Idag:







Vi har hittat Novas brillor! De har varit försvunna sedan i söndags så hon har alltså inte använt dem på hela veckan (!) Men nu så 😉 Till hennes stora glädje (not...) hittade jag dem under Ellis säng.

Jag och Elliot var på ÖF imorse och vi gick dit. Kl 11 snöade det dock väldigt mycket så jag beslutade mig för att gå hem, ställa vagnen och ta bilen till skolan istället. Ska ut på en PW snart istället. Väntar bara på att Micke ska bada klart. Philip hämtades 14.20 så ut ännu en runda i snön. Vindrutetorkarna är inte de bästa i fastfrusen is men när det väl tinat så funkar det bra. Klagar inte 😉 Glad över att slippa gå/cykla. 

Ska ner och handla några saker sen innan kl 21 efter min runda om jag hinner. Turen jag går varje kväll tar ca 40 min. 

Ledigt





Rolig nyhet 😄



SUPERSTORT GRATTIS till min barndomskompis Lotta och hennes Josh som blev föräldrar till lilla Molly den 25/1 🎁🎉! Denna lilla tös hade dock väldigt bråttom ut eftersom bf var först 17/4! Nu har allt gått bra och hon blir starkare och starkare för varje dag. Bilder finns i hennes blogg: 

http://www.londonjenny.blogspot.se/?m=1

Badvakt 😉




Sitter och lyssnar på Spotify men snart blir det white collar på netflix 😄 Säsong 3 är ute nu och det är ju bara SÅ JÄVLA BRA!

Helg nu! Wohoo 😊 För mig och Elliot iaf, resten får knega en dag till 😉

Ska ut på PW senare.






Visning

Ingen vägning igår pga att jag ska "äta" på lördag då vi ska på kalas. Så tar vikten då istället. 

Idag har vi jobbat två man kort och det är ju inte jättekul. Skönt att vara ledig nu fredag-söndag. 

Var på visning igår på Rinnbo. Gillade det och tyckte det var mysigt. Får se hur vi gör. 





Tvättbjörn

Före:


Efter:



Haha jäkla snöstorm men sköna 40 minuter iaf 😊 Mitt knä började strula så tänkte strunta i sista biten (upp mot dagis) och gå hem men joggade smått istället. Lite halt bara och ville helst inte ramla!

Nu blir det att tvätta av smink och gå och lägga mig. Har tvätten kvar på torkning i källaren men den är nog ändå inte torr.

Besiktning av en styck gammal bil imorgon. Syrran sms:ade mig innan och sa att jag kunde trixa lite med batteriet för att släcka motorlampan. Funderar på att göra det imorgon. Vill bara att den startar sen igen 😉 Samt att jag helst inte spränger mig själv haha. 

Lax & nya jeans




Middag nu: lax i ugn med grönsaksblandning.

Nova hängde med till H&M ikväll (jag hade typ ett enda korn puder kvar!) så hon fick nya jeans. Jättefina med stjärnor på 😊 Ni som känner Nova vet att hon aldrig varit en jeanstjej men nu ville hon ha ett par. Jag tror att hon kollat runt i skolan och många har nog jeans 😉 Hämtade ett regnställ till sms dam när vi ändå var i Lund. Kan visa det sen. 

Inte varit ute på någon PW än men blir sen när barnen lagt sig. Snöat hela dagen ju och vi var på ÖF till 16. 

Jepp 😉




Snöig PW




Mindre trevliga saker på jobb i helgen...




Snart jobb



Hörde en riktigt rolig nyhet igår men måste tyvärr vänta med att berätta... (Eftersom det inte gäller mig personligen) 

Jobb 7-15 idag igen. 

Färdig!



Jäkligt god 😉

5 morötter
1 stor vitlöksklyfta
2 grönsaksbuljongtärningar
Salt
Svart- och vitpeppar
Kött & grillkrydda

Ja that's it! Spä sen ut med vatten så den blir lagom tjock/tunn. Jag mixade min och man kan ha grädde men hag ville ha en nyttig variant. Man kan klart ha lök och andra rotfrukter oxå men vi hade inte så mkt hemma.



Morotssoppa på G 😊





PW & middag






"Men gör det då!"

Från Elliot innan jag gick till jobbet imorse. Jag sa att jag orkade inte gå till jobbet utan ville ligga på soffan hela dagen med honom istället. "Men gör det då!", menade han på 😉 Jo om man kunnat 😊

Jobb 7-16 idag




Godnatt 💤




Dagens lunch idag bestod av vitkål, lök, tomat, lite ajvar och 2 ägg. Var godare än det ser ut 😉

Nova var med på mitt jobb en timme i eftermiddags och det tyckte hon var kul för hon ville inte hem. Hon hade dock aldrig orkat enda till kl 22.

Nu blir det att sova här. Klockan ringer 6 imorgon och det är lördag...


Pusseldags 😊





PW mot ÖF




Just nu 💗

Nova och Elli har somnat hullet om buller i soffan. Micke kommer hem om en timme, bäst jag lägger dem i sina sängar 😉






Soppa




Såg detta recept i dagens Metro och tror det blir något jag kommer testa imorgon 😊 Får bli på morgonen för jag tänkte ta en PW till ÖF med Elli kl 9 sen ska han lämnas på dagis kl 11. Tänkte vara med Philip i skolan 13-14.20 och ett samtal på skolan efter det. Eventuellt att jag hämtar Nova där strax innan kl 15, lämnar av Philip hemma och tar sen med mig Nova till jobb. Micke slutar 16 så blir inte så länge. Sen jobb för min del 15-22. Lördag och söndag 7-15. 

Tänkte dra fram dammsugaren nu och lägga in tvätt sen blir det inte mer för idag 😊 



Tomtebloss 💗




Klara




Muffins på G 👍





Utomhus






Kallt som tusan men jag trotsade och gav mig iväg med Elliot vid 10. Vi gick bort till Rinnbo, lekte en liten stund på lekan och spanade på radhuset som är till salu 😉 Gick förbi skolan och sen hem. Fixade lite fika till Elliot och jag slängde i mig två knäckemackor sen begav vi oss åt samma håll igen för att hämta Nova. Tog med hennes spark, hittade dock inte cykelhjälmen så ridhjälmen fick duga...

Allt gick bra fast det gäller att inte stanna, då blir det bra kallt!

Väl hemma funkar koden till porten en gång sen börjar en lampa lysa och vi kan inte komma in (!) Bara Micke som har nyckel men den får vi kopiera nu så vi alltid kommer in genom porten. Detta har aldrig hänt tidigare och vi har bott här i 2 år i maj.

Nu bakas det kladdmuffins och sen ska det bli chokladbollar när vi hämtat Philip 14.30 ca.



PW

Dags att klä på denna datanörd och ge oss ut på en PW i kylan!




💤💤

Nu är jag trött! Ska lägga mig alldeles strax. Suttit med Philip och hans läxa ikväll. Men nu kom han en bit på väg iallafall och behöver bara göra en del i skolan imorgon. Han tycker det är jobbigt och svårt att rita. 

Jobbade 7-13 idag sen en föreläsning om Salutogent bemötande 13-16. Intressant men gäsp vilken fel tid när vi sprungit och jobbar sedan tidig morjon sen sitta ner i tre timmar. Tur de hade kaffe (kaka) och frukt 😊

Philip hade glömt nycklar (vet inte riktigt var de är...) så när jag ringde honom vid 15 var han på mitt jobb (!) och åt kakor 😉 Föreläsningen var bara några minuter därifrån så jag guidade honom dit per telefon sen fick han sitta och vänta till kl 16. Några tjejer från åk 7 (föreläsningen var på en skola) "passade" honom till jag kom 😉

Hämtade Elli efter det och sen till skolan och hämta Nova. Philip hoppade fotbollen idag pga kallt väder och lite krasslig. Viktigare att han orkar skolan nu resten av veckan tycker jag. 

Imorgon är jag och Elli lediga 😊 Hämtar Nova tidigt så ska hon få baka tänkte jag. Sen bara mysa och ta det lugnt. Hinna dammsuga och en promenad oxå.

Innan idag:




68,1

Veckans vikt. Gått ner 100 g bara men huvudsaken är ju att jag inte gått upp. Var nog bara ute och gick igår så inte blivit mycket med det heller...

Ledig tisdag

Idag har jag och Elliot varit lediga. Skönt :) Hämtade Nova 11.45. Tyvärr är hon tråkig emellanåt och varken lyssnar eller respekterar ett "nej" eller "senare". Men men vi har överlevt eftermiddagen och hämtat hem Philip oxå :) Han sitter just nu och gör matteläxan. Engelskan och historian har vi redan gjort. Kl 18 ska jag och Micke på bio 💗. Vi ska se The hunger games. Det var tvåan tydligen så jag snabbkollade på ettan imorse ;) Philip stannar nog hemma men Elli och Nova lämnar vi i Svedala. 

Igår var jag på blodbussen innan jobb och gav prover för att börja ge igen :) Dock blir jag spärrad 1 år även om Micke tatuerar sig. Förr var det 6 mån och enbart för den som tatuerade sig. Och han som t o m tatuerar sig själv och planerar nog att göra det ofta och mycket... Däremot har han ju då verkligen koll på att nålarna är nya och att hygienen är bra.

Jobb imorgon 7-13 sen utbildning 13-16 så lång dag. Sen hämta barn och köra Philip till fotbollen kl 17. Fullt ös.




Och här gnäller vi över -1 grad 😉




En kväll på jobb




Jobb...

... hela dagen lång. Var hemma om och åt mellan 13 och 14 som vanligt när jag har denna turen. Jobbar till kl 21 sen 15-22 imorgon. Har samtal med vår nya chef 14-15 och kl 13 tänkte jag ta mig till blodbussen för att ge prover och börja ge blod igen. 





Skriver själv 💗




Vi 2 💗

Ikväll är jag och Philip ensamma hemma 💗 Micke körde till Svedala och lämnade Nova och Elliot till sin mamma. De sover där till imorgon eftersom Micke jobbar till 02 inatt och jag jobbar 7-13 imorgon. 

Varit på föreläsning om social dokumentation idag 13-16. Lämnade Elliot vid 12 idag så vi hann bada och mysa ordentligt. 

På söndag jobbar jag 8-21 och Philip har match kl 13, precis när jag har rast så perfekt 👍




Idag har jag haft mitt körkort i 14 år 😊




Nu har de varit där 😊





Spenatsoppa

Lagat riktigt god spenatsoppa. Det lär räcka ett tag haha 😊





Snöstorm...




På väg till dagis




Väntar på Philip...





!!!




Plättar


 
Som vanligt när Nova har en kompis här vill hon ha plättar 😊 Idag blir det glutenfria då kompisen G är glutenintolerant.

Vi 2 💗




Favoritsysselsättningen 💗





68,2

Veckans vikt. Det betyder ner 1,9 kg från förra onsdagen. Detta går bra. Inte ens hungrig. Don't worry, jag äter ordentligt. Skippat allt onödigt, framför allt socker så inget godis/choklad osv. Sen inget bröd/pasta/ris/potatis heller.

Ledig idag! ÖF kl 9-11.30 ca sen hämtar vi Nova och kompisen G på skolan 11.45 och sen Philip 14.20. Fotbollsträning 17-18.30. Jobbar extra imorgon 15-22.

Jag har vunnit fyra biljetter till Disney on ice på torsdag kl 18. Detta efter att jag tog på mig att jobba... Micke går med Nova, Elliot och sin syster. Philip bryr sig inte om det 😉



Normalt innehåll i fickan?




Rast på jobb




Dagens middag



Kassler och sallad 

Snö...



Detta var helt onödigt enligt mig...

Rast

Okej, ledig till kl 15. Suttit vak nu 7-13. Är hemma och käkar. Plockat och diskat lite. Micke och barnen är inte hemma, de skulle hälsa på barnens gammelmormor (Mickes mormor) 

Det är sol ute 😊 Mycket kallare vid 13 än 7 imorse. Philip skippar fotbollen ikväll då han är förkyld. That's all for me.  😉



Middag




Nova ville ha plättar ikväll (som vanligt!) så det blev pannkakor gjorda i en liten stekpanna *kompromiss* 😉 Inga protester konstigt nog men vad skönt att det är mindre och mindre bråk/utbrott med henne!

Middag: soppejäveln som aldrig verkar ta slut (bara jag som äter den) men nu är det bara en burk kvar! Kommer ta med lite till jobb imorgon kväll. Sitter vak 7-13 sen rast till 15 och jobbar vanligt till 22. Måndag är 7-15.20 och tisdag 15-22. Ledig sen 3 dagar för att köra 7-13 och 8-21 i helgen. Min vecka det 😊 Hur ser er ut?

Börjat se Walking Dead och trodde inte jag skulle gilla den alls eftersom det är overkliga saker med, typ zombies liksom men det är spännande! Är på sista avsnittet av första säsongen. Bara 6 avsnitt och började igår. Andra säsongen har fler, typ 13 avsnitt. See it ni som inte redan gjort det.



Sen lunch; kycklingsallad




Byte

Bytte till 7-15 imorgon istället. Sen går jag på och jobbar direkt 15-22. Nu ska vi bada 😊

Härlig PW



Hemma igen efter nästan en timmes PW. Härlig natur vi har i Kävlinge 😊 Tackade precis ja till att sitta vak inatt 22-07 och fick den! Det blir en del pengar av det 😊 Får kanske bli en middagslur i eftermiddag!

Furulundsrundan 👍





Ledigt




Skitblogg som stänger av när man ska publicera...

Iaf, kom nyss hem från ÖF. Nu är det ledigt resten av dagen. Ska hämta Philip 14.20 i skolan sen ska han till sin pappa runt 17. Får se om det blir jobb imorgon eller vad. På söndag jobbar jag kväll iaf.

Regnigt och grått ute som vanligt men jag störs inte av det. Mysigt med värmeljus 😊 På söndag ska det bli minusgrader...


Frukost




Nu blir det frukost här för mig. Havregrynsgröt med mjölk. Elliot och jag är hemma ett tag till. Ska hinna plocka undan och städa lite samt tvätta håret. Slängt i två maskiner tvätt oxå. Annars lugnt, vi stressar inte 😊 Hatar stress och vet inte sist när jag gjorde det faktiskt. 


Extra

Blir att hoppa in och jobba 14-21 imorgon. Det är lagom sent att jobba. Så hinner jag med en del hemma på förmiddagen oxå. Idag när jag hämtade Elliot var det inte många rena ställen på hans svarta overall så den + lite annat måste tvättas imorgon. Han får ha sin gröna overall imorgon. Dyker det upp fler turer tar jag dem om jag kan. Need the money :)

Annars inget speciellt här. Back to normal life liksom med jobb, skola och dagis. Försöka få ihop allt. Har ordnat så mamma kommer hit den morgonen det kör ihop sig med våra jobb eller om hon sover över från lördagen kanske sen har Mickes mamma dem från fredag-lördag i Svedala. 

Nu, sova!



Snart läggdags här 💗






Väntar på Philip...





Mörkt

Fy vad mörkt det är ute! Igår var det mörkt när jag cyklade till jobb och mörkt  (och regnigt) när jag cyklade hem. Inte så ofta det är så iofs. Idag slutar jag kl 15 men sen några dagars ledighet. Micke slutade tidigare igår så han hämtade båda, skönt pga regnet. Var tredje tisdag slutar vi 16 båda så då hämtar vi en var :)

Invägning idag: 70,1 = -1,8 kg. Jag fortsätter kämpa på med rätt kost och motion.

En dag till...

... sen ledig i 3 dagar. Ska dock försöka få in någon extra tur. Mina 4 dagars föräldraledigt kommer kosta skjortan 😮 Men det var det värt. Nu är det dags att jobba ihop lite cash igen som sagt. Vi tänkte åka till London och hälsa på Lotta hela familjen i mitten av februari 😊

Jobb 7-15 imorgon. Ska strax ner och kolla om tvättstugan är ledig. Dricka kaffe och söka två jobb står på kvällens schema. 


 

Velar

Sitter här med mitt kaffe. Barnen har vi äntligen fått i säng i tid. Funderar på en PW, ska jag eller ska jag inte. Hade inte tänkt men jo, jag drar ut en halvtimme.

So long.

Leos lekland




Jobbedagen gick lätt över förväntan då jag trodde jag skulle vara jättetrött efter så många dagars ledighet. Att dessutom gå upp klockan 6 kändes overkligt. Men, jag är ju så van vid att gå upp tidigt så då är det nog lätt att komma in i rutinerna igen.

Fick ett sms vid 11.30 om jag ville följa med till Leos lekland med kidsen och Mickes systers familj. Klart! Där är skitballt 😊 Vi var där 14.30 och åkte därifrån 17.30 ca.

Dagens middag; biffar och broccoli. Blir samma till lunch imorgon på jobb. Jobbar 7-16 imorgon så skapligt lång dag. Möte 13-16 😴

Kvällens projekt: hitta mina nycklar annars kan jag inte cykla till jobb/dagis...



Underbara SOL!




Back to work!

Jag kom iaf ihåg koden efter 9 dagars ledighet...




Grå PW




Lunch; kycklingsallad 😊




Väldigt mycket soppa!




Klar grönsakssoppa



Sen lägger man till/tar bort som man vill såklart 😊

Slät broccolisoppa

http://www.middagshjalpen.se/recept/broccolisoppa-60-kcalportion

Soppa x 2

Precis ätit. Idag var det jag som lagade maten för en gång skull 😊 Testade två olika sorters soppa. En slät broccoli/blomkålssoppa med lök och 4% milda matlagningsgrädde. Denna mixas. Samtidigt en mer klassisk grönsakssoppa med vitkål, morötter, grön paprika, burktomater och lök. Alla utom Nova åt den första. Hon tyckte om den släta soppan men föredrog den andra. Nu har jag en STOR kastrull soppa på balkongen att äta av i flera dagar. Både Philip och Elliot älskade soppan så det är kul med tanke på att färgen påminde mycket om spygrön vilket de även påpekade 😉

Utslagen hjälte:











Just nu 💗




Badat



Snart mat här. Micke lagar chili con carne men jag tar den överblivna fisken från i förrgår annars får vi kasta och det är onödigt. 

Var på Karlsrobadet i Eslöv och badade idag. Det är alltid omtyckt av barnen och det var längesedan vi gjorde det. Vi har ju två bad i kommunen men de har bara tre vanliga bassänger; pytte, liten och stor. I Eslöv finns det forsen med ström så vi åkte runt runt. Sen två olika stora kanor och två mindre, två bubbelpooler, babypool och klättervägg med vågor 😊 Såklart dyrare oxå men det får vi unna oss ibland.

Spelade lite fotboll med Philip på högalid lite tidigare idag och det tycker han är jättekul.

Frukost



Elliot har börjat med att sova längre på morgnarna :) 8.30 kom han till mig idag! Lite skillnad på 5 som det varit innan...

Frukost nu. Två finn crisp med ett kokt ägg, snabbkaffe, 2 suketter och mjölk.

Ska snart...

... lägga mig. Har upptäckt och kollat en del på www.urplay.se idag. Där finns många intressanta dokumentärer och mycket mer. Bra tidsfördriv. 

Vi hade det väldigt trevligt igår med god mat och trevligt sällskap! Nova och Elli slocknade en efter en men Philip och deras två barn lyckades hålla sig vakna till tolvslaget. Strax efter ett körde jag dem hem, hade knappt druckit något så det gick bra. 

Nu är det dock nya tag med nyttig mat och dagliga promenader. Visst är jag glad att jag slutade röka och kommer aldrig börja igen. Det har dock medfört att jag gått upp över 10 kg. Något jag nu verkligen måste göra någonting åt. Kör stenhårt nu för tydliga resultat som ger mycket motivation. Annars vill man ju inte fortsätta eller hur? Kommer väga mig varje onsdag och idag på morgonen (förmiddagen) stod vågen på 71,9 kg. Big confession och detta mycket för att jag inte ska komma undan 😉 Har en målvikt/må bra-vikt någonstans under 60 kg så det är bara att köra på! 



PW





Sovmorgon

Oj, vilken sovmorgon enda till 10.30 (!) Var säkert ett par år sedan jag sov så länge. Nova hade lagt sig bredvid mig när Micke gick upp och hon var lika chockad över tiden 😊

Inga planer för idag och det är ju så skönt! Röja lite här hemma och ta upp tvätten från tvättstugan. 








Tolvslaget 🎉







Nytt år 🎉