3 timmar

Ja det räcker väl med 3 timmars sömn? ;-) Fy fan. Jobbade igår och började kl 17. Skulle slutat kl 22 men det var kris så jag stannade till 23 som blev 23.30 pga massa strul med avvikelserapporter som skulle skrivas. Hemma vid midnatt och då var jag skithungrig så fick käka lite. Somnade väl 00.30 ca vilket ju var rätt bra jobbat, var ju trött så inga problem. Tänkte att Elliot skulle vara snäll och skona sin mamma lite. Nja eller hur. Gav honom en flaska vid midnatt sen var det dags igen vid 02.30 eller nåt sånt och upp 03.30, en timme tidigare än "normalt" alltså. OMG. Hur fan ska denna dagen bli? Micke jobbar 9-18 men så är det sista dagen oxå sen är han pappaledig t o m juli och en bit in i augusti tills inskolningen är klar. Som jag oxå gärna vill (kommer) vara med på.

Funderar på vad man kan ta för att bli piggare. Kaffe överkonsumerar jag redan och det har aldrig haft någon effekt på mig. Kanske dumt att börja med olagligheter nu när man varit så skötsam i snart 30 år ;-) Nej jag får stå ut. Handla till nyår får vi göra imorgon, inget jag gör med 3 barn och för lite sömn i bagaget. Bara dumt.

Igår blev det öf, första dagen av 3 de har öppet nu på lovet. Måndag är nästa men då jobbar jag dag sen onsdag då vi kan gå för jag börjar kl 15 den dagen. Sanna och Alfie var med oss där igår, han verkade ha roligt =) Hög ljudnivå för de som ej är vana. Jag reagerar inte på spnt längre. Totalt immun haha ;-)

Nova sover på Philips rum (!) Med Philip (!!) Hon ville det. Och det har gått bra haha =) Hon är rolig. Har så mkt idéer. I förrgår (tror jag det var) sa hon "Mamma, ge mig en chans!" till mig. Alright ;-) Något annat hon brukar säga är "Jag är arg på er!"

Nä uttråkad lilleman, får avbryta här.

Buzzat Nestlés godnatt havrevälling =)





Liksom oss andra, sover barn gott på en mätt mage. God natt Mild Havrevälling lagas på havre- och vetemjöl samt majsstärkelse och har en lagom halt fibrer anpassad för små magar. God natt Mild Havrevälling är en mättande välling. Den passar därför bra att ge på kvällen och är en bra bas för en god natts sömn.

God natt Mild Havrevälling är helt osockrad och osaltad, men den är berikad med många viktiga vitaminer och mineraler.

Finns i förpackningar om 5 och 30 liter.

Observera att produktsammansättningen kan ändras - läs alltid ingrediensförteckningen på förpackningen innan du serverar maten.

Ingredienser:
Majsstärkelse, skummjölkspulver, mältat havremjöl (18%), vegetabilisk olja (palm, raps), mältat vetemjöl, maltodextrin, mineralämnen (kalcium, järn, jod, zink), vitaminer (A, D, E, C, tiamin, niacin, B6, folacin, B12, biotin och pantotensyra).

Tillagning:
Såhär tillagar du en portion.

Mikrovågsugn:
1. Blanda 2 dl vatten och 5 matskedsmått (drygt ¾ dl) pulver i en ren flaska. 2. Skaka tills pulvret löst sig. 3. Värm utan lock och napp på full effekt ca 45 sek. Skaka väl efter uppvärmningen och känn efter att vällingen är lagom varm.

Kastrull:
1. Blanda 2 dl vatten och 5 matskedsmått (drygt ¾ dl) pulver i en kastrull. 2. Vispa och värm till ättemperatur.

Servera gärna vällingen i mugg. Spara inte på resterna från en måltid.

Förvaring och hållbarhet:
Lagras torrt, ej över normal rumstemperatur. Sedan förpackningen öppnats bör vällingen förbrukas inom 2 månader.

Näringsvärde:

 
 
Per 100 g pulver
Per 100 ml färdig välling
Energi kJ 1940
300
  kcal 470
70
Protein g 13
2,0
Kolhydrat, varav g 59
8,9
sockerarter*, varav g 19,5
2,9
- mjölksocker g 13
2,0
- maltsocker g 4,5
0,7
- druvsocker g 2,0
0,3
stärkelse g 42
6,3
Fett, varav g 20
3,0
mättade fettsyror g 5,0
0,8
enkelomättade fettsyror g 9,5
1,4
fleromättade fettsyror g 4,5
0,7
Kostfiber g 2,0
0,3
Vitamin A µg 310
47
Vitamin D µg 5,0
0,8
Vitamin E mg 2,3
0,3
Vitamin C mg 40
6,0
Tiamin/Vitamin B1 mg 0,8
0,12
Niacin mg 6,0
0,9
Vitamin B6 mg 0,3
0,05
Folacin µg 30
4,5
Vitamin B12 µg 0,75
0,11
Biotin µg 30
4,5
Pantotensyra mg 2,5
0,38
Natrium mg 110
17
Kalium mg 510
77
Kalcium mg 650
98
Fosfor mg 350
53
Järn mg 10
1,5
Magnesium mg 65
9,8
Zink mg 3,0
0,45
Jod µg 60
9,0
* Vällingpulvret är utan tillsatt socker. Sockerarterna kommer naturligt från råvarorna.

Info från nestlés hemsida.
     

Kampanjen är slut men har buzzat denna vällingen från Nestlé =) Rekommenderas varmt då Elliot gillade den OCH den var lätt att tillaga och klumpar inte. Har fler provförpackningar kvar om det är någon som vill testa =)


bvc

Idag ska vi till BVC i Bjärred för 8 månaders kontroll inkl BOEL testet =) Spännande! Lillkillen blev ju 8 mån igår!Philip är hos sin pappa, åkte i förrgår och kommer hem idag eller under veckan.

Min sista vecka som föräldraledig...Blandade känslor men det var ju såhär jag ville ha det. 

Igår var jag hos syster min och hennes Jocke på middag och bak av pepparkakshus. Bilder kommer när mobilen är tömd. Extremt trevligt och god mat =) Tack för de fina klapparna till barnen från både er och från mamma samt den fina hemmastickade halsduken Nova fick av Jockes mamma! Jag var där en heldag igår, åkte vid 12 och var hemma strax efter 18. Välbehövligt med lite barnfri tid ibland =)
 
Nu blir det en bildbomb =)


Julen 2010

Julafton gick bra, riktigt mysigt. Många var vi ju inte men vad gör det =) Det var vi 5 och min kusin Robban och hans fru Riina. Vi åt, kollade Kalle Anka, åt Ris á la Malta, tomten kom (Nova listade nog ut vem det var...) och vi öppnade paket, vi spelade julklappsspelet och hade det trevligt =) Sen var tåget inställt så Micke fick skjutsa dem hem till Malmö. Synd varken min mamma eller moster kunde komma. Men det finns fler dagar även om just julen är en sådan tid då man ska vara med familjen tycker jag. Vi har inte heller fått möjlighet att träffa Mickes familj pga vädret. Imorgon ska jag ensam åka till min syster. En timme i bil enkel väg men i detta vädret nog mer. Micke tyckte jag skulle lämna barnen hemma med honom pga väglaget och han har nog rätt. Även om det hade varit kul att ha dom med, iaf Nova. Elliot är ff lättast att handskas med på hemmaplan :-)

Jag hade Nova inatt, hon sov inte sådär jättebra utan var orolig och gnällde mycket. Blev inte riktigt den vilan jag hade tänkt mig men men. Elliot hade vaknat 4-5 ggr inatt så inte nån vidare bra natt där heller.

Vi har inte direkt varit ute dessa kalla dagar. Blir inte att man ger sig av i onödan och om vi behöver handla något så åker en av oss. Speciellt nu när barnen inte är i skolan eller på dagis. Barnen har ju varit ute lite iaf, i trädgården och på gården men de kommer in rätt snabbt pga kylan ;-)

Städade Philips rum innan tillsammans med Nova =) Hon är så duktig, vet verkligen var alla saker ska stå för att det ska vara snyggt =) Röjt upp efter julklapparna, ännu mer saker som ska få plats!

Bakat choklad kladdmuffins idag med Nova. Ska ta med dom till min syster imorgon.

~~~~~~~B I L D E R  K O M M E R ~~~~~~~~


Klart

Då ligger alla klapparna inslagna under den nyklädda granen. Fint blev det, barnen har klätt den själv förutom ljusen och stjärnan som Micke fixade =) Trodde inte vi skulle ha gran men Micke var iväg och köpte en idag. Hemmet är dock inte klart, det ser ut som ett bombnedslag här haha men nu går vi och lägger oss. Hela familjen är lite halvkrasslig. Dessutom så börjar ju morgonen tidigt här = gott om tid och ingen risk att man försover sig ;-) Micke skulle eg tagit Elliot inatt men han mår inte så bra så vi avvaktar tills imorgon istället. Hoppas våra gäster kan ta oss hit bara. Det är blåsigt och snön har lagt sig i stora höga drivor.


~~ God Jul ~~

EN RIKTIGT GOD JUL ÖNSKAR JAG ER LÄSARE =)


julbak



Lille julafton idag, jag är ledig och jobbar inte förrän 29 december och det är årets sista dag sen börjar jag heltid 2 januari.

Kallt var det igår natt/morse, -20 grader hade vi här. Vi här nere i Skåne är ju varken vana vid snö eller så låga temperaturer!

Jag tror inte vi får mågot besök idag pga vädret. Kanske att vi ger oss av istället. Nova längtar efter sin farmor säger hon =) Sanna och Alfie kommer hit under förmiddagen =)

busy busy

Haft fullt upp idag med först julklappsinhandling tillsammans med Elliot. Micke är sjuk så han fick stanna hemma från jobb och vila. Det gick bra att handla med Elliot vilket jag inte trodde det skulle göra. Han satt i kundvagnen nästan hela tiden. Jag fick gjort allt på en timme så jag snabbade på en del =) När vi kom hem var det dags att åka och hämta Nova på dagis och Philip i skolan. Philip hade avslutning och slutade kl 12. Hämtade Nova först eftersom vi skulle vara i på Landskrona lasarett kl 13. Vi hann precis i tid. Samtalet (inskrivningen) gick bra. Jag trodde inte läkaren hade skrivit att det gällde halsmandlarna oxå men det hade hon. Som jag (vi) förstod det i oktober när vi var och pratade med henne på specialisthuset i Eslöv skulle de se hur de såg ut när hon väl var sövd. Läkaren kolade Novas trumhinnor och just idag fanns det vätska bakom ena. Är den vätskan kvar på OP dagen den 27 januari kommer de lägga ett litet snitt i trumhinnans vägg och kolla konsistensen på vätskan. Är den seg rekommenderar de att de sätter in rör. Oj oj mkt på en gång för vår lilla tjej. Läkaren vi träffade idag rekommenderade att de även tar bort mandlarna förutom polyperna (eller en liten körtel bakom näsan som det eg heter lärde jag mig idag) Happ...usch. Jag är inte orolig när det gäller OP för min egen del men detta känns lite halvjobbigt. Samtidigt har Nova såna problem att vi inte kan/vill vänta. Hon snarkar som en hel karl, vaknar och är ledsen, torr i munnen och har även andningsuppehåll, mest när hon är förkyld men ändå. Det är allvarliga saker. Är egentligen mest orolig eller rädd för efterförloppet. Att hon ska ha jätteont och vara ledsen oxå är det inget som hjälper. Vill inte att hon ska ha ont men samtidigt är det nog ganska ofrånkomligt. Ja det är vad vi gjort idag. Vad har ni hittat på? =)

Igår tog jag med mig Philip och Nova till willys efter skolhämtning och storhandlade mat + julhandling. Blev lite dyrare än tänkt (1700 kr) men så blir det alltid. Det mesta här hemma var slut och då drar det lätt iväg. Bara blöjor, gröt, ersättning, välling och barnmatsburkar gick på ca 500 kr. Det är ju tur att man har det generösa barnbidraget att tillgå *ironi* haha.

Jullov nu då =) Mysigt att ha barnen hemma lite, slippa iväg. Samtidigt är det slut med dagsvilan för mig. Jaja, vila kan man göra i graven eller iaf när de blir tonåringar. Fan vad jag ska sova då =)

Nä nu ska jag lägga mig och glo på tv i sängen och hoppas på att Elliot vill sova hela natten. As if men drömma kan man ju ;-)


Bilder

Jobbade igår 17-22, helt värdelöst att köra. De skottar ju inte smågatorna och det är mestadels där vi är inne och jobbar. Jag fastnade iaf inte. I helgen satt jag fast på flera ställen, som mest i en halvtimme. Som om man inte redan har ont om tid. Kom hem 22.30 igår, var hungrig så rostade lite mackor och sen somnade jag strax innan 23.30 typ. Elliot vaknade lite och fick mat men han kräkte inte =) Tog en stund att få honom att somna om, han låg och skrattade åt (?) mig. Jag höll på att somna på spjälsängskanten haha. Sen var det dags att masa sig ur sängen 5 timmar senare.

Idag är det sista dagen för skola och dagis. Philip går till 12 och Nova lär hämtas lite innan dess eftersom vi ska vara hos läkaren i Landskrona kl 13 för inskrivning till hennes OP som blir den 27 januari. Lovat prinsessan ett besök på Mc Donalds om hon är duktig, dvs inte får utbrott och låter doktorn kolla lite på henne. Antar att de kanske ska ta blodprov...Det stod att besöket beräknas ta 1-2 timmar. Passar perfekt att Philip slutar redan 12. Micke kommer inte jobba idag, han är sjuk. Hade det varit ett snabbare besök hade jag kunnat ta med Elliot. Även om sjukhusmiljö inte är det bästa för en liten så är det inte helt kul att ha hand om en liten när man är sjuk heller. Hade planer på att handla in julklapparna idag men får se, då får jag offra min vilostund som är välbehövlig. Ska jobba onsd kväll med nu i veckan sen bara 29:e oxå.

Tömt kameran på en massa bilder, här är några av dom:


Måndag 20 december

Elliot har precis vaknat efter sin morgonlur. Nova tjatar och tjatar om att öppna Aladdin chokladkartongen ;-) De (vi) har redan tryckt i sig en Paradiskartong!

Det var en tuff natt. Elliot vaknade redan 23.30 och då gick det inte att få honom att somna om förrän vid 01. Då var vi redan nere och låg på soffan. Ont i kroppen. Han vaknade vid 21 oxå och kräkte ner sin säng efter att han fått mat sen kräkte han igen här nere. Han har så mkt slem så det är det som ställer till det för honom. Efter några timmar på soffan vaknar jag och då "står" han på golvet intill soffan! Alltså på väg att trilla ner. Det börjar bli riktigt farligt med denna tröttheten. Sen slumrade jag från och till fram till strax innan 6. Han vaknade till då och då och behövde hjärlp emd att somna om...

Imorgon måste vi handla in mat till jul + övrigt + alla julklappar. Inte köpt en enda men tar allt på en gång. Vet vad jag ska köpa så det är är ingen panik.

Känner mig utvilad efter min jobbehelg men denna natten raderade tyvärr ut allt. Jaja snart januari. Snart snart.

23:e ska vi fira här hemma med Mickes familj och julafton här hemma med min familj. Blir lite knytkalas då vi har svårt att stå med allt själva. Hade vi inte haft småbarn så är det ju inga problem men då bara att laga mat en vanlig vardag kan vara lite omöjligt känns det övermäktigt. 

Precis käkat frukost, åt senast kl 11 igår på jobb. Som sagt, har lite problem med maten för tillfället. Är det lagat och så har jag inga problem men det är just att laga och all stress med det som gör att jag hellre struntar i det ibland. Lagar ju till barnen men sen blir det inte att jag har ro att sitta.

Tvättmaskinen går varm efter nattens kräkerier så det lär hängas snart. Japp nu är han uttråkad efter att ha varit vaken en halvtimme....

jobbelijobb

Hipp happ full rulle. Strax ska jag sätta mig med Nova i soffan så hon somnar sen bära upp henne och lägga mig jag med. Hela familjen sov middag när jag kom hem från jobb så nu är hon överpigg. Jag är inte så jättetrött. Har ju fått sova hela natten oxå sovmorgon till 5.45 på det *lyx*. Har röjt, plockat, hängt tvätt, kastat massvis med sopor mm här nu på kvällen. Städade bilen oxå, ja inte dammsög men plockade skräp. Jäkla soptipp blir det ju. Flyttat Novas bilstol fram istället. Tycker det är jättetrångt att få in Elliot där framme. Får luta hans bilstol helt på sidan för att få in den (!) Känns ju lagom normalt. Nej, jag vill inte ha nån annan bil ;-)

Intressant att köra bil på jobb idag. Det var ju inga problem att köra dit men väl där satt vi fast redan innan vi börjat jobba och sen fortsatte det. Måste ha med mig en skyffel imorgon. Jobbade 7-15.30 idag och imorgon är det 7-14. Halvdag ju =)

Igår bakade vi pepparkakor med Malin =) Mkt uppskattat av både Nova och Philip. Lite lättare och roligare än lussebullar. Jag tog bildbevis så det kommer blider när jag får tid. Allt går i ett som vanligt. Malin skrev ett "R" på ett hjärta till mig sen skrev jag Micke, Philip, Nova och Elliots namn och hängde dom i köksfönstren =)

Mer snö har vi fått. Nu när jag var ute med soporna (går genom trädgården för då är det ca 20 meter) så var det väl upp till knäna! Hittat mina nycklar, eller Nova sa att hon visste var de var. "Under trappan är dom" sa hon när jag frågade. Mmhmm bara att rota fram i röran som vi ännu ej slängt på tippen. Jo där låg dom mkt riktigt. Hon har koll på saker o ting den tjejen, lite lik mig på många sätt ändå. Var sak på sin plats liksom.

Nä nu ska hon sova tycker jag men först lite mys =)

Histiohjältar




http://www.barncancerfonden.se/8047

Nu är det snart jul. I många familjer förbereder man sig för att fira första julen utan sitt älskade barn som någon gång under året besegrats av cancer eller en Histiocytossjukdom. I andra familjer förbereder man sig för att fira jul på sjukhuset för att barnet är så sjukt att det står inför sin sista jul och denna måste firas tillsammans med maskiner, slangar och sjukvårdspersonal.

Histiocytossjukdomar är en grupp ovanliga sjukdomar med en överlevnadschans på 50-99% beroende på vilken sjukdom och hur den sitter. Forskningen saknar resurser men får bidrag från Barncancerfonden.

Insamlingen "HISTIOHJÄLTAR" är startad för att samla in pengar till Barncancerfonden så forskning, information och familjestöd kan fortsätta, men den är också startad för att belysa just den här gruppen mycket ovanliga och svåra sjukdomar som kan drabba vilken familj som helst.

Man kan skänka pengar till Barncancerfonden snabbt och enkelt direkt på sidan genom tex ett SMS eller onlinebetalning med internetbank. Varje krona räknas!

Besök insamlingen och läs mer om barnen på bilden, Elmer och Hailey och deras sjukdomar. Om du har möjlighet, skänk en slant, eller sprid vidare länken och budskapet i bloggar, mail och på Facebook.

Varmt tack/
Beckah, mamma till Elmer,
http://beckahbitch.se

http://www.barncancerfonden.se/8047

Snart

Såja, nu har jag sovit en halvtimme med Elliot. Han sov ca 1½ timme från och till. Han snarkar och är täppt. Hoppas inte han får samma problemsom Nova med polyperna. Då blir det förmodligen op på honom med. Nej, det räcker med ett barn. Vill inte op henne heller men vi måste, hon lider och hennes sömn blir sjukt störd.

Snöstorm här typ. Det var ju så grönt och fint innan. Nu är allt vitt igen *suck* Inte är det så kallt heller så det lär mest bli slask. Great ju. Not.

Ang mitt förra inlägg, ja en aning personligt men vafan. En blogg är ju personlig, lite beroende på vad man skriver om. Men om man skriver om sitt dagliga liv så blir det personligt på ett eller annat sätt. Det är inte så att jag sitter och bölar i ett hörn och barnen lever jäkel här hemma. Nä, jag tar mig samman, gör det som ska göras. Det är mer emellanåt dessa känslor kommer när jag känner att inget spelar roll, allt kan kvitta. Jag har tänkt många ggr att jag borde nog gå och prtata med någon men så har det inte blivit av. Tiden har gått och det är ju inte som man har gott om tid direkt. Livet går i 120, det finns ingen broms. På söndag är det 2 veckor tills jag börjar jobba heltid och jag är säker på att det kommer kännas bättre då. Jag lever liksom upp på jobb, har roligt och det känns jätteskönt att få komma ifrån lite.

Såklart älskar jag mina barn över allt annat och skulle aldrig byta ut det jag har mot någonting annat! Det har bara blivit lite mycket på sista tiden. Jag gick ner mig rätt mkt under min sista graviditet med Elliot. Aldrig mått så dåligt under de andra grav och det var som en chock. DÅ om nån gång ska man ju må bra. Lättare sagt än gjort. Nu är det 100 ggr bättre men det är så mkt press och stres. Man förväntas göra och hinna så mkt. Man ska orka allt och klaga, nej det ska man inte. Man ska bara vara tyst och se glad ut. Typ. Jag tror dock att mkt av de höga förväntningarna inte kommer någon annanstans än från mig själv. Sorgligt nog. Men vi mammor kan vara sjukt hårda mot oss själva. Vi borde vara lite mer som de flesta pappor. Äsch vem behöver tvätta och städa...ägna sig åt barnen på heltid istället ;-)

knäpp

Är nog rätt ord. Jag har en önskan, EN endaste och det är att få SOVA. Snälla tomten, jag har varit snäll hela året jag lovar. Eller nej det har jag nog inte. Jag är nog inte speciellt trevlig nu förtiden. Inte här hemma iaf, trött och jävlig. Utåt är jag nog som vanligt förutom mitt konstanta klagande på sömnbrist. Jag försöker så gott jag kan att ha tålamod med barnen, synd att inte Novas trots t ex eller Elliots gnäll minskar i takt med sömnen. Nej, tvärtom känns det som. Men det är nog bara just så, som det känns.

Visst är det roligt att vara hemma med sina barn, det är helt underbart att se dom utvecklas och ta del i deras liv varje dag. För att orka måste man ju få sova någorlunda. Det är där problemet kommer in. Under 2 månaders tid har det inte varit så bra med sömnen. Det började med Elliots öroninflammation, efter det var han frisk i 3-4 dagar och hann inte få in någon bra nattrutin sen blev det förkylning och feber och slutligen ögoninflammation. Nu är feber och förkylningen tillbaka och ett jäkla hosta. Jag vaknade 23.30 inatt av att han hostade jättemkt. När jag skulle ta upp honom kräkte han ner sängen. Han var jättetäppt i näsan, fick liksom inte luft. Hade kräk lite överallt, hela ansiktet fullt. Ner och tvätta av, byta om osv. Tänkte att det är lika bra att jag lägger mig nere på soffan där det är nära till kök för mat och badrum med nässugen och sånt. Somnade runt 00.30 och tänkte att nu sover han kanske längre än till 4/5. Varför hoppas man eg? Lär man sig aldrig eller vad är det. 4.17 var det dags. Alla undrar varför jag vill börja jobba så tidigt. För jag orkar inte vara hemma mer helt enkelt. När jag börjar jobba komer jag dela rum med Nova istället, få sovmorgon till kl 6!! Om jag börjar 7 annars kanske ännu längre. Sen "slipper" jag gnäll och trots och bärande och släpande hela dagarna. Får vara uppskattad på jobbet och känna att jag orkar. LYX, kallar jag det. Jag vill inte känns såhär men detta är hur jag känner iaf, det går inte att försöka tränga undan det man känner. Det man känner är verkligt och man ska försöka följa det. Om det går. Nu vet ni som inte visste.

Våra dagar ser ut såhär typ:

Kl 4/5 är det morgon då Elliot är pigg och glad, går ej att somna om
Kl 6 ca är det gröt och de andra barnen kommer upp men ibland skriker Nova redan kl 5
Kl 6.30/07.00 sover han en ½ timme på mig, blir oftast störd av de andra. Svårt att få dom tysta när man ligger med en bebis på bröstet.
Kl 8-9/10 är han vaken och man får försöka roa honom så gott det går. Städar, tvättar och plockar
man får hela tiden buffa honom när han vaknar till. Svårt att själv vila/sova
Kl 10/11-11/13 är han oftast vaken och på lite bättre humör. Leker, ger lunch mm
Kl 13.30-14.00 Hämtar i skolan/på dagis. Han somnar oftast i bilen efter gallskrik till max 14.30. Mellis för de andra barnen. 
Kl 13.30/14.00-16.00 ca leker, Elliot får ersättning. Underhåller de andra barnen, gör läxor, pysslar mm
Kl 16.00/17.00 Micke kommer hem om han ej jobbar kväll. Lagar mat. Äter och Elliot får burkmat. Ibland somnar han en halvtimme, ibland inte.
Kl 18.15/18.30 somnar han med en flaska, oftast ett bad innan och lite lek
Kl 18.30-19.30/20.00 Är jag ensam hemma gör jag de andra barnen klara, lite tid med Philip, fixa iordning hemma, ordnar mat till natten mm
Kl 19.30/20.30 Jag lägger mig, försöker somna senast 21
Kl 21.00/00.00 vaknar och får mat eller somnas om
Kl 2/3 vaknar och får mat eller somnas om
Kl 4/5 är det morgon

Sen börjas det om ;-) JO, jag försöker njuta av denna tiden. Det är bara inte så lätt alltid....

Att jag är deprimerad från och till är ingen nyhet. Jag vill bara inte att det ska gå längre. Jag kan vara hungrig men känner inte för att äta. Jag kan känna för att göra saker men vill samtidigt inte, orkar inte.


update

Malin har precis varit här en snabbis och fikat, skoj skoj! Var evigheter sedan vi sågs. Kallt kallt är det ute, vi stannar inomhus istället. Barnen har ju varit ute på skola/dagis och Elliot har nog inte så stort behov av att vara ute, speciellt inte nu när han inte är 100% kry.

Vad händer här idag? Inte mycket mer än att det blir någon slags middag senare. Ska lägga mig tidigt ikväll, som jag gör varje kväll dvs. Blir inget jobb på fredag för mig, det ordnade sig med någon annan.

Hittar inte mina hemnyckar! Ja det är lugnt, de ligger här hemma någonstans. Ungarna har väl lekt med dom. Jag hade behövt gå och slänga sopor. Fick ställa 4 soppåsar i carporten, vill inte ha sånt snusk här inne i värmen...

Nu ska jag ta och leka lite med lilleman och storasyster =)

Bilder

Kör ett bildinlägg för bebis är snäll och lugn just nu =)


Klara



Helt okej men chokladmuffins är ju godare ;-)

Någon som testat...

...matmuffins? Jag har bara gjort 1000 tals vanliga men aldrig matvarianten. Tänkte testa nu strax om vi har något lämligt att ha i. Precis gått upp ur soffan med Elliot, jag kunde inte somna =( Han sov iaf en timme ca. De ringde från jobb innan och frågade om jag kunde jobba kväll på fredag men jag kunde bara 17-22 och den som skulle jobba den turen kunde ej byta till tidigare. Jaja, jag ska ju jobba hela helgen sen. 7-15.30 på lördag och 7-14 på söndag.

Lagt ut både Elliots gunga och Orbitreken på blocket. Används ej och då kan man lika bra sälja. Jag trodde jag skulle träna mer på den än vad jag gjort men jag hinner ej och när barnen lagt sig så lägger jag mig. Jag lägger mig kl 20 liksom. Känns inte så lönt att ha den kvar och se om man har tid att träna om 10 år liksom ;-) Nej jag ska gå ner dessa 7 kg på annat sätt. Ut och gå sen när vädret blir bättre och Elliot vill sitta i vagnen. Tror det är lättare att gå ner när man börjar jobba. Man kommer ut mer iaf och sen går det inte att äta hela tiden ;-) Jag väger 65 kg och har gjort sen Elliot var 4 mån ca. Kommer ingenvart men gör ju inget heller...Är iofs 173 cm så det "syns" kanske inte för ett otränat öga men JAG ser det och jag SKA bli av med dom. Envis som synden =)

Snön har nästan försvunnit här men nu imorse kom det lite mer.

Min bil indikerar att det är dags för service. Precis innan jul, olägligt som tusan. Jag ska ringa och kolla vad det kan kosta. Förra gick på 2600 kr ca men det var nog en större service. Gör inte det på värsta märkesverkstaden såklart utan en mindre inne i Malmö som en fd arbetskollega känner.

Uppe med tuppen

Nu är alla barnen uppe. Elliot först som sov neda till 5 *lyx* sen Nova vid 5.30 och Philip som nyss kom upp. Jag la mig kl 20 igår, skulle kolla lite på tv men somnade väl ca 20.30. Nattade om Elliot en gång vid 22.30 sen var det runt 2 och sen vaknade han 3 igen. Då blev det mat och jag tog över honom till min säng och vi sov från och till till 5. Han är såå täppt och snorig. Igår kväll hade han 38,0 så han fick både brufen och bricanyl mot hostan.

Tur det finns de här 15 timmarna på dagis för Nova för jag måste vila under dagen. Måndagar och fredagar är ju inte roliga när man haft såna här nätter kan jag lova. Hon var ju hemma på heltid den första 4 mån när Elliot föddes. Allt går och än är man väl inte gammal? ;-)


msn

Någon som testat den nya versionen av msn? Skit tycker jag! Det tog mig lång tid att hitta och installera den gamla men nu är det gjort. Visst, det är kanske en smaksak men nä jag gillade inte den.

Nu har jag och Elliot försökt vila oss. Han har ingen feber och ögonen är bättre men istället har han fått en hemsk hosta så han har hostat var 15:e sekund ungefär under de 1½ timmen han vilade. Hoppas det ger med sig snart. Jag la mig kl 20 igår, somnade strax efter 21 sen var det matdags 22.30 och vid 2.30 tror jag. Uppstigning kl 4 *gäsp*.

De tipsade mig om 4 st tjänster på jobb igår så nu är de sökta =) 2 graviditetsvik och 2 tillsvidare tjänster, en på 100% och en på 75%. Jag är mest ute efter den på 100% så har man möjlighet att gå ner till i tid om man vill.  (och har råd, för det är ju det allt handlar om för oss tyvärr). Jag sökte såklart alla för ett vik är bättre än ingenting =) Passar perfekt att de lägger ut dessa nu!

Ska hämta Philip och Nova vid 13.30. Philip skulle till Lund idag med sin klass. Vara ute hela dagen oxå har han gjort av med sin mössa. Hittade en annan här hemma men den var inte lika varm. Hoppas han inte fryser! Vi hittade inte Novas fina tjocka tröja hon fått av farmor heller. Den är så bra under overallen oxå går den upp i halsen. Efter min dagliga röjning av ovanvåningen så låg den på hennes rum i röran. Såklart. Som jag alltid sagtmen säger det igen; Det finns helt klart fördelar med att ha det städat och i ordning ;-) Synd det bara är jag än sålänge här hemma som delar den uppfattningen...

Gick ok att jobba igår trots att jag hade Elliot på natten, var ju ganska trött och KALLT var det ute och varmt hade vi det i bilen när vi körde runt. Då får man röda kinder ;-) Jobbade till 15.30. Det var ju Lucia igår och vi skulle "firat" det genom att åka till Vellingeblomman (tänkte jag för mig själv iaf) men det blev ju inte eftersom barnen var sjuka så då kan man lika gärna jobba. Får ta Vellingeblomman en annan dag, där är så fint nu under julen =) Nova kommer nog uppskatta det allra mest.

Nä hänga tvätt nu sen röja upp lite, Elliot kan verkligen stöka upp fast han mest kör runt i gåstolen. Han hatar att ligga/sitta på golvet mer än typ 1 minut.







Helgen...

...som var innebar mest nattvak och jobb för oss båda. Elliot har inte sovit så bra de senaste 3 nätterna. Jag jobbade i fredags, igår kväll och ska jobba idag 7-14 eller 7-15.30. Jag hade Elliot inatt, han sov rätt okej ändå. Man kan ju inte ha det såhär för alltid men vad ska man göra liksom. Han vaknade ett par ggr i timmen. Jag kom hem ca 22.30, somnade kanske runt 23.30/00.00 och sen var Elliot pigg 4.17. Ska ordna med min delegering idag så jag kan ge medicin och insulin. Skulle eg inte jobbat idag men eftersom jag ändå behövde åka in så passade det ju bra att jobba samtidigt.

Nu får jag sätta fart..

Sjukstuga

Ja då var det dags IGEN! Sjuka barn alltså. Detta är ett ofta återkommande fenomen i vår familj. Alltid är det någon som är sjuk på något sätt. Elliot har feber och ögoninflammation + förkylning så näsan rinner. Gnäller KONSTANT. Såklart. Nova hostar och har gjort hela natten och hela dagen + förkylning. Just nu sover hon. Elliot sov 20-30 min innan, då passade jag på att röja huset, starta disk- och tvättmaskin. Jobbat idag 7-14 och det var min välbehövliga paus! Micke var på vc med dom innan, ögonsalva och bricanyl utskrivet...

Nä bara bebis nu.

=)


Duktiga =)

Barnen var jätteduktiga igår =) Det var riktigt roligt att se deras uppträde! Vissa sjong solo, andra några stycken tillsammans. Det var meningen att vi skulle gå hela familjen men nä sen ångrade vi oss. Mycket pga Elliots tidiga läggning. Nova hade iofs lätt kunnat följa med men jag var rädd för at hon inte skulle sitta still så jag inte kunde filma/fota. Nåja, jag har fått bra bilder och små filmklipp =)

Idag händer inte mkt. Nova och Philip ska till skola/dagis ocj jag hoppas kunna sova lite under dagen när Elliot agsover. Ikväll är det julfest med BB kollegorna, ska bli jättekul. OM jag orkar hålla mig vaken. Hemresan blir nog värst, har en tendens att nästan somna när man sitter där i värmen och äntligen får slappna av lite. Farligt som fan! I lördags kväll när jag körde hem mellan 23-23.30 fick jag stanna på vägen för då var det nära. Stod in the middle of nowhere...




Philip var ensam pepparkaksgubbe ;-)

Julshow =)

Ikväll är det dags för julshowen på Philips skola. Jag tror inte vi ska gå allihopa, det blir ett sånt projekt. Det är mellan 18-19.30. Elliot somnar ju kl 18.30 och sen blir det sent för läggning för Nova mm. Jag går nog själv, filmar och fotar så blir det lugnare. Just det, Philip måste öva lite mer på sången de ska sjunga ikväll. Igår satt vi uppe till över åtta med matte och läsning. Det finns nästan ingen lugn stund när de små är vakna så det får bli efter de somnat eller om vi går upp och gör det. Problemet med att göra det så sent är att Philip såklart kan vara trött = mindre koncentration.

Igår blev det en heldag på öf. Vi kom dit strax efter 10 och stannade till 15.40. Fikade 2 ggr ;-) Sen hem och gjorde mat till barnen. Elliot var gnällig så jag tyckte inte det var lönt att äta samtidigt. Gjorde varma mackor sen när Micke kom hem.

Elliot vaknade en gång inatt men jag kommer inte ihåg när det var, runt midnatt eller var det kanske vid 2. Bra förvirrad man är! Men att han bara ätit en gång inatt är ju bra. Han är snart 8 månader och då behöver de eg inte äta alls men ja, en vana som vi ska försöka få bort. Eller låta den försvinna av sig själv. Som jag skrivit tidigare, vi är inte bortskämda med sömn direkt ;-) Vana vid att ha nattstrul.

Grattis till min London kompis Jenny (Lotta) som blir hela 29 år idag =) Nu har du oxå bara 1 år till 30 ;-) Fast jag har snart bara 6 månader....

Idag blir det...

...öf runt 10 sen stannar vi till 13.20 då vi åker och hämtar Philip i skolan. Frågade honom imorse om han ville åka till öf efter skolan och det ville han. Vi får se om han ändrat sig sen. Får ta med extra strumpor och skor till honom eftersom båda paren han har läcker =( Det gör mina med. Ska beställa två par allvädersstövlar till oss. De KAN ju inte läcka in eftersom det i stort sett är fodrade gummistövlar. Visst, de "andas" kanske inte så bra men det känns som det är viktigare att de håller sig torra.

Jobbat hela helgen men igår var det bara 17-22. Vilket väder att köra i. Jag kasade mest runt och var farligt nära vissa bilar eftersom de parkerar efter egna regler där ute...Sen kör vi inga fyra hjuls drivna bilar heller direkt utan små Toyota Aygo ;-) Störigt att jag inte har min medicin delegering för medicin och insulin. Det är läkemedelsutbildning 14 och 16 december. Jag har problem med barnvakt. Tror det är några timmar och godd luck att ta med Elliot dit liksom.

Bakade lussekatter igår, typ jättemånga. 60 st ska vi ta med imorgon till Philips julshow. Resten lär jag (och barnen) äta upp =) Jag fick dra iväg till jobb halv fem och då stod Micke kvar med en del att grädda och två barn på det. Hoppas det gick brea. Disken tog jag imorse + dammsugat en runda. Lär tvätta idag för Elliot sket ner sig totalt ;-) Bra att katrinplommon funkar på honom, så jobbigt när de är hårda i magen.


3 december...

...redan, snart jul =) Vi har nog inte riktigt bestämt hur vi ska göra till jul. Brukar ju fira julafton varannat år med min familj och varannat år med Mickes familj. Tror vi var hos Mickes mamma förra julafton. Då blir julen här i år. Micke vill ha en julgran, en riktigt. Hur det ska gå med Elliot, ja jag vet inte. Visst är det mysigt och så men inte så praktiskt. Om man inte har den uppe på bordet där han ej kan nå den när han kör runt i sin gåstol som en galning ;-) Han fick precis tag i en leksakskatalog och åt en bit (!) Det såg väl mumsigt ut...Vi spelar julklappsspelet till jul istället för att köpa julklappar till var och en. Roligare och det blir inte så stort fokus på pengar. Allt kring jul verkar annars handla om pengar när det viktiga istället borde vara att man umgås. Barnen får givetvis julklappar men är med och slår tärningen för mamma och pappa ändå =) Var Philip ska vara vet jag inte, tror inte han var med oss hela julaftonen förra året. Nyår kommer jag inte heller ihåg. Nej jag var nykter eftersom jag var gravid. Dricker ju inte något annars heller. Förbi det stadiet för några år sedan ;-) Visst kan man dricka något litet till maten men varför liksom när julmust är godare haha. Mmm det lät väl vuxet!

Har ni någon gång tvättat håret utan balsam? Jag gjorde det igår. Aldrig mer! Såg att balsamet var slut och ville passa på när Micke var hemma och började jobba senare. Tänkte, jaja det spelar nog inte så stor roll. Skojar ni, jag tappade halva håret eftersom det var så knutigt. Jag som redan har tunnt hår! Ont gjorde det oxå. Ja, aldrig mer. Nu är det supertorrt, nästan så det vore bättre att ha det skitigt ju ;-)

Nova ska leka med sin dagiskompis I på måndag. Tror vi ska ses på öf. Sen får de leka hemma hos oss/dem någon gång oxå =)

Imorgon är det gympa kl 10, träning inför söndag då det är uppvisning. Jag är piskad att gå. Tydligen har jag mkt att ta igen eftersom jag inte kunde gå så mkt med henne förra terminen. Nä jag var ju fan höggravid med bruten arm och sytt knä haha. Jaja jag går gärna med henne, egentid med min dotter säger inte jag nej till =) Sen jobbar jag 15-23 imorgon. På söndag är det tänkt att vi ska baka till Philips julshow som är på tisdag sen är uppvisningen 14 och vi ska vara där 13.30. Det håller på till 16 och 16.30 senast måste jag köra till jobb. Med tanke på vädret får man vara ute i god tid. I normalt väder tar det 20 min fast att det ligger i Malmö men det är motorväg nästan hela vägen + 108:an. Sen jobbar jag till 22. Det är denna helgen det, fullt upp.

Idag ska vi bara ta det lugnt, åka til öf och leka, fika, sjunga och pyssla =) Har en del pyssel att ta hem. Nova älskar att måla, helst såna gipsfigurer sen med en magnet på blir det fina kylskåpsprydnader. Japp, vi har en del =)

Micke jobbar till 18.30 idag så det blir en till kväll själv med barnen i stort sett. Elliot sover ju när han kommer hem och Nova lär ligga och kolla på film/mysa. Tror jag får be Philips pappa hämta Philip eller så får jag köra vid 19, lite sent dock. På söndag kan jag inte hämta eftersom jag slutar kl 22. Ibland blir det så. Mina arbetstider sen kommer vara dagpass 7-14 eller 7-15.30 och kvällspass 15-23 eller 17-22. Lagom tycker jag. Börjar hellre tidigt och kommer hem tidigt eller börjar sent och kommer hem sent. Micke börjar 9 idag och kommer hem ca 19. Heeela långa dagen ju. En stor fördel är ju att jag slipper ge mig ut och lämna i skolan/på dagis. Det kommer ju han få göra sen + hämtning. Det finns fördelar och nackdelar med allt. Jag kommer jobba varannan helg. Ibland bara ledig en dag i veckan om jag inte har lörd och söndag ledig. Försöker lägga det varannan men nu har jag jobbat varje helg någon dag iaf förutom de helgerna Philip är här. Då är jag helt ledig =)


2/3 av barnen sover...

...och snart ska jag och Philip göra oss iordning och sova vi med. Först lite tv-tittande i sängen. Får ta in Nova där sålänge tills Micke kommer hem. Elliot var SÅ trött ikväll, han åt knappt något innan han somnade men innan dess var det inte så längesen han åt. Han äter ju ändå under natten så det går ingen nöd på honom ;-)

Städat hela huset idag men det syns inte nu ;-) Var precis ute och slängde massa sopor, papper och skit. Sånt som är skönt att bli av med.

Sanna och Alfie var här innan och lekte och åt middag med oss, trevligt =) Trist att käka själv på var sitt håll så då kan man lika gäran äta tillsammans ju =) Alfie och Nova var coola som dansade med solbrillor på ;-) De kanske oxå längtar till värmen kommer tillbaka.

Läste om en hemsk olycka. En bilist som kört på en mamma med barnvagn. Bebisen, en pojke, som bara var 2,5 månader klarade sig inte =( Sååå orättvist och hemskt! Tydligen var bilisten känd för att köra som en idiot och ta risker. Stackars familj =( Tänkt på dem hela dagen....

Det är lustigt det där med vad olika jobb har för "status". Nu när jag jobbar i hemtjänsten igen och när någon frågar och man berättar så får man svaret "Jaha..." Innan när jag jobbade på BB så var det något helt annat "Åhhh vad roligt, vad spännande, hur är det??" osv osv. Och visst var det roligt att jobba där, spännande och allt det där men det är som andra jobb i vården. Extremt stressigt och krävande, ibland kändes det som ingen var nöjd hur hårt man än jobbade och vände ut och in på sig själv. I hemtjänsten uppskattas man för det mesta. Men inte alltid. Vissa är sura och tycker man kommer för sent/för tidigt etc. De allra flesta tycker det är jätteroligt att man kommer för att hjälpa dem. Jag tycker om att hjälpa andra, det är därför jag jobbar i vården ♥ Jag är otroligt glad att jag är tillbaka i hemtjänsten och inte någon annanstans. Faktiskt. Jag har alldeles underbara kollegor, vi är ett bra gäng som håller ihop och hjälper varandra. Det känns som jag kommit hem när jag kommer dit =)

Nej tandborstning var det! Imorgon blir det förmodligen öf.

igår

Det var jättefint igår, alla barnen var så duktiga. Nova ramlade tyvärr och slog sig lite så hon ville inte vara med på allt ♥

Igår kom resten av bilderna vi tog på öf. Tyvärr var det ju inte många foton som var rätt. Vi tog 3 olika serier, en syskonbild och två på Elliot. En närbild och en helkroppsbild. Ville ha 3 st A4 och sen en A5 på varje och två A3 på varje bild. Tror de heter A3, den storleken spom är lika stor som ett litet kuvert, en halv A5 iaf. Så jag ska returnera en del oxå kommer resten av bilderna om en vecka ca. A4-bilderna ramar vi in och sätter upp och de andra är perfekta julklappar =) Hittade två ramar i vårt överfulla skåp så en A4 på Elliot är redan inramad + en annan syskonbild jag tog här hemma i juni. Fler ramar måste inhandlas för vi har många många foton som bara är liggandes tyvärr.

Grattis till Emma och Dannes Dennis som fyller 9 år idag =) Kommer ihåg när jag såg honom som nyfödd, japp det är 9 år sedan!

Vi blir ca 60 personer på Philips julshow den 7 dec. Många att baka till ;-) Ska ta med vattenkokaren och två saftbringare. Vi tänkte ha en bakardag i helgen. Det är både gympa och gympauppvisning för Nova oxå ska jag jobba 15-23 på lörd och 17-22 på söndag. Fullt upp mao.



Julmys

Nu ska vi snart iväg till Novas dagis för lite julmys =) Vilat en del med Elliot idag, somnade ej dock. Han var jätteledsen vid 2 så jag fick gå ner med honom. Sen sov vi på soffan mellan 3 och 5. Gjorde chokladbollar (negerbollar) när vi hämtat hem kidsen från skola/dagis. Ska hänga tvätten nu och tömma diskmaskinen sen drar vi.