🎃🎃🎃👻👻👻

Idag ska barnen gå bus eller godis i Svedala 🎃 Elliot är Dracula och Nova är en häxa i grön kjol + tröja med spindlar och häxor på. Till det en häxhatt och lösnäsa 😉 Sydd av farmor! 

Träffade S från jobb igår och hennes flickor L och E. Sååå söta de är och lekte jättebra tillsammans med Nova och Elliot 😊 De ville inte hem och Elli sa t o m "Nu bor jag här!" Haha!

Vi ska ses idag med men här hemma! Supermysig lgh har de.





Bad

Nu blir det snart lunch här. Vid 14 öppnar badet så då tänkte vi cykla dit. Vann ett par snygga örhängen på tradera från Gina tricot :) Hunnit tvätta lite oxå idag.





Lugnt

Nu är det lugnt här igen. Blåste en del vid 22 när jag och S gick hem, nerblåsta takpannor på Mårtensgatan mm. 

Ledig idag. S ska höra av sig så kanske vi ska ses sen. Hennes tjejer E och L är i nästan samma ålder som Nova och Elliot :) Annars öppnar badet kl 14 men det funkar att ta det imorgon oxå, slutar kl 13. På torsdag är det lovbio på bibblan så tänkte kolla vilken film och hämta gratisbiljetter :) På fredag myser vi på morgonen och lämnar Elliot på dagis kl 11 sen följer Nova med mig till jobb en timme så slipper hon fritids den dagen oxå. 

Här leks det för fullt redan :) och äts chokladbollar ;)






Storm

Här blåser det på. Flera skador i byn, bl a på Ica och netto. Vi jobbar till kl 22 och vid 20 ska det bli som värst. Precis då vi ska gå utomhus. Vi får se hur detta slutar. Jag ska nog gå och ta in min cykel. 



Höstlov



Idag börjar höstlovet för oss! Har ni tips på vad som kan hittas på? Vi börjar med ÖF idag 😊




8-21...

... jobbade jag igår så hann inte mycket mer än bara jobb den dagen. Idag jobbar jag 15-22 och sen ledig tisd och torsd. Jobbar 7-13 onsd och 15-22 fred. I helgen blir det 7-15. 

Idag är enda dagen ÖF har öppet på lovet så vi drar dit efter 9. 

Philip ska nog vara hos sin pappa hela lovet men han sa något om att hans kompisar där inte är hemma. Han får göra som han vill :) Jag har tyvärr inte möjlighet att ta ledigt hela veckan. 

Har fått ledigt 13-15 november så då blir jag ledig i 8 dagar :) Det är när min pappa och Amelie kommer hit. Sen har jag ansökt om ledigt 30/12-2/1 och då blir jag ledig 9 dagar i sträck :) Kommer jobba 25-27 december så iaf lite OB. Pengar är ju inte allt har jag lärt mig ;)





Inställt

Haft en trevlig förmiddag på ÖF med extra god fika (köttbullar, korv, kanelbullar, chips, glass mm). Hämtade Nova senare idag (kl 12.30) pga utedag. Läste precis ett mail från Philips lärare att utvecklingssamtalet i eftermiddag är inställt pga sjukdom. Ska hämta Philip med bil eftersom han är förkyld. 

Inatt sover Elliot och Nova hos farmor då helgen som infaller en gång på 6 veckor har kommit. Då jobbar vi båda. Sen på söndag kommer Denice hit och passar några timmar från 8 då jag börjar jobba. 




Gosedjursfest på ÖF idag 😊




Torsdag





Ännu en ledig dag :) Solen är på väg fram, underbart :) Ska ner och lägga i tvätt sen städa lite. Elliot ligger här och slappar och kollar på musses klubbhus :) Mamma kommer hit lite senare. Vi ska till bibblan med lite böcker hon har.



Ledig onsdag 😊

Kollar på The killing medan Nova diskar och Elli tittar på Händige Manny.

Pysslat presenter idag till min moster som fyller år 8/11 😊




Baka

Ledig idag 😊 Varit på ÖF med Elliot. Mest lagt pussel och byggt med mjuka klossar idag. Och fikat såklart! Frågade Elli imorse vad vi skulle göra där och då sa han FIKA! 😉

Nu gör Nova chokladbollar och jag tänkte göra en sockerkaka med äpplen i 😊

Ikväll ska Philip spela fotboll  ⚽





Fina Elliot 💗




Enklare unge får man leta efter! I princip aldrig några sura miner eller tråkigheter med denna kille 😊 Idag var vi på läskigheter på vellingeblomman 🎃 Han blev rädd men inte mer än Philip och Nova 😊 Sen tog vi en fika och hämtade mammas bil. Korv på Ikea oxå hemåt. Lämnade på dagis 13.30. Jobbar nu till kl 22.



Vellingeblomman 🎃👻

Om en halvtimme kommer mamma och hämtar mig och Elliot. Vi ska till vellingeblomman och kolla på halloween utställningen 😊 Efter det ska vi försöka köra hem hennes gamla bil här. Jag behöver inom h&m oxå och sen jobba 15-22. 




Jubileum

Idag fyller mitt jobb 30 år och alla jobbar till kl 16. Jobbade kväll igår så det är lite segt. Ordnar sig nog. Ska komma ihåg att ringa fritids sen för skulle eg hämta Nova 15.50 och nu blir det 16.40 istället.

Väldigt dimmigt imorse och radion varnade om olycka efter olycka. Att folk inte förstår att de måste sänka farten och öka avståndet....

Får fortsätta här nu :)

Philip tackar alla som köpt kakor ;) 💗





Just nu 💕💕

Vi ligger här i mörkret med varsina hörlurar och kollar på vårt 😊 Dags att sova snart. Jag har sovit max 6 timmar inatt (för lite för mig) pga att jag såg för många avsnitt av the killing inatt 😉 Sen upp med Elliot kl 7 och det var ändå länge för att vara honom. Imorgon har jag sovmorgon 👍 Sen jobb 15-22.






Kallt

Sjukt kallt idag och nu på kvällen regnigt när vi kom hem till Kävlinge igen. Första dagen med vinterjacka idag! Men är det kallt så är det. Lämnade kakor till min kusin som var på Ikea idag och sen körde jag till mamma. Vi testade hennes gamla bil, fikade lite mm. Tänkte att istället för att skrota bilen kan den funka som reservbil om (när) det blir riktigt oväder/kallt. Skulle den då ge upp gör inte det så mkt eftersom vi kan gå och skrota den då isf. Den är ändå besiktigad till januari. 

Vid 17 hämtade jag Micke och barnen i Svedala sen fick det bli pizza/kebabsallad på vägen hem.

Nu ska jag fortsätta kolla på the killing på netflix. Är på 3:e och sista säsongen. Vad gör jag sen?? 😉






Lördag

Idag har jag fyndat kläder till mig på ÖF:s tjej/dam second hand 😊 11 plagg för 235 kr så helt ok. Några tunikor, ett par tights med jeanstryck, en stickad tröja med silver på framsidan, en lång kofta, en lång tröja mm. 

Idag ska Micke och barnen till Svedala jag fira Denice som fyllt år, grattis grattis 🎁🎉 Jag ska försöka leverera kakorna som Philip sålt så det blir gjort. Har ju inte bilen i veckorna även om jag är ledig.

Planerar att tvätta lite senare men det var upptaget när jag var nere.





Just nu




Fredagskväll hos oss 😊




Soligt

Idag är vädret bättre än igår, härligt 🌞

Vi har nästan precis kommit hem från 4 timmar på ÖF. Perfekt att gå dit och leka, pyssla, pussla och sjunga en ledig fredag 😊 Idag blev det tre glasburkar till värmeljus och någonting mer som Nova gjorde, en gubbe tror jag 😊




Händelserik dag

Nu har jag ätit middag, lite sent! Men haft en del för mig nu på kvällen. Under hela dagen faktiskt.

Började med lite städning här hemma innan det var dags att ta cellprovet på barnmorskemottagningen kl 10.40. Hem och äta och cykla och hämta hem Nova från skolan (i regnet). Elli skulle kissa halvvägs pga allt the han druckit men då duggade det bara. Hem och slänga ihop en äpplekaka. Strax efter 12.30 kom Maria hit med sin systerdotterdotter L och de lekte så fint 😊 Vi hörde knappt ifrån dem!

Kl 17 var det me&I visning i Bjärred och Ebba hämtade mig strax innan. Direkt efter det åkte jag och Nova och hämtade alla kakor som Philip sålt. 54 lådor 😄

Imorgon blir det ÖF med Ebba och hennes Elsa 💗






Trevlig helg...

... sa vi på dagis idag när jag hämtade Elliot 😊 Kändes bra om än lite tidigt! Jag ska dock jobba på söndag 15-22. 

Slutade 15 idag och cyklade sen och hämtade kidsen. Novas cykeldäck var nästan helt platta så det fick bli att ta en vända förbi stationen och pumpa. 

Philip är på fotbollen nu och får äta när han kommer hem. 

När Nova skulle låsa sin cykel blev det lite fel 😉







Just nu




Köksgöra



Att få barnen att hjälpa till är inte alltid det lättaste och vilket liv och vilda diskussioner! Men det är viktigt att vi hjälps åt som familj. Det är inte bara vi vuxna som ska slita med handling, matlagning, disk, städ och tvätt.

Jobb 7-13 idag sen möte 13-16 😴😴 MEN detta var nog det första mötet på LÄNGE där jag inte somnat (ärligt).

Imorgon jobbar jag 7-15 sen ledig torsdag-lördag. Väldigt trevligt 😊 Har lite planer för dessa lediga dagar. Ska bl a göra cellprov på torsdag 😤 Gillar det inte alls, tycker det gör ont men det är ju ett måste. Tror jag missade sist.



Just nu




Just nu




Syskonfoto 💗




Musikprov imorgon



Philip pluggar just nu lite på instrument eftersom de har musikprov imorgon. Fotbollsträning kl 18-19 sen var denna helgen slut.

Jag, Nova och Philip var på Vellingeblomman tidigare idag med mamma. Deras halloween utställning är cool, ett tips 😊 Får se om jag tar med mig Elliot dit torsdag eller fredag innan jag hämtar Nova. 



Idag 😊







Idag





Sverige-Österrike

Spänning på hög nivå i kvällens match där Sverige möter Österrike! Philip sitter här på helspänn 😉 Nova och Elliot har somnat och Micke tatuerar så det är bara jag och Philip här i soffan. 




Löv

Så fina löven är nu! Riktigt färgglada :) Speciellt de röd/gula. Vi har plockat en del nu i veckan och idag var vi hemma tidigt och pysslade lite. Nova har hunnit bygga koja, bada och lägga pärlplatta oxå :) 

Nu är det snart middag sen blir det en tidig kväll. Philip ska såklart se matchen Österrike-Sverige ikväll :)






Fredag

Nu är vi på ÖF, stammisar här ju ;) Nä men Elliot gillar att vara här och jag tycker oxå det är trevligt :) Vad ska man annars hitta på en ledig dag? Behöver städa men det finns gott om tid sen när vi hämtat Nova runt 12.




Hemma om

Idag jobbar jag 8-21 så nu har jag min timmes rast fram till kl 14. Ätit, tömt diskmaskinen och fixat lite. Nu tänker jag ligga här på soffan tills 13.55 typ 😉

Gjorde lite hemma-manikyr igår 😊

Ledig imorgon (och helgen) så det blir ÖF med Elliot och sen hämtar vi Nova tidigt (11.45).






Kväll

Nu är det snart dags att lägga sig här! Har en lång tur imorgon och rätt trött faktiskt. Tog med Philips kakbeställning till jobb imorse och tänkte att en 2-3 lådor vore kanon men mina kollegor köpte FEMTON lådor så 750 kr bara där 😊

Imorgon är det gammaldags marknad på jobb 11-16. Kul när det händer något utöver det vanliga även om det innebär att stället vänds upp och ner 😉

Bilder från Philip i skolan idag, de hade en lektion om bibeläventyr.








Onsdag

Idag är det jobb till kl 15. Efter det blir det att hämta barnen och sen det vanliga med kvällsbestyr. Ikväll lagar jag maten då Micke jobbar till kl 22. Igår jobbade jag kväll, idag han och imorgon jobbar jag 8-21.



Novis 💗

Idag var jag först hemma med Elliot på förmiddagen och lämnade honom strax innan kl 11. Cyklade sen till skolan för att vara med Philip på några lektioner. Engelska och klassråd + lunch blev det :) Fick syn på Nova på skolgården och hon ville ju hänga med mig. Tänkte det gick bra på jobb en timme. Så vi handlade på netto och käkade mellis sen cyklade vi till mitt jobb.

Nu ska jag vara här till kl 22.  





Tisdag

Börjar senare idag så ska lämna Elliot kl 11 och vara med Philip en stund i skolan. Ska jobba kväll idag. Nu kommer solen fram så dags att dra upp fisken ur vattnet :)




Just nu 😊




Jobbar




Jobb & ÖF

Idag är det jobb, "extraturen" vi har 2 ggr på 6 v (7-13). Annars har jag ett rent jobba 3 dgr ledig 3 dgr.

Ska lägga in om ledigt 13-15 november då min pappa och hans Amelie kommer till Sverige 12/11. Tar jag de tre dagarna ledigt blir jag ledig 8 dgr i streck.

Sen fixa Philip ledig från skolan 28/11 så vi kan hitta på något tillsammans :)

Idag efter jobb hämtar jag Elliot och tar till ÖF för eftermiddagsfika och lek :) Micke hade andra planer med Nova och Philip kommer inte hem förrän vid 16. 

Vill ni handla goda kakor till förmån för Philips klassresa?? Gå in och kolla på www.kakservice.se och lämna besked på tisdag senast :)




Söndag



Nova har sin bästis N här. De spelar något tv-spel. Jag, Elliot och Philip har varit nere på Högalid och spelat lite fotboll. 

Vi var på visning av ett radhus men det var inget för oss. Luktade innerökt och huset låg inte på bästa läge. Sen var det bara 3,5 rum så man hade behövt bygga till ett rum = en kostnad. Vi får leta vidare helt enkelt.

Måndag imorgon och jag har ff inte hunnit städa här hemma. Får se om jag hinner/orkar när N gått hem Annsrs slutar jag tidigt imorgon. Jag och Elli tänkte iofs ta ÖF efter dagis och äta mellis där. Micke ska bada med Nova och Philip slutar 16 för de ska på utflykt.


 





Tvätt



Nyss varit nere och hängt tvätten Philip och jag satte igång igår kväll. Rätt smidigt att göra så med tanke på att ett "riktigt" program i 60 grader tar 2 timmar och 40 min (!) Annars kör jag "snabb" på 1,20....En del fick inte plats så hängde det på balkongen, bl a Philips fotbollskläder och skydd, torkar fort. 

Tänkte gå upp och tvätta håret nu sen äta frukost. Micke ska ev åka och bada med Nova, jag tänkte försöka hitta klipptid till Philip, han är sjuuuukt långhårig och de har ett erbjudande i byn på 100 kr. Kl 13.30 ska vi kolla på ett radhus på Rinnbo :) Nova ska även leka med en kompis idag och jag måste städa! Philip hjälpte mig plocka undan efter småkidsen igår.




 



Idag




Ikväll




💕




Idag




ÖF & jobb

Om en timme ca tänkte vi befinna oss på ÖF till kl 11 sen blir det dagis för Elliot och jobba kväll för min del. Varit ledig mina 3 dagar, så nu blir det jobb i 3. 




Första officiella höstdagen?

Nu är det kväll, skönt :) Ska fortsätta kolla igenom några avsnitt av White collar :) Philip har haft fotbollsträning idag och det såg nästan ut som det skulle börja regna ett tag.

Jag, Elliot och mormor gick och hämtade Nova i skolan innan idag. Elliot cyklade själv dit och hem. "Sååå stark" som han säger att han är. Vi skulle oxå cyklat men Mickes cykel har punka...




Hemmadag 💗



Myser lite i soffan. Snart kommer mormor och vi ska ta en promenad, fika mm 😊