Planterat lite






Åkte och köpte spannar, mer jord och redskap när jag kom hem. Efter maten satte vi igång. Hoppas orka rensa mer ogräs imorgon. Vi behöver en utomhuskvast.

Idag...



Trodde Nova sminkat honom när jag kom hem!

Jobb

Blir jobb 7-15 nu lördag och söndag. Vädret är väl sisådär. Hoppas ej på regn. Cyklar ju som varje dag 👍


 

Lille Elli 💗








Titta som min lilleman såg ut efter dagis idag 😥 Han hade fått en gren på sig av misstag. Ser ut som om det var en stor gren och en rejäl smäll. Stackaren! Skönt med helg nu så han får vila.

Nova var på kalas ikväll på sin skola 😊 Två elever som slog ihop sina 7 års kakas. Kul i gympasalen 👍

Grattis till Philips lillebror hos pappa som fyller 6 år idag 🎁🎉👍🎈

Imorgon kommer ett inlägg om senaste buzzador-kampanjen jag varit med i. Friday night chicken från dafgård 👍😊 Även hittat ett jobb jag kommer söka 👍 Kommer numera endast söka jobb jag verkligen vill ha!










Från min dotter 💗





Kristihimmelfärdsdag





Gårdagen spenderades på högalid för match och kiosktjänst! Lämnade Philip kl 9 och drog och hämtade en byrå i Lödde och cyklade sen ner med Philips cykel till fotbollen. Kunde se första matchen som började kl 10. Bra väder och allt flöt på förutom att killarna tybärr förlorade samtliga tre matcher. Well, better luck next time 👍



Om en vecka...




... åker vi till London, Nova och jag ✈️🇬🇧

Det ska bli riktigt roligt 😊👍

Nova frågar varje dag hur många dagar det är kvar och vi räknar ner 😊💗

Mot jobb 😊👍





Jobbar kväll så...

... Elliot blir ledig idag eftersom Micke är hemma tills jag behöver cykla till jobb. Ska hämta Nova nu kvart i sen blir det trädgårdshäng gissar jag på 😊👍

Vi har varit och handlat på netto och mkt mer hann vi inte denna morgon men gav oss inte iväg förrän 9.30 typ. 





Mors dag 2014 💗















Vår dag i bilder! Jag är så RIK som har så fina underbara barn 💗. 

Match som Harrie vann med 4-3 och Philip gjorde ett av målen som jag dessutom lyckades filma 👍

Köpte sandaler till Elliot. Åkte ut till mormor på fika. Kom hem och solade och Elli inveg sin pool 😊. Grannen hjälpte oss polera bort de extremt fula märkena vi fått efter cykelhållaren. Resultatet = en ny baklucka 👍👍

En tur till lekplatsen och pizza på det. Philip hängde med och röstade och på en liten PW. Jag är ute just nu men hemma om 5 min ca. 

Snart 12 år som mamma 💗 Vad tiden går! Men det gör den när man har kul och DET har jag 😊






Just nu 💗





Grattis alla mammor 🎉💗👍💝

Mors dag idag så alla mammor borde verkligen uppmärksammas och firas lite extra!

Bra väder för fotbollsmatch. Jag och Elli ska ner. Lämna Philip 10 och sen börjar det 11. Måste köpa motorolja under tiden...





😊





Idag 🎁⚽️👍😊







Grillen är snart på G. Lagt mig en stund på soffan, inte suttit många minuter idag. Men det har gått bra idag. Lämnade Nova på Skattkammarön enligt tidsplanen strax innan 11 och sen körde vi de 7 minutrarna (som blev 5 när jag körde) till Smörlyckans IP i Lund. Då stod det redan 1-1 och tyvärr förlorade Harrie med 4-9 men en spännande match som vanligt 😊👍⚽️

Medan vi sen väntade på att hämta Nova 13.30 fördrev vi tiden på mc donalds och mamma var inom Lidl. Var hemma igen ca 14. 

Mamma åkte hem nästan precis nu innan Micke kom hem. Jag, mamma och Elliot var ute en runda innan medan Nova och Philip var själv hemma och det hade gått bra. Ingen hade slagit ihjäl någon 😉

Nu blir det LUGNT resten av kvällen 👍🌸










Fullt upp!

Då var det helg och dags för alla aktiviteter! Idag ska Nova på kalas och Philip på match. På samma tid. Men någorlunda samma plats så med lite flyt lämnar vi Nova någon minut tidigare och hinner till matchen i tid. Låter som det kan funka iaf 👍 Micke jobbar 11-16 idag så mamma kommer hit och hjälper mig med bil. Stort tack 💗

Vädret är inte mkt att hurra för idag tyvärr 👎 Men men hoppas det inte öser ner bara. Philip ska lämnas redan 9.30 så åker han till matchen med någon från laget.

Igår:

Vi tog en kvällspromenad och Elliot somnade. Såklart. Ändå sov han till 7.30 idag 👍






Vårt terasstak är sönder... Nu är det vått på bordet och några dynor trots mitt skydd i form av en dörrmatta 😉




Just nu





👍👍

Vill inte jobba idag 😉




Tacksam

Är så glad för mina tre fina friska barn 💗 De är verkligen mitt liv. Utan dem, ja en stor tomhet. Vad hade jag gjort då liksom? Känner stor tacksamhet för mina barn och min familj. Ni är mitt allt!







Nu: godnatt och upp 5.45. Gääääsp!

Sooool

Inte så mkt tid över men lite 👍😊





Workout





Idag kom mins tights 👍 Duk på netto för 39 kr!

PW

Idag ska Elliot till dagis redan kl 9 trots att jag inte börjar förrän 15 men idag har jag delegering 13-14. När det är slut tänkte jag möta Philip efter skolan för lite mamma-son tid 💗 Sen jobba till kl 22. 

Det är redan VARMT ute, härligt! 👍

Blir PW till och hem från dagis. Det borde landa på iaf 5-6 km. Ska handla på vägen oxå. Ikväll är det lite avslutning på dagis som jag tyvärr missar. Ska göra pastasallad med kyckling. Philip ska kolla på sitt lag som spelar match mot Lund. Han är inte så road av att hänga med på "tillställningar" längre 😉





Ääääääntligen...

... fick jag slänga mig på soffan 😊👍 Varit igång och på fötterna sedan 5.45 imorse. Vi har ätit och diskat undan. Nova hängde med kompisen N till deras koloni nere vid ån, Elli glor tv och Philip är på rummet. Soool ute men känner att jag måste ligga här en stund. 

Var på granngården en timme vid 16. På fredag planerar vi att ses igen 😊








Upp & hoppa

Börjar 6.45 idag och slutar 15.20. Ensam med kidsen ikväll, Mickes jobbkväll. 

Varit ledig nu två dagar i bra väder 😊👍 Härligt! De sa nyss på radion att det ska bli 25 grader idag! Imorgon jobbar jag 15-22 men har delegering 13-14, kasst att de lämnar en timme "ledigt" så. Inte lönt att ta sig hem ju. Sen fredag 7-13.30 och ledig helgen. Där blir det kalas för Nova att gå på och match för Philip samt grilla med vänner vi inte sett på 100 år typ. 

Igår:





Mot glasskiosken 👍






Tvåspråkig bok??





Hylla på G






Klara och det gick bra 😊👍





Tandläkaren






Väntar på att få komma in... Kedjan på min cykel hoppade av så fick rama Nova på Mickes cykel 😉 Fått ny vattenkokare av mamma! Tack 💗

And counting!



 Och klockan e bara 11 😊👍

Ny gång/cykelväg mellan stationen (mitt jobb) och ica




 Riktigt bra :) 

Promenad

På väg ner och handla mat och lämna ett "prov" på jobb.

Laga Novas tand kl 12. 




Rond 2





Jobb 8-21 idag. Premiär för mig i vårt vilorum. Lite fel skor, skulle haft dessa igår istället. Regn hela dagen...

Japp 😉




💗






Frukost på jobb




Veckans...



Norges nationaldag och min namnsdag i vanlig ordning 👍 Dagen bjuder som sagt på jobb i strålande solsken. Känns ju sådär men jobba är ett ont måste ibland. Bara att få det gjort. Imorgon är det 8-21 som gäller. 

Umgicks med grannen ett tag igår efter jobb. Efter ett tag kom glassbilen till deras gård så det blev att köpa lite små pinnar till barnens stora förtjusning! Philip blev hämtad av sin pappa och kommer hem på måndag morgon. 



Läggdags





Fixat "ny" cykel till Philip ikväll. Och jo, han vill ha en damcykel och ingen typisk "killcykel" med en massa växlar och ingen fotbroms. Han har kört med Mickes damcykel nu i några månader och det har funkat bra och att den är snabb tycker han 😉

Bra dag med många steg. Lär bli samma imorgon typ. Jobb 7-13.30 och idag gick jag över 7000 bara på de få timmarna. Sen på kvällen kände jag för en promenad. 



Middagsdags




Dagen i bilder 💗

Imorse:





På väg mot dagis:




Hämta på skolan:



Glad för ny sadel:



Eftermiddag:






Ut i solen 👍😊





Ersättning







Ganska exakt 13 månader har gått sedan jag skadade handen på jobb. Jag skickade in dessa bilder till mitt försäkringsbolag efter ett år (som man ska med tanke på ärrersättning) och idag kom det in pengar på mitt konto. Snabbt och lätt! Tycker de var generösa. Visst, det sitter på höger hand men syns egentligen bara om man vet om det.

Där har vi Londonresan oxå, 1399 kr för mig och Nova tur och retur 😉👍

BVC








Imorse kl 8.15 var det dags för 4 års kontroll på Bvc. Tänk att vår lille kille, vår minsting redan är FYRA år... Tiden går fort när man har roligt och det har vi verkligen med vår Elliot 💗

Allt gick jättebra förutom att han kommer få en remiss till ögonkliniken pga att han inte riktigt fick rätt på alla bokstäverna på rätt rad. Hoppas det inte betyder ett par glasögon till i familjen men om så ordnar det oxå sig såklart. 

Jag gissade ju på 18 kg och 110 cm. Idag mätte Elliot 108,8 cm och 18,1 kg så jag var väl rätt nära? 😊 Dock håller han på att växa ur stl 116 i byxor och är på 110/116 i tröjor. Långa ben!





Hemma



 Ca 600 meter från skolan och hem! Lagom 😊👍 Bara 2,7 km gångväg mellan ÖF och skolan. GPS:en visar mer fast jag trycker i att jag går. 

Nu blir det lugnt ett tag. Nova ska tillbaka till skolan 17.30 för uppträdet som börjar 18.




Tröttis




Från ÖF...

... till skolan är det drygt 3 km. Ska upp i minst 10 000 steg idag med.




Just nu: PW







Försovning!

Shit, vaknade kl 6.30! Min mobil ringer annars 5.45 och då finns det utrymme att snooza i 5-10 min. Idag blev det 45 minuter! Lite väl länge... Men, jag hann. Var här 6.59. Blev dock ingen frukost. Kaffe på jobb. 

Brandutbildning i Lödde kl 13-16 idag. 

Kvällsmål



Lite hermesetas och fruktmusli, gott 👍

Jag äter ca 6 ggr per dag; 6.00/6.30, 10.00/10.30, 12.30/13.00, 14.30/16.00 (beroende på om jag slutar 13.30 eller 15.00), 17.00/18.00 och 20.00/21.00. På så sätt blir jag nästan aldrig hungrig. Fast mellan frukost och frukost på jobb är jag alltid hungrig! Då dricker jag vatten, tar en liten frukt eller/och tuggar tuggummi. På detta sätt har jag lyckats gå ner från nästan 75 till drygt 62 kg. Nä, det är inte alltid kul att äta wokgrönsaker, kyckling, wok, torsk, wok, lax MEN det lönar sig om man har ett mål. Sen äter jag kolhydrater oxå men i mycket mindre mängd. Min frukost består av havregrynsgröt (fiber) äpplemos och lättmjölk, snabbkaffe. Frukost på jobb är 2 knäckemackor med ost/mjukost/skinka eller en knäcke och en grov macka (inte varje dag det finns) onsdagar är det ägg på jobb 😊 På jobb vid 12.30 blir det 2 små grova mackor med leverpastej och en apelsin. Hemma efter jobb kaffe och müsli med yoggi och sen middag wokgrönsaker med kyckling/fisk. Kvällsmål yoggi med müsli eller en smoothie på yoggi, frysta jorgubbar och kaffe. Barnen äter ju "vanlig" mat och ibland snor jag åt mig lite pasta, en bit falukorv osv men lite. Just lite är nyckeln i detta. Små portioner men ofta oxå 10.000 steg per dag. Minst 😊 Mår jättebra 👍 Så mkt mer energi!

6-8 juni


 
Snart åker jag och Nova till London över en helg 😊 Var tänkt att jag och Philip skulle åka men jag tror att jag och Nova behöver det mer. Vi gör inte alls så mycket ihop som jag och Philip. Jag tänkte se om inte jag och Philip kan gå på nån fotbollsmatch fram över. Det hade han älskat!

Premiärgrillning 👍





Inte först i grannskapet men gott var det 😊

Igår















Lite vad vi hittade på igår 😊👍💗

Måååål

Philip gjorde nyss mål!! Nu står det 6-1 till Harrie!!





3 år har gått...

... sedan jag gjorde operationen som förändrat mitt liv mycket på många olika sätt. Jag låter bilderna tala för sig själv. Jag är väldigt glad att jag gjorde operationen, något som jag väntade i 8 år med att göra. Åtta år fyllda av hemska komplex och skylande... No more 😊👍

Efter:


Före: 




För mer info, bilder mm gå 3 år tillbaka i bloggen. Dokumenterat allt väl 😊

Dagen i bilder 💗




Vi började med marknaden runt 10. Nova shoppade både det ena och det andra på loppisen! En jättefin rosa kappa som verkligen är Nova (bilden). Sen hem om och äta ngt snabbt. 11.45 befann vi oss i Oxie på ridningen. Novas favorit Mimmi var upptagen så hon fick Lilja som var rätt trög så roligare ridning har damen varit med om 😉

Stack inom mamma på vägen hem och fikade lite. Hon höll på att elda så vi stannade en stund. Hem och dra på löparkläder men tog med barnen ner till netto för att inhandla lördagsgodis och frukt.

Nu blir det slappt och senare melodifestivalen men vet inte om jag kommer kolla. Aldrig varit road av det...



Frukost




Nyss ätit frukost. Barnens på bild 😊 Nova är som Micke, svag för bacon och ägg! Elliot hänger på. Jag har ätit min obligatoriska gröt med äpplemos och mjölk och kaffe till det såklart. Philip är inte nere än men vaken och Micke har sovmorgon. Min tur imorgon. 

Regnigt. Får se hur kul marknaden blir...

Köpte ett par korta löpartights till mig från h&m. Verkligen snygga och lär ju vara perfekta när det är riktigt varmt och jag ska ut på mina turer. Lördag idag och samma vikt som igår: 62,5 kg.

Helg



Skönt med lite ledigt! Elliot ligger här och somnar snart. Jag och Nova begav oss ner till högalid strax efter 20 för att kolla på slutet av matchen Harrie ff mot Bjärred och det blev 1-0 till Harrie 😊👍 Philip var duktig som bollkalle OCH hittade sin klubbtröja! Eller hans ledare gjorde det men den är funnen iaf. Synd att köpa ny när den bara är ett år gammal och de kostar ju en slant oxå.

Imorgon: vårmarknad i byn sen ridning kl 12 i oxie.

På söndag: match Harrie mot Lund sen ut mot syrran för fika och titta på djur. Det ska flytta dit hästar för sommarbete 😊







Elliot och Nova i lite nya kläder 👍 ÄLSKAR Novas tights, sååå söta 💗



Var ute och joggade i först duggregn som blev ösregn!! Kom hem totalt genomblöt men fick ihop mina steg iaf 👍👍

Hmm

Elliot har nog försökt skriva något haha 





Hämtar Micke på jobb just nu. Regnigt och Elliot har somnat. Hoppas det blir uppehåll sen.



Fartdåre

Kävlinge-Bjärred-Kävlinge-Eslöv på 40 min (!) Ok nu är vi här iaf och kom i tid. Philip ska jobba lite själv i en timme ca så nu ska jag bara sitta och ta det lugnt 😊

Neråt 👍




Trevligt 👍







Jag och K har haft en trevlig dag runt i Skåne 😊  Träffade en medarbetare från en annan avdelning oxå och det var kul att lära känna henne lite mer! 

Nu är det kväll. Philip har precis duschat och ska äta efter fotbollen. De "små" ska göras iordning och läggas. Jag åt bara lite yoggi, müsli och kaffe då jag fortfarande är mätt efter dagens frossande!

Hann med en tur oxå!



På väg




Hittills














Är SÅ mätt men supergott 😊 

Snart mot Skånes djurpark!

På väg 😊




Snart framme kanske? Sitter i bussen. Fortfarande kallt på morgnarna så får ha vantar!



10345 steg...

... blev det idag och nu blir det inte fler eftersom jag lagt mig 😉 Detta utan PW/joggingrunda. Imorgon ska jag ut och jogga. Ser fram emot det. I början när jag gjorde denna förändringen tog det emot men nu är det tvärtom. Ett måste nästan där jag får min energi ifrån 😊

Lilla Nova ligger här bredvid mig. 





Mitt hår har blivit rätt långt... Vet inte riktigt vad jag ska göra med det. Skönt att slippa slinga hela tiden utan bara slänga i en toning när det börjar se lite dött ut. Tvättat det ikväll och det gör jag bara ca 1(2) gång i veckan. Det behövs inte mer. Är ju mest uppsatt ändå iom jobb mm. De första dagarna efter tvätt brukar jag dock ha det nere om det INTE regnar vill säga 👍 

Wanås slott

Imorgon ska jag hit:


Det blir frukost, lunch, rundvandring både där och på Skånes djurpark. Handlar om miljö och då jag är miljöombud på jobb tillsammans med K är vi bjudna 😊 Bättre än att jobba 8-21 som jag skulle?

Just nu:







Novas blomma




Novas blomma hon fick när vi var på willys sist 🌸


Äntligen hemma. Regnat hela dagen. Var iväg ett ärende med en dam och färdtjänsten kom ju aldrig så vi blev sena. Kom inte till dagis förrän 15.30. 

Ska laga mat snart, bara sitta ner en stund först. 




Hittills




Regn...




Upp & hoppa!




Middag




Snart ut!




6 min cykeltur




Dubbelmoral

Sjuka ministrar slapp karensdag | Inrikes | TT | Senaste nytt | Aftonbladet
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18831262.ab

Varför är man inte förvånad?? Jävla dubbelmoral politikerna kör med 👎👎 Nä de är hycklare allihopa och man borde fan starta ett eget parti av och för vanliga människor!! 


Mordförsök med handgranat i Malmö | Inrikes | TT | Senaste nytt | Aftonbladet
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article18831418.ab

OCH än en gång: skönt att ha flyttat från Malmö!

Åt rätt håll...


Nu: frukost 😊 Min hemmagjorda äpplemos i bakgrunden.




Mål

Ska hålla 5 stjärnor hela maj. Tror ni jag klarar det? Iofs inte så svårt att komma upp i 10000 steg en dag då jag jobbar. Idag hade jag bara 3400 innan joggingrundan men I made it! 




Sova




Snart lägga mig. Väntar på att Philip ska duscha klart. 

Vi kom hem sent idag. Klockan hann bli 19 innan vi kom hem. Bestämde vid 11 att jag och barnen skulle åka ut till syrran med familj. Vid 14 var vi där. Tar lite tid ibland men vi stressar inte. Var lediga idag + att vi skulle äta lunch och handla lite fika med oss. Sen tar det ca en timme att köra. På vägen hem hämtade vi Philip i Oxie. 

Haft en trevlig dag 😊










Bild från 1/5:


Bild från idag:








Snart hem

30 min kvar av detta arbetspasset sen är jag ledig imorgon. Kör dagpass tisdag och onsdag och torsdag 8-21 MEN jag kommer närvara på en miljöutfärd istället där frukost, lunch och hela köret ingår 😊👍 Jag är miljöombud på min arbetsplats. 

Imorgon kommer även Philip hem 💗😊 Han åkte till sin pappa redan i torsdags och brukar ju komma hem söndagar. 



Spel & lek




Det blev lite spel och lek utomhus innan jag drog på jobb och här ska jag spendera de kommande drygt 6 timmarna. Elliot åkte sparkcykel och Nova testade grannens inlines vilket även kompisen G gjorde med en annan grannes. Fullt med kids 😉 Elliot fastnade för en pojke som oxå bor nära och är ett år äldre. 



Handling



 
1100 kr fattigare men nu har vi massor av mat hemma. Behövs ju, speciellt nu när vi inte bor granne med affären längre. 

Nova fick syn på denna cirkus-affisch och ville klart gå. Vi får se 😊 Är ju rätt kostsamt..



Hårfix 👍😊





På G 😉




Just nu




Apple

Elliot: "Vem har bitit på äpplet, mamma?"

Jag: "Nja, det ska vara så..."

Elliot: "Pappa vet nog."








Till barnen 😊

Kidsen behöver nya kläder inför vår och sommar så jag passade på att beställa lite från h&m. Nova var den i störst behov av tights, Philip mjukisbyxor (svarta) så beställde 3 st och Elliot behöver mest skor.

Hittade i stort sett likadana skor till dem vilket jag tyckte var kul. Snygga är de 😊









Hur mycket kläder Nova än har så ÄR det både roligare och lättare att handla till henne än till pojkarna. Varför?

Sova

Snart dags att lägga sig, skönt 😊 Var uppe tidigt. Började 6.45 idag eftersom jag skulle ha morgonrapporten.

Gjort ett supergott mellis. Tinat jordgubbar, mixat med skyr och lite hermesetas strö. Kaffe till det såklart!

Tvättat mina jeans som jag "måste" ha till imorgon så nu torkas de 😉 Nä vi äger ingen torktumlare men dock en tvättmaskin och det är inte fy skam 😊




Lagt in en beställning på h&m till alla kidsen, visar imorgon 😊

Netto/Ica tur och retur




Nu: mat 😊




Passar på när solen skiner 😊




Idag

Lite mellis nu. Eller sen lunch egentligen. Trodde jag slutade kl 13 men det stod 13.30 på jobb som sen blev 14 eftersom behovet fanns. 

Det blir nog regn. Stänkte lite när vi cyklade från dagis. Barnen åker snart till farmor för att sova där. Jag hade tänkt ut och gå/jogga senare så hoppas det inte börjar regna alltför mycket. 

Tungt på jobb idag. En av de äldre gick bort i tisdags. Saknaden är stor 😢 Jag vet att man inte ska ha "favoriter" men vissa sätter verkligen djupare spår i ens hjärtan än andra. Hon var en sådan 😊 Hon ska liksom vara där och nu är hon inte det...

Har ett rörligt jobb!




Jobbar 7-15 imorgon och 15-22 på söndag. 




Grattis till Philip idag 💗💗🎉🎉





Godnatt från oss 💗



Nova har somnat här intill mig. Som hon ville 💗

Vi var på en riktigt lång runda innan. Först på stationen och pumpade hennes cykel eftersom den var rätt sumpig sen runt hela Kävlinge, ut på nån grusväg som ledde till Stora Harrie (!) Där bor hennes bästis och dit vet hon att det är en bit 😉 

Nu blir det att sova och imorgon jobb 7-13. Haft en supertrevlig dag hos syrran och co 😊👍 





😉

Idag 😊






Vi 2 💗






Mot syrran och Sjöbo 😊









1 maj!