Spännande!





ÖF

Måndag idag och jag är ledig så det blir ÖF till 11.30 sen cyklar vi och hämtar Nova. 

Elliot har hittat Mac från blixten mc Queen 😊 Något han velat ha hur länge som helst och ska få snart! Dock en annan modell. 







Från David & Rebecca! Tack 😊👍




Kalas ✅




Snart tårtdags 🎂




Pågående 😊




White collar


Se den på netflix, sjukt bra!

Klippt




Kalas

Idag har vi ett något försenat kalas för vår tjej som fyllde 6 år den 10 augusti 😊

Igår jobbade jag till kl 22 och Micke passade på att klippa av Elliot hans fina lockar! Visst är han fin med kort hår oxå men jag gillar verkligen hans längre hår med 😊

Ledig 3 dagar nu sen jobb onsd torsd och fred!




Vinst!




Blä

Mår bättre nu men mådde sjukt illa och hade ont i magen innan. Körde Philip kl 18 till hans kompis för filmkväll och hämtade honom kl 21. Spydde lite och sen kändes det bättre. Inte ätit mer än lite glass. Får äta imorgon. 

Lagt mig nu och har sovmorgon på söndag. Passar bra då jag jobbar till 22 imorgon. Får röja lite imorgon och köra Philip till fotbollen kl 10. Vid 11 kommer jag ner och kollar såklart :)

Fått mail av min pappa att de ev kommer till oss den 12 november så det ska bli kul!

Barnen blev glada för sina saker från Ullared :) Även väldigt glada att se mig. Nova började t o m gråta 💗



Hem

Nu är vi på väg hem. Knappt en halvtimme kvar skulle jag tro. Notan hamnade på lite mer än 2500 kr. Köpte 3 påsar majskrokar till Nova, trosor och linne, strumpor, fleece-set, 7 olika tights, mössa, vantar, halsduk (tub), klämmor, skärp, monster high läppglans. Till Elliot blev det vantar, halsduk (fuskpolo), fleece-set, boxer, strumpor, 3 bilar. Philip fick 2 par jeans, två tjocka tröjor, 2 t-shirts, boxer, strumpor, fleece-set, mössa, vantar, skärp, en fotboll. Sen i övrigt trosor till mig, 2 sadelöverdrag, cykellampor, reflexer, tunika, strumpor. Till Micke blev det boxer, strumpor och en hood-tröja. Säkert glömt något ;)




Trevligt

Efter en mycket god 3 rätters middag är jag HEL mätt och ligger nerbäddad efter en varm dusch 😊 Det finns värmegolv här i badrummet!! Jäkligt skönt för den lilla biten från Harrys och hit var kall!

Imorgon är det frukost kl 8 så kan sova till 7 *LYX* sen kör vi igång 8.45. Håller på till 12 när det är lunch och 12.30 ca avslutar vi det hela fram till 13 då vi är fria att gå in på varuhuset 😊

Räktoast
Fläskfilé 
Maräng med glass och hallon inuti




Slappar



Ligger i sängen med en brasa på tv och väntar på att klockan ska bli 18 då vi ska in till chefen och skåla. Sen blir det middag. Jobbade till 16 idag. Ätit gott :) Varit en runda inne på Ullared oxå och kollat läget. Mycket fint och billigt och de har MAC! Elliot vill ha en MAC! Alltså blixten mc Queens Mac :)



Planeringsdagar




Nu är vi här :)




Packa



Ska börja packa snart. Vi åker till Ullared med jobb imorgon och stannar en natt på hotellet. Hade jag fått välja hade jag helt ärligt hoppat övernattningen. Gillar inte att sova borta.  

Har skrivit en lista vad jag ska handla för efter kl 13 på fredag är det fri shopping. Löning som det är lär det nog vara proppat med folk.

Gjorde en inbakad fläta på Nova för första gången idag, rätt ok fast kass bild ;)

Nu ska jag förhöra Philip på glosor samtidigt som jag äter lakrits glass :)



På väg




Möte x 2

Hemma och hjälp Philip klart med läxorna. Han är duktig min pojke *stolt* 💗 Det är sällan några konstigheter med honom. Ibland är han trött och då är kanske inte tålamodet så stort vare sig med oss eller sina syskon. Men vem är rolig när vi är trötta? Idag var det att läsa ett kapitel och översätta, lite glosor (till fredag) och åttans tabell i matte.

Mötet (jobb) var ok. Började 13.00 och 13.10 nickade jag till första gången. Jag är fan hopplös! Sen vid 14 fick vi kaffe och kaka och flera bensträckare så då var det lättare. Hämtade Elliot 16.10 och Micke var då på väg hem så han hämtade Nova. Slapp vi cykla 3,4 km och ytterligare 1,5 hem 😉

Hem och åt pizza och strax innan 18 befann jag mig på dagis för föräldramöte. 

Jobb (extrapass) 7-15 imorgon. På torsdag hämtar S mig, A och C kl 7 för att köra upp till Ullared. Där stannar vi till fredag kväll typ. Slutar 13 för dagen och därefter blir det shopping.

Nu ska jag kurera mig med C-vitamin, the och halstabletter och Ipren såklart. Kört var 4:e timme idag för att orka.

Oj glömt tvätten igen...




Plocka




Var till Apoteket innan idag och fick syn på en massa kastanjer på marken så vi plockade en hög. De är väldigt fina egentligen :)

Nu är mini på dagis och jag ska snart på möte.

Föräldramöte kl 18 ikväll på dagis. Hoppas kunna gå men eftersom vi är sjuka, mest Micke så får vi se. Jag trycker Ipren med jämna mellanrum så fungerar jag...

Ska hänga tvätten.



Tisdag



Netto har ju flyttat och Elli kollar in lokalen och undrar vad som händer :) Det är djuraffären och blomsterhandeln som ska dela på utrymmet.

Har bara möte idag 13-16 så lämnar Elliot kl 11. Nova och Philip blev lämnade nu innan 8 av Micke.

Blivit lite sjuka allihopa :(  Förkylning som jag hoppas försvinner snabbt.

Ska jobba extra 7-15 imorgon och jag hoppas må bättre tills dess. Sen blir det Ullared med jobb torsdag och fredag. Jobba kväll på lördag och ledig söndag.



Hemåt




Ledig dag 😊




Försäljning

Loppisen gick bra. Vi fick sålt för över 1000 kr (!) Trodde inte alls det skulle bli så mycket. 10 eller 15 % av det man sålt gick till öppna förskolan och någon annan organisation, förra året var det barncancerfonden :)

Jobbade till 15 idag sen direkt till ÖF och hjälpa till med räkning och sortering av kläder. Var hemma 17.30 och då direkt till Malmö där jag bestämt att hämta en dunparkas jag vunnit på tradera. Hittade en overall och ett vinterset innan idag på tradera som jag ringde på och det var kvar. Tog det på vägen hem. Billigt och bra :) Barnen behöver 2 set var, kanske inte Philip men kommer ändå köpa en jacks till honom i Ullared att ha som extra.

Jobb 7-15 imorgon sen INTE göra mycket! Ledig på måndag och studiedag så Nova (och Elliot) är hemma. Blir ÖF sen hämta Philip när Micke kommer hem med bilen.

Lagt mig nu. Somnade till på soffan innan med Elliot så fick borsta hans tänder i sömnen.

Bild tagen nyss 💗




Till mig, 150 kr!





Shoppat




Overall till Elliot 75 kr och byxa och jacka till Nova för 100 kr. Som hittat. På blocket och nyss hämtat 😊



Jobbekväll

Vi fick tårta efter ett 92-års kalas 🎂🎉🎁




Klart



Nu är jag på väg till jobb. Tur Kävlinge är litet och gångavstånd till allt 😊



Just nu




Loppis

Ok, nu är jag typ klar med grejorna som ska med imorgon. Loppisen är på lördag men sakerna ska dit redan imorgon vid 13. Det är mest kläder, stl 86/92 och uppåt till 110/116. Resten sparas till Elliot och Nova har ju (122/) 128 nu. En del skor och stövlar, bebisleksaker, en bilkudde och diverse vinterkläder och vantar mm. Ska ta allt på cykelvagnen så vill inte överdriva 😉




Elliot 💗




Extrajobb

Då jobbar jag idag, 7-15. Bra med lite extra pengar. Vi går bara jobba max 8 timmar extra per vecka och i ca dubbelpass helst. Jag har ju tjänat en hel del på extrajobb. Jobbar ju bara 75% så det finns utrymme.

Ska sälja på ÖF:s loppis på lördag. Hjälper till och lämnar in grejorna imorgon efter 13 sen jobbar jag ju hela helgen. 

När jag slutar blir det att hämta barnen som vanligt, enskilda foto på dagis så tar det först.








Fotografering

Vi undkom regnet idag på väg hem från ÖF :) Det duggade på rätt bra ett tag vid 14.30 ca. Väl hemma blev det att laga mat (lax, ris, sås och grönsaker) och undra var fasiken store sonen höll hus!! Efter mat och disk insåg vi att popcornen var slut (!!) så vi begav oss ner till affären och då hör vi ett "mamma!" och Philip kom cyklande. Nu har vi satt upp lite mer regler kring lekande, tider mm. 

Ska jobba extra imorgon, 7-15.

Fotografering på dagis imorgon. Gruppfoto som vanligt på morgonen sen enskilda på eftermiddagen, dvs två ombyten kläder med ;) Japp man har varit med förut och vet att ett ombyte INTE räcker en hel dag på bild!

Klippte Elliot lite. Älskar hand lockar men ibland är de lite överallt så gjorde ett mellanting denna gång och nä, jag är verkligen inte någon frisör så försökte att inte ta för mycket.





Onsdag

Jobbar till 13 idag. Ska cykla och hämta Nova sen och vidare till ÖF för lite eftermiddagslek. Dagis ligger ju granne med ÖF. 

Annars inga direkta planer för dagen mer än läxläsning och ta det lite lugnt.



Nu

Nu är läxor gjorda och det är dags att gå och lägga sig. Philip och jag har övat på glosor. 30 st tills på fredag så 7 idag och sen 7,8 och 8 de andra dagarna fram tills fredag :) Det gäller att planera och dela upp annars blir det för jobbigt. 

Har mailat Philips lärare om jag kan vara med på någon lektion. Hade varit roligt att få se vad de gör. Samma med Nova såklart :)

Nova har somnat till Winx på danska (!) Fjärrkontrollen är borta... Jag ska hämta upp tvätt och vika kom jag på!






Idag 💗



 


Idag




Ledig



Precis varit nere och handlat mjölk, 3 st 1,5 liters. Lär räcka max 2 dagar! Tänkte vi skulle ha plättar till lunch.

Micke är och hämtar bilen på verkstad sen Nova i skolan. Samma fel på bilen som innan så nu får de fixa fram en ny pump och sätta in, gratis såklart. Det kostar nog med tid och energi att lämna in bilen, cykla dit och tillbaka...

Städat och tvättat idag. Snart kommer syrran hit med sin Xander :)

Läser lite i min bok. 



Nu: hem!

Äntligen dags att gå hem. Jag och S har jobbat tillsammans så vi går hem eftersom vi bor på nästan samma ställe.

Imorgon kommer sis och Xander :)



Igår kväll




Fin dag



Är på jobb nu till kl 22. Haft en mysig dag med Elliot på ÖF 💗 Lekt och spelat spel. Efter tre timmar gick vi hem och undkom regnet 😊



Mörkt


Mer regn på G?

Stolt mamma 💖💖




Vinst!



Vilken stolt kille som gjorde mål nr 7 och 8 😊😊 Mina snälla kollegor lät mig ha rast 11 istället för 13 och jag kunde därmed se Philips bästa match hittills. Skönt att jobba 2 min från både hemmet och idrottsplatsen.



Just nu



Nu blir det att läsa. En grym bok, riktigt grym. Som i hemsk då.

La barnen vid 20.30 ca och Elli var först ut att somna. Philip spelar på sitt rum och Nova somnar nog snart hon med.

Philip har match imorgon. Ska höra om jag kan ta min rast lite tidigare istället. Har ju en timme eftersom jag jobbar 8-21 imorgon. Inte den bästa tiden men fråga kan man ju :) Sen jobbar jag kväll på måndag och ledig tisd, onsd och torsd :)



Just nu hos oss




😊




Efter jobb 💗




Hemma igen 😊




Mardröm

Var av med barnen inatt!! Hittade inte dem och letade överallt. Vi var på Ikea mitt i allt ihop och klockan blev mycket!! Panik! De kunde vara på nån buss, kvar på dagis? Eller om nån dagispersonal kunde tagit med dem hem för nu var klockan åtta på kvällen!

Sen vaknade jag och bakgrunden måste ju vara att de sov hos farmor inatt, något Nova gjort förr men inte Elliot.



Fin morgon :)




Fredagen den trettonde

Stora otursdagen idag? Nej, jag tror inte på sånt. Men iallafall så är det den trettonde idag och september är halvvägs.

Jobbar extra idag, 7-13. Lite extra cash är aldrig fel.

Funderar och funderar om jag ska ta ledigt över jul och nyår... Jobbar juldagen, annandagen och sen kväll nyårsafton och dag nyårsdagen.

Nova och Elliot ska sova över hos farmor inatt. Jag börjar 7 imorgon och Micke ska till Liseberg med jobb. Sen på söndag har jag 8-21 med en timmes rast och missar tyvärr Philips fotbollsmatch 😞 



Hela




Just nu 💗




Kom inte med...




Såg nu att Elliot inte kom med på bild i förra inlägget. Det var ju honom Philip skrattade åt/med. Elli är verkligen familjens clown 😉 Säger och gör jämt roliga saker och får alla att skratta. Philip vill inte att han ska bli stor just pga att han då kanske kommer sluta vara så rolig 😊

Mormor har varit här en sväng idag. Bi bakade en kaka och var på netto. Nu är hela ligan hemma igen och Philip har gjort sin glosläxa. Vi har lite läsning sen oxå. Han har även fotboll lite senare. 





Nu




Bak & mys 💗



Nu är kakan i ugnen (sockerkaka med äpplebitar i), Nova leker på rummet och Elliot kollar tv. Jag tänkte vila em stund. Haft en hemsk huvudvärk igår och idag. Fick gå till Apoteket för en stund sen och köpa Ipren, något bättre än Alvedon. Känns redan bättre.

Jag och Elliot var på ÖF innan och cyklade sen till skolan och var där till 11.45 ca. Träffade Philip oxå 😊

Fått plats att sälja på ÖF:s loppis! Lördagen den 21/9 kl 9.30-13.30 på Korsbackaskolans kulturscen *REKLAM* 😉 Kom och fynda!! Själv jobbar jag 7-15 både lördagen och söndagen så att handla blir det inte tyvärr men vi kommer sälja så har en del arbete framför oss nu. Kommer hjälpa till på fredagen innan, börjar 15 då så har lite tid att ställa iordning, ta dit mina saker mm. Sen på lördagen efter kl 15 ska jag till ÖF:s lokal och hämta ev pengar och hjälpa till mer om det behövs. Jag vill göra vad jag kan 😊

Ledig idag och imorgon, tagit ett extra pass på fredag 7-13.





Sänder en tanke...



... och givetvis till attentaten den 11/9 2001 som oxå har årsdag idag...

Just nu




Hatbrott

Ni har säkert hört om misshandeln i Malmö i söndags kväll? En pappa med sin 1,5 årige son som förövarna kastade i marken och sen nästan lyckades kasta pappan ner för en gångbro! Alltså, vad är detta för en sjuk värld?? 

Jag vet att ingen plats är utan skit men det känns än en gång skönt att ha flyttat från Malmö även om det inte var i den stadsdelen vi bodde. Dock är jag uppväxt på Lindängen/Högaholm och de har väl bara blivit sämre :( 

Bild från SvD





Årets




I jobbefickan + min iPhone...




Idag




Det kom nyss ett brev. Philip har ingen allergi :) De tog ett blodprov och har testat mot katt, häst, hund, kvalster, mögel och pollen. Bra att veta då vi misstänkte pollenallergi.

Mina två böcker från adlibris kom idag :)



Ledig morgon 💗




På jobb

Slutar 15 idag. Lugnt idag. Bra bemannade med andra ord och bra folk :) Det gör ju mycket.

Idag får jag laga mat (!) Micke jobbar till 18.30, lite sent med mat när han kommer hem. Får se vad vi har i gömmorna.

Hämtar Elli efter jobb i vanlig ordning sen vidare till skolan och slutligen hem. Ingen fotbollsträning idag utan bara hem och äta och hjälpa till med läxor mm. 



Måndag måndag


På jobb till kl 22


Fint väder 😊

Snart dags att gå hem och göra lite lunch. Varit på Ellis dagis och nu på granndagiset. Tyvärr förlorade Harrie mot Torn med 5-4 men det viktiga är att ha roligt som jag brukar säga. Dock är en seger då och då inte fel för självförtroendet 😊


Ut på promenad

Kört Philips kläder till Stångby så han kan spela match nu 10.30. Jag tar ut och rastar Elli och Nova en runda. Slängt i en maskin tvätt oxå. När vi kommer hem blir det lunch sen behövs det ett tag med dammsugaren. Jobb sen 15-22. Lycka till Philip 💗💗


Lördag

En händelserik dag! Vi har: sålt korv för Harrie FF på höstmarknaden ⚽, varit på loppis, åkt häst och vagn 🐴och slutligen har Nova tatuerat lite efter besök av kusinerna Adrian och Benjamin med föräldrar Jane och Adnan 😊

Jag åkte ut till mamma på eftermiddagen efter att jag lämnat Philip i Oxie och hjälpte henne med lite saker, bl a tvättat lite av panelen på kortsidan av huset. Det ska målas sen. Vidare fortsatte vi med att riva murgröna 🌿🌿 Var sen hemma kl 18.

Nova fyndade på loppisen: ridstövlar 50 kr och ridhjälm 30 kr 👍

Imorgon blir det jobb 15-22. Måste köra till Lund på morgonen med Philips fotbollsgrejer då vi helt glömde att det är match!


Håret


Velade länge 😉


Ledig

Idag är det bara jag och Elliot hemma. Vi ska städa och göra lite fint sen blir det nog att gå ut en runda.

Körde igång två maskiner tvätt vid 21.30 igår så de är hängda nu.

Philip cyklade själv till skolan idag och Micke körde nyss Nova. Hon ska hämtas 11.45 och Philip slutar 13.30.


Grattis 🎁🎉

Idag fyller kusinen Adrian 4 år 🎁🎉🎂💗


3-3

Jobb idag till kl 15. Jobbat nu tre dagar och det känns helt ok :) Kommer vara ledig sen i tre dagar och jobba söndag (kväll) och måndag (dag) och tisdag (kväll). Vi jobbar enligt tre-tre principen dvs jobba tre dagar, ledig tre dagar + två st extraturer 7-13 på 6 veckor.

Onsdag idag och Micke jobbar kväll. Hämta barnen idag sen hem och slappa ;) Skönt nu med "stora" barn. Kommer vara hemma med Elliot sen torsdag och fredag. Får se om det blir ÖF på fredag, antagligen för Elli gillar det :) Fika kl 11 sen cykla och hämta Nova 11.45 på skolan.