varslad

Lite lugnt innan jag ska köra till jobb. Röjt järnet här hemma, både uppe och nere. Helt plötsligt så slog det mig att jag inte tänkt så mkt på cigg eller att röka =)) Så skönt! Jag säger inte att jag aldrig kommer röka igen, det är bara dumt att "lova" en sån sak. Helst med tanke på att nikotin lagras i hjärnan, inte konstigt man faller dit gång på gång.

Jag kommer inte vara kvar på BB utan ska till infektionskliniken fr o m 1 okt, en månad fram tills vidare. Lite blandade känslor men mest positivt. Det känns som det finns otroligt mkt att lära sig där borta och jag har redan pratat med en som verkar hur trevlig som helst =) Jag funderade lite över min TBC vaccinering som ej blivit av pga amning och nu rekommenderas det inte heller men det var inga problem. Så viktigt var det inte enligt dem.

Ordnat inskrivningstid 29 sept på Slottsstadens MVC istället, känns bättre att gå där. Avbokat här i Kävlinge. Ska göra cellprov med, samma sak som för ca 3 år sen då jag oxå var gravid...

See U!

gårdagen

Orkade aldrig uppdatera om vad vi gjorde igår men här kommer det. Dagen var ju slapp till en början eller jag städade övervåningen och tvättade 2 maskiner, nu är den 3:e tvättad och ska strax hängas. Fanns ingen tid i tvättstugan igår. Tur man har egen maskin när man planerat dåligt ;-)

Barnen och jag tog en cykeltur till Netto och tillbaka. Philip cyklade själv men trillade x flera. Han skriker sååå högt då fast han ej slår sig...Vi kom hem igen iaf efter mkt om och men. Varsin Piggelin blev det oxå. Kladd kladd, dropp dropp ;-) Nova satt konstigt nog still nästan hela tiden (!)

Senare vid 20 gick jag typ samma runda med musik i öronen, 40 min helt ensam *lyx* =)



Idag blir det jobb för barnen är okej. Philip åkte med Micke imorse och jag ska lämna Nova kl 11 sen drar jag 13.30-13.45. Måste hitta en bra parkering och det kan ju ta tid.

Namnförslag

Kanske lite tidigt att tänka på namn men det struntar vi i ;-)

Pojknamn: Milo eller Melvin
Flicknamn: Minna eller Melina

Vet inte varför alla börjar på M, en bra bokstav ;-)

Jag tror det blir en pojke jag =)

Igår

På väg



Mot Trelleborg



Framme



Hahaha



Innan vi släppte av mormor



Hemma



Det var vår dag i bilder. Vi körde hemifrån ca 11.30 och kom hem 18.30, lång dag =) Skönt att komma iväg lite bara Philip och jag. Mormor var med oxå. Ringde henne på vägen så svängde bara av och tog en snabb kaffe innan vi körde. Hittade det jag letat efter hela sommare, skosmycken till mina och barnens foppatoflor. Jag har ju inte aktivit letat direkt men nu hittade jag =) Mest hello kitty, mimmi, spiderman. Sen hittade Philip en fotboll och en svensk flagga han ville ha på sina. Köpte ett armband till Philip och då fick han fri lek på området i form av hoppborg, studsmatta, hästridning, andra lekar, en del karuseller, en banan, en gräddbulle, en dricka och en lott =) Prisvärt för att vara dagens priser när man ska hitta på saker med barnen. Nu heter Mikaeli marknad förresten Palmfestivalen. Trelleborg är ju palmernas stad eftersom det finns massa palmer utsatta. Köpte strumpor oxå till mig och barnen. Till Nova hittade jag även 2 par jättefina hello kitty strumpbyxor =) Träffade Alex med sin mamma + barn där nere oxå. Klockan blev plötsligt mkt och vi var trötta (lång väg hem...ca mil) så vi bestämde oss för att avrunda dagen.

Idag finns inte mkt på schemat förutom att jag ska städa och försöka få en tvätttid. Påbörjade min rensning av garderoben igår, MKT kläder har jag!!

See U!

bakat



Piroger men köttfärsröra, smarrigt. Men allt är ju smarrigt nu för tiden tyvärr *S*

500 gram blandfärs
½ gul lök
½ purjolök
lite olika kryddor (jag hade salt, peppar, cayenne peppar *like it hot* och grillkrydda)
1 mask ketchup (hade ingen tomatpuré hemma)
2 msk ajvar (sååå jävla gott)
lite sån röd paprika på burk (glasburk)

Degen kan man ju köpa färdig, pizzadeg skulle jag tro eller bara göra denna som jag gjorde

100 g magarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
1tsk socker
50 g jäst
ca 12 dl vetemjöl
 
Jäsa en timme sen är det bara att kavla och skära ut hur stora man vill ha och fylla i med köttfärs sen knipsa ihop. Jag hittade en sån pajgrejs-tryckare i lådan här hemma och den var riktigt rolig annars gjorde jag cirklar så blir det ju som en halvmåne när man slår ihop den. Pensla med ägg innan ni slänger in dom i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Lite tidsfördriv var detta iaf och fick mig att tänka på annat så det är tacksamt + mat på bordet! *win win*

Gick en lite promenad med Isabelle senare när Micke kom hem. Nu ska jag bara slappa. Imorgon blir det nog Mikaeli marknad i Trellehulla (trelleborg för er som är från Norrland dvs allt över Smålandsgränsen ;-)) Vi har ej varit på nån maknad detta året och detta är nog en bland de sista eller kanske t o m den sista. Micke är halvkrasslig så annars får jag väl åka själv.


Barnfåtöljer, städning mm

Hemma igen från barnens och min lilla shoppingtur. Alltså, det är ju konstigt att barnen verkar icke dagis gående på morgonen men sen under dagen märks ingenting. Jag hade verkligen behövt jobba men då kan jag vara säker på att jobba som jag ska i veckan som kommer.

Det blev snabbt inom H&M för lite förnödenheter ;-) Nova flippade ut men jag hann hitta tre par byxor till Philip. 99 kr styck för två st i jeansliknande material, grå och svarta sen svarta mjukis för 79,50 kr. Lagom och bra speciellt när jag a) vet hur min son leker/släpar sig fram på knäna och b) växer så köper jag inga jeans för 300 kr. Nu kom jag undan billigt med 3 par för 280 kr =) Okej mjukisbrallorna blir väl mest här hemma men även sånt växer han ur. Ville köpa en skitsöt Hello Kitty klänning med men Nova hade ej ro i kroppen (varför handlar jag med barn?!?) och den enda i stl 98/104 var det ett bläckpennestreck på....Sen blev det Jysk, en idé jag kom på imorse när barnen bråkade så jag blev galen. Fick tag i varsin fåtölj till dem, en blå och en röd. 175 kr säljer de nu för ist för 229 som innan.

Nu ska jag ge mig på att göra egna piroger, from scratch. Man är väl inte hemma för att ligga på soffan ;-) Har även tömt, rengjort och satt in allt igen fint i alla köksskåp. Jo snacka om att jag är rastlös. Det finns många bra saker med att sluta röka =) I´m a maniac ;-)


vab

Ja väldigt tippat blev båda barnen sjuka så fort det är dags att återgå till dagis/skola =(  Nova hann gå en dag och Philip en vecka. Bull men vad göra liksom. Jag är hemma med dem eftersom Micke har svårt imorgon då han stänger på jobb. Jag känner mig lite halvdan och Micke med....VAD JÄVLA ROOOOLIGT! We need our money ffs.

lugnt



Vad lugnt och skönt det är här just nu. Nova är helt fascinerad av My little pony dvd:n hon fick i födelsedagspresent och Philip leker på sitt rum =) De leker var för sig jättebra. Ska de leka tillsammans blir det genast problem ;-)

Det blev den dyraste storhandlingen på länge. Eller, ja vi fick ju massor av mat för pengarna men det blev massa pengar. Skönt ändå att handla så mkt för då slipper man åka till affären hela tiden. Det finns city gross vid novalund men ej testat. Är där bra om nån testat? Billigt?

Ska städa ur och sortera allt i vårt skafferi. Det behövs, allt är en enda röra och man kan ju passa på nu när det nästan är helt tomt där inne. Inte satt in allt nytt än. Det blev en hel del.

Micke jobbar kväll idag så jag är ensam hemma med barnen. Jag behöver vara lite själv känns det som. Blir inte alls så irriterad när jag bara är med barnen. Måtte denna jävla abstinens snart ge med sig.

Måste betala räkningarna sen oxå, imorgon jobbar vi båda hela dagen.




Köpte en ny duk till bordet:


hemma från skolan

Ja Philip stannar hemma idag, han är hostig, snorig och har ständigt näsblod =( Men jag är uppe iaf. Fixat lite medicin till honom + frukost till oss båda. Vi hade planer på att storhandla idag när Philip var i skolan och innan 13 då Micke börjar jobb men vi får se om bara jag åker kanske. Imorgon har jag min första morgon på jobb efter semestern haha. Upp SÅ tidigt! 

Usch jag är så röksugen för att vara helt ärlig, det kommer i vågor typ. Ibland tänker jag inte på det men ibland är det det enda jag tänker på....Det blir ju bättre *härda ut* Min "tröst" är att jag tänker att jag nån gång igen får röka, sen om man vill det sen är ju en annan sak men att just nu säga "jag ska aldig mer röka" funkar INTE.

update

Nu är det kväll och jag ska snart lägga mig. Den underbara tröttheten vet ni haha, slår ut en direkt! Men så har jag haft barnen själv idag och på kvällen. Micke kom hem när jag precis hade fått undan middagsdisken (spagetti & köttfärssås med brocolli) samt dammsugit eftersom jag slog sönder ett glas. Det var iaf välbehövligt att dammsuga, det är det alltid här hemma ;-) När jag tappar glaset säger jag "FAN!" Sekunden efter hör man Nova: "BAN!" hahaha. Dagens skratt, lätt.

Var upp om MVC en snabbis för att höra mig för lite om vikten, mina älskade åderbråck mm. Ja alla gamla krämpor lär blossa upp nu ;-) Fick inskrivningstid till 23 september samt att hon skrev remiss till folkhälsan (?) i Lund och skulle ordna såna långa, hela strumpor. Sexy? Antagligen aldrig haha. Vikt idag: 61.5 kg. Räknade bort kläderna så jag får passa mig JÄVLIGT noga!!!

Nova skulle såklart skita när vi var där och extra-blöja låg i bilen. Snabbt in i bilen och ner mot ICA, byta på deras piss-stinkande toa och sen stresshandla lite med en unge på höften och den andre lite överallt. Hur klarar man 3 st??? ;-) Hur gör du Alex hihi!

Over And Out!

Lite nytt

24 aug



jordgubbspaj =)



26 aug




Idag lämnade jag först Phille i skolan sen vid 10.30 åkte jag och Nova till ÖF (öppna förskolan) en sväng. Det var ganska öde där men bättre det än en stor folkmassa ;-) Vi fikade sen lekte vi med lera och ritade. Efter det åkte vi hem och tog cykeln till skolan för att hämta storebror =) Gjorde kycklingsallad, så gott med sallad ju. Igår hade jag pastasallad med på jobb =)

Våra tomater börjar bli ätbara, nice =)

Nu ska vi iväg och tanka bilen och handla mm. Micke skulle träffa en kompis efter jobb så han är väl hemma vid 19-20 tiden.

See U!

I väntans tider =))

Okej då, vi tänkte vänta lite med att berätta men det visade sig blir ganska jobbigt att hålla en sån sak hemligt. Speciellt när folk i ens omgivning vet om att man planerar mm. Det är väldigt tidigt men än mår jag som vanligt. Vi fick reda på det sent i lördags kväll och i samma stund slutade vi röka. Jobbigare denna gång, varför vet jag ej. Slutade med minipiller 26 juli så det har gått väldigt snabbt =) Dock osäker på dateringen eftersom jag inte har nån sista mens att gå efter denna gången. Får bli ett VUL för att kolla. Själv har jag räknat det till v 6 nu. Slipper jag illamåendet denna gången är jag bombis på en pojke annars är jag inte lika säker ;-)

Vi är JÄTTEGLADA över lilla "Bönan" som vi tänkte kalla den lill* där inne =))) Du är så välkommen till oss sen i april/maj =))



Och ni kära kollegor som läser här, skrik inte ut det på jobb ;-) Situationen är ju så osäker där!

Första dagisdagen...

...på ca 2 månader för lilla Novis idag. Hon har precis ätit och jag håller på att packa iordning hennes saker. En del som ska med nu och ligga där.

Det gick bra hos doktorn men de vill avvkta med op tills hon är 3 år, mindre risker då + att det kan försvinna. Vi vill ju helst inte alls operera henne såklart men att vakna av att man inte får luft är ingen höjdare. Vi får se.

Min första arbetsdag idag =) Ska bli skoj!

Ska hämta Philips cykel på skolan efter lämning av Nova, pumpa den och köra hem den.

Måndag = tillbaka till verkligheten

Då är det måndag idag och nu drar jobb etc igång för oss. Idag är det Mickes tur och imorgon är det dags för mig. Ska bli skönt faktiskt och jag är redo att gå upp 5.20 igen ;-) Har ju blivit 6.30-7.00 nu i veckan som var så det känns som en mjukstart.

Igår vaknade jag med UVI (urinvägsinfektion) Inget skoj direkt, satan vad ont det gjorde att kissa! Hade känt det lite i lördags med men tänkte att det är nog över imorgon (söndag) Jag tar inte så mkt som har med mig själv att göra på allvar...Tagit 3 piller hittills och nu gör det knappt ont. Läkaren sa att jag skulle vara symtomfri som ikväll, ju förr desto bättre!

Vill vara ärlig här och berätta att jag INTE kommer meddela en ev graviditet här i bloggen av olika anledningar. Sen är det bara familjerna + de närmsta vännerna som ev kommer få reda på det tidigt.

Vi har slutat röka och det går bra men jag ljuger om jag säger att jag inte är röksugen....Fan jag vill verkligen ha en cigg eller 20 nu men jag ska INTE. Självdisciplin kallas det visst ;-) Jag använder inget hjälpmedel men Micke har snus av olika slag tills dess att vi skaffat plåster.

Micke lämnade Philip med moppen nu på morgonen så hämtar jag honom + kompis A sen kl.13.25.

Igår hade vi supertrevligt med Mickes mamma, systrar, Matilda, Adnan + dogs nere vid Saxtorps Sjöar. Vi grillade och Nova badade =)

Lördag:

Besök av Sanna, Johan och Alfie =) Nova fick en superfin My little pony häst som pratar och suger på sin napp =)



Söndag:

Mot akutmottagningen vid Lunds Lasarett, helt öde!



Lund, varit på apoteket



Lite senare, mkt trevligare =)



Bilder

Idag:



Igår:



Lite bilder från igår och idag. Nova fick en lite försenad födelsedags present från min pappa och hans tjej. En Hello Kitty DVD, helt sjuuukt fin är den och Nova smälte ju direkt. Rosa och Kitty liksom haha. Med en väska så man kan den hängandes i bilen och kolla på film! TACK!! Philip fick en spiderman pysselbok *tack*


Grattis svärmor!!

Idag fyller min kära svärmor år! Stort Grattis =)

Vi ska dit lite senare idag och fira! Senare på kvällen får vi besök och då blir det sushi! Me like =)

Kan det vara så som vi önskar? Är så trött och sjuuuukt sugen på allt hela tiden. Jag känner igen detta, så väl ;-) Vi får se =))

hemma

Philip är i skolan och resten av familjen slappar. Micke bakar bröd och jag är såå trött, som vanligt. Jag är alltid trött hur mkt jag än sover. Kronisk trötthet?

När vi hämtat Philip i skolan bär det av till malmöfestivalen direkt sen åker han hem till sin pappa. Imorgon kommer Sanna, Johan och Alfie hit, det ska bli trevligt. Längesen man träffade dom!

Inga planer annars idag. Lite småfix här hemma som tvätt som ska in mm. Snart är det dags att jobba, ska bli skönt faktiskt. Man blir ju helt förslappad av semester (!)

Utlovade bilder + jobbig natt



Där kom bilder från skogen från i förrgår =)

Nu är Philip i skolan och resten av familjen hemma. Vi försöker få Nova att sova i eget rum i egen säng. Hmm, det gick inte så bra men det hade vi väl räknat med. La henne som vanligt vid 19 sen stack jag hem till Lotta på kaffe *tack gumman*. Kom hem 21.30 och då var Micke uppe hos Nova första gången. Sen vid 22 var det dags igen och vid 23. Fick sen sova till 01, min tur att gå in till henne. Försökte få henne att somna i en timme så skulle hon hålla handen *kramp* Jag la en madrass (5 cm tunn!!) bredvid hennes säng. Låg så och slumrade till 4 sen sov hon så jag tassade in i vår säng. Hon vaknar efter mindre än en min *suck*. Micke gick in till 6.30 sen gick jag upp! ORKA!!! Nu sätter vi in hennes säng i vårt rum istället. Vi ska ha vår säng ifred! Till varje pris. Hon ligger liksom på en, över en, under en osv och det är ohållbart. NYA TAG! Så jag gick upp imorse och lät Micke ligga dvs det blir han som får ta barnen idag när jag däckar ;-) Dock ser han lika slut ut som jag idag...

Inga planer idag mer än att kanske dra in på festivalen och käka. Inte för att ekonomin tillåter några utsvävningar men ändå.

Dramaqueen:


Philips första skoldag =))



Philips första skoldag idag, i ettan =) Det är stort. Han är stor! Jag kommer nog aldrig fatta det. Sen när han är 20 nånting och kommer flytta hemifrån kommer jag storböla ju! Ens barn kommer alltid vara ens barn ju. Vi ska hämta honom 13.25. 8.15 var vi på plats imorse. TIDIGT! Måste börja vänja oss vid att gå upp i tid så det inte blir så stressigt. Nu emellan har vi hunnit städa, diska, tvätta, övningsköra mm mm =)

Bilder från skogen igår kommer senare idag, nu hinner jag icke!

Skogen mm

Nu ska jag strax lägga mig. Sov till 10 idag men såå trött ändå. Jag är alltid trött, tråkmänniska! Vi var hemma på förmiddagen sen till Konsum och Netto. Philip kom hem 13 och strax efter det blev det skogen (bilder imorgon) Väl hemma sen middag, ungsstekt falukorv med potatismos *jävlagott*

Imorgon är det Philips första skoldag i ETTAN! Stor kille nu =) Han är så stolt och har knappt snackat om annat idag ;-) Novis börjar inte dagis förrän 25:e när jag börjar jobb. Hoppas "inskolningen" går bra, hon har ju varit ledig ca 2 månader.

Måste soooova, så najs hihi

festivalen

Idag fick vi kastat en hel del på tippen och vi delade släpkostnaden med grannen så 50 kr var det helt klart värt =) Johan kom hit vid 10 så vi fick väcka sjusovaren ;-) Strax innan 15 befann vi oss på banken sen in till Malmö. Jag käkade langos idag och Micke nån ribburger eller nåt. Nova åt korv med bröd. Vi var hemma 17.45, så lika bra att ge Nova sin gröt direkt. Hon sover nu. Tomorrow is my morning to sleep =)

Helgen som var =)

"Förfest" hos min syster, hennes Pontus samt de två hundarna Daddy & Lilo



Timbuktu var på Stortorget, really good!



Syster & jag



Celines 2 års kalas 16/8



Hade fler bilder men vill ej lägga upp på barn/personer som jag ej hört med före.

Hade riktigt trevligt i lördags när jag och syrran var ute. Vi var hemma hos henne först, alldeles för länge men vi verkade liksom aldrig bli klara. Snälla mamma körde oss sen in till Stadsbibblan ungefär så gick vi därifrån. Började med en tur i stan, gick runt lite. Strax efter 1 gick vi in på Breeze. Trevligt och vi fick dansat men det är verkligen inget som förändrats. Jo förresten, ALLT pack har förflyttats dit nu när Slagt är stängt. Sen blev det inom Burger när vi kom ut. Lite innan 4 hämtade Jane och Adnan oss vid Latin. Tack snälla för att vi kom hem ordentligt båda =) Glöm ej att det är jag som ställer upp för er sen! Jag var hemma ca 5 hehe. Mådde sen som jag förtjänade ungefär ;-) Var kalas kl 14 och vid 15 var jag helt okej, som vanligt =) Pizza till middag igår och sänggående innan 20 *S*

Idag har vi bokat släp med grannen, bra att boka tillsammans när man har mkt skit som ska till tippen. De öppnade inte förrän 13 (!) så tills dess ska vi samla ihop lite mer. Bl a lägga ner all gammal jord från framsidan i säckar...säckar som vi först måste inhandla. Micke har sovmorgon, jag var uppe 7 med prinsessan så det blir tidig kväll idag med, najs =)

Trevlig kväll

Fick tag i födelsedags kortet  min pappa skickat till Nova men som skickat till vår gamla adress. Nere på posten fick vi tag i det, jättefint! Tack =) De skulle leta efter mer eftersom han nog skickat paket mm till vår gamla adress och eftersändningstiden på ett år gick ut i juni.



Från igår på Bishops Arms



Vi hade det mycket trevligt igår med god mat, dricka och sällskap =) Först lämnade vi av barnen på Kirseberg resp Kristineberg, mötte upp min kusin vid Mickes mamma på Kirseberg, ställde bilen där och gick in till stan. Har fyra blåsor på mina tår nu *aj* Tur det finns plåster! Väl inne i stan gick vi direkt till Gustav och käkade den efterlängtade Louisiana Kycklingen, gott! Fick en blaskig öl till. Så vidare genom folkmassan ner till Bishops Arms nere vid kanalen och Centralen för RIKTIG öl. De har 150 olika sorters öl (!) Jag är inget öl-fan direkt, dricker det nästan aldrig men ibland är det gott. Gick uppåt igen, sen ner och tog tåget 21.21. Lagom så man kommer isäng i tid =)

Vaknade först kl 8 imorse sen 9.30-10.00 så det var mer lagom. Inte sova hela dagen ju. Ute ösregnar det =( Har planer på att dra ut med syrran idag på festivalen, ev utgång. Vi får se vad vi hittar på. Är båda lite fattiga men tänker att detta kan ändå vara värt det. Läääängesen jag umgicks med syrran och vi bor ca 4 mil ifrån varann så det blir tyvärr att man träffas väldigt sällan =(

Saknar både Philip och Nova! Så är det alltid när man är barnledig. Jag är mer van vid att Philip är borta då och då (det var mkt smärtsamt och jobbigt att vänja sig vid dock!) men med Nova är man fortfarande nästan heöt ovan. Lugnt och skönt är här hemma iaf. Ska på kalas kl 14 imorgon, lilla Celine fyller 2 år.

Hej sålänge!

Lämna barn och Malmö-festivalen

Idag blev jag väckt av Nova kl 10 =) Jag hade beställt väckning av henne hihi! Inte sova för länge och egentligen så räcker 9 men jag ville sova liiite längre. I förrgår blev det till 11.30 och det är i längsta laget. Måste börja vänja mig så smått vid att gå upp 5.20 sen när semestern är slut ju (!) Hur det nu ska gå =)

Tvättar just nu och Micke och Nova duschar. Ska lämna Nova till sin farmor så övernattar hon där och Philip ska till sin pappa = barnfritt =) Det var ett bra tag sen sist vi var helt barnfria. Lyx man ej är bortskämd med. Ikväll är det planerat att vi ska till Malmö Festivalen med min kusin och hans Riina =) Dricka en och annan öl kanske. Imorgon har jag och syrran snackat om att dra in till festivalen, sitta på nåt uteställe och dricka drinkar. Sen får vi se var vi tar vägen. Utgång är inte helt säkert men ingen omöjlighet heller. We keep it open så att säga =) Ska bli skoj för det var ett par år sen jag var ute me syrran. Och det blir kanske sista gången för min del på ett bra tag ;-)

Gillar nya ommöbleringen här nere men en stor matta framför tv:n saknas. Det känns lite tomt. Den 2-sitsiga skinnsoffan fick Philip upp i sitt rum framför tv:n så där somnade han gott igår kväll till en film ;-) Blev att lyfta över de drygt 20 kilona till sängen på andra sidan rummet sen.

Micke hade tänkt övningsköra sen i lugn och ro = utan barn i bilen efter vi lämnat ungarna. Har ett par timmar innan vi tar tåget in till Malmö.

See U!

Idag, igår & i förrgår

Jisses vad jag bloggar sällan ;-) Faktiskt tappat suget lite vilket känns skönt på sätt och vis, det tar ju en massa tid att sitta och blogga hela dagarna haha.

Iallafall här kommer lite pics från idag där vi i korta drag varit i skogen (jag och barnen då Micke hade sovmorgon) samt möblerat om stora rummet =)




Igår var jag och barnen i Slottsparken och Stadsbiblioteket i Malmö medans Micke fikade med en kompis



Medans jag hade min sovmorgon den dagen



I förrgår var vi först hemma nästan hela dagen sen till djuren i Lomma




Coolt! Är så sugen på denna tattoo hon har under armen, med sötsaker men på min högra överarm isf =)



Det var nog alles, nu ska vi kanske tvätta snart eller så blir det imorgon på dagen. Hade bokat till 18 imorgon men vi är barnfria (!) och det är Malmöfestivalen så vi ska in och dricka öl med min kusin och hans Riina =) Jag ska åka TÅG, herregud ;-)

Novas födelsedag i bilder =)

Pannkaksfrukost:



Skattkammarön (pga tråkigt väder)



Leksaksaffären "Jättekul" i Lund



Hemma igen



Godnatt mamma, nu går jag upp med pappa och lägger mig!



Vi har haft en jättefin dag trots att det började regnigt. Beslöt oss för att åka till skattkammarön och där hade vi alla kul, svettigt dock ;-) Sen klarnade det upp och när vi kom hem blev det en tur i sin bil för Novas del, hon ÄLSKAR den. Såklart hihi! Nu ska Micke och jag kolla på en film. Offrade min sovmorgon imorse för ligga och sova ville jag inte på min dotters födelsedag (tidig kväll idag istället)


Prinsessan 2 år!

Idag fyller vår finaste lilla tjej 2 år!! Grattis!! Vi älskar dig såååå =)) To be continued!

Novas 2 års kalas!

Nu är allt undanstökat och barnen ligger. Philip är äntligen hemma igen =) Saknat honom som jag alltid gör när han är borta. Kalaset gick hur bra som helst fast att en del folk saknades, som Mickes familj och min syster och hennes sambo. Nova fick massa fint, tack allihopa! Hon blir verkligen glad när hon öppnar paket. Lilla Fifi öppnade hon i smyg när vi ej såg och då var det för sent att stoppa henne.

2 år!! Jag fattar inte det riktigt. Har det gått så lång tid sedan hon låg i min mage och äntligen kom ut efter timmar av obeskrivlig smärta? Exakt kl 22.23 imorgon fyller hon =)



När Nova somnat var det ritdags för Philip pch mig =)



Kameralek


Kalas idag!

Uppe med tuppen efter 5 timmars sömn pga min sovmorgon till 11.30 igår (!) Nova vaknade 6.30. Snacka om att man var trött men jag kunde inte somna igår. Var trött men ändå inte så runt 01.30 somnade jag nog. Vi fick tråkiga nyheter igår, personligt så alla var trötta och fundersamma. Hoppas bara allt löser sig och blir bra igen. Allt ordnar sig, det finns en lösning på allt!

Igår var vi på kalas hos Lucas och Simon, de firade 4 resp 2 år =) Mycket trevligt med massor av goda kakor hihi! Innan dess var vi i Malmö på party-land och hittade en massa hello kitty grejor till kalaset samt en fin helium ballong men när vi kom hem från kalaset var den spårlöst borta. Nova ville ta av tyngden så den måste på något sätt ha rymt. Konstigt! Sen var jag på BR och handlade de sista sakerna!

Nu har vi fullt upp med förberedelser inför kalaset idag. Pga igår så hann/orkade vi ej baka så det får bli idag. Tvätta hann vi göra igår kväll iaf. Philip kommer hem kl 12 idag så han hinner göra sig klar.

Tänkte göra en sån här, Micke ska göra den:



Igår:


Presentjakt

Var uppe med Nova imorse runt 7.30, helt okej tid =) Micke var uppe med henne innan 7 två morgnar tillbaka. Vi har inte gjort så mkt. Ätit frukost, lekt i trädgården, jag letar presenter till Nova som ju fyller 2 år på måndag =) Kalas för släkterna har vi på söndag kl 13. Funderar på ett lekhus i plast att ha i trädgården, som detta:



Men annonsen är från Örebro, lite långt att åka men bra pris. 700 kr eller 1200 för båda. Hittat ett likadant hus i Svedala men de vill ha 1000 kr. Nog kan man pruta lite. Nypris angav de som närmre 2000 kr och detta på bilden nypris 1199 kr (?) Vi får se. Funderar på bollhav oxå, typ i en plastpool på rummet men de bollarna lär man väl ha överallt sen (!) Hello Kitty bilen är iaf färdigmonterad och står på Philips rum i väntan på söndag =) Jättefin blev den, jag vill ju själv ha en rosa bil! Tjejen har stl 98 i kläder och rosa med Hello Kitty eller Mimmi är favoriterna *tips till kalaset* hihi.

Testar overallen som var för stor förra vintern. Köpte den i Ullared, stl 86/92 men en stor sådan. Nu sitter den perfekt så det är bara vinterkängor till damen i stl 22 skulle jag gissa men det beror ju på modell. Vantar, mössa och fleecekrage finns till i rosa. Att den är just ROSA är det bästa tycker Nova. "Roooozza!" =) Philip ska ha nya ytterkläder oxå, jackan har klarat två vintrar nu och är i stl 110. Nu drar han stl 128, stor liten kille. De grå thermobrallorna från Ullared är i stl 120 tror jag och är helt okej. Ullared har andra storlekar än här nere i vanliga affärer, mkt större. Ja, vi får se men nya kängor behövs till Philip oxå, stl 30 eller 31 skulle jag tro.



Ska göra en kladdkaka och dekorera fint med rosa grejs. Micke står för tårtan sen ska min syster och min kusins tjej baka lite. Om någon sett duk, servetter, tallrikar mm i Hello Kitty till ok pris så hojta till. Såg Nalle Puh på ICA igår och det gillar hon ju oxå.

Sushi & bilbygge

Sushi-kväll




Inför Novas födelsedag



Det tog 1½ timme att få ihop den hehe.

Bilder från idag



Lomma zoo

Idag som jag till 9.15 ca sen gjorde vi oss så sakteliga iordning och iväg till Lomma zoo. Nära och väldigt uppskattat. Problemet med bilderna jag tog idag är för jag tog dom på kamerans internminne. Micke ska se om han kan få över dom till datan på nåt sätt. Sushi ikväll. Egentligen skulle Sanna, Johan och Alfie komma hit men vi hade kontakt med en kille (mickes kompis) på flyplatsen som det senare konstaterades att han hade varit utsatt för svininfluensan (!) Vi är friska och så länge man är det är det ett gott tecken. Ca 7 dagars inkubationstid, så alla: håll er borta från oss tills lördag ;-) Nej det är inte så farligt. Allt förstoras upp av media, det sa t o m dom på sjukvårdsupplysningen.

1 augusti. Hemresan =)



Väntar på att bli upphämtade av golfbilarna



Väntan....



Detta var mestadels bilder som Matilda och Denice tagit. Mina ska jag kolla igenom lite senare. Nu har jag suttit här ett par timmar och försummat min familj ;-) BRB

31 juli



Fyfan!



jag



micke



Tatueringsdags




7 timmar (!!) senare. Perfekt =)



Under tiden gjorde vi tjejer + Philip lite annat


30 juli

Shopping i Nessebar


28 juli

Födelsedagsbarnet =)



Av mig och barnen fick Micke sin tatuering , bild kommer senare för 1500 svenska kronor. Här hemma hade den gått på 5000-7000 kr samt Ed Hardy t-shirt och boxer.

more pics

27 juli



Sunny Beach



Back "home"



Micke fick en tröja av Matilda & sin syster eftersom han fyllde (31) år dagen efter (28 juli) =)


fortsättning bilder

Nu kommer det mer bilder =) Det är ca 500 st (!) sammanlagt under vår semestervecka haha. Jag vill ha en ny fin kamera som Matilda har som tar så klara bilder. Kolla själv. Man ser skillnaden direkt.

Idag har vi (Micke medans jag sov) klippt häcken innan David kom strax innan 11 för att hämta häcksaxen. Nu är det bara såå varmt så vi går in och tar en paus =) Nova är så himla tuttig  nu, vill bara ha tutte hela tiden. Kommenterar andras bröst och är allmänt fixerad. Ja, på måndag blir hon 2 år. Då är det NO MORE! Ska bli skönt faktiskt, 2 år är lång tid även om jag är glad att jag kunnat amma mina två barn problemfritt.

Framme vid Royal Park sen golfbil (!) upp till våra "lägenheter"




26 juli som var lite regnig på förmiddagen




Charlotta: See U 25 aug om du jobbar då. Det är min första dag på jobb efter semestern men jobbar bara 2 dagar den veckan. En lagom start ;-)



malmöbesök

Idag åkte vi in till Malmö och hälsade på Mickes mamma & co. Det var mucho nice. Var lite i hundrastplatsen med dogsen. Innan dess blev det en tur till Rusta för lite förnödenheter och till Mediamarkt för minneskortsläsaren. Så nu har vi alla bilder på datorn, de som Matilda och Denice tog med sin kamera oxå =) Mkt fina bilder och minnena blir som nya igen!

Nova nannar sen två timmar tillbaka. Snart börjar projekt sova-i-egen-säng *haha* Men försöka ska vi.



Mot Bulgarien:






Detta var lite om resan dit, mer bilder kommer imorgon. Nu blir det dusch, sen mys och sen sova =)

See U tomorrow.

mera regn...

...det bara fortsätter att ösa ner. Hmm, det var ju skönt en stund men man vill ju få lite mer färg nu när man börjat bli brun. Ingen tur till solariet idag och inget inköp av minneskortsgrejen. Stör mig på att jag inte ens vet vad det heter haha men till dess: minneskortsgrej =) Imorgon ska vi fixa det iaf och då ska jag SOLA. I solen eller solariet. Var år och dag sen jag solade solarie dock.

Sovmorgon imorgon, najs =) Ska nog lägga mig snart, känner mig trött och lite tv i sängen innan sovdags är aldrig fel =) Micke duschar och ska sen spela lite poker snackade han om. Nova vaknade precis till så jag tog datan med mig upp och sitter här en stund tills hon somnat om ordentligt. Smidigt med laptop!

Inte gjort så mkt idag. Blev pizza till mat, Mc Donalds igår haha. Hade varit intressant att väga sig nu efter semestern. Ska nog göra det imorgon. På kvällen blev det netto och sen inom David och Rebecca för att lämna tillbaka resväskan och snacka lite skit samt att barnen kunde leka. Vi har hunnit städa lite här hemma nu på kvällen, skönt för här såg verkligen ut som skit innan haha. Bokat ny tvätt-tid tills på lörd kväll, ska vara duktig nu och orka tvätta i tvättstugan istället = gratis.

Over and out.

regn

Jag som skulle SOLA idag för att inte bli av med brännan jag skaffat mig! Får bli en tur till solariet annars haha. Sverige-väder ;-) Men rätt skönt om man säger så. Vi hade massa sol och värme i en hel vecka och det gör en väldigt trött. Allt är lättare hemma nu tycker jag. Nova har inte haft några utbrott bortsett från igår när det var dags att lämna tillbaka Hello Kitty sparkcykeln till grannen ;-) Roooosa är den! Nova älskar rosa och kan nu säga det oxå samt kitty, mimmi mm och hoppa jämnfota har hon börjat med på semestern =)

Blev för sent igår för att köpa minneskorts grejen till kameran så det blir idag istället. Philip kördes till sin pappa igår och hade massor att berätta, inte minst sin hennatatuering i form av en drake =) Stolt chokladbrun liten kille! På söndag kommer han hem igen lagom för Novas kalas kl 13. Vi ska dock bara ha kalas för våra familjer detta året. Får bli barnkalas när prinsessan fyller 3 år.

Pappa Micke sover fortfarande. Snart ska vi ut och hämta in tyget till vagnen som är på tork.

Borta bra men hemma bäst

Nu är vi hemma välbehållna =) Vi har haft det jättebra med massor av bad och sol. VARMT har det varit så nu har vi fått nog för detta året ;-) Det var dock mycket jobbigare än vad vi trodde att åka med barn, iaf just till det stället som inte var speciellt barnvänligt med massor av stentrappor mm.

Har tvättat sex maskiner tvätt och imorgon ska vi tvätta allt till vagnen, hann ej idag. Orkar inte mer heller för den delen. Kom hem kl 23 igår och då packade jag snabbt upp allt så man kom lite iordning så till halv ett sov vi och upp 9.30. Helt ok =) Nova sov nästan hela flygresan hem men dit var hon vaken och hoppade runt mellan oss.

Stort tack till Denice och Matilda för hjälpen på resan, utan er hade vi varit ännu mer slut =) Tack oxå till mamma och sis som körde oss till samt från flygplatsen!

Bilder kommer nog senare idag, ska iväg och köpa en minneskorts grej eftersom kameran är fucked, den vägrar lägga över bilder till datorn.

So long.