Sjukling

Nu är det Philips tur att vara sjuk =( Han kännr av halsen och är allmänt krasslig. Micke sa att han var blek redan igår när han kom hem. Stackaren =( Haft kalas och så hela dagen igår så jag kan tänka mig att han varit jättetrött. Micke är ändå ledig idag så han är hemma med båda. Jag jobbar kväll. Nu är M iväg på körlektion. Detta körkort sabbar ju vår ekonomi ännu mer än all denna vab. Ska sätta mig ner och göra en budget idag.


Bilder

Här kommer en del bilder från firandet igår. Jag hann inte innan jobb, det blev brådis iväg.





Såja sålänge, nu ska jag sooooova =))


jobb

Idag ska jag jobba 13.30-21.30, näst sista dagen sen blir det BB på tisdag. Tur jag är ledig till helgen eftersom jag jobbade förra + idag. Kan ju inte jobba varje helg.

Har städat och röjt och donat. Lägger in bilder när vi kommer tillbaka från vår tur. Hoppas brillorna han skaffat hjälper honom att se skyltar bättre ;-) hihi.

Nu ska vi ut och övningsköra lite. Philip kommer hem ikväll som vanligt.

Min pojke



Vi har haft en massa trevligt idag och Philip var sååå nöjd med cykeln och sen när vi åkte till BR och han fick sina Bakugan (eller hur det stavas) Han var helt uppslukad av dessa ting  =) Vi hann med en snabbis in till vårdcentralen i Lund med. Micke har varit så orolig för Nova. Troligen har hon haft svininfluensan men en lindrig sådan, dock feber ett par dagar och så. Det är ju inte mkt vc gör men det kan vara bra att låta någon lyssna på lungorna.

När vi kom hem var mamma, sis och moster redan här och vi firade Philip =) Nova fick oxå några paket. Vid 17.30 ca åkte Philip med min mamma & co, de skulle lämna av honom hos hans pappa på vägen.

Nästa lördag ser vi fram emot ett barnkalas =)

Bilder från idag kommer imorgon.


GRATTIS PHILIP 7 ÅR!!

Idag blir min store kille 7 år! Bilder och grejer kommer sen, nu ska vi fortsätta att fira. Han blev sjukt glad för sin nya cykel och har redan tagit en premiärtur =))











inställt barnkalas

Ja de Philip bjudit från klassen + 2 andra boys kommer inte imorgon. Vi har bokat om till nästa lörd den 5/12. Anledning är att vi alla utom Philip egentligen varit lite småkassa den senaste veckan. Mest Nova och minst jag skulle jag tro, eller ja det verkar så. Så det känns bättre att avvakta en vecka. Philip blev såklart jätteledsen när jag berättade men sem så sa jag att det blir ju 3 kalas istället för 2 och då sken han upp en del ;-)

Efter jag hämtat honom i skolan stack vi ut på willys, handlade mat samt ordnade lås och ljus till cykeln. Han är rolig Philip för man kan hansdla utan att han bryr sig. Nu satt han kvar i bilen när jag gick in sen blev det en sak på willys med som han inte heller såg =)

Mamma, syster och moster kommer imorgon kl 14 iaf. Känns mer lagom.

Nu ska jag hoppa i säng, skönt en fredag. Jag har fan varit igång så ryggen värker. Städat hela huset, tvättat imorse samt storhandlat och lagat mat och diskat efter det etc etc. Jävla husa är man....

Over And Out.

För sju år sedan...

...hade mitt vatten med Philip gått sedan igår vid 9 tiden på morgonen. Idag för sju år sedan hade jag varit inne på min andra kontroll pga vattenavgång. Allt normalt och jag var välkommen tillbaka imorgon kl 9 igen om det inte satts igång av sig själv. MEN det gjorde det, kl 2 på natten den 28 november 2002 vaknade jag av värkar. Sen föddes han kl 14.39 samma dag. Och tänk, imorgon är det SJU år sen =) Min absolut största händelse i livet! Man får ju bara sitt första barn en gång =) Kommer aldrig glömma den känslan!

Imorgon blir det fest HELA dagen lång =)

Just nu tvättar vi 5 maskiner tvätt och sen står det handling och städning på schemat. Hemmet ska skiiiiina =)


Idag

Maten i ugnen, hemmagjord fiskgratäng =) Kommer bli skitgott. Jag och barnen äter ofta fisk på torsdagarna eftersom Micke jobbar till 21.30 då och han gillar inte fisk. Allra helst inte lax i ugn som är min absoluta favorit. Den rätten är på min topp 5, lätt =)

Tror vi redan haft den fruktade svininfluensan, iaf Nova och jag och nu är Micke oxå lite småkass. Han har haft feber, förkylning och ont i halsen. Jag hade samma men klarade av att jobba, hade nog inte feber bara lite frossig typ. Nova har definitivt haft feber och är rätt snorig fortfarande. Philip är frisk och jag hoppas hoppas han håller sig så...Han har ju sitt kalas på lördag sen firade hos sin pappa på söndagen.

Var inom BB idag och hämtade schema och skrev på mina papper, lär ta en del föräldraledigt i jul och nyår iaf. Vill ha ledigt i ca 2 veckor =) *LYX*

Imorgon ska allt handlar och hemmet ska städas mm.

Idag kom det lite julklappar till kidsen från CDON ;-) Uppskattade sådana.

Imorgon blir det vab igen men på söndag och måndag SKA jag jobba.

Ikväll ska jag oxå hinna lägga in schema för jan och dec til dagis/fritids.

Nu är nog maten klar =)

hemma o ledig

Idag är jag ledig. Ska snart göra oss klara för att hämta Philip sen 13.25 som vanligt. Imorgon blir det vab igen....men på fredag SKA jag jobba, likaså på söndag då jag har en extratur och sen är sista dagen på kirurgen 7 på måndag 30 nov. Känns konstigt att bara ha varit där i ca 7 veckor. De har varit riktigt trevliga och jag har lärt mig massor. Jag hör nog mer hemma på BB ändå. Mer min grej liksom.

Ringt FK, dagis har bara godkänt två av tre dagar i okt...Denna månaden har de dragit 5000 (!!!!) av min lön så nog SKA vi ha pengar av FK. Jag är fan inte hemma för att det är roligt eller för att jag vill bli av med flera tusen av min lön.

Ett konstaterat fall av svininfluensan på dagis....Tur hon e ledig nu tills på måndag. Blä.

Nova är emellanåt verkligen på ett toppenhumör...och ibland helt inne i trotsens underbara värld. Snälla låt den lille ofödda bli en lugn och "snäll" bebis ;-)

Nej bli iodning var det!

v 18

Då går vi in i v 18 idag. Det går sakta men säkert framåt =) 16 dagar till UL och 22 dagar till läkarsamtal i Ystad. Fick tiden igår så den 15 dec på morgonen bär det av de ca 7 milen till Ystad. Kanske att vi får vårt snittdatum redan då! Det är ju möjligt, beror helt och hållet på läkaren och hur jag lägger fram mitt önskemål. Jag vill helst åka själv, känns bäst så.

Idag är det vab med Nova. Hon hade ju feber igår men idag är den borta så på torsdag jobbar jag igen.

Hoppas höra från BB idag så jag kan skriva på papper och få schema.

Efter ommöbleringen i vårt sovrum



Nova hjälper till



Nova har pyntat detta fönster själv =)



Denna minigran är minst 10 år gammal (!)




Tomte jag fått av min kusin för många år sen, den hänger med fast dörren trillat av ;-)



Philips rosa ljusstakar, snygga =))



Julgranen på gården håller på att resas



Nova idag, lite hängig är hon allt


rosa

Nu har vi julpyntat klart här hemma. Bara granen kvar om några veckor. Vi var inom Rusta efter skolan, fick handla två st röda ljusstakar till köket eftersom en av de jag tänkt ha i köket plötsligt gick sönder. Så hade de inga i träfärg och en av varje? Nej ;-) Så nu har vi en extra istället. Köpte tlite smått oxå, barnen valde tomtar eftersom vi inte har så mkt. Sen ett adventsljus man tänder varje dag i december fram till julafton. Nova fick ju syn på den snyggaste granen eller vad tycks?? hihi.



Nej nu är det dags att röja undan lite här etc.


julpynt

Då var det dags att plocka fram julpyntet =) Alltid lika mysigt att pyssla med det. Granen väntar vi dock med eftersom Micke vill ha en riktig gran (iår igen...) jag gillar inte riktig gran pga alla jävla barr men men. Vi ska isf ha en riktigt fin kungsgran som inte tappar så mkt barr oxå får väl han städa upp efter den ;-) Förstår inte vad det är för fel på en plastgran?

På ovanvåningen har vi städat och satt upp ljusstakar i alla fönster. I Novas måste vi först ordna förlängningssladd innan den kan lysa. Philips rosa ljusstakar blev det nästan bråk om men det är ju hans och Nova fick en träfärgad eftersom det var det vi hade hemma. Hon får istället välja var en lilla plastgranen ska stå. Sen ska gardiner och dukar strykas och på plats. Vi har bara lite tomtar och sen några värmeljushållare.

Lillan hade 38 grader imorse så det blir att stanna hemma imorgon med för hennes del. Jag är hemma jätteofta men det är mest för om jag jobbar måste Micke dra ut henne när han lämnar P i skolan. Onödigt. Micke börjar ju tidigast 8.45-9.00 så det passar bättre att jag är hemma.

Dagis är stängt idag så jag har ordnat så jag jobbar imorgon istället men nu vet jag inte hur det blir med det. Men iaf på tors borde jag kunna jobba. Onsd är jag ledig enligt schema.


feber

Uppe med Nova sedan 7.30 ca. La mig ca tolv men sovit relativt ostört så det känns okej. Mitt stora sömnbehov är kvar men det funkar med lite mindre sömn än innan (12 timmar) Imorse hade lillan 39.5 i temp (!). Då var det 8 timmar sedan hon fick ipren sist. Blir inget bad för henne idag. Micke och hon har som tradition eller vad man ska kalla det att åka till badet nästan varje söndag. Hon älskar det verkligen. Tror hon kommer lära sig simma tidigt för hon är inte alls rädd. Nu står hon med regnställ, vantar och skor och vill ut i regnet. Tur att Stitch började på tv, hon gillar honom ;-)

Jag börjar jobba 13.30 idag igen. Tvättat håret och diskmaskinen är diskad, ska städa lite oxå idag. Philip kommer hem ca 18 så jag träffar honom först imorgon, ibland är han vaken vid 22 fast han borde sova. Måndag imorgon och då är jag ledig för dagis är stängt.


Sjukling

Såja nu ska jag snabbt hoppa in i duschen innan det är läggdags. Jag känner mig alltid så sitig när jag jobbat, man vet ju aldrig vad för skit man annars drar hem. Det är ju trots allt ett stort sjukhus jag jobbar på. Novis är sjuk, 38.5 i temp =( Blåsor i munnen har hon oxå enligt Micke, jag har ej kollat eftersom hon sov vid 22 när jag kom hem. Imorgon är det jag som går upp med henne på morgonen så bäst jag lägger mig nu och sen ska jag ju jobba kväll imorgon med.

Natti



jobb

Idag var det sovmorgonsdags till 9.30. Härligt. Mådde inte alls så bra igår kväll. Illamående, huvudvärk och yrsel. Sammandragningar redan...det är ju trots allt 3:e gången men v 17 känns tidigt. Med Philip hade jag typ inget förrän på slutet och med Nova började det i v 33 eller nåt. Kommer inte ihåg men det var ju på slutet. Jaja, vi får se.

Idag har vi inga planer förutom att jag ska jobba sen 13.30.

Vår dag i bilder

Det blev en runda ner till ankorna efter lunch sen hann vi precis hem innan det var dags att hämta Philip på skolan och köra honom till hans pappa. Efter det handlade Nova och jag lite på ICA, träffade Alex där och bytte några snabba ord =) Lägg märke till min cykel, haft den sen jag var 15, det blir 13 år det. Kvalité! (crescent) =)

Hem och käkade lite mellis sen blev det till att baka en kladdkaka, hoppas den är god för jag är jävligt sugen på nåt gott. Usch trött är jag oxå märkte jag nu ;-) Blir en tidig kväll.



Hämta i skolan



Kakan



Mys med ljus =)



Min lax igår



Nova hjälpreda



en hjärtformad potatis



Kan jag så ska hon ;-)



hårdhänt tjej (!)




mata ankorna

Vi har precis käkat lite lunch här hemma Nova och jag + dammugit och tvättat så nu cyklar vi och matar ankorna. Underbart väder ju och det är alltid skönt att komma ut lite. Sen gäller det att ladda den bärbara kitty dvd:n så hon kan hålla sig vaken när vi kör Philip de 4 milen eller vad det är (och tillbaka) Sen kommer Micke hem 18 eller 18.30. Han stänger jobb idag och det är 18. Planer för middag har jag inga, tips? Blä inget hemma, vi måste verkligen handla.


duktig tjej

Ja mellan de många och långa utbrotten är hon en väldigt duktig och framåt tjej. Nu använder vi inte blöja alls på henne mer. Finns ingen anledning.Hon går helt själv på toa, när hon  sköter ho det helt själv med att ta sig upp på toaletten (givetvis utan både pall och toaring....) kissa, torka sig, ta ner locket, spola och tvätta och torka händerna. Sen stänger hon dörren om sig oxå =) Hon är rolig! Klä på sig själv gör hon oxå och man får inte hjälpa henne så jag hoppas dagispersonalen har förståelse för vilka klädkombinationer hon får till ibland. Så länge man får välja till fotografering osv så är jag nöjd ;-)

Idag är det vab-igen! Undrar vad de tror på jobb. Hon är jättemkt sjuk. Vaddå att det hjälper att amma. Mmm jag ammade henne i 2 år. Philip var oxå mkt sjuk och honom ammade jag i 8 mån. Nästa unge kommer jag max amma i 3 mån sen får det vara bra.

En vecka kvar till kalaset nu =) Idag ska de som ej kan komma senast höra av sig. Än har ingen ringt. Ska baka kanelbullar, lussebullar och kladdkaka till kalaset. Philip har inte sagt så mkt själv men det blir ju godis, chips och sånt med. Micke får nog hjälpa till med bakandet, jag är inte så himla bra på det. Haha för några år sen blev mina lussebullar stenhårda...



Är det fest så är det =))

Jag fick min lax =)

Japp och det var jäkla gott =) Mitt liv kretsar rätt mkt kring mat nu när man varken kan festa eller röka haha ;-) Skulle lagt in lite bilde rmen det får bli imorgon för jag hittar ej sladden.

Philip käkar en kvällsmacka och är uppe på övertid men det är mysigt. Tog en timme att natta lillskiten och då hade P somnat under tiden (!) Tur han är så stor att det inte spelar nån roll. Han får ligga och kolla på tv eller nåt en stund. Han stannar liksom i sängen, det hade varit katastrof om Nova somnat en timme på eftermiddagen!

Nu ska vi lägga oss. Jag jobbar kväll fred lörd o sönd. "trevlig helg!" eller "ohh vad skönt det ska bli med helg" är uttryck som jag aldrig fattat...Kill me!!!

Over And Out!


ekonomi

Hemma igen, mötet på banken gick bra men vi behöver ju helt klart göra något. Som det är nu funkar det, vi har bara haft tur att inte råka på nån större oförutsägbar utgift MEN att vara mamma/pappaledig på denna "budgeten" går inte lika bra. Vi fick i läxa (hehe) att skriva upp alla våra utgifter per månad för 2009 hittills och sen återkomma till henne.

Det är lååång kö på flera år till hyreslgh i denna byn. Det finns 2 treor (liiiitet) som har en ok månadskostnad men hur ska vi kunna få plats i en trea?? Även om det är för en kort period så...

Nu ska jag snart hämta Philip sen Nova kl 14. Var och handlade på netto innan; lax, potatis, citron och hollandaisås ;-) Träffade Evelina oxå med hennes fina barn =)

See U!

Ledig

Idag är jag ledig. Vi ska till banken kl 10.30 för att diskutera vår ekonomi lite och se vad vi har för möjligheter. Vaknade 07.12 av att jag var i stort behov av nässpray!! Sen var det lika bra att gå upp eftersom klockan skulle ringa 3 min senare. Nova och Micke kom inte upp förrän 8 när jag och Philip drog till skolan. Philip fick handla ett äpple först. Vi behöver handla hem frukt mm ;-) Micke jobbar 13-21.30 så jag ska verkligen planera kvällen så den blir så bra som möjligt. Vill ej ha kaos på mina ensamma kvällar. Funderar på ungsbakad lax till middag, det är ju såååå gott!!

Bara lite mer än en vecka till Philips stora dag =) Tiden går snabbt. Det mesta är klart i tankarna så det ska bara genomföras med. Mat, lekar, dukning, presenter mm är planerat. Sen kommer mamma & co vid 15. Mickes mamma & co kommer innan 13 för de kunde inte senare. Hela dagen blir massa kalas och roligheter =)


Storm

Idag var det jobb. Morgon efter kväll är aldrig speciellt lyckat och ännu värre igår/idag då jag till att börja med ej kom isäng förrän 23 och då satte Nova igång att skrika. Jag fick spel och la mig i hennes rum på den uppblåsbara och sov relativt gott. Är så jäkla täppt i näsan hela tiden så jag vaknar flera ggr per natt av att det är totalt stopp och torr i flabben är man ;-)

Vknade upp sjuk dessutom, ont i halsen och förkyld. Hoppas det inte leder till svininfluensan haha.

Efter jobb var det hem och hämta barnen sen förebereda maten. Micke kom hem sen mamma strax därefter. Vi käkade sen föräldramöte 17.30. Vi har ju sedan en tid tillbaka varit extremt missnöjda med Novas dagis. Planering, rutiner, bemötande, kontinuitet ja allt så idag satte jag henne i kö till dagmamma. Punkt slut!

Storm är det ute, det flyger studsmattor och annat här omkring. Vi som fortfarande har trädgårdsmöbler ute + en massa annat skit som grill och leksaker ;-)


Nu ska jag sova!

Nya mobilbilder:



rån 90 till 100 km/h...



Dagisfoto och bra besked =)



Visst blev hon söt på bilderna vår lilla tjej =) Så stor redan! Oxå en liten avklippt bild från gruppfotot så ser man mer av den fina klänningen från morfar och Amélie i Frankrike.


Magbild v 17 som vi går in i dag =) + 12 kg (men eg 14 kg om man ska gå efter min "inte gravid-vikt" som är 58 kg)


Fick nyss ett samtal från BB och jag hörde direkt på rösten från hon som ringde att det var bra nyheter för mig =)) Jodå de kan erbjuda mig vikariat i dec och jan =)) Jag är såååå glad nu. Mitt i allt skit med viktuppgång, åderbråck, röksug, lite pengar mm så finns det något som är bra och kommer få mig må så mkt bättre framöver. Sen kanske jag kan sjukskrivas en mån + havandeskapspenning de sista två månaderna. Precis som sist med andra ord. Nåja nu har man ju en 2 åring att hålla koll på oxå så liet annorlunda. Jag är så rädd att bli uttråkad bara och deppig som jag gärna blir när jag är hemma för länge. Är lätt en arbetsnarkoman i botten som älskar att jobba. Gör mig bäst på jobb liksom men men i perioder är man ju hemma.


Läkarbesök kl 14 sen blir det jobb till 21.30.


See You!


sagor

Nu sover Nova sedan en timme tillbaka och det är dags för Philip oxå att gå upp. Jag läste två sagor för Nova sen somnade hon. Vi har börjat med detta nu för att hon inte ska vaggas till sömns. Har ju läst sagor innan men inte vid läggdags eftersom det inte funkat men nu så =) Hon får bestämma bok, vi sätter oss tillrätta och snart så lägger hon sig ner och vips så sover hon. Kanske har någon hört mina böner iaf ;-) Nä men nu är hon blöjfri så är det bara det här med insomnandet oxå och att hon ska sova i sin säng HELA natten. För som det varit ligger hon ibland bredvid en på morgonen.  Jag märker ingenting, nån kan släppa en bomb i rummet och där ligger jag med mina öronproppar =) Snart blir det ändring på det men en liten till i huset men tills dess! Hoppas oxå det värsta av hennes trots lagt sig och att hon och Philip kommer iaf liiite bättre överens tills bebis kommer...=)

9 dec får vi veta. Fan jag vill göra ett UL nu och kolla!!! Såååå nyfiken så jag nästan döööör ;-)

Jag ska vara uppe en timme till eller så sen blir det natti för mig med.


15 min

Ja max 15 min tog mitt tandläkarbesök. Hur smidigt som helst =) Var ca 5 min tidig och skulle precis sätta mig ner i väntrummet när de kallade in mig, najs att slippa vänta. Sen fick jag en spruta, såklart!! Lagat 2 tänder tidigare, en med och en utan bedövning. Laga hål utan bedövning är nästan i klass med att föda barn, om de skulle borrat i sisådär flera timmar då ;-) Detta var en av de lagningarna som där gått av en liten bit. Nu är jag lite bedövad men det gick bra att äta för en stund sen. Micke är iväg på synundersökning. Philles läxa är färdigläst och lillan är i badet. Philip har mkt lättare för matte än läsning, hehe där är han inte lik mig. Jag hatade matte men hade nog svenska (och idrott) som favoritämne ;-) Tycker fortfarande om att läsa och skriva.

Nova har nästan somnat ca 4 ggr idag men det var för sent för en middagslur, ibland sover hon middag när vi är hemma. Idag var hon inte uppe så tidigt, 7.20 typ. Men tröttheten beror nog på hennes utbrott på väg hem från skolan. Låt mig berätta: Hon blev sur av någon anledning, ville inte gå med oss hem utan åt motsatt håll (som vanligt) Så jag och Philip gick lite före och pratade men hade ju koll på henne för att se vad hon gjorde. Först ignorerade hon oss sen skrek hon och småsprang efter oss. Bra tänkte jag, nu kommer hon. Mmm visst, hon skulle INTE gå med oss! Till slut bara skrek hon. Detta är REN TROTS så jag tar inte upp och daltar med henne. Hon fick kissa på sig i vanlig ordning, vilket händer när man ignorerar hennes utbrott. Ja sen var det ett jävla liv på väg hem en ner i cykelsitsen fick jag henne iaf och hem och byta byxor snabbt iaf. UNGE!!!

Ringde citadellskliniken idag, bara för att jag blev lite trött på att vara gravid och längtar framåt =) 6 mån efter avslutad amning kan jag opereras =) Så vid ca 9-10 mån efter förlossningen då. Pengarna saknas ju såklart men de infinner sig nog på ett eller annat sätt.

Läkarbesök

Har fått en läkartid imorgon på slottsstadens läkarhus =) Då ska jag dit och visa upp mitt ben och se vad läkaren på MVC säger. Jag har ju verkligen skitont, kan överhuvudtaget inte gå utan mina strumpor. Tur det är höst/vinter annars hade dte blivit rikigt varmt. Känner av ryggen en del med, redan =( Ischias mest. Haft tur de andra 2 ggr att slippa foglossning, men det kan ju komma denna gången bara för att liksom. Förutom dessa besvär mår jag plötsligt lite illa och känner mig allmänt yr och sjuk...? Det är något nytt som jag hoppas försvinner för det är inte alls trevligt. Hoppas mitt ben blir bra oxå för snyggt är det inte. Inte för att det har med ålder att göra men jag är ju inte ens 30 år.

Om 30 min ska jag till tandläkaren (!) Nä det är nog inte så farligt men jag har tappat en fyllning, ej märkt det. Så nu ska de fylla i den igen. Kostar mig nada =) Jag är med i frisktandvård!

Micke ska till Burlöv center ikväll och beställa sina brillor, göra syntest mm. Jag vill oxå ha brills, det är snyggt men jag har perfekt syn så det vore ju onödigt.


Nostalgi



Hemma, 12 timmar gammal



Philip 17 aug -05


Paketinslagning

Badet här hemma var stängt pga tävling. Är det inte kalas så är det fan nåt annat. Blir så trött. Istället fick vi dra till Burlöv. Där var det som vanligt, packed with blacks =( Nova hade skoj iaf, det är huvudsaken. Hon är inte alls rädd. Hoppar från kanten med bara såna armpuffar =) Gick inte att ta bilder eftersom det varvakter där hela tiden. Efteråt blev det Burlöv center för lite mat samt glasögon provning för Mickes del. Sen hämtade vi Philip i Oxie och tog Ö&B på vägen hem. Varje år har hans skola som tradition att varje elev skickar ett julpaket eller delar av det till fattiga barn i andra länder, typ skolmaterial, hygiensaker mm.

Slagit in alla paket till Philip (och Nova) från barnens morfar och Amélie i Frankrike som ska öppnas 28 november =) Det blev en hel del!!

Nu blir det snart bakad potatis här hemma.


helt blöjfri =)

Vår duktiga tjej sov utan blöja inatt och var torr på morgonen så nu tänker vi inte ha blöja på henne mer. Morgonblöjan har mestadels varit torr nu i flera veckor så nu är det dags att ta bort den helt. Nova gillar inte att ha den på sig, hon drar i den och säger att den sitter för hårt, obekvämt helt enkelt. Kanske att dagis har det på henne ibland men hon är inte lika säker med att säga till om att gå på toaletten där. Hon känner sig inte helt bekväm med att sitta på toaletten när en skock ungar är publik ;-) Hemma går hon själv, vill sköta allt själv. Man får inte hjälpa henne och sen vill hon tvätta händerna i en halvtimme ;-)

Idag står det först nu scones på schemat till frukost. Micke och Nova bakar =) Sen ska vi ordna glasögon till Micke, han ser ju inte ett skit när vi övningskör! Jag brukar säga när jag ser skylten och i stort sett precis innan vi passerar den kan han läsa vad det står = 0 planering. Sen blir det nog något bad idag. Jag kan inte bada, mest för mitt ben. Måste ha mina snygga strumpor all vaken tid annars känns det som om benet ska trilla av typ eller som att jag ska tappa det. Nova är så stolt över sin fina baddräkt som jag köpt från H&M. Ska ta lite bilder idag om det går, de flesta badhus har fotoförbud. Först var jag lite emot baddräkt på såna små, hon har ett par kitty badbyxor oxå som hon hade i Bulgarien. Denna baddäkten är hon helt kär i och går och speglar sig med här hemma ;-) Nog är hon en riktig tjej alltid.

I fredags jobbade jag kväll och Micke var ute en sväng med Johan. Nova sov hos farmor och detta resulterade i att jag sov till 11.45 igår (!!) Mucho najs! Inga problem att somna sen vid 23 ändå =) Hämtade prinsessan igår och hade med oss lite jordgubbspaj att fika med. Träffade Novas kusin Adrian oxå, såååå söt och han ler och pratar så fint när man snackar med honom =) Nu längtar man ännu mer efter vår lill* bebis =)) Kolla in på Janes blogg här www.http://thejade.blogg.se

Jag har fått erbjudande om att vara på ortopeden dec-jan men helt ärligt så kommer jag göra mitt yttersta för att bli sjukskriven istället. Vet att jag har tillräckligt med bara mitt ben sen är det inte så jävla kul att bli omkringflyttad på olika ställen när man är gravid.

Nu ska jag duscha innan sconsen blir klara =)

vaccin och silverschampo

Mmm idag har jag verkligen blandade saker att skriva om. Nej vi ska inte vaccinera oss, inte ens jag som tillhör en riskgrupp. Personligen skulle jag aldrig drömma om att spruta in något sånt i min kropp, gravid eller inte och ännu mindre i mina barns kroppar. Sen blir man ifrågasatt för detta. För det första tror ju inte jag/vi att denna influensan är värre än en vanlig influensa där oxå många per år dör. Speciellt i riskgrupperna, precis som nu. Det är rätt lätt att kola av vanlig lunginflammation oxå, jag hade dubbelsidig för ca 2 år sen och var fullt frisk om än något utbränd småbarnsmamma men det var jävligt jobbigt och tog ca 1 mån att tillfriskna helt. Även om man nu vaccinerar sig är det varken 100 % säkert skydd eller speciellt långvarigt. 6 mån som det ser ut nu men troligtvis ett år. Vem står till svars för om något händer med barnet i min mage? Ingen förutom vi. Klart de vill att jag som jobbar inom vården ska vaccinera mig så att jag kan vara på plats när andra blir sjuka. Nej tack, jag vaccinerar inte mig för andras skull. Inte med något jag absolut inte tror på. Vaccinerar man sig en gång lär man vara tvungen att göra det varje år framöver mot influensan. Vi är helt friska och anser oss ej behöva vaccinera oss men alla gör precis hur de tycker. Jag skulle aldrig ifrågasätta folk som väljer att vaccinera sig, bara jag vet varför jag och min familj inte gör det.

Så till silverschampot =) Jag rekommenderar INTE Toni & Guy. Det fungerar öht inte alls på mig. Det är dessutom typ blått istället för mörklila så som silverschampo ska vara. Jag fick beställa Matrix So Silver på nätet, DET funderar. Rekommenderas starkt =)

What else? Idag jobbade jag till 13 ca sen blev det hemåt igen för att hämta upp Philip och sen köra Micke till jobb. Hans moppe funkar ju ff inte. Hämta honom 21.30 kan jag dock ej göra för då sover ungarna och kanske jag med.

Jag har ff inte hört något ang förlängning på BB eller hur det nu blir. Hoppas på det annars blir jag nog sjukskriven om det går. Har ju skäl till det med tanke på mitt ben.

image46


2 år som gifta =)

Japp idag firar vi 2 årig bröllopsdag, även kallat pappersbröllop =) Och jag är LÄTT gift med världens bästa man =) Det känns ju skönt att man vet att man aldrig kommer tröttna på den man lever med. Och han som svarade JA först två dagar efter att jag friat. Ja det var jag som friade ;-) Han ville förova sig istället...nej nej inget sånt sa jag. Nu sitter vi här 2 år senare med en tös på 2 år och en liten till på väg. Nog blev det bra alltid =) Planerar en godare middag ikväll och snälla och obråkiga barn ;-)

Idag vaknade jag 08.40 av att Nova hade vaknat intill mig. Micke hade redan gått upp OCH lämnat Philip i skoan insäg jag. Shit varför hade ingen väckt mig? Men det är väl som Micke sa att ag behöver sova lite. Rätt tufft med 4 morgnar i rad och dessutom över hela helgen. Micke jobbar idag, till 16.30. Jag körde honom dit eftersom moppen gått sönder. Varit iväg och fixat inbjudningskort till Philips kalas samt ordnat adresser till alla. Ska posta dom senare när jag ska hämta barnen.  Har en del kvar på schemat, ska tvätta kl 15 och innan dess städa bilen. Tvätta den känns inte lönt faktiskt men jag borde. Ska hinna röja lite här inne oxå tänkte jag.

B R Ö L L O P S D A G A R

1 år  Bomullsbröllop
2 år  Pappersbröllop
3 år  Läderbröllop
4 år  Fruktbröllop
5 år  Träbröllop
6 år  Sockerbröllop
7 år  Yllebröllop
8 år  Gummibröllop
9 år  Linnebröllop
10 år  Tennbröllop
11 år  Stålbröllop
12 år  Sidenbröllop
13 år  Spetsbröllop
14 år  Elfenbensbröllop
15 år  Kristallbröllop
20 år  Bronsbröllop
25 år  Silverbröllop
30 år  Pärlbröllop
35 år  Korallbröllop
40 år  Rubinbröllop
45 år  Safirbröllop
50 år  Guldbröllop
60 år  Diamantbröllop
75 år  Järnbröllop

 


timbank

Idag har jag haft en timbanks tur så mina minustimmar räknas ner =) Jobbat 6.45-14.45. Igår firades fars dag efter att jag jobbat så dvs mer åt kvällen. Det blev presentöppning och middag, ungsbakad falukorv med potatis mos. Såå jäkla gott =)) Men så är det när Micke lagar mat. Jag var och handlade lite sålänge. Hämtade Philip efter jobb sen hämtade vi upp Micke och Nova på Aq-va-kul där de spenderat en timme. Så fred, örd, sönd och månd har jag jobbat nu. Ser fram emot min lediga dag imorgon.

Nu sitter jag med en toning i håret och Micke har kört in till Malmö för att lämna moppen på service, de e fan bara skit med den moppen ....suck suck suck! Så när detta är klart ska vi köra in och hämta honom. Barnen badar. Lär ha dvd:n på i bilen så Nova inte somnar.

What else? Inte mkt. Fortfarande inte hittat nåt annat jobb. Eller hittat har jag väl men inte fått något. Vill ALLRA helst tillbaka till BB men jag tror inte det blir så tyvärr. Har beställt riktigt fina stay-ups mot mina åderbråck ;-) Det ni! Nä men ärligt så kan jag inte vara utan dom, så kasst är mitt ena ben nu. Det gör såååå ont och det är skitobehagligt. Men inget som inte går att fixa efteråt I guess.

cykeljakt

Philip behöver verkligen en ny cykel. Hittat denna på blocket, ny är knappast lönt så som han (tyvärr) behandlar sina saker. Ungar är ju ungar men ändå. Denna vill de ha 1100 för så jag la ett bud på 900 och vill komma och titta omgående. Annars blir det lite monsters vs alien saker, tröjor och byxor behöver han oxå.


60 frågor

1. Hur gammal är du om fem år? 33 år (shiiiiit)

2. Vem var den sista du träffade? min familj

3. Hur lång är du? 173 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Oj det var längesen så det kommer jag ej ihåg

5. Vem ringde senast? micke

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? till micke om hur mkt han hade på sitt konto =)

7. Vad är helgens planer? jobb och fars dag firande

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? sms

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? varken eller, aldrig bott ihop på det sättet

10. När såg du senast din mamma?  igår

11. Vilken ögonfärg har du? blå

12. När vaknade du idag? kl 7, av väckaklockan

13. Har du någon gång hittat en katt? ja

14. Vilken är din favoritplats? hemma med familjen

15. Vilken plats föredrar du minst? vet ej

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? samma som nu och har ett jobb där jag trivs riktigt bra

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
inget

18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? barnen

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? yes

20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar, 2 st

21. Sover du med eller utan kläder på dig? nu med, men det är för att jag är fet nu ;-)

22. Hur många kuddar har du i sängen? jag har två

23. Hur många landskap har du bott i?
bara skåne

24. Har du någon gång spytt på någon?
jo det har hänt några gånger

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? barfota i gräset en varm sommardag

26. Är du social? jo det får jag nog kalla mig

27. Vilken är din favoritglass? choklad.

28. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? betala alla skulder och betala av huset & shoppa

29. Tycker du om kinamat? ja

30. Tycker du om kaffe? jaaa

31. Vad dricker du till frukost? kaffe mestadels

32. Sover du på någon särskild sida? olika

33. Kan du spela poker? nej jag har aldrig sett vitsen med att lära mig heller

34. Tycker du om att mysa? självklart

35. Är du beroendemänniska?
mmhmm

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? dagen innan fyller Tessi år

37. Vill du ha barn?
jag har 2 och ett på G, sen är jag sååå nöjd =)

38. Kan du några andra språk än svenska? engelska, fattar lite ord på franska, tyska, italiano och polska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
ja en gång vad jag vet

40. Föredrar du havet eller en pool? havet

41. Vad spenderar du helst pengar på? kläder och grejer till barnen

42. Äger du dyrbara smycken? nej

43. Har du någon gång testat narkotika? nej, har inte haft det umgänget som ung

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? clementin

45. Vem är den roligaste människan du känner? min man och våra barn :)

46. Välj ett ärr på din kropp? mitt snygga vattkoppsärr, mitt i pannan ;-)

47. Vad har du för ringsignal? oj, det vet jag inte

48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? nej

49. Flirtar du mycket? nej, bara med mannen men nu var det ju ett tag sen

50. Vart togs din profilbild? hemma i vardagsrummet

51. Kan du byta olja på bilen? nej men jag kan fylla på. räknas det? ;-)

52. Har du fått fortkörningsböter? 2 ggr

53. Vilken var den senaste boken du läste? nån liza marklund bok

54. Läser du dagstidningen? ibland men har den ej hemma

55. Prenumererar du på någon veckotidning? nej

56. Dansar du i bilen? nej men sjunger (om jag är ensam eller kör med barnen)

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? olika hela tiden. nrj, 95.3, mix megapol mfl

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? hjälpte nog barnen med hur man skriver något

59. När var du i kyrkan senast? detta är kul =) för några månader sen när jag och Philip skulle gå på en gudstjänst där min kusin och moster var med....men vi var i fel kyrka haha

60. Vilka personer utmanar du: alla som orkar och vill


Dag 100...av 280

Så visst har vi kommit en bit. Blev lite gladare ;-) 9 december är det UL och för de som oxå är nyfikna kommer könet avslöjas =)

Har ni några gissningar? Mina vet ni väl vid detta laget ;-)


Datorhaveri

Japp vår nya dator har gått sönder, Nova spillde vatten på den...Ungar! Så vi har dammat av och startat upp den gamla laptopen där bokstaven L bara funkar om man slår jättehårt på tangenten ;-) samt att datorn låser sig titt som tätt. MEN vi har en någorlunda fungerande dator iaf =)

Inte så mkt har hänt sen sist jag skrev. Livet springer på som vanligt och tiden kan inte gå snabbt nog ;-) Jag ska inte vara kvar på kirurgen mer än till 30 november. Jag ska kanske tillbaka till BB, inget spikat men där finns en kortare sjukskrivning i dec-jan. Ska på anställningsintervju imorgon i Lund till bemanningsenheten för äldrevård, kombinerat hemtjänst och äldreboende vad jag förstått. Jag har oxå sökt här i Kävlinge igen, ansökan går ut 6 nov så därefter hoppas jag höra något. Snart går det liksom inte att dölja magen längre ;-)

Philip ska ha kalas på sin födelsedag 28 nov. Kl 13 för killarna i sin klass och kl 15 för familjen och släkten =) Sen åker han till sin pappa. Busy day, minst sagt. Så inbjudningskort måste ordnas till klasskompisarna, släkt och vänner meddelas muntligt. Tror t o m jag ska skicka in en bild på honom till tidningen =) Första gången då!

Ledig idag, Issa kommer nog hit sen på en snabb pratstund. Philip ska hämtas 13.25 i skolan. Kallt är det ute så vi går ej ut idag =) Vi ska röja lite här nere istället. Övervåningen + ommöblering på Philips rum tog jag häromdagen.



Roligt med gamla bilder =)