Städat

Blev ett tag med dammsugaren och moppen. Hatar skit och kladd! Nu är det kökets tur. Varför finns det inte självtömmande diskmaskiner??

Nova och Micke är och handlar mat. Nova älskar ju pizza så det ska hon och Elli äta. Vi vuxna ska ha nåt kött.

Köket var det!


Hemma

Nu är jag hemma från jobb. Funderar på vad vi ska äta senare. Micke ska snart iväg och handla.

10 min rast har jag och A haft idag. Trevligt ju. Annars rätt ok. Men kaaallt! Ligger här i soffan och skulle kunna somna när som men det är inte att tänka på. Ska hålla ut sen lägga mig tidigt ikväll.


Årets sista dag

Och var spenderar jag den om inte på jobb ;) Årets första dag oxå för den delen.

Idag är det kallt om man jämför med resten av vintern. Några minusgrader och jävlar vad frosten satt hårt på bilrutorna imorse!

Idag blir det jobb sen bara vara hemma. Undrar om jag inte bokat tvättid ikväll haha. Ja livet fortgår som vanligt oavsett vad det står för datum i almanackan.

Kul att vi fick ha Philip torsdag-fredag och hitta på lite kul saker :) Jag hämtar honom imorgon efter jobb igen. Ska ringa honom ikväll såklart och önska gott nytt år.

Lille Elli är så så gnällig just nu. Eller, det har pågått ett tag. Han vill att man ska leka med honom konstant. Underhållning till max.


Ikea & vellingeblomman

Nu är vi hemma igen efter vår ikeatrip som slutade med vellingeblomman och att vi slutligen lämnade Philip. Jag jobbar ju imorgon och på söndag. På Ikea blev det backar till Philips rum, ett skoställ, skötbordsunderlägg och lite smått.


Bvc

Hemma från BVC besöket som gick bra. Nova är ju en tjej som är intresserad av det mesta och klarade allt utom syntestet galant. Tror hon tyckte det var lite tråkigt att kolla på en massa små bokstäver med ett öga i taget. Remiss skickas iaf till ögon i Lund så får vi se. 16,5 kg så ingen tung tjej men hon följer sin kurva. 107 cm så lite över genomsnittet där. Med en mamma på 173 och en pappa på 188 så kan man inte bli kort ;)

Skulle till Emma men de har fått kräksjukan så det blir inget. Stackarna :( Får se vad vi hittar på. ÖF är stängt. Funderar på Ikea. Behöver nya överdrag till skötbordet sen länge. Och sen är det alltid trevligt och billigt att äts där :) Isf åker jag själv med barnen för Micke är sjuk.


Nu är det kväll...

... och vi har hunnit med dagis, sova och hälsa på Ebba i deras nya hus. Jättefint hus men tyvärr hade de haft inbrott :( Det är ett sånt hus som är vårt (iaf mitt) drömhus! En stor enplansvilla med stort grovkök. Riktigt fina badrum oxå, t o m bastu :) Fast det hade ju mer blivit aktuellt när barnen blir större ;)


Då var vi här igen...

... på jobb alltså. 15-23 som vanligt. Lämnade kidsen 8.30 sen möte med min blivande chef kl 10. Hem och åt. Ställde klockan på 14 och sov nog från 12. Skönt! Hade Elliot inatt och han gick upp kl 6 men vaknade först kl 3 så då fick han komma in till mig. Jag var hemma 23 och somnade runt midnatt. Helt okej när man får lägga sig en stund på dagen. Imorgon blir det att träffa Ebba vid 14 eller strax efter. Kolla på deras nya hus. Ska hämta Philip kl 14 på fritids sen ska han vara hos oss till fredag eftermiddag/kväll. Fredag åker vi till Emma B i Hörby efter Novas 4 års kontroll på BVC på morgonen. Lördag och söndag jobb 7-15.30.


Jobb

Nu är rasten snart slut och det är dags att köra omgång två. Sen blir det sovdags, slutar 23. Imorgon lönesamtal bl a med nya chefen. Spännande :)


Kväll

Idag jobbar jag kväll så börjar kl 15. Jag och de små har varit på Ikea en sväng. Letade lakan men tyckte 149 kr för ett stort till dubbelsäng är DYRT! Så det blev 2 till enkelsäng (barnens) för 19 kr styck och möbeltassar sen korv, pizza och glass såklart innan hemresan :)


Bad

Nu badar lilleman så dags för en uppdatering innan läggdags runt 19.30.

Precis ätit sushi, hemmagjord som vanligt. Godast tycker jag :)

Hittade inget på rean men en del annat. Jeansen jag gillar på cubus kostar 199 kr och det är ju inte farligt för ett par jeans tycker jag. Sen 2 koftor för 299 i samma affär. En svart och en ljusbeige. Ett linne på Gina för 99 kr och lite smink på H&M. Nu klarar jag mig ett tag :) Hittade en snygg hood tröja till Philip för 99 kr (halva priset) Svart vit med skate tryck. Den kommer han gilla :)


Rea

Jo det ser ut att bli rea idag! Kollar mest. Vi har lyckats få en del pengar över och då vill jag direkt hålla i pengarna. Har vi bara lite kvar känns det lika bra att handla ;) Är ni oxå så?


Matrundan

Mitt i jobbet nu. Snart hem, härligt :) Imorgon och på onsdag jobbar jag kväll sen ledig torsd och fredag.


Op

På jobb fram till 14 idag. Stackars Nova! Hon kan knappt andas genom näsan och bara snarkar och blir torr i munnen. Blir nog OP iaf. Polyperna då.


Sex

Japp så många maskiner tvätt! De sista 2 tvättas nu och är klara halv nio sen får de ha torkat till nio typ för jag ska isäng i tid :) Jobb 7-14 imorgon sen en tur på mellandagsrean med Micke, Nova och Elliot.

Tacos till middag idag och jag åt minst en för mkt ;) Gott!

Nova är så duktig och hjälper mig tvätta, hänga och vika :)


Hemma

Gnäll och mer gnäll. Elli är i en sån period nu. Stortvätt står på schemat kl 18. Innan dess lek och lite plockande. Vet inte vad vi ska äta idag men Micke har tagit fram köttfärs.


Sista rycket

Sen blir det hemgång. Tänkte kolla tvättid när jag kommer hem. Inte för att det är kul men det måste göras. Elliot fick ögoninflammation igår så jag hoppas det är bättre idag och att vi slipper gå till läkaren - igen!


Jobb

Då var man på jobb denna juldag.


Hemma igen

Nu är vi back home och har haft en riktig kanonjulafton  Tack för allt! Nu blir det sängen nästa! Upp och jobba 7-15.30 imorgon.


Nu drar vi

Mot Nydala och barnens gammelmormor :) Ska inom nånstans och köpa blöjor, godis och en blomma samt lämna av Philip i Oxie.

GOD JUL PÅ ER ALLA FRÅN OSS! 


God Jul ;)


Sömn

Härligt vad lite (mycket) sömn kan göra :) Somnade 20.30, innan barnen tror jag. Sen vaknade jag 6.30, sovmorgon för mig! Nova har sovit utan skrik till 6.30 och Elliot till 5.30 utan skrik! Skönt :)




Inte ens kvart över åtta orkade man hålla sig vaken till. Redan somnat i soffan. Efter först en natt med extremt dålig sömn pga sjuk Elliot sen en hård dag på jobb som vanligt är jag SLUT! Nu blir det glo tv i sängen i Philips rum med Philip och Nova sen sova!


Hemma

Varit på novalund med typ alla andra kändes det som. Fixade med kameran Micke köpte. De sänkte priset med 400 kr typ 3 dagar efter vi köpte den så nu fick vi tillbaka de pengarna.

Sen käkade vi på mc donalds :) Nu blir det lugnt till barnen ska sova sen ska klappar slås in!


Lek

Nu leker vi uppe på övervåningen allihopa :) Ordnat med allas sängplatser som ändras för varje natt. Så är det med barn som är knasiga på nätterna. Att veta att man kan sova bra iaf varannan natt funkar för mig :) Sömn är viktigt!

Om en halvtimme står läggning på schemat.


Pengar

Räknat på det här med min bil. Jag kommer sälja den så fort leasingavtalet går ut. Tror det är i feb/mars och sen kommer jag cykla, cykla och cykla :) Med allt inräknat kostar den mig (oss, har gemensam ekonomi) ca (4300 kr i månaden) Det är MYCKET pengar.

Vi har ju en cykelvagn så Nova och Elli kan åka där på vägen hem från dagis. Sen hoppas vi flytta närmare byn så vi kommer närmare mitt nya jobb, skola och dagis. Får nog rusta upp min cykel lite först. Skaffa lampor bl a. Den används ju inte flitigt nu kan jag säga ;) Stått sedan i somras typ. Flyttar vi kan vi få ner boendekostnaden några tusen i månaden oxå lite beroende på hur dyr hyra det är. Det finns en hyres trea (men på Ola lösningen ser det ut som en fyra) ute nu mitt i byn. Mårtensgatan. Hyran är 8200 så lite i dyraste laget. Detta är ju trots allt kävlinge ;)


Ätit

Nu badar Elliot och Nova borstar mitt hår ;) Philip och Nova bråkade så mycket vid datorn så jag fick sära på dem. I vanlig ordning då mao.

Dagis ringde kl 8 och sa att Elli hade 38 graders feber. Suck. Micke var hemma med Nova så han fick köra och hämta. Jag lämnade honom 6.20 ca och Philip vid halv sju. Lite stressigt att hinna. Inatt har jag sovit med alla utom Elli inne på Philips rum. Den kommande natten kommer jag nog ha alla 3 inne i vårt rum. Vi måste dela på oss annars får ingen sova...

Fläskfilé, pommes, broccoli och vitlöksbröd blev det till middag idag :)

Handlade lite julklappar på Ica maxi på min rast idag. Det gäller att vara effektiv ;) Jobbar ju 7-15.30 imorgon och efter det varken orkar eller hinner jag. Bara småsaker kvar och en del blev klart idag. Funderar på bingo lotto imorgon. Uppesittarkväll. Eller så blir det bara som vanligt. Dvs lägga barn vid 19.30-20.00 sen lägga sig själv 20.15 haha.


Fullt ös

Mitt i matrundan så mkt att göra. Slutar 15 idag. Sen åker Micke till jobb. Både Elli och Nova e hemma...


Hemåt

På väg hem så Micke hinner till massagen. Ska hämta Philip snabbt oxå.


Snart rast

Snöar gör det här. Fast bara lite. Skönt. Blir ju bara blött här nere i Skåne. En sista grej kvar sen konsum för bullar och rast.


Jobbar

Micke har vab av Nova idag men Elli stannar nig oxå hemma. Nova har 38 grader och Elliot allmänt snorig och förkyld.

Får vara hemma till 13.45 för Micke ska på massage men det går nog bra.


Grattis!!

Stort grattis till Unni, Anders och Bastian som fått en liten kille 


Hemma

Alla 3 hämtade och nu blir det "lugnt" en stund. Dvs jaga runt efter Elliot samtidigt som man försöker att faktiskt få något gjort ;) Behöver slänga ut lite sopor iaf. Hängt upp Novas stjärna men den hänger snett! Hatar egentligen såna stjärnor som hänger men ljusstakarna var helt slut både på rusta och ÖB. Köper inget dyrt vare sig till barnens rum eller övriga.

Nova leker hos grannen T och snart kommer pappan i huset hem.

Ringt runt mina samtal så nu är alla papper förhoppningsvis på väg till mig. Ska träffa nya chefen 28:e för lönediskussion bl a.


På väg hem

Hämta 15 idag så hinner inom rusta och ÖB. Hittat en rosa adventsstjärna till Nova och värmeljus. Ett måste :)


Jag fick jobbet :) börjar i januari redan!


Jobb

Idag blir det jobb 7-14. Sen åker vi en sväng och köper en ny ljusstake till Nova för den har gått sönder. Väntat ;)


Sova

Tvättat håret, fönat och plattat, tar sin tid ;) Läst läxan med Philip innan dess. Han sitter fortfarande uppe och spelar något kortspel på datorn.

Älskling köpte en kamera till mig idag!! Nån mix mellan digital och systemkamera :) Riktigt bra bilder! Det är ju mest jag som fotar här hemma men den är ju till alla.

Sov middag med Elli innan idag men lika trött är jag för det ;)

Blir jobb/dagis/skola imorgon igen så upp tidigt.


Elliot badar

Har lite tid att slå ihjäl på toalocket ;) Precis ätit och delvis röjt undan. Det blev köttbullar (hemmagjorda såklart, kan inte äta färdiga) kokt potatis, lingon, brunsås och broccoli. Sen kanelbullar efter det. Hämtade kidsen kl 15 inom bibblan lite snabbt när jag hämtat Philip sen Ica med alla 3. Alltid nåt som tar slut och nu var det mjölk, yoghurt, bröd, bananer sen plockade ungarna choklad och tuggummi och jag kanelbullarna :)

Det är en omöjlighet att laga mat, diska osv med Elliot på golvet så han får vackert sitta i sin stol när man är själv hemma. Oxå snabbar man sig = mer stress ;) Nu kommer Micke hem iaf. Han slutar eg 18.30. Sån "flex" har då INTE vi haha!


Måndag

Denna veckan börjar jag med vab... Elliot hade feber igår så det blir att vara hemma idag. Snorig och en jäkla hosta har han oxå. Stackaren får inte vara frisk länge :(

Igår var nog den värsta dagen på länge på jobb :( Vi var två personer kort och det är ingen hit att ha 4 scheman på 2 pers. Speciellt inte när man jobbar med en vikarie utan möjlighet att ge medicin, köra själv och hitta osv. Är så trött på att det är så i stort varje helg!

Helt slut efter helgen, inte hunnit mkt och ett socialt liv är ju bara att glömma!


Tvätt

Jag och Elliot var nyss ute och hängde tvätten. Bara två maskiner så alldeles lagom.

Innan dess åt vi en god gryta Micke gjort medans jag, Nova och Philip var inne hos våra relativt nyinflyttade grannar i 2,5 (!!) timmar :) Mycket trevligt med en glöggträff! Nova och Philip skötte sig bra, över förväntan :)

Elliot har 38,3 så det blir Alvedon eller/och Ipren innan läggdags + nässpray. Philip och jag var och storhandlade på Apoteket innan. Flytande Alvedon och Ipren, huvudvärkstabletter, nässpray x 2, lypsyl och fet hudkräm till torra barn ;) Sen var vi på jättekul i lund och köpte en ny snosug samt hämtade ett par termobyxor till Philip jag vann på tradera för ett tag sen.

Nu är d


Sovmorgon

Idag fick jag sova till nästan 8.30. Sååå behövligt! Elliot vaknade redan innan 4.30 och det hade jag inte orkat. Varje morgon går jag upp med honom runt 5 och sen till jobb fram till 14 eller 15.30. Ibland kväll oxå men då har jag lämnat kl 11 och sen kan jag sova till 14 men nu tycker dagis jag ska lämna innan jag börjar jobba istället så Elliot kan sova och äta hemma. Visst är han trött där vid 11 och innan oxå. Vi får testa denna lösningen och se hur det går. Det löser ju kanske de dagarna jag jobbar kväll för hans trötthet men alla andra dagar lämnas de 8.30 och då sitter han och sover vid matbordet på dagis vissa dagar. Lägga honom tidigare funkar INTE för han är verkligen helt slut vid 19-19.30.

Tips någon?

Idag blir det nog inget speciellt. Tråk väder och tvätt kl 18.


Morgon

Dags att gå upp med Elliot och göra sig klar till jobb!


Kärleken till sina barn

Den är den absolut största. Helt klart och det kan nog de flesta föräldrar skriva under på. Hoppas jag. Jag har så svårt att förstå hur man kan skada ett barn, sitt eget eller någon annans. Även om man är ett barn.

Efter jag läst om lille Texas och andra hemskheter igår kväll hade jag jättesvårt att somna. Sen när jag gång på gång antingen blev väckt av Elliot eller min egen hosta tänkte jag på det igen. Man blir så himla ledsen att världen är så sjukt grym  Jag hade aldrig klarat av att fortsätta leva efter en sådan sak. Jag vet att man skulle förväntats vara stark för sina andra barn men jag hade totalt gått under och aldrig mer känt att livet var värt att leva. Jag har svårt att tro att tiden läker några sådana sår.


På dagis


Bakat på dagis 


Fullt upp

Det har varit en busy day! Jobb 6.45-15.15 och en del stress där på slutet. Inom Apoteket för bisolvontabletter innan hämtning på dagis. Barnen hade bakat pepparkakor idag  Nova hade gjort en jättefin ljuslykta, bilder kommer. Sanna och Alfie väntade på oss när vi kom hem. Barnen lekte och hade kul och jag och Sanna fick lite tid att snacka  Alltid lika trevligt! Synd bara att det blir så sällan numera. Sen vid 19.30 var det läggning av barnen. Röjde lite sen la jag oxå mig.

Än sålänge ingen hostattack  MEN det brukar ju komma på natten. Hoppas hoppas det lugnat ner sig. Inatt spenderade jag och Elliot största delen på soffan. Var det inte jag som hostade så var det han....

Jobb 7-15.30 imorgon och på söndag men lördag är jag ledig 


Papper

Jäklar vad högar av papper man har! Iallafall vi. Hittat en del, bl a mitt betyg från Lernia. Bra att ha ;) Får nog ringa löne så de får hjälpa mig lite.

Usch, tänker på den 4 årige pojken som det nu är klart har mördats av en 10 årig pojke! Vilken tragedi :(( Världen är så sjukt hemsk. Fy fan. Mina tankar går till den lille pojken och hans anhöriga.


Nu sover barnen

Snart ska jag oxå lägga mig. Ska ta fram lite papper om mina anställningar. Hoppas få besked i början av nästa vecka :) Får räkna lite på det oxå. Ekonomin måste ju gå ihop.

På tal om ekonomi. Vår redan ockerliknande hyra har höjts! Motiverar en flytt ännu mer...


Intervjun

Det gick bra och de verkar ha mycket bra som vi saknar. Inga nycklar utan ett annat system, en som har hand om larmet och till stor del tar dom oxå, schemat kommer vara jobba 3 dgr, ledig 3 dgr osv (!), jobba en hel helg, en halv och sen ledig en osv, jobbar bara till kl 22 när det är kvällstjänstgöring, det är servicelägenheter + radhuslängor så allt ligger nära = gångavstånd. Det dåliga? Inget tror jag förutom ingångslönen MEN jag hoppas kunna tillgodoräkna mina år som månadsanställd och fast anställd. Varje år ger 300 kr extra i månaden. 10 år ger 3000 kr men jag tror inte riktigt jag kommer upp i 10 år. Har jobbat en del som timanställd ju. Ska ta och leta igenom mina papper när kidsen lagt sig.


Jobb

Då var man på jobb igen. Mörkt och kallt ute. Ett innejobb hade varit att föredra vintertid men ändå inte. Jag trivs med friheten vi ändå har i detta jobbet.


Sova

Nu ligger jag på rätt plats. I sängen. Härligt! Något senare än jag brukar och föredrar men ibland vill man bara sitta vid datorn lite (kan ju lika bra surfa via mobilen i sängen iofs) eller så orkar man helt enkelt inte göra sig klar för att sova ;)

Mötet gick bra. Jag satt rakt upp och ner och...somnade. Som brukligt då mao. Inte för att det är ointressant på ngt sätt utan för att jag alltid är så in i helvetes trött. Vi fick landgång att smaska på = trött OCH mätt! Sen ett möte kl två på eftermiddagen....många är rätt slut vid den tiden. Jag ryckte upp mig iaf när chokladen skickades runt sen var jag relativt pigg på vägen hem.

Hämta barn. Nova fick ett utbrott för hon skulle minsann inte med hem och ingen jacka skulle hon ha. Släpade ut henne till bilen iaf med Elliot på andra armen. Underbart. Verkligen. Sen skreks det hela vägen hem. Ca 5 min bara iofs. Fortsatte att sura hemma sen kom Micke hem. De käkade middag men jag åt 2 mackor. Mätt efter landgången.

Imorgon jobb 7-14. Något kul ät är kanske på G. Ska iväg på en sak imorgon :)

Klockan ringer 5.45 imorgon eller så blir det att gå upp när Elliot bestämmer.


Malmövädret...


Lucia

Snart på väg till jobb. Lucia idag  Vi ska ha möte idag på jobb kl 14 med landgång och lussekatter 


Inskolningssamtal

Hemåt nu och på inskolningssamtal. Sen blir det tvätt 15-18 och middag nånstans däremellan.


Rast och snart ut

Sviiinkallt är det ute! Slutar 14 idag sen är det samtal på dagis i eftermiddag.


Bättre

Nu känns det bättre men jag tror det beror på stress i kombination med att jag sovit kasst.

Min bil var svårstartad imorse! Jättekonstigt för det brukar den aldrig vara.


Konstig

Inte sovit så bra. Vi har hostat jättemycket både jag och Elliot. Känner mig skakig och konstig. Hoppas det blir bra under dagen. Har ej tid med sånt idag. Måste tanka nu innan jag kör och inom skolan med tomtekläderna till Philip.


Trevligt

Om en timme läggs barnen sen är det kväll på riktigt. Blir att lägga sig tidigt och upp och jobba kl 7 imorgon.

Haft en riktigt trevlig dag med familj och släkt! Tack alla för att ni kom och för de fina sakerna barnen fick  Nu är det diskat och städat. Ska leka lite med barnen nu med de fina sakerna de fick 


Köttbullar

Nu är klappar inslagna och köttbullerullning snart på G. Hämta delar av släkten vid tåget 11.50. Röja lite oxå sen är det klart. Micke och Elli har precis handlat lite.


Hemma

Så var det över för denna helgen. Det har varit en rätt jobbig kväll med larm, stress, ringt 112 mm. Sen när man gör sitt bästa (vilket jag gör till 99,9%) och ändå får skit. Ja då är det inte så motiverande...

Jaja, nu ska jag dricka upp mitt kaffe sen sova! Imorgon ska vi ha trevligt 


Jobb

Handlat och ny blir det mackor och kaffe i bilen. Tar Mickes bil för tanka det hann hinner jag inte!


Sovit middag

Nova och Micke har varit och badat. Elliot skulle med men han somnade precis innan. I sittande läge, snacka om att vara trött! Så vi har sovit, hostat, sovit och hostat lite till. Skönt att få lite bonussömn. Kul ord :) Jag gillar att sova!

Lite kaffe sen drar vi ut en tur sen måste jag tanka innan jobb. Blivit av med mitt tankkort så har spärrat det och nytt är på väg. Det betyder att jag kommer hitta det snart haha. Så brukar det ju vara!


Inga tider

Tänkte tvätta men det är helt fullt. Får bli imorgon 15-18. Kört igång en maskin här inne med Elliots kläder, lite smått kris sådär!

Planerar att vara på Willys kl 8 när de öppnar sen hem och lämna oxå vidare för klappjakt.


Uppe

Elli och jag är sjukt hostiga. Mest Elli. Hade gärna tagit hans hosta istället. Lite trött är man men inte så som jag brukar när man bara sovit 5 timmar. Men vid hosta är det lika bra att gå upp. Nu hör jag Nova där uppe oxå tror jag.

Hoppas på en middagslur sen men jag vet inte om det hinns med. Måste handla både mat och klappar till julklapsspelet. Sen tvätthögen, vad fort den växer!

Börjar 15 idag. Till 23 som vanligt. Jisses vad det blåste igår när vi jobbade. Min medarbetare för kvällen var M, hon är trevlig liksom de flesta att jobba med :) Ikväll får vi se med vem och var jag jobbar. Inte samma (det bästa enligt mig) schema som igår fick jag berättat för mig. Vi var inne sent, 22.50 ca.


Pepparkakor och choklad

Har rast. Ska snart bege oss ut igen i blåsten och köra sista rundan fram till 22.30 sen slutar vi kl 23. Det var lite skakigt att köra hit, speciellt vid omkörning av lastbilar på motorvägen. Min bil är ju inte jättestor. Det regnar inte iaf och det är vi glada för! Har mina stövlar på jobb om ifall att 

Köpte en julklapp till Nova på Ica maxi som jag gått och tittat på innan. 2 par tights för 99 kr. Såna utan fot. Ett par rosa och ett par turkos smårandiga. Sen har jag vunnit 2 klänningar till henne på tradera. En röd finstickad med hello Kitty och en festklänning, röd med svarta prickar och en tillhörande svart glittrig bolero. Hon kommer älska dem. Hon gillar allt sånt! Klänningar, tights, koftor, finskor mm. Vill ha tag i ett par svarta eller röda finskor. De svarta hon har är för små.


Handla lite sen rast vid 18 ca


Sovit

Nu drar jag till jobb. Lämnade kidsen 11, handlade lite blöjor, åt, sov och sen lite kaffe. Känner mig mkt piggare än innan 


Lite tidigare idag


Mysa med filt


Nova diskar i klänning ;)


Lek med klossar


Tick tack

Rastlösa barn och tiden går inte snabbt när man väntar ;)


Nu är Philip i skolan

Vi myser hemma drygt 2 timmar till innan det är dags för dagis.

Elliot stackaren har jättesvårt att andas när det blåser så mkt! Jag ska in på tradera och lämna lite omdömen.


Bolibompa är kul :)


Myser


Julköket


Namn


Pepparkakor :)


Blåsigt!

Jäklar vad det blåser!! Det började redan igår och nu är det ännu värre. Hela natten har det hållit på.

Nova och Elliot har sovit oroligt och hostat mkt men ingen feber så det är skönt. Nova vägrar nässpray fast hon är i stort behov av det. Konstigt hon kan sova öht med täppt näsa. Jag dör nästan utan min nässpray! Är ju smått beroende tyvärr och använder varje dag.

Upp kl 5.30 och sen har jag lyckats småsova på soffan till 6.

Jag somnade efter tolv. Elliot har legat och hostat mig i ansiktet stora delar av natten. Mindre kul.

Lämnar kl 11 på dagis sen hoppas jag kunna sova lite innan jag kör till jobb 14.30. Philip börjar skolan 8.15 som vanligt sen hämtar hans pappa honom idag så är han där denna helgen och fram till fredag. Jag jobbar ju ikväll och imorgon kväll. Sen jobbar jag nästa söndag men det får gå. Efter nästa vecka jobbar jag varannan helg igen. Mer ordning, rörigt har det varit dessa 6 veckor.


Besök

Nu äntligen har jag kommit till dagens mål. Dit jag längtade imorse 4 och nånting när jag moootvilligt tvingades upp = sängen  Är trött men inte så slut som jag skulle varit utan min middagslur med Elliot. Det är ju sååå mysigt att sova bredvid sitt lilla barn. Det tycker jag om nätterna oxå men då störs han av oss tror jag och sen sover ingen bra. Ställer in mig på att stiga upp runt 5 imorgon, allt därefter är bonussömn 

Fick en jäkla rethosta för någon timme sedan och tänkte, jaja ingen sömn inatt då men med en munfull cocilana motades den bort lika fort som den kom. Nu är flaskan så gott som tom  Det är den enda hostmedicinen som hjälper mig. Får ordna ny. Undra om man kan få det bara för att det är "bra att ha" hemma?

Unni och Bastian var här en sväng i eftermiddags  Det var år och dag sen! Tyvärr bokstavligt talat. Vi ses alldeles för sällan. Mycket trevligt var det om än kort. Får bli snart igen  Så stor lille Bastian blivit, det går fort. Man ser det mer på andras barn än ens egna tycker jag. 20 dagar till bf sen kommer det en liten till i deras familj. Så spännande! H*n verkar bli stor liksom syrrans pojke med bf 26 januari. Stora barn tillhör mer vanligheten än ovanligheten nu förtiden. Mina har ju inte varit så stora men blivit större och större. Philip var pluttig med sina 3190 gram och 49 cm 9 dagar innan bf sen Nova mellan med 3842 gram och 52 cm 4 dagar efter bf. Elliot störst på 4000 gram prick och 54 cm 7 dagar innan bf (planerat snitt) Tänker ibland på om jag gått 2 v över tiden med honom. Säkert en 5 kilos klump  Tur det inte blev så. Är övertygad om att det inte skulle gått så bra att föda honom på vanligt vis.

Nåja. Imorgon och på lördag är det jobb 15-23. Haaate it.... Men måste. Gillar verkligen inte kvällarna och har smått ångest över det. Men men, bara att göra det. Nästa vecka är det bara dagturer. Måste handla mat och julklappar till julklappsspelet på lördag. Firar jul med min familj redan nu på söndag  Så är det när det är snålt med lediga dagar!


Sovit

Skönt! Vi har sovit en stund båda två  Det är ett måste om man ska orka med 3 barn ensam hela kvällen  Hann dammsuga och tvätta golven lite snabbt. Så skitigt det blir snabbt!

Lite småfix och handla nu innan kl 15 när barnen ska hämtas.


Hemma

Upp innan 5 idag med Elliot. Hosta och snor.

Stannar hemma med honom idag så går Nova och Philip till dagis/skola.

Barnen har precis ätit äggröra :) Bra frukost till aktiva barn!


Duktiga

Barnen var såå jätteduktiga  Riktigt bra var julshowen! Och rolig haha! Nova satt längst fram på golvet och blandade sig sen med alla tomtar 

Nu blir det läxor, dusch och läggdags.


Julshow 


Bäst att passa sig på jobb iaf


Bättre

Känt mig bättre under dagen men i morse var det kasst och igår.

Slutar 15 idag. Tror jag. Skulle jobbat 15-23 så samma antal timmar ska in idag.


Sol!


Regnigt

Typ redan mörkt ju :( Drop in började inte förrän nu halv tre så tyvärr hann jag ej stanna.

På väg mot jobb nu. Fått klartecken att jobba dag imorgon :)


Tvättat bilen

Ska fortsätta där inne nu.


Bilder

Bilderna går segt att ladda upp och när man väl lyckats efter 5 försök är de kvar en liten stund och försvinner sen. Kasst :(


Morgon

Philip ska snart iväg till skolan sen lämnar jag Elliot och Nova kl 11 eftersom jag jobbar kväll idag.

Har ont i halsen och förkyld. Inte mkt att göra åt. Det är såna tider nu tråkigt nog.

De har drop in på fritids idag med fika. Hoppas det är från 13 så jag hinner innan jobb.


Sötnöt


Läxan läst och räknad

Ska åka och växla pengar till Philip oxå ville han köpa ett choklad. Vi har städat hans skrivbord ikväll och tagit in 2 stolar så vi kan sitta där och göra läxor 


Pizza

Idag orkade vi inte laga mat så det blev pizza.

Har sökt ett jobb och ska nu beställa julborden så de kommer fram i tid.

Imorgon jobbar jag kväll, 15-23. Sen förhoppningsvis dag på onsdag eftersom det är julshow på kvällen med Philips skola.


Snart hem

Klara för idag. In och dokumentera dagens arbete bara. Det har gått relativt bra ändå.


Jobb

3 man kort idag. Inget drömscenario precis! Så trött på att ha det så. Ofta händer det att man jobbar för flera personer. Vården blir ju därefter oxå. Såklart. Tyvärr. Kört ett snabbt race nu på morgonen!


Vill upp!


Uppe

Elliot har varit orolig, vaknade runt 4 då det blev inte att sova mer 

Såå trött men det är bara att gå upp. Både jag och Micke försökte få honom att somna om men icke. Han är fortfarande förkyld oxå så det är nog det som stör.

Kaffe och välling nu sen se om Philip vaknar av sitt alarm på sin telefon, den ringer 5.45. Sen kör vi 6.20 ca.


Stort tack 

Ja stort tack alla för att ni kom och firade Philip med oss idag Han fick så fina saker både från er vuxna och från kompisarna från klassen! Sen fick han sammanlagt 500 kr (!) som han vårdar väl  och ska sparas. Han berättade nu ikväll när vi hade pratstund att imorgon vill han växla hundralapparna till en 500 lapp eftersom han då har lättare att låta bli att handla  Smart! Tyvärr hjälper inte det knepet på mig haha. Allt gick bra och smidigt på kalasen idag 

Började äntligen bränna på vårt adventsljus ikväll (ett sånt med siffror, 1-24 på) Inte hittat ljusstaken så nu satte jag ljuset där ljus ett av fyra ska stå i den fina ljusstaken Philip gjort i träslöjden. Det får stå där tillfälligt 

Imorgon blir det jobb 7-14. Sen får vi se vad som händer.

Nu blir det godernatter, klockan är mkt och jag är helt slut i kropp och knopp!


Lite redigerad


Julkort :)


På väg hem

Städat och röjt, nu kör vi hem och tar söndag kväll!


Klasskalas pågår 

Roligt har de! Hög ljudnivå som det kan bli med bara killar  Hela klassen var bjuden men endast 7 st kom. Så rätt lugnt ändå  Snart paketöppning och glass!


Stolt och glad 9 åring 


Bilen packad

Och alla barnen på plats, nu drar vi mot Mickes jobb där kalaset ska vara!

Det blev Willys tidigare för massa kalasgrejor :) Allt är förberett; hamburgarna stekta, grönsaker skivade osv.

Update later :)


Inte ljust än

Mörkt är det fortfarande men det börjar ljusna sakta sakta. Skönt.

Philip är vaken nu oxå. Inköpslistan är skriven så nu ska vi bara klä på oss och åka till affären. Philip vill ha blå prinsesstårtor. Tror vi får åka till Willys.

Philips kompis sitter oxå vid bordet 


Trötter


Vällingdrickaren


Upp kl 6

Strax innan 6 var det dags att kliva upp tyckte Elliot *gäsp*. Har massor att göra så bara att sätta igång. Tänkte förbereda genom att steka hamburgarna så är det bara att värma på plats sen. Ska handla oxå. Sen packa allt så inget glöms. Lite ballonger måste vi ha oxå. En fin dukning osv.

Dricker kaffe och barnen kollar på Dora  Elliot dricker välling och Nova halvsover här på soffan. Hon skulle tvunget upp när jag och Elliot försökte smyga upp  Vi kom hem och isäng sent så jag trodde hon skulle sova länge men nej!

Ska söka jobbet som går ut 26/12 oxå så är det gjort och glöms inte.




Nu är det alldeles strax dags att sova! Haft en jättetrevlig kväll hos Lotta med hennes familj och släkt  Det var kul att träffa alla. Riktigt god mat oxå, som vanligt  Nova skötte sig bra och hade roligt, skönt  Lekte med Lottas kusins dotter, Livia som är 3 år.

Imorgon ska det sista handlas; tårtor, pommes mm sen stekas hamburgare så allt är klart och bara behöver värmas.


Fest

Klä sig, sminka sig, måla naglar! Allt som mamma ;) Snart drar vi!


Mobilia idag :)


Regn

Regn och blåst! Finns inget värre väder! Inte i detta jobbet ;) Snart klara dock för denna dagen.


Blev bra

Hemma igen efter frisörbesöket. Jättenöjd! Ingen megaskillnad men ändå skillnad. Det blev både mörkare, (bort med det vitblonda) mer guldton. Sen en bra bit på längden tog hon oxå. Mitt hår var väldigt uppklippt = tunnt. Han man då redan tunnt hår blir det ju ännu värre. Nu är det mer jämntjockt men lite uppklippt framtill. Hon var riktigt duktig och jag kan varmt rekommendera studio 1969 på Krusegatan 19 G i Malmö :)

Nu blir det sängen för mig, jobb 7-14 imorgon sen Lottas fest kl 16 :) Ska bli kul! Kalas för hela slanten för Philip på söndag :)


En bra bit på längden


Klar :)


Hemma igen

Tråk väder! Hemma nu efter vår tripp till Vellinge och sen Ikea. Blev mest att vi tittade runt lite och åt köttbullar på Ikea såklart :) Fick med oss 5 kanelbullar hem! Sjukt goda :)

Lite lugnt tills jag ska ut i rusningstrafiken vid 16.30. Frissan kl 17 i Malmö.


Tvättar

Inte kläder utan mammas vinterjacka som jag sedan förra vintern ungefär, lovat att tvätta :) Har ju gott om tid nu jag vabbar. Så sjukt långtråkigt att bara vara hemma!! Vi åker till vellingeblomman senare och tar med oss mammas jacka eftersom hon bor där ute. Efter besöket i tomtebyn blir det nog ikea :)

Fast just nu verkar det som ingenting då Nova är TROTSIG OCH BRÅKIG som vanligt....


Jeansen från cubus

Här är de svarta jeansen jag köpte till Nova och Elliot. Stl 110 och 92. 79 kr per par :)


Köpte igår

Stl 86, 30 kr på H&M. Det kan man ju inte låta bli :)


Vab

Dags att vara hemma igen. Micke är sjuk, feber och ont i halsen och Nova skulle vara hemma men nu kan lika gärna Elliot oxå vara hemma. Idag ska jag dock försöka hitta på ngt med barnen om Nova är feberfri såklart. Jag hoppas kunna jobba 7-14 imorgon iaf, lite extra är det på helgen men långt ifrån 100% som de flesta har. Tror vi har ca drygt 40 kr extra per timme på helger sen 90 nånting extra på storhelger typ julafton, juldagen osv. Alltså inte ens dubbelt då...

Fick mitt schema i onsdags, vi lägger ju önskemål sen måste det gå ihop så det blir en del ändringar. Kul att alla fredagar jag lagt till kl 14 blev ändrat till 15.30 och samma med juldagen då jag ville jobba till 15.30 pga pengarna, då ändrades det till 14. Jag jobbar 7 dagar i streck varannan vecka, därför tänkte jag ha lite kortare på vissa dagar men onsdag eller fredag. Känns som det kvittar ju egentligen. Intervju 12/12 :) Hemtjänsten här i byn så jag hoppas och hoppas!! Ansökningen gick ut 11/11 tror jag så jag hade typ gett upp hoppet om det jobbet. Hoppas nu de vill ha mig :)

Får se om jag kan komma till frissan kl 17 idag. Ska utnyttja mitt groupon erbjudande som Micke köpte till mig i juli. Det är värt 2000 kr men vi gav 520 tror jag det var. Klipp, slingor eller färg + hårspa :) Låter ju najs!


På dagis


Mysigt


Kidsen sover

Och köket är röjt, najs :) Det är först nu man kan ta kväll tycker jag. Slappna av, göra vad man vill osv.

Blir en tidig kväll för mig dock. Upp och jobba imorgon 7-14.


Hämtat Philip

Hans pappa blev sen så jag hämtade och nu har vi nyss ätit kålpudding som Micke lagat :) Gott! Synd man äter ungefär dubbelt så mkt man skulle behöva!

Var på cubus oxå, köpte ett par svarta jeans för 199 kr sen har de barnjeans för 79 kr. Bara idag dock så det är ett tips för er som hinner dit :)


Sover

Nova och Elliot sover. Micke gejmar och jag budar lite på tradera  Vann nyss 2 par jeans till Elli för 11 kr, som hittat  Ska ut i tvätten nu och ta in det sista. Vill till cubus sen och köpa mig ett par jeans, hittat en bra modell där som passar mig. Har långa ben ju så brallor är svårt för mig att hitta! Spräckte mina gamla på ÖF för några veckor sen så nu har jag bara ett par + ett par beiga mer som tights.


Tvätt

Fördelen med att vara hemma är att man hinner få undan! Det var ledigt i tvättstugan så nu kör vi undan all tvätt. Sålt en massa byxor i stl 86 som Elliot växt ur så nu är det inte mkt kvar! Kollar lite på tradera och ska upp på vinden och se om där finns något från Philip som kan passa. Just nu springer Elliot runt i Novas randiga tights stl 110/116 ;) Lite korvigt är det men det går :)

Blir nog att vara hemma idag och ta det lugnt, städa och så.

Det blir kålpudding, kokt potatis, lingon, inlagd gurka och brunsås till middag iaf :) Det skulle vi haft i förrgår men inte orkat.

Igår vid 16.30 tog vi varsitt barn i vagnarna och begav oss ner i byn. Jag hade massa tradera paket att posta sen blev det mat på grillen. Vi var hemma 18.30 då Nova och jag åkte till novalund och H&M för lite smink. Sen hem och läggning.


Hemma

Idag stannar vi hemma. Nova har hostat hela natten och är förkyld. Ingen feber. Elliot är fortsatt förkyld men ingen feber han heller. Precis bajsat andra blöjan, hmm! Det går magsjuka på dagis. Orkar inte det oxå!! Men kommer det bara från det hållet är det lugnt tycker jag. Speciellt på ett barn med blöja och om de inte har ont.

1 december idag och julkalendern på tv. 2/3 av barnen har redan öppnat sina chokladkalendrar. Såklart. Nova sa "jag vill ha en till!" Standard  Philip får öppna 4 luckor på söndag 

Hoppas INTE behöva ställa in kalasen på söndag!