att skratta senast? Barnen.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej det är jag väl inte men jag äger inga ändå ;-)
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och men sitter mest vid den stationära nu förtiden.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Numera full mundering. Frusen som tusan.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 2 st.
23. Hur många landskap har du bott i? Bara Skåne.
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota men då måste det vara sommar och varmt.
26. Är du social? Ja för det mesta.
27. Vilken är din favoritglass? Äter ej glass mer men förr var det choklad.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av hus- och billån, resa, spara och ge bort.
29. Tycker du om kinamat? Ja!
30. Tycker du om kaffe? Ohh ja!
31. Vad dricker du till frukost? KAFFE x flera.
32. Sover du på någon särskild sida? Nej, båda eller på mage.
33. Kan du spela poker? Nej det har jag aldrig velat lära mig.
34. Tycker du om att mysa? Ja om jag är på det humöret.
35. Är du en beroendemänniska? Ja tyvärr.
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja en kille som gick i samma klass som mig på lågstadiet haha.
37. Vill du ha barn? Inga fler biologiska. Adoption är en bra sak.
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, extremt lite franska, spanska och italienska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? En gång.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Barnen och hemmet.
42. Äger du dyra smycken? Nej.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Hembakat bröd för 3 timmar sen och kaffe nyss.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Barnen.
46. Välj ett ärr på din kropp? Mitt kejsarsnittsärr. Finare ärr får man leta efter =)
47. Vad har du för ringsignal? Nån vanlig.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja en del.
49. Flirtar du mycket? Nej det gör jag inte.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma hos Anna år 2004.
51. Kan du byta olja på bilen? Nej men jag kan fylla på ;-) Jag kan byta däck haha. 
52. Har du fått fortkörningsböter? Två gånger.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Ingen aning, läser ej böcker mer tyvärr men saknar det.
54. Läser du dagstidningen? Ibland. På jobb och då blir det Metro och/eller City.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? Nja.
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Funradio eller NRJ igår på jobb.
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Inköpslistan.
59. När var du i kyrkan senast? Nån månad sen när Philip hade uppträde där.



öf

Idag hade vi planerat att åka till öf. Mest pga den nykomna snön ringde jag dit och skulle höra så där verkligen var öppet. Ingen svarade och hon svarar alltid. Hmm. Jag satte iaf Nova och Elliot i bilen och körde dit (Philip har utegångsförbud i en vecka pga dumt uppförande) Såg några föräldrar utanför som sa att det var stängt pga sjukdom. Trist men men. Hem och lämnade Elliot till Micke. Nova ville tvunget till Mc Donalds och så fick det blir. Två happy meal till ungarna. Nu är Micke på gymmet. Jag ska jobba 15-23 så än är det lugnt. Sov till 8 idag, somnade nog vid 22. SÅ JÄVLA UNDERBART SKÖNT! Tack älskling =) Jag har fått mitt liv tillbaka känns det som och det är jätteskönt =) Somnade till i soffan igår. Mitt goda bröd var ju slut så jag bakade ett nytt. Vaknade 2 min innan det var klart i ugnen. Sov inte på riktigt. Philip satt bredvid mig i soffan och pratade med mig men jag dåsade till tydligen ;-) Även gått ner 2-3 kg på några veckor. Mindre mat och mer motion helt enkelt. Så nu ligger jag på ca 62-63 kg. Vill ner till 58 kg. "Min" trivselvikt. Kommer dit men det får ta den tid det tar.

I nästa vecka har jag min insulindelegering klar. Nu har jag fått nyckel och bricka till dörren så jag är lite mer självgående på jobb. Najs najs.



Detta är ju katastrof! Långt och slitet med en hemsk utväxt :-O Tips någon?


Recept

Nu blir det snart läggdags här. Skönt med lite tid för sig själv först bara. Måste orka/hinna duscha innan jag lägger mig. Philip är vaken men de andra sover. Jobbat 7-14 idag sen blev det tvätt 15-18. Micke stack till gymmet direkt när jag kom hem, han tänkte komma igång igen. Skönt att ha något sånt att göra när man "går hemma". Jag var dålig på det. Nu har vardagen dragit igång för min del med jobb. Känns jättebra och jag är som en ny människa =) Mkt beror på den ökade sömnen jag får när jag slipper gå upp på nätterna och så tidigt som 4 eller 5. Nu ringer klockan 5.30 och det är ju rena rama sovmorgonen ;-) En vecka kvar för barnen innan skola/dagis drar igång. På onsdag tänkte jag åka med något/några av barnen till öf. Antingen bara Nova eller Nova och Philip eller Nova och Elliot =) Jobbar 15-23 så det hinns med.

2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1½ dl rågmjöl
½ msk salt
½ msk bikarbonat
1 dl aprikoser (torkade och delade)
1 dl russin
1 dl sötmandel (grovhackade)
1 dl mörk sirap
5 dl filmjölk
½ dl solrosfrön

175 grader i 70 min. Kan inte bli enklare (eller godare)

Tänkte lägga in bilder men det tar en halv evighet, blir imorgon eller en annan dag.

Skulle hunnit sätta över bilstolarna i Mickes bil så jag kan ta min egen till jobb. Mindre och billigare att köra med. Får bli imorgon. Snart måste vi få tummarna (och pengarna) loss att köpa nya stolar till Elliot så vi har två i varje bil. Nova är lovad en prinsess bältesstol när hon fyller 4 år =) Hon har spanat på den en längre tid ♥.

Receptet ovan är på ett bröd min kusin och hans Riina hade med sig till oss på julafton. Riktigt gott =) Bakade det igår och lär göra om det imorgon för det är snart slut ;-) Har det med mig som frukost i bilen på morgnarna.

Gott Nytt År Alla =)

Då var det nytt år igen =) 1 januari 2011 idag och jag är säker på att detta året blir bättre än det förra. Vi har haft ett tufft år men oxå många ljusa stunder såklart.

Vad hände år 2010 då?

Januari: Jag jobbar på BB, är gravid, ramlar och slår mig rejält, bryter armen bl a. Vi bestämmer namn: Elliot =)
Februari: Skulle jobbat denna månaden ocå men är nu sjukskriven med Nova hemma på heltid.
Mars: Är höggravid, går hemma och lullar, flitig besökare av öf. Micke och Nova åker på semester till Lalandia.
April: Lillebror Elliot föds 26 april med planerat snitt. Alldeles underbar och perfekt!
Maj: Båda är hemma på heltid med Nova och Elliot. Skriver förlossningsberättelsen och njuter av våren.
Juni: Micke är tillbaka på jobb, vi njuter av sommaren och jag fyller hela 29 år :-O
Juli: Elliots döps 25 juli i fina Kävlinge Gamla Kyrka. Micke fyller år.
Augusti: Nova fyller 3 år =) Nova börjar på nytt dagis och Philip börjar andra klass =) Jag börjar jobba timmar. Min pappa och hans tjej kommer på besök och bygger ett rum till Elliot =)
September: Byter rum med Philip, målar och fixar. Besöker öron, näsa, hals i Eslöv ang Nova.
Oktober: Elliot åker på öroninflammation och diverse förkylningar, även resten av familjen.
November: Philip fyller 8 år =) Mer sjukdomar. Jobbar mer och mer.
December: Får OP tid till Nova, 27 jan. Besöker lasarettet i Landskrona. Söker 4 tjänster på jobb.

Jag ser fram emot det nya året och vad det ger oss =)

Igår var Sanna, Johan och Alfie här och firade nyår med god mat och lek =) Är impad över att barnen orkade så länge. De åkte hem ca 22.30. Sen somnade alla utom Elliot (som redan sov där uppe) och Philip på soffan och vaknade 23.50 haha. Ut och smälla och kolla. La oss 00.30. Elliot gick upp 03, stackars Micke som tog honom till 7.30 då jag gick upp och avlöste. Sen fick han oxå sova några timmar.

Det töar ute men vi får se vad det blir av det, kan ju frysa igen.