Sitter...

...själv men inte helt 100 så man vågar sätta honom på ett hårt golv. Novas madrass är perfekt oxå med ett täcke på sidorna eftersom han såklart trillar åt det håll där är minst skydd ;-)

Såg idag att Philips bokstäver till hans dörr satt kvar in till vårt rum så de är på plats nu. Måste ordna sådana till Elliots dörr oxå. Finns ju lite olika att välja mellan.

Idag gick vi upp 3.30 eller vi vaknade då iaf. Sen sov han ovanligtvis mellan 5-7 (!) Så jag sov väl iaf en timme =) Wow! Han somnade 18.30 som vanligt sen fick han mat 22 för då vaknade han till sen sov han till 3.30.

Philip och Nova är i skolan/på dagis. Nova ville att Philip skulle hämta henne idag så vi hämtar Philip först. Ja såklart är jag oxå med ;-)

Sen blir vi själv hemma ikväll då Micke ska jobba extra i Hjärup.Från igår =)

Igår var det fullt upp från tidig morgon till sen kväll höll jag på att skriva men jag la mig 20.30 ;-) Upp 4.30 idag så tur jag somnade runt 21. Var såå trött efter helgens bravader och slit. Elliot vaknade vid 01.30 och åt. Igår kom min moster, kusin och hans sambo hit. De väntar en liten pojke =) Beräknat till Elliots 1 års dag, dvs 26 april 2011 =) Bra datum tycker jag! Mickes kollega David och hans Rebecca och deras två barn Aleksander och Noel samt min syster och hennes Jocke. Hade väntat oss många fler men det kom inte fler. Det räckte ju som det var iofs, man har ju att göra ändå. Elliot var väl inte på strålande humör heller så det var mkt bärande medans man höll på och var i farten.

Philip blev JÄTTEGLAD åt xbox:et han fick =) Såklart. Det är det som han gillar allra mest nu, att speeeela ;-) Vissa restriktioner dock. Läxor och skolan går först. Inga sura miner när det är dags att äta, åka till skolan etc. Han ska även hjälpa till lite hemma oxå, inget avancerat men det slarvas en hel del med skivor som ej ligger i sina fodral, smutskläder lite här och var. Ja typ så. Sen kan man ställa in sin disk i diskmaskinen istället för på diskbänken. Småsaker tycker jag eller vad tycker ni? Med åldern kommer ju även mer ansvar. Vi ska utöka hans utomhusgränser oxå (vill inte eg) så han får gå lite längre i området. Till våren dock tänkte jag. Han ska gå hem från församlingen idag. Det är ju på samma gata men ändå en bit. De som går blir följda över vägen (30 väg men alla kör ju inte i 30 tyvärr) sen lär han småspringa hem. Vill han inte så hämtar jag såklart men det är ändå lite projekt att dra med två barn som inte vill gå/sitta i vagnen. Idag slipper jag dock för Micke slutar 13.30 redan.

Får se hur det går med Novas tandläkarbesök idag. Och öf planerna. Hon var jätteledsen igår kväll, hade ont i öronen. Inte det oxå. Hon och Elliot har haft lite ögonbekymmer i två dagar. Som ögoninflammation men nu är det borta. Utan salva. Aldrig varit med om det tidigare, att det går över utan salvan.


Kalas nr 1...

...är avklarat och det gick jättebra. De var 15 barn inkl Philip tror jag. Det blev hamburgare med pommes och godispåse när de gick hem. Tårta efter maten oxå givetvis =) Barnen hade roligt. Det är lättare att inte ha det hemma, mer plats =) Det var bara 3 flickor, resten pojkar. Flickorna pysslade mest, var lugna. Pojkarna spelade xbox, ps3, pingis, fotbollsspel och var inte fullt lika lugna ;-) Svårt att föreställa sig Nova i den åldern, hur hon kommer vara, se ut =) Philip fick en massa fina saker, mkt lego som han önskat sig så han är jättenöjd. Hans papa hämtade honom ett par timmar så gick de på Entré och handlade lite presenter och umgicks =)

Idag är det kalas nr 2, för familj och vänner =) Elliot vaknade 4.30 så jag är redan igång. Blir ju frukost på sängen för stora kille idag men han lär inte vakna än på ett tag, det är gott om tid =) Nova var hostig så jag tog ner henne på soffan, jag är ju ändå uppe.

För 8 år sedan var jag redan inne på sjukhuset. Eller hade varit det i omgångar eftersom vattnet gick redan den 26:e november. Sen satte det igång på riktigt kl 2 på natten och kl 5 var jag efter mkt om och men inne på sjukhuset. Jobbigt att gå med värkar. Var bara öppen 3 cm när jag kom in. 21 år gammal och undrade hur detta skulle sluta! Sen är han född 14.39 efter 39 minuters krystvärkar. Ett under att man gjorde om det ;-) Det var som mest överväldigande där den dagen när Philip föddes. När man får se sitt första barn för allra första gången. Jag tror inte att något annat slår den känslan faktiskt =) Vädret var likadant för 8 år sen som idag, massor av snö och svinkallt! Det kommer jag ihåg =)

Nu har lilleman ätit gröt och ska väl snart sova så jag kan börja vika tvätt, röja och förbereda lite.
Grattis min älskade son =)

Stora fina pojken blir 8 år idag =) ♥ Tiden går snabbt och min Philip börjar bli stor! GRATTIS min fina pojke =) Mamma älskar dig sååå jättemycket!Idag...

... är det kalas för Philips klass + killarna i hans gamla klass. 19 st med Philip som det ser ut nu. Några har lämnat att de ej kan komma. Ska ta Philip med mig senare till willys och handla in allt till kalaset idagoch till den stora dagen imorgon då det är FÖDELSEDAG med kalas för släkt och vänner ♥. Blir en busy helg. Tänkte att Elliot skulle veta det och låta mig sova lite längre än till halv fem men nä det blev halv fyra istället ;-) Jaja, jag är van. Jag gör iordning Elliot, ny blöja, klädombyte mm, gör mitt kaffe, går ut och tar en cigg och känner på vädret ;-), startar datorn, surfar runt, bloggar eller nåt. Tja....underhåller Elliot lite sen kommer de andra upp rätt snart och då äter vi frukost. Mmm, sen börjar det ju bli ljust snart oxå ;-)

Elliot sov faktiskt från 19.00-03.30 så det är jättebra =) ♥

Behöver dammsuga hela huset och städa toaletterna men det andra har jag gjort. Novas rum ser ut som det gör men det fixar inte jag. Hon ville inte hjälpa mig igår så jag bara öste in sakerna från nedanvåningen i hennes backar. Överfullt. Jaja. Så är det ju på barnrum, bara jag slipper ALLA saker här nere, här vill man ändå kunna gå fritt utan att snubbla och trampa på en massa saker =)

Philip hade haft kul igår på klasskalaset hos tjejen L. När vi satte oss i bilen sa han "Du mamma, nu när jag skulle gå, då fick jag en kram av henne!" hehe ;-) Philip har bacillskräck av värsta sorten och tjejer är inte så poppis, än. Men det tyckte han var lite kul haha.

Svinkallt ute! Kommer ihåg att det var jättekallt då för 8 år sen och mer än en meter snö. Det var en riktig vinter, så som vintrarna börjar bli nu igen.

Längtar efter min konsultation på citadellskliniken i Landskrona men det blir först om några månader. Spännande! Tänk om det jag velat så länge verkligen blir av. Ingen blir gladare än JAG =)vikt & längd

Nu är vi hemma igen från öf och hämtat Philip i skolan. Ganska kallt ute idag, det lilla vi var ute från bilen vill säga =) Jag skulle ALDRIG klara mig utan min bil! Den är viktig för mig och ett måste för att få vardagen att gå ihop.

Lilleman har blivit stor, 9630 gram (tror jag, han skrek som besatt precis när jag la honom på vägen så jag tittade bara snabbt och sen var den nollad när jag tog av honom) och ca 75 cm. Inte så lätt att mäta själv men på ett ungefär. Japp, det känns när man kånkar runt på honom hela dagarna.

Såhär ser Elliots vikt och längd ut:

Nyfödd: 4000 gram & 54 cm
1 månad: 4650 gram & 56 cm
2 månader: 5840 gram & 59.5 cm
3 månader: 7185 gram & 65 cm
4 månader: 7860 gram & 68 cm
5 månader: 8640 gram & 69.5 cm
6 månader: 8830 gram & 70 cm
7 månader: 9630 gram & 75 cm

Idag fanns det en OP tid till Nova i posten, 27 januari är det dags. Inskrivning 21 december men Micke jobbar då och kl 13 är en "dum" tid då det är en halvtimme från när Philip slutar skolan. Får boka om eller något.

När Micke kommer hem från sin "semester" haha så sticker jag och Philip och köper present till hans klasskompis, kl 18 är det kalas. Stress, denna stress!

Inte haft möjlighet att hansdla till kalaset heller som är imorgon kl 13. Vi har 20 hamburgare i frysen men det behövs ju det dubbla + bröd, grönsaker, sallad, pommes mm.

leksaker...

...överallt!! Shit alltså vad mkt grejer barnen har precis överallt. Vi har EN låda här nere där det är meningen att babysaker ska vara men där är lego, bilar, prinsesssaker, skor, badleksaker ja allt annat oxå. Nu är det utrensat och där uppe istället. Lådan har ett lock som nu går att stänga, ngt som inte gått på mkt länge ;-)

Philip är lämnad i skolan och vi ska snart iväg till öf. Tar bvc på vägen. Ska väga och mäta honom själv sen sätter jag inte min fot där igen. Ska ju byta bvc. Måste ordna det snart så han får en tid till 8 mån besöket då det är boel testet bl a.

Det var -4,5 grader imorse. Känns inte så kallt men det blåser inte idag så det är skönt.

Nu får man väl byta om. Vill helst inte gå i mjukisbrallor till öf, även om jag inte kunde bry mig mindre ;-)

7 månader

Idag blir lillkillen hela 7 månader =) Snabbt har det gått men ändå långsamt. Men det är ju så =) Vår fina Elliot ♥ Grattis killen! Ska se om tid och möjlighet finns för vikt och längd idag.

                                                  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥  ♥ 

På söndag fyller Philip 8 år =) Det är ännu mer ofattbart, redan 8 år. Min stora kille som redan går i andra klass, kan läsa, räkna, skriva och t o m en del engelska =) ♥

Utmanad av Evelina =)

4 saker jag gjort idag:

1. Bytt blöja x 2 ;-)
2. Ordnat frukost till mig, Nova och Elliot, matat Elliot. Philips frukost är på G.
3. Klätt på bebis
4. Underhållit ungarna

Ja klockan är ju bara 6 så ha överseende. Kanske roligare att göra denna när dagen är slut ;-)

4 saker jag ser på tv:

1. Animal Rescue
2. CSI
3. Dr Phil
4. ?

Kollar inte så mkt på tv, eller jo men inget jag liksom följer. Rätt omöjligt känns det som. Bara slår på tv:n och blir glad om man får sitta ner i 5 min haha ;-)

4 saker jag längtar efter:

1. SÖMN
2. Egen tid
3. Julen
4. Värme

Denna var ju lätt eftersom jag lider av sömnbrist för tillfället ;-)

Utmanar alla som vill =)

Ska ta tag i din frågegrej oxå Lotta, det var desto mer frågor i den.

Hostigt

Ny dag om än tidigt =) Kollade precis mailen och det fanns ett från "klassmamman" i Philips klass. Jag har erbjudit mig att baka lussekatter till julshowen de ska ha i skolan på kvällen 7/12 =) Roligt att de hittar på något som de visar oss föräldrar.

Natten var okej. Elliot vaknade vid 22.30 och vid 03.30 och åt sen blev det morgon 4.30 i vanlig ordning. Nova har hostat hela natten stackaren och skrek nu vid 5 så jag gick upp och hämtade henne. Ibland är hon på ett HEMSKT morgonhumör men idag är det riktigt bra =) Hon leker lite med Elliot som oxå är pigg. Philips tv och två lampor var igång när jag gick upp. Jag somnar i regel innan honom om kvällarna. Redan ;-)

Nu blir det lite frukost och grejer här =) Sen får vi se, lutar åt öf efter att vi lämnat Philip i skolan. Behöver ordna en present till Philip som ska på kalas ikväll kl 18-20.

update

Nu blir det snart läggdags här hemma för mig och Philip. Nova och Elliot sover redan. Elliot somnade ca 18.20 och Nova ca 18.45. Philip har spelat lite xbox. Han var ute innan men hade inte tagit med sig sina termobrallor hem från skolan så det blev ju både kallt och blött snabbt tyvärr. Nova har varit inne och lekt med grannpojken L. Han är ett par månader äldre än Nova så det är roligt med en jämnårig. Hans lillasyster är 1½ månad äldre än Elliot.

Det har gått bra idag. Lite gnäll och så från Elliot. Det vanliga. Han skrek en del i bilen oxå när vi hämtade Nova och Philip. Det vanliga. Måste köpa ny bilstol, helst igår. Hoppas det kommer hjälpa lite. Jag som en gång var enormt stresstålig och t o m fungerade bättre med stress blir nu ett vrak av stress. Iaf sån stress som barnskrik ger mig ;-)

Lite läsning i kalle och chokladfabriken sen sova =)


update

Nu blir det snart läggdags här hemma för mig och Philip. Nova och Elliot sover redan. Elliot somnade ca 18.20 och Nova ca 18.45. Philip har spelat lite xbox. Han var ute innan men hade inte tagit med sig sina termobrallor hem från skolan så det blev ju både kallt och blött snabbt tyvärr. Nova har varit inne och lekt med grannpojken L. Han är ett par månader äldre än Nova så det är roligt med en jämnårig. Hans lillasyster är 1½ månad äldre än Elliot.

Det har gått bra idag. Lite gnäll och så från Elliot. Det vanliga. Han skrek en del i bilen oxå när vi hämtade Nova och Philip. Det vanliga. Måste köpa ny bilstol, helst igår. Hoppas det kommer hjälpa lite. Jag som en gång var enormt stresstålig och t o m fungerade bättre med stress blir nu ett vrak av stress. Iaf sån stress som barnskrik ger mig ;-)

Lite läsning i kalle och chokladfabriken sen sova =)


Novas danslåt just nu =)


Planer

Uppe med tuppen, dvs innan 5. Hörde Elliot vid 4.15 och då kunde jag inte alls andas genom min förkylda näsa =( Japp jag är beroende av nässpray. Igen. Får ta tag i det nån dag. Nova hade lånat nässprayen så det var lika bra att gå upp, ta lilleman och ta oss ner på nedervåningen. Nu kör Elliot runt i gåstolen efter ny blöja, jag sitter här med mitt obligatoriska kaffe och har startat tvättmaskinen. Philip hade klädsim i skolan i tisdags så lika bra att köra det andra med. Man är inte arbetslös här hemma =)

Snön ligger kvar ute, riktig kramsnö är det. Vi har inte direkt varit ute. Igår blev det bara lämning och hämtning. Elliot är grymt missnöjd i vagnen och bilen så lite trist. Philip och Nova är ju ute med dagis/skola.

Har annorlunda ont i ryggen sedan igår, som om jag är trött i ryggen liksom. Kan knappt böja mig ner men det slipper man inte undan så det är bara att kämpa på. Åldern har väl kommit ikapp mig eller så är det alla slitningar det innebär att vara hemma. Så det är great med det vanliga nackontet, ryggont och mensvärk på en och samma gång. Det sägs ju att smärta är svaghet som lämnar kroppen. Jävlar vad stark jag måste vara då ;-) Hahaha.

Elliot är jätteglad för mat nu och gröt =) Kanske detta är en unge som faktisk gillar mat =) Inte som de andra två som bara petar i maten och är "färdig" efter 2-3 bitar...Har testat nestles naturnes och det var en favorit, även efterrätter som tidigare inte var poppis. Gröten ska vara semper dock. Klat man ska ha krav här i livet ;-)

Idag åker Micke med sitt jobb på någon planeringsdag/övernattning i Båstad eller var det var. Hemma igen imorgon vid 16. Lång dag, natt och en dag till med barnen. Får se om jag överlever ;-) Hoppas de är snälla mot mig hehe.

What else? Jag var först på gatan med att julpynta. Dagen efter hakade en granne på och dagen efter det var det två till ;-) Oxå har vi fått en stor julgran med belysning här ute på gräsmattan på gården *mysigt*

Måste börja planera lite inför kalasen lördag och söndag. Vet inte riktigt hur många som kommer men på ett ungefär. Står ff i valet och kvalet om jag ska göra egna hamburgare eller bara steka köpta. Måste åka och handla på....ja när ska jag göra det? Måste ju bli barnfritt eller iaf utan Elliot. Imorgon kväll ska Philip på kalas hos klasskompisen L och sen är klasskalaset kl 13 på lördag. Mmm får ta och fundera.Ipod vs Iphone ;-)      25 kronors gardinen    morgonpigg kille =)

Läkarbesöket

Imorse fick jag en tid till Elliot inne i Lund hos barnmottagningen. Ringde väl runt 9 och var välkommen dit 14.15. Jättetrevliga var de oxå =) Nu var allt bra med honom, inget på lungorna och inget på öronen. Örat som var inflammerat är läkt nu. Stress stress idag. Elliot gillar ju inte att åka bil så det var mkt skrik och jag och köra i Lund går inte ihop. Har jag tur hittar jag dit jag ska efter många om och men, men sen ska man ju ut oxå...När vi kommer ut efter läkaren (i regn o blåsväder) har jag fått parkeringsböter!! Jag som tryckte ut en biljett på 10 kr! Den hade blåst ner (såklart). Har överklagat nu och hoppas på att slippa betala de 400 kronorna. Jag har ju betalat. Lite fullt upp att packa ut 3 barn, en vagn med väska och grejer i det vädret dessutom....Ångest om jag måste betala =( Inom McDonalds för varsin burgare till barnen, mellis ;-)

Förutom den lilla incidenten (som förstörde hela dagen typ) så har det gått bra. Jag och Elliot har tvättat och städat på förmiddagen, vilat och kollat tv. Jag somnade inte men lyckades få bebis att sova i säkert 1½ timme. Skönt för honom =)

Inatt såg det ut såhär: Somnade 18.30 som vanligt, 21.15 vaknade han och ville ha mat (jag somnade strax innan 21) sen var det nog 4.30 nästa gång. Så, en mkt bra natt mao.

Nu blir det snart middag sen kväll här. Philip är ute och leker, läxan är gjord.Igår var det fullt upp hela dagen lång! Philip var i skolan och jag och Nova tog en tur till öf. Min mamma kom hit 10.30 för jag skulle köra henne till sjukhuset i Landskrona för en op som skulle göras 11.30. Kom hem, ut på cykelrunda med Nova till lekplatsen dit även grannen och hennes barn hängde med. Nova lekte lite inne hos dom innan dess. Hämtar Philip kl 13.30 som vanligt och lämnar honom till församlingen. Mamma ringer vid 15, är klar på sjukan. Åker till Landskrona och hämtar, allt hade gått bra =) Vilken tur, en op är en op hur den än är. Kl 16 hämtar vi Philip på församlingen sen direkt till tandläkaren 16.15 där Philip hade lite problem med röntgen. Det gick bra efter ett par försök. Hoppas nu Nova vill ta bilder den dagen det är dags ;-) Hem, laga mat (mamma käkade hos oss) La Elliot kl 18.30 och sen var det inte så mkt mer ork så det blev sängen efter lite undanplockande. Vila, vad är det?

sovvanor

Nu är Nova oxå uppe. Hon brukar komma upp vid 5.30-06.00 nångång. Philip brukar för det mesta ligga till 07.00. 

Elliot somnade som vanligt 18.30 igår sen vaknade han vid 21.15 sen vid midnatt sen vid 3.30 oxå var det morgon 4.30...Tufft är det men jag skulle ALDRIG vilja byta det mot någonting annat. Så det så! =))  

Planer

Då var det söndag idag. Inga stora planer idag. Tänkte tvätta och städa, det vanliga. Ta tag i lite hyllor här hemma där det lätt hamnar allt möjligt som inte ska vara där. Rensa lite helt enkelt. Vill ha det lite fint nu till jul. Micke pratade om att införskaffa grejer så han kan putsa fönstren. Joo det behövs verkligen. Jag tog köket för nån vecka sen men det blev inte riktigt bra, bara lite bättre ;-)

Philip ska hämtas idag. Lite tidigare än vanligt eftersom han sover över hos sin farmor och farfar. Roligt för honom =)


jul

Nu är 9 st ljusstakar uppe i våra fönster =) Sen blev det en liten julgran oxå som Nova ville ha i hallen ;-) Var inom Rusta och fixade en ny gardinkappa till köket, 25 kr *billigt* =) Sen förlängningssladdar och en ny vaxduk.

Nu blir det snart mat sen vid 18.30 ska Micke till jobb.


Julpynt =)

Nu är Nova och Micke iväg på gympan som slutar kl 11. Elliot har sovit lite middag i sin säng där uppe. Jag och Nova ska julpynta sen =)) Tidigt, jag vet! Men det är ju sååå mysigt. Jag är bara en vecka tidig för brukar alltid ha det klart tills Philips födelsedag. Nu har jag en vecka på mig om något saknas/gått sönder. Tur jag städat på vinden för nu vet jag exakt var allt finns. Det är det jag säger, det finns bara födelar med att städa och rensa ;-)

Ska ut och handla Philips födelsedagspresenter i helgen. Inte fått det gjort tidigare. Lättare när han inte är hemma ;-)

Så får man väl gå med i a-kassan och facket nu då...Aldrig varit med innan men det kan ju vara dags.

Diskuterade lönen igår med chefen. Jag går ner 800 kr tillfälligt men sen kunde hon lova att jag får en höjning på nästan 2000 kr i jan, retroaktivt från juli då jag började arbeta timmar.

Gnällig bebis, gotta go.

Snö

Jahapp då har snön kommit til oss i Skåneland oxå. Känns sådär, hade gärna varit utan den än sålänge. Barnen tycker det är kul men det är mest blött. Eler igår iaf. Inatt har det varit lite kallare och den ligger kvar än.

Tuff dag igår. Flera uppvaknanden av Elliot under natten, upp kl 03.30, jobba 7-14, körde hem en kollega, handla på vägen hem, äta god middag *tack älskling ♥*, Sanna och Alfie kom på besök =) Nattning av Elliot, Philip blev hämtad vid 20-tiden sen var det nattning av Nova och mig själv. Gick relativt bra att ha henne i min säng tills Micke kom hem och tog henne.

Idag upp kl 4.30 efter tre uppvaknanden. Jag är trött.

Store grabben


spagetti_kottfarssas_5_6m_se_no_thumb.jpgparon_mango_5_6m_se_no_thumb.jpgbiff_stroganoff_5_6m_se_no_thumb.jpg

Var iväg igår kväll och handlade lite barnmat och ersättning. Det går åt snabbt ju. Elliot är duktig med både gröten och barnmaten. Välling går oxå bra men inte från början. Då ville han bara ha lite grann. Vi blandar 50/50 ibland, vissa dagar ger vi ingen välling alls och vissa dagar får han "ren" välling men bara till kvällen. Försöker hinna med att ge honom gröt en gång per dag och riktig mat iaf en gång per dag.Jobb

Idag ska jag jobba 7-14. Lagom arbetstid tycker jag =) Elliot är GENOMFÖRKYLD stackaren =( Har en riktig otäck hosta oxå, en såndär där man riktigt hör hur ont det gör när han hostar...Stackars lillebror. Han får inte vara frisk många dagar. Grannens lilla som är 1½ månad älder än Elliot har oxå fått öroninflammation men även ögoninflammation! Även det efter en långvarig förkylning.

Tog Elliot fast jag skulle upp "tidigt" och jobba, tänkte att det kanske hjälpte om jag la mig tidigt (kl 20) och Micke gav honom en flaska vid 22-22.30. Nja det hade det kanske gjort om han varit frisk men han vaknade redan 00 sen var han vaken från och till, till 01 sen somnade han till 01.55. Fick mat och nässpray. 3.30 var det dags att gå upp. Inte ville han sova mer, inte lätt med en täppt näsa och en jobbig hosta. Jag skulle eg gått upp 6 för att komma i tid till kl 7 men nu har jag ju massor av tid ;-) Skönhetssömn borde ju vara något man verkligen behöver nu när man snart är 30 om man inte vill se ut som 40 istället...

Jag har fått många mail om att jobben jag sökt gått till någon annan. Ingen som vill ha mig och min kompetens antar jag. Många med samma utbildning och det är väl som på de flesta jobb. En tjänst läggs ut men där är många vikarier som säker och får det istället men tjänsten måste ändå ut på ams.se. Jag har iaf pratat med samordaren i hemtjänsten (där jag jobbade innan och timmar nu) Hon sa att det finns lätt heltid i form av timmar för lång tid framåt =) Sen ska även två stycken ha barn på jobb. En i februari och en i april så det kan finnas chans till ett vik eller mer oxå. Fan vad bra =) Då kan Micke vara pappaledig som vi planerat från årsskiftet.

Nu, gnällig bebis som ska få gröt sen nog sova "middag".

Idag...

...har vi bara varit hemma. Det är fortfarande inte 48 timmar sedan Nova kräkte så både dagis och öf var uteslutet. Vi har tvätta imorse sen lagat middag i förmiddags. Skönt, slipper man sen. Inte så att jag måste laga mat, är ju inte ensamstående menar jag ;-) Men idag åker jag direkt när Micke kommit hem. Han slutar 16 och jag börjar 17 och måste ha mat med mig. Korv stroganoff med ris blev det. Var längesen.

Har förresten slutat amma, eller Elliot då. När han var ganska exakt 6 mån ville han inte mer. Det känns både bra och lite sådär. Sista gången jag ammar, skulle velat amma längre. Samtidigt är det positivt för då kan jag genomgå min OP snabbare. Och det vill vi ju, ja iaf jag =)SlitenJapp, såhär snygg är man efter 3 barn varav den minsta vaknar 4 VARJE morgon...Bara rester kvar av sminkningen från imorse. Trött och sliten jämt. Undrar om det nånsin går över?

Fotona =)


hemma med de 2 små

Nu är det lugnt. Men de sover inte ;-) Nova får ju stanna hemma från dagis idag och imorgon iom att hon kräkte igår kväll. Hon ska ev gå på torsdag om hon mår bra och börjar äta tills dess. Nu är hon pigg och glad. Elliot vaknade 04 så då var det bara att se glad ut och stiga upp ;-) Hunnit dammsuga, vika tvätt, tvätta, hänga tvätt, diska, bädda mm. Elliot sov från 18.30 till 04, fick en flaska vid 21.30 bara =) Sen har han sovit 07-08.30 ca så nu är han pigg och glad. Skönt när han är nöjd =)

Idag ska vi inte göra mkt, det blir att vara hemma. Kallt är det ute så det är ju bara skönt ;-)

Philip är i skolan, jag lämnade honom. Tog med en låda till hans extrakläder, letade fram vantar och mössan som låg slängt nånstans. Han lämnade ut inbjudningskorten i klassen idag sen har han bjudit killarna i gamla klassen. Postar en del och en del som bor nära lämnar han själv senare idag.

Igår gick han hem själv från församlingen =) Det är bara ner på gatan men typ i början. Vi bor ju allra längst ner så det är en bit. 16.07 tänkte jag gå ut och kolla men en minut senare så kom han ;-) Fan jag är såå orolig alltid. Kan inte släppa honom. Han får fortfarande bara leka på gården, inte gå till lekan själv osv. En del i hans klass cyklar själv till och från skolan *hemska tanke* ;-) Vet att jag snart måste släppa honom lite mer men det är såå svårt tycker jag. Ångest.

Micke är hos en kiropraktor inne i Malmö nu sen jobbar han extra ikväll så det blir en lång dag ensam med kidsen. Hoppas de är snälla mot mig och inte bråkar med varandra =) Imorgon ska jag jobba 17-22.

update

Jahopp så började Nova kräka igen ikväll. Vid 17-tiden hade hon riktigt ont magen sa hon sen bara kom det. Hon hade lite innan sagt att hon ville sova och det säger hon ALDRIG annars. Det är liksom fullt ös medvetslös när det gäller henne i vanliga fall. Hon somnade efter en omgång och sov i ca en timme. Micke kom hem tidigare från jobb. Inte lätt att stå med henne samtidigt som Elliot gallskriker. Philip fick underhålla honom när det var som värst och Nova var jätteledsen. Så sa Philip "Nej mamma, nu får du ta honom igen. Han är ju skitjobbig att leka med!" haha. Elliot är rätt trött och gnällig från ca 17, precis då man ska äta middag och så och vill bäras helst eller att man riktigt leker med honom. Typ kasta upp i luften lekar. Lite svårt när man har annat på G och då ballar han ur totalt. Kastar sig av och an var han än är. Japp, humör/tålamod efter storasyster (mamma?) Elliot har nog oxå åkt på nåt skit tyvärr. Kass i magen är han och jag tycker han kräker mer än vanligt. Han brukar inte kräka så mkt numera men idag och igår har det kommit en del ett par ggr. Han äter och verkar inte påverkad av det, är inte extra gnällig osv.

Fotograferingen gick jättebra =) Fina dom var med sina nya kläder! Eller ja, det var egentligen bara Nova som hade nytt från topp till tå. Svart velourklänning, röda glitter strumpbyxor, svarta finskor med paljetter och rosetter på och ett svart diadem med blommor på (allt från H&M) Elliot hade en body sedan innan med tryckt slips och väst på (från lindex) samt nyinköpta svarta byxor och röda strumpor (H&M) Philip hade svarta byxor, vit skjorta, svart pullover (sedan innan) och en nyinköpt röd slips (H&M) Man kunde inte köpa enbart en slips NÅGONSTANS utan vi var tvugna att köpa en svart skjorta till oxå. Iofs behövdes det men inte just idag. Min store grabb växer ifrån allt i sin garderob just nu. Ett hett tips till er som ska komma på kalaset är presentkort i nån klädesaffär =) Jag gillar Cubus, tycker de har fina och prisvärda kläder. Philip kanske inte blir så glad men han vet ju att han behöver kläder. Han är inte som sin syster som fullkomligt älskar mjuka paket ;-) Nova blev såå glad för sina nya skor idag ♥

Trodde fotot redan skulle vara klart på stjärnstudios hemsida så jag kunde visa det här i bloggen men nej. Kanske imorgon. Tog enskilda på Elliot med  =))

FotograferingIdag är det fotografering på öf efter vi hämtat Philip i skolan. Bestämde mig till slut för att det ska bli ett julfoto =) Åker dit direkt efter hämtning på skolan så får Philip byta om där sen till församlingen kl 14-16. Igår bakade jag och Nova kanelbullar men hon hann somna innan de var klara. Det tar ju sin lilla tid ;-) Ska ge mig ut idag och leta efter en röd slips till Philip, ett par svarta byxor till Elliot, en röd kofta  och svarta skor till Nova =)


Nova sjukling

Micke ringde mig på jobb igår vid halv nio och sa att Nova börjat spy. Jag fick ta mig hem så snabbt det gick. Hon var helt slut, lillgumman. Hon är som jag, hatar att spy. Det gör nog alla, men ändå. Fy det finns inget vidrigare! Jag jobbar inte idag. Tog Elliot inatt så hade Micke Nova nere på soffan. Gav Elliot mat vid 22.30 sen sov han till 4.30. Han käkade i sömnen då. Det verkar vara en bra lösning. Han lär ha somnat vid 18.30 igår som vanligt. Tvättat 3 maskiner tvätt. Ska vila lite nu innan barnen vaknar igen.

Fars dag idag och det ska vi fira så gott vi orkar när pappan i familjen har vaknat =)

idag...

...har vi varit hemma hos Evelina med kids och lekt =) Tack för idag gumman, det var superkul att ses! Barnen lekte fint och hade kul! Sen åkte vi och hämtade Philip i skolan och hem för mellis. Sanna och Alfie kom hit lite senare. Alltid lika roligt att träffa er ♥ Innan dess hann jag vika tvätt, hänga ny tvätt, slängt sopor i omgångar, diska, städa toan nere, dammsuga och plocka plocka plocka ;-) Ja ni med småbarn vet ju hur det är...

Philip blev hämtad av sin pappa vid 18 och honom hämtar jag tillbaka efter jobb på söndag. Jobbar då 7-14. Imorgon är det jobb 17-22.

Elliot däsckade vid 18.30. Han orkar verkligen inte hålla sig vaken en minut längre då. Det är hans tid ;-) Idag har han varit på relativt gott humör men så har vi ju inte varit ibäg på någon längre biltur heller =) Han har skrattat och kunnat roa sig lite själv (därav att jag faktiskt hunnit en del hemma)

Igår var vi hos Madde i Staffanstorp efter att jag hämtat kidsen på skola och dagis. Elliot var lagom road av att åka bil som vanligt. GALLSKREK både dit och hem. Stressad blir jag!! Det tar iaf 30 min dit fast det kändes som 1½ timme. Minst. Det var jätteskoj att se deras lilla Isabella på 3 mån =) Gudasöt! Tänk attt vi ej setts på över 3 månader. Hoppas det blir oftare! Nova och Philip lekte med storebror Elias och även med två grannpojkar =)

Nu blir det datorn/tv:n sen en tidig kväll.

Libero tävling =)

http://beckahbitch.blogg.se/2010/november/tavling-libero.html
Uppe med tuppen...

...idag kl 04 ;-) Jobbade 17-22 igår och somnade väl runt midnatt. Gav Elliot en flaska vid 23 sen sov han till 04 från 18.30 skulle jag tro. I´m a zombie ;-)

Igår hade vi varit gifta i 3 år =) Oxå var det Novas dopdag, vi gifte ju oss då innan hennes dop. Vi firade inte direkt eftersom vi sa hej och hejdå i dörren typ. Ett annat år får vi göra något tillsammans.

Jobb gick bra igår iaf. Jobbade ihop med Aris och det var kul =) Lyssnade på hög musik i bilen som vanligt. Snackade så mkt så vi missade gatan vi skulle in på. Som vanligt =) Sknar att jobba där jämt. Saknar det gamla gänget där och så kul vi hade ihop. Nu verkar det inte bli att jag går tillbaka dit, heller. Jobbigt att byta arbetsplats ofta. Man vill ju vara bland folk man känner och som känner en själv. Men vi får se. Kan säkert få timmar som täcker upp en heltid. Väntar svar från de många jobb jag sökt här hemma.

Skulle vilja ha Elliot hemma tills han är 2 år. Som det ser ut nu ska han inskolas på dagis när han är 16 mån. Visst, vi behöver verkligen två inkomster. Tyvärr. Men det känns ändå tidigt när han är 16 mån, inte ens 1½ år. Vi får se. Jag är gärma hemma mer när han är lite äldre. Roligare och lättare. Som han skrek i bilen igår, han fick knappt luft. Så gör han dagligen och det är såå stressande....

Igår när vi hämtat Nova på dagis åkte vi till skolan för att hämta Philip. Han ville dock leka med en kompis så jag, Nova och Elliot åkte bort till öf istället och hämtade sen Philip hos kompisen strax efter 16. Snabbt hem och åka till jobb 16.30.

Idag hoppas jag kunna vila lite när Ellito sover sen på förmiddagen. Igår somnade han 8 i bilen, vaknade till lite då och då. Kånka in bilstolen på skolan och på dagis. Den är TUNG! Gav mat vid 9 och sen somnade vi en stund till. Jag brukar ha tur så att Micke lämnar på dagis och skola men igår åkte han hemifrån vid 7.45 och idag börjar han 8. Projekt men allt går. Vad skulle jag göra utan min bi?? ;-)

Ska till Madde efter dagis/skola. Hennes lilla Isabella är redan 4 mån och vi har inte setts än!! Roligt ska det bli iaf =)

Såja...

...nu är det lugnt och tyst här hemma =) Så här är det bara om kvällarna. Jag gillar kvällarna trots att jag oftast är så trött så jag kan somna stående. Missförstå mig inte (det gör inte dom som känner mig iofs) jag älskar mina barn över allt annat och jag är så lyckligt lottad som fått tre stycken fina, friska barn. Det är bara det att ibland är det mycket intensivt. De stora bråkar KONSTANT. Då menar jag verkligen hela tiden, om allt och inget oxå en gnällig bebis på det. Ingen av mina barn har varit såna där bebisar man bara kan sätta så sitter de själv och roar sig utan det har varit underhållning, bära, underhållning osv osv. Man vänjer sig, visst gör man. Ibland behöver man bara en minut för sig själv. När man inte får det på en hel dag känner man sig lätt utplånad som människa. Nu är det bättre men för ett par månader sedan var det så. VARJE DAG. Idag har gått förvånansvärt bra med Elliot. Han flippade inte ut förrän i bilen när vi skulle hämta Philip i skolan och då har vi varit inne i Malmö och kört runt. Han brukar ju skrika sig helt förstörd så han somnar av utmattning efter ca 15 min. Känns som 15 timmar....Hatar barnskrik, andras barns oxå men allra mest mina egnas. Såklart. Blir helt jävla stressad.

Fixat en fleecefilt till vagnen idag och en skötväska från Stadium. En vanlig svart att hänga på vagnen. 99 kr är ju överkomligt, filten kostade 40 kr ;-) Svart med vita dödskallar på.

Stackars Philip. Han och Nova lekte nu ikväll oxå var de nästan under trappan där jag ställt torkställningen med vått tvätt. Helt plötsligt bara skriker han, så som när han slår sig ordentligt. Eller får en spåga. Han vet aldrig med honom. Han skriker för allt, riktigt mkt oxå. Iaf så måste han ha skurit sig på något för det blödde en hel del. Nova skyndade sig att hjälpa honom och sa "åhh, lilla gumman!" ♥♥ Där smälte mitt hjärta =) Wow de hatar verkligen inte varandra. Ibland undrar jag nämligen. Vi fick stopp på blödningen och fick linda om, inga plåster heller såklart. Elliot var vid detta laget halvt förstörd i sin stol, skrek och gned ögonen. Det blev bad och läggning sen de andra med tandborstning och eviga diskussioner om filmer, vem som ska ha ipoden eller så ångrar man sig när man bestämt oxå en gång till osv....Jag var tvungen att gå ut och ta en cigg, de kunde ju hållt på så hela natten ;-)

XXXLutz på Bulltofta (ikeas gamla omgjorda lokaler) är det första i Sverige. Tänk, i vårt lilla Skåneland ;-)

Nu ska jag nog lägga mig, ingen middagsvila idag och varit uppe sen 4....

POINT ZERO ONE STRAP BLACK

195 kr på babyproffsen om man lämnar in en kod som finns i deras annons på blocket i torsdags =) Bra pris! Köpte en svart, passar perfekt i vagnen.Fullt ös medvetslös

Så är det när jag är ensam hemma med kidsen, typ iaf. Elliot kollar på Philip och Nova när de leker med Novas ballong men han verkar snart ha tröttnat ;-) Han kan ju inte vara med.

Idag var jag och Elliot iväg med Ebba och hennes barn i Malmö. Först var vi i barnvagnsaffären G knapp på Stora Nygatan, sen Babyproffsen, XXXLutz sen for jag och Elliot vidare till Jysk och Stadium på Novalund för att avsluta det hela med Preem och postande av ett traderapaket.

Nu ska jag bada lillgrabben så han håller sig vaken till iaf halv sju.

Idag...

Öf i förmiddags med Nova och Elliot. Trött som ett as men vad gör man inte för sina små ;-) Blev lite bråk imorse när Philip inte ville göra som jag sa, borsta tänderna, klä på sig ytterkläder mm. Suck. Hatar att bråka, tjata, skrika mm. Ingen rolig start på dagen direkt. Sen hade vi glömt sätta in basen till Elliots bilstol i min bil vilket gav mig ytterliggare ett helvete iom att stolen inte går in någonstans i bilen då. Framme gick inte alls eftersom Novas stol sitter bakom, går ej att flytta bak sätet med. Han fick sitta VRÅLANDES bakom mig och jag fick sitta intryckt i framrutan. Tur det inte var så långt vi skulle. Kallt som fan idag oxå. Öf gick bra iaf. Slänga i sig fikan som vanligt eftersom Elliot var gnällig, ville inte sitta i mitt knä och inte i matstolen. Gahhh. Philip är på bio med församlingen just nu, ska hämtas kl 17.30. Skönt för honom att komma iväg lite. Precis varit lov och barnen har ju varit aningens uttråkade eftersom det är svårt att ge sig iväg på längre turer med alla tre ensam.

Imorgon jobbar Micke kväll, på onsdag jobbar jag kväll, på torsdag jobbar han kväll och på lördag jobbar jag kväll och sen morgon på söndag. Vilket liv. Låter inte så positiv idag men det är svårt när man är så in i helvetes trött alltid. La mig 19.30 igår och upp 3.30. Egentid, vad är det?

Emmaljunga Scooter
Idag var jag i Trelleborg och hämtade hem denna skönhet ;-) Den är från -08 och jättefin! Kändes lite onödigt att köpa en ny, speciellt som den jag vill ha går på 2795 kr. Denna gav jag 850 kr för och då prutade jag en hundralapp iom körnningen. Nu letar jag en svart vinteråkpåse samt en svart skötväska.

Var på badet i Lödde en sväng idag och Elliot badade för första gången =) Han gillade det! Nova var helt vild och hoppade t o m från trampolinen =) Jag badade inte men jag kanske gör det i framtiden om jag köper en baddräkt, så naket med bikini och ja, ni som känner mig vet vilka superkomplex jag tyvärr har. Inte för att det är obefogat utan mer för att jag inte kan acceptera det. Efter badet blev det Mc Donalds sen hem. Jag körde till Tbg och Micke och Nova åkte sen och handlade på Netto.

Imorgon blir det jobb 7-14.

Säljes: Brio Race -05 grå/svart/vinröd. 500-600 kr typ.

fredag

Idag var det morgon kl 04 *GÄSP* Fick sova en 30-60 min på soffan sen = ont i hela kroppen, speciellt nacken. Micke ska ta Elliot på nätterna nu i helgen. Jag ska jobba 7-14 på söndag.

Philips musikalföreställning i kyrkan igår gick jättebra, alla var så duktiga =) De var pjäser i fia med knuff och hade en stor tärning de slog med. Budskapet i det hela var att man måste inte vara som alla andra, man får vara precis som man är =) Elliot sov först när vi kom dit, han är trött om kvällarna. Sen vaknade han mitt i musiken och "sjöng" med. Han verkade gilla det! Nova tyckte oxå det var spännande.

Idag blir det öppet hus på föramlingshemmet här på vår gata eller "nya öf" som Nova kallar det ;-) Vanliga öf har haft öppet månd och onsd denna veckan pga lovet, det brukar ju vara stängt annars.


Philip är den röda pjäsen som står i mitten =)Lumenes Vitamin C+ Lystergivande DagcremeÄr även igång och buzzar denna produkt. Denna ansiktskrämen gillar jag som har torr hy. Den känns riktigt mjuk och skön i ansiktet och luktar riktigt gott =) Det är de guldgula hjortronen som är kärnan i Lumene Vitamin C+. Hjortron skyddar, renar och ger huden lyster.

Natusan zinksalva och extra sensitive våtservetterJag är i full gång med att buzza Natusans zinksalva samt deras våtservetter extra sensitive. Välkända produkter för mig och de känns trygga att använda. Båda ingår i First touch serien. Vi har speciellt fått användning för produkterna här hemma nu när Elliot hade öroninflammation och fick en massa medicin och såklart blev dålig i magen till följd av det. Röd som en tomat i rumpan efter minst 20 blöjbyten per dag. Då var zinksalvan räddningen i kombination med våtservetterna som var mjukare än de torra vi annars bara har vatten på. Kanon =)

Elliot är bra nu =)

Igår jobbade jag 17-22. Kom hem halv elva, in i duschen direkt sen 10 min tv oxå somnade jag. Micke hade lagt Elliot strax innan 19 igår och sen gett honom mat vid 22.30 (sovandes) och han vaknade inte förrän 4.30! Då var det iofs morgon och iom att jag hade jobbat så blev det inte så många timmar för mig men så många timmar i streck har han inte sovit på länge.

Måste berätta om mitt bästa traderaköp hittills: En svart Everest dunjacka för 249 kr inkl frakt =) Jättefin och i stl 38. Ny kostar ju en sån minst 1000 kr men på jobb igår sa de 1300 (!) Fint skick och allt. Köpte ju en annan jacka för någon månad sen som såldes som vinterjacka men den var ju jättetunn och mer som en vår/höstjacka. Jag är sååå frusen, sover t o m med tjocka strumpor numera när man är uppe och ränner om nätterna. T-shirt och pyjamasbrallor med haha. Värsta tantvarning ;-)

Elliot är så gott som frisk nu =) Sååå skönt för honom! Näsan rinner lite men innan har det varit totalstopp eller runnit jättemycket, grönt snor och hela köret + en hemsk hosta i flera veckor.

Nu är jag hungrig, käkade lite mat på jobb igår vid 18.

Klicka för att stänga fönstret

Bild lånad från tradera.

öf

Idag får vi pallra oss till öf. Nova klättrar på väggarna. Det gör inte jag. Igår var vi på H&M runda både på novalund och burlöv center men nej, slutsålt. Vafan. Hittade en finfin body till Elliot för 50 kr, nersatt från 79.50 kr.
En jag varit ute efter länge =)

Philip ska till församlingen kl 10-16 så vi kör direkt till öf efter att ha lämnat honom där. Får se hur länge vi stannar där. Micke slutar 15 och jag ska jobba 17-22. Natten var okej. Elliot vaknade ca 01 sen 04 igen. Tror jag, man är ju inte piggast där mitt i natten. Mixke tog honom vid halv sex eller när det var men jag hade så ont i rygg och nacke så jag kunde inte somna om. Igår somnade jag på soffan 19.30. Vaknade 21 och gick direkt och gjorde mig iordning, fixade ma till till Elliot, flaskor, termos mm sen bar jag upp Nova till hennes madrass. Hann somna sen skrek hon så fick bära in henne till min säng. Micke kom hem och tog in henne till sig. Tror jag ska lägga mig direkt när ungarna somnat. Roligt liv man har då ;-) Känner att jag inte orkar mkt längre. Igår morse var det morgon kl 03 (!!) Då var Elliot superpigg och tänkte inte alls somna om. Tur jag kunde sova sen från 6 till 8 ungefär. Idag gick det inte för Micke började jobba redan 8.

Imorgon kväll har Philip föreställning med församlingen. De har jobbat med en musikal nu på höstlovet så det ska bli skoj att se vad de sysslat med =)

Ergobaby

Klicka för att stänga fönstret

Hittade ingen begagnad till bra pris på varken tradera eller blocket så denna köpte vi till fast pris istället på tradera. En ergobaby bärsele för 799 kr. Vår babybjörn active tar ju livet av oss. Både jag och Micke har SÅ ont i våra ryggar av allt bärande och vi bär Elliot MYCKET, även hemma. Denna är bra för man kan bära på ryggen oxå, kanon när han blir äldre och man inte vill/kan ta med vagnen.

Nu ska jag bara få sålt våra två babybjörn selar på blocket samt båda brio vagnarna. Synd inte Emmaljunga scooter är vändbar så man kan ha Elliot mot sig. Det blir nog en sådan iaf.

Vi har haft en tuff vecka minst sagt. Det är först nu Elliot börjar må bättre. Ingen feber idag =)) Han hade dock 39,5 igår. Stackaren. Vi var iväg hos vår privatläkare i lördags eftersom han blev sämre. Nätterna ska vi ju inte ens prata om. Jag har nog aldrig varit tröttare i hela mitt liv. Inte vad jag minns iaf. Jaja än är jag inte död ;-) Egentligen har hela månaden varit kass för Elliot blev förkyld tillsammans med alla oss andra i början av oktober sen har vi blivit lite bättre men han bara sämre. Usch jag hade hellre åkt på en massa bara han sluppit.

Kan VARMT rekommendera Citroen Picasso till alla barnfamiljer eller iaf de som har 3 barn. Vilket utrymme i baksätet! Kan med lätthet ha 3 bilstolar där bak. Nu satt jag/Micke där bak när vi var på center syd och Philips bilstol fram (han var inte med utan är på församlingens höstlovsaktiviteter) där airbagen bara är urkopplad med nyckel än sålänge.

Nu sover Elliot i bilstolen och Philip ska hämtas kl 16. Micke är ledig idag, skönt efter dessa nätter. Igår somnade Elliot 19.15 ca, vaknade runt 00 sen var det kl 03 och slutligen lite innan 05 då det var dags att stiga upp. Han sover alltid det långa passet först. Skulle varit tvärtom, att han somnade 19 och vaknade 22...men men man kan inte bestämma allt ;-) Bara önska!

1 november idag då, redan känns det som =) Denna månad fyller Philip år, närmre bestämt den 28:e. Han räknar redan ner ;-) 8 år, han börjar bli stor ♥