...

Alla barn är hemma nu igen. Fått igenom att lämna Nova 8.30 och hämta 13.30 eftersom det passar bättre med Philips skoltider som är 8.15-13.30. Mycket bra =) Barnen leker där uppe, eller Philip spelar lite xbox och Nova leker med granntjejen W. Micke kommer hem snart och då ska vi äta.

Imorgon är det föräldramöte på Philips skola på kvällen. Micke var tvungen att jobba den kvällen istället för torsdag i nästa vecka då det är föräldramöte på Novas dagis. Så min snälla lillasyster kommer och passar barnen ♥ STORT TACK!

Mycket att göra...

Idag är det fullt upp nästan hela tiden. Lite lugnt nu när Elliot sover och Micke och Nova är och handlar på Willys. Innan dess var de och lekte på lekplatsen i Furulund som Nova älskar =)

Skrivit schema till Novas dagis på e-tjänst. Tvättar. Ska på lära känna samtal i skolan 13.30. Lämna tillbaka böcker på bibblan och kanske låna några nya. Senare i eftermiddag får vi förhoppningsvis sålt våra skinnsoffor. Har ej plats för dom längre nu när det nya rummet är byggt. Ska till min kompis mosters granne ikväll och kolla på lite barnkläder till Elliot. Vi skulle vilja måla men vi behöer både tid och barnvakt. Något det är ont om. De ringde från jobb och frågade om jag ville jobba ikväll och imorgon bitti. Ikväll hade funkat men jag känner att det blir lite mycket.

På lördag är det bröllopsdags =) Min kusin ska gifta sig med sin Riina ♥ Skoj skoj! Jag har t o m koll på vad alla ska ha på sig. Ja Micke får ju bestämma själv haha. Presenten är kvar men vi ska nog klura ut något.

Nova och Elliots kusin och Mickes systerson Adrian fyller 1 år på lördag =) Stora killen redan!

Har minst 2 flugor här hemma som är GRYMT enerverande!! Får inte slå ihjäl dom för Micke man vafan, sjuuuukt störiga! Inte vill de flyga ut heller.

Igår hade vi lekbesök av Alfie, Sanna och Johan! Barnen röjde rundor och hade kul =)

Behöver ta tag i det här med min arbetsskadeanmälan. Så jag får ut min esättning. Ska ha för mina sjukhusbesök samt för sveda och värk tycker jag. Det hände trots allt på jobb OCH jag var gravid när det hände. Tur det gick så bra som det gjorde och att det var jag som skadade mig istället för Elliot.

Nu ska jag röja lite innan de andra kommer hem. Slänga sopor och plocka plocka plocka ;-)

Underbara barn =)
Back to normal

I förmiddags åkte min pappa och hans tjej Amelié hem. Det var med blandade känslor. De stannade i 12 dagar. Det har varit jättekul att ha dem här samtidigt som det är ganska påfrestande att bo så nära någon som man inte känner så väl. Lägg till tre barn och att de endast pratar engelska. Vi har fått mycket fina saker till både oss och barnen och min pappa ordnade fint i vårt förråd samt rummet till Elliot. Nu återstår målning av hela ovanvåningen förutom Novas rum. Vi får se när det blir av. Denna helgen blir det inget för Micke jobbar nu och samma imorgon kväll.

Nu är det helt tyst här hemma. Bäst att lägga sig snart. Barnen somnade runt 21. Elliot sover inte så bra om nätterna. Somnar 20-21 och vaknar ca 01 för att sen vakna varje/varannan timme och äta. Dessa två veckorna har tärt ännu mer på mig eftersom jag haft svårt att vila mig under dagarna. Det har varit fullt upp. Skola och dagisinskolning har det varit, öppna förskolan och samtidigt vill man hitta på saker/umgås med sina långväga gäster. Novas inskolning är klar nu iaf så nästa vecka blir det som vanligt 9-14 tisd-torsd. DÅ ska jag sova på förmiddagen med Elliot vill jag lova!! Måste det för att orka. Känner hur sömnbristen tar ut sin rätt nu. Känns som jag bara klagar och är allmänt otrevlig. Vet inte om någon mer än de i min närmsta närhet märker av det (tänker mest på Micke (och barnen)) Varje kväll tänker jag att jag ska vara mer positiv och inte gnälla så mycket. Efter ännu en dålig natt är det inte så lätt. Tyvärr. Sen är jag sorgligt nog en obotlig perfektionist och det gör inte det hela lättare. Jag vill ha det snyggt och rent runt om mig. Hatar både disk- och tvättberg. Smutsiga badrum, damm och grus på golven är ännu värre! Jag vill inte vara en tråkig och gnällig mamma/fru. Det här med småbarn är ju tufft. Jag vet att det snart blir bättre ♥ Jag har sådan tur att ha fått 3 alldeles underbara barn och en fin man som står ut med mig och ändå älskar mig. För jag är minsann inte lätt att leva med alla gånger!

Idag blev jag rädd. Fick ett inkassobrev. I MITT NAMN! Micke såg det först och sa "Du, den där ser inte bra ut!" Jag slet upp brevet och det var om leasingen på min bil. Tydligen har vi missat en påminnelse. Jäkligt konstigt för vi är jättenoga med alla räkningar! Jag måste ta tagit den för den vanliga räkningen och lagt den i skåpet där vi har andra räkningar (trodde jag, men Micke har flyttat dem till ett annat ställe) Ja och eftersom det var en påminnelse skulle den ju inte ligga där utan betalas DIREKT. Men det missade jag ju som sagt. Micke ringde och kollade och om vi bara betalade den direkt var det ingen fara. Det var redan gjort innan han ringde....Jag har ALDRIG fått ett inkassobrev förr, ALDRIG. En av mina största rädslor är att få en betalningsanmärkning! Tack vare min mammas hjälp många ggr när det verkligen knipit har jag sluppit!!

Körde Philip till Lomma innan och mötte upp Paula som tog med honom hem. Han hade lekt med en kompis efter skolan och jag skulle hämta 15.30. Hittade bara inte dit så vi blev lite sena. Pinsamt. Skyller på att jag "bara" bott i nyn i 3½ år ;-) Hahahaha!

Imorgon börjar Novas gympa! Hon är ju bara såååå förväntansfull =) Hon har längtat jättemycket. Jag har lovat henne att springa med henne så mycket hon bara vill nu när Elliot har tittat ut =) Efter frukost måste vi leta efter hennes hello kitty dansskor. Hon säger själv att det bara finns en numera. Hmm! Jag fick säga upp Philips plats på hans gymnastik. De har bytt den till torsd 18.30-20. Micke jobbar ju torsdag kvällar. Iofs så är man inte med på hans gymnastik men ändå. Dum tid och mycket jobb att dra ut alla barn själv. Han får börja med något annat, vi sa att han ska kolla med sina klasskompisar vad de sysslar med. Nova ska nog börja på simning med =)

Elliot blev 4 månader igår (bilder kommer) Stora killen är tung! 7860 gram och 68 cm. Huvudet mäter 43 cm. Nästa check är om en månad och då är det sprutdags igen....

Natti!


Utlovade bilder

Nu är det snart dags att lägga sig =) Nova var på dagis 9-12 själv idag, det hade gått jättebra =) När de plockade fram madrasserna till de små barnen blev hon lite ängslig och trodde nog hon skulle sova där ;-) Det blev en saga istället och sen kom jag och hämtade henne. Skönt att det går bra! De är ju inte så mycket hon kommer vara där sen fr o m nästa vecka, bara 15 timmar/vecka. Imorgon och resten av veckan blir det 9-14. Kan ju säga att det känns jättekonstigt när man kommer hem och hon inte är hemma. I 7 månader har hon varit hemma med mig i stort sett varje dag. Saknade henne direkt ;-)

Sanna och Alfie var här en sväng i eftermiddags och lekte lite =) Alfie är oxå snart klar med sin inskolning. Nova kände sig generös och bjöd på ett utbrott medans de var här ;-) Kunde prata henne tillrätta efter en liten stund och hon lugnade sig snabbt, sa förlåt och vi blev vänner igen. Novas morgon var crap och det verkar liksom ha förföljt henne hela dagen för hon har varit rätt lättretlig hela dagen.

Fick tag i bvc idag. Hon tyckte att Elliot kanske behöver eget rum, att det är därför han vaknar oxå att vi ska öka på gröten. Jag frågade om majsvälling och visst kan man prova det. Hon trodde inte det skulle göra någon större skillnad mot nan 2 och där har vi ju inte märkt någon skillnad alls. Jag tänker att gröt är som välling och eftersom han hittills tar flaska bättre än gröt går det ju lättare nu i början. Han älskar gröt men det kommer liksom ut igen pga konsistensen ;-)

Nu ska jag lägga mig!Babbel

Såja, lite fler blogginlägg igen ;-) 

Googlade lite och hittade att förr, innan rekommendationen att helamma till 6 månader, var majs- och mild vällingen från 4 månaders ålder. Har försökt komma i kontakt med BVC idag för att rådfråga. Testar imorgon igen annars köper jag en majsvälling (ska vara extra skonsam mot magen) och blandar 50/50. MÅSTE ju få bukt med dessa tortyrnätter. Elliot behöver oxå sin sömn, han är mer grnig och trött under dagen.

Vågen står på 65 kg nu. Det betyder -23 kg och att jag har 5 kg kvar till "innan gravid vikten" och 7-8 kg kvar till "må bra vikten". Inget jag tänker kämpa för eller så men dit SKA jag.

Nu ska jag slänga soporna och ta en kvällscigg samt en snabb dusch. Micke kommer snart hem från gymmet skulle jag tro.

Imorgon är det inskolning 9-12. Lär nog vara ifrån dagis mesta delen av tiden. ÖF är stängt så det blir att köra hem igen.


Inskolning fortsättning & Elliots nya rum

Idag var det dags för Novas 3:e inskolningsdag =) 9.30-11. Jag och Elliot gick till ÖF en timme. De var ute och det hade gått bra hela tiden. En kvart innan jag kom frågade hon efter mig med då sa de att "mamma kommer snart" =) Och det gjorde jag ju =) Sen gick vi till Öf allihopa för lite fika och lek.

Elliots rum är klart nu =) Eller ja, väggen och dörren är uppe. Imorgon ska det spacklas. Det blir riktigt bra! Perfekt att ha alla 4 sovrummen däruppe. Vore HIMLA bra om det kunde målas medans de är här men vi får se. Det kostar både pengar och arbete + att nu sover ju min pappa och hans tjej i Philips rum. Behöver ju måla i vårt rum och i Philips + i hallen uppe. Vitt tänkte vi i Philips gamla rum och i hallen för att det ska bli ljusare sen ljusgrönt typ i Elliots lilla rum och i vårt gamla rum.

Idag åt Elliot lite potatis och palsternackspuré igen =)

Philip var STOLT över att ha gått till bilen själv från klassrummet =)

Bilder kommer. Sitter vid "fel" dator.

Tids- och sömnbrist

Ja det kan man lugnt säga. Elliot har kommit in i någon fas nu då han äter varje/varannan timme om nätterna. Lide jobbigt när man inte får en sekunds vila under dagarna. Annars hade det ju funkat bättre. Nova var ju likadan och säkert Philip med. Kommer inte ihåg så långt tillbaka mer än att han var närmare året när han sov hela nätterna. Novas hela nätter kan vi räkna på en hand...Får se hur det blir med OP för hennes del. Nu är hon ju 3 år fyllda som de vill att de ska vara.

Elliot åt potatis/palsternackpuré för första gången ikväll, han gillade det mer än gröten =) Hinner såligt med smakisarna tycker jag men det är ju gott om tid ännu och bra att skynda långsamt. Ska rådfråga BVC imorgon angående Elliots sömn. Micke har hela tiden sagt att det beror på att han ligger kloss intill min tutte hela nätterna och på så sätt känner lukten och inte vaknar för att han är hungrig egentligen. Inatt ska jag testa att inte amma utan att enbart ge ersättning. Om jag ammar så somnar jag direkt med honom bredvid mig. Ger jag flaska så måste jag hålla mig vaken på ett annat sätt.

Novas inskolnings som började i onsdags förra veckan går BRA =) Hon är så stolt och duktig lilla stora tjejen ♥ I fredags sa hon "det är ju roligt på dagis, mamma!" =) De dagar ÖF är öppet går vi dit efteråt. Kommer göra det imorgon 11-13.20 ca.

Det går bra för Philip i skolan oxå, han tycker det är skoj och sa "2:an är lättare än 1:an tycker jag!" (haha) När vi lämnar Philip i skolan imorgon ska vi meddela hans lärare att han ska gå ut till vägen och vänta på mig, eller ja jag kommer ju redan stå där. Det är JOBBIGT att dra ut två barn från bilen för att gå 10 meter sen dra in dem igen och spänna fast och ha sig. Vintertid eller regn ännu värre. Lyxproblem, jag vet men ändå ;-)

Min pappa och hans tjej är kvar hos oss. Igår var vi på bauhaus och köpte material till Elliots nya rum som ska byggas där uppe. 1300 kr exl färg är ju inte farligt alls. Imorgon startar bygget =)

Jag var inne och jobbade i hemtjänsten 17-22 i fredags och 15-23 igår. Mycket trevligt och behövligt =) Var 3-4 år sen jag jobbade där.

Sov middag innan, annars brukar jag vara dödstrött vid denna tiden!

Hej svejs!

sjuka barn

Alla barnen sjuka =( Har nog inte sovit en anda sammanhängande timme inatt. Igår var det första dagen för Nova på dagis och första dagen för Philip i andra klass =) Det gick bra. Vi var på dagis i 1½ timme sen blev det ÖF till lite över 13. Snacka om busy dag. Hit och dit. In i bilen, ut ur bilen oxå gör vi om det 10 ggr. Stackars Elliot som inte fick sova ordentligt på hela dagen. Nu inatt blev han dålig, spydde ner hela sängen igår kväll men det var iofs av nappen. Philip har ont i halsen, förkyld och hostig. Nova är hostig och förkyld. Vi får se hur det blir imorgon. JAG ÄR TRÖTT. Min pappa och hans tjej är ju här, känns som man inte är vidare sällskap men verkligheten som småbarnsförälder är ju såhär otroligt glamourös ;-)

smakportioner

Glömde skriva att vi gav Elliot gröt igår kväll för första gången och en gång imorse. Han verkar gilla det =) Bilder kommer! Sen ger vi 50/50 nu av Babysemp 1 lemolac och Nan 2 för att hans lilla mage sakta ska få vänja sig. Om en vecka ca börjar vi med potatis några dagar sen ny grönsak osv.


Fixar

Städat, diskat, plockat och grejat på nedervåningen. Elliot sover, Philip är över hos grannen och Nova och Micke har precis varit ute och cyklat en runda. Nova är riktigt duktig på att cykla, lite farligt att hon är totalt orädd och gärna kastar sig ut för branta backar eller svänger så snävt så cykeln (nästan) välter!

Ska ta tag i övervåningen oxå nu strax. Igår röjde vi lite däruppe på barnens rum. Herregud vad mycket grejer de har och vilken oordning! Micke har flyttat ut xbox:et i hallen däruppe igen så barnen kan sitta där i soffan istället för i vår säng. Vår och vår, just nu är det Elliots och min säng ;-) Det är ju tänkt att barnens morfar och hans flickvän ska sova i Philips rum på den stora uppblåsbara madrassen (funkade bra sist sa de) och Philip får ha sin säng i vårt sovrum.

När de är här ska de hjälpa oss att bygga ett rum av hallen däruppe. Kommer bli en väldigt liten mörk hall sen men å andra sidan kommer vi ha ett extra rum, om än litet. Vi ska byta rum med Philip, måla om etc och Elliot ska ha det lilla nybyggda rummet. Först hade vi ju planer på att göra ett rum här nere till Philip men det bli ett mycket litet vardagsrum över + att det känns ju sådär att ha Philip ensam på nedervåningen. Visst, han är snart 8 år men ändå. Känns bättre att ha alla samlade däruppe på nätterna om det är något.

Elliot har börjat vakna mer och är hungrig på nätterna. Tror det är en tillväxtperiod. Hoppas på det iaf eller att det är tänder men jag känner ingenting.

Vågar knappt skriva detta men jag gör det iaf: NOVAS UTBROTT VERKAR HA FÖRSVUNNIT! Hur konstigt som helst. Hon är riktigt stolt över det och säger att det beror på att hon blivit stor nu... ♥

sol

Nu har vi varit och handlat lite på konsum. Med hjälp av mutor gick det hela smidigt ;-) Idag har vi inget direkt planerat. Micke jobbar 8-16. Malin ska ev komma förbi nu på förmiddagen en sväng =)

Elliot har de senaste nätterna vaknat många ggr, typ vid 1 sen varje/varannan timme. Ammar, ammar och ammar. Inatt ordnade jag så jag kunde ge ersättning där uppe men det hjälpte inte vidare bättre....Kanske tänder på G, han saglar ju värre än de andra någonsin gjort ;-)

Känns som vi borde förbereda lite inför att min pappa och hans flickvän ska komma hot. De kommer redan på söndag. Vi tänkte att de ska få låna Philips rum. Först tänkte vi låta dom sova här nere men det är ju inte vidare lugnt eller avskilt. Philip kan ha sin säng i mitt rum oxå fortsätter Micke och Nova att sova i hennes rum. Shit...som vi har det. Såg ett program på tv igår om barn och sömn. Vi är glada att det inte är så!

Soligt och fint väder =) Skönt för då kan barnen iaf vara ute och leka lite =)

Pyssel

Regnigt värre. Får bli en innedag med pyssel, städ, tvätt, tv:n o datorn ;-) Philip kollar spiderman-klipp på den andra datorn, Nova lägger pärlor, Elliot sover och jag ska hänga tvätt. Sotarna har varit här och sotat (och skräpat ner som vi städat upp) Nova visade stol upp sin cykel för sotarna ♥

Planerar så smått inför Novas kalas, blir inget stort men tårta ska vi ha såklart =)


 Tänkte sådana här muffins, några med strössel på och några med geléhallon =)

~~ Nova 3 år ~~

Födelsedagen började strax innan 8 med tårta på sängen och paketöppning =) Sen gick vi ner och hon fick sin CYKEL!! Började trampa direkt iklädd...ingenting alls haha! På eftermiddagen tog jag med barnen till Lomma Zoo. Hade Micke varit ledig kunde vi åkt till Skånes Djurpark för vädret har ju varit kanon. Lite överkurs att åka dit själv med tre barn...tänkte jag ;-) Lomma Zoo är nära, gratis och lagom =) De hade jättekul, matade djuren, körde bilar (som vi ej behövde lägga i en tia för) och kollade på djuren inomhus (fiskar, fåglar, ökenråttor, marsvin och kaniner) Senare kom Sanna, Johan och Alfie förbi och det blev mer lek =) Hon fick ett vitt jättefint spetslinne och fler stora pärlor =) TACK ♥ Hon som bytar kläder oftare än vi hinner blinka hade det linnet på sig tills läggdags ;-)

Nova fick bestämma middag och med hjälp av pappa (haha) blev det PIZZA! Efter maten ville Nova ut och cykla igen, det blev en sväng bortom Sanna, Johan och Alfie =) Vi umgås flitigt numera *kul* =)

Innan födelsedagsbarnet stupade isäng (i soffan) blev det dans till hög musik, oxå en favoritsysselsättning ♥Prinsessan Nova 3 år =)

Idag (eller ikväll 22.23) fyller vår fina underbara prinsessa 3 år!!! En cykel har hon önskat sig och oxå fått + en rosa kofta och två par tightsar (rosa och lila) hittills!

Bilder kommer senare!
Önskelista

Nova har ju önskat sig en riktig cykel länge. Så det kommer hon att få imorgon =) Micke har fixat det + en ny trappgrind i förmiddags.

Många har frågat vad Nova önskar sig i present. Hon har det mesta men kläder är ju aldrig fel, speciellt tights och koftor är det ont om. Hon är en liten dam med väldigt bestämda åsikter om i stort sett allt, även kläder. Vanliga byxor är rätt svårt att få på henne. Hon kan tänka sig tights eller tightsar som hon säger ;-) Sen linnen, klänningar, kjolar är inga problem bara de är rosa eller lila typ gärna med hello kitty eller prinsessor och dylikt. Just koftor önskar hon sig då vanliga tröjor är svårt att få på henne. Helst går hon iofs naken *S*. Lättare var (är) det med Philip, honom kan man handla vad som helst till. Han tar på sig allt =) Lätt och smidigt utan bråk.

Jag ska iväg och handla lite smått till Nova nu när Micke kommer hem =)

Stl 98/104 =)

Ny vecka

Då var det måndag igen, dagarna bara går in i varann. Det är ingen skillnad på helg och vardag tycker jag.

Imorgon blir vår prinsessa 3 år!! Lilla stora gumman ♥

Kalas ska vi ha på lördag =)

Igår var vi en sväng hos Ebba och hennes familj och fikade urgoda kakor, muffins och kanelbullar =) På eftermiddagen kom Sanna och Alfie på besök =) Skoj att ha någon att umgås lite med, man är ju lätt strandad här ute på landet. Okej det kunde varit värre i en ännu mindre håla och om jag inte haft bil men men ;-) Var en runda uppe på vinden igår (herregud, är det ingen som städar där???) och letade efter lite kläder till Elliot och Alfie. Jag hittade en del. Det blev lite av en nostalgitripp. Jag har ju sparat alla Philips gamla kläder och kunde riktigt se framför mig hur han såg ut när han hade de på sig =) Fattar liksom inte riktigt att han snart blir 8 år (!)

Till helgen (söndag tror jag) kommer min pappa och hans flickvän hit till oss från Frankrike. De ska stanna här i 10-14 dagar =) Var nästan 2 år sedan sist!


zzz

Såja nu sover 2/3 av barnen. En i soffan och en i vagnen, de somnade båda två strax innan 21. Philip är uppe och spelar lite xbox. Jag har kollat på ett avsnitt av supersize vs superskinny idag och ska kolla på ett till. Sen blir det läggdags. Micke jobbar sent så jag får ta barnen imorgon. Måste hinna handla mat innan han drar till jobb igen vid 12.30.

Var över till Sanna, Johan och Alfie innan =) På vägen dit (och hem) blev vi attackerade av dessa små små men grymt irriterande svarta kryp som kliar så in i helvete när de kryper på en!! Min mamma kom förbi en sväng oxå =)

Jag är helt slut, barnen kör verkligen slut på mig. Men så är det inte helt lätt att vara ensam med alla tre heller! 18 augusti kl 9.30 börjar Nova inskolningen på dagis och Philip börjar skolan kl 8.30. Sen kommer han gå 8.15-13.30 varje dag och Nova kommer gå 9-14 tisd-onsd. Inkolningen brukar ta 2 veckor.

kvavt

Nu ska vi snart över till Sanna, Johan och Alfie. Väntar på att Elliot ska vakna bara. De var över här i förmiddags oxå och lekte lite =)

Skickat ut sms-inbjudningar till släkt och vänner nu. Kalas för Nova blir 14 augusti =) Lillsnäckan fyller ju år nu på tisdag den 10:e augusti ♥ 3 år, stora tjejen!

Hon önskar sig ROSA saker, hello kitty, prisessigt ska det vara ;-) Av oss ska hon få en lite större sak som hon bestämt färg på =)

Ska ordna tackkort för dopet med nu snart. Skulle fört över bilder till usb-minnet i söndags när jag var hemma hos syrran men glömde det. Bilderna på vår kamera blev inte så bra tyvärr.

Ösregnat o kvavt är det fortfarande!

Skånes Djurpark

Idag hade jag och Philip lite mamma-son tid i Skånes Djurpark ♥ Det var jättetrevligt och mycket uppskattat av sonen min =) Vi åkte hemifrån lite över 10 och var tillbaka 16.30.


Sanna och Alfie var över en stund på kvällen för lite lek =) Så trevligt att vi blivit grannar! Vinkväll i sikte =))

Att känna sig hel

Det känns så underbart att ha Philip hemma igen! Hur mycket de än bråkar, slåss, skriker och håller på så känns det ändå bäst när de är hemma båda två. Jag känner mig hel igen när han är hemma. Direkt när han åker infinner sig en tomhet inom mig. Hur mycket jag än har att göra eller försöker sysselsätta mig med så fattas det något. Han fattas mig! ♥

Så har det varit sedan han var 1½ år och började vara borta från mig mer eller mindre regelbundet. Man vänjer sig med tiden, visst gör man det. Men saknaden, längtan och tomheten finns alltid kvar. Inom mig skriker mitt hjärta efter min son. Många många nätter har jag gråtit mig till sömns när jag saknat hon så jag trodde jag skulle gå i bitar. Jag vill inte ens tänka på hur det hade känts som han inte haft det lika bra hos sin pappa som hos oss eller om det funnits någon slags konflikt oss emellan. Hemskt, säkert.

MAMMA ÄLSKAR DIG!
Längtan


kalasIdag har jag och barnen varit hemma hos min syster och hennes sambo Jocke som fyller år =) GRATTIS! Vi hämtade Philip på vägen dit. Nygjutna grillen invigdes och det var mycket gott! Det var kul att träffa hans familj med.

Nu ska Nova och Philip läggas. Vi försöker hålla någorlunda tider trots att det är sommarlov. Imorgon ska jag och Philip till bibblan, måste låna lite böcker så han håller igång sin läsning. Snart skolstart ju. Vi hade även tänkt åka till Novas nya dagis nu i helgen men det får vi ta imorgon efter 18 när de stängt. Mest för att hon ska få se utemiljön innan vi ska dit den 18 augusti för inskolning.

Min pappa och hans flickvän kommer hit 14-15 augusti och stannar i 10-14 dagar =) Ska bli skoj! Vi bjöd in dom att bo hos oss istället för på vandrarhem/hotell eftersom det blev för dyrt. När de var här i okt-08 bodde de oxå hemma hos oss men nu med en liten tänkte vi att det kanske blir för jobbigt. Vi sitter ju inte knäpptysta när barnen lagt sig men det blir ju ändå väldigt annorlunda när man har någon boendes så hemma hos en. Speciellt någon man inte känner så jätteväl. Det kommer säkert gå bra. Det är jättesnällt att de erbjudit sig att hjälpa oss bygga ett rum på ovanvåningen till Elliot. Vi tänkte göra om hallen till ett litet rum (där finns ett fönster ;-)) så tar vi Philips rum och han får vårt. Man måste gå genom Elliots rum för att komma in i vårt nya så om Philip har det blir det en hel del onödigt spring. Sen hade ju ett nytt kök inte varit fel =) Men för det krävs pengar. Har man dock någon som kan hjälpa en att sätta upp det blir det genast billigare.

Nu vill jag att Barbapapa grejorna från tradera ska komma =)