Tack!

Stort tack för alla gratulationer på Philips dag 

Robban: Allt är bra nu  Det var krupp, falsk krupp sägs det.


Det tar sån tid!

Denna appen är så seeeg tyvärr så gårdagens nyheter blir dagens liksom...

Är på jobb. Lämnade barnen vid 6.25. Överstressig morgon, hoppas jag inte överförde det på barnen men förmodligen. Innehar en jäkla förkylning oxå. Onödigt just nu.

Bullarna igår blev goda som vanligt och jag åt för många. Som vanligt 

Nu får jag jobba vidare!


Goda!


Mys till barnprogram på tv

Skulle postats vid 17 tiden


Snart klara


Vab

Idag är jag hemma med både Nova och Elliot. Nova har haft ont i magen och genomförkylde Elliot får en extra dag hemma. Micke är sjukskriven veckan ut. Varit och storhandlat på willys och ska röja i köket efter vår sena lunch sen sätta igång att baka lussekatter och pepparkakor med Nova.

Jag somnade kl 21 igår och sov till strax innan 9 idag (!) Välbehövligt!

Imorgon är det jobb 7-14 och jag ska lämna 6.20-14.30. Får skynda mig så jag hinner innan mellis halv tre. Lämnar så tidigt så tycker de kan komma hem tidigt oxå.

Nä röjning nu!


Philip blev...

... hämtad strax innan 15. Även då han fyllde år om man ska vara exakt  Klockan 14.39 

Syster var med på apoteket och hämtade Nova vid 16 på dagis. Nu har vi ätit middag, röjt efter det. Oj detta skulle postats vid 18 tiden.

.........….……uppdaterat………..........

Nu har jag lagt mig efter en varm dusch, härligt! Helt klart en av mina favoritstunder på dagen. Lägga sig tidigt och kolla tv, surfa runt eller bara somna tidigt  Det verkar som Nova har åkt på magsjuka. Det går på dagis så det var väntat.

Fick ett sms av min son innan "Mamma jag älskar dig" Hur sött som helst och jag blev jätteglad 


Såja

Allt är bra igen. Man hinner tänka det värsta! Det var/är krupp. Orsakas av virus. Förkylningen som kom under helgen har haft det med sig.

Firat storebror med tårta och presenter. Han har fullt upp med sin mobiltelefon  Jag hoppas kunna sova lite. Vi slumrade lite på barnakuten sen blev det knappt 3 timmar här hemma. Elliot är pigg som vanligt. Blir en tur till Apoteket senare och hämta Nova på dagis i eftermiddag. Micke skulle till läkaren nu vid 11 sen jobba till 18.30.

Philips och mina födelsedagsplaner går ju inte alls men men, det kommer fler dagar :)

Syster kommer på besök senare :)


Igår köpte jag

en ambulans till Elli som han fick idag. Weird eftersom det sen blev en tur i just en ambulans 




Från morfar & Amelie!

Merci beaucoup 


Provtelefon


Fick en mobiltelefon 


 


När vi kom in


Ambulansnallen


Hjälten 


STORT GRATTIS 

Min älskade 9 åring, stort grattis på födelsedagen!! 


Hemma

Sova 3 timmar om jag har tur sen sjunga för 9 åringen 


Hem

Om 12 min kommer taxin!! Skööönt 


28 november

Och vi är kvar på sjukan... Väntar på läkaren som ska ge sitt utlåtande. Elliot är dock mkt bättre nu så det får vi säkert. Undersköterskan sa att det säkert är krupp.

Blir taxi hem sen och lite sömn om Elliots besvär håller sig lugna.


Barnakuten

Elliot blev akut kass ikväll vid 21 så det blev t o m ambulans in och inhalera adrenalin! Nu är han mkt bättre 


Förberedelser

Paket inslagna och tårtan i kylen. Imorgon är den stora dagen kommen! Min älskade pojke, som jag älskar dig 

Vid denna tiden för 9 år sedan hade inget ännu hänt. Philip föddes ju 9 dagar innan bf och första barnet förväntar man sig ju nästan att gå över med! Men vid 2 på natten började det och vid 5 var man inne på sjukhuset i Malmö. Klockan 14.39 den 28 november 2002 föddes sedan det vackraste mina ögon någonsin skådat  Känns som igår men samtidigt som betydligt längre tid än 9 år! Och nu är han storebror och allt 

Att få barn är verkligen den största gåvan utav alla. Ingen tvekan där inte!


Att se ung ut

Det har sina fördelar. Nu när man är 30 år fyllda har det inga nackdelar längre. Koll av leg när det är 18 års gräns är kul 

Nu, frukost!!


I made it 


Tanka

Hoppas jag kommer fram till jobb. Har extremt lite bensin kvar! Kört 8 mil på reserven...


Svart

Helt svart ute och ska strax till jobb.


Sovdags

Nu blir det sovdags och jobb 7-15.30 imorgon. Är sluuut i kropp och knopp idag!

Imorgon blir det att fixa det sista till Philips födelsedag på måndag  Det är ju jul snart så han kan inte få allt i födelsedagspresent  Uppdaterad önskelista: fingerskateboard, fingercykel, dator och mobiltelefon. Sen bmx cykel men det har jag redan sagt till honom att det blir till våren. Bättre eftersom han kan växa en hel del tills dess.

Hämtade honom på skattkammarön 16.30 efter ett kalas sen inom Ica. Hade Elli och Nova med oxå. Micke var trött så jag tänkte han skulle få 1,5 timmes vila. Blev bara lite mjölk, yoghurt, makaroner och godis. Sen hann Philip somna innan vi hittade chokladet han blev av med. Tur vi äter godis även på söndagar  (läs alla veckans dagar...obsessar inte med lördagsgodis)

Nä en VARM dusch för jag fryser som fan, sen bingen!


Minirast

Och nu ska vi ut igen, jag och B men på olika håll. Man e väl effektiv 


Jobb

Är på jobb. Blåsigt värre och ska man lyssna på de som vet (de gamla) så blir det värre imorgon! Vi får väl se.

Undrar var snön de lovat ska bli av. Tyckte de sa att detta året skulle bli som de två föregående. Men jag måste säga att jag inte direkt saknar snön. Barnen gör det nog dock. Hade varit kul för Elli att uppleva snö nu när han är ett år äldre.


Rättning 

Jag kom inte ihåg helt rätt! 12595 gram och 85,5 cm var lillgrabben idag 


Jobb

Nu har vi ätit middag. Philip lagade  Det blev stekt korv, potatis, lök, ost, äpple, inlagd gurka, cocktail tomater och grädde  Gott blev det iaf!

Ligger ute ett nytt jobb på AMS som jag precis sökt! Hoppas 

Nu blir det att diska. Igen.


Regn

Nu har vi precis käkat pannkakor här hemma. Alltid poppis bland barnen  Philip har kompisen I här.

BVC gick bra. Micke har boken i sin bil men jag tror vikten var 12495 gram och längden 85 cm. Det förklarar varför stl 86 börjar bli utväxt  Huvudmått 48,5 cm tror jag och utvecklingen precis som den ska vara. Ska försöka hitta en tid till Nova och maila till ssk E.

ÖF gick oxå bra! Alltid trevligt där. Nova målade en dinosaurie och jag målade en trä snöflinga att hänga i granen.

Nu blir det uppröjning i köket och sen mys 

Köpte stjärnor till sovrummet men de fick vara här nere istället för sladdarna räckte inte där uppe... Snygga och bra pris, 49 kr styck  Bara nu Elliot låter dom vara ifred 


Stökig natt

Elli har bökat runt en del inatt. Tog in honom till vår säng sen snurrades det mest runt.

Lämna Philip i skolan då han ska direkt till simning på morgonen sen bär det av till BVC innan Micke börjar jobba kl 9. Efter det, om Elli mår bra efter vaccinationen, blir det ÖF. Blir han kass åker vi ju hem. Hoppas han klarar sig 

Städa lite smått här idag. Ta ner lite fler julsaker kanske. Jobbar 7-15.30 lörd och sönd.



Jätteduktig 


Så 


Tänd 


Klistrar

Fått tag ett kittyklistermärke!


Tv


Gör biffar 


Philip gjort i träslöjden 


Hemma

Nu är vi hemma alla utom Micke som fortfarande jobbar. Blir biffar, potatis, grönsaker och sås till middag. Då käkar ungarna  Käkat mellis precis så det blir vid 17.30-18.00 typ.

Det börjar redan bli mörkt ute! Vår fina julgran på gården satte de upp igår  Den tänds nog när som.


Philip 7,5 år, Nova knappt 3 år & Elliot 2 mån 


Nova 2 mån & Philip 5 år


Elliot 5 månader 


Nova 1 år 


Han är sig lik  Här 3 år


Kallt

Fyy vad kallt det är både ute men även inne tycker jag! Egentligen har vi det varmt inne men ibland är man extra frusen!

Det gick bra igår att jobba kväll. Var sjukt trött och både jag och I gäspade, speciellt efter kl 22  Segt! Imorgon blir det ÖF för barnen och jag är lediga. Philip går i skolan som vanligt till 13.30. Sen jobbar Micke till 18.30 och idag är han hemma vid 22.

BVC imorgon för Elliot kl 8.40. Spruta eller om det är 2 st sen väg ing och mätning. Ska boka tid för Novas 4 års kontroll oxå som hon ej varit på.

De har inte hört av sig än om jobbet här i kävlinge. När jag ringde i förra veckan skulle de börja ta in till intervju denna veckan. Idag är det torsdag så det bådar ju inte jättegott. Tycker jag. Men jag kan ju ha fel. Hoppas det.

Inga bud än på lägenheten vi är intresserade av. Det är bra. Pratat med mäklaren och hon vill sälja detta om det blir aktuellt. Frågan är bara hur mkt vi kan tänkas få. Vill inte förlora på det. Sen hur pass snabb inflyttning det kan tänkas bli.

Mycket på G nu med jobb, bostad, jul och inte minst på måndag då store lille pojke fyller hela 9 år! Var har de 9 åren tagit vägen??  Han önskar sig en dator, en mobiltelefon, en bmx cykel. Än sålänge  Vi får se. Inte så längesen han fick ny cykel men den köpte han själv efter att han sålt sin gamla 


Hämtar Philip nu

Sen blir det åka till jobb vid 14.15 för ska inom svärmors jobb och lämna en sak. Tvättar där hemma.


Philip är lämnad...

... i skolan och de små ska till dagis kl 11. Funderar på att hämta Philip efter skolan 13.30 för att hinna göra läxan med honom. Sen kör jag till jobb vid 14.30. Kommer bli svårt att hålla mig vaken på vägen hem ikväll vid 23. Får göra mitt bästa 

Sen är jag ledig för att jobba hela helgen. Mitt schema är helt upp och ner så Philip ska vara här ändå. Hoppas barnen är lugna och snälla för Mickes skull  Lussebullsbak i helgen kanske  Gott. Sjukt gott.


Jag och Elli...

... är uppe och kollar tv 


Lite bilder från i söndags


Många bilar


Crazy kids!



Museet


Museet i söndags 


Museet i söndags 


Till Elli i vinter


Novis vill ha 


Konstigt

Idag la hela bloggen ner... Var tvungen att logga in och skriva min e-post och lösen igen. Visst hinner jag ett snabbt inlägg på jobb men inte sånt trams  Därav inga inlägg idag.

Varit på jobb. Lämnade alla 3 kidsen tidigt på dagis/fritids sen jobb till 15.30. Hem, dumpa av de små till Micke som varit hemma och är sjuk, vidare till bibblan. Hittade en del böcker med cd skiva till men inte tycker jag de läser sakta! Man hinner knappt med själv. Men Philip tyckte det var skoj och det är huvudsaken.

Ska lägga mig nu. Elliot aka morgonpigg vaknar vid 5 imorgon som en klocka sen jobbar jag 15-23.


Kväll

Snart dags att lägga sig. Är så trött. Det är en påfrestande tid nu tycker jag. Stressigt på jobb och stressigt hemma för att hinna med allt. Vi har väldigt lite tid tillsammans som familj alla fem. Mycket pga våra jobb som ju styr det mesta. Jag och Micke gör aldrig något själv och det är trist. Vi får försöka bli bättre på det 

Det ser inte ut som vi kommer fira jul med min familj och det är jättetråkigt  Tyvärr har vi begränsat med lediga dagar. Jag har bokat alla storhelgsdagar pga att det är min enda chans att tjäna lite extra pengar. Micke jobbar alla andra dagar för han har lyckats få ut sin semester i pengar. Julafton vill jag inte jobba för den dagen är extra speciell 

Annars är det som vanligt här hemma idag. Jobb/dagis/fritids. Micke slutade tidigt och hämtade de små. Philip hade miniorerna och jag var hemma kl 16 efter jobb. Lyckades byta min kväll imorgon så jag jobbar 7-15.30. Micke ska ev på planeringsdag med övernattning imorgon men han börjar bli sjuk så han vet inte hur han ska göra. Jag kommer lämna alla barnen imorgon innan jobb så det blir fullt upp och en tidig morgon för oss. Sen hämtar jag vid 16. Funderar på att åka till bibblan efter hämtning. Vill få tag på talböcker till Philip som jag hoppas kan hjälpa hans läsning. Sen något gott till barnen måste vi ordna.

Nu blir det godnatt.


Hemåt

Nu är denna stressiga dag över och jag ska hem och njuta av min familj 


Museet 


Museet igår 

Vi spenderade några timmar i malmö på museet  Det var riktigt kul och intressant! Ungarna tyckte det var spännande. Var inne i ubåten sen har de byggt om båten där nere!

Bilder kommer, appen är seeeg 


Kollar tv 


Önskelista 

Nova klipper för fullt! Allt det hon önskar sig klipper hon ut, dvs hela katalogen 

Roat mig med att måla naglarna. Får passa på när Elliot åt lite banan och pepparkakor. Annars går det inte så bra haha. Han älskar pepparkakor men vem gör inte det?

Ska ta ett ryck sen och städa lite. Ovanvåningen är ok, det är mest här nere det är skitt!

Tvättid 12-15.


Inlägg

Hela inlägget försvann. Jaha så kan det gå med blogg.se

Funderar på att byta...


Sovmorgon


Hemåt

På väg hem från stadium outlet och Willys. Hittade vinterkängor till både Philip och Nova. Riktigt snygga  Färgerna blev dock lite omvända, Novas är svart/gröna och Philips svart/röda. Sen fick de tjocka vantar oxå för 60 kr st. Mina blå tumvantar (rosa var slut) kostade 40 kr 

Hittade nog Elliots julklapp oxå på "Jättekul". Philip köpte en spargris det står "månadspeng" på 


Handla


På gymmet

Jag är klar men Nova har lite kvar 


Huvudvärk

Vaknade med huvudvärk igen till barnskrik. Härligt  Skulle inte sova så länge, hade ställt klockan på 8.30.

Planerar gympa för Nova på gymmet 9.30. Då ska jag träna och Philip följer med.

Har gått upp 4 kg på kort tid. Detta jäkla sluta röka sug  När jag rökte behövde jag fan inget godis. Kaffe och cigg så var jag mer än nöjd. Ska ta till lite knep och se om det funkar. Citronvatten och kanske äppelcidervinäger kapslar. Någon som testat??


Hemma

Det var i sista stund innan jag somnade  Rätt trött där i bilen. Nu ska jag sova! Skööönt 


Vaken

Nu börjar jag dock bli trött. 2 timmar kvar bara så det ska väl gå. Blir en utmaning att köra hem bara...


På jobb

Stress stress direkt  Men men, det blir nog bra ändå.

Nova hade ett super utbrott precis innan vi körde. Hon hade somnat till i soffan och blev skitsur sen var det igång...

Var på jobb i tid iaf men 2 larm efter varandra är vi redan back. Jag går och I kör ikväll.

Jag får ta vantar med mig efter rasten för det är lite kyligt.


ÖF


ÖF

Nu är vi på ÖF  Skönt med ett ställe man kan gå till när barnen är rastlösa! Snart fika här nu.


Ledig morgon 


27 C


27 C

Denna var mer intressant tyckte jag. Blir mer än 2000 kr billigare i månaden oxå. Det är en hel del... Bättre planlösning. Oxå massa trappor för den ligger på 3:e våningen utan hiss och tvättstugan i källaren. Allt går ju om man vill  Parkering ingår i hyran. Verkade som det kunde vara både en, två eller flera! Bra tvättpass och det verkade vara gott om tider då nästan alla kolvar var på parkering? Säljaren har redan flyttat så det hade "bara" varit för oss att sälja.

Känner ni nån som vill köpa där vi bor så hojta till 

Imorgon jobbar jag 16-23. Dagis är stängt då så lämnar på Mickes jobb och börjar en timme senare. Micke hämtar Philip på fritids ca 16.30 så e han hemma när jag kommer hem 23.30. Usch ångest bara jag tänker på det  Ledig i helgen iaf. Jobbat två på raken så nu räcker det.

Sista dagen att boka schema på jobb. Jobbar alla juldagar utom julafton. Micke är ledig de röda dagarna och jobbar de vanliga. Vi har med andra ord bara julafton ledigt...Det gäller att passa på att tjäna de där extra kronorna när tillfälle ges. Ingen annan betalar ju våra räkningar 

Håller tummarna att de hör av sig i nästa vecka om jobbet jag sökt!

Nu är jag sjukt trött så ska göra mig iordning att krypa ner i sängen och 


7B


Tvätt

Bara 2 maskiner tvätt idag inkl Novas vår/höst jacka. Lagom att ha det så  Det är på 2 vuxna och 2 barn exkl sängkläder. Annars blir det massa mer! Kollade på 3:an på 95 kvm innan. Den skulle totalrenoveras så allt var utrivet! En liten trappa mitt i lgh. Sen 2:a vån utan hiss (långa trappor) Ingen balkong. Hyra nästan 7800.

Handla lite sen till nästa visning, hämta tvätt, laga mat och äta 


På väg


Funny


Lite choklad

Dokumentera sen hemåt vid 14. Visningar på lgh i ikväll 


Här går det undan

Jobba jobba jobba 


Frukost

Käkar frukost och ska strax till jobb


Bron

Spännande! Får nog se det på play imorgon för jag somnade till hela tiden Ett avsnitt kvar...

Nu: godnatt och upp ca kl 5 imorgon med Elliot väl. Jobb 7-14 sen två lgh visningar 


Hemma 

Ska hämta Nova kl 15 sen blir det mys med ungarna. 5 choklad för 10 kr på Ica maxi 


Nu kör jag hem 


1 månad 1 vecka 1 dag

Tills julafton alltså  Det är ändå ganska så snart! Inga julklappar klara än. Som vanligt. Nej, jag väntar tills Philip fyllt år och haft sitt kalas. 28 november blir han 9 år mitt äldsta barn  Då är han ledig från skolan och vi ska hitta på ngt bara han och jag. Vad har vi inte bestämt än. Är lite sugen på Köpenhamn. Mysigt vintertid. Vi får se  4 december är det klass- och släktkalas!

Granen har anlänt till vår gård så snart ska den väl upp. Härlig julstämning med en stor gran med massa ljus 

1 advent 27 november i år så då ska ljusstakar och grejer upp 


Metro och City

Läst tidningar och ätit choklad. Är inget bra på att göra ingenting  Missar mötet kl 11 gör jag oxå. Blir hämtad här kl 13 av I som jag jobbar med idag men innan dess kommer hon hit kl 12 och hjälper mig lite.

Soligt och fint väder idag men dock kallt. Minus 2 var det imorse och det blev att skrapa rutorna. Har märkt att det är ju betydligt mer trafik efter 5.30 än strax före.

Steg upp 4.45 imorse med E som fortfarande har feber. Två kindtänder riktigt spränger sig fram genom tandköttet  Stackars min bebis  Micke är hemma idag och imorgon om det behövs. På fredag har han planeringsdag och jag ska jobba kväll. Dagis är stängt då så skulle lämna ca 15.40 på Mickes jobb. Och komma en timme senare till jobb. Börjar ju 15 annars. I dessa tider skulle man haft en vinstdrivande hobby eller ngt genomförbart extraknäck. Right?


Frukost

Sen 3 timmars avlösning hos en vårdtagare.


Morgon


Något sen

Lite kö men lämnar kävlinge nu


Bad djur 


Visning

Hade skrivit ett långt inlägg men eftersom blogg.se är sååå jävla fucking bra *IRONI* så försvann hela skiten 

Blivit erbjudna en hyreslgh så ska kolla på den på torsdag eftermiddag. Inflyttning 1 dec, liiite tight! Sen visning på en köpeslgh senare på kvällen samma dag. Slutar 14 nu onsd och torsd så vi hinner.

Nu ska snart mitt russin Elliot upp ur badet  Han har utdelat många pussar här ikväll, myyysigt 


Handlar


Jobb

Idag är det jobb och M är hemma med E. Jag kör ca 6.30.





Kväll

Snart somnar lille E. Han har fortfarande feber så imorgon blir Micke hemma med honom. Jag jobbar 7-14. Nova ska till dagis som vanligt.

Philip blev nyss hämtad. Nova och jag hade varit runt och lämnat ut inbjudningskort till Philips kalas så vid 16 var vi förbi miniorerna och hämtade upp Philip. Sen utvecklingssamtal 16.30. Det gick jättebra. Philip blir duktigare och duktigare. Han har ju lite svårt med läsningen. Läser inte flytande än men är på god väg. Vi ska testa talböcker om det hjälper honom. Jag är beredd att göra allt för att hjälpa honom. Såklart  Vill han ska vilja läsa högt inför klassen. Idag sa han att han inte vågar det eftersom han inte är då bra. Lillgubben  Efter samtalet blev det middag, lite ritande för Nova och Philip sen läxläsning och en sida matteläxa.

På fredag kommer Philip hem igen men då jobbar jag kväll så träffar honom på lördag morgon.


Vab

Ja vab idag som skrivet. Lämnade Elliot till Micke vid 5.30, då hade han inte sovit så jättebra sedan 2 då jag tog ner honom på soffan och gav honom både Ipren och Alvedon. Han var kokhet! Innan dess vaknade han oxå mycket. Vid 8.30 vaknade jag, hade lagt mig på Philips rum. Idag blir det lugnt och hoppas att febern inte kommer tillbaka. Micke lämnade nyss Nova på dagis sen skulle han till sjukgymnasten i Lund. Ätit frukost så nu blir det kaffe 


Kan bli en 4:a


Där lgh ligger som vi ska kolla på i veckan 


Imorse 


Barnen sover

Vi la dom lite tidigare ikväll efter en hård helg. Önskar jag hade ett jobb utan helgarbete men det lär nog inte hända på ett tag. Vet ju inte hur de arbetar här i kävlinge men de flesta kör på varannan helg. Vi får se. Det kommer betyda mycket för oss om jag får jobb här i byn så vi hoppas ju på det.

Vet inte om det blir något med den där lägenheten vi kollade på i torsdags. De innehar inte den där klausulen att köpet går tillbaka om vi ej får sålt vårt hus. Det är viktigt för oss eftersom vi verkligen inte kan stå med två boendekostnader. Lutar kanske åt en annan lgh som det är visning på i veckan. Den ligger oxå bra till, på sitt sätt men inte lika nära skola men lite närmre dagis och nära affärer och relativt nära tågstationen vilket ju är bra för våra tågåkande gäster 

Det blev familjepizza ikväll. Orka laga mat liksom. Får bli nån typ av kyckling imorgon. Preparerat Elli med både Alvedon och Ipren nu ikväll + nässpray för han är förkyld oxå. Hoppas hoppas på en överlevnadsbar natt!


Mat

Vad ska man äta idag då? Kyckling har vi hemma men hur...

Vab imorgon igen då Elliot har 39,3. IGEN! Stackaren  Det är nog tänderna som spökar igen...Får se om jag jobbar på tisdag men det blir jag som är hemma imorgon. Micke ska till sjukgymnasten och det kan vara knepigt att boka om. Håller på att boka mitt schema på jobb för fullt. Eller, jag är klar men ska ta hem det och kolla mot almanackan. Tänkte jobba allt utom lillejulafton och julafton. Så att vi får lite extra pengar iaf.

Hoppas höra från det jobbet nu i veckan som jag sökte i Kävlinge. Ansökningsdatumet gick ut i fredags. Nog många sökande...


Rast

Snart rast. Inom maxi för ostbullar först och en insats till.

Dags att införskaffa vinterskor åt Philip och Nova nu. Elliot har redan.


Elliot har varit lite orolig inatt.

Jag tog in honom till oss vid 2.30 typ sen snurrade han runt en halvtimme ca. Han vaknade sen 5.30 istället för kl 5. Wohooo ;)

Nu är det snart frukost dags här. Kör 6.35 ca idag.


Frukost


Yes!

Nu ska jag sova :) Sååå härligt! Snabbröja och borsta tänderna sen upp i sängen. Elli ville inte ha sin välling och när jag kom ner möttes jag av denna prinsessa. Sovandes! Lilla gumman, godnatt :)


Trött

Usch ja tur det är kväll! Trött och sliten och kallt ute.

Jobbade till 15.15 sen hämtade jag Philip hos sin pappa, eller hos hans sambo för han jobbade och hon skulle oxå iväg och jobba. Han blev sen hämtad här vid strax efter 18.

Elli badar och ska strax upp, bara skönt att sitta ner lite ;) Hoppas barnen somnar snabbt och lätt. Kommer lägga mig direkt därefter. Jobb imorgon med. Same time same place.

600 kr. Hade ni betalat det för att gå på julbord inkl bowling med ert jobb? Jag gör det då inte! Sånt ska jobb bjuda på annars får det vara...


Ritat idag


Somnade på vägen hem


Söte sover där hemma när jag jobbar


Kaaallt

Idag blev det skrapa rutorna. Hemma och sen på jobb. I full gång nu. Sen rast och bullar!


4.50

Elliot heter nog morgonpigg i andranamn! Lika bra att tvätta håret och äta riktig frukost när man är uppe så här tidigt ju ;)


GRATTIS

Till min syster och Jocke som vigdes idag vid Ystad rådhus!! 


Använda ca en månad, inte bra kvalité direkt!


Glad skit igår :)


Vika tvätt hjälpreda :)


Kväll :)

Äntligen kom denna ljuuuva kväll ;) Är ganska så slut! Sådär som jag brukar vara efter en ledig dag ;) Barnen är nog nöjda med dagen på ÖF, en cykeltur osv och det är det viktigaste :) Uppe sen kl 5 så dags att sova nu strax. Ska inte äta fler bitar av mitt Marabou, mår smått illa ;)

Philip hade haft det bra på discot :) Han har nog gått på alla discon sen han började på den skolan. Han tycker det är kul så klart han ska gå. Han var dock trött innan och vilade en stund. Vi var ute och körde ut 9 inbjudningskort innan, det var kul. Parkerade lagom olagligt och sprang som om polisen var efter oss. Min sons ord, inte mina ;) Roligt och jag är glad att vi hann. Resten kör jag ut imorgon för det är 8 st kvar.

Imorgon är det jobb och likaså på söndag.

Mmm nu kallar sängen :) Renbäddad och allt!


ÖF

Varit på ÖF med Elliot och Nova sen hem, lämna bilen (hann ej cykla dit) och ta cyklarna för mig och Nova och bege oss till skolan. Hem och äta lite. Nu är det lugnt en stund. Eller lugnt och lugnt, det bråkas ju med jämna mellanrum på övervåningen ;)

Tvätt 15-18 så dags att packa ihop smutstvätt.


Cykla

Nu har jag och Nova cyklat och lämnat Philip i skolan. Han var helt överlycklig över att gå cykla dit :) Det får ju bli att hämta honom med cykel sen vid 13.30.

ÖF står på schemat idag. Kommer cykla dit oxå.

Elliot sov hela natten i sin säng, kl 20-05 ca.


Myskille :)


Kl 5

Upp 5 idag med Elli. Nu strax blir det frukost. Ledig idag och Micke börjar kl 18. Tänkte ÖF med Elli och/eller Nova. Philip ska till skolan 8.15-13.30 sen disco ikväll 18-20 :)

Gillade lgh vi kollade på igår! Den var jättefin om än liten. 66 kvm på 5 pers. Kan ju helt klart gå temporärt. Den ligger på hemnet, Föreningsgatan 2D. Sen ligger det ute en till som har ngt bättre planlösning och 75 kvm på Storgatan 27. Vi ska kolla på den med. Samtidigt står vi i kö hos de få hyresbolag som finns i byn.


GÅTT och hämtat barnen idag


Den blivande 9 åringens klasskort :)


4 år :)

Idag firar vi 4 år som gifta :)


Kalas

Gjort 17 inbjudningskort. Nu blir det Bron på svt!


Larm

Förseningar pga larm. Vill äta nu och hinna ha rast.


Nu är det...

... läggdags här. En hel del senare än vanligt men det brukar bli så när Micke jobbar för då skjuts allt fram eftersom man är själv med läggning, först E sen N. Läxläsning med Philip efter det.

Glömt säga till fritids att Philip kommer imorgon. Bäst att vi inte är där förrän 6.30 då fler barn brukar anlända.

E har nog slutat dricka välling. Bra tycker Micke. Jag tycker det är lite...jag vet inte. Sorgligt. Ungefär som när man inte ska vara gravid/ha en nyfödd/amma fler ggr fast man är 110 % säker. Men bara nästan så. Jo. Det är väl så att han oxå ska bli stor. Han är ju minst och en (liten) del av mig vill ha honom liten alltid. Vet vilken ångest jag känt/känner ibland när jag inser att Philip bara blir större och större. Saknar tiden där Elliot är nu.

Fast jag ser fram emot att se dom små börja skolan, ta körkort, flytta hemifrån (fyfan!) osv :)


Elli badar

och jag dricker mitt kaffe här inne ;) Det får jag iaf göra i lugn och ro!


:)


Myskillen :)


Fina killen!


Snart är han 9 år min största grabb!


Gammalt kort...

... på mig och Philip :) Tror han är runt 1,5 år. Sommar ser det ut som för han är alldeles brun :) Måste vara år 2004 sen blev han 2 år i november samma år.


Äter


Käkar middag

Sen blir det disk och undanplockning samt mys :) Micke jobbar, hemma ca 22 så det är jag och barnen hemma bara. Lite läxläsning oxå.


Sovit middag

Det blev ca 2 timmar idag oxå men lillen envisas med att vakna efter ca en timme. Nej nej, en timme räcker inte för denna mamman. Inte efter otaliga uppvak inatt och uppstigning strax innan 5. SNAAAARK!! Sömn är underskattat, tjatigt I know men hur sant som helst.

Åka och hämta Philip snart sen Nova efter. Mellis på fritids kl 14.10 och kl 14.30 på dagis. Nu har lovlapparna kommit upp...vi har inte ens bokat vårt schema än men det lär nog göras denna veckan. Kommer jobba i stort sett allt utom julafton. Det är ju lite (med betoning på lite) extra betalt på storhelgsdagar.

Nej rycka upp sig kanske så ingen tror jag blivit sjuk ;)


Uppe tidigt som vanligt

I vanlig ordning strax innan 5...Måste sooova snart. Jag menar en hel natts sammanhängande sömn. Undra när det blir. Hoppas detta med tänder/feber snart försvinner.

Nu blir det frukost.


2/3 av barnen sover

Jag och Philip har rensat på hans rum nu ikväll så nu är det fint igen. Grabben samlar på sig PAPPER som ingen annan!

Efter hämtning idag blev det hem och börja med maten, äta, diska och sånt.

Blir vab imorgon med. Elliot hade feber idag. Hoppas den är borta imorgon så vi kan jobba på onsdag. Annars är Micke hemma på onsdag. Sen är jag ledig torsdag och fredag för att jobba helgen. Igen.

Planerar Philips kalas. Funderar på den 4 december. En söndag. Mickes helg att jobba och jag jobbar lördagen till kl 14 men vi har inga andra dagar lediga! Först familjekalas sen klasskalas direkt efter. På Mickes jobb. Hoppas det funkar.


Nu får Elli ...

... titta på när mamma ska duscha. Stackaren haha!! Sen blir det apotektet för lilleman välte alvedonen i golvet!!


Sovit nästan 2 timmar...

... fast med x antal uppvak. Fick Elliot att sova vid 11 sen 11.45 vaknade han och var ledsen. Så har det varit hela natten. Fick honom att somna om sen vaknade jag strax innan kl 13 när vaktis ringde på dörren. Vår toa uppe är sönder ;) Eller ja, det är en packning som gått av så den står och spolar hela tiden. Märkte det inatt. Elli vaknade nu vid 13.20 ca.

Strax innan kl 16 hämtar vi Nova på dagis. Philip kommer hem vid 16 så måste vara hemma då så han inte blir orolig min lille påg :) Det är miniorerna idag så han går hem själv. Kan det vara 200 meter tänkte jag och var tvungen att kolla upp det. 492 meter är det lite beroende på vilket håll han går. Han vill gå själv. Det är ju bra men mamman här hemma är OROLIG...När klockan blir 16.10 går vi ut och tittar men oftast hinner jag inte ens få på mig skorna förrän han kommer genom dörren ;)

Lägenheten vi ska titta på i veckan ligger 320 meter från skolan :) Lagom! Men han ska passera först en gata (30 km/h och övergångsställe) precis vid skolan sen en gata till men den är liten. Gillar inte kombon barn och gator.

Nu ngt att äta sen klä på oss lite och till dagis.


Jag är helnöjd

Har funderat fram och tillbaka och nej, det gör inget att siffrorna är större. Jag kommer behålla det såhär. Inte lätt att vara perfektionist ;) Nä men man måste ju vara säker!

Idag är det vab och varken Elliot eller jag har sovit så mkt. Blir mobilen på ljudlös sen och sova. Nova och Philip är på dagis/skola. Spenderade en timme i köket imorse. Så är det när man inte pallar på kvällen...


Tack Veronika!!!


Här e den :)

MEN som ni ser, om ni jämför med de andra barnens namn, är storleken på datumet mycket större!! Jag märkte det när jag kom hem. Måste ha en dag på mig att fundera. Hade ni stört er på det? Klart jag ser det, jämför och tittar. Det är ju på mig det sitter och en utomstående hade nog inte lagt märke till det.

Jag och Veronika jämförde storleken på bokstäverna men glömde helt siffrorna!!

Super jätte dunder fin är den iaf och jag är rätt säker på att jag kommer ha den så här :)


Nova


Philip


Till min älskling

Eller ja, till mig är den ju men älskling blev glad. Hehe, jag hann först ;)


Nu är den gjord!

Ja, tatueringen alltså! Sjukt nöjd :) Sen gjorde jag en till. Tänkt på det ett tag. En överraskning och hyllning kan man säga till min och Mickes bröllopsdag som är på torsdag den 10 november. Då är det 4 år sedan vi stod där i kyrkan och samtidigt döpte vår dotter :)

Bilder kommer senare!


Rast sen jobbedags igen. Blir vab imorgon så måste försöka få in någon för mig.


Upp och hoppa

Iväg till jobb. Elliot har fått feber under natten så det blir antagligen vab imorgon...


Bron

Nu har jag sett avsnitt 1-7 av Bron på svt play. Riktigt bra faktiskt. Man fastnar lätt :)

Elliot badar och vi har nyss käkat. Korv med bröd. Yes, riktig lördagsmiddag ;) Palla. Denice är här och ska på fest i kävlinge. Det är ju halloween.

Blir tidigt isäng ikväll för jag ska ta Elliot kl 5 imorgon bitti sen kör jag till jobb 6.30.

Philip blir lämnad hos oss sen och kl 17 är det tatueringsdags. Ja, vår söndag. Eller min. Jag vet ju inte vad Micke och kidsen ska göra :)


Två av mina pågar :)


Ny har vi...

... gjort det värsta och har bara några korta insatser kvar. Det är jättefint väder idag då man borde varit ledig och gått i skogen eller något.

Sugen på något gott idag typ potatisgratäng och fläskfilé :))


Lite rast...

... sen avslutar vi denna arbetsdagen med eftermiddagsarbete till 15.30.


En sjuk idag på jobb så ett mindre kaos!


På väg till jobb

Dimmigt värre idag.


Hemma igen och käkar lite....

.... innan det är tvättdags kl 15. Museet var kul :) Sanna, hennes mamma och Alfie skulle oxå dit så vi träffades där :) Tog en fika där oxå och åkte hem vid 13.


Ett stop för lunch ;)


Mot malmö museum :)


Storasyster är vaken :)


Så här trött...

... blir man när man går upp strax innan kl 5 ;) Jag kollar avsnitt av svt:s "Bron". Idag blir det ÖF hade vi tänkt, lediga sill vi är :) Kl 15-18 är det tvättdags.


Tatuering

På söndag kl 17 blir det äntligen av. Lilleman är ju 18 månader så jag har väntat ett tag ;)


Gott!


Popcorn freaket ;)


Varit på Konsum precis...

... och köpt popcorn och choklad. Lite vardagslyx :) Lite tv och mys nu!


Äter själv


Dags för middag


Kollar Nanny

Shit vissa barn är verkligen bortskämda skitungar!! Lagar mat, kollar tv och underhåller Elli. Nova är hos grannen och leker :)


Elli


Kalla Fakta

Såg ni kalla fakta igår? Fy fan, vilken mardröm!! Kolla på play annars. Men känsliga avråds. Usch jag blir så ledsen när man hör om sånt. Vi känner oss trygga med dagiset Nova och Elliot går på. Ur säkerhetssynpunkt känns det bra. Nova är ju stor och rätt förståndig för sin ålder och Elliot går på småbarnsavdelning. Han är inte det minsta lugn och klättrar på ALLT men jag tror inte han är i större fara där än hemma. Då hade jag aldrig lämnat något av mina 3 barn till någon annan. Sen kan olyckor hända ändå, man är inte mer än människa osv men med barn måste man tänka både en, två och tre ggr!

Sen intervjuar de en skit som säger att de flesta föräldrar inte övervakar sina SMÅ barn 100% av tiden! Nähä men hur fan tror han att vi föräldrar försöker eliminera risker och olyckor?? Idiot!! Hade någon sagt så till mig när jag nyss förlorat min 3 åring pga dagis brister hade jag nog fan slått ner puckot!

Ont i magen får man av sånt. Jag är inte perfekt på något sätt. Mina barn har råkat ur för både det ena och det andra. Philip har bränt sin ena hand på spisplattan som 3 åring, fått en leksakshundboll rakt i huvudet när han var under 1 år. Nova har bokstavligt talat slagit frivolter ner för trappan här hemma 2 ggr. Elliot har ramlat med huvudet före ner från soffan. Men jag tror ändå det är lindrigt. De har inga men, inte brutit något. Men ändå, man mår ju skitdåligt när något händer ens ögonstenar. Det är ju ens yttersta jobb att se till ens barns säkerhet!


Toca Boca

Rekommenderar de olika spelen från appen toca boca :) Det finns frisörsalong, affär, gör en robot mm. Novas favorit app just nu tror jag :)


Lila :)


Kollar tv ;)


Uppe kl 5 med en...

... liten en som tycker det är morgon! Frukost, tv och surfande just nu :)


Snart...

... dags att lägga sig. Kollat på ett program "mardrömmen" på SVT1 om en familj vars barn tas om hand av soc efter ett felaktigt beslut. Helt jävla sjukt!! Visst ska barn skyddas, absolut men detta var överdrivet. Jag hade anmält de jävlarna om jag var i samma sits!

Åkte från jobb kl 14, hem för mellis med kidsen. Sen kollade vi på de två lgh men det var inget för oss. Litet, visst men vi vill isf mer inåt centrum. Nära skola/tåg/dagis och det finns en sådan lgh på hemnet. Ska boka visning.


Kompa

Kommer förhoppningsvis kompa idag oxå mellan 14 och 15. Rätt skönt att hämta hem kidsen tidigt innan mellis och hinna krama dom lite extra :) Speciellt efter en tidig lämning.

Dax att starta bilen igen.


Jobb

På jobb igen som vanligt. En förmiddag med mkt att göra för att få allting att fungera. Finns ju ett system för det men ja...

Lämnade kidsen idag kl 6.20 eftersom Micke övernattade på jobb. Det hade inte varit så kul hörde jag. Usch, tror jag det. Inget för mig att passa ungdomar hela natten ;) Nej, sova på natten ska man!

Elliot var morgonpigg som vanligt, 4.55 var det dags men då hade han sovit sen 19.30 i sin egen säng. Nova vaknade oxå vid 5. Skönt att slippa väcka sina barn ju ;)


Äta!!

Nu är det rast och mat :) 30 min prick, mer hinns inte.


Snart rast...

... kanske. Är ju snart inte hungrig längre ;) Men då är det här.


Just nu :)


Elli morgonpigg

Jadå, det är verkligen en morgonpigg pojke vår Elliot! Nu med den extra timmen vaknar han en timme TIDIGARE ;) Samma sak när klockan flyttades åt andra hållet. Snart är han uppe kl 2. Idag kunde jag egentligen sovit till kl 6 eftersom inte Philip är hemma och ska lämnas. Men men uppe tidigt ändå.

Slutar 15 idag, lagom. Käkar frukost med Elliot här i soffan och kollar på barnkanalen :) Mys!