Lgh

Vi gillade lgh vi kollade på :) Den var som planlösningen visade. 3 vån av 3 och hiss fanns. Superbra tvättstuga med snabba maskiner. Viktigt! En liten gård med sandlåda och lekhus men inget staket/grind ut mot gatan som var runt hörnet en bit bort på båda sidorna. Fin lgh, fräsch och stort badrum.

Vi får fundera helt enkelt...

Minus med denna lgh är att den är dyrare, drygt 8200 i månaden och den är mindre. 81 kvm mot 110 i den andra lgh som kostar 7900 i månaden. Plus är att den är mycket fräschare, bättre tvättstuga, inga trappor eftersom det finns hiss, det finns en innergård, bättre förråd (lättare att ta sig in utan trappor och grejer) Bra eftersom vi har både vagn, cyklar och cykelvagn som vi är rädda om. Jag vill eg ha allt på ett plan eftersom jag tycker det är skit med trappor och små barn men vet inte om 81 kvm är nog. Eller det kommer ju gå och det är bara tillfälligt, 3-4 år. För att spara till drömhuset.

Nu blir det läggdags. Jobbar 8-13, 14-21 imorgon men sen ledig fred-sönd.


Den rosa :)


Ingen promenad

Sitter i bilen och väntar. Micke skulle hämta ngt på områdeskontoret, nåt papper.

Blev ingen promenad innan. Ingen vagn stod på dagis så Micke åkte tidigare från jobb för att möta upp oss.

En man mördad i Borgeby i eftermiddag! Liten håla där inget händer typ. Att det rubricerades som mord berodde på att kroppen var illa tilltygad...Är man förvånad? Nej. Tyvärr. Tycker synd om den mördade och hans anhöriga.


Kanon

Hämtat cykeln till Nova :) Den är perfekt till henne!! Prutade 50 kr så vi gav 400 för den. +/- 0 eftersom vi sålde den gamla för 400 kr :)

Nu, kolla på lgh.


Idag blir det en ordentlig promenad från dagis och hem. Enkel väg ca 3,4 km. Tror jag tar vagnen som Micke ska ha lämnat på dagis. Elli i vagnen och Nova uppe på suffletten ;) Sen i rask takt hemåt. Philip ska cykla hem med J från mitt jobb som har sin dotter J i samma klass som Philip. Klockan 15 hämtar hon och jag slutar 15. De bor nära oss. Sen ringer jag när vi närmar oss så kan han ta sig hem.

Kolla på lgh kl 19 ikväll sen får jag bli körd till dagis och cykla hem min cykel som jag lämnar där nu i eftermiddag.


Ny cykel

Jobb till 15 sen hämta cykel till Nova i Malmö vid 17 tiden :) hon kommer bli så glad!!


Planlösning 3:an


Sälja

Letar ny cykel till Nova. Fick sålt hennes 12" och Graco-sulkyn vi haft som extravagn. Betalat av skulden på bilen så nu är vi av med den. Ingen ränta som står och tickar. Imorgon kväll ska vi kolla på en lgh KKB (Kävlinges motsvarighet till MKB) har. En 3:a men planlösningen är mer som en 4:a om man har vardagsrum och matplats i ett. Innan dess ska vi åka och kolla på en ny cykel till Nova. Den ser jättefin ut så hoppas den är det IRL oxå.

I helgen måste vi rensa förråd och vind och slänga på tippen och åka till insamling för kläder. Vi har massor och det verkar svårt att sälja barnkläder...


Bullar

Nu ska vi lägga oss jag och Philip. Vi har läst lite i böckerna Nova och jag lånade på bibblan. Philip kom hem från miniorerna med jättesöta bullar de bakat :) Vi åt några och resten åkte in i frysen.

Nu sover Nova oxå efter ett utbrott som Micke tog tag i. Hon ville sova med mig men det var min tur att ha Elli inatt. Han somnade tätt intill mig i stora sängen *mys* :) Sen la jag över honom i spjälsängen. Funderat på det här med spjälsäng, kommer nog inte ta med sen när vi flyttar i maj-juni utan han får en växasäng. Han blir ju snart 2 år stora grabben. 22 månader blev han igår den 26:e februari :)


Flocken samlad

Nu har vi precis ätit middag, läste läxan direkt när Philip kom hem så var det gjort innan Micke åkte till mötet.

Känns så bra när alla barnen är hemma :)

Huset ser ut som kom och hjälp mig typ. Blir att röja när Elli lagt sig, inte lönt innan ;)

Imorgon jobbar jag kväll så jag går och lämnar Philip i skolan så hämtar Micke honom med bil sen.

Dålig bild för jag har ju ingen blixt på min mobil... iPhone 3 ;)


Hår

Väntar på att Philip ska komma hem. Ätit och tvättat håret. Micke har varit och balanserat däcken på bilen sen ska han på möte 18-20.

Ska ta och vika en massa tvätt som hängt torr nu en vecka ;)


Nu blir det tågbana och chokladbollar :)


Sofias änglar

Kollade på detta program igår och hade inte sett det från början så skulle kolla på nätet vad det handlade om. Kommer då in där de diskuterar förra veckans program och jag säger bara fy fan! En pappa som råkat backa på sin son!! :(( Som han själv sa: Att förlora sitt barn är en sak men att själv vara orsak till det, en helt annan. Hade svårt att somna sen efter det.

Nu blir det jobb 7-13. Sen kommer älskade Philip hem vid 16 efter miniorerna :))


Just nu


Trött

Nu är jag trött. Big mistake att vara uppe efter kl 21 igår ;) Sen upp tidigare än vanligt. Vill sova nu tack eller iaf vila mig. Lagt mig i soffan men jag undrar hur länge man får ligga här ;)


Handlat

Ätit lunch med Elli och Nova. Var och handlade lite på ica iaf innan. Tar veckohandlingen imorgon efter jag slutat. Micke är ledig.

Blir nog att jag bakar en banankaka strax. Micke håller på med listerna i hallen.


Så här bor vi =)





Matkostnad

Tidig söndag 💤 Idag var det 5.30. Bara att gå upp och se glad ut, göra välling och kaffe :) Somnade sent igår, dvs ca 23.

Idag kommer min mamma hit :) Ska baka något men vi måste handla. Jag storhandlade med Nova och Philip i måndags så det börjar bli dags. Vi försöker hålla oss till 1000 per vecka inkl blöjor och välling. Kommer ihåg att blöjorna var helt slut i måndags! Nu är där lite mer än ett halvt paket kvar men så har de varit på dagis 4 dagar oxå. Köper ca ett paket i veckan så finns det på dagis oxå. Vi brukar köpa storpack med välling på Willys. Tror där är 5 eller 6 fem liters i en sån stor låda. Så det blir ju inte varje vecka. Han dricker morgon och kväll och ibland till mellis, lediga dagar och de dagar jag hämtar innan mellis på dagis. Vilket är rätt ofta då jag slutar 13 eller 13.30 för det mesta. Ska börja skriva upp våra matkostnader igen för att ha bättre koll. Undvika att småhandla på t ex ica.

Igår sålde jag ju bilen, tog ett tag med det. Hon fick den för 38000. Underpris tycker jag och jag tror vi kunde fått mer om den var renare inuti på sätena osv. Men men, nu har vi en kostnad mindre iaf :) Sen var vi på bauhaus och köpte lister till hallen. Vi renoverade hallen i mars 2010 haha. Precis innan Elli föddes så det är ju bara 2 år vi varit urban lister ;) Vi kommer använda oss av Hemverket när vi säljer vårt hus/bostadsrätt. De tar 5000 och fixar mycket med planlösning, objektsbeskrivning, alla papper mm. Vi håller själv i visningarna och det kommer jag att göra :) Nä, man måste läsa matte B för att bli mäklare så det kommer jag inte bli ;)

Tittar man på bilderna från när vi köpte det är det ju mycket finare här nu om än slitet. Det är från 1990 och kök och badrum är inte renoverade. Vi har målat alla rum och vissa både 2 och 3 ggr. Bilder kommer.


Sovdags

Nova var sååå taggad inför melodifestivalen men sen däckade hon strax innan nio. Hon blev nog bra avis när hon hörde att grannarna skulle dit och se det live!! Det är ingen hemlighet att melodifestivalen aldrig varit något för mig. Den biten står Micke för ;)

Nu har jag precis burit upp Nova och lagt mig själv oxå.

Kollat lite bilar på blocket. Tittat på lite äldre bilar i typ 10000 kr klassen. Vore skönt att slippa billån. Man KAN ju ha tur att hitta en bra äldre bil. Har kollat på olika märken och modeller. Fastnar alltid för Seat. Tycker det är ett bra märke. Jag har haft 4 seat varav 3 Ibiza och en cordoba. Den sistnämnde hade jag dock lite problem med på slutet men då får man ha i åtanke att jag aldrig servade den under de åren jag hade den. Bara tankade och körde, bytte inte ens olja. Sen körde jag till Italien och det var efter den resan på över 300 mil som den blev lite trött ;) Fullt förståeligt enligt mig. Tyvärr tycker Micke dom e sjukt fula (!!) och han kommer antagligen aldrig gå med på att vi köper en sådan men jag hade gärna gått med på det. OM vi hittat ett bra exemplar dvs.

Min var dock mörkblå :)


Även jag har användning av xbox-kontrollen ;)


Bilen såld

Nu är min pärla borta. Blandade känslor. Som sagt en mycket omtyckt bil men nu är det dags att klara sig utan den. Kommer sakna den jättemycket. I ganska exakt 3 år hade vi den.


Nova stickar :)


Jag menar 16", 14 finns ju inte!


Sökes: 14" fin cykel i bra skick :)


Säljes

12" Yosemite i bra skick. Nova behöver ny. Stödhjul finns.


Idolen Kitty, påverkad från storasyster tro?


Lördag

Då var det lördagsmorgon. Elli var morgonpigg som vanligt så kl 6 var det dags att gå upp. Nova är oxå vaken nu så det är barnprogram som gäller :)

Ingen sovmorgon för min del denna helgen. Micke jobbar ju kväll torsd, fred och lörd denna veckan. Nästa helg är det sovmorgonsdags. Inte så långt tills dess va? ;) Ska inte klaga, lägger mig tidigt (innan kl 21) och Elli sover rätt skapligt. Vill komma in i min säng allt mellan 23-05 typ. Var längesen han sov hela natten i sin säng dock.

Vet inte vad vi ska hitta på idag. Skönt med sådana dagar tycker jag.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-2/530028/images/2012/pic_191042656.jpg" class="image">


Dags för slingor? ;)


💤💤💤

Nu sover barnen och jag ska göra mig klar för att sova jag med. Skönt ska det bli! Jag har läst böckerna från bibblan för Nova och då somnade hon i soffan, lillgumman :)

Lite lätt storm ute verkar det som.

Natti!


Fika

Idag slutade jag 13.30 sen cyklade jag till dagis och Micke mötte mig där. Nova och jag cyklade hem och Elli åkte bil. Vi tog vägen förbi bibblan och lånade böcker och fikade på caféet som daglig verksamhet har där. Nu har vi käkat middag och Micke ska snart till jobb. Blir en myskväll med tidig läggning.


Stolt moster är jag!!!

Xander eller Zander är inte bestämt men något av det blir det nog :) Guuudasöt!!


Tänker på er

En vän och hennes familj har det just nu väldigt jobbigt med stor sorg efter en enorm förlust :( Det finns inga ord som gör det bättre. Tyvärr :( Det är helt ofattbart!!

Jag tänker på er i denna svåra tid ni har framför er... Kramar från oss.


Kommentera

Testar igen


update

Idag var det jobb 7-15 och sen hem till kidsen. Micke hade hämtat dom och sen körde han till jobb. Igår var det jobb 15-22. Imorgon blir det jobb 7-13.30, lagom dag ;-) Det går alldeles utmärkt att cykla till jobb =) Jag har regnkläder med just in case men idag har det ju verkligen varit VÅR ute =))

Tidigt imorse fick vi en ny prinsessa då Victoria födde sin och Daniels dotter =) Jag är väl inte mycket för kungahuset men det är alltid kul när en liten kommer till världen =)

Ätit middag och fixat. Om en stund kommer en spekulant på ergo bärselen jag har på blocket. Lär inte använda den mer till Elli så kan ju lika gärna sälja den. Tänkte först att den kunde vara bra att ha när vi åker till Mallorca men det blir ju för tungt och svettigt ;-) Vagn it is!


Problem att kommentera?

Det verkar som om inga av mina inlägg från appen fungerar att kommentera? Testar därför att skriva från datorn. Testing testing. Varit i kontakt med blogg.se och de säger att problemet kommer lösas inom snar farmtid, hoppas de. Hoppas jag med även om detta verkligen är ett i-lands problem...

update. Jo det funkar att kommentera inläggen från datorn så får väl köra lite mer på det framöver men ofta man e hemma och har tid att sitta här liksom. Nej.

Cykeltur

Var ute i drygt 1,5 timme och cyklade. Först till bibblan sen vidare till dagis för att lämna semesterpapper mm. Mest för att ha ett mål med cykelturen :)

Sen hem och tina upp innan matlagningen och idag består middagen av kotlett, potatis, gröna bönor och sås :)


Tiger


Muffinsbak


BB aka barnbidrag

Vi började denna lediga sportlovsmåndag med handling på Willys för kyl och frys var inte så roliga. Sen blev det hem för lek, bus, bråk mm ;) Lunch och Elli somnade. Vi andra bakade muffins och nu står laddning ett av två i ugnen :)

Malin kommer lite senare :) Var längesen!!


Hepp

Dom ville inte ha bilen så den är fortfarande kvar. Har lite planer på att kanske sälja Mickes istället?

Snart kommer hela släkten hit :) Syster, Jocke, bebis (fortfarande namnlös men de har nog nåt på G), kusin, Riina, Jakob, mamma och moster :) Nova är bortåt stora Harrie och leker med en kompis :)


Bristningar

Mina är ju dock bortskurna men ändå 😉


Snart hem

Tur det inte regnar nu! Hem och lägga mig direkt, tröööött. Sen kommer de och köper min bil ca 9.15 imorgon bitti. Shit, jag fattar inte att jag faktiskt ska vara utan bil. Och utan just DEN bilen 😞 Tycker så mycket om den. Men ibland måste man göra saker man inte vill eller tycker om. Sånt e livet liksom. Nu ska jag snart ta min CYKEL och cykla hem. Den cykeln har jag haft sen jag var 15 år, dvs 15 år gammal 😉


Inte helt torr

Men fram kom jag. Insåg rätt fort att jag borde ha kompletterat mitt regnställ med mina gummistövlar... Nåja, too late now. Har lånetofflor och lite lugnt ett tag. Såklart skulle det ju börja ösa ner precis innan jag gav mig iväg. Är det inte alltid så?

Jobb till kl 22 sen hem och sova. Micke åkte med barnen till sin mormor på fika i Malmö lite tidigare.


Mot jobb på cykel!!


Regn

Tråkigt väder. Men iofs bättre än det kalla, snö och halt. Kommer nog cykla idag till jobb, börjar 15.

Tvättat, städat, diskat mm mm. Micke och Nova var på gymmet/gympan innan. Nu försöker Nova få kontakt med dagiskompisen N för lek men jag tror att det blir imorgon stället för ingen svarar.

Imorgon ser det ut som jag blir utan bil. Eller vi allihop eftersom Mickes bil (som blir VÅR sen haha) är på verkstan och vi får lånebil på måndag. En köpare från Småland har prutat 5000 så 45000 kr. Satte ju medvetet lite högre pris som folk kunde pruta på.

Nu blir det lunch här för Nova börjar bli sugen på kakor ;) Gottegrisen i denna familjen haha.


Back

Tillbaka på jobb! Var hemma om, köpte mjölk och slängde sopor mm.


11,5 timmar

Idag är det jobb 8-13, 14-21. Rast 13-14. Hann ej käka frukost trots att jag väcktes innan kl 6 av Elli. Vi gick/cyklade till skolan idag sen vidare till jobb. Gick bra och var riktigt skönt.

Mickes bil klyddade igår så han fick lämna in den. Alltid är det något. Vi har ju utgifter så det räcker!

Var hos syrran igår efter jobb med barnen och de fick se sin lille kusin :) Dom tyckte det var jättekul och att han var sååå söt!!!


På jobb idag till kl 13. Kallt men underbart soligt :)


Hinner nog...

... precis äta ikväll innan jag drar på möte kl 18 men ska vara där innan då jag bakat ;) Jag är klassmamma tillsammans med M:s mamma. Tycker sånt är kul och de pengar som läggs för fikat går ju till barnens klasskassa. Blir en kladdkaka och en sockerkaka :)

Hämtar barnen 13.40 sen till ÖF för fika och lek. Micke slutar 16 så jag tänkte ha maten klar till 16.30 annars blir det stressigt och det är aldrig bra. Tänkte vara på skolan 17.30-17.45 typ.

Philip var så jäkla duktig igår på mötet. I över TRE timmar satt han på en stol och ritade, räknade och spelade på min telefon. Tyckte jag vred mig mer än honom ;) Riktigt stolt över honom :) Då vet jag att den nödlösningen fungerar iaf med honom.

När mötet var slut hämtade vi de "små" och det blev hem och börja med maten direkt. Disk osv sen läxläsning efter vi lagt Elli. Lugnast så när bara en vuxen är hemma. Idag tar vi det nog vid 19.30 när mötet är slut. Så hinner de leka lite oxå, inte allt i livet ska vara så allvarligt tycker jag när man bara är 9 år :)

Får inte rätt på min annons och nu har jag glömt mitt lösenord oxå, typiskt mig. Suck. Jag VET att jag tog ett annat än det jag brukar, nog därför jag glömt haha. Skit. Mailat dom så hoppas på svar.


Jag är klassmamma 😉


Föräldramöte i skolan ikväll


Snart mötesdags

Philip har gjort 4 sidor matte så nu räcker det för idag 😉 Tar lite läsning ikväll oxå sen vill han gå till skolan imorgon. Jag slutar 13 så det blir att hämta direkt efter skolan 13.30.

Har ett bröd i ugnen. Måste komma ihåg att ta ut det nu innan vi åker. Bakade ett igår och de ska vara inne i 100 minuter, hann bara ett igår 😉

Bilen är på blocket men eftersom jag la in annonsen via mobilen blev det bara en bild. Ska ändra sen ikväll. Fick ett skambud på 30000, hallå ja!!


Alla ❤ dag!

Då var det 14 februari aka Alla hjärtans dag. Micke är romantisk och ska jobba en extra kväll haha 😉 Jag får ha lite mys med barnen istället 😊 Nä men det är ingen dag vi firar direkt, var ju kanske annorlunda för några år sen. Nu har man så mycket annat att göra och tänka på.

Lär ringa till VC kl 8. Ska sjukanmäla Philip. Micke lämnar Nova och Elliot på dagis. Om Philip orkar följer han med mig på mötet på jobb 13-16. Sen är jag ledig imorgon så han kan vila då med om han vill och behöver. Vi har alla böcker hemma så han kan plugga oxå. Inte bra att komma efter ju.

Nu hör jag att fler är vakna där uppe.


Värmen tillbaka btw, det var ett trasigt kretskort. Nu är det varmt och skönt här hemma igen 😊


Philip sjuk 😞

Nu kollar jag och Philip på Familjen Annorlunda 😊 Dock har han blivit sjuk igen. Han var trött redan när vi hämtade honom sen åt han när vi kom hem, lekte lite med Elliot. Satt vid datorn på sitt rum en stund men sen efter vi ätit middag gick han och la sig och somnade. Stackare 😞 Tog tempen i armhålan och den visade 37,0 oxå ska man lägga till en grad så 38. Imorgon får han vara hemma. Ska ringa vårdcentralen imorgon kl 8 och hoppas på att få en tid. Sen har jag möte kl 13-16.

Kollade ju på lägenheten igen och hoppas hoppas de gör vid så mycket som möjligt så vi slipper. Typ golven oxå. Philip var med och tittade och han tyckte verkligen om stället. Sen tittade vi på tvättstugan och allt såg jättebra ut. Det kommer bli kanon där 😊 Riktigt snyggt med nya tapeter och golv! Vi är väl överens om att Nova och Philip ska ha sina rum där uppe sen är det kök, vardagsrum och ett sovrum till där nere + en del i det ena rummet som man kan göra till Elliots rum. Än sålänge har han ju bara säng och lite leksaker. Efteråt var det tänkt att han skulle till miniorerna men det orkade han inte.

Nu ska jag fortsätta kolla på tv sen somna tidigt 😊


Gaspanna

Vi har ingen värme 😞 Men de är här nu och kollar och lagar det förhoppningsvis. Varit på ÖF, Elli sover i bilen och vi ska hämta Philip kvart i två på skolan sen kolla på lgh kl 14. Möter Micke där som slutar 13.30 idag. Philip ska till miniorerna direkt efter, de hämtar egentligen honom i skolan men jag ville att han skulle se lgh för han var inte med sist heller. Kl 16 ska han hämtas från miniorerna och Micke ska träffa sin mamma vid 15 i Malmö. Skulle tvättat idag kl 15-18 men hoppar det.


Ledig idag 😊


Soffmys


Snö

Jag och Elli vaknar upp till snö! Vill ha VÅR ju... Lillen väckte mig 5.20, sen myste vi lite och gick upp. Nu är det frukost sen jobb.


Kväll igen

Hinner ju inte uppdatera på jobb, tiden går fort och timmarna springer iväg! Har iaf jobbat till 15 idag sen kom mamma hit och vi åt middag tillsammans 😊 Micke har varit på skattkammarön idag med barnen. Nu har jag lagt Elliot och Nova och Micke kollar på melodifestivalen. Inget för mig 😉

Imorgon blir det jobb till 15 igen sen ev hem till syrran med barnen om det är ok med henne. Micke snackade om att köra skit till tippen.


Klart

Då var vi klara för ikväll på jobb. Snart hem och vända bara eftersom jag ska hit imorgon bitti.


Säljes

Seat Ibiza -05, nästan 9800 mil, riktigt bra bil som det aldrig varit problem med. Nyservad inkl kamremsbyte och nybesiktad. Pris 50000. BVSA.


Suck

Vad bra att hela inlägget försvann ju! Suck suck suck. Nu pallar jag inte skriva mer.


TGIF


Besiktning, check!

Då var vi hemma igen. Inga problem med besiktningen som vanligt 😊 Hade blivit förvånad om de sagt något för den är i toppskick verkligen. Förutom invändigt då 😉 En tvätt behövs oxå men inga bilar är väl rena så här års? Lite smått panik innan bara när både Preem och Shell var ur funktion och jag var i desperat behov av att tanka. Men jag övertrasserade mitt konto istället på en annan mack 😉

Nova gick till en granne och jag ska försöka lägga in spårningskoden i min blogg? Fattar noll men det ska nog gå.


Min bebis


Gonatt


Kväll

Nu börjar man bli lite smått trött. Hungrig oxå för den delen. Nog ätit lite för lite idag. Svårt att tajma in mattider rätt.

Lär fortsätta beta av tvättberget imorgon. Det bara växer men jag orkar inte ut i tvättstugan med barnen i denna kylan. Det får bli när vi är två hemma.


Jobb

Iväg till jobb nu 17-22 sen 7-13 imorgon. Besiktning på bilen 14.20 imorgon. Var och fixade alla papper klart på bilen idag i Malmö. Så nu ska den tvättas, städas, fotas och ut på blocket.


Jobb

Sista timmen på jobb nu sen hem och sova. Lillbebis är så söt så söt 💗 Helt underbar 😊 Alltså, vi har ju bestämt att vi inte ska ha fler små men man blir ju sugen när man ser en sån liten 😊 Dock har vi fortfarande vår beskärda del av vaknätter, nattstrul mm 😉 Så, jag hoppas vi kommer träffa denna lille ofta och sen när han blir större få låna honom lite 😊 Stort stort grattis igen syrran och Jocke, det gjorde ni bra!

Jobbar extra imorgon 17-22. Får vänta tills Micke kommer hem då Nova inte är i skick för dagis än och Elli får en extra dag hemma han oxå. Sen onsdag 7-13, torsdag ledig så kommer Sanna och Alfie på besök på eftermiddagen, fredag 15-22 och 7-15 lördag och söndag. Min vecka det 😊


Ledig förmiddag

Idag jobbar jag 15-22 så nu på förmiddagen tänkte jag åka och hälsa på syrran, Jocke och deras lille bebis 😊 En vecka blir han på onsdag redan! Det går snabbt i början.

Annars har jag haft sovmorgon till kl 7 *lyx* sen skickade jag in Philip i duschen medans jag gjorde mannagrynsgröt som han gillar 😊 Körde Philip till skolan och sen röjde jag i köket. Mer har inte hunnits med. Skulle tvättat håret nu i helgen men de e ju en dag imorgon med right? 😉


Äta

Rast nu. Var hemma om mellan 13 och 14, lagade till mat lite snabbt och åt. Samma mat jag värmer nu ;) Elli sov när jag var hemma och Philip var hos en klasskompis. Superskönt att börja kl 8, tänk att ha den lyxen varje dag ;)


Snart 💤💤

Segar i soffan med Nova och Philip. De äter sitt godis som Nova köpte innan när jag och mamma var en tur ner till byn (visade lgh utvändigt) med Nova och Elliot i varsin vagn. Svinkallt var det men skönt ändå, det gäller ju att gå FORT 😉 Samtidigt behöver barnen luft och det kalla kan ju hjälpa om de har hosta. De har inte varit på dagis sedan i tisdags och inte direkt ute sedan dess heller.

Gjorde mat när vi kom hem, Micke åkte till jobb. Nova åt inget för hon sov i stort sett till kl 19 men dricker iaf. Elli somnade runt 19.15.

Testade att göra pannkakor på "psyllium" som det är 0 kolhydrater i. De blev minst sagt tjocka och gummiliknande i konsistensen 😳 Men jag åt ändå och är fortfarande jävligt mätt! Något till frukost imorgon kanske. Så drygt att äta frukost, typ ett ägg eller äggröra vid 6.30 sen vara hungrig redan vid 8.30-9 tiden... 3:e dagen idag utan kolhydrater, socker mm. Det går bra. Äter inget ris, potatis, pasta, bröd, godis mm. Har kvar mina suketter i kaffet (2 st) men ska minska ner. Dricker ca 2-3 koppar om dagen. Vägde 62 kg imorse men det kan ju vara en tillfällighet. Ska ner till 58 kg men 56-57 vore ju inte fel. Allt går om man vill som jag brukar säga men har man inte viljan händer inte mkt.

Skönt att börja kl 8 imorgon och sova en timme längre 😊


Rubriken

Ja och igår och idag på jobb blev det kålpudding därav rubriken i förra inlägget haha.


Kålpudding

Hemma nu efter att ha jobbat 7-13. Ville till syrran och snusa bebis men hinner inte då Micke börjar tidigare och barnen är rätt krävande och hostiga idag. Nova har oxå fått feber. Mamma e här och tvättar och ska till syrran sen. Imorgon blir det inte heller tyvärr då jag jobbar 8-13 och 14-21. Men måndag innan jobb tänkte jag komma förbi. Det ska bli så roligt :))

Försöker bli av med min huvudvärk och Nova vill att jag ska göra en åtta här uppe med tågbanan ;) Elli kollar på datorn och Philip leker på sitt rum.


minnen


Från Ellis inskolning i augusti förra året. Vilken buse va!? ;-)



Folkets Park förra sommaren. Mina fina fina =)



Satt och kollade lite bilder och drömde mig bort i sommarvärmen =) Längtar tills det blir varmt igen men tills dess får vi stå ut med typ -10 som vi haft idag....kaaaallt! Nu blir det snart läggdags här sen jobb 7-13 imorgon.

Lgh

Ensam hemma med kidsen nu. Micke skulle börja tidigare, eg kl 18.

Imorse var vi ju och kollade på lägenheten i byn och blev överraskade när det visade sig att den var i 2 plan. Först en liten trappa utomhus sen ca 20 trappsteg där det bara var två dörrar. Sen kom vi in i en hall med grön heltäckningsmatta 😉 En minitoalett först till vänster sen köket efter med plastmatta och balkong. Till höger från hallen två stora rum, sovrum och vardagsrum som kan delas av till ett mindre sovrum, t ex till Elli. Trappan rakt upp från ytterdörren, heltäckningsmattan fortsätter och finns i hallen uppe oxå. Ett badrum med badkar rakt fram, garderober till höger och två sovrum i bra storlek till vänster varav man kommer till vinden från det ena. Massor av små skåp/garderober lite överallt. En gammal lägenhet med högt i tak, mkt speciell med renoveringsbehov. Vi är jätteintresserade. Ligger så centralt det går och jag gissar på att jag har 5 min gångväg till jobb, 10 min till skola och dagis. Cyklar man går det ju supersnabbt :) Vi blev riktigt glada och förhandlar just nu med fastighetsägaren om renovering, kostnader och tillträde. 110 kvm är den på.


Läggdags

Thank god för det ;) Det sliter att vara hemma själv med först 2 sen 3 barn. Bråk skrik bråk skrik. Men vi har haft roligt med såklart :) Nova skulle gått på dagis idag, en extradag eftersom de går för få timmar i veckan men hon ville inte. Förresten så känns det inte bra att ha dom där när jag är ledig även om det är välbehövligt. För trött är man.

Ledig imorgon med och Micke börjar kl 18. Philip ska till skolan som vanligt till 13.30 oxå ska vi kolla på lgh kl 9 :) Hoppas den faller oss i smaken för den ligger verkligen centralt.

Nu blir det lite sen läxläsning innan vi lägger oss. Elliot sover och det är först då man kan göra läxan när man är själv hemma.


2 februari

Nu hat jag fått Elli att sova, Nova leker "vinter" på sitt rum och jag tänkte passa på att vila lite trots min sovmorgon till 7.20 idag (!!) Inte van och det brukar som idag resultera i huvudvärk.

Tänkte på det här när man får sitt första barn och sedan fler. Jag har ju varit mamma i snart 10 år och för min syster har det precis börjat :) Hur livet helt tar en annan vändning, får en helt annan betydelse. Allt annat är egentligen ganska oviktigt. Jag menar, ens barn är ju det allra finaste, viktigaste och dyraste man har. Livet har kanske bara handlat om en själv innan. Jobb, vänner och nöjen. Och ja, det är en stor omställning. Och man ska absolut fortsätta ha vänner men livet får ett helt annat fokus i den sekund man blir mamma (pappa med antar jag men jag vet inte hur det är att bli pappa ;)) Visst, man e gravid och så. Föreställer sig och förbereder men jag tycker inte man kan riktigt fatta förrän man är där och får träffa sitt barn för allra första gången. Håller ni med??

Syster, du har något helt underbart framför dig 💗


Bild

Har fått en bild av underverket och han är alldeles bedårande söt 💗


Stolt moster 💙

Nu är han ute!! Vid 10 tiden blev det akut snitt då hon inte öppnade sig mer eftersom han låg med ansiktet uppåt. Fick precis ett sms med vikt och längd. 4125 gram, 52 cm och 37 cm i huvudomfång. Stor kille 😊 Hela familjen mår bra! Världens stoltaste moster är jag och barnen har fått en ny liten kusin 😄


Lillen sover

Philip slutar nu halv två men Elliot sover och jag har inte hjärta att väcka honom! Hade det inte varit för att han haft feber så fine och fritids höll med :) De är toppen!

Inte hört nåt från Jocke och syster efter halv sex imorse. Nervöst och lite orolig men de är nog en familj på 3 nu som sover :)


På G

Elli har fortfarande feber. Vaknade först 4.17 men sen fick jag honom att somna om till 5.30 ca. Hann inte säga till att jag skulle jobba extra imorgon så även Nova står som ledig idag. Det blir ingen vab iofs eftersom jag från början var ledig.

Blir en hemmadag idag. Mår Elliot bättre åker vi nog till Malmö och fixar pappren på bilen. Sista avbetalningen hade inte hunnit registrerats i måndags men förhoppningsvis är den inne nu. Allt måste vara betalt innan den kan läggas över på ett vanligt lån.

Sen behöver vi handla mat. Skulle gjort det igår efter jobb men det gick inte pga febern.

Sms:ade precis Jocke och nu är det värkar för fullt! Stackars syster :( Ont ont! Men snart är det över och de har sin lille son hos sig 💜