Gott Nytt År 🎉🎈





Vi firar in det nya året med David, Rebecca och deras barn Aleksander och Noel 👍😊

Meny:

Förrätt: toast Skagen
Huvudrätt: smördegsinbakad fläskfilé, potatisgratäng och sallad 
Efterrätt: chokladkaka gjord av Mickes mamma 😊




Lugnt

Njuter av några lediga dagar. Sov till 9.30 och det utan huvudvärk! 

Vi har varit på Bauhaus och köpt gipsskivor mm då Micke delat av Philips rum till en tatueringsdel. Philips rum blev helt ok storleksmässigt ändå. Det är ju mest säng, skrivbord och tv + Xbox som behövs. Rummet är avdelat med en bokhylla och i denna är skrivbordet och tv:N placerad.

Nova och Elliot leker/bråkar här nere och Philip är på sitt rum.





Ridning x 2




Idag blev det en tur för både Elliot och Nova. Jag slängde upp Elli på Molly nät vi kom dit och frågade om han ville och det ville han 😊 Det gick jättebra! Valde Lilja till honom och Nova fick Mimmi till sin stora glädje 👍 De går i en speciell ordning och Lilja går alltid efter Mimmi.


Roligt 😄

http://sassitch.blogg.se/2013/december/jockes-guide-till-nattlivet-i-norrland.html

En i övrigt bra blogg!

Sovdags hos oss 💗💤




💗





Just nu






Ledighet

Nu ska jag vara ledig i hela 9 dagar och det ska bli superhärligt. Inte för att jag egentligen känner något större behov av att vara ledig men skönt är det ändå. Ska spendera tiden med barnen och familjen 💗 

Hade bokat ridning till Nova imorgon men det får bli på söndag istället eftersom det ska regna imorgon. 

Nu leker barnen pyjamasparty i en koja (?) och jag passar på att slappa i soffan.

Fick mitt nya schema idag och det kunde inte blivit bättre. Har bara 2 st 8-21 turer och 4 kvällar. Resten är 7-13, 7-15 och 7-15.20. Sen krockar våra arbetstider bara 2 ggr. Detta på 6 v!  








Fina fina tjejen 💝




Skallebank

Äntligen har huvudvärken släppt! Trodde faktiskt inte den skulle göra det innan jag la mig. Ibland hoppas jag på det, tar några piller och går och lägger mig. Vaknar sedan flera ggr mitt i natten med huvudvärk. Oftast är den dock borta på morgonen. Om jag har tur. Idag vet jag att den berodde på att jag jobbade sent igår och tidigt idag = dålig kombination. Somnade inte förrän 01 kanske sen upp 6....

Sågat sönder och kastat ut granen nu ikväll. Den höll inte längre tyvärr. Vi vattnade nog inte den heller... Passade på att dammsuga ordentligt, moppa och damma. Körde igång två maskiner tvätt när jag kom hem från jobb så nu hänger de i sovrummet. Tvättade Novas nya monster High påslakan oxå så nu ligger hon nerbäddad i det 😊 Ska nog köra lite fler sängkläder imorgon. Det är bara det där var jag ska hänga allt. Jobbar 7-15 först sen jobbar Micke 18-02 både fredag och lördag. Jag är efter imorgon ledig i NIO dagar!!

Denna har Nova gjort 💗


Nya påslakansetet 😊





Jul i Svedala 2013 🎅🎄






God Jul 🎁🎅🎄⛄️



Nu är Philip körd till sin pappa och vi ska snart bege oss till Svedala. 

Nova och Philip hade gjort jättefina saker i skolan som vi fick idag 💗

Önskar er en riktigt god jul 🎄

💗



Nova och jag har gjort alla möjliga former!



Julaftonsbak







Slagit in de sista klapparna till barnen 🎅🎁




Planering

Kul syssla såhär dagen innan julafton men jag får nytt schema 27/1 och vill åka till London och hälsa på min kompis Lotta snart 😊 Hoppas hitta några lediga dagar, en weekend eller vad som helst!




Förkylt

Fy fasiken vad vi blivit förkylda :( Mest Micke jag jag. Vi käkar alvedon och Ipren och jag använder mycket mer nässpray än vanligt!

Bilder från idag på Riinas och min kusins barn Jakob och Sofia, min systers Xander, hur de jagat mig på jobb och slutligen på vår vaktmästare på jobb som var tomte på årets julmarknad i byn 🎅




Julfirande nr 1

Nu är vi hemma efter julfirandet hos min syster. Tack för allt fint till barnen 🎅






Nova började må dåligt mitt i julklappsutdelningen så vi valde att åka hem. Vi har alla blivit förkylda så vi är trötta.



Dags att gå upp 😊




Ännu en häst

... testad. Idag blev det Legolas. Han är, tillsammans med en annan, den störta med 107 cm i mankhöjd. Nova tyckte han var rätt bra men lite skumpig ;)

Det var roligt att Elliot oxå hängde med. Jag gick med honom i vagnen och ibland sidan om så gick mamma med Nova på hästen. Kanske att Elliot testar att rida nästa gång. Hade varit roligt :) 

Nu är det jobb här för min del till kl 22. Nyss haft rast och ätit så nu orkar jag ju ingenting. Rätt trött. Min sovmorgon imorgon :) Sen har jag en hel del att uträtta imorgon.




Tur...

... här knappt är något folk 😉




Dagens tur








Nu blir det godnatt...







... efter en lång dag på jobb. Ska jobba kväll imorgon och innan dess hinna ridning och lite handling på morgonen hoppas jag.



Pyssel




Novas lucia och Ellis värmeljushållare 💗

Äntligen hemma







Tacksamt jobb


 
Såg denna hos Satu (www.mybabydolls.blogg.se) och var tvungen att lägga upp den här 😉 

8-21



Idag är jag här hela dagen förutom 13-14 då jag drar hem på rast.

Jobbar imorgon kväll sen ledig 3 dagar över julafton :)

Har söndag som min fixardag då det sista ska göras.

Kväll





var kvällen kommen även här hemma. Micke jobbar kväll som vanligt om onsdagarna. Vid 11.30 ringer min mobil på jobb "Dagis". Neeej, tänkte jag! Nu är han sjuk. Jo, mycket riktigt. Feber. Det var bara att avsluta vad jag höll på med och cykla hem och hämta bilen. 

Sen har resten av dagen varit lugn. Elliot somnade vid 14, precis när jag tänkte vi skulle åka och hämta Philip i skolan. Nova hämtade jag direkt efter dagis, vid 12. Philip hade sin cykel på skolan så det var ju inga problem och hem kom han men jag är rädd och orolig. Kan inte hjälpa det... Kan jag hämta så gör jag gärna det men ville inte väcka en febrig liten kille. Han vaknade sen vid 15 för att sova vidare till 16.

Körde till bibblan vid 16.30 och lämnade tillbaka Novas 32 (!) böcker hon lånat. Hon lånade 5 nya idag, mer rimligt 😉 Körde sen och lämnade Philip på fotbollen, hem och käka mm och sen hämta igen kl 18 typ. 

Nu sover alla utom Philip. Elliot somnade innan 21 trots sin middagslur och Nova somnade i soffan 20.30.

Har kanske kanske hittat en RESA!!! Teneriffa 1 v på sportlovet! Måste kolla med Micke först såklart men jag (och barnen) är så sugen 😊

Philip har gjort en smörkniv i slöjden 💗 
Elli är helt såld på rosa pantern, the powerpuff girls och ben ten 😉 Allt på netflix. 


Jobbar extra

Skulle varit ledig men hoppar in 7-15 idag. Pengarna kommer i januari så inte fel.

Årets


 
Jävligt sned, jag vet! Vi får rätta upp den senare. Stjärnan är rätt tung iom att det är en lampa i den. 

Blev fundersam innan när jag hittade en räkning på min internetbank. Skatten på bilen. Messade Micke och frågade om han betalt den. Förfallodag 1/12 (!) men nä det hade han inte. Nu står bilen på mig, därför har räkningen kommit till min bank så vi har ju missat helt klart. Panikbetalade den!! Hoppas pengarna kommit in i eftermiddag annars får jag ta den svarta faran (haha) och köra och hämta honom efter jobb kl 16. Först samla ihop barnen på skola och dagis...

Påklädning pågår





Just nu 🎄





Lussebak





💗





Dekoration 😊





Julbak








Här görs pepparkakshus, pepparkakor och lussebullar 🎅

Jobb jobb

var det jobb idag igen. Till kl 15 igen. När jag kommer hem ska vi göra ett pepparkakshus.

Igår var jag så trött efter jobb och huvudvärk hade jag :( Vaknade med det igen men bättre nu.

Jobb till kl 15...




Tick tack, snart hem...




Lucia 🎅




Nu är jag på jobb och ska vara här till kl 22. 

Imorse var vi på dagis 6.50 för att titta på Elliot och hans kompisar som lussade och sjöng så fint 💝

Tog foto men de blev inte så bra eftersom det var mörkt...



Redo

Elliot är redo för imorgon 🎅 Hittade inte hans tomtedräkt från förra året så det fick bli en ny. Den andra hade nog ändå inte passat. 

Ett tips till er som fortfarande inte köpt tomtedräkt, 99 kr på Ica maxi och de har pepparkaksdräkter oxå 😊





ÖF idag






Klappjakt

Imorgon ska jag och Elliot ut och leta julklappar. Vi har en del att kolla efter samt tomte- eller pepparkaksdräkt till Elliots luciafirande på fredag. Ombytt och klar 6.50 (!) 😉

La mig vid 21. Skönt. Känt mig extra matt de senaste dagarna så nog inte fel att smyga in extra vila och sömn. Jobbar kväll på fredag och sen morjon lördag och söndag = kasst.

Idag var det riktigt mysigt på ÖF. Mormor kom dit vid kvart i två och efter en halvtimme hämtade jag Philip i skolan. Det blev fika och mer pyssel. Hem vid 16. Mormor körde Philip till fotbollen strax innan 17 och jag förberedde maten. Vi åt och sen åt Philip när han kom hem vid 19. En dag som gått i ett med andra ord 😊

Elliot har bakat pepparkakor på dagis idag 💗 Kul han inte missade det. Sist han var på dagis var i tisdags förra veckan och nej, han har inte varit sjuk. Jag är ledig så på mitt schema sen k en helg emellan (då jag jobbade såklart) och sen lediga dagar igen. Men det är så mysigt att ha honom hemma, han är väldigt enkel 💗






Jobb

Dags att jobba lite nu fram till kl 13. Mådde lite illa igår kväll så la mig tidigt. Tror det var paradis chokladen 😉 Barnen äter hej vilt utan att må dåligt! 

Kanske att mamma stannar och äter middag med oss ikväll. Hon ska möta mig på jobb kl 13 så hämtar vi Nova och sen Elliot för att gå till ÖF 😊 Där brukar vara lugnt på onsdagar, speciellt förmiddagar men även på eftermiddagen.



Hemmadag

Idag har jag och Elliot varit hemma. Vi tog en tur till Apoteket efter vi hämtat upp tvätten. Sen var det redan dags att hämta Nova i skolan. Bilen orkade inte hela vägen (!) så jag och Elli fick promenera sista biten. När vi kom tillbaka startade bilen igen...? 

Hem och vika tvätt och plocka undan lite. Jag och Elliot åt lunch. Hämtade Philip och kompisen S vid 14.30. Sen bara hem och slappa. När Philip och S gick till bibblan och jag la mig på soffan blev jag jättetrött. Somnade såklart till. Nova med ;)

Åt kålpudding till middag och efter lite läxläsning och annat la jag mig strax över åtta. Skönt.

Jobbar 7-13 imorgon. Blir ÖF och pyssel efteråt. Stannar nog till16 och fikar där. Sen har Philip fotboll kl 17.




Kärlek 💕🌸

Det finns inget bättre än när barnen kommer fram till en spontant och säger "mamma, jag älskar dig" eller "mamma, jag tycker om dig" som Elliot brukar säga 💗. Allt slit och alla oräkneliga vakennätter lönar sig 😉







Roligt

Tänk om kvällarna på jobb alltid kunde vara så här 😊 Vi skojar och skrattar åt allt! Speciellt S är den som får oss att skratta med sina skådespelartalanger och roliga uttalanden 😄

Nåja, knappt två timmar kvar nu. Idag var jag och Elli först hemma och tvättade mm sen ÖF efter att vi hämtat Nova i skolan. Pyssel och åter pyssel 😉 Körde så vi var på skolan 14.30 och hämtade Philip. Sen hann jag äta en macka och dra till jobb.



Jobbekväll

... med S och E = bästa 💗




Anmäld

Är du frisk, varför inte? Jag har varit blodgivare innan och nu känner jag att det är dags igen!





Kalas 🎁🎉

Kalas för store pojken idag 😊 Tårta, lussebullar, pepparkakor, läsk, godis och kaffe.

Jobbade ju först och cyklade sen hem i snön som hunnit falla de 6 timmar jag varit hemifrån. Lite halt men det gick.

Sonen supernöjd då alla kom och han fick pengar, två par fotbollshandskar, en bok om fotboll och en fotboll. Japp, mycket fotboll här ⚽️😉.

De som kom var; mamma, sis med familj, Mickes mamma, Mickes systrar varav ena med familj, min kusin och moster. Tyvärr var Jakob och Sofia sjuka så Riina stannade hemma med dem. Krya på er 💗

Mamma sover över här inatt eftersom hon ändå skulle kommit hit strax innan 8 imorgon bitti. Jag jobbar den roliga turen 8-21 imorgon 😉. 

Nu är det sovdags! Ont i halsen så chansar på lite the....








Härlig sol!





Pyssel

Det var kul igår att se Philip på ÖF, måla och pyssla. Även om han började ca kl 13 och hon stänger 13.30 på fredagar ;) Han var väldigt motvillig i början men jag propsade på och tyckte inte att han skulle sitta hemma och spela en hel dag. Han kan t o m tänka sig att följa med fler ggr :)

Jobb nu till kl 13 sen hem och göra tårtor. Philip och jag åt lussebullar tills vi inte orkade mer igår ;) Mycket goda blev de. 

Kommit en hel del snö i vår by, minst 5-10 cm och det snöar för fullt!

Vitt




Stort grattis Lotta 🎁🎉💕



Nu är vi "lika gamla" igen 😉


Vaknade upp till detta...




Snart sova

Haft egentid med Philip ikväll. Micke lämnade N och E till sin mamma tills imorgon och sen stack han till jobb för att jobba till 02. Jag börjar 7 imorgon så det funkar inte. På söndag kommer min mamma hit strax innan 8 och passar. Jag jobbar 8-21 och Micke samma, 18-02 imorgon.

Var på center syd innan och fixade lite.







Sött





På ÖF idag






Pepparkakor & lussebullar





Bakdags 😊







Stanna hemma

Idag väljer vi att ha barnen hemma från skolan. Det stormar ff hårt här och vill inte ta några risker. Har en del att planera inför Philips kalas imorgon. 

Tänkte baka lussebullar idag sen ha allt klart så när jag kommer hem vid 13 är det bara tårtorna som ska göras. Förbereder allt idag. 

Ritat av Philip igår 💗






Soffhäng





Mellismys 👍


Stormar och regnar ute. Fast folk är ändå ute och både kör och går. Något vi inte tänker göra. Vi kom hem kl 14 efter att ha hämtat hem Philip från skolan och stannar nu inomhus.


Ska hängas upp 🎅




Lax

Idag blev det lax till sen lunch. Vi hann inte äta innan vi skulle hämta Nova.

Haft en mysig morgon i kyrkan med julkrubba och en ordentlig promenad från skolan och hit sen till mitt jobb och vidare till högalid för att lämna av 3 blommor som Philip sålt.

Nu: kaffe 😊









Ur dagens Metro:





Dryyyyygt

Hela inlägget försvann IGEN!! Det är SÅ dåligt :(( varför fixar inte blogg.se till dessa enerverande problem??

Iaf. Varit på ÖF och pysslat. Fick nu på kvällen så jäkla ont i magen så jag var bombsäker på magsjuka! Nu har det lugnat sig men inte helt borta. Jag brukar komma undan eller få lindrigt så det är nog något på G




Dagen i bilder 💕





Haha

http://bloggmorsorna.se/frokenfinurlig/2012/06/12/saker-ingen-berattar-for-dig-om-att-vara-gravid

"Jag sa att han luktade snopp" hahaha!

Jag har inte haft allt, varit rätt förskonad faktiskt. Illamående hade jag bara med Nova några veckor, men det räckte för visst är det pest?? Att allt luktar? Ja, skriver under på den! Åderbråck och en ofantlig viktuppgång är nog annars det jag "lidit" av. Frågar ni Micke så ja, mitt humör!! Ni kanske inte visste att han skulle vilja ha fler barn men inte med mig pga mitt humör 😉

Läs och asgarva 😄

Sov gott



I eftermiddags gick en av våra äldre på jobb bort :( Det är med stor sorg och saknad vi säger hejdå.

Halsband



Detta fina har Nova gjort till mig av målade plastpärlor 😊

Fin




Så stor min blomma blivit! Fick en liten kvist av en man jag städade till innan när jag jobbade i hemservice. Den är speciell med sina fina blad tycker jag 😊 

Kväll

Lämnar Elliot senare när jag jobbar kväll så vi kan mysa lite. Idag blev det dock mest städ, tvätt och disk här hemma men så slipper vi det sen onsd-fred när vi är lediga. Eller disk lär vi ha ändå 😉 Micke har övernattning med jobb imorgon och idag och i söndags jobbade jag kväll sen han igen fred och lörd. 

Imorgon äter vi lax och potatis med grönsaker och sås. Barnen älskar det. 

Ska fortsätta här hemma nu, hänga tvätt och städa lite till. Precis ätit soppa till lunch.

Hoppas på en lugn jobbekväll. Väntar även på blommor Philip sålt för klasskassan. De ska levereras idag.




Soppa



Lagat och ätit lite soppa nu ikväll. Åt mellis vid 16 när vi kom hem, Philip oxå som varit hemma sjuk hela dagen. Nova och Elliot hade ätit mellis kl 14 resp 14.30 på skola/dagis. Philip åt middag vid 19.30, var ej hungrig innan dess.

Duktig han är som reder sig en hel dag själv hemma. Ringt honom ofta och påmint om att äta 😉 Han undrade mest varför inte xboxet gick igång 😋

Imorgon har de julmarknad på skolan. Jag jobbar kväll så missar den tyvärr 😞

Något mör nu efter 15-22 igår, hem och vända för 7-15.20 idag. 

Mys med Elliot imorgon förmiddag innan jobb. Lite städ och tvätt blir dagens "måsten" förutom jobb då...





Juligt på jobb 😊




Adventsljus



Hittade detta på netto, 10 kr *fynd* 👍

Ronja

Skrev ett långt inlägg TVÅ ggr som försvann :( Iallafall, varit på ridningen igen och idag hade Nova en ponny som heter Ronja 😊

Nu är det snart dags för mig att sticka till jobb fram till kl 22. 







Hemåt






1:a advent 🎅