Minstingen 💗

I ett av gårdagens fynd, tröja från kappahl kaxs för 10 kr, stl 98/104. Hittade likadan till Nova men i andra färger och i stl 122/128 för samma peng.

Idag blir det en tur till H&M för att köpa slingor och ny hårborste sen ska jag försöka mig på att göra slingor hemma. Sist var 3 juli så det är hög tid 😉

Jobb månd-onsd sen ledig torsd-lörd sen jobb sönd kväll.


Glassmys

Tog med mig barnen och gick ner till Konsum för glassjakt 😊 Det blev piggelin till Nova, 88:an och lakrits puck à la halv liters förpackning till oss andra 😄


Min shopping kompanjon idag 💗


Hemma

Nu är vi hemma från Ikea igen. Blev inte så dyrt, några hundra. Lite smått och det som kostade var en uggla Nova tvunget ville ha och en stolsdyna till hennes rum.

Blev köttbullar i restaurangen och sen en glass innan vi gick ut.

Nu blir det att fortsätta med tvätten och börja med maten.


Loppisfynd 20 kr

Nova blev glad när hon hittade dessa 😊 Hittade en massa till alla barnen + 2 pyjamasar till Xander 😊 370 kr fattigare men en hel Ikea kasse barnkläder rikare 😉

Kört igång 2 maskiner tvätt sen blir det att träffa sis med familj på Ikea kl 13.


Fredagsmys 💗


Soft

Softar i soffan efter några timmar på ÖF med fika, lek och snack 😊 Handlat hos vår granne (netto), diskat och städat undan lite. Ikväll blir det tacos 😊 Enligt Novas önskemål. Vi andra tackar inte nej 😉

Fick Elli att somna vid 14-tiden men han sov bara 40 min ca.

Såg hyresvärden här idag... Lite intressant att han aldrig kommer och säger hej och visar vem han är. Köra 60 mil från Sthlm liksom. Vi kanske skrämt honom 😉

Fick idag reda på att de planerar att komma och åtgärda våra småfel i lgh på onsdag efter kl 12. Jag kobbar till kl 15 och vill helst inte ha dem här när ingen av oss är hemma. Vi får se hur det blir.


Mammas minsta 💗💗


Rast

Sitter på jobb i min ensamhet och har rast. De andra hann inte ha rast nu men det gör inget. Jobbat sen kl 8 så lite tyst och lugn är skönt :) 10 min till sen ska jag fortsätta jobba. Hoppas få sluta lite tidigare, kanske kl 20 (istället för 21).

Ledig imorgon och det blir nog ÖF :) Sen loppis på lördag i hofterup och Ikea efter det kanske ;) träffa sis med familj där :) Ännu en ledig helg men det innebär oxå att det sen kommer en halv, två hela och en halv då jag ska jobba...

Var på anställningsintervju i måndags. Vet inget än men de valde ut mig och några till bland ca 150 sökande så det ser ju ljust ut ;) Tror bil är ett måste, sa att jag har det men den använder ju Micke ;) Jaja :)


Lite nytt 😊


Cirkus, check!

Det var en riktigt bra föreställning 😊 2 timmar lång och som en vanlig cirkus med djur och annat uppträde. Biljetterna var gratis så jag trodde inte det var som en vanlig cirkus.

Fortsätter med tvätten. Barnen badar och Micke ska gå och handka lite, vi ska äta innan han börjar jobba kl 18.


Fyndat 😊

En styck loppis avklarad! Lite meckigt dock med två barn varav en som inte fick sitta i vagnen utan jag fick BÄRA honom i 1,5 timme sen köa i ytterligare en halvtimme. MEN som vi fyndade!! 325 kr handlade vi för och för det fick vi bl a gummistövlar stl 25, minst vars 3 byxor till alla 3 barnen, en kjol och ett gäng tröjor till alla oxå! Till Nova hittade vi ett par jättefina hello kitty jeans i stl 116. Ser helt oanvända ut. Ett par jeans till Philip oxå som ser nya ut, dock lite stora. Är ca 100% säker på att jag fortfarande gått där om jag inre haft barnen med mig 😉

Nu har vi istället ätit, jag har slängt in allt i tvättmaskinerna och Micke har lagt Elli.

Det spöregnar ute... Lagom kul att stå i ca 15 min kö utanför loppisen. Jag hoppas verkligen det slutat regna till kl 14 då det är cikusdags 😊


Ikea & jysk


Loppis

Nu är det dags att lägga sig. Nova snarkar på soffan, Elli ligger i sängen sedan kl 20 ca och jag har kollat runt på ikea =) Ska dit på söndag med mamma och Elli är det tänkt så åker Nova och Micke och badar. Ska köpa ett gäng tavellister, ramar, värmeljuslyktor, små handdukar, krokar, kanske ett badrumsunderskåp (ska mäta lite mer) och sen på jysk en ny filt till soffan. En lila som kommer matcha fondtapeten fint sen en svart fleecefilt på den lilla delen tänkte jag men en sån har vi hemma.

Städat och diskat här hemma ikväll så jag fick skallebank men proppade i mig lite piller så nu är det bra igen.

Upp tidigt för loppis som öf anordnar här i byn i xl byggs gamla lokaler. De öppnar 9.30 och hoppas det går bra att gå dit med två kids ;-) Har förberett Nova på att leta efter sånt hon gillar oxå ska vi spana efter brallor till alla tre kidsen och lite annat + pyjamasar i stl 80 till lille kusin Xander =)

Kl 14 imorgon är det sen dags för cirkus vid badet =)

På söndag är det då tänkt att det blir en tur till ikea. Har en traderavinst att hämta upp i närheten av där mamma bor så hämtar nog upp henne (vet att hon inte gillar att köra med sin bil ;-))

Sen provar Nova på dans kl 16. Helgen är fullbokad och jag är LEDIG =)

Nu ska jag joina mina kids i sängen =)

Garderoben

Asdåligt ljus eftersom det är kväll och mörkt i vår hall (inga lampor) + gammal iPhone = ingen blixt MEN såhär ser den ut iaf. Lite låg med tanke på vår höga takhöjd (drygt 2,60 m) men vi får se :)

Nu hjälper Nova mig med disken och Elli är lagd.


Sekretär före och efter =)



Så såg den ut när vi köpte den från blocket för 300 kr. Nypris ca 3700 (!!) på ikea. Lite bättre i vitt va? ;-)
 
~~ Bilder lånade från google ~~
 

Dans

På söndag ska Nova prova på dans =) Något som verkligen passar vår tjej som hellre dansar fram än går ;)

Jag har målat klart och skulle sätta ihop sekretären men så hittar man inte skruvarna, störigt eller vad? Släpat in alla tre delarna i Novas rum iaf. Satte upp hennes sänglampa och tog in den vitmålade lack-hyllan (tidigare björk) som ska upp ovanför sängen sen.

Funderar på att starta ett projekt här hemma: att måla alla innerdörrar där uppe, sex st inkl en med fint glas i (Philips rum) sen halva väggarna i trappan. Trappan har ju blivit svart och halva väggarna är vita men en bit ovanför räcket är det brunt...Tänkte vitt och sen det extra träräcket svart?

Buzzador

Har fått prova air wick doftpinnar av buzzador och det luktar riktigt gott här hemma, om än lite starkt men det räcker nog med en pinne.

Dessa dofter har jag fått testa: Midnight Blackberry & Vanilla Silk och Cool Linnen & White Lilac.

Astrött efter utb idag så nu blir det att sova. Jobba kväll imorgon.


💗


Målning pågår...


💗💗

3 bilder från fotbollsträningen igår.


Pappavecka

Idag är det utb (samarbetslyftet) kl 13-16 för min del.

Ska måla lite idag. Sista strykningen hoppas jag så vi sen kan sätta ihop sekretären till Novis 😊

Satt uppe rätt sent och sökte jobb, det blev iaf 5 st. Letar ju bara efter månd-fred jobb då jag är EXTREMT trött på kvällar och helger och känner att det inte ger någonting längre. Det krävs ju en bra mkt bättre månadslön om jag inte ska jobba helger, tyvärr är det där jag tjänar mina pengar med ett genomsnitt på ca 40 helgtimmar per månad.

Philip åkte till sin pappa igår efter träningen så nu är vi en 2 barns familj i en vecka. Lite lugnare men MYCKET tommare... En vecka går fort 😊

💗💗


💤

Slut efter en förmiddag på ÖF 😉


Blocket

Har lagt in lite vintergrejs på blocket. Tradera går inte så bra just nu. Har en del som Elli växt ut och ger bort det mesta till syrrans lille Xander eller till min kusins två små.

Philip behöver lite mer byxor, liksom Nova som även behöver tjocka tröjor och en vinterjacka. Det finns en svarti stl 128 på vinden men tror den är för stor. Får kolla. Philip behöver vinterkängor. Elli och Nova klarar sig. Elli har två overaller på vinden, en i stl 98 och en i 98/104 så han klarar sig med det. Sen är det vantar och sånt men det är ingen stor kostnad. Jag har förresten oxå en jacka från förra året som passar 😉 Min Everest dunjacka som jag fyndade för 200 kr (inkl 100 kr frakt) Sen skor, ja det beror lite på var och hur man jobbar. Brukar klara mig med gympaskor trots att jag är ute mkt.

Nu ska jag sova. Ledig imorgon med kidsen. Skulle till sis men Xander är sjuk 😔 så vi får ta det en annan gång. Blir ÖF imorgon istället och Micke kan ha bilen vilket nog gläder honom 😉 I byn vid uppehållsväder klarar vi oss fint med cykel. Inga avstånd ju.


Målarverkstad 😉


Försökte ladda upp detta innan idag.

Målar lite här hemma. Novas sekretär ska äntligen bli vit liksom en LACK hylla från Ikea som förr var i björk. Den ska oxå vara i Novas rum, ovanför sängen tänkte vi till typ cd-spelare, cd-skivor, böcker och en lampa.

Målar även garderobsdörrarna i hallen uppe.

Tvättade imorse sen åkte vi och funkade lite tröjor till Philip i Furulund.


Bad och fynd

Är på jobb nu till kl 22. Badade i förmiddags på Vikenbadet :) Barnen tycker det är så kul! Innan dess var vi på novalund och hämtade en overall jag hittade på blocket. En svart Kaxs från kappahl stl 116 för 150 kr. Perfekt :) De är ju dyra nya!

Nu får jag sätta fart här med mediciner och kvällsmat!


Lite ommöblering


Lite ommöblerat

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/530028/images/2012/pic_505089f3e087c35ac4c4dbf6.jpg" class="image">


Skoljoggen idag 😊

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/530028/images/2012/pic_505088f9ddf2b31f9f0002e3.jpg" class="image">


Just nu 💗


Före och efter 😊

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/530028/images/2012/pic_504f704ee087c33c0c34f82c.jpg" class="image">


Sep. 11, 2012


Före och efter 😊


Sova

Snart sovdags här, skönt!

Fixat lite på Philips och Novas rum där uppe idag. Flyttat in varsin dvd hylla till deras rum som innan stod i hallen utanför. Där kan de ha filmer och annat smått. Speciellt Nova behöver förvaring till "annat smått". Shit vad flickor har mycket smågrejor!

Flyttat Philips skrivbord och det tyckte han var mycket bättre. Nu har han det framför fönstret och det är nog trevligare att sitta så även om fönsterbrädan är en liten bit högre upp än skrivbordet.

Sen fick jag KLIPPA honom!! Han har ju vägrat hur länge som helst och jag lovade att bara ta lite. Jag skulle alltså försöka mig på att klippa med SAX och inte med trimmer som jag brukar. Givetvis så blev det inte så jämnt som jag ville så det fick bli trimmern iaf, på 5:an vilket blev rätt kort men längre än vad jag brukar klippa honom. Philip blev inte arg på mig iaf 😉

Sen blev det att dammsuga hela övervåningen och det passade ju ändå bra eftersom jag städat där uppe idag. Sen är det sällan jag dammsuger där uppe. Det blir mest här nere och man tänker "nästa gång" om övervåningen 😉

Ska kolla lite jobb nu sen sova.

Imorgon blir det att klippa Elli 😊 Han är oxå långhårig! Riktigt lockig när det blir längre.

Får se hur det blir med mitt möte som omvandlades till en utb tydligen imorgon 13-16. Nova är förkyld och inte helt ok för dagis känns det som. Vet inte hur det blir med Elli. Han är ju frisk.


💤💤


Skulle tvätta...

... men det var upptaget så får gå ner sen igen och kolla. Vi bokar ju inte i detta huset utan tvättar när det är ledigt helt enkelt 😊 Om man absolut måste tvätta någon speciell dag och tid kan man skriva en lapp och lägga där nere. Funkar bra 😊

Håller på och lägga Elli nu. Vi har nyss käkat lunch. Innan dess roade jag mig med lite städning 😉 Flyttade skrivbordet i Philips rum så han får mer plats och lättare att ha det vid ett el-uttag för datorn och lampan.

Det är varmt idag! Ca 21 grader men känns varmare och rätt kvavt. Vi ska ut en tur lite senare. Nova hade ju feber igår så blir att ta det lugnt.

Ska ev jobba extra 7-10 månd-onsd i nästa vecka. Bättre än inget.

Ringde kommunal innan och jag har rätt till lönehöjningen eftersom jag blev anställd 23 januari, dvs innan 31 mars när avtalet gick ut. Najs. Retroaktivt nu på september lönen + att jag jobbat en extra dag och kväll förra månaden. Det gör oss inte rika tyvärr men några extra slantar är ju inte fel 😊


Morgon 💗


Hemmadag 💗


Bättre

Nova är lite bättre idag och imorgon skulle jag ändå varit hemma med dem eftersom det är deras lediga dag.

Var helt slut innan så jag somnade på soffan. Blir att lägga sig tidigt ikväll. Håller på och lägga Elliot nu.

Elli med lisebergs klubba :)


Snart snart...

... dags att gå hem :) Är trött efter denna helgen och vill bara vara hemma lite. Äta något gott, mysa med familjen och kolla på tv :)


💤💤💤


Kl 18.45 💗

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/530028/images/2012/pic_504b86deddf2b37b6f002cf3.jpg" class="image">


Idag


Barnvakt x 2

Idag är det jobb 7-15 för min del och Micke är på Liseberg hela dagen med sitt jobb. Man kanske kan tro att jag är avis på honom men nejtack, karuseller är inte min grej längre! Åldern ;) Nova har sovit hos farmor inatt och min mamma kom 7.30 imorse för att passa Elli.


Föräldramöte

På jobb just nu till kl 13. Cykla och hämta barnen, lite mellis. Blir tidig middag för vid 17 kommer H från mitt jobb och passar barnen. Föräldramöte kl 17.30-19.00 och Micke jobbar kväll. Vill väldigt gärna gå på mötet eftersom det är första nu i 4:an och säkert massor av info.

Soligt och fint väder 😊


Mysaren 💗


Bak 😊

Sockerkakan är i ugnen, sen är det klart 😊


Läser i boken...

... och vill bli klar ikväll men klockan är mkt och Elli kommer vakna runt 6. Den är verkligen bra, att det kunde vara så lätt att sluta kunde jag aldrig tro!

Kalas kl 13 imorgon. Ser ut som det bli mamma, syster och Xander. De andra hade diverse förhinder men så är det med kort varsel + att alla dagar kan inte passa alla.

Efter kalaset hos Jane med familj blev det hem och laga mat: korv stroganoff med ris. Micke åkte till jobb och efter uppröjning av kök och Elli 😉 blev det Ica för inköp av baksaker 😊 Tänkte köra chokladbollar, (barnen får göra dessa själv) sockerkaka och muffins med chokladbitar i 😊 Tänkte att om man handlat allt kan man sätta igång direkt på morgonen.


Ikväll 💗


Kalas och roliga miner 😉

Tack för ett fint kalas och god tårta 😊 Stora fina killar både Ådi och Benjy 😊


Mycket bra bok

Fungerar på mig iaf och det säger en del 😉 Funderar du på att sluta röka, LÄS DEN! Jag lånade den på bibblan.


Sol 😊

Jobb idag 7-13 sen får vi se om jag följer med till Mickes syster och firar hennes Adrian och lille Benjamin 😊Micke ska jobba kl 18-02 så jag sa att han skulle göra det som blir minst stressigt för honom. Imorgon firar vi Nova för släkten 😊 Hon ska även gå på bio med kompisen N från dagis och se "Modig".

Igår var det 5 års besök på Bvc inkl spruta. Allt gick helt galant och hon sa inte ett ljud vid sprutan trots att jag såg på henne att det gjorde ont. Duktig tjej 😊

Fint väder!


Sol 😊

Jobb idag 7-13 sen får vi se om jag följer med till Mickes syster och firar hennes Adrian och lille Benjamin 😊Micke ska jobba kl 18-02 så jag sa att han skulle göra det som blir minst stressigt för honom. Imorgon firar vi Nova för släkten 😊 Hon ska även gå på bio med kompisen N från dagis och se "Modig".

Igår var det 5 års besök på Bvc inkl spruta. Allt gick helt galant och hon sa inte ett ljud vid sprutan trots att jag såg på henne att det gjorde ont. Duktig tjej 😊

Fint väder!