Utläst

Nu är boken utläst och jag har inget att göra 😉 Den var RIKTIGT bra! Såå spännande och en bok man lätt kan sträckläsa. Nova och Philip har frågat "vad läser du mamma?" 😉 Hoppas nu de andra böckerna kommer snart. Helst imorgon men det blir nog senare i veckan. Nu ska jag ge mig på Jessica Anderssons bok jag köpte på Konsum tror jag det var. Nova sover på sitt eget rum nu 😊 Ni som läst min blogg ett tag vet att det är något hon i stort sett aldrig gjort. Men nu några kvällar tillbaka har jag satt mig på hennes rum och läst i min bok medan hon tittat på film eller lyssnat på cd. Igår och idag läste jag lite för henne innan hon skulle sova. Hoppas det håller i sig 💗 Nu är ju inte Philip hemma denna veckan så det är rätt strongt av henne att sova där uppe själv. Vi andra 3 ligger ju här nere.


💗💗


Tvätt

Idag ska tvättberget utplånas. 4:e maskinen är igång. Tvättade 3 igår men hann bara torka 2. Regnigt och grått idag men det gör inte så mycket. Hoppas på finare väder nästa vecka när min pappa och hans Amelie kommer hit. Läser just nu "Bedragen" av Katerina Janouch. Riktigt bra är den och går knappt att lägga ifrån sig. Det är en serie i fem delar och igår beställde jag del 2 och 3 😊 "Ett stulet liv" läste jag ut fort. Även den är att rekommendera. Ska posta ett tradera paket idag och köra ut Novas inbjudningskort. Barnkalas på självaste 5 års dagen den 10 augusti 🎉🎁


Minitoan

Var en sväng på Ikea och ordnade tavellister som funkar fint på vår minitoa 😉 Vi ska måla både golv, väggar, tak och kakel så småningom men det var verkligen kaos så dessa åkte upp direkt.


På väg hem

Nu har vi varit på ett mysigt 36 års kalas med tacos och marängsviss 😊 Gott som alltid! Och lille Xander, så söt så söt! Nu väntar min "helg" i form av 3 lediga dagar. Har ju jobbat fred, lörd och sönd.


Kalas

Nu är det dags att jobba till kl 15 sen blir det direkt till syrran, Jocke och Xander och fira Jocke som fyller år på onsdag.


26 juli 2012


I torsdags 💗


Åskdjur

Kvavt och klibbigt! Jag längtar efter en sval dusch. Massor av såna små svarta åskdjur kryper på oss... MEN, det är SOMMAR and I love it 😊


GRATTIS X 2 🎁🎉

Igår fyllde mamma år och idag är det Mickes tur 😊 Igår var vi först hemma, jag och Philip. Uträttade lite saker och handlade. Mamma kom och hämtade oss och vi åkte till stranden i Barsebäck i ca 1,5 timme. Sen var det dags att jobba för mig och Philip följde med mamma hem och har nu sovit där 😊 Första gången! Idag är det jobb till kl 15 sen kommer mamma och lämnar Philip. Micke ska hämta en säng hos sin mamma sen blir det lite fika osv. Imorse väckte Elli sin pappa med ett iPad skydd jag visste att han ville ha. Grattis grattis 😊


Höllviken


Höllviken


Packat och klart

Snart åker vi. Philip och Nova leker fint där uppe och Elli med mig här nere. Eller ja, jag läser i min bok mellan varven. Micke tränar sen lämnar vi honom på jobb kl 10.


Just nu 💗


Kvällslektyr 💗

Beställde denna på adlibris efter att ha läst en artikel. Verkar spännande men grym... Roligt att läsa tycker jag, gjorde det massor förr 😊


Barsebäck

Idag blev det buss (!) till Barsebäcks strand. Ni som känner mig vet att jag inte åker buss om jag slipper men idag var jag tvungen. Micke hade bilen till jobb och det har ju varit kanonväder idag. Årets varmaste hittills t o m med runt 28-29 grader! Så när jag slutat kl 13 cyklade jag till dagis, upp med barnen på min cykel (Novas cykel har punka) oxå hem och packa badkläder mm. Inom Konsum snabbt sen var kl 14 och bussen skulle gå ca 14.10 en bit bort. Det fick bli att springa! Jag i flip flop och Nova i klackaskor 😉 Det tog ca 25 min dit och vi stannade i 1,5 timme sen kom Micke och hämtade oss. Philip hämtades på fritids och jag och Elli gick och handlade lite mat till imorgon när vi planerar en heldag på stranden i Kämpinge 😊 Under tiden vi var och handlade lagade micke mat; fläskfile, pommes, vitlöksbröd och lhomanders beasås 😊 Tvättar en maskin håller vi oxå på med men det tar ju en liten evighet! Nu ska barnen snart läggas sen ska jag göra matsäck. Vi åker relativt tidigt och hämtar upp mormor på vägen.


Nyss 💗💗


Ryck

Flera års skit städades bort! Micke började med spisen som var GRYMT äcklig på sidorna sen fortsatte jag bakom. Ett skåp fick skruvas av för att kunna dra ut spisen (!)


Soool 😊

Hela inlägget försvann 😔 Jaja. Jobbar nu till kl 13 idag sen blir det att hämta småkidsen och vara ute i eftermiddag i det fina vädret 😊 Philip fick vara på fritids idag 6.45-16.30 ca för de skulle på utflykt till Malmö. Stranden mm. Det var rätt dag att komma till fritids mao. Det blir enda dagen för honom på fritids denna veckan. Imorgon är vi lediga och på fredag kommer min mamma och hämtar honom så sover han där till lördag. Jag jobbar 15-22 på fredag och 7-15 på lördag. Det är första gången han sover där men han är ju stor så det kommer gå bra. Mormor har ju dator nu så han överlever nog haha 😉 Sen kan han kanske ta med ipoden. Imorgon lär det bli stranden om vädret fortsätter så här men det skulle det göra fram till lördag. Härligt! På fredag fyller mamma år så då ska vi hitta på ngt innan jag börjar jobba sen fyller Micke på lördag så det firas efter jag kommer hem (tror jag 😉) sen på söndag ska Jocke firas (min svåger) eftersom han fyller 1 augusti och då blir även deras Xander 6 månader 💗 Igår handlade Nova själv för första gången! En yoghurt! Vi stod vid kassorna och kollade. Duktig stor tjej 😊 Philip handlade en mannafrutti till utflykten idag.


Bokskogen och långa bryggan

Idag blev det först en tripp till bokskogen men vädret var "för bra" så det blev stranden i bjärred istället där Micke jobbade. Ja vissa har sån tur att jobba PÅ STRANDEN!! Skogen och lekplatsen var dock en hit för alla tre :) Imorgon jobb 7-13 sen ledig torsdag och 15-22 fredag samt 7-15 både lörd och sönd. Sååå, det gäller att ta tillvara på de lediga dagarna :)


Läggdags nu

Såja nu ligger jag äntligen! Jobbat 15-22. Så så skönt att ha ca 2 min cykeltur hem från jobb :) När jag kom innanför dörren kom det en stolt 9,5 åring ner för trappan som väntat med att somna. Han hade nämligen varit och handlat själv tidigare idag. 2 ggr t o m ;) Första gångerna han gått helt själv och handlat. Nu ser vi ingången på Netto från vårt fönster och från köket ser vi halva vägen på andra hållet ;) Sjukt nära. Konsum ligger lika nära och då behöver man inte gå över någon gata ens men man ser inte ingången. Iaf så hade det gått bra och han berättade stolt att han först handlat cola och sen majs ;) Så 2 ggr! Och det var inte lätt att hitta majsen haha. De skulle äta tacos. Då vet man det, tar ngt slut skickar vi bara Philip :) Det var relativt lugnt ikväll, skönt. Imorgon är jag ledig :) Jag och kidsen planerar ngt men jag vet inte vad. Beror lite på om vi kan ha bilen oxå. Utan den får vi ju hålla oss i byn ;) Roligare kan man ju ha även om det funkar. Funderar på bokskogen :) Fika där och så. Perfekt ställe att släppa loss Elliot på oxå :) Han vill ofta gå säger han men inne i en affär eller nära en gata går inte. Inte heller om man bara ska göra ngt snabbt. 2 åringar är ju inte kända för att vara snabba direkt ;) Sen vill han gärna göra helt andra saker än jag. Såklart :) På onsdag är det jobb 7-13 och Micke skulle varit ledig men det har blivit ändring så måste ringa fritids. Meningen var att Philip skulle vara ledig denna veckan och träna på att vara hemma lite själv. Men en hel dag är kanske lite maffigt att börja med? Philip tyckte det iaf ;) Föreslog att han kunde möta mig vid Sibylla (nära mitt jobb) på onsdag så kunde vi tagit en glass innan vi cyklade vidare till dagis. "kanske om ett år mamma" ;) Over and out!


Denna killen kom hem idag 💗💗


Beroende

Mmm. Jag har bestämt mig för att ta tag i ett av mina beroenden. Jag har minst 4 stycken. Cigg, nässpray, lypsyl och hudkräm. Detta är mina "måsten". Jag vet att det borde vara ciggen jag ska göra mig kvitt med men nu är det nässprayen som ska bort. Efter ca 10 år on/off är det nog. Köpt rhinocort Aqua som ska vara till hjälp när man slutar. Wish me luck ;)


💗💗


💗💗


Kul. Not

Skev ett långt inlägg som försvann :( Blogg.se: fixa det!! Iaf. Ska jobba kväll 15-22 idag och Micke 15-02 så svärmor kommer hit och passar och nattar Nova och Elliot. Supertack :) sen kommer min mamma på söndag morgon då jag jobbar 8-21. Imorgon har jag lyckats byta och nästa lördag oxå. Jag hämtar Philip på måndag istället för söndag iom att jag ändå jobbar hela söndagen. Nova har lekt med I både igår och i förrgår efter dagis :)



Tisdag morgon

Idag är det tisdag och barnen har sin första dag på dagis efter 31 dagars sommarlov :) Skulle lämnat 7.30 men det blir 9 istället. Lite trögt att komma upp i tid ;)


Mormors trädgård i lördags

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/530028/images/2012/pic_5004f84eddf2b301c900062f.jpg" class="image">


Statarmuseet i lördags


Bokskogen i lördags 💗


Dela av

Här har vi tänkt dela av vårt vardagsrum till ett rum för Elliot. Bakom glasdörrarna finns vårt sovrum.


Första dagen efter...

... semestern har varit lugn. Skönt att vara tillbaka i vardagen igen måste jag säga. Jobbade 7-13. Hämtade upp tvätten från igår. Dammsugit nedervåningen. Micke och barnen var i Furulund när jag kom hem. Tänkte sticka till min mamma så barnen kunde leka med grannens barn men pga vädret får det vänta. Imorgon jobbar jag kväll. STORT GRATTIS TILL JANE OCH ADNAN SOM FÅTT SIN ANDRA SON INATT OCH TILL ADRIAN SOM BLIVIT STOREBROR 💗💗


Barsebäcks strand :)

Vi har varit på Barsebäcks strand idag och haft det mysigt :) Jag badade t o m ;) Sen blev det fika och solning oxå. Lek och fotboll med. Åkte hem med mormor och handlade sen blev det moussaka till middag som mormor stannade och åt :)


Tokar ;)


Fredagen den trettonde

Nu kom min mamma hit så ska vi åka iväg på äventyr :) Precis ätit lunch. Micke och Nova åkte iväg på sitt håll. Vädret är lite sådär. Moln och sol omvartannat. Ska packa ihop lite nu.


Hämtar mamma

Jag och Philip är och hämtar mamma så ska vi åka till syster och Xander :)


På utflykt med Philip 💗

Vi är nere vid ån. Har tagit med oss fika och matar ankorna :) Lite ensamtid med min store pojke är behövligt 💗 Nu ska vi cykla vidare till Furulund :)


Försvann

All text försvann. Jaha. Tur jag inte skrev så mkt då ;) Inga planer idag direkt. Det regnar inte så vi får nog ta oss ut.


Sovmorgon


Café

Med pappa på ett av våra lokala cafeer :)


Svedala marknad förra helgen :)


Klackar :)

Såg ju knappt Novas klackar Elliot provar i förra inlägget. Bilder från i förrgår tror jag.


Trött

Är skittrött men kan inte sova. Mycket tankar i huvudet som far runt. Nära och kära. Nutid. Framtid. Somnade med Elliot vid halv nio och vaknade en timme senare. Varit hos syster idag med barnen. Var jättekul att ses :) Xander är sååå söt och charmig 💗 Synd mina barn är så bråkiga och tävlar om allt, slåss, bråkar, rivs och skriker. *suck*. Jaja så är det ju men man tycker att nån jävla gång kan de väl uppskatta varandra. Vet ju att de gör det men de visar det sällan. Skulle vilja hitta på något med Philip ensam. Inget stort och det hade inte behövt vara så länge men jag vill verkligen göra det. Prata ostört med honom och bara vara. Nova och jag var iväg själv förra veckan hos frissan och Elliot och jag är ensamma ofta när Micke hittar på ngt/tar med sig Nova. Ska försöka imorgon :) Sista semesterveckan nu. Känns helt ok. Barnen är rastlösa och vi försöker underhålla dem så gott vi kan trots miljontals saker som behövs fixas här hemma. Var sak har sin tid heter det ju :) Runt den 5 aug kommer min pappa och hans Amelie hit från Frankrike och stannar ett tag :) Det ska bli roligt!! 2 år sedan vi sågs sist och nästa sommar planerar vi att åka dit :) Verkar svårt med flyg dock så vi kanske kör som de gör de två, snart tre ggr de varit här. Sen kommer de bo några dagar hos min syster, Jocke och Xander oxå. Vi har avvarat ett rum till dem när de varit här. Barnen har ju inga problem att sova med oss, tvärtom ;) Annars kan de dela Novas rum. De stannar över Novas födelsedag 10 aug och Amelie (inte min syster då ;)) fyller år 8 aug :) 5 års kalas! Nova vill bjuda vissa från dagis och ha kalas på Mickes jobb. Som Philip ;) stor tjej nu :)


Morgon

Idag ska jag åka och hälsa på min syster med familj :)


Tacos

Vi är inte som andra utan äter tacos en helt vanlig måndag ;) Efterrätt: vattenmelon och ananas med vaniljvisp :) Gjorde en mindre veckoinhandling i lödde innan vi körde hem. Vi har spenderat ca 4 timmar i folkets park i Malmö där vi träffade Lotta, hennes Josh samt hennes föräldrar. Blev inte så lång stund eftersom vi redan varit där ett bra tag och barnen började lessa. Hoppas vi kan ses imorgon kanske :) Barnen tyckte det var kul att bada, kolla på djuren och leka på lekplatsen :)


💤💤💤

Dags att lägga sig nu. Varit en lång dag. Elliot går ju upp strax efter kl 6. Idag var det 6.10 men ibland har man tur att klockan är 6.30 ;) Imorgon ska vi lämna in bilen på morgonen så blir ingen direkt sovmorgon för någon av oss. Det bästa med semestern är att varannan morgon kunna sova precis hur länge man vill ;) *lyx* Det har varit jättefint väder idag men tyvärr har vi inte varit ute så mycket. Jag och barnen var iofs ute en bra runda i förmiddags på ca 2 timmar ner till furulundslekplatsen, gick (vilse?) genom skogen mm :) Kollade på stora sniglar och andra småkryp. Älskar att vandra runt så i naturen med barnen, låta Elli gå fritt. Flip flop var dock helt fel skoval ;) Tanken var från början att bara gå till Annelundsskolans skolgård och leka lite. Dagen är lång och barnen blir rastlösa snabbt igen. Sen är det ont om dagar med fint väder så då känns det extra trist att vara inne. Barnen är lättare att roa ute tycker jag. Det blir ju lekplatser, cykla osv. Inget man gjort om man varit själv ;) Vi har gjort en del här hemma istället och det var välbehövligt. Mycket kvar som ska fixas men lite då och då blir en del. Imorgon är det tänkt att vi ska påbörja målning av Novas sekretär som står på vinden samt "kojan" de ska ha i den stora garderoben i hallen där uppe :) Kommer nog måla dörrarna till de garderoberna vita oxå samt kanske dörrarna till barnens rum och till deras garderober inne på rummen. Vitt är ju snyggt, stilrent och fräscht :) Mysigt att Philip är hemma igen :) Har saknat honom väldigt mycket denna veckan! 4 dagar brukar gå ok sen kommer den där obehagskänslan inom mig. Jag har absolut inget att vara orolig för men jag har alltid känt mig "halv" och tom när han är borta. Så skulle det såklart vara om någon av de andra barnen oxå var borta i perioder. Fick en dålig nyhet idag. Vill inte skriva ut vad av respekt för de inblandade. Det är inget livshotande och det kommer gå bra men jag blev riktigt ledsen, orolig och rörd 💗 Tänker på er, hoppas ni vet det! Det är i svåra situationer i livet man behöver sina nära och kära extra mycket och vi är här för er.


Iväg

Nova och Micke är iväg och fixar lite grejor till lgh och jag och Elliot har fixat klart Novas kläder. Det var en STOR hög mitt på golvet när hon gick så hon blir nog paff ;) Har jag otur så har jag gjort allt fel oxå drar hon ut allt igen! Jag har inte varit ute idag. Får bli en promenad senare. Måste ut varje dag även om det är dåligt väder. Nu ska jag underhålla lilleman här hemma :)


Kläder

Precis ätit sen lunch och Elli sover. Han får äta när han vaknade. Går upp kl 6 sen var han så trött kl 12 så det fick bli välling. Har lagt in Philips kläder i garderoben på hans rum :) Blev bra! Gott om plats är det där inne. Nova hade iofs behövt den bättre då hon har mycket mer kläder än vad han har. Minst 50% är dock för litet men hon vägrar rensa ;) Får ta det en dag hon inte är hemma. Ska fortsätta hjälpa henne med kläderna nu så vi kan ha bokhyllan till det den är till för istället för kläder :) Annars gör vi inte så mkt idag. Det regnar. Igen :(


Den gamla tågbanan är omtyckt :)


Äntligen

Det var på tiden. Tänkte byta bloggportal faktiskt! Precis vaknat och får se vad vi hittar på idag. Min barndomskompis Lotta kommer hem idag från London och stannar en vecka :) MEN bild gick inte att ladda upp?


Idag har vi...

... mest tagit det lugnt, städat och tidigare var jag på en lekplats med Nova och Elliot medan Micke var på gymmet. Väl där borta träffade vi dagiskompisen T och hennes mamma och lillasyster och blev inbjudna på lunch =) Supersnällt! De bor precis vid lekplatsen så Nova gick dit för att säga hej.
 
Glömt att berätta att Nova och jag var hos frissan i tisdags! Novas första frisörbesök som vi pratat om LÄNGE ;-) Vår tös är väldigt noga med kläder och skor, gillar nagellack och att få sminka sig här hemma (inget hon går ut med såklart) men håret, det är en historia för sig själv... Hon borstar det helst aldrig och tofs och flätor får vi övertala henne att ha. Och det var inte helt lätt i tisdags när vi väl kom dit och jag var klippt och satt med slingorna i. Då var det dags för henne men upp i stolen skulle hon inte! Hmm. Vi hade pratat här hemma om att pappa skulle annars klippa henne med trimmern som Elliot och Philip och det var ju inte poppis. När hon väl satt där njöt hon ju för fullt så det är ju det här med att göra PRECIS tvärtom vad vi vill att hon ska göra ;-) Som vanligt då haha.
 
Nova vill inte visa sitt hår på bild men här är mitt iaf. Jag är BLOND igen! Lite väl kanske men det är ju sommar =) Eller det sägs så, inget man märker på vädret direkt. En hel del åkte av på längden då det var trasigt och slitet efter sol och bad + att jag inte klippt mig eller gjort slingor sedan 3 december (!)
 
 
Ny tv har vi skaffat
 
 
Lite nya bilder
 
 
Vi var och hälsade på min kusin, Riina, Jakob och lilla Sofia, endast en månad gammal =) Även mamma, syster, Jocke och deras Xander komt dit!
 
 
Philip kommer hem först på söndag så det är lite tomt som det alltid är när han är borta. En av de absolut viktigaste personerna i mitt liv fattas mig varannan vecka och så har det ju varit i många år. Visst vänjer man sig. Man måste ju men det känns ändå likadant, tomt och lite oroligt i kroppen liksom när jag tänker på honom. That´s life och snart är han här igen =)
 
 

Möbler

Nu är barnen lagda. Elliot tar lite tid, ett evigt bluffande ;) Nova är inte heller så lätt med sitt "ska inte", "vill inte" och "tänker inte" men till slut så.

Håller på och ställer iordning barnens rum :) Idag köpte vi persienner till hela lgh utom kök och vårt sovrum. Det är en bastu här hemma med solen in i lgh hela dagen. Vi måste ordna i köket med. Olidligt att stå och diska i solsken!

I Philips rum är hans nya skrivbord på plats samt tv-bänken. Nova har hans säng just nu men den ska upp + tv:n och sen är jag på jakt efter en svart byrå till honom. På Novas rum är bara sängen på plats. Letar förvaring och en begagnad sekretär från Ikea hämtar vi imorgon. Den är röd och kommer antagligen målas om. Sen är det småfix kvar överallt som lampor, gardiner, mattor mm.

Idag har Nova lekt med kompisen N i 4 timmar. Vi var och handlade under tiden. De hade haft jättekul :) Badat, lekt och ätit!

Tvättat idag och torkar sista maskinen just nu.


Bilder Alcudia 2012 del 2 =)


Bilder Alcudia 2012 del 1 =)


Svedala

Idag blir det Svedala marknad med Mickes mamma, mormor och syster :) Jag fick sovmorgon till kl 9 :)

Igår tvättade vi precis hela dagen, 8-21 typ. Och då bara 4 maskiner tror jag det var. Vi får nog överväga att skaffa egen tvättmaskin och koppla in ändå. Det känns inte supersäkert att gå ner i den källaren om kvällarna, någon kan bara smälla igen dörren uppifrån.

Bilder kommer :) synd inte appen fungerar. Lite lättare att blogga ofta då. Nu bloggar jag från mobilen men får logga in som vanligt via hemsidan.

Igår lämnade jag Philip till sin pappa. Känns tomt nu med bara 2 barn hemma. Sen var han här i nästan 2 veckor i rad mot 1 som det brukar vara. Han kommer hem igen på söndag :) Det blir sen vår sista semestervecka. Men men nu har vi hela 2 härliga veckor kvar att njuta av :) Igår var det ju kanonväder! Idag ser jag solen titta fram.

Barnen diskar :) och Micke är på gymmet. Dags för honom att ta tag i sitt liv med träning och bra mat igen. Jag kör på som vanligt ;)