...

Idag känner jag mig som världens sämsta mamma, typ. Jag känner mig verkligen misslyckad och en som bara tjatar och skäller på mina barn =( Under nästan hela ikea-besöket hade Nova VÄRLDENS utbrott. Eller, hon har haft större och längre men just så bland folk är det värre tycker jag. Det var nog inte EN ENDA som inte stirrade så jag trodde ögonen skulle trilla ut. Viskade gjorde dom oxå ch flera tycken kom fram för att kolla hur det var med henne eller försöka få henne på andra tankar. (Jovisst, som om det skulle gå...) De måste ha trott jag var helt värdelös, ja ungefär som jag känner mig nu. Usch vilken dag.

Lämnade in vagnen på babyland sen för omriktning, den drar snett åt vänster den med....Förhoppningsvis gör de det gratis =)

Tack Ebba för idag, sorry att vi inte kunde gå i så lugn och ro...

Today

Haft en underbar dag på stranden =) Visst, lite stress, bråk och gnäll men det får man ju räkna med ;-) Nova badade mest av alla! Såklart =) Philip badade lite och mormor med, Elliot och jag doppade bara fötterna =) Vi stannade 3 timmar sen var alla helt slut! Elliot kom inte riktigt till ro utan var vaken mycket, nästan bara i skuggan såklart.

Nu på kvällen åkte jag och Ebba till NovaLund helt barnfria (hon har oxå 3 barn) för lite shopping. Jag köpte enbart till barnen, lättast =) En klänning och ett linne till Nova, en kortärmad skjorta till Philip och två sparkdräkter med korta ben till Elliot =)

Tyvärr inga bilder, svårt att agera fotograf idag ;-)

Imorgon blir det förhoppningsvis Karlslundsparken med Ebba och hennes barn. Hoppas på samma kanonväder =)

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch!


Stranden

Ja idag är jag VÅGLIG och åker med alla barnen till stranden ;-) Vi tar med mormor som sällskap och hjälp =) Klagshamn blir det. Där är det rätt så barnvänligt och det finns både glasskiosk och toaletter nära. Har packat ner allt vi behöver, vagn, filt, handdukar, badkläder, sandleksaker, parasoll, gjort mackor och fixat massor av vatten på flaskor. Får hålla oss i skuggan med Elliot, hoppas han kommer sova lite i vagen.

Nova sjukling

Lilla Nova är sjuk idag =( Hon hade feber igår oxå. Under dagtid är hon inte direkt påverkad av det förutom att hon är himla lugn och sover middag. Inatt hade hon kräkts men det berodde nog på alvedonen som hon inte riktigt tycker om. Hon har rätt mycket slem med, låter så tjock i halsen när hon pratar. Vi hade tänkt åka med Ebba och hennes barn till Karlslundsparken i Landskrona idag. Vädret är kanon, jättevarmt redan. Men vi får ta det en annan dag när Nova är frisk.

Jag sov i Novas rum inatt, rätt skönt att sova "ostört". Det räcker ju med Elliot som vaknar ca 3-4 ggr per natt. Han somnade vid 23 och vaknade vid 3, sen vid 5.30. Då trodde jag han var redo för att stiga upp. Han var så pigg men sen somnade vi om någon timme. Gick ej upp förrän 8.30. Tror Micke började 8 men han körde precis.

Det var inte idag vi skulle till BVC utan nästa måndag...

Här kommer lite bilder på Elliot 2 månader =)



Lilla Novis




Midsommarfirande

Igår var vi hemma hos Claes, Sara, Astrid och Hilding på grillat =) Mycket trevligt och mycket gott =) Tjejerna röjde runt ordentligt och hade jätteskoj. Det är kul att de kommer så bra överens =) Vi var inte hemma förrän 22.30! Tack för en trevlig kväll =) ♥



Tidigare igår



Idag



Var och fikade med Philip och Elliot igår på Espresso House NovaLund =) Det blev en snabb kaffe, negerboll/MER på stående fot eftersom jag hade E i bärselen =) Vi kom dit 20 min innan stängning men vi hann det vi skulle OCH en runda inom BR där Philip valde en liten sak =) Sen åkte vi till lekplatsen i Furulund. (samma som Nova är på här på bilderna ovan) Jag fotade honom med min mobil och där har jag massor av bilder. Måste lägga över dem till datorn snart. Efter lekstunden körde jag honom till hans pappa. Philip ringde precis och sa att han tappat ännu en tand, nr 5 =) Saknar honom, som vanligt!

♥ Grattis Alex som fyller år imorgon!  ♥




2 månader =)

Lillkillen blir 2 månader idag =) Han börjar bli lite "roligare" nu och "snackar", ja jollrar och så =) Tror det är på måndag vi ska till BVC, skoj att se hur mycket han vuxit. En bit över 6 kg gissar jag på och kanske 62 cm.


Vad hade ni valt?



För mig är valet enkelt =) Jag tar med mig syrran till ULLARED ;-) Egentid OCH shopping liksom!

Midsommarafton =)

Små grodorna, små grodorna....Haha ;-) Nej vi kommer troligtvis inte dansa runt någon midsommarstång idag. Vi är ganska trötta eftersom stackars Elliot har haft ännu en jobbig natt med täppt näsa. Nu måste det snart ge med sig så vi kan komma in i någon slags rutin. Tyckte precis han började sova längre nattpass när denna förkylningen började. Typiskt.

Jag var först lite tveksam till om jag och Elliot skulle följa med till Sara och Claes ikväll pga hur natten varit och att det kanske blir bäst för honom att vara hemma. Men jag tror vi åker med iallafall, får se hur han mår när han vaknar. Han är glad i övrigt men blir ju ledsen när det är svårt att andas genom näsan, lillplutten! Vi får sådana härliga leenden av honom så man bara smälter! Han visar riktigt hela tandköttet, sååå gulligt ♥

Tvättat en maskin här inne och bokat tvättstugan kl 12. Lika bra då alla mina få kläder jag har som passar nu är smutsiga. Man blir ju nerkräkt eller kissad på dagligen. Glamouröst liv va?! ;-) Tänkte då att det är lika bra att ta all tvätt så skippar vi tvättiden imorgon.

Philip är uppe och spelar och ska till sin pappa runt 16. Frågade om han ville ha något att äta (ville bara ha fil innan) "Ja du kan skicka upp något!" Vaddå inne i spelet ;-) Tänkte se om vi inte kunde hitta på något innan dess. Han vill åka och fika men jag är osäker på om något är öppet idag. Annars hade vi kunnat ta en promenad lite senare med Elliot i vagnen. Inte varit ute och kört än, bara inomhus och han gillar den. Men ligga i famnen är ju allra bäst =)

Micke och Nova är i Furulund på lekplatsen där. Barnen höll på med pärlplattor innan och det tog nog mindre än 1 minut så var det bråk. Likaså vid datorn. *suck* Vill ju att de ska ha roligt tillsammans, är ju lite därför man vill ha fler barn. De ska ha nytta av varandra. Trodde åldersskillnaden på nästan 5 år skulle göra att de inte bråkar så mycket. Vad fel jag hade! Visst, när de blir äldre kommer de kanske inte bråka så mycket men just nu är de inne i en period med MYCKET bråkande. Ni som har två barn eller fler, bråkar de oxå mycket? Vad har ni för åldersskillnad?

Vill UTOMLANDS!! Så härligt men riktig sol och värme! Kanske att vi kommer iväg om 3 år. Då är Philip 10½ år, Nova 6 år och Elliot 3 år. Det BORDE ju gå eller vad tror ni??

La in en hel del på tradera för en stund sedan. Sånt jag tror kan gå åt där inne. La in vagnen oxå, man kan ju hoppas =) Elliots två KATVIG bodys är uppe i 87 kr =)

Elliot käkar nu mer än en flaska (250 ml) ersättning per dag. Jag ammar ju fortfarande mycket tycker jag men inte lika mycket som med de andra. Mest när jag känner att det behövs eller när jag känner att han vill det. Det ÄR ju lite skillnad på bröst och flaska om de en gång ammat.

Slappe idag =)



Valde denna underbara bild till dopinbjudan! Finaste Elliot 30 timmar gammal ♥


Trött

Vilken dag =) Jag är helt slut! Tack för alla fina saker jag fått och alla grattis! Tack mamma och syrran för att ni kom hem till oss idag ♥ Och tack oxå till Ebba med sina flickor Ella, Elin och Elsa för den fina blomman =)



GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLA MINA VÄNNER ♥


Pärlor



Micke och barnen var inom Panduro Hobby igår =)

Tänkte visa inbjudningskorten jag beställde igår men då blir det ju ingen överraskning när ni får dom i brevlådan så ni andra får vänta tills jag fått hem dom ;-)

Hipp Hipp Hurra =)

För idag är det MIN födelsedag och som vanligt är det strålande soool ute =) Såklart, vad är det annars för mening med att fylla år mitt i sommaren ;-)

Jag började dagen med ett besök till ICA för cigg, bullar och en tårta =) Tårta är ett måste enligt Philip ÄVEN om man ska gå ner i vikt ;-) Okej då! Mamma och syrran kommer hit vid 10-11 ca.

Lillkillen har haft det jobbigt inatt, täppt i näsan så vi har inte sovit så bra. Nu sover han efter att ha ätit ordentligt =) Jag har passat på att städa toaletterna, bäddat, röjt lite där uppe etc.

Jag fick fina rosa hjärt-örhängen med glitter på av Philip och en berlock man kan sätta foton i av Nova =) TACK ♥





Fortsättning följer =)


Dopinbjudan



Lite bilder =)

Nu ska jag beställa inbjudningskort till dopet OM jag hittar några riktigt snygga. Tänkte ju göra själv men det blir aldrig av och nu en månad innan ska de skickas ut.

Micke var iväg på center syd tror jag innan idag med alla 3 och jag var ensam hemma för första gången på 2 månader! Det var hur skönt som helst. Jag gick raka vägen upp och la mig. Hann sova i ca 30 min på den 1½ timmen de var iväg. Det hann även ringa på dörren en gång oxå kom det ett sms ;-) Det gjorde jättemycket för jag är inte så dödstrött som jag annars brukar vara.


Long time no see

Inte skrivit på länge men inte orkat. Det är fullt upp som 3 barns mamma ;-) Speciellt när alla 3 är hemma nu på sommarlovet. Betydligt lugnare när Philip var i skolan. Det är ju inte han som är mest krävande men de bråkar en hel massa och det är aldrig lugnt typ. Alltid något de inte kan komma överens om. Lite trist men det är övergående får jag hoppas.

Elliot växer och har sig. Sover lite längre perioder på nätterna 2-4 timmar så det är skönt =) Han äter MYCKET och kommer snabbt bli stor.

Köpt nya vagnar ;-) På blocket så de är ju begagnade. En Brio Nova till Elliot i svart för 600 kr och en Brio Race i svart och lite rött till Nova som även Elliot kan ha sen för 500 kr. Bilder kommer när allt är tvättat och kalrt.

Syskonvagnen sålde jag igår. Någon som söker en smidig vagn då är Elliots Akta Graco Quattro Tour Sport till salu för 2000 kr. Kompispris kan tillämpas givetvis ;-) Har även en sulky (den allra enklaste utan sufflett) till salu för 200 kr.

Igår var min första kväll ensam hemma med alla 3 för Micke var på grillkväll med jobb eller hur det nu var. Mmm de gick ju men mer var det inte.

Imorgon blir jag 22 igen =) Eller har det redan gått 7 år sedan dess ;-)

Grattis Tessi som blir hela 28 år idag ♥

HusmanHagbergs Fototävling

Vi är med i en tävling, in och rösta på Nova vetja ;-)

http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?page=gallery&obj=183




Vår dag



Det gick ju över förväntan att åka iväg ensam med alla tre =) Visst bråkade Nova och Philip en hel del (som vanligt) men det var ingen som slog sig blodig och inga utbrott från Novas sida (nästan dock) Elliot skötte sig oxå fint, somnade i vagnen inomhus så jag fick lite paus =)

Sis hade bakat både bullar och supergoda muffins med choklad inuti samt glasyr och blåbär och hallon på =) Det är exakt 6,7 mil mellan oss. En lång väg tycker jag, synd vi inte bor närmare för då hade vi kunnat ses mycket oftare.

Nu väntar jag lite på att Elliot ska vakna men det gör han kanske inte än. Igår somnade han 20.30 och vaknade 00.30 och så länge planerar jag inte att vara uppe idag.

Jag har precis gjort första utrensningen av Elliots kläder i stl 50/56 och vissa 62 som inte passar längre. Han är ju 60 cm lång och väger nästan 6 kg. Stor kille, ja ni ser själv kinderna på bilden ovan haha ;-) Det blev en stor påse och mer därtill som ska säljas på loppisen i Folkets Park nån gång tänkte jag. Ja, inte allt. En del vill jag spara. Inte för framtiden då eftersom vi inte ska ha fler men som minne. Något plagg från varje barn har vi plats för =)

Imorgon ska vi grilla men jag kommer inte ihåg med vem (!!) Tror det var med Sanna, Johan och Alfie, jo jag är nästan helt säker. Jag är rätt förvirrad these days. Hittar saker i kylen t ex som verkligen inte hör hemma där.

Veckan har ändå varit mycket bra, ordning och reda här hemma. Går vi båda hemma är det mycket stökigare tycker jag. Saker överallt och jag får spel på det ;-)


Iväg

Nu drar vi snart till min syrra och barnens moster =) Hoppas solen tittar fram lika mycket som igår. Ska bara packa ner lite grejer som behövs för en heldag borta.

Jag sov i min egen säng inatt och vilken skillnad! Aldrig mer soffan ;-) Visst, man hör ju de andra barnen mer och de hostar ju ofta och har sig. Micke sov inne hos Nova inatt, hennes hosta flög på henne vid 23 tiden.

Igår bokade jag dop så den 25 juli på eftermiddagen blir det. Samma kyrka som med Nova, dock ej samma präst. Mycket vigslar nu på sommarenn så hon var nog rätt busy. Lokalen här hemma är oxå bokad så nu ska injudningarna ut. Japp, det är jag som håller i trådarna när det gäller dopet. Jag får bestämma det mesta, ja allt typ. Det enda jag egentligen inte bestämt är Elliots andranamn som är Dexter Michael =)

Nä packa var det sen in med alla kidsen i bilen så kör vi mot Ystad.

Idag...

...har jag och barnen bara varit hemma. De har mest varit ute i trädgården/på gården och lekt =) Vädret har varit lika underbart som igår! Det är så härligt =) Skönt att få lite färg oxå. Inte så man lägger sig i bikini direkt haha men ändå. Nova hade dock ett ca 45 min utbrott idag som var mindre skoj =( Ute i trädgården och det gick inte att avbryta heller. Sen var det ett till när jag skulle duscha av henne, då fick hon gå upp där uppe och skrika av sig. Hon bet sig i tungan där hon redan bitit sig innan och då gick utbrottet över. När vi tvättat av henne och så sa hon förlåt snabbt och vi blev vänner igen. Det krävs mycket tålamod att vara förälder, det visste jag sedan Philip var liten men detta är i en helt egen kategori!! Det vi inte dör av gör oss starkare. Jag tänker det MÅNGA gånger per dag vill jag lova. Imorgon drar jag med mig min flock hem till syrran på en heldag i solen (förhoppningsvis) med alla hennes djur dvs 2 hundar, 2 kattungar och en skock hönor =)

TW partyt blev lyckat igår =) Tack mina vänner för att ni ville komma och beställa så mycket =) Snart kommer jag hålla mitt eget party (hjälp haha) Och tack snälla sis som hjälpte mig slinga håret OCH baka muffins till mina gäster =)



Tupperware

En påminnelse bara! Ni glömmer väl inte imorgon kl 18 här hemma? ;-)

BVC

Puhh, helt slut ;-) Varit i Veberöd på Tupperware-väskvisning. Nova lekte med säljchefens dotter och Elliot sov till en början men sen åt han massor och sket ner sig. I vanlig ordning då ;-)

På väg till BVC började det ösregna men vi var ju tvungna att åka ändå. Läkarbesöket gick bra, Elliot utvecklas som han ska =) Stor kille har han blivit med sina 5840 gram och 59,5 cm! Han äter ju riktigt bra, mestadels ammar jag men vi ger även Babysemp 1 Lemolac 3-4 ggr per dag. På nätterna ammar jag bara (enklast) men på morgonen när jag nyss ammat i flera timmar (känns det som) slukar han lätt 100 ml. Nova ville leka på BVC men Elliot tokskrek och jag ville bara hem, helt blöt ju. Så det slutade med att jag fick bära/släpa henne till bilen. Precis innan vi kommer dit ska hon kissa...vafan. Jaja, ner med brallorna där vi stod. När jag hoppade upp på vågen stod den på 73 kg. Det är -15 kg så nu har jag lika mkt kvar att gå ner. Då står vågen på 58 kg och det är min idealvikt (enligt mig)

Nu väntar vi på att Isabelle ska komma med sin dotter Celine så de kan leka. Senare i eftermiddag/kväll kommer Micke och Philip hem. Hoppas det inte regnar på Tosselilla.



























Bild från google.

Tupperware & BVC

Det är vad som står på schemat idag. Kl 11 ska jag, Nova och Elliot ara i Veberöd på introduktion. Har ju inte sålt tupperware innan. Var ju i Veberöd i förra veckan när jag köpte bärselen så jag hittar. Sen vid 14 ska vi till BVC med Elliot. Ska bli spännande att se hur stor han blivit. Äta, DET kan han =)

Micke och Philip begav sig iväg till Tosselilla vid halv åtta imorse. Sent blev det igår så alla är trötta idag. Hoppas iaf Philip kan sova lite i bussen (tror de åker buss dit)

Nu ska jag göra mig lite klar här hemma, passa på för Elliot sover och Nova bläddrar i Philips babyalbum =)

Btw så bara älskar hon att kolla på filmen från när hon föddes hehe.

7 veckor

Är det verkligen redan 7 veckor sedan vi fick vår underbara fina son? Han är helt perfekt och jag är så glad att vi fick just honom!! Kunde inte önska mig finare barn än mina 3 yrväder =) 

Klockan är 23 och jag har nyss käkat 2 mackor. Orkade ej duscha men tvättade iaf fötterna, bra va?! ;-) Känns som man inte orkar så mycket, inte ens de enklaste sakerna som gäller en själv. Barnen och hemmet går alltid före och det är ju så det måste vara. Jag känner mig ganska otillräcklig, dåligt samvete jämt typ. För lite tid med vart och ett av barnen. Hade mer tid med både Philip och Nova när de var bebisar, nog kommer det bli folk av Elliot iaf men ändå...Samtidigt känner jag att jag inte har tillräckligt med tid till Philip och Nova. Hade jag fått välja som idag t ex hade jag gått till lekplatsen med Nova men det passade liksom inte in när Philip lekte och hade så kul på gården och Elliot var lite orolig. Med Philip hade jag spelat lite mer fotboll som han så gärna vill göra med mig och med Elliot hade jag nog mest varit inne och sovit när han sov eller gått en promenad och njutit av det fina vädret. Men nu har jag tre barn på en gång och måste dela på mig så gott jag kan. Jag tror helt klart det blir lättare om bara en månad när man kommer in i det mer och får in en rutin på det hela. Man ska vänjas liksom. Första dagen hemma har varit bra ändå. Jag har ju inte legat på soffan direkt men det hade jag inte förväntat mig heller.

Nova fick en liten tv med inbyggd dvd idag =) Hon blev massa glad =)) Hoppas natten blir bra, det går åt rätt håll. Av erfarenhet ropar vi ej hej förrän vi är låååångt över ån ;-)

Imorgon blir det en mamma-Nova-Elliot-dag för Philip följer med Micke och hans jobb till Tosselilla. Det är verkligen kanon att han kan hänga med. Lite äldre barn är det ju som åker men han brukar ha skoj, bara han sköter sig och inte tramsar för mycket.

Jag ska imorgon på väskgenomgång i Veberöd på förmiddagen (Tupperware) Ni har väl ej glömt onsdag kl 18 my place??!! Sen blir det BVC och läkarbesök för Elliot på eftermiddagen. Har inte direkt planerat men får ta med något att äta och leka med till Nova så ska det nog gå bra.

Ibland är det verkligen jobbigt att vara en sån perfektionist. Man blir så trött på längtan att ha allt i perfekt ordning. Det blir ju aldrig perfekt, det vet jag men vägen närmast är lång. Jag önskar jag kunde låta saker vara ibland. Jag är hopplös....;-)

Nu ska jag diska flaskor (måååste man ju innan man lägger sig) Sen ska jag strunta i att jag borde sova och kolla på unga mödrar. Japp.




Ska köpa

SPOLING Skötväska beige, vit Längd: 30 cm Skötbäddslängd: 64 cm Bredd: 28 cm Skötbäddsbredd: 56 cm Höjd: 7 cm
Produktbeskrivning
Väska med inbyggd skötbädd, ställbar axelrem och avtagbar flaskbehållare; praktisk förvaring för allt du behöver för den dagliga babyskötseln.
Lätt att torka av och hålla ren.

Längd: 30 cm
Skötbäddslängd: 64 cm
Bredd: 28 cm
Skötbäddsbredd: 56 cm
Höjd: 7 cm

Med risk för att härma Sara som har en sådan här ;-) Men jag tyckte den var himla praktisk och smidig =) Finns i svart/vit oxå. 249 kr på IKEA.



Kitty

Såhär blev det men hon ska ju färgläggas oxå =) Vill göra något coolt på Philips rum med.



Nu är kidsen ute på gården och leker och det är nog dags för Elliot att äta-igen!

Hemma



Då är vi ensamma hemma jag och barnen. Hittills har det gått över förväntan måste jag säga. Vi ska käka lite lunch strax. Rutiner säger jag bara, det är bra.

Nova sov i sitt eget rum inatt. Gick in till Micke vid halv fem typ men annars så =) Vår stora tjej!

Tänkte gå till lekplatsen med barnen sen efter att vi ätit.

Bastian 2 år =)

Stort Grattis till lille Bastian som blev 2 år idag =))




Idag har vi haft besök av Sara och Claes + barn. Vi hade mycket trevligt och barnen lekte fint. De har oxå 3 barn, eller precis som oss så har Sara ett barn sedan innan och sen två gemensamma barn. Vi käkade pizza, mucho gott. Jag bör ej äta sådant ju. Vägde mig hos Evelina igår. Nu kommer jag ej ihåg om det var 73 eller 74 vågen stod på. Hmm, tror det var 74. Vi säger det så jag inte blir besviken när jag väger mig i veckan. Tänkte passa på när det är bvc besök. Isf är det 16 kg kvar. Jag tänkte ju som så att de första 2 mån gör jag inget speciellt. Iom snittet delvis men även för att man orkar ju inte så mkt. Jag är fortfarande en matautomat varannan timme om nätterna och på dagarna, ja lycka till att vila då ;-)

Imorgon börjar Micke jobba och det är med blandade känslor för min del. Det går nog bra (?) Planering är A och O och kontrollfreak som jag är så ska det nog fixa sig. We´ll see. Men bli inte oroliga om jag inte bloggar flera ggr om dagen, jag har antagligen fullt upp ;-) Jag är lite "rädd" för Nova ibland. Hon är en himla stark tjej och envis som synden. Mycket lik mig på så sätt och det är väl där vi krockar många gånger. Dåligt tålamod har vi oxå, för tillfället iaf för min del pga sömnbrist. Det ska bli så roligt att se hur hon blie som lite äldre. Philip och Elliot oxå såklart men just med Nova eftersom hon har en väldigt stark personlighet just när det gäller envisheten. Men man SKA vara envis tycker jag. Herregud, man måste ju få som man vill ;-) *GIRLPOWER*

Vi var hemma hos Evelina med familj igår på middag och TACK gumman ♥ Det var jättetrevligt och ni hade lagat så god middag åt oss =)

Nu ska jag snabbt spåna på lunch för imorgon sen blir det sängen (ja soffan) och unga mödrar (what else liksom...hehe)

Micke har målat konturerna på hello kittyn på Novas rum. Skitcoolt! Ska visa er imorgon. Nu går jag INTE in där eftersom HON SOVER I SIN SÄNG I SITT RUM (!!!) Micke hade iofs spenderat sängen tillsammans med henne i denna 90 säng. MEN det är ett framsteg. Nu ska vi bara fortsätta. Jag har en liten tv med inbyggd dvd på G till henne. Philip har en sådan oxå som har haft sedan han var ca 3 år. Bra skit!

Godnatt.

Skolavslutning

Idag har vi varit på IKEA med alla barnen (!) Så var lekhörnan full så det blev ingen lek där inne till Philips stora besvikelse. Han hatar att handla, ikea eller H&M är shit the same för honom ;-) Vi (eller mest jag, Micke var tveksam) tänkte att Nova oxå skulle få gå in där och leka. Det är ju från 3 år men det blir hon om mindre än 2 månader och blöjfri är hon. En annan gång. Det blev 10 cm sängben till Philips gamla säng (som han ej haft mer än ett par månader) eftersom Nova inte ville ha hans gamla växasäng fick han tillbaka den och hon kommer nu alltså ha en 90 säng på korta ben. OM hon kommer ligga där men det är ju en helt annan sak...

Sen blev det en sänglampa till henne, lite kräkhanddukar till Elliot. 5 kr styck, bra pris =) En ny visp och en termos sen var det nog inte mer. Vi skulle ätit uppe i resaurangen men nja inte med Philip och Nova...De är alltid så helvilda när man är iväg med dom så vi tänkte bara ta korv, pizza och glass nere i kiosken...låååång kö så det blev BK en bit bort istället. Den lilla utflykten tog på krafterna så nu är vi hemma och tar igen oss. Jag skulle gett mig iväg till H&M och köpt slingor, letat kläder, bytat Philips sandaler mm men klockan blev för mycket och vi ska ju hem till Evelina med familj vid 17.30. Jag tar det imorgon. Tar ju sin lilla tid att dra ut slingor, ha det i en timme sen föna och platta. Jäkla meck, lättare att bara raka av skiten. Den tanken har jag tänkt många ggr. MEN nej ;-)

Igår var det skolavslutning för Philip, det var jättefint =) Första klass avklarad, redan!! Synd att det regnade men men, det kunde alltid varit värre. Nya tag på HC till hösten. Var vi ska placera Nova och Elliot vet vi inte än.

Nu ska jag kolla lite jobb, mest för att det är skoj. Kriminalvården annonserar om tjänster. Något för mig tror ni? ;-)

Så här blev det med Novas nya säng =)



Soffan är tillbaka i hallen...



...och Philips gamla säng oxå



Avslutning, första klass =)



Nova och jag var de enda som var pigga på Öppna Förskolans avslutning och där var det fiskedamm (såpbubblor)



Bärselen gillar Elliot =)




skor

Idag har jag, Elliot och Nova varit och shoppat skor i Malmö. Jag var först iväg på NovaLund och kikade efter kläder till mig men jag hittade inget oxå blev jag mest stressad av att gå utan barnen, eller mest Elliot då. Så konstig man är, man vill ju helst gå själv såklart men jag skyndar mig alltid när jag är iväg på egen hand. Vill inte han ska vara otröstlig, vilket han ofta är utan mig. Eller inte helt otröstlig men skrikig. Barn skriker, så är det och det vet jag men ja...ändå. Det gick bra att ha honom i bärselen iaf fast att Nova var på ett helt annat håll ;-) Vi var på skopunkten, ta 3 betala för 2. Me like =) Nu har de även ta 2 och få 50% rabatt. Det blev sandaler till mig, Nova och Philip. Nova ville egentligen ha svarta för då likande de mer de jag köpte men de fanns inte i hennes storlek. Hon tog med dom upp när hon gick och la sig så nog var de poppis =) Philips ska vi byta i helgen för han har inte stl 31 utan 32. Växer snabbt gör han!




Imorgon är det skolavslutning, Philip slutar ettan! Min lille kille börjar bli stor och snabbt går det. Tittar på Elliot och tycker inte det var så längesen han var sådär liten...*nostalgi*

Lilleman nu precis



Mitt ärr, drygt 4 mån efter olyckan



Elliots byrå med kläder har flyttat till hallen. Lite jobbigt och trångt under trappan ;-)



Stolt storasyrra =)



Nu är tvätten klar, ska hänga innan Elliot vaknar och sen är det unga mödrar mohaha ;-)

Godnatt.

bilder



En sådan blev det =)



Och denna "badstolen". Han ser inte så glad ut men han njuter av att bada. Att stiga upp ur badet är mindre kul dock ;-)

Lite annat smått & gott =)



Så här fin är hon i sin cape och kjol som farmor sytt åt henne till Backakarnevalen ♥



Vi kommer göra ett nytt försök att få Nova att sova i sin egen säng i sitt eget rum. Vi ska göra en egen sänggavel till henne (!) Med Hello Kitty (fan det måsta funka, vem vill inte ha en hello kitty säng liksom!?) Vi ska använda en vanlig säng, köpa kortare ben (och måla rosa) bara så hon inte trillar i golvet om hon skulle rulla iväg. Sen rita en STOR hello kitty på väggen ovanför sängen med hjälp av en overhead maskin. Vad tror ni om det? Sen ska hon få ett rosa sånt madrassöverdrag eller vad det heter och på med hennes hello kitty sängkläder =) DET ÄR VÄRT ETT FÖRSÖK ;-)

Mys

Sitter och ammar lillen =) *mys* Nova är inne hos grannen i deras uterum och blåser bubblor. Hon älskar att vara där =) Philip spelar fotboll här utanför med L och T. Var iväg med Philip och Elliot till Veberöd i eftermiddag. Hittade en babybjörn active bärsele på blocket för 450 kr. Helt ok pris för den varianten, ska ju vara bättre för ryggen. Hon om sålde hade en badstol typ oxå. Sån man kan sätta de små i när man badar dom, smidigt.

Micke har kapat häcken ännu lite mer idag, nu är det fri syn ut över gräsmattan och sandlådan. Fri insyn oxå men det är en annan sak ;-) Privatliv har man ändå inget med tre barn haha.

Imorgon ska bilen besiktigas och det ska jag INTE glömma! Städad är den faktiskt, hör och häpna =) Sen är det möte på HC i Lödde på kvällen inför skolstarten i höst för Philip.

Bilder kommer sen när barnen lagt sig, OM jag orkar. Elliot äter fortfarande varannan timme ca på natten (ja dagen med men då är man ju vaken) Ibland går det bara 1 timme och 45 minuter. Men that´s life =)

Besök på jobb mm

Idag kom jag då äntligen iväg till jobb för att hälsa på och lämna chokladkakan som svärmor bakat =) Den var mycket uppskattad så tusen tack ♥

Idag har regnet verkligen pissat ner så jag ville inte köra in till Malmö själv, leta parkering och sen gå i regnet med vagnen (har ett klyddigt regnskydd, måste ordna nytt...) så Micke och Nova hängde med, sen tog de en tur på Triangeln.

När vi kom hem var jag sen till skolan, snabbt hämta Philip och vidare till willys. Köpte Lemolac istället för vanlig Babysemp 1. Ammar ju mestadels och det funkar fint men eftersom det kan vara skönt att vara mer än mamma ibland och jag är ju mamma till tre stycken så är flaska ett bra alternativ. Elliot verkar dock ha lite magknip emellanåt så därför testar vi nu Lemolac istället, den ska vara snällare mot magen.

Igår var det Backakarnevalen på Kirseberg som alla år =) Mycket trevligt och TUR med vädret =) Så soligt och varmt! Träffade Mickes familj, Sanna, Johan och Alfie, Gunnel, min mamma kom dit, Robban var ju där såklart och höll i trådarna och sen kom Riina oxå dit =) När vi kom hem från karnevalen städade jag hela huset (fast jag verkligen inte pallade!) Philip hjälpte mig där uppe så han tjänade 20 kr. (Inte bara på sitt rum alltså)

Nu ska jag läsa min nya Vi Föräldrar tidning. Unga mödrar tar jag imorgon och tv:n ska jag stänga av ;-)


vafan

Jaha då har man nackspärr oxå. Eller inte riktig nackspärr men jävligt ONT i nacken. Vi har varit sjuka nu i några dagar. Igår skulle Nova sovit hos farmor men det blev inte av, jag skulle hem till Alex på fest men det blev inte av. Micke skulle ju vara hemma med Elliot men är han sjuk + har Nova hemma så funkar det inte riktigt. Får bli en annan gång. Elliot och Philip är nog de enda som är okej och tur är det. Philip var först ut att bli sjuk denna omgång. Jag har åkt på en förkylning med halsont, samma för Nova men Micke har nog åkt på något värre. Vi hade Kåvepenin hemma och de verkar redan ha bitit på honom. Måste varit BAD för han tar inte penicillin som en annan...

Idag är det Backa-karnevalen på Kirseberg och det vill vi ju inte missa. Ska inom mitt jobb och hälsa på oxå. Får ta mig samman. Fint väder är det oxå OCH nationaldagen.




sommar...

...och då åker poolen fram =) Barnen älskar det! Philip kördes till Lomma vid 16-tiden för att åka hem med Paula. Nu kom pizzorna så dags att äta =) De är fredag OCH Micke fick sålt moppen idag så då får man ju unna sig lite ;-)


Tupperware-party





Välkomna på Tupperware-party hos mig den 16 juni kl 18 =) Ta gärna med någon och meddela hur många ni blir. Det bjuds på fika =)

~~POST~~

Idag kom det massa rolig post för omväxlings skull och inga räkningar =) Vore konstigt iofs eftersom vi precis betalat de för maj månad.

Nappar från www.namnnappen.se



Namnskylt från www.supergrafik.se




Sen kom även fotot som jag beställt och ska sätta i kortet till mitt jobb. Imorgon ska jag ut och leta efter ett riktigt fint kort =) Det ska bli skoj att hälsa på dom på lördag ♥





När jag kom hem från min mamma på mors dag stod detta och väntade på mig i hallen...



...och inuti låg detta fina kort...



...och bredvid stod denna söta blomma ♥♥



Stora- & lillasyster idag 



Lillebror igår



Igår

Folkets Park



Öppna Förskolans grillkväll




Skickat in denna till förstoring samt till ett kort till mitt jobb =)



Bilder säger ju mer än 1000 ord men för att sammanfatta dagen igår så hade vi riktigt trevligt. Micke stannade hemma med Elliot på kvällen och jag hade lite välbehövd kvalitétstid med Philip och Nova =)

planer

Nu ska vi snart bege oss till Folkets Park i Malmö. Nova älskar ponnyridningen =) Planterat lite blommor nu på förmiddagen. Philip är i skolan igen, han hade feber i förrgår så han stannade hemma igår.

Jag missade min bilbesiktning igår. Fick ingen påminnelse på mail och sms som jag beställt. Blir att betala halva summan, dvs 150 kr. Redan betalat in 300 kr nu med de andra räkningarna. Bokat om till 9 juni i Malmö. Närmre till Lomma men de hade inte tid förrän i slutet av juni och då har Micke börjat jobba. Föredrar att INTE ha 2-3 barn med mig dit ;-)

Måste avboka min klipptid jag har i övermorgon. Känns onödigt att gå dit, håret är fortfarande helt ok. Slingor behövs för det är lite polack-varning på mig ;-) Sen var det den där efterkontrollen, ska ringa och boka i eftermiddag.

På lördag ska vi till mitt jobb och hälsa på och lämna en chokladkaka som Mickes mamma är så snäll och bakar =) ♥ Nova ska sova där lörd-sönd. På lördag är det party hemma hos Alex =)

Vi (eller jag) börjar så smått planera inför Elliots dop. Det gäller ju att boka kyrka och präst redan nu. Han ska döpas 24 eller 25 juli och det är knappt 2 mån dit. Tänkte hyra lokalen här i vår förening. Även om det är både kostsamt och stressigt att ordna dop så är det himla skoj oxå =)

Nu drar vi.

update

Igår blev Elliot 5 veckor =) Stora killen är verkligen ett matvrak! Jag kan amma honom från och till i en timme sen slukar han 100 ml ersättning! Ändå äter han varannan timme dygnet runt ;-) Bara han slipper kolik så får han äta hur ofta han vill. Visst hade det varit underbart att få sova en hel natt men det är inte det viktigaste. Jag borde bli bättre att vila när tid ges men jag känner att jag inte räcker till hur jag än gör =( Jag vet att det är så när det kommer en ny bebis men det känns ändå svårt att få ihop allt. Det blir lättare med tiden och när man får mer sömn. Det är kanon att han tar flaska för då kan jag iaf komma iväg lite, om så bara för att handla eller gå en promenad på egen hand. Sådana moments är guld värda fast man är trött.

I fredags kom även Maraia på besök, min kopis Lottas moster. Hon hade en stor kasse kläder med sig till Elliot. Det mesta i stl 68 och däromkring. Tack så mycket! Micke tvättade igår och räknade att Elliot hade mer än 100 plagg (!) ;-)

Igår hämtade jag ett paket på posten från barnens morfar och hans tjej i Frankrike. Thank you both sooo much, lovely things for the kids and they really love them =)) ♥



Till Elliot:



Till Philip:



Till Nova:



Här kommer presenterna från Sanna, Johan och Alfie:



I lördags när Micke jobbade var jag, Nova och Elliot ute hos mormor tillsammans med Amelie *underbart väder*



No comment ;-)



Idag är det regn tråk väder =( Vill ha sommar och sol nu ju =) Så vi kan sitta ute i trädgården och äta, ta fram barnens lilla pool. Njuta helt enkelt. Får hoppas det bjuds på lite fint väder nu de kommande två veckorna Micke fortfarande är hemma. Ja och sen med såklart, jag ska vara hemma året ut tror jag. Iaf över sommaren så är nästa sommar Mickes.

Vi har 3:s mobila bredband nu så bye bye bredbandsbolaget, äntligen. Visst, det finns fördelar med men sådana problem vi haft med dom....