Lådbilsrally i Bjärred

Idag gick jag upp kl 7 med Nova, då hade hon hållit låda en timme typ. Eller så var det innan 6 t o m, dåligt koll. Vet bara att jag var trött som ett as! Jaja ibland är det bättre att gå upp om hon ändå inte somnar om. Min sovmorgon är imorgon, snart snart =)

Micke började 9 idag på Lådbilsrallyt så jag tog ut Philip, Nova och hunden på en promenad. Vid 11 körde vi ut till Bjärred. Det var lite förberedelser först sen vid 12 drog det igång. Många fina lådbilar var det, någon som körde av banan och vurpade t o m :-o

Sen hem vid 14 för att äta, kunde käkat korv där men det var dags för Nova oxå att äta och hade inget med mig till henne.

Nu blir det nog lugnt resten av dagen. Måste fixa olja till bilen, verkar ganska så tomt!

Philip fotar mig. Hmm ingen mäster-fotograf direkt ;-)Och Bjärred:


Ja, vad ska man säga..?

 

Så här ser man alltså ut efter nästan 10 månader och -30.6 kg. Kunde ju varit värre, det är jag fullt medveten om. Detta är inte kul =( Ja jag VET, jag är utseendefixerad men det kommer jag vara tills jag lämnar denna värld.

Fått nycklarna till nya radhuset =)

Var nere vid ån i förmiddags. Philip cyklade och Nova åkte vagn. Diesel var med oxå, han slängde sig i ån där nere. Helt galen i vatten den hunden! Sen gick vi en sväng in på ICA och handlade lite. När vi kom hem hade Micke sovit färdigt. Helt missat att vi skulle vara på banken idag kl 13 så vi fick komma kl 15 istället. Efter pappersskrivningen fick vi nycklarna. Just nu har vi två radhus men bara i juni månad. Åkte direkt dit för att kolla läget =) Där är så stort jämfört med detta "lilla" vi har nu. Ska bli skönt att komma dit, mycket barn är där oxå =) Nu ska det målas och fixas så kan vi flytta in till helgen den 14-15 juni.

Det gamla minneskortet till kameran funkar nu, inte gått att använda på flera månader. Lite bättre med över 120 bilder än 16 som det "starkortet" har.

Bilder från idag:Nu ska Micke snart till jobb, Nova har precis somnat för natten och jag planerar att lägga mig kl 21 =)

Philip fick sin lillebror idag på pappas sida! Stort Grattis Philip, T och P =) Jag har sett en bild, jättesöt!!

Fredag

Idag är det fredag och vi planerar att ta en promenad ner till ån och sen handla lite. Vi måste fixa stöhjulen på Philips cykel så de inte bara spinner runt vid minsta ojämnhet. Får se om han orkar cykla hela väger. Rätt bra för då kan jag gå i rask takt med =) Hunden hoppade i ån igår, han älskar att bada!!

Micke har sovit dåligt inatt så han ska få datorn nu så han kan se film och vila. Ska ju jobba ikväll.

När Philip föddes =)

Var ju tvungen att hitta den på Philip med =)!!!!!!!!!!!!!!!!!02-11-28!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

******v. 38+4******

Kl 2 på natten vaknar jag av värkarna! Förväntansfull går jag upp, väcker T, NU är det dags!! Han ut med hundarna och jag käkar frukost!

Kl 4.50 kommer vi in till KK, då är jag öppen 3-4 cm och har etablerade värkar! *SPÄNNANDE!*

Får EDA satt, akupunktur (som jag senare sliter loss, vilket möööög tyckte jag ) och lustgas utan munstycke. Fattigt förlossningsrum....

Kl 13.30 smäller det till och vattnet går "på riktigt", innan har det bara sipprat ut lite. Känns som jag ska skita på mig...fast jag tog lavemang *shit!* Bokstavligen, haha.

Kl 13.45 är jag helt öppen! (10 cm)

Kl 14.00 krystar jag aktivt och 14.39 är Philip ute!!! LYCKAN KAN JU BARA VARA TOTAL!!! Nr 3333 fick vi :))) Ganska speciellt nr...eller hur???

Vi tog ju inte reda på könet innan Philip föddes så strax efter han kommit ut frågar jag BM vad det blev...hon sa "Såg du inte det?! Då måste du ju kolla nu!" Och jag lyfter väl upp denna slemmiga bebisen Och ser till min stora lycka att det är en pojke...mig spelade det INGEN roll men jag tror att T innerst inne allra allra mest önskade sig en pojke....

PHILIP föddes 28 november 2002 kl 14.39!!! Är man världens lyckligase eller vad??!! Den dagen kommer ALLTID vara den lyckligaste i mitt liv!!

Från början (enligt SM) hde vi bf 29 november så man kan ju säga att det datumet stämde bättre Vår Philip var otålig och ville ut för att se världen =)
När Nova föddes =)

Hittade denna i min blogg inne på FL, så fick man bölat idag med ;-)


Skrivet 12/8-07


Det hela började kl 10 i i fredags förmiddag den 10/8, BF+4. Haft en jobbig natt, kunde inte sova pga värmen. Var less på det mesta, t o m gråtit!

Jag fick lite ont samtidigt med sammandragningarna. Sa till Micke att det känns annorluda, det är nog på G! Han blev stirrig "Vad menar du? Ska vi åka NU?!" Började ta tiden på värkarna. Det var ca 10 min mellan till kl 12 kanske och sen ca 2-7 min mellan. Ringde förlossningen både i Malmö och Lund för att kolla läget. Micke ordnade skjuts med David in till Lund.

Vid 14.30 var det ganska tätt, 3 min. Ringde till förlossningen igen och de sa tt vi var välkomna in! SHIT Spännande!

Strax efter 15 fick vi rum nr 7 på förlossningen i Lund. Himla fint renoverat.

En undersökning gjordes kl 15.30. Öppen 3 cm och tappen något bakåtriktad. Detta räknas som ett gränsfall för en omföderska.
BM sa att vi kanske fick åka hem igen (!) Hon kopplade på ctg och kollade. Det konstaterades att sd bara kom med ca 7 min.

Vi valde att stanna för att se vad som hänt efter ett par timmar!
BM kollade ctg:n igen och sa att vi skulle stanna eftersom Novas hjärtljud gått ner lite. Inget på ett negativt sätt. Det skulle tyda på att hon sjunkit ner så långt i förlossningskanalen att huvudet tryckts till lite och då minskar hjärtaktiviteten något.

Klockan 19 kom  BM in och sa "Nu gissar jag på 6 cm om mirakel inträffar!" Jag trodde mer på kanske 4 cm, liksom Undersköterskan. Hade
iofs haft det rätt tufft och jobbigt med värkar. Öppen 7 cm (!!) GODA nyheter!! Vi blev glada allihopa!

Pratade om smärtlindring. Hade ju mitt förlossningsbrev med mig där jag inte ville ha edan ifall den var orsaken till att förlossningen drog ut på tiden.
BM sa att det brukar man inte se att den gör hos en omföderska. Hade vid detta laget fruktansvärt ont så valde att ta den. Tog ca ½ timme innan narkosläkaren kom.

Vid 20.30 dök han upp, en kille i kanske 30 års åldern. Var ganska jobbigt när han skulle sätta den eftersom jag hade mycket smärtsamma värkar varannan minut! Men till slut fick han dit den och den började verka lite efter 21. Men bara på vänstra sidan. La mig på högra så den skulle få chans att gå över men utan resultat. Det var ju inte dubbla värkar på högra sidan men gjorde rejält ont i ljumsken och nere i ryggen på höger sida. Micke hjälper mig hela tiden att andas! Speciellt när jag får så ont så jag glömmer av hur jag ska göra.

Ca kl 21.30 var jag öppen 10 cm. Kände inga krystvärkar som jag direkt påpekade eftersom när man e öppen 10 cm e de liksom dags att krysta! Här blev det tyvärr personalbyte. Den nya
BM och USK var helt underbara de med, bara det att man hade ju pratat en hel del med de andra.

BM sa att det blir så ibland att edan kan ta bort krystvärkarna, speciellt om man får den så sent som jag fick.

Hon kontrollerar hur det ser ut och säger att jag kan krysta ändå, huvudet står precis i öppningen! Krystar aktivt från lite över 22 gissar jag på (inte journalen här än) Kramar Mickes hand så hårt jag bara kan och tar i fast utan att känna krystreflexen. Märklig känsla!

Kl 22.23 är hon ute efter 3 krystningar på 2 sammandragningar! Världens finaste & underbaraste lilla tjej!! Tårarna kom på både Micke och mig!
BM påpekar att det är en ganska stor tjej!

Sprack en del pga att jag inte kände nör jag skulle krysta + att Novas hjärtljud gick ner lite så
BM fick dra ut henne lite. Syddes i ca 1 timme, från 23-00.

Micke klipper navelsträngen vid 23-tiden. Låter henne ligga kvar hos mig medan
BM syr. Nova hittar bröstet direkt! Därefter badas hon av, Micke filmar Vägs och mäts. En rejäl tös på 3842 gram & 52 cm lång! Jag trycks ännu lite mer på magen så mer blod kommer ut.

Vi blir lämnade själva efter att allt lugnat ner sig.

Får in fika brickan runt 1. Vi skålar i Pommac (tror jag det är hehe) Micke duschar sen jag efter det. Packar ihop och lämnar förlossningen kl 2.45 efter undersökning av mig och Nova. Undersköterskan går med oss bort till Patienthotellet. Skönt att komma ut även om de e varmt. Micke kör tvillingvagnen!

Får rum nr 219. Snackar lite med
BM som jobbar där. Sen får vi lite sömn. Vaknar kl 6 och somnar inte om, såååå varmt och svettigt. Micke lägger sig med Nova i sängen istället och jag tvättar av mig och sminkar mig lite.

kl 8 är det dags för ronden. Läkaren tcker vi ska komma tillbaka till Ortopeden i början av nästa vecka eftersom han tycker sig känna en liten aning stelhet i Novas höfter. Han påpekar dock att det är som han vill ta det säkra före det osäkra.

Käkar sen frukost vid 9.

BM gör hörseltest på Nova kl 9.30.

Kl 10 kommer Mickes mamma och ena syster och hämtar oss! Eller ja, först en massa kramande och hållande av Nova.

Hemma ca kl 11.

Philip möter oss! "Var e bebisen? Var e bebisen?!?! Naaaaw sååå söt och liten hon är!" Sen tycker han att i min mage kan det gott finnas en till, en pojke hehe!

Bilder finnes i galleriet under "NOVA"

Skulle ALDRIG ha klarat det så bra utan Mickes stöd, han var (och är) helt otrolig! Underbart att han hjälpt mig så mycket. Älskar daj hjärtat!!!Skrivet 25/9-07

Fick journalen (eller ja 2 papper (?)) av BM idag på efterkontrollen.

Tidigare erfarenhet: -02 Gosse PN

Längd: 172
Vikt: 87.5 kg
Värkar började: 10/8 ca kl 10

Frisk omföderska inkommer ca kl 15 med värkar. Normal graviditet.

15.30 Temp 36.7 Bltr 120/60. Tvättas med descutan. Cervix utplånad. Livmodertapp något bakåtriktad. Öppen 3 cm

19.00 Tilltagande värkar. Bltr 120/60. Vill ha epidural. Kontaktar narkosläkaren. Öppen 7 cm

19.45 Epidural sätts.

20.30 Öppen 10 cm.

21.00 Krystkänsla.
BM byte, ligger på på sidan (höger) Vattnet går. Skalpelektrod sätts.

21.30 Tvättas med descutan.

21.45 Ej kunnat kissa. Tappas på 150 ml. Känner tryck bakåt. Lite krystkänsla igen. (hade aldrig riktiga krystvärkar!)

22.00 Står nästan mot bäckenbotten. Provkrystar. Följer fint ner.

22.15 Krystar jättebra.

22.23 Fin flicka framföds och skriker direkt. Apgar 9-10-10

22.30 Placenta avgår. Uterus
UA

23.00 Injektion Marcain. Sutuerar en liten grad 2 bristning (1 timme)

23.30 Uterus
UA. Ammar.

23.45 Fikar (haha)

Sååååå fint det var!!!!


Utvecklingssamtal på dagis!

Efter min och Issas promenad med barnen fick jag bråttom till dagis för utvecklingssamtalet 13.15. Allt gick bra, man kände ju igen Philip direkt när hon pratade om honom. Han har ju haft en lite speciellt situation vår lille kille. Varit runt på en del dagis, mamma på ett håll och pappa på ett håll mm. Men överlag har han tagit det bra. Utvecklats mycket den senaste tiden och blivit mer harmonisk och lugn. Han uppskattar mer saker som CD-sagor med tillhörande bok och liknande. Detta upplevde de på dagis oxå. Han är en tuff kille med en känslig insida och det stämmer ju. Stort behov av närhet och att bli sedd och bekräftad. Han ÄLSKAR att leka ute på stora ytor. Det är min son det =) Bra att Philips pappa var med oxå, han fick se dagiset för första gången och pratade med de tre fröknarna.

Vägde mig på BVC när jag ändå var på apoteket och hämtade mer p-piller (tiden går snabbt) och köpte lite andra saker. Konstigt för jag tycker jag gått  upp i vikt, det känns så men det hade jag inte. Gått ner 1.1 kg så nu står vågen på 56.9 =) Målet är ju 55 kg som sommarvikt!

Efter samtalet på dagis gick vi hem, matade Nova och åt själv. Sen var jag sååå trött så jag somnade/slumrade bort en liten stund. Sen kände jag att det var dags att rycka upp mig så vi gick och Philip cyklade bort till macken. Behövde cigg och en promenad.

Nu är det lugnt igen. Vi ska äta typ 19 sen ska Nova läggas. Hoppas hon somnar bara för hon slumrade till i vagnen.

Lite bilder från idag:

.Utflykt

Även idag skulle dagis iväg på utflykt. Skulle lämna Philip på dagis redan 8.15. tiiiidigt haha! Är inte människa så tidigt på morgonen + att få klart en själv och två ungar är stressigt men vi klarade det + iväg och handlade matsäck innan. Philip ville ha risifrutti, köttbullar, gurka, banan, äpple och dricka med sig. Så det fick bli så =) Han har blivit mycket lugnare min lille grabb. Lyssnar bättre och säger inte emot lika mycket. Visst han frågar varför till det mesta men varför inte liksom ;-) Man vill ju veta.

Ska ut på promenad med Isabelle vid 11 sen är det utvecklingssamtal på dagis 13.15. Philips pappa kommer oxå, bra! Sen efter det tar jag med Philip hem oxå kanske vi tar en runda till Center Syd eller NovaLund =)

Nova idag:Blev klar med min uppgift igår så känner mig rätt nöjd ändå. Hoppas bara läraren håller med, det är ju det som gäller. Tar den andra kursen nästa termin. Så får jag betyg i denna kursen, 100 poäng Handledning och 50 poäng Barnpsykologi som jag går på tisdagar =) Samlar på mig lite. Måste fortfarande tenta upp Religion A, Samhällskuskap A och Svenska B innan nästa år är slut eller var det detta året :-o Måste kolla upp. Annars kan jag inte läsa på högskola om jag nu skulle få för mig det. Mina andra betyg blir nämligen för gamla. Åren går även om man känner sig som 20 så är man inte det haha ;-)

Fint väder =)

Philip 5½ år idag =)

Idag är oxå vädret helt ok =) Skönt!! Man blir på mycket bättre humör då =) Philip skulle iväg på utflykt idag så hans matsäck packades imorse,han gjorde det typ själv =) Kl 8.45 skulle han vara på dagis. Sen hem och vi letade efter Mickes internetdosa så vi kunde betala räkningarna, hittade inte den. Men det mesta kommer fram här hemma så småningom. Fick ta andra pengar sålänge. Efter det träffade jag Alex som var ute och promenerade. Jag tog med hunden så gick vi ner till ån och vidare bortåt där hon bor.

Sen hem och hann PRECIS sätta mig ner med två ostmackor och en mugg kaffe när Nova vaknade. Jaja hon skulle ju äta 11 egentligen så bara bra hon vaknade + att blogga kan man göra fast man matar bebis ;-)

Ska hämta Phille vid 14, funderar på att ta med hans cykel till dagis så vi kan ta oss till macken sen och handla mjölk och smör.

Blev INTE klar med pluggandet igår men jag kom iallafall en bra bit på väg så nu tänkte jag kolla lite mer på det. Om Nova tillåter dvs.

Later!

Lekplatsen

I skolan gick det bra. Nova höll sig vaken tills vi skulle dit. Det trodde jag inte för hon verkade trött, men ville inte sova då jag provade att lägga henne vid 11. Sen vaknade hon ca 14.30, lekte fint på golvet och roade sig ganska bra =) Det har varit fint väder, skönt sen att gå till dagis. Philip var mitt uppe i någon lek när jag kom och ville inte följa med men när jag sa att vi skulle gunga och leka lite ändrade han sig ;-)

Vi gick till gungorna som ligger ganska nära oss och den lilla lekplatsen på gården bredvid. Tog lite bilder:Kl 18 var det besiktning på nya huset, allt gick bra. Hon tyckte vi skulle sätta lite extra silikon i duschen där uppe för det kan bli så att fukt tränger in. Annars var allt ok. Var och kollade på tvättstugan, soprummet och festlokalen oxå.

Sen hem och matade Nova som var trött. Hon skrattar alltid så gott när hon är trött =) Hon skrattar åt allt när hon är trött, där är hon lik sin mor haha ;-)

Nu ska jag få det sista i Handledningskursen klar tänkte jag.

See you tomorrow!


Tisdag

Idag vaknade jag med VÄRLDENS ont i nacken, shit alltså =( Det är verkligen ett skit när man inte bara kan ligga ner och vila utan måste ta itu med allt som ska göras. Tog en tramadol jag hittade i skåpet. Ska ändå inte köra någonstans idag eller amma förrän ikväll. Behöver vara ok till jag ska till skolan.

Ikväll är det besiktning på nya huset =) Kl 18 ska vi vara där och kolla.

Nu ska jag snart mata Nova sen ska hon sova så jag kan göra det sista till Handlednings-kursen så det blir klart nån gång!

Regnig måndag

Tråkigt väder idag men så är det ju måndag oxå, inte veckans roligaste dag precis. Micke har för det mesta långa dagar på måndagar, så oxå idag. Men jag ska boka träning till ikväll 19.45 =)  Vi tänkte gå/cykla ner till bibblan för sagostunden kl 10 men det är inte väder till det. Tror vi ska ha en hemmadag bara och mysa =) Måste till affären bara men då tar vi bilen ;-)

Vad barnen hittade på imorse:

Philip läser tre olika CD-sagor. Om dalmatinervalpar, Hiawatha och Nemo.Nova leker lite själv med böckerna hon fick av farmor igår. Hon fick även en jättefin "Lilla Anna" solhatt och ett sandlåde-set med hick, spade, kratta och formar =)Mors dag!

Idag är det mors dag =) Jag jobbade först 7-14 sen kom jag hem men då var ingen hemma, bara hunden. Efter en timme kom Micke och Nova hem och överraskade mig med presenter, en från Nova och en från Philip. Det var en jättefin fotoram och en lampa (för värmeljus) med samma blommor på. Jag har ett smyckeskrin sedan innan som oxå har dessa blommor. Efter någon timme åkte vi till Mickes mamma, Philip hade precis blivit avsläppt då. Av honom fick jag en jättefin bukett blommor med ett gulligt kort i =) Fint! Vi åt pizza och fikade med kaka. Nova blev himla trött på slutet så vi skyndade oss iväg. Väl hemma blev det duschen dirket för Philip sen sängen. Nu ska vi lägga oss, lång med mycket bra dag =)

Detta fick jag av Nova och Philip:Blommorna jag fick av Philip:

Dop

Idag har vi varit på Claes och Saras dotter Astrids dop i Södra Sallerups kyrka =) Det var jättevackert och lilla Astrid och hennes storasyster Freja var så himla fina och duktiga =) Efter ceremonin i kyrkan var det dags att åka hem till Saras föräldrar för mat och dryck, trevligt och hur gott som helst! Vi var tvugna att åka hem tidigt tyvärr eftersom Micke skulle börja jobba kl 18 ikväll. Just det, det var en tjej som kommenterade min klänning idag, hon kom fram och sa att den var sååå fin och frågade var jag köpt den hehe! Hmm jag som inte tycker det är något speciellt med den. Aldrig använt den innan idag och den är från H&M, förra året typ. Svart och vit omlott klänning som når till knäna. Dock var hon mycket snyggare klädd och jag tycker fortfarande inte jag har rätt figur för sådana kläder ;-)

Nu är vi bara hemma och inväntar kvällen. Tror jag ska lägga Nova snart efter lite gröt, hon har inte riktigt fått sova som hon ska och behöver ikväll.

Imorgon är det jobb 7-14 för min del. Sen kommer Philip på kvällen =) Saknat min lille älsklings-kille ju!!

Nova läser bok ikväll:Fredag

Idag har vi mest varit hemma. Körde ner till cykelaffären i förmiddags och köpte stödhjul till Philips cykel. Velat fram och tillbaka om han ska ha eller inte. Men jag har ingen möjlighet att springa efter honom när jag har Nova med mig. Så ett tag kan han kanske ha de på och sen att vi tar av dem. Han tyckte det var skoj iallafall när vi tog en testrundda men jag tror att jag har satt dem för lågt eftersom bakhjulet spinner lite så fort det inte är jämn asfalt...

Vid 14-15 körde jag Philip till Oxie sen fortsatte jag och Nova ut till min mamma. När man ändå är i närheten kan man lika gärna titta förbi på lite kaffe =) Träffade mammas granne Anette oxå.


Sen hem och fortsätta med sakerna jag gjorde innan, dvs en massa tvätt och disk och så dammsög jag. Blev tre maskiner idag så allt blev ändå undantvättat. Skönt!


Nu ska jag bara bädda Philles säng så är det gjort och sen ska vi lägga oss. Nova var trött ikväll, ligger i sin egen säng nu eftersom hon varit på väg ur vår flertalet gånger :-o


Bilder på kidsen idag:Rensat ogräs...

...och det var inte lite heller. Vi har ju stenplattor på framsidan och mellan dem var det fullt av gräs och mossa på sina ställen. Nu är det iallafall borta + att jag skar rent kanten på gräsmattan, den hade växt ut över en del av de första plattorna. Var tvungen att fortsätta sen utanför carporten runt hela tomten (hörntomt = drygt) Blev inte helt klar, Nova var lite otåli på slutet. Dagen har varit bra. Jag och Nova gick och mötte Alex med Liam vid 13.30 så gick vi tillsammans upp till skolan. Hennes Ronja hade redan blivit hämtad eftersom hon skulle åka till Norge. Tog bilen hem. Helt lagom promenad att gå från där vi bor nu tycker jag, sen blir det ju väldigt nära.

Var en sväng ut på Center syd med. Blev kallingar och brallor till Philip, behövligt. Nova fick mockasiner med Milla på, skitsöta =)

Nu ska jag lägga mig, är helt slut. Är nog delvis solen men även den konstanta sömnbristen. Varför plåga sig själv och stanna uppe liksom ;-)

Bilder från idag:


Torsdag

Idag var det upp lite innan klockan ringde, dvs 7.20 typ. Lite mat till ungarna och sig själv, kaffe! Philip vaknade lite senare. Han kommer ju upp när han känner för det. Sen kom vi på att vi hade ju ingen frukt hemma så det blev snabbt inom Preem för att handla ett päron och ett äpple. Snabbt till skolan, belv av med bilnyckeln! Men hittade den sen i bakluckan *suck*. Lämnade bilen där och gick hem, tard en sen när jag ska hämta Philip igen vid 13.40. Inom BVC för att väga Nova och mig. Nova: 9455 gram och jag: 58 kg. Nu är det bara 3 kg kvar till sommarvikten =)

Kommer bilder sen, varit lite dålig på det de senaste dagarna. Kom hem rätt sent igår, det var nåt vägarbete....drygt att sitta där halv tolv på natten liksom.

See you later.

Philips inskolning =)

Idag kl 9 var det dags för Philip att börja sin inskolning, stor dag för min lille store pojke =) Han var så stolt och förväntansfull! Han gjorde sin läxa imorse med. Han skulle rita sig själv sen svara på några frågor men det gjorde vi redan i förra veckan. Jag och Nova var med och lämnade honom sen stannade vi tillsammans med några andra föräldrar och drack kaffe. Efter samlingen skulle de gå rundvandring så då var det ok att jag gick. Nog mer jag som är nyfiken och vill stanna men de flesta barn funkar ju bättre om inte mamma eller pappa är där. 11.30 ska vi hämta honom igen sen får han gå på dagis till 15.30 för jag ska ju till skolan idag som vanligt.

Efter dagis ska Micke och Philip iväg och köpa ett spel, Philip har tjänat och sparat ihop lite pengar. Det är ett Shrek-spel han vill ha! Sen ska jag iväg och träna kl 20 ikväll =)
yIgår var vi inte utanför dörren ;-) Jo i trädgården bara. Skönt ibland att inte göra nåt alls. Ja städade, tvättade och diskade gjorde jag ju.

Bilder på Nova från nu precis:På Philip igår kväll:Mer kommer sen när vi hämtat Philip.

söndag

sitter på jobbet nu och ska snart ut och jobba efter rasten. det är kaaaallt att cykla idag! blåser och har sig! jobbar till 14 sen ska jag och isabelle ut på promenad. tänkt rensa i rabatterna där hemma sen och samla ihop gräsklippet från igår. annars blir det väl lugnt idag, philip kommer sen ikväll. saknar mina älsklingar där hemma. tänk sån tur man har som inte kan ha det bättre =) en underbar man och två fina barn! snart drömjobbet på g och flytten till större =)

see you!

Uppdatering:

Här kommer bilder efter Issas och min promenad:


Lördag-morgon

Så var det dags att gå upp tidigt idag med men INTE kl 5 och nånting utan nu var det kl 7 vilket är helt ok. Vi skulle lagt oss tidigare igår bara...Micke får sovmorgon idag fast jag ska jobba kväll idag. Jag måste vara skittrött när jag kommer hem eftersom jag börjar 7 imorgon bitti. Sen så behöver han nog sova mer än jag, det ser ut så iallafall ;-)
Den gula Seat Ibizan jag var och kollade på igår med mamma var inget att ha. "välvårdad" ehh så fan heller! Småskavanker överallt, det kallar inte jag en välvårdad bil från -99. Neeej den ville jag inte ha. Kopplingen kändes som man tryckte ner en sten :-o

Adnan var snäll och kollade upp två bilar, visserligen inte 4-dörrars men väldigt fina och de var välvårdade. Eller verkade vara iallafall, man måste ju kolla för att veta. Min lilla Fiesta verkar funka ibland, det kan vara startmotorn som glappar så det blir kontaktfel. Så man kan banka på den så den får kontakt igen...Tar med en skruvmejsel idag när jag kör.

Min mamma var här på besök idag och fikade sen efter bilkollen. Sen passade hon Nova när jag och Philip snabbt åkte till veterinären så han kunde kolla på Diesels sår. Han ska ha tratten i helgen oxå bara sen åker den av. Då ska denna skitiga hund trimmas och badas!

Micke kom hem vid 18.30 men då hade jag redan lagt Nova, hon var så trött. Lång dag för tjejen igår ju.

Idag har jag namnsdag förresten men var kom namnet Nora in i bilden? Det har alltid bara varit jag och Ruben...

Här kommer bilder från frukosten idag:Ville kolla in torktumlaren:Från igår:


Friday-morning

Idag var det tidigt uppe! Men Nova har sovit 19.30-23 i vår säng sen till 5.30 typ i sin egen ute i vardagsrummet =) Duktig tjej men man vågar ju inte hoppas på att det upprepas haha! Jag kollade till Philip som var trött efter att ha lagt sig sent igår. Men strax var han oxå uppe.

Idag ska jag ev kolla på en bil i Eslöv. Hittade ju en i Malmö, sån jag hade innan men säljaren verkade lite...suspekt typ. Denna i Eslöv är från en bilhandlare. Haft en exakt likadan innan. Här kommer länken:

http://www.blocket.se/vi/16186582.htm?ca=23_2_s

Lite bilder från denna fredag-morgonen:
Igår somnade Nova såhär:


Vilken dag!

Min dag började inte så bra. Natten har varit jobbig med Nova som inte verkade komma till ro. Hon har vakta till hela tiden kändes det som. Sen pallade jag inte gå upp förrän 6.15 så jag var redan sent på det. När jag skulle köra så startar inte bilhelvetet!! Säkert samma fel som förra gången. Mongobil =( Så jag hade två alternativ: Fråga Unni (grannen) eller ta Mickes moppebil....Unni behövde sin bil men jag kunde låna hennes mans. Det är en jättegammal väldigt speciell volvo som kanske dessutom behövde tankas och tid hade jag inte gott om. Jag tog Mickes bil istället. Snabbt gick den inte, fick stundtals upp den till 65. Fick köra via Habo Ljung eftersom man inte får köra såna LGF-fordon på motorvägen. Väl framme, 35 min försenad var det totalt kaos på jobb. Underbemannade som vi är, är det lätt hänt att man börjar bråka =( Men jag fick mitt schema, hittade dock ingen passande nyckel till cyklarna så jag fick låna Aris egen cykel. En grön stor herrcykel utan växlar, kanon =) Annars gick det bra och nu är jag hemma igen. Vet inte vad jag ska göra med bilen....Kanske lika bra att leta efter ny ändå. Så här kan vi ju inte ha det. Och jag som ska jobba hela helgen.....

Philip träffade en av sina nya skolfröknar igår, de kom till dagiset. Jag hade turen att oxå byta några ord med henne. Hon var typ 50+, verkade väldigt lugn och trevlig =) Så fick de en läxa att göra till inskolningen som börjar 20 maj. Philip tycker det ska bli jätteskoj att börja skolan. Jag har sagt att det går säkert bra men det finns två saker som är extra viktiga: Att sitta still och att lyssna ;-)

Igår blev det en del shopping på Center Syd, mest på New Yorker, älskar den affären. Extra roligt att handla nu när man är nere i vikt =)

Här kommer bilder från igår:


Tisdag

Dagen började dåligt...blev stressigt och helt utan förberedelser när Nova haft en natt då hon vaknar hela tiden. Can´t wait to get to the new place!! Hon blir VÄLDIGT störd av oss på nätterna och vaknar till hela tiden. Jag ligger där och ammar henne nätterna igenom, det är ju inte heller helt bra. Igår sov hon inte ens fem minuter i sin egen säng =( Men det kommer nog snart bli bättre, man måste iallafall hoppas på det.

Skulle promenerat och fikat med delar av föräldragruppen idag men det blev inte av pga att jag inte hittade mina bilnycklar när jag skulle iväg och var redan sent ute. Det finns trötthet och sen finns det olidlig trötthet....tror det är värre än så här ibland....

Iväg till Center Syd en sväng, shoppade en del till mig, Micke och två linnen till Philip. Inget till Nova för en gångs skull.

Sen var det det skolan 13.40. Kom hem halv så det blev att snabbt lägga sovande Nova i vagnen och knata ner. Hämta på dagis 15.30, hem och käka lite sen kom Micke hem. Nu spelar grabbarna xbox och Nova klättrar på mig. Hon ska göras klar för natten nu, äta gröt mm. Sen Philip efter det oxå ska jag till gymmet kl 20-21.


Fått mitt schema till sommaren nu,ser bra ut. Måste dock byta bort den 10 augusti då Nova fyller 1 år =)


Vi har oxå blivit erbjudna dagisplats till Nova 11 augusti, så det känna bra. Tyvärr måste hon in då. Hade hellre sett att vi hade turats om att vara hemma med henne tills hon var 2 år eller nåt.


Oväder?

Känns nästan som det ska blåsa upp till storm eller nåt...Var tog det fina vädret vägen? Jag hade tänkt promenera till Carina i Furulund imorgon fast jag går iofs i alla väder men trevligare med sol =)

Idag blev det inte stranden, var inte riktigt väder. Det hade säääkert Micke koll på haha ;-) Eller inte! Han lovade iallafall att vi ska åka så fort vi är lediga och vädret är bra.

Var och hälsade på Rebecca och Davids nya tillskott och även Sanders nya lillebror! Så underbart söt! Är det verkligen SÅ små?! :-o Herregud =) Allt hade gått snabbt och bra! Philip och Aleksander passade på att leka lite.

Micke är hos tatueraren nu, borde väl vara hemma till 23 eller nåt. Jag däckade på soffan innan idag när Micke hade Nova på bröstet. Så jag borde orka hålla mig vaken, vill se hur det blev ju =)


Lite bilder blev det ändå idag:klätterapa =)                 ritat lite!               kollar på storebror   han är rolig =)

Snart läggdags...

...men vill hinna lägga in lite bilder från vår lediga dag =)

Fisket gick bra, eller ja vi fick ju inget men jag fick vara i solen så det var najs =) Då är jag som gladast! Nova tyckte oxå det var roligt att fiska men jag tror Philip skrämde fiskarna haha! Fikan var god iallafall =)
Sen skulle Nova äta banan:

Fina dressen från Trikodil som Nova fått av pappa:

Sovmorgon och gymmet =)

Idag hade jag ställt klockan på 9 men snoozade till fem över. Min sovmorgon men skulle vara på gymmet 10.15 så lika bra att gå upp i tid. Säger en sak: Aldrig mer ett uppehåll därifrån på tre veckor! Vad jobbigt det var....och vad ont jag kommer ha imorgon. Men det är bara att köra igång igen.

Jag ville åka till stranden idag men det var inte Micke så sugen på. Han ville ner och fiska vid ån. Okej då, han är ju ledig imorgon med så DÅ blir det beachen. Hoppas vädret är på min sida =)

Matar Nova nu sen blir det ner till ån med fiskespö och baguetter. Jag lär nog äta mest haha...Not much of a  fisherman! Tömt kameran så det kommer bilder sen.

Stranden & Sege

Var en runda på Klagshamn idag med Nova medans grabbarna var iväg på sitt håll. Första gången lilltjejen kände på sand och vatten. På plats var även min mamma, syster, Tessi m fl och massa hundar =) Senare blev det Segevång och träffa Emma, Frida & co.


Klagshamn:
En sandlåda på Segevång:Vi i bilen:


Lite fler bilder från 9 månaders dagen:


Pildammarna

NOVA 9 MÅNADER IDAG =)
Igår var det fredag och Micke och jag var lediga tillsammans hela dagen =)

 Philip testade att åka lite skateboard =)


Vi var ändå på lite olika håll. Jag var nere i byn en runda med Unni, köpte bl a en cykelhjälm till Nova. Så idag ska vi ut på premiärturen =) Micke tog med sig Philip till Bjärred, sen tog de en mjukglass vid Sommarkiosken. Senare hade vi bestämt att träffa min moster och kusin i Pildammarna. Lite sent anlände vi och vädret var kanon =) Nova var helt fascinerad av alla fåglar! Hon satt helt stilla först sen började hon hoppa i vagnen haha! Philip hjälpte till att mata.

På vägen hem åkte vi in om Mickes mamma och sa hej och matade Nova. Philip kollade film på Denices rum som vanligt haha....

Senare på kvällen kom Sanna, Johan, Unni & Anders över på grillning =) Mycket trevligt och gott var det. Imorse kände jag mig dock en liiiten smula bakis....undra om det var den lilla ölen eller ciggen, eller kanske de båda i kombination. Idag är det Mickes sovmorgon så han får sova hur länge han vill =) Vi har ganska jobbiga nätter med Nova nu. Hon ska återigen vänjas vid att sova i egen säng. Var ett tag sen hon blev frisk nu.

Nu ska jag ta tag i disken från igår....det tar jag INTE en bild på ;-) Ser ut som "kom och hjälp mig dö"

Later

Kväll

Jag känner mig bättre...och jag tror jag vet varför: jag har varit på en shoppingrunda =) Det jag egentligen skulle ha tag i var skor och eventuellt en cykelhjälm till Nova. Vill att hon ska ha såna fina vita kavat med snörning på COOP. Har alltid sagt att får jag en dotter ska hon ha såna skor =) De är helt vanliga men känns ändå speciella. De finns i röda, svarta och mörkblå oxå.

Men pga dålig service, en kissnödig unge och en uttråkad unge så blev det istället ett par Spiderman-badshorts/shorts till Philip på KappAhl, en keps till P och en solmössa till Nova inne på Lindex. På H&M blev det en skjortklänning i jeans, ett linne och ett par 3/4 mjukisbrallor till mig.

Sen var klockan mycket och vi var inte hemma förrän 18.30, vi stack vid 15.30 ca. Käkade pyttipanna, Micke jobbar ju ;-) Sen var Nova på HIMLA bra humör och har så varit hela dagen även i bilen då hon brukar vara allmänt uttråkad. Nova la sig ca 20 och Philip nu typ.

Här kommer bilder på småttingarna från idag:


Torsdag

Här sitter jag fast jag borde joina Nova och sova lite grann. Men klockan är ju över ett och Philip ska hämtas 14. Planerar att lägga mig tidigt ikväll. Brukar ju sällan bli som man planerar men men =)

Jobbat 7-10 idag typ. Var klar 8.30 men hjälpte sen till med lite städ och så. Underbart väder men eftersom min hals är helt fucked up så valde jag att ta min egen bil. Borde inte jobbat varken igår kväll eller idag men tänkte att det är korta pass så rätt ok ändå. Snoozade till 6.10, sen fick jag bråttom. Har börjat få konstigt ont i huvudet, det hugger till helt plötsligt. Gör skitont men bara ca 2 sekunder....Undra vad det kan vara? Överansträngning kanske nu när jag är sjuk. Ändå håller man på och röjer, tvättar och städar som en tok. Pedant? Nä, inte alls ;-)

Tänkte surfa runt på FL lite sen blir det dagis. Måste hinna hänga tvätt + ladda en maskin till. Micke och jag vet precis en JÄKLA hög med tvätt. Så blir det när man bara låter det vara. Nu är älsklingen på jobb till 22 ikväll. Vi träffas inte så mycket mer typ, eller jo men inte ensamma liksom. Vi måste snart hitta på nåt bara han och jag men det har vi sagt hur länge som helst. Svårt att ha barnvakt till Loppan när hon är som hon är just nu. Det kan ju vara en helg så är Philip ändå hos sin pappa. Denna helgen ska jag inte jobba, Micke skulle men nu ska han inte det. Funderar på bio för mig och Philip imorgon eller söndag. Micke hade planer att åka ut med honom i en båt på lördag, det hade han gillat. Bara det finns flytväst, ungen kan ju inte simma :-o

Lite bilder kommer här:

7 maj

                         

Provar mammas brillor                    mamma

8 majpå väg nånstans       fundersam                   leker lite själv         somnade

Varit ute

Vi tog en runda till gungorna. Skulle egentligen leta efter en pinne som jag råkat slänge. Philip skulle ha den, det var tydligen en långhals...Fast vi hittade inte den. Nova gungade för första gången själv idag =) Sen pillade hon lite på en blomma. Åkte rutchkana själv och med storebror. Här kommer lite bilder:

Jag ska jobba ikväll, 18-23. Imorgon är det 7-11.


Från Novas lunch idag:Blir kanske några rader från jobb ikväll om jag lyckas logga in. När jag kommer hem ikväll blir det direkt i säng för att gå upp ett par timmar senare *slav*

See you =)

Onsdag

När jag vaknade efter min sovmorgon till 8.30 var halsen tjockare än igår. Drygt. Men det brukar ju alltid vara som värst på morgnar. Jaja....röksuget är ännu värre, ibland är det verkligen jobbigt =( Men vad trodde vi liksom....Bara att kämpa vidare eller börja igen och det sistnämda vill vi inte.

Idag händer det inte alltför mycket. Har bokat träning till 18.30 ikväll, ska bli skönt. Inte varit där på länge och lite fysisk aktivitet hjälper iallafall mig mot röksug.

Här kommer bilder på mitt hår och några på Nova från nu precis:EN SIDA                      ANDRA SIDAN          LEKER        MED      BABYSITTERN             *SÖT*

Och här kommer några från igår då batteriet på kameran flippade ut:       AMMAR                    NANNAR                   SPIDERMAN           PHILIP


Håret

Det blev lyckat hos frisörskan, hon var duktig =) Mitt hår är ju färgat brunt på blekt vitt hår typ...Ehh inte de bästa förutsättningarna nej. Så klippte hon upp det lite oxå. Inte sååå stor skillnad men det är en början, det ska ju bli ljusare så småningom.

Bilder kommer imorgon, batteriet är fortfarande inte fullt laddat och jag ser ut som fan (förutom i håret då hehe)

Nu ska vi kolla lite tv sen sova. Fan, jag är verkligen trött. Måste vara halsontet med som gör mig seg. Känner mig på dåligt humör med men inte så konstigt. "Slutade" ju röka igår och det känns. Micke har plåster men jag kan/vill inte ha nåt eftersom jag ammar fortfarande.

Nä palla...ses imorron!


Kväll

Nu vid 18 ska jag ner till frissan =) Äntligen och utan barn dessutom. Tror det är min lyxdag idag! Hoppar träningen då jag har ont i halsen idag. Inte tränat nu sen förrförra måndagen så över två veckor. Gått ner lite mer i vikt. Har ju skrivit om min viktnedgång inne på www.familjeliv.se (där jag heter Philips mamma) Det jag gjort är att äta mindre och nyttigare och rört mig mer. Innan var det helt tvärtom. Idag stod vågen på 59.7 kg (med kläder eftersom jag väger mig på BVC/MVC) Som mest har jag vägt 87.5 kg, gravid men ändå, det är rätt mycket....

Philip hade haft det trevligt på utflykten, de hade varit neråt Furulund i det underbara vädret. Jag hann dammsuga lite här hemma när vi kom hem. Philip har duschat, ganska smutsig efter en dag på dagis =)

Idag har två personer tagit Nova för en pojke.....bara ROSA på henne i fortsättningen haha! Iallafall om Micke får bestämma. När jag var liten var det fler som trodde jag var en pojke än flicka men så hade jag mycket blått och kort krulligt hår ;-)

Lägger in bilder senare ikväll, kamerabatteriet var slut PRECIS när jag skulle fota Micke, typiskt.

Fick VG på provet.

Snart iväg!

Ska till skolan strax, Nova ska bara äta och så först. Hon har precis vaknat så vi kör dit idag och tar med matstolen. Får tillbaka proven idag tror jag.

Philip är på utflykt med dagis idag. Det är "Hemliga klubben" (de som ska börja skolan till hösten) som är iväg. Eftersom det var så mycket med hunden igårkväll hann vi inte köpa matsäck då utan fick göra det imorse men det funkade ju det med. Micke hade sovmorgon (min imorron hehe) så jag lastade in båda ungarna i bilen och drog till ICA. Philip valde köttbullar, plättar, dricka, ristfrutti, banan och äpple. Så blev det lite gurka och kex med.

Promenerade sen till apoteket och hämtade ut Diesels medicin. Träffade Alex där så tog vi en glass vid Sibylla efter invägning på MVC. Vägde Nova oxå, 9070 gram så visst har hon gått upp =)

Diesel mår bra efter alla ingrepp, han gnäller en del men det han ju gjort sen dag ett. Veterinären har sytt på ett tryckförband som ska av på fredag. Kalaset gick på 3600+255 kr för medicinen idag. Kastrering, vaccination, kloslipning, öronkoll med speciell maskin......

Kl 18 idag ska jag till frissan, klipp och slingor. Blir det bra kommer bilder, annars inte haha.


Inte iordning

Ett inlägg kom visst lite fel, tror det var på jobb i lördags som det inte gick att publicera så kom det nu istället. Jaja ni hänger kanske med ändå =)

jobba jobba

jo jag är på jobbet i helgen =) går bra detta men det är lite drygt att jobba kväll som igår sen dag nu. allt går om man vill det  =) använder ej stora bokstäver härifrån denna datorn för då låser den sig haha.

igår jobbade jag 18-23 men det var knappt att vi hann in i tid. ett larm på 1½ timme höll på att sabba hela kvällen. vi jobbade som skållade råttor, en man kort...som vanligt då.

jag och nova var i gessie hos mormor o moster igår, det var skoj tyckte hon. speciellt mosters hund som buffade så mycket på henne så hon skrattade högt! kittlen tjej =) vi gick en runda med och kolade läget men allt är sig likt där ute. snackade lite med anette, mammas granne. hon har en olivia född nov 06 och en oliver född nov 07, sååå fina =)

Lite bilder från idag när Micke var hemma med Nova:Sen kom jag hem:Måndag

Så var det en ny vecka nu =) Är lugnt här idag, vet inte vad vi ska göra. Lite ont i huvudet faktiskt, det var ett tag sen. Tror jag dricker för lite...vatten då alltså. Ingen alkohol här så långt ögat kan nå ;-)

Ska jobba torsdag 7-11 vad jag vet än sålänge. Philip kommer vara här i helgen så då jobbar jag inte. Vi planerar att gå på bio på lördag eller söndag + äta något i stan. Jag och min lille älskade son =) Han behöver vara bara med mig ibland oxå. Det blir lätt så mycket "kom nu hit här, skynda dig!" när Nova är med och om hon börjar tappa tålamodet. Men det hör ju till...

Tänkte kanske dra in till Malmö, vill ha typ såna skor jag köpte i svarta men i vitt. Det är ju snart sommar och då vill jag ha vita skor. Dana på jobb har ett par skitsnygga fast dem köpte hon förra året...

Sitter här med en handduk om skallen och orkar inte torka håret. Men jag har hela dagen på mig typ.

17.30 idag ska hunden kastreras....finally. Hoppas inte natten blir jobbig för någon av oss.

Nya bilder från nu precis:Och en ny på armen, ser lite bättre ut nu tvättad och ren.


 

Kväll

Nu är barnen i säng och snart är det dags för mig med. Jobbat sen i torsdags. Sena kvällar och tidiga morgnar så man är lite mör. Helt glad för tatueringen =)

Var lugnt på jobbet sen hämtade jag Philip i Oxie. Hem och städade mm. Underbart väder idag, skönt =)

Imorron vet jag ej vad som händer inget planerat och det är rätt skönt. Ta dagen som den kommer liksom. Kanske lite shopping ;-)


Tatueringen

Här kommer bilder på den alldeles nygjorda Nova-tatueringen:1000 kr fattigare och HELNÖJD är jag =)

Tack Veronika!

Söndag

Då var snart denna veckan oxå slut, går snabbt nu! Snart sommar =) Som jag ÄLSKAR sommaren med sol och bad. Hmm bikinipanik, det är iofs inte lika skoj att visa sig i bikini. Speciellt inte nu när man nyss typ fått barn men men man ser ju ut som man gör ;-)

Ska hämta Philip efter jobb idag, slutar 13 så det är snart. Hem och städa lite tänkte jag. Klippte gräset igår efter jobb. Ibland är man sådär flitig, man får ta vara på sina ryck =)

Sen är det tattoo-dags kl 16 *längtar* Tror vi åker allihop. Det är ju inte precis som att det tar hela dagen.

Tänkte fota barnen lite senare så det blir bilder på sidan.

Nu ska jag snart ut och mata mina tanter =)

jobba jobba

skrev ett inlägg men denna pissdatan på jobb bara stängde ner....vafan, ska snart ta en cigg bara för det ;-) man kan inte skriva med stora bokstäver för då loggas man ut...jag blir gråhårig asså ;-)

var hos novas mormor och moster igår, nova tyckte mosters hund daddy var skitrolig. han buffade på henne så hon "flabbade" som philip säger haha.

idag är det jobb till 13, imorron med sen e de äntligen dags för tatueringen. funderar lite på hur jag ska ha siffrorna med hennes födelsedatum. efter namnet eller under....och sen vilken stil på texten.

eftermiddagen/kvällen blir lugn. tror johan (en av novas faddrar) ska komma förbi. jag kanske tar nova till center syd eller nåt sen när jag kommer hem, se om micke vill med. jag är i desperat behov av strumpor, eller så e de för att ingen viker tvätten i torktumlaren hahaha.

nova vaknade 5.50 imorse men så la micke henne 18.30.

later hemifrån en "normal" dator!

1 maj!

Natten har ju varit lite stökig här ute i vår håla. Någon sprang precis utanför vårt sovrum inatt och skrek. Jäkla fylleungdomar ;-) Nä men ärligt, detta är ett familjeområde. Man kan inte hålla på så vid tolv på natten tycker jag. Men men...

Nova vaknade vid 7 imorse. Blev gröt och så direkt. Jag lever på kaffe =) Men fick ner två mackor oxå. Man måste ju äta.


Fan vi har rökt nu ett par dagar...INTE bra! Så lätt man fastnar. Måste lägga av innan det går för långt.

Philip stannade här inatt så åker han med mig in till Malmö sen när jag börjar jobba kl 15.

Bilder från imorse:Och JA....jag vet, det är en nappflaska men han är sjuk ju....Då vill han vara "bebis" och mysa i soffan med filt =) Och då får han det. Nova kämpar med ett nyckelband haha!