1 år

Igår blev lille Elliot 1 år och en stor kille =) Jag var ledig från jobb (som jag alltid är på barnens födelsedagar) och vi firade med paket och tårta =) 1 år och han kan gå, har 4 tänder, snackar en del (mamma, pappa, da, ette osv) Av oss fick han en gåbil, mkt uppskattat =) Kalas x 2 blir på lördag och söndag.
Rekommendation

Nu blir det alldeles strax sängen! Ska bli så jävla underbart att sova =) Efter en riktig hellnight med Novas hosta ser jag fram emot att SOVA och att Nova får sova såklart. Stackars liten hostade nonstop i flera timmar igår kväll och sen en omgång vid 00.30 och ca 2½ timmar fram. Då gick vi ner och la oss i soffan, lillgumman kräkte en massa pga hostattackerna och somnade till slut. Sen var det ju lagom kul när klockan ringde 5.15. Jag ignorerade den till 5.45 sen jävlar fick jag bråttom. Dagen på jobb har varit lite dimmig men rätt okej, jobbat med en vikarie så har verkligen fått ta den medicinska biten (och därmed ansvaret) helt själv. Fint väder iaf och det har gjort allt så mycket bättre. Synd jag duschade ner mig redan vid 10 så jag fick gå med blöta skor sen ;-)

Besäkte vår privatläkare ikväll och fick recept till Nova, antibiotika och anna hostmedicin. Peppar peppar att det hjälper. Micke drog sen till Malmö för att hämta men på Värnhem var den slut så det fick bli vid Södervärn. Som om över 3 mil enkel väg inte är nog.

Kan varmt rekommendera Euro Accident om någon av er funderar på en sjuk- och olycksfallsförsäkring. De har varit mkt trevliga under hela vår kontakt iom min arbetsskada i jan 2010. För exakt en vecka sedan skickade jag in bilder på mitt knä efter att jag fått ett brev som efterfrågade detta. Idag (eller igår) fanns det drygt 9400 kr på mitt konto (lugn, de är long gone redan...) Snacka om snabbt och bra service får man oxå. Många är ju tyvärr inte alls speciellt serviceminded.

Elli och Nova har 38,5 graders feber. Philip har utegångsförbud från och med idag. Han och en grannpojke hade stått och polerat in motorhuvarna på två bilar med grus!!!!!!! HELT ÄRLIGT. Efter en diskussion, ja det var mest jag som pratade, så blev det rummet sen även att gå och be om ursäkt. En bil verkar okej, kanske inte den andre. Ja aldrig ska man få ha några pengar över *suck*.

Godnatt!


overkligt

Det känns väldigt overkligt att mina operationer snart ska bli av! Något jag väntat på i så många år. Det går inte att föreställa sig om man inte själv varit där tror jag. I sommar kommer jag bada för första gången på många många år. Bara det är en stor dröm för mig =) Känner lite blandade känslor inför att jag kommer lägga över så mycket på Micke även om det är okej med honom. Jag behöver inte så mycket hjälp med mig själv, var inga problem efter kejsarsnittet och då tog jag hand om Elliot direkt efter med nätter och allt men nu kommer jag inte få lyfta honom i början, kommer ha svårt för Novas utbrott när man måste ta upp henne där uppe. Funderade igår på hur det blir med Mickes träning men de har ju barnpassning han kan boka åt Elliot eller kan han kanske träna på kvällen oxå får man hoppas att han inte vaknar. Kommer förbereda så mycket som möjligt här hemma med städ, tvätt, handling osv. Spännande minst sagt! Är verkligen tacksam att detta blir av, att Micke ställer upp på min dröm ♥. Sen är det inte gratis heller! Mamma lånar oss en del och vi lånar en del.

Imorse träffade vi Sanna och Alfie i ett par timmar =) Längesen vi sågs så det var extra kul! Sen blev det hem för lunch och iväg till Ebba med familj på fika =) Deras Elsa är exakt 1 vecka äldre än Elliot så det är kul att se dom tillsammans. Så söta =) Sen är Elin 2 år och Ella är 2 år yngre än Philip.

Imorgon kommer kusin, Riina, lille Jakob, Gunnel och mamma hit för att fira Elliot i förskott =) Har dock förvarnat dom om att vi inte är 100% friska för tillfället. Elliot verkar ha blivit förkyld idag, Nova har sin sega hosta och Micke har lite ont i halsen. Alltid är det något liksom. Tror det blir OP för Nova ändå inom en ganska snar framtid. Varje gång hon blir sjuk (vilket är rätt ofta) åker hon på en flera veckor lång hosta och kan inte andas genom näsan om nätterna. Mandlarna är stora på henne oxå. Nu har hon fått Mollipect och Rhinocort nässpray att ta till kvällen. Stackare!


Bröstlyft

Om man är nöjd med storleken på sina bröst men tycker att de blivit slappa och hängiga t.ex. efter amning kan det vara lämpligt med ett bröstlyft.

Man ändrar då bröstvårtans placering och stramar upp och avlägsnar den överflödiga huden under bröstet.

Om hänget inte är så uttalat kan det räcka med att avlägsna hud runt vårtgården vilket då ger ett mindre ärr.

Ingreppet sker vid vår klinik i Landskrona, men du väljer själv om din konsultation och dina återbesök i där eller i Malmö. Man är sövd under ingreppet som tar ungefär en timma.

Vid önskemål kan man gå hem samma dag med en stadig bh som förband.

Återbesök för stygntagning och kontroll sker efter två veckor vid kliniken i Landskrona eller mottagningen i Malmö.

Normal sjukskrivningstid är två veckor. En slutbedömning sker efter tre månader då form och ärr kontrolleras.

Bukplastik övre

I vissa fall återgår inte huden på magen till sin ursprungliga storlek efter en graviditet eller viktminskning. Detta beror på att huden tänjts ut extremt mycket i kombination med försämrad elasticitet. Samtidigt kan de raka bukmusklerna ha glidit isär och ej återtagit sitt ursprungliga läge, vilket leder till ökat midjemått.

Detta kan ge upphov till eksem och andra funktionella besvär. Det kan också vara svårt att fina kläder som passar eller att delta i idrott och annan fysisk aktivitet då hudöverskottet kan vara i vägen. Ofta är det estetiska problemet också uttalat vid förslappad bukhud och ökat midjemått. I dessa fall kan en bukplastik återskapa den ursprungliga formen genom att strama upp hud och muskulatur.

Via ett snitt från kanten av pubisbehåringen och ut mot höftbenen lossas huden från underlaget, överskottet tas bort och huden draperas om.

Den raka bukmuskulaturen sys ihop och återfår sitt ursprungliga läge varvid midjemåttet minskar.

Operationen tar ungefär två timmar och görs under full narkos. Man kvarstannar på kliniken en natt. Hemgång kan då ske samma dag. Återbesök på mottagningen efter två veckor för kontroll och eventuell stygntagning.

Sjukskrivningstiden är fyra veckor och under denna tid har man en maggördel dag och natt.

I vissa fall går det att kombinera bukplastik med fettsugning, detta så länge endast omkringliggande områden fettsuges. Man bör alltså undvika fettsugning av magen samtidigt med en bukplastik för att undvika komplikationer, typ vätskeansamlingar.

Från www.citadellkliniken.com


Bestämt

Var hos läkaren idag efter jobb och jag har velat fram och tillbaka. Pratade med honom om hur jag tänker, hit och dit fram och tillbaka. Jag som aldrig har svårt för beslut innan känner inte igen mig själv. Vad fan är det med mig liksom? Kom fram till något som jag kommer ringa och ändra imorgon för nu har jag bestämt mig på riktigt. Implantat är ingenting för mig. Det är inte jag. Jag vill ha det naturligt. Sen "behöver" jag inte det eftersom jag är nöjd med storleken jag har nu. De kommer räcka med ett lyft och jag vet att jag kommer bli jättenöjd =) Magen är prio ett och den kommer oxå bli jättefin! Jag ser verkligen fram emot detta som kommer inträffa den 10 maj kl 08.00. Nervös lär jag väl vara och inte lär jag få röka. Kommer sluta senast på Elliots 1 års dag då det är 2 veckor till OP. Får hitta på något annat att lugna nerverna med ;-) Berättat för chefen idag oxå så hon fixar in en vikarie för mig. Hon ska säga upp sig meddelade hon på mötet idag. Kom fsom en chock för mig men inte för många andra verkade det som.

Vi måste snart planera kalas och bjuda in och sånt =) Jag tror det blir den 1 maj på eftermiddagen.

Nu ska jag sova!

Allt okej

Mammografin idag gick så bra den kunde =) De såg ingenting avvikande på vare sig den undersökningen eller ultraljudet. Så otroligt skönt! Jag har varit väldigt orolig faktiskt och jag är inte den oroliga typen direkt. Tar det som det kommer liksom. Men jag har hunnit tänka en hel del hemska saker denna veckan. Man tänker ju mest på barnen och Micke som hade fått ta det mesta sen såklart resten av ens familj...Tur att det inte var något!

Full rulle denna veckan med jobb fram tills fredag. Imorgon ska jag till Landskrona efter jobb och prata med läkaren som ska operera mig. Funderat en del och det finns en del jag vill prata om. Vill vara 110% säker på att jag gör rätt. Det är ett stort ingrepp + kostar en hel förmögenhet så det måste bli så bra det kan bli. Jag ska sluta röka, kanske för alltid men iaf tillfälligt. Det måste jag.

Stort GRATTIS till mina fina kollegor Seade och Linda som i fredags fick 2:a resp 3:e barnen =) Babyboom på jobbet för Sofie väntar oxå smått i juni =) Känns lite sådär att vi inte ska ha fler samtidigt som vi bestämt oss och jag tror inte min kropp hade orkat fler. Hade det dock oplanerat hänt så är det en annan sak men nej inget som vi planerar =) Nej min kusin har fått en liten som man kan snusa på oxå kanske min syster snart ynglar av sig ;-) Så kan man låna och lämna tillbaka =)

Skickat in bilder på mitt fula ärr på knäet, hoppas håva in lite cash för snyggt är det då inte. Kan inte ha knäet i golvet och lägga vikt på det så jag kanske får ut lite för det oxå.

Nu blir det strax att lägga sig och kolla på desperate housewifes om jag hinner bli klar innan det är slut. Är helt off i den serien, verkligen INTE sett alla avsnitt  men men =)

Han går =)

Ja nu kallar vi det gång även om han tagit stapplande steg i flera veckor. Idag var det annorlunda. Han liksom går på ett annat sätt, mer självsäkert. Istället för att sätta sig ner, krypa och ställa sig upp när det är ett kort avstånd, går han nu istället =) Stora killen! Vi lyckades filma det ;-) Tand nr 4 är på G. De två där nere är nästan uppe, en framtand uppe är uppe en bit och den andre på G!

Idag har jag lagt ut MASSOR av kläder på blocket. Orka loppis liksom! Detta var tillräckligt mkt jobb tycker jag med att sitta och räkna hur mycket av varje och vilken stl och sen fota och lägga upp. Men men if it means money I´m on ;-) Micke la ut lite leksaker, gubbar och sånt och fick sålt det idag =) Snabba ryck.

Jobb hela helgen så jag kommer antagligen lysa med min frånvaro här. Hoppas det slutar blåsa snart, man kan ju knappt gå ut. Dörren flyger upp så fort man ens tänker på att öppna den!


blocket

Idag är jag ledig. Jobbade kväll igår, 14-23. Jobbar väldigt sällan kväll så jag jäspade ständigt typ. Ska jobba lörd-fred så det blir tufft. Känner mig så trött jämt fast jag sover tillräckligt många timmar. Svårt att låta bli att tänka på vad som händer på tisdag. Eller det är ju inte säker på att jag får något resultat då men jag hoppas. Det får verkligen inte vara något. Ena stunden tänker jag att självklart är det inte det men sen i nästa stund har jag ändrat mig och tänker helt andra saker. Småjobbigt är det.

Nu ska vi lägga ut lite shit på blocket.

idag


Barnsäkring

Ni kanske tror att vi har det 100% barnsäkrat här hemma iom 3 barn? Fel, tyvärr. Idag kom Micke (!) med idén om att åka till IKEA för att köpa in barnsäkringsgrejor till hemmet. Vi har ju en del såklart men Elliot är mer som Philip när han var liten än som Nova om man säger så ;-) Dvs klättrar hela vägen upp i trappan (vi har grind uppe och nere såklart), klättrar upp på Novas tripp trapp stol, upp i soffan, slår sig på ALLA hörn och kanter osv osv osv. Tur jag inte är mammaledig ;-) Nu ska vi sätta fast lite bokhyllor, en byrå och två skoskåp. Onödigt att han ska få allt det över sig.

IKEA trippen var najs. Ett avbrott och barnen var snälla. Bilen började skramla som tusan ungefär precis när vi var framme! Skitkul när man ändå är nästan 5 mil hemifrån...Det var en plåt som lossnat så nu är Micke iväg och fixar med det. Nova lämnade vi in i leklandet där hon ritade och hade kul =) När vi skyndat oss runt på lite mindre än en timme blev det mat i restaurangen och en cheesecake för mig. Micke äter inte sånt mer. Jag ska hålla en stabil vikt nu iom operationerna så inte fläska på, snarare tvärtom. Ett par kilo iaf.

Nu ut i det fina vädret. Imorgon hälsa på kusin, Riina och bebis Jakob =))


Tankar

Tänkte egentligen inte skriva om detta i bloggen. Varför vet jag inte, jag har inga problem att bli personlig när det gäller mig själv. När jag i förra veckan var på konsultationen i Landskrona påpekade läkaren en förändring som jag sett sedan ca 2-3 månader tillbaka men inte tänkt vidare på. Undrat när det skulle bli som innan igen typ. Tänkt att så kan det kanske bli när man ammat 3 barn, gått upp och ner mkt i vikt, hormoner hit och hormoner dit osv. Detta behöver inte betyda något alls. Kan oxå betyda det värsta. Tills dess ska jag försöka att inte tänka på det. Lättare sagt än gjort. Såklart. Men nej, jag vill inte tänka på det värsta innan jag ens vet något mer. Mammografi 12 april.