Iväg

Nu ska jag och Philip snart hem till Lotta på party =) Ja asså barnklädes/tupperwareparty =) Han sover på soffan så får nog väcka honom eftersom vi ska vara där kl 18. Nova är hos farmor så här är verkligen lugna gatan. Hade inte behövt barnvakt över natten men det underlättade för farmor + att hon fullkomligt älskar att vara där och de älskar att han henne där =) Jag har t o m målat naglarna såhär mitt på eftermiddagen ;-) DÅ är man småbarnsledig haha! Planerar att duscha senare men vi kör nog inom ICA och inhandlar ett choklad till vår myskväll efter partyt.

Skriver mer sen. Måste dra!

VARMT...

...men härligt härligt med sommarvärme =)

Nu sover Novis och  Philip tittar på tv med mig. Var lugnt på jobb idag, hade kökstur så gjorde lite av varje.

Tvättade håret när jag kom hem från jobb, mer orkade jag icke! Tur det fanns rester från igår så man slapp laga mat. Micke är hos Sussi på hans jobb och de skulle köka nåt eller kolla nån match.

Igår. Snygg frissa va?! ;-)



TÄNK PÅ ATT INTE LÄMNA ERA BARN ELLER DJUR I BILEN!!!


Besök

Idag gick jag upp med Nova 7.45, helt okej tid =) Var en snabbis hos Isabelle igårkväll. Hade bara tänkt stanna till 21, en timme men det blev till 23.15. Vi gick hem till mig sen för hon skulle natta Celine i vagnen + få allergi-tabletter av mig. Hade fått nässelutslag stackaren.

Idag är det redan riktigt varmt ute, Nova är insmord och leker i trädgården =) Naken såklart men skor har hon på sig.

Emma J med familj kommer hit på besök 14.30 ca så ska vi grilla. Philip är på kalas idag 12-14 så hämtar jag honom lagom tills de kommer.

Ska åka iväg och handla till grillningen senare, blir när Micke vaknat. Behöver ju inte utmana ödet och ge mig iväg själv med Nova om jag inte måste ;-) Ska nog cykla så bilen kan vila och så man får lite färg. Kör flitigt med BUS (brun utan sol) men det blir ju inte lika bra som riktig solbränna. Synd att lägga sig i solariet när det är gratis sol ute.

Behöver gå till frissan men tar det i veckan kanske, tror de har dåligt med tider. Många som vill bli fina nu ju =)

Folkets Park igår:



Farmor passar:



Idag:



Det är t o m så varmt att mini-shortsen åkt fram, DÅ är det VARMT mina vänner hahaha. Snyggt det är med åderbråck och ytliga blodkärl va?! ;-) Kanske oxå en sak att låta Fabror Doktor fixa....

Nu ska jag kolla på Animal Planet.

lördag

Sov till 10 och drog mig till nästan halv elva, nice. La mig 22 igår hehe men kolladee på tv till nästan 23. Jag är en trött själ. Vaknade sen och det kändes som jag var bakfull, ganska konstigt eftersom jag ej druckit på åtskilliga månader. Inget behov av det, sömn är mitt behov ;-)

Nu tar mannen en välbehövlig dusch haha och Novis nannar, ska strax väckas för hon har sovit i 1 timme och 20 minuter (!) Vi planerar att åka till Folkets Park (Malmö) och på hemvägen behöver jag inom ÖB.

Varmt är det ute och jag hittar inte mina svarta 3/4 brallor....svart är kanske inte en bra idé idag iaf.

...

Nu nannar barnen. Blir inga bilder idag för inga nya är tagna. Är ganska trött. Igår innan jag la mig satte jag igång en maskin tvätt som jag hängde innan jag drog till jobb kl 6, snacka om att vara besatt av att få så mkt gjort på så lite tid som möjligt. Tvätten är nu ren i skåpet istället för smutsig i tvättkorgen =) Måste dock tvätta i tvättstugan snart eftersom vi har massa sängkläder som behövs tvättas. Drygt när man inte kan hänga det. Vill ha en torkvinda att ha i trädgården så kan man hänga även såna stora saker. Borde för övrigt ALLTID tvätta i tvättstugan eftersom det är mkt billigare men lat får man vara ibland. Mkt tvätt blir det oxå med 2 barn + man. Jag? Nä jag byter inte kläder ;-)

Blä, idag låg där en såndär jag inte gillar i 75 på en 90-väg. Vad vill ni mig?! Ligg BAKOM mig om ni tvunget ska ut och köra samtidigt som mig!

Imorgon ska jag jobba dag igen. Stod hemma i almanackan kväll men när jag tittade i min fick-almanacka jag har med på jobb (och ändrar och bytar titt som tätt med alla) stod det dag. Antagligen för att Micke har arbetstid till 18 imorgon. Philip ska köras till Oxie efter jobb, vet ej hur jag ska göra med Nova. Kör jag så "sent" är risken STOR att hon somra vid 17 i bilen (!!) Det gjorde hon igår och det tog ca 1½ att natta henne =( We´ll see.

hemma

Nu ska vi strax käka, kyckling med grönsaker. Tänkte testa att minska på kolhydraterna ett tag. Man vet aldrig om man inte provar =) Jobbat dag idag så nu har jag sån värk i benen. Det är väl åldern nu när man nyss fyllt år ;-) Borde använda stödstrumpor iom att vi går och står så mkt men det är varmt och jag är lat så får skylla mig själv.

Svärmor och ena fastern har passat Nova idag och Philip har varit på fritids 10.30-16.

See U


24 juni/ 28 år, fortsättning

 
Vår dag i bilder




Alla var trötta på väg hem


Då var man ett år närmre 30

Ja då blir jag 28 år idag, tjohoo! Haha nej jag har faktiskt rätt stor ålders-ångest om jag ska vara ärlig. Vet att jag fortfarande är relativt ung speciellt me tanke på att jag har två barn varav ett snart är 7 år. (Var har de åren tagit vägen liksom?!) Senast igår var det en mamma på jobb som trodde jag var 23-24 max hihi. Sååå jag behöver nog inte ha nån ångest. Det är bara det att tiden går så himla snabbt och är man vuxen nu då? Är det så här det känns att vara nästan 30 år? Trodde man skulle vara helt annorlunda i sätt och utseende. Äldre liksom men allt känns ju som vanligt. Det ska man nog vara glad för =) Så det är jag ;-)

Igår jobbade jag kväll och det var lagom mkt att göra, man hade något att pyssla med hela tiden. Hade även "medarbetssamtal" med chefen. Allt gick bra, lite nervös var man men jag har skött mig. Tyvärr kunde jag inte bli lova förlängt vikariat än men det kommer förhoppningsvis besked snart. Man måste ju veta för att kunna planera. Likadant för alla i hela huset då ingen vet än. De flesta har till siste september. Tydligen kan man hamna var som helt, t ex infektionskliniken och det ser jag nog bara som en utvecklingsmöjlighet. Ett tillfälle att lära mig mer och få nya erfarenheter även om det såklart är på BB jag vill stanna.

Idag ska jag nog hem till syster lite senare. Firar inte direkt min födelsedag men det är kul att träffa familjen och sen får det bli den obligatoriska jordgubbstårtan lite senare när vi är hemma ig
en och Micke kommer hem från jobbet. Förra året jobbade jag denna dagen och Micke var pappaledig. Då var Novis inte ens 1 år hehe.

Igår, Lomma Beach



I förrgår kväll



Morgon

Då var det en ny dag som säkert kommer likna de flesta andra, förhoppningsvis. Jag börjar jobba 14.30 så Micke har lovat vara hemma till 13.30 så jag hinner till jobb. Han började nu 8 men kommer nog lite sent eftersom han körde kvart i.

Är sugen på att åka till stranden med barnen idag, tror verkligen Nova hade gillat det. Ja, Philip med såklart men Nova har inte varit på stranden sedan förra sommaren. Nu är hon mkt mer med och tycker att vatten är det bästa som finns =) Eller så blir det nån skog vi besöker. Något får vi allt hitta på.

Hej svejs sålänge.

Dagens bravader

Nu sover lillan, det tog 2 minuter (!) Härligt =) Vår lilla tjej somnar ju inte som "alla andra" barn, vi har henne liggandes på oss och vaggar henne till sömns. Det enda som funkar om hon inte ska skrika sig till sömns och det är inget alternativ för oss. Så 2 minuter är ju bättre än 30 som det ibland har tagit.

Micke kom precis hem från MediaMarkt med en 32 tums platt-tv med väggfäste, soda-stream, Ipod-touch, GP batteriladdare + en pingu film ;-)

Hemma hos Alex:



Hemma igen:



Nova fick ett skrubbsår idag men hon sa inget, är tålig ;-)



Just nu hos oss:




Har ni testat det här?  www.livsprognos.se

Du kommer bli 87 år gammal.
Din livsstil ger dig ytterliggare 3,6 år.

Du har 68% av dina totala 31788 dagar kvar. Carpe Diem!

1981-06-24

2009-06-22

2068-07-05



 

Your Body Mass Index: 19,71
(It is recommended to have a BMI between 19-26)
The ideal weight for a 27 year old Kvinna with 173 cm: 62 kg.
(Your actual weight is 59 kg)

En ganska okej ålder med tanke på mitt levnadssätt ;-)

Nu blir det att slappa tills det är läggdags. Philip får spela 10 min till sen blir det dusch och sänggående för honom.

Snart middag

Nu ska vi snart äta, lite rester från midsommar. Potatis, prinskorv, köttbullar, ägg och grönsaker. Det får duga ;-)

Var en runda ner till macken tillsammans med Alex och två av hennes kids innan idag och det blev glass till oss allihopa =) Sen lekte barnen en stund hemma i deras trädgård. Nu är vi hemma igen och Nova har badat lite i pooln, Philip spelar men hade behövt ett bad han med så svettig han böev av allt studsmattehoppande innan =)

Kommer bilder senare.

Morgon...

...eller förmiddag är det väl men jag vaknade 10.08 av att Nova kom in med en hel del mjukisdjur till mig. Micke började egentligen 12 idag men skulle börja tidigare för att inte jobba så sent. Jag är ledig idag igen, inne på min fjärde dag =) men imorgon blir det jobb på eftermiddagen/kvällen. Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Alex kom med ett lockande förslag: promenad. Problemet är bara att Nova är inte så road av att sitta i vagnen och glo ;-) Så de kanske kan komma hit och leka istället eller något. Ska ringa henne strax. Synd bara att vi inte har något att bjuda på, förutom såna chocolat chip cookies eller vad de heter men de har jag börjat tröttna på. Måste sminka till mig, sähär kan vi inte ha det ;-) Helt ärligt, ser för jävlig ut utan smink, liiite bättre med iaf haha. Thank god for make up. Tänkte lägga upp en bild på moi som osminkad men ångrade mig direkt ;-)

Ska ta och röja upp här oxå, köra igång disk- och tvättmaskinen så man gör lite nytta sen en runda med dammsugaren efter helgens slappighet hade inte heller skadat.

Måste ringa fritids oxå och meddela att Philip inte följer med på utflykten imorgon, de ska vara på skolan kl 7 (!!) Hallå, vi är inte vakna då. Tåget går sen kl 8. Då brukar vi stiga upp och ta det lugnt på morgonen. Visst, han hade säkert tyckt det var skoj att åka på utflykt en hel dag men vi får se till att hitta på något istället. Imorgon kommer Micke hem från jobb PRECIS så att jag kan sticka iväg till mitt jobb.

Sen måste jag ringa trygg hansa och dubbelkolla så de inte debiterar oss nu när vi bytt försäkringsbolag.

See U!

Dagen som heter söndag

Bad-dags igår med grannpojken L



Glasstajm idag



Vi var på MediaMarkt men extremt svårt att handla med en aktiv Nova ;-)



Philip köpte äntligen sitt spel som han sparat länge till



Igår kväll



Surar på beställning ;-) Kolla in nagellacket hihi



Inte så mkt skrivet men bilderna talar ju för sig själv =)

Haft besök av Clabbe, Sara, Freja och Astrid så barnen har lekt av sig ordentligt och vilken god kakka vi hade till kaffet *tack!*

Imorse var Isabelle här med sin Celine på lite frukost, trevligt =)

Träffade även Unni, Anders och lille Bastian vid glasskiosken idag, skoj att växla några ord =)

Midsommardagen

Nu har vi precis varit nere på "tivolit" vid folkets park här i byn. De är alltid så skrangliga de där tivolina. Knappt så man vågar åka men jag åkte en med barnen sen åkte Philip två stycken själv. Det höga hoppetornet vågade han sig inte ner för när han väl var uppe så då fick vi biljetten tillbaka ;-)

Micke och hans systrar är iväg och handlar lite vi ska grilla =) Novas farmor är oxå här och hon är uppe med Nova och leker på hennes rum.

Igår blev en fin dag trots regnet och åskan. Nova har lärt sig ett nytt ord iallafall: ÅSKA haha. Och regn såklart. Hon blev riktigt rädd igår för åskan, det mullrade på riktigt högt. Det är mysigt tycker jag, om man slipper gå ut vill säga =)

Idag sov jag till 10.30 =)) Sen blev det att jobba = dammsugning, moppning, tvätt och disk. I´m a slave eller vad?! ;-) Men så vill jag ha det pedantiskt rent i mitt hus, något som är omöjligt när man har barn men man kan väl försöka?

Midsommarafton 2009




Glad Midsommar

Idag är det midsommarafton för er som missat det ;-) Dagen började innan 7 för min del men men! Vi väckte Micke kl 10, han ville inte gå upp ;-) La väl sig sent men man kan inte sova hela dagen på midsommarafton.

Planer inför idag är ej helt spikade, ute i sista minuten som vanligt.

Ni som känner mig vet ju att jag är aningens trafik-aggressiv. Folk som inte använder blinkers är ju jättestörigt! Sen de som väntar in i det allra sista med att byta fil t ex. Men hur tänker man då?? Jag brukar vägra att släppa in dom. Så tutar och glor dom, ja men gå på en trafikskola och lär er er köra först. Regeln är ju att man ska blinka och gå ut så fort som möjligt eller har jag helt fel? Speciellt när man jobbat hela dan, ska hämta barn på dagis/skola, hem och laga mat och få ungar i säng, är omåttligt trött DÅ retar man sig extra mkt såklart ;-) Visst, jag är inte guds bästa barn, kör ofta för fort det är jag medveten om men jag KAN köra bil. Spenderade 7 månader 1999/2000 då jag sen slutligen tog mitt körkort 17 jan 2000. Kommer minnas den nervösa dagen för alltid =)

Jaja, glad midsommar på er allihopa =) Vädret är hittills helt okej, inte varmt direkt men stundtals sol iaf =)

Hej hej


Sliten

Nu sover lillan och Philip har precis ätit yoghurt =) Han vill ha myskväll och jag är såå trött! Somnade till på soffan medans Philip satte sig på toa. Vaknade när han var klar och skulle duscha ;-) Snacka om trött!

Jobbat all day long men nu är det slutjobbat, bara Philip som ska i säng så småningom.

Mamma kommer hit imorgon på middag =) Ska bli skoj, var längesen vi sågs lite längre. Träffade henne på jobb lite snabbt idag.

Syster och Pontus ska fira hos hans päron och Mickes familj ska nog fira hos hans mormor tyckte jag han sa innan.

Micke jobbar nu, kommer hem runt 21.30.

Ska kolla lite tv sen blir det sängen vid 21-21.30 senast!


Händelserik dag

TOSSELILLA -09



HEMMA



SKATTKAMMARÖN



FOLKETS PARK



Idag började dagen kl 9 med att Philip var vaken så vi gick upp. Nova sov ju hos farmor. Micke stack till jobb. Philip och jag var hemma en stund, spelade lite xbox och sen begav vi oss till Skattkammarön i Malmö. Innan dess blev det McDonalds. Philip fick själv välja vad han ville göra idag så han valde Skattkammarön. Vi hade jätteskoj =) Sen körde vi vidare till Folkets Park där Nova, svägerskorna, svärmor och Mickes mormor var. De hade haft det jättebra och Nova hade skött sig exemplariskt =) Jag och Philip åkte en karusell sen blev det dags att åka hem. Fullt hålligång hela dagen! Nu sover Nova och snart är det Philips tur.


Tosselilla

Nu är bara jag och Nova hemma. Resten av familjen är på väg till Tosselilla med Mickes jobb. Hoppas de får en riktigt fin dag med bra väder. Jag ska jobba 14.30-22 och lämnar Novis till farmor ca 13.30 så hinner jag vara där en stund innan jobb. De ringde precis från dagis och undrade var Nova tog vägen. Oj, glömt meddela dem att hon inte kommer mer förrän i slutet av augusti. Nu ställer Mickes mamma upp tills vi går på semester. Såå himla snällt då det inte känns så roligt för någon av oss att lämna henne på ett helt nytt ställe till helt ny personal som ingen av oss känner. Vi tycker hon är för liten för sådana omställningar. Philip kommer gå lite nu i nästa vecka och veckan därpå men inte fulla veckor. Kommer bli mysigt att ha honom hemma. Sen kommer vår efterlängtade SEMESTER!! Sååå härligt det ska bli att komma utomlands. Var tre år sedan sist. Vi vill göra det som en tradition att komma iväg utomlands varje år (sommar) Lättast eftersom man har semester från jobb då men egentligen hade man behövt det mer i januari eller så.

Förmiddagsfika idag:



Tvåfärgat hår i fläta:



Igår på väg till Madde:



Nu ska vi relaxa lite sen blir det att plocka och dona sen mat till Novis och vid 13 styr vi bilen mot min födelsestad: MALMÖ =)

Home again

Nu är vi hemma sedan ett par timmar. Jag har hunnit plantera tomatplantor, tvättat bilen och tvättat överdrag till soffan i fom av filtar. Men ingen middag är lagad. Vi har iofs ätit ute allihopa idag så det blir nog bara ett mellanmål nu kl 18. Nova ska ju sova senast 19 och Philip kl 20. Imorgon ska Micke och Philip till Tosselilla med Mickes jobb och Nova ska till farmor. Jag ska jobba kväll.

Nä den ena filten var inte helt torr, den får hängas ut igen *morr*

Ledig

Idag är hela familjen ledig =) Men vi ska faktiskt dela på oss. Jag och Philip ska till Madde medan Micke och Nova stannar hemma och kanske åker till badet. Min tur att gå upp med Nova imorse och kvart i åtta var det dags, helt okej tid =) Strax därefter vaknade Philip. Han blev jätteglad för sina nya skor, skoj med lite uppskattning även om det inte var choklad eller någon leksak som han först gissade på ;-) Snart ska vi göra oss iordning, ska vara hos Madde i Staffanstorp kl 11.


Snart till jobb

Snart sticker jag till jobb. Städat hela huset + tvättat ännu en maskin. Det tar ju aldrig slut. Inte för att jag trodde det ;-) Ska ta med min bok till jobb, hoppas det blir en lugn kväll men man vet aldrig. Sov till 10.30 gjorde jag idag så 10.5 timmar fick jag ihop. Najs =) Imorgon blir det lugnt, ingen skola, inget dagis och vi är båda lediga! Skönt =) Ser fram emot att Philip ska vara hos oss närsta helg. Var 4-5 veckor sedan sist.

Lillnova är så söt i sina nya jeansshorts =) Under har hon rosa grå randiga strumpbyxor med dödskallar på och givetvis hello kitty t-shiten ;-) Micke och Nova har precis fikat ute på gräsmattan.

See U tomorrow.

Grattis Bastian 1 år!

Idag fyllde Bastian 1 år, sååå snabbt tiden går. Det ÄR verkligen så! Och vilken underbar liten kille han är =) Sjukt söt!

Nu har jag röjt hemmet! Egentligen borde jag struntat i det men jag kunde inte. Som vanligt. Jag är så trött, ändå är snart en maskin tvätt färdig att hängas.

Dgen började med jobb till 14.30 ca, jag gick tidigare eftersom jag var i köket och när man städat, skrubbat och ställt in disken (som aldrig tar slut) kan man typ gå 14.30-15.15. Fixade present till Bastian sen till svärmor och hämtade upp Nova, de stod nere på gatan klara med allt! Hem och gjorde oss klara till kalaset. Nova blev superglad för alla grejorna jag köpt till henne igår. Lillan =) Kalas med supergott grillat och skoj att träffa Unni och hennes familj igen. Vi gör det alldeles för sällan. Synd på det sättet att vi flyttade därifrån. Annars hade man alltid Unni ett par hus bort =) De bor i ett lika stort radhus som vi gör nu så 3:an vi hade innan var ju för liten. MEN det är inte långt nu heller för vår by är icke stor ;-)

Stress sen hem för Micke skulle till jobb. Nova flippade ut hela vägen hem *suck* Micke skulle handlat under dagen men nej det hade han inte "hunnit". Sorry men du hade hela dagen på dig! Såå jag fick köra med Nova och jag älskar ju att handla ensam med henne för då är hon som lugnast *NOT* Men det gick över förväntan, vi köpte choklad men sen ville hon inte ha det.....koooonstigt. Glömde tuggummi men annars fick jag med vad jag skulle, t o m tandtråd. Saknat!

Hem, mata barnet med gröt, bada barnet och natta barnet. Hon somnade på en kvart efter ett miniutbrott. Jag bore vara nöjd och det är jag =) Klockan är snart 22 och här sitter jag. Borde duscha men det kommer ju en morgondag med ;-) Jag jobbar kväll imorgon sen ledig månd, onsd + helgen nästa vecka. På månd ska jag och Phille till Madde kl 11. Skoj =) Var 100 år sen nästan vi sågs.

Nu har tvättmaskinen snurrat klart. See U!

Resultatet:



Lägga mig i tid var det ;-) Bäst jag stänger ner och kryper ner i sängen med min bok =) See U tomorrow!

Home alone (!)

Yes, jag är HELT ensam hemma och ska så vara hela kvällen. Inte för det är så mkt kvar av den, jag ska ju upp halv sex imorgon och jobba 6.45. Men ändå. Detta har aldrig hänt typ, eller inte på flera år med undantag för när jag ibland jobbar kväll och är ensam hemma 11-13.30 ca men det var oxå längesen.

Sitter med toning i underhåret. "Chocolat" heter den så den ska väl bli chokladbrun skulle jag tro men det blir alltid mörkare på mig + håller längre. Därför tog jag inte permanent färg. Så kan man fundera om man gillar det. Hade det så två färgat för kanske 4 år sen. Dags igen =) Bild utlovas senare =)

Det blev bestämt att Nova ska sova över hos sin farmor eftersom Micke jobbar till 2 inatt och i värsta fall kanske hon vaknar 6 imorgon bitti, då kör jag till jobb. Kul? Nej, så därför ska hon övernatta där. Hon nickade ivrigt när vi frågade henne om hon skulle sova där. Sötis! Det känns väldigt tryggt när hon är där och man vet att hon får all deras odelade uppmärksamhet och det är ju inte lite ;-) Vår lilla tjej älskar att vara hos farmor så får vi trötta föräldrar vila ut. Jag ska ju upp tidigt men kan försöka lägga mig i tid. Ska koppla av med min bok när jag är klar med håret.

Först lämnade vi av Nova sen Philip sen Micke på jobb. Regn, regn hela dan men nu är det lite uppehåll.

Tog en tur förbi centan på väg hem, det blidde dyrt även om det mesta var på rea och välbehövliga saker.

Till Philip: jeans 65 kr (!) mjukisbrallor 99 kr, kallingar 2 pack boxer 79 kr, hoodtröja 129 kr, mössa (ej på bild) 30 kr



Till Nova: jeansshorts 49 kr, mimmijeans 199 kr, mimmitröja 49 kr, kittytröja 49 kr, grå randig tröja 29 kr



Till mamma: hårtoning och pärlor från Gina Tricot. Nedre bild: kitty-klänning 79 kr och en scarfs 49 kr.



Skor till kidsen: Novas sandaler 49 kr, Philips gympadojjor 99 kr



Nova fick leksaker av grannarna:



Käkat glass, med håret tydligen ;-)



Regn, regn, regn



När Novas säng flyttat in i hennes rum:



I vårt rum när lillans säng flyttat ut:



Nova var oxå med på avslutning:



Kramar sin ena lärare:



Skolavslutning!

Då är vi hemma igen efter skolavslutningen på Philips skola. Det var väldigt fint och trevligt men känns lite vemodigt samtidigt. Min lille kille ska börja ettan till hösten. Är han så stor redan? Hur gick det till? Vädret var INTE på vår sida. Spöregn =( Tråkigt eftersom vi fick springa in på skolgården, mitt plattade hår blev meddetsamma en stor pudelfrisyr ;-) Att man sminkade sig var lika värdelöst. MEN det var otroligt goda kakor sen när vi träffades i klassrummet =)

Blir bilder senare. Nu ska kidsen käka sen ska Philip till sin pappa i vanlig ordning och Micke ska köras till jobb (pga regnet) SEN har jag egentid när Nova lagt sig men först ska lillan och jag mysa!

See U!

Kväll

Nova nannar här på soffan och Philip sitter här och ritar. Vill att jag ska kolla hela tiden, ni vet hur barn kan hålla på ;-) "Kolla nu, mamma!" Och man kollar men den millisekunden man tittar bort får man höra "Men du kollar ju ALDRIG!" Efter 1000-tals "kolla nu, mamma!" blir man seg i skallen men det är mysigt! Bara min och Philips tid tillsammans och han brukar aldrig vilja rita frivilligt.

Har tuggat i oss ett helt Marabou Digestive nu. Torsdagar är våra lördagar kan man säga =)

Ska läsa lite i min bok strax, spännande.

Dagens middag:



Nova lyckades riva sig på något idag:


Shopping

Efter att jag lämnat Philip i skolan körde jag tillbaka hem och städade, tvättade och bäddade. Har ännu inte hängt tvätten dock ;-) Tids nog!

Kl 10 var jag på NovaLund för inhandling av lite grejer. Egentligen bara en skjorta till Philip men det blev ju lite mer, som vanligt =) Det blev en skjorta till Philip, en tunika till Nova samt en pyamas. Allt på rea =) Det var jättesvårt att hitta byxor till Philip. Ville ha svarta, vanliga men lite fina lixom, inga jeans. Han har ju sådana men i stl 122 tror jag = på väg att bli för små. Till mig hittade jag en del. Ballerinaskor på Din Sko 99 kr, som hittat! 3 linnen, ett par svarta kortare leggings, ett par långa jeansleggings, svartgrå. Allt på Gina Tricot. Samt en kulpåse på BR åt Philip. *Ursäkta mina inneskor haha*



Skorna jag fick av Emma har jag äntligen tagit en bild av



Badbarnen:


Snitt

Öhhh! Äntligen få jag sitta ner! Nu ligger Nova uppe med Micke. Varit i farten sen 5.25 imorse! Fast på jobb var det rätt lugnt, var på snitt och då har man bara hand om just det föräldraparet och deras bebis när den väl kommit ut. Idag var det bara ett snitt så jag packade upp förråd, var i köket mm.

Hade tänkt att köra inom NovaLund eller nåt "nära-snabbt-på vägen" efter jobb och fixa nya snygga kläder till Philips avslutning men det får bli imorgon istället innan Micke börjar jobba. Jag tar INTE Nova med mig, då blir det bara gnäll och bråk. Det blev inget dagis alls för Nova denna veckan men så blir det ibland. Micke är fortsatt kass och Philip och Nova lite grann. Jag börjar tro på Echinagard faktiskt. Tagit det 2 ggr och känner INGA förkylningssymtom alls =) Yeah! Jag är ledig imorgon och fredag sen jobbar jag lörd dag och sönd kväll. Micke jobbar både fred och lörd kväll så nu vet ni hur mycket vi ska träffas i helgen ;-) Nu ska jag flukta runt sen begrava mig i min bok, läsa ut den och sen ge mig på en ny jag köpte på ICA igår hihi. Love books =)

Grönklädd för snitt:



Måndags kl 8:



Vernissagen i måndags:



Efteråt, full fart in:



Visar (döljer) Mimmi på tröjan:



Ikväll:







mannagryn

Philip är fortfarande uppe, kände så dåligt samvete för att jag inte alls hunnit med honom idag känns det som. Det har varit mycket med Nova, vi var uppe och lekte på hennes rum. Hon var naken och kissade på sig (på golvet) 2 ggr men hon ska ju tränas =) Philip var nere och spelade och Micke låg och var sjuk i sovrummet. Nu ligger M och N där uppe och Phille käkar mannagrynsgröt, något han längtat efter. Vi har inte haft det hemma på länge. Perfekt för honom på kvällen, han behöver ett extra mellanmål tycker jag. Glömde handla snabbkaffe!! Hur jag nu kunde göra det eftersom det var i stort sett det enda jag verkligen behövde....Jaja, får ladda vanliga kaffekokaren redan ikväll *spara tid* Diskmaskinsrengöraren är igång nu, ska bli intressant att se hur första disken blir sen! Fick handdiska massa nu precis. I hate it!!

Snart ska jag sova men nu är det lill Philles tur =)


vår diskmaskin

Bra rubrik va?! Haha! Men vår diskmaskin gör inte sitt jobb längre. Trodde det var salt som saknades men det verkar vara rengöring ;-) Så det ska jag testa när kidsen lagt sig. Sån man skruvar i och kör i tom maskin. Micke är sjuk och har varit hemma med Nova. Alla tre lyckades somna i 2 timmar innan. Skönt för dem men lagom kul för mig som är astrött efter jobb och bara vill slappa. Missförstå inte mig men det finns en viss charm att "leva ensam". Kommer ihåg när Philip var hos sin pappa varannan vecka och jag kom hem efter jobb till en tom lägenhet (trist iofs) så skönt att bara ha sig själv att tänka på =) Dream on nu ;-) Det är bara för jag är så trött. Jobbade kväll igår och morgon idag, ännu en morgon imorgon...

Här sitter jag och barnen och äter choklad, på en tisdag ;-) Jaja! Det är ju gott.

Ang det här med komplex så vet jag att det bästa är att acceptera läget men det känns som att efter 10 resp 7 år har jag försökt. Och att Micke skiter i vilket, det vet jag =) Fast jag önskar att jag oxå kunde göra det. Vi snackade om att jag kan göra tuttarna först men det blir ju dels billigare och enklare att göra allt på samma gång. Plus att det är inte alla som har sån tur att de förblir oförändrade om man sen blir gravid och ammar. Sådana I-lands problem jag har. Men å andra sidan så är problem olika stora för olika människor och det som är ett problem för en är inte det för en annan.

Vill ni veta en rolig sak? Vi får inom kort tillbaka på skatten, hela 22.000 kr! Oväntat att få dem nu men det löser vår semesterkassa =) Vi ska lätt fixa till våra badrum här hemma oxå. Dock inte helkakla osv, det räcker liksom inte pengarna till ;-)

Nä om man skulle försöka tvätta av lillan här och sen blir det en liten lekstund uppe sen isäng.


Vernissage

Nu är Philip lämnad i skolan. Hans klass har vernissage idag så det ska vi gå och kolla på. Antingen en promenad eller så övningskör Micke dit. När jag sa ordet promenad Micke inte så glad ut *S* Men vädret är fint och jag kommer spendera hela eftermiddagen/kvällen inomhus på jobb och Micke hemma med Nova och Philip. Egentligen har hon ingen feber längre men är ju snorig så jag vet inte vad. Jag är ledig imorgon så det är först på onsdag isf hon ska till dagis. Skorna jag fick av Emma är helt underbara att gå i, riktiga joggingskor ala Puma =) Fattar inte varför jag inte köpt mig ett par gympadojjor tidigare. Tack gumman!

Iväg var det, haaaj!!


Bilder

090328



090406



090420



090410



090517



090521



090525



090607



Philip 2-3 år



Nova 3 dagar



Nova 1 vecka gammal



Blev mycket bilder men Micke la över en del från sin telefon sen hittade jag en annan mapp som det fanns massa bilder från när Philip var yngre. Vilken SÖÖÖÖT son jag har helt ärligt *skryt* hehe. Han var mer lik mig förr kan jag nu konstatera fast många säger att han är lik mig nu med. Nova är mest lik Micke. Ingen vill likna mig, en pik? Hihi.

Tror inte vi ska vara så definitiva med det här att inte skaffa ett barn till som jag skrev innan.....För gör jag de aktuella operationerna så blir det INGA fler. Inte så att jag hade gjort abort om jag blev gravid men jag hade gjort allt för att undvika en graviditet. Lägger man så pass mkt pengar som närmre 100.000 så ska det ju hålla. Och JA detta är viktigt för mig, tuttarna har jag velat fixa i snart 11 år och magen i snart 7 år. Jag har tänkt länge. Jag kan knappt titta mig i spegeln utan att må dåligt, då kan ni tänka er hur det är att visa sig inför andra. Inte ens min egen man, pappan till ett av mina barn får se mig naken. Normalt? Nej, men det är min (vår) verklighet. Sådana stora komplex har jag. Tyvärr. Vi ska vänta 6-12 månader och se om det känns rätt då med ett barn till, om inte blir det op annars ett barn om vi har tur.

Bilderna från dagens datum är från mammas trädgård . Syrran och hennes boyfriend har köpt en åkta amerikansk villavagn från England (haha) Tre rum och kök/allrum i ett inkl dusch som man måste sitta ner i hehe. Blir nog skitbra. Billigt och bra om inte annat.

Efter det åkte vi hem och Micke övningskörde på en stor parkering här i byn, sen blev det netto. Vid 18 kom Philip hem och nu ligger båda. En uppe och en här på soffan. Snart jag med, jobbar kväll imorgon men trött är man ändå.

Haaaaj!

sovmorgon

Jag vaknade och kände mig utvilad men tänkte att det kan inte stämma eftersom både Nova och Micke låg kvar i sägen! Klockan visade 9.14 (!) Otroligt! Nu hör jag ljud uppifrån. Jag har redan hunnit äta mina mackor och dricker kaffe =) Lugn och ro på morgonen är ovärderligt =)

Det blev ingen backakarneval för oss igår. Vi var vid Lomma avfarten när Nova kändes varm i bilen. Snuvig var hon sedan innan. Vi vände och styrde mot apoteket på NovaLund istället. I bilen som var parkerad bredvid oss satt det en ensam pojke på 2-3 år och sov. Ensam i bilen! Konstigt tänkte vi. Vädret var väldigt växlande, inte jättevarmt men det blir ju kvavt inne i en bil men uppvevade rutor. Vi gick in och handlade, kanske tog det 10 minuter. Pojken sov fortfarande när vi kom ut så vi ringde polisen. Ingen såg ut tillhöra bilen....Är det inte sjukt? Nu vet vi ju inte alls om de stod nånstans i närheten men antagligen inte och det handlade nog om ca 20 min som vi var vid bilen sammanlagt. Jag har själv lämnat mina barn i bilen men det har rört sig om en snabbis in på en mack där man kan se dom hela tiden, kanske 1 minut. Ja alla är vi olika.

Har bestämt mig. Citadellkliniken i Landskrona. De gör fina jobb och kan säkert hjälpa mig.

http://www.citadellkliniken.com/

Nu vill Nova kolla datorn lite ;-)

Nationaldagen...

...och vi har en riktigt trasig sverige-flagga. Känns som ett hån att hänga upp den så vi struntar i det ;-)

Var hos Emma igår, riktigt trevligt =) Hon är så fin Emma. Vi verkar ha hittat tillbaka till varann igen och det är verkligen roligt. Jag har saknat henne och barnen något enormt. Pga vårt lilla uppehåll eller vad man ska kalla det känner jag knappt hennes lille Robin och hon känner knappt min Nova men de stora barnen har vi följt sedan de låg i våra magar =) Tror det är ca 8-9 år sedan jag träffade Emma första gången. Stannade där till 22, lite sent men tiden går snabbt när man har roligt. Pga en sak är jag SÅ glad för hennes skull =) De har semester till slutet av juni så vi ska snart träffas allihopa!

Nova bara skriker och skriker! Vet inte vad det är med henne förutom TROTS! Det sägs att trots är ett ord föräldrar hittar på när barnen enligt dem är jobbiga...Mmhmm, men hur förklarar man detta då: En tjej på snart 2 år vill inte bäras, inte sitta hos en, inte vara på golvet INGENTING. Bara skrika. Högt, länge och mycket. Gärna så snoret rinner och hostan blir mkt värre än innan. Dessa "utbrott" kommer flera gånger per dag en dålig dag och kanske "bara" en gång en bra dag. Fler barn? NEJTACK!!! Jag har så det räcker. Den där bukplastiken + bröstop verkar genast mkt närmare =)



Samma dag, i bilen på väg att lämna Philip till sin pappa:



Philip ville få med kyrkan =)



Jag & Emma (ja det är en peruk hihi)



Idag är det backakarnevalen på Kirseberg. Vi ska givetvis dit. Både min kusin och Mickes familj kommer vara där så det blir skoj. Hoppas Nova är snäll mohaha.

uppdatering

Nu kommer Micke snart hem och då ska jag köra Philip till sin pappa. Fredagar är sig ungefär lika på så sätt. Inte nästa helg men nästa igen ska han dock stanna hos oss =) Då ska vi hitta på något riktigt skoj. Både jag och Micke är lediga =)

En kladdkaka står i ugnen nu och här är städat och fint =) Nova har inte sovit middag idag heller. Hon är enastående på många sätt den tjejen! Kör jag och lämnar P nu så somnar hon garanterat och det är helt fel tid.

Alex var förbi här tidigare på en fika med sina små busfrön =)

Ska inom Emma på vägen hem oxå, hon har något att visa mig =) Funderar på att hämta min jacka på jobb men det orkar jag nog inte ;-)


Fredagmorgon

Då var det fredag igen och jag är inne på min 2:a lediga dag =) Resultatet av Novas tidiga läggning igår blev att hon vaknade kl 6.15. Tidigt! Men då hinner man iaf med lite på morgonen som att duscha, tvätta, städa mm. Som om det skulle vara målet med dagen, nej men det ska ju göras ;-) Philip kom upp 7.15 ca. Han gillar att ligga lite längre. Micke tog honom med sig på väg till jobb så hämtar jag och Nova honom 12.15. Ska ev möta upp Alex och kanske blir det en fika här hemma med alla våra 5 barn haha.

Har möblerat om i vårt sovrum. Vi har fyra stora garderober och en får inte plats, trots att Novas säng nu är i hennes rum. Konstigt ;-) Vet inte var vi ska sätta den....Måste dammsuga där uppe och städa toaletterna men så är det gjort. Här nere ska oxå dammsugas och toaletten ska saneras. En tvätt är hängd nyss.

Funderar på vad vi ska äta ikväll, nåt med kyckling vill jag ha tror jag =)

Lite nytt

Jag är så otroligt trött just nu. Inte bara i detta ögonblicket utan alltid liksom. Jag la mig 21 igår och upp 7.30, jättetrött. Somnade på soffan innan när jag nattade Nova. Hon somnade 18.55 så jag är ganska så nöjd =) Philip ligger oxå nu och lyssnar på en cd-skiva. Tänkte mest lägga in lite bilder. Är ledig t o m söndag. Idag lekte Philips komis S här, vi var på picknick på lekplatsen som ligger ett par minuter från oss. Först gjorde de läxan dock som var att färdigställa sina bidrag till vernissagen den 8 juni på kommunhuset =) Jag ska lätt dit och spana in alla fina objekt. Jag har ont i huvudet så det blir nog upp i sängen när Philip är lagd och jag iordninggjord så kollar jag lite tv där. Fredag imorgon = snart snart är det helg och det betyder SOVMORGON!!!! Lääääängtar hehe!

Några av BB gänget på festen hemma hos Gunilla i tisdags:





Lilla tjejen är för liten för att leka själv med de stora barnen:



Kompisar:




(Kolla in nagellacket, har på tånaglarna oxå och är såå stolt hihi)


Uppdatering

Redan kl 9 såg det ut så här hos oss:



Ikväll kommer jag se ut så här, ungefär:



Barnen är i trädgården och leker, jag ska strax sätta mig där ute och läsa i min bok under parasollen =)

Jag och Nova var en snabbis på centan innan för att möta upp Micke över en glass, jag fick tag på såna "steps", strumpliknande som bara täcker under foten och lite på ovansidan. Ja, ni kanske fattar ;-)

Varm morgon

Just nu är Philip i skolan och Nova springer ut och in helt naken =) Hon råkade sätta sig i poolen med blöja på sig så den åkte av!

Inga större planer nu på morgonen/förmiddagen. Tvättat en maskin till så den är på tork. Ikväll blir det fest hos Gunilla. I´m driving so no alcohol for me. Dessutom börjar jag 6.45 imorgon så ska vara hemma senast 22.

Varmt!

Nu råder lugnet. Igår somnade inte Nova förrän efter 22 (!) När vi la oss, helt slut efter att ha nattat henne i några timmar. Ikväll somnade hon lite över sju =) Jag fick en hel timme med Philip. Vi käkade choklad och pratade om allt möjligt. Det är så mysigt att ha tid för bara honom, det måste vi prioritera mer av. Det är mycket Nova annars. Men så är hon yngst och duktigt mer krävande ;-) Inga utbrott idag men så hämtades de kl 16 på dagis/fritids. Sen bar det av hemåt, fram med pool och en kaffe med grannen/förskollärare på Novas dagis. (ja, jag säger dagis och inte förskola men jag säger inte fröken utan förskollärare ;-)) Stackaren har fått diskbråck =( Hennes yngsta och mina två badade i vår minimala pool =)

Sen blev det mat, lasagne (ej hemmagjord...trött) och sallad. Micke kom hem ca 18.30. Efter nattning av Nova gick jag ut och städade bilen, tog av klädslarna till barnens bilstolar så nu är de tvättade och ska torka. Ska ju till en arbetskamrat imorgon och med i bilen ska fyra barnmorskor från avdelningen åka. Det kommer bli trevligt =)  Bilen var grymt grusig och smulig av kex. Tänkte att det är bäst de inte får fel bild av mig ;-) Jag är ordentlig överallt men INTE i min bil hahaha. Så var det ändå dags att tvätta bilstolarna.

Snart är det läggdags för mig. Köpte en bok på ÖB igår, Mias systrar. Inte ny direkt men jag har inte läst den.

Vilket skönt väder det varit idag, vi satt ute och åt på middagsrasten och sen här hemma var det oxå jättevarmt.