3 barn + 1 mamma

Då var vi hemma igen, hämtat Philip i skolan, handlat lite på Netto, käkat mellis och röjt undan en del. Nova och jag tittar på "det okända" på tv. Elliot har somnat igen, imorse sov han 2 timmar och när vi körde (efter ett skrikanfall) sov han i 30 min. Blir nog en 30 minutare till. Planerar att käka runt 17, har lite left overs som vi blandar ihop =) Philip är på rummet. De bråkade satan innan så nu får de hållas åtskilda. Orka bråk och skrik non stop. Nej inte jag och det är jag som bestämmer här hemma =) De små läggs runt 19-19.30 sen har jag lite tid till Philip. Hoppas Nova kommer somna ikväll, hon sov middag innan. Ja, annars får hon vara uppe, Micke kommer hem 21.30. Vi är lediga imorgon. Vet inte om vi ska till öf eller testa församlingshemmets öf. Ligger på samma gata som oss, bara en liten bit ner så då kan vi t o m gå. Härligt =) Längtar tills man slipper ta bilen ÖVERALLT. Det är trots allt en liten by vi bor i liksom, ingen storstad ;-)

Det gick bra hos läkaren, hon rekommenderade operation eftersom hon har sådana besvär och har haft under en längre tid. Jag är för OP och det är nog Micke med men jag trro han oroar sig mer. Det är risker med allt, ja MEN detta är ju typ en rutinoperation. Görs jättemånga per år. Tas bara poylerna är det mindre risk än om de måste ta delar av mandlarna med. Själva narkosen är säkrare än att köra bil på landsväg sa hon =) Om man är en frisk person vilket Nova är.

Att vara förälder

Nu är det lugnt här hemma. Philip är i skolan, Nova är med Micke i Malmö. De skulle lämna tillbaka husnyckeln till Mickes mamma som flyttar i helgen samt hämta något. (de flesta har väl grejer kvar hos sina föräldrar, jag har iaf) Elliot sover. Natten var ok. Han somnade redan 18.30 igår, vaknade 23.30 och fick mat. Sen var det dags igen vid 2.30 då han oxå fick mat. Svårt utan napp, måste träna mer med den. Sen sov han till 5.30 ca men då buffade jag bara honom så han somnade om till 6.20 när det var morgon. Jag har bestämt att det är morgon från 6.30 ca. Mysigt att ha lite tid att kramas innan det är dags att gå upp vid 7. Då är det fullt upp, snabbt klä på sig och ordna frukost till de andra barnen. Jag försöker att förbereda det mesta dagen innan som att lägga fram kläder, packa gympakläder, simkläder etc.

Igår sa jag till Philip att han bara fick vara på gården, han ville skejta. Efter ett tag skulle jag kolla till honom och säga att det var dags att komma in och tvätta sig eftersom vi skulle äta middag. Då var han inte där. Jag var nästan 100% säker på att han gått in till grannen mittemot men blev ändå lite orolig iom att han sa att han skulle stanna utanför när jag sa till honom. Han VET att han måste säga till, även om han bara ska gå in till grannen. Micke gick dit och jo han var ju där. Så det blev inget spelande igår. Idag vet jag inte, kanske om han sköter sig. Hjälper mig senare i eftermiddag om jag behöver hjälp med något. Ibland är han på så dåligt humör, har dålig attityd mm. Jag vet att han är trött efter en dag i skolan men ändå. Han är stor nog att tygla sitt humör lite iaf tycker jag.

Igår glömde vi lägga ner en frukt till honom. En sådan liten småsak kan gnaga mig en hel dag eller två. Jag kände mig som en dålig mamma. En skitsak, jag vet. Samma om man glömmer något annat. Jag har dåligt samvete över barnen ofta, ofta. Jag gör mitt bästa alltid men det känns som att det inte räcker. Det är stora krav på vad man ska hinna/orka med när man har tre barn. Det jag ofta känner såligt samvete över är att jag inte har så mycket tid med Philip, de andra tar den mesta av tiden. Speciellt när jag är ensam hemma med dem, som ikväll. Jag vet att det är helt normalt att den äldsta får stå tillbaka lite, men vad som är just lite har jag svårt att se. När det gäller Nova får jag dåligt samvete för att jag ibland kan bli riktigt arg på henne. Hon är 3 år och testar precis ALLT, helt normalt det med. Det med att testa allt är nytt för mig, Philip var mer easy going liksom. Med Elliot är det oxå tiden som inte räcker till. Att han får skrika en del eller bara hänga och flänga med i bärselen. Han somnar t o m där ibland utan att jag märker det. Samvete samvete, men det är väl bra att ha ett antar jag?

Igår la jag in 19 annonser på tradera, resten ger vi bort. Man vet på ett ungefär vad som går snabbt på tradera och som man kan få en slant för. Hittade Novas ljusrosa fleece overall hon hade när hon var ca 3 mån, det var stl 68 iaf. Den vill jag spara, sååå söt =) Ska köpa 3 stora fina lådor till barnen där man kan spara speciella saker i, papper, teckningar, kläder mm.

Rensade vårt ena köksskåp imorse. Där vi har plastburkar, nappflaskor mm. Mer än hälften saknade lock, eller så var där lock men ingen bruk som passade till. Har retat mig i månader på det men no more =)Varit på sitt första disco =)


öron näsa hals

Såja då är det snart läggdags. Haft en del att göra. Rensat ut från både Novas och Elliots kläder. Det blev inte jättemycket kvar (lite det som var meningen...) men det är inte så stor mening med att det ligger kläder som aldrig används. Då skänker vi hellre de till barnhemmet i Baltikum. Jag skulle hemskt gärna vilja besöka ett barnhem någon gång även fast jag vet att jag skulle tycka så synd om barnen. När jag berättade för barnen om barnhemmet och att de kunde rensa bland sina mjukisdjur sa Philip "ja men några av dom kan ju komma hit och bo!" ♥ Min son har ett stort hjärta =)

Jag har även rensat vårt "kaos-skåp" i köket. Ett sånt skåp (eller låda) har nog alla där man bara slänger in en massa skit. Nu är det klart. Ska ta tag i det stora "kaos-skåpet" senare. Då måste vi vara två för att sortera/sätta in i pärmar mm. Projekt. Nova verkar ha fått det här med att rensa på huvudet för hon rensar bland sina saker stup i kvarten haha. Snacka om att man påverkar sina barn. Igår sa hon "helvete!" för första gången! Jag MÅSTE sluta svära, iaf inför barnen. "Shit" lärde hon sig tidigt...Ett tag körde hon stenhårt med "tusan!" men det har hon slutat med, tyckte det lät sött =)

Idag hade de bakat kanelbullar på dagis =) Jag hann smaka en liten bit innan hon bjöd storebror/åt upp det själv i bilen på väg hem. Det blev inget över till pappa. Kanelbullens dag på måndag så jag tänka baka på söndag. Kanelbullar är jobbigt att göra tycker jag så jag gör alltid jättemånga på en gång. Iofs käkas de upp snabbt ändå ;-)

Vi kör sova-i-egen-säng-i-eget-rum här hemma. Då kanske ni tror att det gäller Nova? Nej det är faktiskt Elliot. Jag har bestämt mig för att sluta amma. Det funkar inte att ligga och amma hela nätterna och det var bara i stort sett nattamningarna jag hade kvar. Jag fick amma lite idag för att slippa pumpa *aj* men jag kommer avsluta snabbt, kanske bara nästa vecka ut. Det känns bra samtidigt MYCKET sorgligt...Sista gången (någonsin) som jag kommer amma. Aldrig mer. Finito.

Iaf så gick första natten (natten till idag) bra. Han har legat och ammat helt fritt VARJE natt i 5 månader. Han somnade 19.30 igår sen vaknade han 00 och åt i 15 min. Vaknade igen 04.15 och åt/var vaken i 45 min sen sov han igen till 6.30. Han kollade lite på tv och jag ville slumra tills klockan ringde kl 7 ;-) Ikäll somnade han redan 18.30. Då borde han vakna 23. Vi får se. Lite spännande. De andra har jag inte gjort så här med. Ja Nova sover ju fortfarande med en av oss och Philip sov med mig tills han var 2½ år.


Imorgon ska vi till en öron näsa hals specialist med Nova. Finally. Hoppas det bara är polyperna som ev ryker. Återkommer om det.

Jag och Philip har börjat läsa Kalle och chokladfabriken om kvällarna *vår stund* =) Igår blev dock inget eftersom han bara somnade påklädd och allt och ikväll inget heller. Imorgon ska jag ta mig tid när de små somnat. Ensam hemma imorgon kväll och då brukar jag och Philip ha lite ensamtid. Philip sa förresten "Jag behöver faktiskt lite egentid!" efter att han frågat om han kunde låsa in sig i sitt rum...Jag hör mig själv dagligen genom mina barn =)

bvc

Nytt internet, hoppas det är snabbare. Lönt annars liksom.Japp snabbare iaf =)

BVC dags idag. Elliot 5 månader igår! Idag vägde gossebarnet 8640 gram och 69,5 cm. Stor pojke! Han fick även två sprutor och det gick bättre idag än för två månader sedan. Hoppas bara kvällen blir lugn oxå. So far so good! Philip var med och höll handen =)

Nu ska barnen göras iordning och 2/3 isäng.

kalas x 2

Idag är det två kalasar som Nova säger ;-) Hon är TAGGAD =)) Hon och Micke ska strax iväg och handla presenterna. Igår var det stora röjar dagen här hemma så då hanns inget mer än det förutom tvätta och sen blev det pizza för ingen orkade laga mat ;-)

Jag höll på precis HELA dagen igår med att röja, rensa och städa på vinden men så blev jag oxå FÄRDIG! Skönt! Jag är en sådan person att när jag väl börjar kan jag inte sluta utan vill bli klar. Malin berättade att de har en nära vän som personligen kör lastbilar med leksaker och kläder till ett barnhem i Baltikum. Det tyckte jag lät mycket bättre än att stå och sälja på nån loppis. Orka liksom. Och nu blir det till ett väldigt bra ändamål. Barnen har skänkt 2 fulla sopsäckar med mjukisdjur och sen blev det 4 fulla sopsäckar med barnkläder! Jag har sparat en del speciella kläder som barnen haft som små bebisar samt 2 stora kartonger från stl 80 till stl 128 till Elliot som Philip haft. När jag kollade igenom kläderna märkte jag att det var ca från stl 116 (5 år) som de slits mycket mer. Hål på knäna och sådär så allt innan den stl är fint, t o m byxor. Jag är ganska noga med barnens kläder (synd att inte de oxå är det ;-)) Hittade en t-shirt jag gjort på öppna förskolan när Philip var liten. En tröja i stö 110/115 (!) med hans 9-10 månaders handavtryck =) Yes, det var lite känslosamt där uppe igår när jag hittade lite av varje ♥

Har tagit bilder av hur vårt nya sovrum och Philips nya sovrum blivit men hittar ej sladden så jag måste nog lägga in dom i den andra datorn istället.

Tömde mobilen på bilder, enjoy:Laddar såååå sakta så jag pallar ej fler. En annan dag eller med ett annat internet ;-)

Nu blir det VILA för E sover!

rensning

Vad tyst det är hemma (lär säkert ändras innan jag skrivit klart detta inlägget) Barnen är och leker inne hos grannen och Elliot sover.

Idag har vi först varit och hälsat på Malin, Kevin och hennes 2 veckor gamla dotter. Jisses vad söt och vilken frisyr! Underbar =) Sen blev det öf som stängde redan 12.30 idag pga loppisen som öppnar 9.30 imorgon. Detta året kommer jag nog inte gå. Förra var det sååå lång kö och nu har vi det mesta till barnen. Philip saknar regnjacka och Nova kanske lär behöva nya överdragsbyxor. De hon har nu är såna fodrade från Lindex i stl 92, stora i storleken och det är ju bra med fodrat iom att hon gärna går i tights fortfarande. Tror stl 104 blir nästa. Vinterkläder är klart, Nova kör på overallen från förra året. Fyndade en vinterjacka i stl 140 till Philip för 112 kr (!) på cubus. Lite stor men det fanns inte stl 134.  (nu vaknade Elliot ;-)) Termobyxor finns redan i stl 134. Hittade Philips gamla vinterkängor i stl 25 till Nova och vann hem ett par Viking Gore Tex från Tradera för 200 kr (frakt 0 kr för syrran hämtade) i stl 33 till Philip =) Nya sulor behövs i båda dock. Jag fyndade oxå en vinterjacka på Tradera, 168 kr inkl frakt =) Bara vinterskor/stövlar kvar.

Imorgon blir det gympa på förmiddagen som vanligt sen vindsrensning för hela slanten. Shit vad grejer man samlar på sig! Specillt barnkläder då som invaderar hemmets alla garderober, förråd mm. Rensade Philips rum på leksaker och kläder, vilken skillnad. Det finns ju zero mening med att det han aldrig använder ligger och tar plats. Jag och Philip handlade även 3 par jeans i stl 134 för 149 kr st på cubus samt en vintermössa. Han tyckte det var kul att vara med men eftersom han är av det icke så shopping galna könet så orkade han inte hela vägen ;-)

På söndag är det två kalas för Novas del, först ut är Ellas kl 13 sen Kevins kl 15. Micke stannar hemma med Elliot under tiden.

klart

Såja, nu är barnen hemma från skola och dagis och har ätit mellis. Elliot har varit jättegnällig hela förmiddagen. Undrar om de där tänderna tänker komma tidigare än hos de andra. Philip var 9 mån och Nova 12 mån.

Nu är det färdigmålat i vårt nya rum. Kommer nog flytta in idag när Micke kommer hem från jobb.

Intressant valvaka =) Extremt omoget dock att frysa och mobba ut ett parti på det viset när det är FOLKET som valt in dom i riksdagen. Var är demokratin i det kan man undra!


Målning

Vi målar för fullt. Två lager och det lär krävas minst ett till. En liten paus nu bara medans det torkar. Jag ska hämta Philip kl 13.30 och då ska vi iväg och shoppa byxor (jeans typ) till honom, en almanacka (min hemmagjorda funkar inte längre haha) och handla mat på willys.  

Imorgon är det dagis för Nova. Det märks att hon inte är van vid att vara hemma. Vanligtvis är vi på ÖF måndagar och fredagar men var inte där varken i fredags eller idag då Micke är ledig.

Igår var min mamma, syster och hennes sambo Jocke här. Vi åt god äpplekaka de hade med sig =) Gick en tur till lekparken (Nova säger så istället för lekplatsen =)) Passade på att rösta när vi ändå var ute. Det var helt självklart vad jag skulle rösta! Man blir ju rädd var detta landet är på väg...

Sanna och Alfie var oxå här en runda på förmiddagen. Båda hade blivit väckta av barn vid 6 tiden, vad ska man göra så tidigt en söndag liksom.

Ska göra mig klar nu så jag kan åka mot skolan. Mer färg ska inhandlas oxå på Bauhaus. Hoppas vi hinner med en fika =)

Målning~~gympa~~städning

EXPEDIT Bokhylla  Bredd: 149 cm Djup: 39 cm Höjd: 149 cm Max. belastning/hyllplan: 13 kg

En sådan här har vi hemma (fast i bok) och har haft i många många år. När jag bodde själv med Philip i vår etta delade vi på den, leksaker längst ner och sen mina grejer längre upp =) I trean på Nobelvägen hade jag den själv med mina grejer i vardagsrummet. Sen har Philip haft den i sitt rum både när vi bodde på Gryet och nu här. Mycket bra och användbar. Visst, den är lite sliten och repig (och skadad) men den funkar och sväljer otroligt mycket leksaker, böcker, spel etc. Just nu har han 4 blå backar och 4 röda backar. I plast, trist. Skulle vilja ha 8 st sådana här istället. Nu när han är lite äldre, ska byta rum och allt. Omväxling förnöjer =)

AGEN Korg vit Bredd: 30 cm Djup: 30 cm Höjd: 24 cm  BRANÄS Korg  Bredd: 32 cm Djup: 35 cm Höjd: 32 cm  Vita eller bruna?

Annars har vi idag hunnit med en del idag. Gympa i förmiddags, städat och röjt här hemma. Organiserat Mickes garderob samt min strumplåda (min garderob är proppfull och det en utmaning att ens öppna den...) Satt lås på Novas garderob eftersom hon bytar kläder 15 ggr om dagen. Det är verkligen bra att hon kan klä sig själv och hon ÄR jätteduktig, matchar bra och allt MEN det är inte lika kul att stå och vika femtioelva plagg VARJE kväll! Tömt Philips rum sen dammsög jag även där inne och resten av huset. Imorgon är det tänkt att vi ska börja måla där inne. Vi börjar med hans gamla rum som ska bli vårt. Philip får väl en chock imorgon när han kommer hem (kommer redan kl 11 för han ska på kalas kl 12.30-15.00.) för alla hans grejer har vi tryckt in i den nu ombyggda hallen där uppe (som ska bli Elliots rum när renovveringen är färdig.) Rörigt och snacka om massa saker på liten yta =) Han brukar tycka sånt är spännande ;-) När vi är klar med det rummet så flyttar vi in och målar sen vårt gamla rum som Philip ska få. Först då ger vi oss på Elliots nya rum samt hallen uppe. Happ, vi får se hur mycket man hinner med tre barn hemma =)

Nu ska jag slösurfa efter att ha slitit hela dagen. Jag fick sovmorgon 7.30-9.00 imorse och thank god för det!! Guld värt ♥


bett

Nu har vi käkat en tidig middag, lika bra så man har det överstökat! Inte så att man njuter av måltiderna nuförtiden, det ska bara tuggas och sväljas fortast möjligt typ ;-)

Snart kommer Sanna och Alfie förbi =)

Lyckades inte somna innan men kanske lika bra det så kan jag somna i normal tid ikväll.

Nova är i farten som vanligt. Först biter vi storebror i benet (så det går hål) när båda skulle in och tvätta händerna innan maten. Sen kastar vi en bok i huvudet på lillebror eftersom hon inte ville ha boken så han kunde se. Suck...

vilodags

Då ska jag passa på att vila mig lite. Elliot somnade kl 10, han var jättetrött stackaren. Lite dramaqueen (king) är det nog över honom oxå i kombination med känsligheten från sin storebror ;-) Idag lämnade jag barnen i skola och på dagis. Det gick jättebra att lämna Nova =)) Blir så glad då hon bara går in och är GLAD =)

Micke jobbar kväll så det blir en lugn eftermiddag/kväll förhoppningsvis. Har inte planerat någon middag men det blir något enkelt skulle jag tro.

Igår var jag och Philip ute och gick en runda i mörkret! Spännande tyckte grabben =) Vi gick där det var helt kolsvart och han frågade om jag var rädd. Nej, sa jag, inte när du är med =)

See U!

eftermiddag

Då var klockan tre och Elliot har precis somnat. Ska vika lite tvätt och hänga en ny. Never ending story ;-) Sovit middag har Elliot och jag gjort, härligt ♥ Barnen har ätit mellis. Nova käkar en bulle till nu. Var ingen poppis mat på dagis, bakad potatis och nån skinkröra. Kanske inte så barnvänligt.

Ingen aning vad vi ska äta till middag, får kolla upp det. Äta äta äta, känns som det är det enda man gör ;-)

Philip har börjat simma med skolan. Han tycker det är roligt. Det är jätteviktigt att de lär sig simma tycker jag =)
Någon som kan ta hand om en liten kattfamilj?

http://kattjouren.nu/katt.php?kattID=494

sova middag =)

Idag har varit en bra dag =) Natten var crap och jag var jättetrött. Elliot har blivit lite förkyld men nu är det bättre. Micke tog barnen till skola och dagis på vägen till jobb. Jag och Elliot kunde sen bara ta det lugnt. Han somnade hos mig i soffan vid 10.30. Vid 11 kände jag "Yes, jag kommer nog kunna somna!" Stängde av tv:n sen sov vi till och från tills klockan ringde kl 13. Då var det dags att hämta Nova först och sen Philip. Tjo vilka smutsiga barn jag fick med mig hem ;-) Blev att spola av regnkläder, skor och stövlar samt lägga en massa i tvätten. Tvätt, ja det har jag oxå hunnit med en maskin idag. Hem och mellis direkt, lika bra innan de hinner komma in i någon långvarig lek.

Hur gör ni som har barn som bråkar? Lite eller konstant som mina. Sedan vi fick det nya rummet iordningställt finns det ju en dörr med NYCKEL. Philip frågar ofta om jag kan låsa in honom. Det låter hemskt, jag vet men meningen med det hela är att då får han sitt rum + Elliots (där det än sålänge bara finns en tv och xbox:et) för sig själv. Sen vill han själv knacka när han behöver kissa eller dricka. Jaja, alla sätt är väl bra utom de dåliga...? Mindre bråk blir det ju. Samtidigt måste de lära sig komma överens. Philip glömmer oftast bort hur han ska handskas med sin lillasyster. Han sager bara "NEJ! UT!" osv istället för att lite mer vuxet låta henne vara med i leken och göra det roligt för henne. (Ju mer han säger nej desto mer vill hon vara med...)

Jag och Philip var på ICA nu på kvällen och handlade mjölk. Han tyckte det var jättespännande att vara ute när det var mörkt (klockan var åtta) ;-) Imorgon sa jag att vi kan ju ta en promenad på en halvtimme när de små har somnat. Han blev superglad och sa att han längtar tills dess =) På torsdag kväll ska vi leka med hans tågbana när de små lagt sig. Det är viktigt att göra något med bara honom med. Jag märker att han riktigt njuter när det bara är han och jag ♥ Självklart är det viktigt att vara ensam med Nova och Elliot oxå men det finns mer av den varan känns det som.

MINA FINASTE! ♥Bebisgrattis x 2 =)

Stort grattis till både Malin och Pernilla som båda blev mammor för andra gången den 10 semtember. Malin fick en flicka och Pernilla en pojke =) De är ju helt sjukt underbara när de är sådär alldeles nyfödda!

Nu drar vi till öf. Nova har sminkat sig med en MASSA glitter!! Måste få av henne en del...

Insomnia

Det gick bra att jobba igår. Riktigt skönt att komma ifrån lite, ser det som lite semester. Men det är ju så i början när barnen är små. På jobb har man rast men hemma med barn har man aldrig rast. I need a break. Värre är det med sömnen. Stängde tv:n kl 01 sen vaknade Elliot vid 03 (ammade honom vid midnatt) sen vid 4.30. Efter 5.45 somnade han inte om igen så det var bara att stiga upp. Sovmorgon, my ass ;-) Jaja. Förhoppningsvis upplever man fler morgnar här i livet!

Nova är relativt pigg, natten hade inte varit alltför jobbig. Bättre än förväntat. Första natten med förkylning, hosta och täppt näsa brukar ju vara ett smått helvete. Iaf här hemma. Philip nyser men det har han gjort till och från sedan skolan började. Jag känner mig ok. Är bara trött.

INGA planer idag, skönt. Orkar ändå ingenting. Nu sover Elliot efter 3 timmars vakenhet, trött var han lille gossen. Hoppas kunna sova middags en eller så struntar jag i det. Jag blir så seg och mår kasst efter att ha sovit middag. Ändå behövs det så det är som pest eller kolera.


Förstoringar

Dessa bilder har Denice fixat lite med till mig =) Fina va? Ska göra A4 förstoringar och ha svarta eller vita ramar till. Blir snyggt sen när trappan är vitmålad (PROJEKT!) Har fler foton jag vill förstora, bl a från när Philip föddes. Får leta i mina gömmor. På den tiden hade man inte digitalkamera, iaf inte jag hahaha.

Nr 5 och 7 extra speciella för mig ♥


jobb

Det har varit mysigt att bara ha Elliot och Philip hemma. LUGNT och tyst framför allt. Men det är som Philip sa så fort vi satte oss i bilen för att lämna Kirseberg: "Man saknar henne redan" ♥

Vi har varit på ICA och småhandlat. Hunnit tvätta och hänga en tvätt. Elliot är inne på sin andra sovrunda och jag käkade precis frukost. Bättre sent än aldrig. Micke är iväg och hämtar hem lillan nu =) Vid halv tre drar jag till job och stannar där till 23 ca eller man kan ju hoppas på att få gå lite tidigare. Imorgon är jag lovad sovmorgon *SKÖÖÖÖNT*

Om jag inte skriver något nytt om nätterna så är det fortfarande såhär ungefär: Vaknar första gången mellan 01-02 och sen varje/varannan timme fram tills 6-7 då vi går upp ;-) Men jag lever och är otroligt tacksam för mina fina ungar. Det är liksom de som gör mitt liv och min vardag. Tänk innan barnen, vad fan gjorde man då av tiden. Satt och rullade tummarna? Spelade kort? Såg något meningslöst på tv? Jag har ingen aning. Tråkigt hade jag säkert ;-)

Snälla snälla Denice är klar med bilderna nu....sååå fina! Tusen tack ♥

öf

Elliot har precis somnat så vi väntar lite med att åka till öf. Vi brukar vara där till sångstunden 10.30 sen är det fika kl 11.

Tuff natt som vanligt. Nova var jätteskrikig, snarkade och höll på så vid 23 gick Micke in med henne och la sig i hennes rum istället. Det här med att sova tillsammans verkar vi få vänta med. Barnen blir väl stora nån gång ;-) Jag la mig 22 och vid 00 hade jag fortfarande inte somnat. Elliot vaknade av Novas skrik sen har det varit VARJE timme natten igenom. 6.30 orkade jag inte ligga kvar. Gossen var klarvaken och jätteglad =) Jag var inte lika pigg. Enda anledningen att man orkar är för att man inte ha något val. I guess...Det är ingenting jämfört med andras problem just nu. Tänker hela tiden på min vän som genomgår något av det värsta man kan vara med om. Berättade för barnen igår eftersom de var med när jag fick reda på det. Nova förstår väl lite grann och tyckte det var jättesynd. Philip förstår desto mer och sa att jag haft sån tur. Det har han verkligen rätt i. Jag har haft tur och jag är så lyckligt lottad. Därför försöker jag se det så vid svåra stunder när orken tryter.

Ska diska lite flaskor och packa skötväskan. Kanske ta bort mitt shockrosa nagellack innan öf ;-)

Elliot är vaken, inte lätt att sova med en storasyster i huset ;-)

Hoppas Sannas syster är inne och föder barn nu =) OCH att det sätter igång för Malin med som var beräkad till den 1/9 =)


sorg

Tänker på dig vännen =( Så fruktansvärt orättvist! ♥ Kramar till dig ♥
update

Jaha då verkar det som vi åkt på nåt skit med magen. Great =( Eller jag, Philip och Elliot är ok. Vet ej hur det är med Nova riktigt, hon har inte klagat på att hon har ont i magen. Jag brukar klara mig *peppar peppar* Jag tror det är uträknat att någon ska orka hålla i trådarna =)

Philip ska stanna här i helgen och så kommer det förbli. Nova ska till farmor imorgon och sova över men vi får se hur hon mår. Vi tänkte måla i helgen för att få övervåningen klar äntligen. Vi får avvakta och se om det blir som planerat.

Det går sådär att lämna Nova på dagis, hon var glad i tisdags men inte igår och idag. Igår ringde jag för att höra, det behöver jag inte göra idag. Hade hon inte lugnat ner sig (vilket hon gjorde på 30 sekunder igår) så hade de säkert ringt.

Har inte sovit middag dessa två dagar så idag MÅSTE jag göra det. Blir helt andra rutiner när Micke är hemma från jobb. Inte så lugnt som när bara jag och Elliot är hemma.

Vann en vinterjacka till mig igår på tradera, jag är för snål för att köpa ny. Hoppas nu den är i bra skick som det stod och att den passar. 168 kr är väl ett bra pris. Grå från vero moda. Min svarta från vero moda har jag nog haft från -04 eller nåt. Är det rekord tro? Den har varit skitbra, dun inuti så verkligen varm men när dragkedjan pajade för ca 2 år sen så var den inte lika varm längre ;-) Sen blev jag gravid och ville inte köpa en gigantisk vinterjacka så jag frös som fan eller stannade inne hela vintern haha. Ska ordna ett par thermo byxor med för denna vintern ska det fanimej åkas pulka. Om vi får nån snö dvs. Ska NJUTA av att inte vara gravid och rörelsehindrad =)

Det går inte så bra för mina promenadplaner. Kommer liksom inte iväg. Kanske i helgen...

Träffade Malin igår, exakt en vecka över BF. Snacka om att hon längtar nu!
Bröllop + bilder på barnen =)

Bröllop =)

Vilket underbart fint bröllop vi varit på idag =) Det var min kusin och hans Riina som gifte sig i St Andreas kyrkan i Malmö. Nova och Philip gick framför, Philip höll ringarna och Nova en blomma =) De var jätteduktiga! Efteråt blev det god buffé på Nyströms! Elliot skötte sig kanon på väg och i kyrkan men ett tag in i middagen tröttnade han. Blev trött och grinig och de andra barnen med + att vi skulle ju lämna tillbaka Philip för kalas hemma hos sin pappa så vi stack runt 19. Rätt lagom ändå. Synd vi missade tårtan.

Nu kommer Micke hem, hämtat pizza och bakad potatis. Yes, det är lördag =)

kvart över nio...

...och jag har nyss satt mig i soffan. Nova somnade i soffan ca 19.30 när Sanna och Alfie var här. Lilla gumman måste ha varit jättetrött för så gör hon aldrig annars. Philip är precis klar och har gått upp. Elliot somnade runt 20. Röjt undan leksaker och diskat. Känner mig lite illamående och ännu mer trött av penicillinen. Drygt.

Imorgon blir det öf vid 10-13.20 ca så hämtar vi upp Philip i skolan på vägen hem. Han är jätteduktig och sitter och väntar på oss innanför staketet på skolan. Idag satt han och läste en Bamse tidning han fått i skolan =) Jag ska jobba 17-22 imorgon. Tar Philip med mig in och lämnar honom innan jobb. Sen är de bröllop på lördag 15.30. Då "lånar" vi honom igen eftersom det inte är vår helg att ha honom hos oss.

Nu är det strax dags att släcka ner och gå och lägga sig. Skönt.

Lugnt

Nu ska jag vila mig lite med Elliot som redan sover =) Barnen är lämnade på skola och dagis. Nova var lite ledsen idag när jag gick men igår hade hon blivit glad direkt =) Philip har fått sin första läxa till nästa vecka, skoj! Ikväll blir det nog busy eftersom Micke jobbar kväll igen. Imorgon blir det öf, Nova har längtat =)

zzz

Jodå det är uvi jag åkt på. Så inte trevligt då. Men inte så mycket att göra åt det nu, bara att käka penicillin och se glad ut =)

Fick sovit lite innan, ca 30 min. Mycket behövligt. Ställde klockan på 13 så jag skulle hinna till apoteket innan dagis och sen skolan. Hämtade Nova först idag som jag lovade henne imorse och det var hon glad över =) Philip satt och väntade på oss när vi körde förbi skolan prick halv två.

Nu sover Elliot. Barnen är över hos grannen och leker. Att jag är trött är e grov underdrift. Det här med sömnen är ett stort problem i vår familj. Nova är ju 3 år nu och sover fortfarande inte hela nätter. Hon sover inte själv heller, måste ha en av oss hos sig och det blir ju Micke eftersom jag har lilleman. Hade man bara fått sova lite bättre om nätterna är det ju lyx med småbarn ;-) nåja, man ska inte klaga. Jag är OTROLIGT glad och stolt över mina barn, hur dåligt de än sover ♥ Det finns de som hemskt gärna vill ha men tyvärr inte kan få några biologiska barn.

Elliot är vaken, det var en powernap på 40 min!

Idag kom fotona jag framkallat så nu ska det göras doptackkort och skickas ut. Bättre sent än aldrig =)
uvi?

Nu är barnen iväg, Philip i skolan och Nova på dagis. Lilltjejen ville inte gå till dagis idag, var ledsen när jag lämnade henne =( Men jag vet ju att det går över. Inte konstigt såhär i början heller. Hennes första riktiga dag igår. Tror det går lite bättre när Micke lämnar. Ringde och kollade med dem precis och jodå, hon var glad igen ♥

Elliot vaknade redan 23.30 igår kväll sen var det varje/varannan timme till 4.30 ca. Därefter ville han inte somna om utan var hur pigg och glad som helst *gäääsp* Det var bara att pallra sig upp och byta blöja mm. Sen somnade han 6.30-7.10 ca. Blir myclet kaffe och mnga cigg idag för att klara dagen.

Dessutom vekar jag ha fått uvi. Inget skoj alls. Såklart. Micke bokade en tid till mig idag på VC. Vi får se vad som händer. Just nu kämpar jag för att hålla mig. Lättast är att sitta ner så jag får väl göra det de timmarna det är kvar....

Ikväll är det föräldramöte på Philip skola. Jag och hans pappa ska dit. Elliot tar jag med mig så passar ju syrran de andra barnen eftersom Micke ska jobba. Rätt lägligt ändå att han ska jobba kväll eftersom han då börjar senare och jag slipper ta med mig Elliot till VC. Inget ställe för bebisar/barn om man inte måste ta med dem.

Fick sålt våra soffor igår. 2000 kr. Köparen var här i förrgår och bestämde sig, betalade mm. Sen ringde hon upp igår och sa att det var repiga och att de hade tryckt ut dem genom dörrarna OCH att det var tal om att t o m få ut dem genom ett fönster istället (!) Hon var ju här och kollade och de var i mycket bra skick. Och att de skulle ha tryckts ut? Nej. Vinklas ut genom dörren är en annan sak....Folk alltså.