Hemma :)

Ni är vi hemma efter en underbar vecka med massor av sol och bad :) Allt har varit jättebra! Det har varit sol och runt 30 grader varje dag. Inte så kul att komma hem till ett regnigt Sverige i eftermiddags...

Packat och klart

Trodde jag och insåg när Micke började prata om sina badbyxor att jag GLÖMT PACKA NER MINA NYA BIKINIS!! Oj ångest det hade varit eftersom jag letat länge och väl efter dem ;)

Nu väntar jag bara på att duschen ska bli ledig :) Packat allt. Två stora resväskor, en liten och två handbagage + en vagn och tre kids ;) Jag har förberett frukost och dricka i kylen. Min klocka kommer ringa 3! Måste ju hinna sminka mig och dricka mitt kaffe och äta frukost :) Viktiga saker ju. Det bästa är att jag lär få göra det ifred haha.

Hittade ingen bra rese vattenkokare så vi tar med vår egen som är mindre än många andra insåg jag. Cyklarna är nersatta i källaren så vi har dem kvar när vi kommer hem. Bilen tar vi ju med och parkerar vid Sturup. Lgh vakt kommer vi ha: svärmor :)

Nu duschen sen om några timmar är vi på ALCUDIA :)))

Snart :)

In mot Malmö nu och fixa lite. Hittat en liten vattenkokare på Claes Ohlsson för 79 kr. Finns i rosa, turkos, grön mm. Perfekt till resan för välling och mitt älskade snabbkaffe :)
 
Tvättar där hemma och Philip är på fotbollen. Skriva ut biljetterna på Mickes jobb sen, en vända till Apoteket och sen fortsätta med tvätten. Igår kväll var vi uppe på vinden och rotade fram nödvändiga saker, skrev pack-lista mm.
 
Blogg.se appen funkar inte. Jag kan inte ens logga in menkommer ändå inte uppdatera under semesterndåd det blir för dyrt med internet.
 
So long!

Hemåt

På väg hem nu. Varit hos svärmor i Svedala sen med min mamma i alnarp. Nu blir det hem och äta. Nova fick så hög feber inatt så hon spydde och Elliot hade diarré. Najs att byta blöja kl 2 på natten... Hoppas de piggar på sig...

I förrgår 💗


Igår 💗


Philips nya grejor :)


Sjukstuga?

Igår kväll fick Nova feber jättesnabbt! Blev varm, frös och fick ont vid nyckelbenet på vänster sida sa hon. Hon fick Alvedon sen kräkte hon ner hela vår säng!! Micke ringde 1177 som gav oss råd. Sen sov hon relativt. Tror jag. Jag vaknade vid 2 av att Elli bajsat (!) Det gör han aldrig så mitt i natten. Sen nu på morgonen igen. Något är på G.... Inte nu! Vi åker ju på fredag.

Glad kille nu på morgonen i sin nya frisyr :)


Philips garderob och Novas garderob. Nymålade :)


Kaffe

Ska ta en kopp kaffe nu på balkongen :) Där är soligt och fint. Köpt varsin cider så när Micke kommer hem och vi lagt barnen ska de avnjutas :) De är och köper fotbollsstrumpor till Philip. Jag har precis lagt Elliot. Han var lätt ikväll eftersom han hoppade sin middagslur :) Micke klippte honom nu ikväll oxå. Det blev jättefint :)

Efter att jag hämtat Philip på fotbollen blev det korv med bröd till lunch sen åkte Micke och handlade kläder till sig själv. Jag och barnen begav oss till lekplatsen vid det nybyggda området en bit bort. Tar väl ca 10 min att gå dit utan barn och 20 min med ;) Träffade på T från dagis med mamma och lillasyster :) Stannade en timme ca. Micke mötte oss på vägen hem och vi tog en kaffe på vårt lokala café som ligger nedanför vårt fönster :)

Hem och laga och äta mat. Hittade ett par benskydd till Philip på blocket för 60 kr. Det visade sig att de bodde bredvid cafeet :) Nära och bra! Nu är han lite bättre rustad för fotboll. Han kommer nog börja på fotboll till hösten. Han tycker det är jättekul och det är en bra sysselsättning. Ska kolla upp ridskola till Nova för det vill hon syssla med. Hon är lik mig på många sätt :) Jag höll ju på med hästar, det var mitt ALLT i flera år!

Vårt café :)


Bikini

Denna och sen samma modell men i vit/korall :) Perfekt med sån modell man kan knyta och få det så hårt man vill.


Nyklippt inför Mallorca :)


Bikini

Är glad :) Hittat bikini som passar och sitter bra :) På kappahl. Tog 2 likadana men i olika färger. Inte så lätt med bikini för mig trots mina OP eller så är jag kräsen men de ska ju liksom sitta bra på trots hopp och rörelse ;) Visar sen.

Hämta Philip nu 12 på fotbollen sen ska Micke iväg och köpa lite saker han med. Lättare utan barn :)


SEMESTER 😃😃

Såja! Semester :) Äntligen! Vi börjar dock med en rejäl tvätt av kläder från dagis och skola samt all den vanliga tvätten då. Ska ner och se om där är ledigt.

Lämna Philip på fotbollen kl 9. Micke ska till frissan kl 13 sen iväg ikväll på nån fotboll (?) haha. Nej, jag kan inte hjälpa att jag har NOLL intresse ;)

Nova och Philip sover fortfarande men Elli vaknade 6.30 pigg och tryckte upp sin blöja i mitt ansikte. Happ, upp och byta då ;)

Vi behöver rullgardiner, persienner eller vad som! Sol i all ära men inte rakt in i ansiktet när man kollar tv eller äter!


Härligt...

... att ha mindre än 5 min gångväg till jobb :) Sovit ca 4 timmar. Känner mig bakis, lite skakig sådär ;) Kaffe!!


Host host

Nova och jag hostar som fan! Den ene värre än den andre :( Det är så DRYGT! Hoppas få sova lite nu när attacken går över. Vi har lagt oss på soffan. Låter iaf lite mindre för de andra...


Sovit middag

Jag sov med Elli tidigare idag, vi vaknade kl 14 ca! Oj, det var längesen men sååå skönt :) Jag älskar att sova och speciellt på dagen när man är sådär riktigt trött! Dum hobby eftersom jag sällan kan utöva den ;)

Efter vi vaknat ringde jag Micke. Han skulle ju bara bort till David med Nova men de hade varit och knackat på (inga nycklar) och jag hör inget när jag sover ;) De drog till novalund (igen för Nova ;))

Jag åkte till min kollega A vid 15 och lånade en resväska. Snart dags juuu!! :))

Kina-restaurangen nedanför vårt fönster på kvällen. Mys :)

Jobb 7-15 imorgon medan Micke och Nova åker till Tosselilla och svärmor passar Elli hos oss :) Nova är överlycklig att få ha sin pappa för sig själv hela dagen :)


Just nu 💗


Ny diskmaskin och kyl


V-rum


Novas och Philips rum :)


Trappan under arbete


Inköp


💗


Klättra :)


Today


Sis & systersonen :)

Nu käkar jag och Nova ostbricka :) Det som blev över från igår. Elli sover sedan 19.30 ca.

Efter ÖF körde vi till novalund. Det blev 2 par svarta såna plastskor för 35 kr styck ;) Perfekt till jobb, hemma, i tvättstugan. Ja allt :) Nova fick röda foppa med rosa ludd inuti ;) Sen en badrumsmatta som tåler vatten (Novas ord ;)) Vidare till rusta där vi köpte en matta och gardiner till köket. Sis ringde och hade varit i Bjärred. Träffades på Max och sen vidare till en stor hundrastgård/aktivitetscenter i närheten av Stävie. Där fikade vi och lekte med hundarna. Även barnen testade hundbanan ;) Söta fina Xander var lite förkyld men glad ändå 💗

Den utlovade cykelturen får bli imorgon och det är ok med Nova :)


Just nu


ÖF

Idag är vi lediga och har bilen :) Micke blev precis hämtad av David och de ska jobba till 02. Snacka om lång arbetsdag!

Nu är vi på ÖF sen blir det inom dagis och hämta Novas Xander som är en mjukis-giraff ;) Nu är ju barnen lediga i 4 veckor så deras fack ska tömmas helt tänkte jag.

Efter ÖF blir det nog jysk och lite sånt. Senare har jag utlovat en cykeltur :)


Semestern är nära

Tyvärr blir jag inte ledig på söndag då vår bank erbjuder rabatterade biljetter till Tosselilla. Får jobba min sista dag innan semestern istället. Jobbade igår och är ledig nu fram till söndag.

Vi börjar komma mer och mer iordning det ska bli grymt skönt när barnens rum är klara. Då blir det lugnare och mindre klivande ovanpå varandra förhoppningsvis :)

Imorgon jobbar Micke hela dagen och fram till 02. Tråkigt men men. Jag har bilen och lär hitta på något med barnen om de är friska. Denna veckan har varit sådär. Nova hemma i måndags och Elliot resten + båda hemma idag och imorgon. Vi besökte vårdcentralen imorse och inget fel hittades på Nova. Allt var bra. Även CRP. De tog blodprov på mig oxå pga mina jäkla nässelutslag som kommer i tid och otid :( Vi lär inte få svar innan vi åker men jag tar med mina pills ;)

Philips rum är så gott som klart. Bara garderoben kvar och samma i Novas + tapetsering. Sen håller de på här nere i en garderob oxå, bygger upp den för den är helt raserad! Trappan är oxå på G och DAMMIGT och grusigt blir det... Men bra :)

Hämtat Ellis pass idag. Söööt va? ;) Det riktigt syns att han INTE kan sitta stilla ens för passfoto ;) Shoppat lite på centan till resan. Vunnit lite tradera auktioner sen tvättat och hämtat Micke på jobb. Ostbricka nu på kvällen :) Snart sovdags!


I lördags :)


I söndags :)


Kök och sovrum :)


Testing testing

Bredband och tv har vi nu!! :)) Testar att lägga upp bilder :) Dock gamla bilder. Fortfarande rörigt men inte riktigt så illa ;)


Skolavslutning :)

Så har min store 9 åring gått ut 3:e klass idag :) Börja mellanstadiet till hösten! Fint väder och picknick på skolan :)

Elli fick feber igår så natten var lagom rolig... Jobbade kväll igår och det var lugnt iaf. Nova klyddade en del inatt oxå. Hemma med Elli idag och han mådde bättre så det gick att ta med honom till avslutningen. Nova ska hämtas om en timme ca. Imorgon slipper vi vab för jag jobbar 7-13 och Micke 13.30-22 ca.

Mamma e här nu och var med på avslutningen :) Fått betyg i Rättskunskapen nu oxå, G :) Det är jag nöjd med då jag inte hunnit lägga så mkt tid på den kursen.

Tapetsering börjas snart där uppe sen får vi ny toalettstol uppe imorgon eller på fredag.


Museet

Idag fick det bli inimhusaktiviteter så vi är på museet i Malmö.


Lek

Nu är vi på Annelundsskolan och leker. Gör slut på barnens energi ;) Eller inte slut på för det är omöjligt men gör av med lite iaf.

Tidigare var vi på sagolekplatsen vid stadsbiblioteket i Malmö och sen en vända ner till turning torso som Philip ville :) Fint väder idag och varmt men blåsigt.

Nyss var vi en runda i de 3 affärerna vi har här i byn; netto, Ica och Konsum.

Micke badar och ska jobba 18-02.


Lördag

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vi lär dra ut när Philip och Nova vaknar så Micke kan sova vidare. Han jobbade till 02 inatt. Min jävla huvudvärk igår var INTE rolig. Idag ligger den i bakgrunden och gror. Hoppas den försvinner. Det är ju inte alltid man kan sova bort den. Har inga fler piller heller men tagit en diklofenak i brist på annat.

Nova och Philip var hos tandläkaren igår eftermiddag och det gick bra. Fina tänder och allt såg bra ut :) Inte för att jag trott något annat MEN de är ju ena godismonster båda två, Nova värre än Philip ;) Regelbundna måltider och tandborstning så är inte det hela världen sa hon. Skönt.

Jag hade gärna sovit lite längre idag känner jag. Ganska trött! Men får lägga mig tidigt ikväll. Nåja, så fort jag lyckas få Nova (och Philip) i säng. Philip är inte så svår. Han gör som man säger och förstår lite mer som igår när jag hade hemsk huvudvärk. Nova bryr sig kanske inte så mkt om det ;) Elli la jag redan vid 19.

Ikea igår för småfix inkl hatthylla och andra hängare till hallen, hallmatta (som jag tycker är för tjock och för liten men vi får se), besticklådor till våra smaaala lådor på typ 20 nånting cm! En teflonkastrull oxå så man slipper stå och skrubba som en dåre efter mannagrynsgröten. Sen ännu mer smått och korv och pizza innan vi drog hem.

Nu hör jag någon tassa upp, ska se vem det är.... Fast det var ingen! Konstiga ljud man ej är van vid i denna lgh.

Bara 1 vecka drygt nu tills vi får bredband och tv. Tjohoo!! 3 arbetsdagar till semestern :) Idag har jag tagit föräldraledigt och imorgon bytat med B på jobb. 15-16 oxå föräldraledigt men 17:e har Micke ordnat Tosselilla biljetter (genom banken tror jag) oxå jobbar jag där såklart dagen innan semestern börjar. Se om jag kan ta ledigt där med ;)


Mat

Snart blir det middag. Hämtade barnen strax efter 15 sen blev det en tur till cykelaffären här i byn för inköp av ringklocka till Philip och såna där fransar till handtagen till Nova. Var där innan och köpte lås med sifferkombination, smart! Samt ringklocka till Nova. Sen blev det Ica och hem. Då var Micke redan hemma och utanför står nu den vita lånebilen igen eftersom lampor lyser hejvilt IGEN. Bilar alltså...

Jag tror och hoppas att provet gick bra :) Det var en del räkneuppgifter om bodelning och arv mm. Sen var det jobbgrejen som handlade om värdegarantierna i äldrevården. Såå svårt att hålla sig vaken men efter kaffet och kakan gick det lättare ;) Tvättat har jag oxå hunnit med.


Barnakuten

Efter en fin dag på Backa-karnevalen blev det kaos när vi kom hem. Hann inte vara hemma en lång stund förrän vi hör ett GALLSKRIK från köket! Elliot får inte vara ensam i något rum och hade varit där inne i några sekunder. Micke sprang dit och ser honom hålla i eldosan som hänger löst i köket bakom köksbordet! Vår första tanke (pga hur skriket lät) var att han fått ström i sig! Vi kunde inte se några brännmärken på händer eller övriga kroppen. Han var väldigt ledsen ett tag och jag tröstade medan Micke ringde sjukvårdsupplysningen. De rådde oss att komma in eftersom man annars med säkerhet inte kan veta men att allt tydde på att han INTE fått ström i sig utan fastnat på något sätt på baksidan av dosan.

Jag tog Elli och körde till Lund. Fick en nummerlapp 9 nr framåt. Tänkte att detta kommer ta tid. Gick fram och pratade med en ssk nästan direkt eftersom det trots allt kunde ha varit bråttom. Hon tyckte vi skulle ta EKG så fort det gick. Sagt och gjort så kom vi in efter ca 1 timme. Massor av elektroder fästes på den lilla kroppen. Sådant jag själv gjort på barn men nu var det MITT barn! Elliot lyckades vi få att ligga stilla genom att en usk blåste såpbubblor :) Samma brits som vi låg på den 27 november förra året då vi fick åka in med ambulans pga falsk krupp. Vänta igen medan läkaren kollade på EKG-remsan. Ssk kom efter ytterligare en halvtimme och sa att det såg bra ut. Han har med stor säkerhet INTE fått ström i sig :) Ut och hem, inga böter för bilen hade jag bara ställt på en 30 min parkering utanför!

Lille lille Elli! Du skrämmer ju livet ur oss!! Vi hade änglavakt idag 💗 Det kunde gått riktigt illa :( Vad fan hade vi gjort då? Nu tänker jag inte fundera vidare på det men tur, det hade vi! Fler som har superduper klåfingriga barn???

Pluggat nu efter att jag lagt Elli vid åtta. Prov imorgon kl 9.30, mvc och jobbgrejen 13-15.

Helt slut i kropp och knopp. Vilken nationaldag!

Sova alldeles strax 💤💤


Nationaldagen och Backa-karnevalen

Sitter och pluggar lite. Prov imorgon. Det sista, EN dag innan terminen är slut ;) Lika bra att få det gjort. Micke har tagit med sig barnen till Annelundsskolan för lek och rastning.

Soligt och fint :) Senare ska vi till Malmö för den årliga Backa-karnevalen på Kirseberg :)

Jag har satt upp en provisorisk hylla på toaletten. Trött på att ha mina saker i en låda ;)


Slip slip

Min städning av lgh nyss kanske var förgäves för nu slipas det för fullt där uppe!

Tog ner några av barnens mattor oxå, så blir det lite trevligare här :) Sen om man försöker organisera kaoset känns det alltid bättre och lättare. Men hel hyra för juni, vad tycker ni om det?? Vi kan ju vara använda nedervåningen (2 rok)


VG

Idag (hittills) har jag gjort en jäkla massa. Håller på och tvättar (bara 2 maskiner), varit i skolan och fått VG i Svenska B :). Varit på bibblan och lämnat tillbaka boken i svenskan, postat brev, beställt mvc-tid (nej jag är inte gravid), varit på Philips skola och lämnat en sak jag glömde imorse. Tja oxå ska jag ju tjäna mitt uppehälle idag oxå. 15-22 jobbar jag idag. Ska hämta tvätten innan dess men nu ska jag göra något jag är väldigt dålig på: Att göra INGENTING. Typ bara vila och ligga och surfa runt. Hoppas kvällen blir lugn men det tror jag nog. Jag och två 20 åriga tjejer (vana) som ska jobba ikväll.

Imorgon är det ledigt även för mig. Backa-karnevalen så vi drar in till Malmö.

STORT STORT jättegrattis till min kusin och Riina som blev föräldrar igen i söndags till en supersöt liten Sofia 💗💗 Och lille Jakob blev storebror!


Hemma

Nu har vi nyss kommit hem efter jobb/skola/dagis och ÖF. Ska åka och fixa pass till Elliot när Micke kommer hem.

Tråkigt väder och kallt. Regnet hänger i luften. Vill ha VÄRME nu ju :)

Jag har bara 5 arbetsdagar kvar innan semestern :) Det ni ;) Fått en extra grej att gå på jobb dock men det är bara 4 timmar uppdelade på två tillfällen. Ett på en ledig dag och ett på förmiddagen när jag jobbar kväll.


Morgon

Oj! Kollade på klockan när Elliot vaknade och först trodde jag den stod på 7.03 och tänkte wow, sen visade det sig vara 7.30 (!). Oj vad länge :) Nu äter vi frukost och ska sen gå upp och duscha :) Underbart väder ute redan!


Bilder

Nej det verkar som jag inte kan ladda upp bilder från detta mobila nätverk. Vi har ingen fast lina förrän om ca 2 v.

Ganska klar i köket. En låda är dock trasig så kan inte lägga något där än. Laga den imorgon kanske.

Ska ner och hämta tvätten för den har vi glömt! Sen lägga mig. Fick sovmorgon imorse (sov till 8) så imorgon är det min tur att gå upp runt 6 med Elli. Nova sover till över 9 :)


Besök

Idag har vi haft besök av Mickes mamma och mormor :) De sysselsatte barnen medan vi fick lite mer ordning här hemma. Micke har satt fast bokhyllan efter vi bestämt var den skulle vara. Jag har packat upp en del av barnens kläder och lagt dem i... bokhyllan så länge ;) Ellis byrå kastade vi och Novas och Philips rum är ju inte klara så ingen klädförvaring där. Det blev inte alla kläder för Nova och Elliot för de har MASSOR men nästan alla Philips och Mickes kläder och alla mina. Jag passade på att rensa ut rejält bland mina kläder så nu har jag bara en byrå med 3 stora lådor varav en rymmer underkläder och strumpor. Har lite klänningar etc på vinden.

Har ställt soffan på ett annat sätt, skruvat ihop vår säng och ställt Elliots säng i delen av vardagsrummet som ska vara hans del.

Söndag imorgon och då blir det jobb 15-22.

Nu ska jag göra lite ordning i köksskåpen.

Ingen tv förrän om 2 v (!!!) Tur man har internet på mobilen iaf ;)


Vardagsrum

Nu är det tapetserat i vardagsrummet oxå :) Synd att det inte går att lägga in bilder för det är riktigt snyggt!! Fler som har problem att ladda upp bilder?

Vi drar till ÖF nu.