Nova knappt 2 år

Bulgarien -09

Update

Inte skrivit på ett tag. Det händer inte så mkt här hemma. Inte när man jobbar heller iofs. Magen är samma som innan så det är bra, möjligen ngt mer svullen men det är normalt. Tror de glömt ta en en tråd för det sticker ut en fiskelina på ena sidan ;-) Ska ringa på måndag så kan jag klippa den själv. Brösten är ju inte så "implantat-liknande" mer utan har börjat bli mer naturliga. Bra =) Idag ska Micke jobba 9-16 typ. Det årliga skate-o-rama. Philip är på ju-jutsu läger med sin pappa just nu och kommer hem efter lunch någongång. Vet inte vad vi ska göra idag. Den som vill komma hit och fika är mer än välkommen =)

Fått tag i mammas iphone ;-)


Klart Elliot oxå ska ha foppatofflor, stl 21 från farmor =)


Snygga kavat sandaler från farmor!


Fina byxor från farmor, tack =)

Elliot fick även en blå/vit randig tröja. Randigt är nog det finaste i barnklädesväg tycker jag =)

Så här kommer den se ut =)


Ny tatuering inom kort =)

Hittat rätt typsnitt med hjälp av denna sidan =) Kanon! Man borde kanske lära sig efter två tatueringar med samma typsnitt och liksom memorera men nej ;-) Typsnittet heter iag "Pristina LET" och jag tycker det är riktigt fint. http://new.myfonts.com/WhatTheFont/ Lilleman är lite sjuk, feber. Förmodligen nya tänder på G. Stackare =( Verkligen haglat här idag! Billarmen började tjuta här och barnen sprang ju ut och tyckte det var jättekul ;-)

Börja med napp som 1 åring?


Nya lekan


Poppis bil


Dagens mage =)


Ny navel


Stygnen är tagna =)

Återbesöket imorse gick jättebra =) Allt såg mycket bra ut och jag hade skött mig ordentligt. Bra att allt läkt som det ska osv. Ska tillbaka om 3 mån, runt mitten av augusti när de öppnar igen efter semestern. Ska tejpa ärren under 3 månader. Frågade hur mkt han tog bort och det var 730 gram hud och fett från magen och 21 cm (!!) häng från tuttarna. Ja som sagt, jävla taxöron var det ju. Inte nu mer dock =) Sköterskan tog bort tejpen runt naveln oxå och den ser fin ut. Är ju mer eller mindre att avlångt hål bara. Bilder kommer =)

Tacos

Såja, NU kan man sätta sig ner en stund innan man trillar av pinnen ;-) Fullt upp hela dagen i stort sett. Inget dagis för Nova idag. Vi var och veckohandlade på willys vid middagstid. Träffade Linda och hennes Heily, vi gick i samma föräldragrupp då för ca 4 år sedan =) Tjejerna har ju blivit stora nu! Nu väntar de en lillebror i augusti =) Sen var jag på lekplatsen med Nova och Elliot så Elliot kunde somna. Hämtade Philip strax innan 16 på fritids eftersom hans pappa inte riktigt hann i tid. Käkat tacos =) Nu har jag ett Marabou 230 grams framför mig =) Ska försöka att inte kränga hela! Precis duschat så nu får jag sitta här lite naken så tejpen torkar, snyggt ;-) Kommer tejpa i 6 månader så det blir många rullar haha. Bytte faktiskt tejp på mage och bröst igår, naveln vågade jag mig inte på för de har satt tejpen liksom inuti på något sätt. Men det såg bra ut på magen, ärret är tjockare på höger sida just nu. Sånt ändras ju. På brösten ser det oxå bra ut men klart annorlunda. De har ju lossat bröstvårtorna så det är ärr runt dom och ett ärr i mitten neråt och sen under brösten med, det som kallas bröstveck (har jag lärt mig, hängt för mkt på www.plastikoperationsforum.se ;-)) Alltså, jag bryr mig inte om ärr. Nu ser min kropp ut som jag vill. Okej, magen kommer ta många månader att läka helt. Sen är jag ju medveten om åldern, jag är inte 20 år längre och graviditet, sömnlöshet osv sätter spår på hela kroppen i stort sett men just dessa områden har plågat mig så länge. Nu, in på mitt nya hängställe nämt ovan =) Godnatt.

=)


Söte


En vecka sedan OP


1 vecka sedan OP


1 vecka

En vecka har gått sedan OP och allt känns fortfarande bra. Skönt! Inte mer svullen eller annat. Idag har vi haft besök av Malin och Joline en stund =) Elliot läste bok för Joline =) Så söta tillsammans! Micke var på röntgen och det gick bra men det blir nog komplettering med andra undersökningar av mjukdelar mm. Konstigt att varken läkare eller kiropraktor kan hitta något...Hurra för mig som har namnsdag idag på Norges nationaldag ;-) Godnatt.

Operationsberättelse

Dagen den 10 maj 2011 började ungefär som en vanlig dag då jag börjar jobba kl 7. Klockan ringde 5.15 och konstigt nog hade jag sovit hela natten. La mig dock senare än jag brukar kvällen innan. Väckte Philip och lämnade honom på fritids 6.15. Ingen frukost, inget kaffe! Det tog bara 25 min att köra till Citadellkliniken i Landskrona. Lika fint som alltid därute =) Parkerade min bil och gick in. Inte nervös men jag hann ju tänka att nu fanns ingen återvändo. Tänk att jag verkligen skulle göra detta! Kom in och anmälde mig, fick vänta en liten stund sen prata med en sjuksköterska. Gick igenom hälsodeklarationen, betalning mm. Sen visade hon mig in på mitt rum och där fick jag duscha i hibiscrub och jag behövde inte tvätta av mig sminket ;-) Sen blev det lite väntan på rummet, jag skulle försöka slappna av. Tror jag tittade på tv, surfade på telefonen och läste tiding samtidigt haha. Fick en del tabletter samt en "shot" lugnande att dricka. Efter ett tag kom Tuve och hämtade mig, in på hans rum och han började rita på mig. In i operatonssalen efter det, av med trosor, helt naken upp på bordet. Nål i armen och lugnande i kanylen. Lite småprat oxå fick jag narkosmedlet och direkt var jag borta! Ca 3½ timmar senare vaknar jag. Är på uppvaket. Stod i journalen att jag varit orolig när jag vaknade. Undrar hur då? Är där en stund men slumrar nog bort. I nästa stund är jag tillbaka i mitt rum. Jaha, är det redan klart?! Jag tittas till rätt ofta, får in och dricka och äta och jo det måste ju vara klart. Fattar det inte! Är omplåstrad hårt hårt, tuttarna upp under hakan ;-) Har inte fått någon kateter så snart måste jag upp på toaletten och sen dras dropp men dränet jag har i magen måste vara kvar till morgonen efter. Känner mig ok, drogad men ok =) Fördriver resten av dagen med att kolla på tv, äta, gå på toa och halvsova i omgångar. Somnar sen 01.30-03.30 och 05.00-06.45 ca men känner mig inte så trött. Man är ju van eftersom man har småbarn tänker jag. Väcks av att en sjuksköterska står i rummet (sovit med öronproppar) och en dukad frukostbricka står på bordet! Wow, vilken lyx =) Sen dras dränet, läkaren kommer och det provas ut två gördlar och en BH. Jag tar på mig och packar ihop. Ordat med syster min så hon hämtar min bil senare på kvällen, sådana här ggr hamnar man ju alltid i poliskontroll och det vore ju onödigt med orent blod ;-) Träffat en vän på kliniken och hon möter mig utanför, vi ska köra henne hem till Lund. Micke kommer och har Elliot med sig, saknat! Hemåt =)

Minnen =)

Bulgarien -09. Hoppas vi kan åka utomlands hela familjen nästa sommar =)

öf

Nu är alla barnen hemma igen. Bara Philip som varit iväg idag. Jag och Nova var på öf innan idag medans Micke var hemma med Elliot. Jag tror det är rätt okej att jag är ensam hemma med dom nu. Känns okej iaf. Alltså, jag hade ju hellre legat och vilat men jag visste ju innan OP att det skulle vara såhär. Annars hade jag ju fått ha detta i 40 års present istället ;-) Micke gör en äpplekaka vi ska ha sen. Sanna och Alfie kommer hit på middag senare. Imorgon ska Micke röntga ryggen, han har haft problem länge. Nåt ischias liknande men även svanskotan som klyddar. Hoppas de hittar något så han kan få hjälp. Om en vecka är det dags för återbesök och stygntagning. Imorgon har det redan gått en vecka sedan OP. Det känns fortfarande bra =) Blåmärkena börjar försvinna så sakta. Tar ju tid. Svullen är jag inte heller speciellt. Igår var jag utan kardborre gördeln en stund på kvällen, duschade och sen sover jag ju utan den. Rätt skönt att ha den av samtidigt som det känns konstigt. Som om jag inte kan hålla kroppen uppe utan den. Skum känsla. En sak är säker, läkaren har spänt åt mina magmuskler riktigt ordentligt men det var det vi kom överens om.

Lite bilder

Dessa är då drygt 4½ dygn efter OP. Så ser man lite av den fina utstyrseln jag har på mig dygnet runt ;-)

Efter bukplastik


Efter bukplastik


Före bukplastik


Före bukplastik


Morgonen efter op

Fin morgonutsikt på citadellkliniken =)

Efter op

Nyopererad. Precis fått fika =)

Regnigt värre

Jaha där var sommaren över! Nej hoppas inte =) Micke har oljat halva trädäcket tidigare idag, tar den andra halvan när det finns tid. Ser bra ut =) Det är säkert ett trädäck från -90 när husen byggdes. Glömmer ta mina piller ;-) Tog piller 8 imorse sen kl 18. Så nej, jag har inte ont det minsta. Nu känns det mest som träningsvärk i magen. Längst upp liksom där han öppnat upp helt och sytt ihop musklerna som en korsett hela vägen. Undrar hur mkt han tagit bort, hur många stygn osv. Får fråga på återbesöket. Höll på att nysa innan idag för första gången med lyckades hejda det! Hade inte varit skönt haha. Går fortfarande inte att ladda upp bilder i inläggen men enskilda går så det kommer jag göra. Ska ta nya på magen ikväll. Fler som har problem? Vi har varit på MAX idag och käkat, Micke har sin ätardag, eller ätarhelg som det blivit ;-) Stackaren har inte tränat på hela veckan. I mitten av nästa vecka kan han nog börja igen. Jag känner mig bättre och bättre. Hoppas nu ingen bakslag kommer bara...Lite mer gula blåmärken på brösten så som det blir innan ett blåmärke försvinner. I ljumskarna är jag mörkröd ;-) Rätt öm där ja. Inga andra blåmärken nån annanstans. Är sååå glad att jag valde bara ett lyft, utan implantat nu när jag läser om allas problem. Ingen verkar ju bli 100% nöjd. Eller så är det bara jag som inser att nästan INGA bröst är 100% likadana. Nästan alla har t ex ett som är mer eller mindre större än det andra. Så även för mig innan. Jag var inte ute efter perfekta bröst. Ville ha bröst som man kan ha i en bh och som man slipper peta in, dra upp, rulla in ja you name it ;-) Som liksom är på plats helt enkelt. Nu verkar jag ha fått det =) Lättare att se resultatet där redan. Magen tar längre tid på sig, det är ju ett mkt större ingrepp. Lite svullen är jag men inte så mkt alls.

Mat

Lagar mat, ungspannkaka med bacon och lök =) Kan göra mer och mer här hemma. Tar det lugnt dock och lyssnar på kroppen. Jag har nog hög smärttröskel, bra ju men man måste ändå ta det lugnt. Det värsta är ryggen, testa att gå böjd hela tiden ;-) Inte så skönt efter en stund. NEJ, jag klagar inte! Är så glad =) Ringde kliniken innan efter att jag duschat, visste inte om jag skulle byta tejpen eller bara sätta på ny om den lossnar. Det var det senare, denna tejpen ska sitta till 23 maj när det är dags för återbesök. Det är okej att sova på sidan (som jag redan gjort två nätter), jag kan sova utan kardborre-gördeln på natten. Yes! Mest ha denna hårda när jag är uppe och går. Det var en del jag liksom glömde fråga om när jag träffade läkaren dagen efter OP. Nu gäller det "bara" att få allt att läka snyggt och bra, tejpa ärren i 3-6 mån. En bekant har gjort samma och fick laserbehandling av ärren gratis på kliniken. Somnade på soffan innan fast jag sovit jättebra inatt, inte haft någon vakenperiod på flera timmar utan vaknat och bytat sida och somnat om igen. Är väl läkningen som tar mkt på kroppen + medicinerna jag blir trött av. Ska inte ta oxynorm mer efter igår! Räcker med 2 alvedon och 1 celebra var 6-8 timme. Trappar ner. Hosta är fortfarande inte speciellt skönt ;-) Micke är och handlar fredagsmys med barnen. Usch har dåligt samvete när jag ser hur han sliter, mest med Elliot. Nova har lovat att vara på bättre humör ikväll. Igår hade hon ett utbrott vid läggdags. Hon måste ju somna där uppe nu eftersom jag inte kan bära upp henne som jag brukar.

Bikini

Snart läggdags här. Är riktigt trött efter min vakenperiod på 2-3 timmar inatt d jag inte kunde soca. Accepterade det bara (lika bra) gick ner och tog något att äta, kollade på tv, stängde av tv:n, kollade igen osv osv. Skulle verkligen behöva hosta ordentligt men alla som blivit opererade i magtrakten, typ snitt eller så vet att man vill absolut inte hosta, nysa eller skratta. Jag har fortfarande inte nyst sedan op (!) men dock försökt hosta. Jag har inte ont direkt, inte som med snittet där det riktigt sved till, mer som riktigt rejäl träningsvärk. Har rätt starka värktabletter fortfarande som jag snart ska trappa ner på *vill inte* ;-) Nej men jag måste ju. För ca 20 minuter sedan tog jag 2 alvedon, 1 oxynorm samt en antibiotika kapsel och jag kan ju säga att det snurrar hej vilt här haha. Jag som inte borstat tänderna än :-O Inatt när jag inte kunde sova testade jag två bikini överdelar och jisses, de passar perfekt =) Det är kanske inget för en annan men för mig är det stort, riktigt stort. En bikini har aldrig någonsin passat mig...Tror inte jag är så hemskt svullen heller. I brösten har jag inte alls ont, lite lite öm när jag nuddar vid men nej knappt alls. Små är de minsann tycker jag haha. Iaf med en BH utan vaddering som den jag fått av kliniken. Ytterliggare två BH här hemma passar perfekt. Ja JAG tycker det är helt otroligt men det märker ni ju =) Idag har Micke slitit med att slipa trädäcket, sjukt bra blev det. Ska oljas iofs men jag gillar det såhär ljust och snyggt =) Beundrar honom att han orkar och ändå pallar vara på bra humör. Jag kan palla men är allt annat än trevlig under tiden ;-) Har burit Elliot lite lite idag men det kändes inget konstigt och jag gjorde "rätt", dvs nära kroppen osv. Nu ligger bilderna på datorn iaf men det går inte att ladda upp här. Tänkte visa före och efter på magen. Brösten visar jag bara IRL och då till utvalda ;-) Godnatt!

Elliot


post op update

Lite lättare att blogga från datorn men nu vet jag inte hur jag ska lägga in bilder, blivit nåt knas. Micke sa att blogg.se håller på med en app till iphone så snart går det nog. Nu verkar det inte ens gå härifrån men de höll ju på med något igår har jag för mig. Har en massa bilder på telefonen som jag försökte lägga över på datorn men jag är ju ingen datanörd. Kanske orkar Micke hjälpa mig imorgon. Han har verkligen varit en klippa som pallar med allt, mest med Elliot då. Jag får ju inte lyfta honom alls men har ändå kramat honom en del, matat och så =) Längtar tills jag kan göra mer och fungera som vanligt. Iallafall, allt är fortfarande bra. Varit igång i stort sett hela dagen och det har ju känts en del. Igår låg jag bara i sängen och kollade på tv, gick på toa och satt upp för att äta ;-) Gördeln jag ska ha dag och natt i ca 6 veckor har redan börjat hata mig. Eller mina höfter som den gnager mot. Flyttat lite på den så nu känns det bättre + en stark värktablett på det så =) Måste ju ha den och vill ju att resultatet ska bli så bra som det bara kan bli. Har nada ont i brösten men nu säger jag kanske för mkt. Iom att jag måste gå lite framåtböjd (eg mer än jag gör) så blir jag trött i ryggen. Nog mest meningen att jag ska vara mer sängliggandes dessa första dagar. Tänkte lägga in bilder på magen sen, det andra känns lite för privat. Givetvis visar jag er nära vänner men då IRL =)

Hemma :)

Allt har gått hur bra som helst och vilken skillnad man ser redan!! Aldrig mer tjock mage och det är lite tiny tits över det hela men det var ju så jag ville ha det :) Aldrig varit och kommer aldrig bli ett fan av stora bröst! Nu går jag framåtböjd som en gammal tant men det ska jag fortsätta med i iaf en vecka. Kan räta upp mig men det är inte bra för de ihopsydda magmusklerna. fan vad jag e lyckligt lottad!! Detta kommer bli asbra när det är läkt. Var sjukt hög igår på alla piller och hade varit lite orolig när jag vaknade men annars inget. Dränet långt ner på muttans framsida var nog det obehagligaste och det var ju bara det lilla :) fattar det fortfarande inte, min dröm har blivit verklighet!! Sjukt sjukt sjukt :)

Bilder



Lördag 30 april:






Söndag 1 maj:




5:e och 6:e maj:




Det har blivit massor av paket, kalas och tårta på senaste tiden! Tack för allt fint barnen fått =) Vi fick även paket från min pappa och hans numera fru Amélie från Frankrike =) Merci!

Väntar på att Nova ska somna. Hon har sovit middag och tjatar om att jag ska sitta bredvid henne, shit klockan är 21 och jag ska hinna packa lite, duscha osv. Vi har haft fullt upp idag med att handla, städa plocka och fixa samt tvätta. Ändå ser det likadant ut här hemma haha ;-)

Är inte nervös eller orolig! Detta kommer gå bra =) Kram på er!


Äntligen

Imorgon är det dags! Som jag väntat på den dagen. Många år. Det ska bli riktigt spännande. Någonting jag verkligen ser fram emot. Synd jag fortfarande är sjuk, ont i halsen och förkyld. Möööög! Jaja. Tänker mest på tuben jag kommer ha i halsen, inte så kul när man knappt kan svälja som det är. Jobbat hela helgen, kväll igår, kom hem lite över 23. Somnade men sen var det dags att hosta i en timme. Upp och ta hostmedicin sen ringde klockan vid 7. Micke har oxå jobbat i helgen, fredag och lördag 18-02 så en tuff helg minst sagt.

Idag blir det tvätt, städ och handling så allt är klart. Lägger in lite nya bilder senare.

Ny mobil

Okej nu ska jag ändra min uppfattning om iphone. Aldrig velat ha en, varit riktigt emot det. Antagligen eftersom "alla" har en och då vill inte jag vara likadan, vad det än gäller ;-) Iallafall, den verkar rätt bra. Får jag erkänna. Tack älskling för att du inte lyssnat på mina protester ;-) Nu laddar jag ner appar som en galning. Japp, är ledig idag. Vi har varit med Nova på specialisthuset i Eslöv (igen). Kom inte fram till så mkt mer än att hennes snarkningar har blivit något bättre sedan i okt när vi var där sist. Hon blir SKITDÅLIG vid varje förkylning. Vi ska ge det över sommaren, som är en bättre årstid, och sen se om op eller annat blir aktuellt. Hon tyckte inte vi gjorde fel som i jan ringde och avbokade hennes inplanerade op.

Min inplanerade op ska dock INTE för ngt i världen avbokas ;-) Det är dags att lägga sig på op bordet på tisdag den 10 maj kl 8, kl 07.00 ska jag infinna mig. Tror jag kör dit själv och sen planerar vi hemtransport av mig och bil på ngt annat sätt eftersom det är rätt tidigt på morgonen. Tar ändå ca 40 min att köra till Landskrona.

Nu sover lille E, Nova städar bort fågelskit från trädgårdsmöblerna. Vad skulle vi göra utan henne ;-) Micke är hos sjukgymnasten och Philip ska hämtas i skolan nu halv två. Lite senare kommer Sanna och Alfie hit =) Micke ska jobba 18-02 både ikväll och imorgon kväll. Min förkylning är aningens bättre. Man hinner ju varken känna efter eller faktiskt vara sjuk med småbarn ;-) Ja ni vet hur det är. En önskan hade varit att bara liga i soffan med täcke och glo på tv ;-) Det kan jag knappt göra när jag är ensam hemma. Jag är så jävla raslös. Ska jobba mina sista två dagar nu lördag och sönda sen vara sjukskriven t o m 12 juni. 

vaccinationsdags

Idag slutade jag kl 14 och Philip har kompisen I med sig hem. De leker riktigt bra = inga bråk och skrik. Micke drog nyss till gymmet och jag ska skala potatis när Elliot vaknat. Han sover i soffan så jag vill inte börja med det nu ifall han vaknar och trillar ner. Snabb kille! BVC besök idag kl 11 med 1 års vaccination. Stora killen växer så det knakar: 11.180 gram och 78.5 cm. En ökning med nästan 800 gram och 2,5 cm på 2 månader. Sprutorna hade gått bra, klart lite ledsen och så. Jag skulle velat vara med men men. Har ju sett det förr.

Börjar bli kass, känner att halsen börjar strula. Typiskt att bli sjuk inför en stor operation. Inte så bra. Nova är oxå kass, skrikit och gråtit och hostat hela natten. Nu kommer säkert Elliot bli lite kass oxå iom vaccinationen. Han har även hosta sedan innan.