Bloggproblem...

...eller är det vår dator kanske?! Jag vet inte men jag la in bilder och allt sen ville bloggen inte spara. Dets lutade med att jag fick skriva om allt idag + lägga in bilderna på nytt men då gick det inte att klicka upp dem. Så jag la upp dem stora istället. Sen kollade jag på ett annat inlägg och då var det samma skit där men sen gick det att klicka upp.....Såna saker gör mig SÅ JÄVLA GALEN!!! Helt ärligt! ORKA! Nä jag är inte arg men det är irriterande, mycket!

Dagen har varit LUGN! Jag har inte ens sminkat mig så nej, inte varit utanför ytterdörren. Bara rökt på altanen haha!

Vi har kollat på två avsnitt av Dexter, man blir ju beroende!! Sjukt bra, det är något speciellt med den serien =)

Sen kom Philip hem vid 19 tiden. Nova skulle äta och läggas och Philip duschas.

Nova har ögoninflammation, märkte att hon var helt geggig imorse och feber på det. Kul! Snart orkar vi inte mer sjukdom i denna familj asså! Och min nacke var helsabbad imorse. Tog en tramadol men det bet inte på min nacke inte. Blev bättre under dagen men det gör ff ont. Skitnacke!

Nu ska jag snart lägga mig. Nova ligger i sin egen säng, får se hur länge det varar...

Badet, 1:a advent mm

Detta inlägget kommer nog postas idag fast jag egentligen började skriva ett igår och la in massor av bilder. Drygt när det inte fungerar som det ska.

Igår var vi iallafall på badet i Lödde med Nova för allra första gången  =) Hon älskade det, hon tyckte det var jätteskoj och spännande! Det gick bra, hon blev helt exalterad när vi först kom in och hon såg allt vatten och de andra som badade! Omklädningsrummet med skåpen tyckte hon oxå var väldigt roande ;-)

Sen gjorde vi inte så mycket mer förutom att dagen avslutades med 6 maskiner tvätt (!)

Idag är det 1:a advent! Snart jul då med andra ord!

Får se vad dagen bjuder på! En långpromenad vore trevligt =)

Sen kommer ju Philip hem =))

På badet igår:



Julgardiner har satts upp:



Igår morse hade jag sovmorgon till typ 11, då hände detta:



Fick ha stora bilder eftersom det annars inte gick att klicka upp dem...weird!





Min älskade son 6 år!

Jo han är så stor nu, 6 år gammal! Det är helt ofattbart ibland. Under dagen har jag tänkt rätt mycket på hur det kändes den där dagen för sex år sedan. När man låg där för första gången med obeskrivlig smärta, timme efter timme och ingenting verkade hjälpa. Till slut vill man bara döööööö!! Jo för så är det, eller så har det varit för mig båda gångerna jag fött barn. FAN, det gör ont så du tror det är ett skämt ;-) Ur all denna smärtan kommer sen det finaste som finns, ett underbart litet barn. Det är en väldigt mäktig känsla att få uppleva det. Det är liksom overkligt men samtidigt väldigt verkligt!! Idag (exakt 14.39) för sex år sedan föddes min son. Jag var 21 år gammal och från den dagen förändrades mitt liv för alltid, det fick en helt ny mening =) Denna underbara lille pojke har nu börjat skolan och dessutom blivit storebror, en uppgift han tar på största allvar!

Dagen började ca 7.30 med att vi allihopa sjöng "Vi gratulerar" för Philip. Han var ganska trött men tyckte det var skoj! Sen gick vi ner och han fick öppna alla sina presenter, han blev superglad (fast att han visste vad vissa innehöll)

Vid 11.30 ca begav vi oss in till Skattkammarön i Lund =) Båda barnen inkl jag har haft jätteroligt. Det blev vild lek! Alla var överens om att rutschkanan var ROLIGAST! Som vi skrattade. Vi åkte hand i hand alla tre, Nova i mitten. I halvlek pausade vi med korv, negerbollar, cola och chips =) Det är ju inte födelsedag varje dag!! Vid 14.30 fick jag bryta eftersom vi skulle hinna hem och äta tårta oxå.

Vid 17 ca lämnades Philip till sin pappa så fick han öppna massa presenter där med! Strax innan det körde vi inom Preem och hämtade ett paket från min pappa till Philip, det innehöll många småbilar!

En del bilder har fel datum, 2007 nånting men det var för vi glömde ställa om efter batteribyte....

Ni kan oxå se Philips blåtira han fick igår i skolan =( Det var säkert inte meningen men ser ganska läskigt ut!
 
På morgonen:



På Skattkammarön:



På väg hem igen:



Fikar lite med tårta:



Hämtar paket från Philips morfar och hans flickvän:



Sähär fina blev mina troll från fotograferingen på öppna förskolan:



En annan dag, så fin man är efter en chokladbit eller två =)



Kul med en låda:






Det var alles for now, nu ska jag lägga mig och ha sovmorgon imorgon =))) Sen planerar vi nog badet imorgon eller på söndag. Vi har aldrig varit och badat med henne på inomhusbad!


Mest jobb + presentshopping =)

Idag var det jobb till 15, igår jobbade jag kväll så inte mycket sömn men det går!

Efter jobb hämtade jag först Philip sen Nova oxå svängde vi inom hemma och hämtade vagnen. Sen bar det av till NovaLund för inköp av presenter till Philip =) Vi gick direkt till BR och shoppade loss! Han valde inga jättedyra saker men fick plocka fritt. Det hela landade på 600 nånting, så helt ok. Han får ju en massa hela tiden ändå känns det som men det ska ju ändå kännas att man fyller på den dagen man gör =) Sen käkade vi på Mc Donalds.

Imorgon blir det frukost på sängen för min prins =) Sen hittar vi nog på något skoj under dagen, det är planen iallafall! Framåt kvällen åker han till sin pappa.

Bilder i massor kommer imorgon!!

Nu väntar sängen snart, ska bara hej till mannen min vars bil jag nu hörde brumma utanför ;-)

Snart dags att köra till jobb

Först hade jag tänkt duscha och fixa håret. Skönt att ha lite tid bara för sig själv! Man är väl glad för det lilla ;-) Sen blir det jobb till 22 ikväll. Imorgon börjar jag 6.45. Traderar vidare =) Lätt som fan att fastna så nu kommer jag stänga a datorn! Varit lite duktig ändå, städat hela huset och tvättat två maskiner. Ska hinna tömma diskmaskinen innan jag drar!

Halvdag hemma sen resten på jobb

Idag började dagen ca 6.15 eller nåt men vi låg kvar i sängen till 7.11, precis innan min klocka skulle ringa! Gick upp med Nova, duschade och fixade frukost till oss + Philip. Vid 8.15 tog vi oss till skolan, Philip ville inte vara med på idrotten eftersom han precis varit sjuk, han ville titta på istället.

Jag gick hem sen gick vi ut med hunden tillsammans. Vid 11 lämnade jag Nova på dagis. Började eg 14.30 men vi hade möte så jag kom dit 13 istället. Kvällen på jobb har varit lugn, skönt!

Mitt vikariat har förlängts till 30 september 2009 =)) Känns väldigt tryggt och bra! Det är ändå en bra tid framöver vi har säkrat nu. Ångrar inte en sekund att jag sa upp mig från hemtjänsten även om jag inte har fast jobb nu. Detta jobbet är så sjukt roligt och intressant =)

Budar för fullt på tradera! Tyvärr missade jag helt några spiderman gubbar som Philip ville ha =( Har börjat med maxbud nu så tradera automatiskt bjuder upp till den gräns man satt. Tittat på lite fina barnkläder med, hello kitty mm ;-) Hittat jättemånga kavat-kängor, rosa bl a men de var rätt dyra och dessutom när frakten tillkommer.

Nu ska jag strax gå och lägga mig!




Tradera & ljusstakar!

Fan! Jag har hittat Tradera! Eller hittat och hittat, jag har gett mig in i djungeln på riktigt. Varit registrerad i flera år men inte orkat lära mig hur sidan funkar. Men så idag när jag letade spiderman saker till grabben sveptes jag dit. Nu budar jag på en del saker, men det får ju inte bli för dyrt. En spiderman-klocka för 81 kr inkl frakt beräknas komma till oss på onsdag t ex =) Men det är ju duktigt beroendeframkallande märker jag redan! Är det bra eller dåligt för en shoppoholic tro ;-) Jag ska göra det med måtta, jag lovar!

Sen så har jag rotat fram julsakerna, har inte så mycket. Mest ljusstakar, några tomtar och värmeljushållare. Det räcker tycker jag och gör stor skillnad =) Satte upp en gardinkappa i köket, den är i röd spets typ med hjärtan på, Micke tycker den ser smått porriga ut (?) Nja det tycker inte jag förstås men de kunde varit några cm bredare. Hittar jag nytt letar jag efter en i grått-brunt linne med typ tomtar och/eller hjärtan på =) Stakarna kom upp i alla rum utom vårt och Novas sovrum eftersom detta gjordes efter hon hade lagt sig. Och fy fan för den som väcker bebisen!! Myyyysigt är det här nu =) Trodde allt julstuff var på vinden men där hittade jag lite andra saker. En fleece tröja/jacka i marinblått som Philip haft, stl 92. Funkar på Nova nu ju. Sen tomtedräkt i stl 98/104 men den har nog krymt i tvätten så den kan hon oxå ha. Hittade ett par vanliga gympaskor i stl 22, blå (fan Philip har/hade bara BLÅTT) och Nova blev alldeles kär i dem =) Har haft dem på sig största delen av dagen idag ;-) Haha, redan skotokig, var ska detta sluta?!

Nu finns det ett problem till med min bil, idag droppade det vatten på Nova och mig när vi var ute och körde. Trevligt ju. Det kom från takluckan....Inte så mycket och inte så länge men ändå. Man kanske ska använda paraply i bilen...

Vi var på ÖB innan idag, det blev 2 nya ljusstakar i vitt trä, lite hushållspapper, babyolja, nya tandborstar och tandkräm (billigt på ÖB!) en chokladtomte till Philip, billiga våtservetter, rengöringsmedel. Eftersom de inte hade allt fick vi ta Netto i byn när vi kom hem. Blöjor, barnmat och dassapapper sen vidare till Konsum i snöstormen ;-) Nova gillade inte att få snö i ansiktet, men vem gör det ;-) Vi sprang! På Konsum blev det ett nytt mopphuvud, schampo och lypsyl till Philips röda läppar!

Nä nu ska jag glo vidare på tradera sen blir det bingen.

Imorgon ska jag faktiskt arbeta, kan ju inte dra hemma hela dagarna fast dagen har varit najs med snälla icke gnälliga barn =) Jobbar 14.30-22 men tror vi har möte och då ska (om jag vill/kan) jag vara där 12.30.

Tjollahopp!!

Ledig måndag...

...så jag är hemma med båda barnen idag. Philip får en extra dag att bli riktigt frisk och Nova är ju hemma som vanligt när jag är hemma. Tänkte ha Philip ledig på fredag oxå när han fyller år, för att göra någonting roligt hela dagen. Jag är ganska säker på vad han helst vill göra om han får bestämma själv ;-)

Fick sova till 8 idag =) Sen en varm dusch innan dagen började! Nice!! Micke hade gått ner med Nova vid 7. Philip låg kvar i sängen när jag gick ner. Fixade lite frukost till oss två. Nova hade ätit med fick en macka annars tigger hon av oss =)

Tog lite bilder av sakerna Philip fick igår. Som vanligt bråkade kameran med mig så det fick bli med mobilen, den sviker aldrig mig =)

Av min mamma, syster & Pontus:


Av Unni, Anders & Bastian:



Av min kusin & moster:

 < -------------------Det fina kortet min kusin gjort =)

Jag fick en fin blomma av min moster & kusin:

Jag fick en fin blomma av moster & kusin --------------> 

Min kusin har varit med och illustrerat en bok ------------------>

Philip ville ha med spiderman-muggen han fick av sin morfar när han var här på besök från Frankrike i oktober, han använder den varje morgon --------------------->



Glömde dela ut småfoton på barnen, de nya från dagis och skola. Det får bli nästa gång =)

Nu börjar det bli dags att ta julbilder på barnen att skicka ut. Får först fixa tomtedräkter x 2 för det finns inget som passar hemma. Philip var ju pepparkaksgubbe förra året och Nova har växt massor såklart =) Hade varit jättefint att ta ute i snön men kallt och den ligger väl inte kvar så länge heller.

Vi har ju två rosa ljusstakar hemma som Philip valde till sitt rum förra året. Tänkte att Nova skulle ha den ena (har bara ett fönster i sitt rum) men han vill ha båda rosa i sina fönster =) Får se vad vi har och ev ge mig ut idag och köpa så vi har till alla fönster.


Philips 6 års kalas =)

Det blev kalas idag iallafall =) Philip blev inte sämre så vi körde på. Synd om honom att ställa in precis allt planerat hela helgen. Han tyckte det var jätteskoj och blev glad över alla de fina presenterna han fick =) Nova blev mest glad över allt papper som de flesta småttingar i den åldern ;-) De som var på kalaset var: mamma, syster, pontus (systers pojkvän), kusin, moster, Unni, Anders och lille Bastian =)

Tror nog vi stannar hemma imorgon och bara myser, jag är ledig från jobbet. Blir att ni går ut om alla är friska, har knappt hunnit det i helgen. Philip har inte varit utanför dörren sedan i onsdags!

Presenter han fick: en cd-spelare + brända skivor med bullerby-barnen av min mamma, syster och Pontus + en spiderman tröja och mjukisbrallor. Spiderman-bälte, plånbok + pengar, häftiga strumpor, 2 dvd-filmer, (timon & pumba och lucky luke) spiderman-figur av kusin och moster och vantar och en cool "halvkeps" av Unni och Anders. Bilder på det kommer imorgon för nu är allt utspritt och jag orkar inte gå och hämta det ;-) Saker från oss får han på fredag då det är hans födelsedag. Han får inte riktigt ihop det där att man kan fira en annan dag. Han kommer nog tro att han fyller 7 år på fredag =) *sötis* TACK ALLA för en fin dag!!!

Här kommer massor av bilder:




Kalas eller inte...?

Idag är det söndag och jag undrar alltid varför Nova inte sover lika länge när det är min tur att gå upp med henne som när hennes pappa gör det. Igår sov hon till 08 liksom, hallå!! Det är nog rekord eller jag vet inte eftersom jag ofta jobbar morgnar men mig har det då inte hänt ;-)

Idag är det planerat att båda våra familjer m fl ska komma och fira Philip men jag vet inte om det ska bli av. Han är mycket bättre men äter fortfarande inte så mycket. Får avvakta nu under förmiddagen sen ev ringa runt.

Vi ska baka idag i vilket fall som helst, kanelbullar och lussekatter =)) Längtar tills julen gör jag!

Funderar på att få upp ljusstakarna i fönstren idag ;-) Lite tidigt jag vet!

Lördagskväll i Kävlinge =)

Det har varit en bra dag trots att den inte alls blev som vi först planerade. Philip har sovit en del under dagen och bara tagit det lugnt. Han fick lite mer feber men den verkar ha lugnat sig igen. Jag och Nova begav oss till Center Syd för att leta efter en jacka till mig. Fan vad dyrt allting är *snåååål* Jag har en jacka som jag förvisso haft i en 3-4 år men där blixtlåset nu gett upp. Ska ta och byta det och använda den en vinter till. Kan ju inte gå på en 500-600 kr iaf ;-)

Philip och jag har precis spelat en runda Triominos och nu spelar han spiderman på xbox:et. Vi passar på med lite kvällsmys medans Micke lägger Nova. Hon har fått en väldigt sen kvällsrutin de senaste dagarna. Innan la vi alltid henne till 19 men nu är klockan nästan 21 och igår blev den 21.30 (!) Jag behöver ha iaf en halvtimme/timme till mig själv på kvällen.



Nu ska jag surfa vidare sen blir det sängen, finns det något bättre än att lägga sig tidigt en lördagskväll och vara riktigt osocial ;-) Nä men ärligt, det är ju sjuuuukt skönt att SOVA!!


Snö och en sjuk Philip

Kalaset idag blir flyttat till en dag när Philip är frisk igen, ev 13 december istället. Ska kolla upp det närmare i veckan. Synd och Philip är ganska ledsen men är man sjuk så är man. Imorgon är det planerat att de vuxna ska komma men vi får se. Han har inte feber idag, 37.0 men hostar och snorar....

Igår var det full rulle hela dagen. Först jobbade jag til ca 15 sen var det direkt hem till sjuka barn. Philip var riktigt dålig. Han hade 39.6 med panodil...Hostade jättemycket oxå stackaren =( Nova snorar mest, massor!! Annars är hon som vanligt, bara jäkligt gnällig imorse innan vi var ute med henne.

Det började snöa igår, när jag gick till bilen från jobb såg pildammsparken ut så här:



Igår kväll ville Nova int somna förrän 21.30 (!) Då var jag riktigt trött och irriterad så jag la mig med henne istället utan att vare sig ha tvättat av mig eller borstat tänderna! Det händer aldrig annars men jag pallade bara inte mer. Ville ha iaf en halvtimme för mig själv att bara sitta ner men nä det fick jag inte!! *Grrrr* Usch ibland känner jag inte igen mig själv när jag blir så arg och bara vill dra och aldrig komma tillbaka. Jag är iaf människa nog att erkänna det ;-) Jag älskar mina barn och min familj över allt annat men ibland undrar jag vad jag gett mig in på....=) Och vi som vill ha ett barn till...hmm. Vi kan ju ta upp samtalsämnet om en 3-4 år typ. Skönt var det att få sova ca 12 timmar inatt!!! Det är så skönt att ha varannan morgon på helgen till det!

Igår såg det ut så här hemma hos oss:



Vi var ute med Nova en sväng i snön tidigare idag. Hon gillade det skarpt men det är inte lätt att vara liten med stor overall ;-) Vi kastade snöbollar och hon fick hålla sin egen.



 "Storebror, kom ut och lek!" (Philips fönster)

Inne i värmen igen:

Philip fick stanna i sängen och kolla på film:




Philip sjuk...

...ja nu är lillgubben sjuk istället för Nova. Nova är feberfri men hostan är kvar. Philip har feber, hosta och är allmänt hängig. Ganska lugn dock! Han brukar ändå vara i farten.

Hoppas han blir bra så han kan ha kalaset på lördag annars har vi en del vi måste ringa och avboka till. Scouterna på lördag får han nog hoppa men man vet ju aldrig, det är ju bara torsdag idag.

Vi har haft massor på jobb idag, många bebisar som skulle tillmatas! Sprang som en dåre.

Nu sitter jag och väntar på pizzorna som Micke är iväg och hämtar. Ingen av oss orkar laga mat idag ;-) Helt slut båda men säkert på olika sätt. Han har varit hemma med ungarna idag. Jag kommer jobba imorgon oxå så vabbar Micke för Nova och har samtidigt Philip hemma.


Vår dag och kväll!

Under eftermiddagen bakade jag och Philip scones sen var vi och hämtade Novas nya skor. De är jättefina, syns knappt att de är använda.

Till middag blev det pyttipanna som pappa Micke lagade, disken tog han oxå hand om =)

Jag dammsög innan och fick tillåtelse av Philip att klippa honom lite på sidorna ;-) Annars ska han ha långt hår...säger han!

Min tur att lägga Nova ikväll, hoppas det går lätt. Blir inget dagis för henne imorgon, kanske på fredag beroende på febern. Idag har hon 37.5 men hostan och snoret är inte lite!

Obs datum på kameran stämmer inte, detta var nog från igår:



Detta är från idag:



Oxå idag men nu på kvällen:



Idag är jag ledig...

...och hemma med min sjuka dotter. Fasiken vad mycket snor en sån liten näsa kan rymma. Det är helt sanslöst!! Nova gillar inte snorsugaren men den är effektiv och gör att vi inte behöver torka näsa på iallafall en halvtimme ;-) Snart blir hon nog bra. Febern var 37.6 imorse helt utan alvedon så det är på bättringsvägen.

Jakten på vinterkängor till Nova är nog slut, hittat ett par i Furulund så ska dit i eftermiddag =) Blå men det kvittar ju, huvudsaken att de är bra. Gillar kavat nu när de är så små, det är viktigt för foten med ordentligt stöd.

Philip är i skolan men vi ska hämta honom vid 12.15 som vanligt. Tänkte gå dit om det inte börjar ösregna. Förhoppningen är att Nova ska somna i vagnen. Hon sover bra utomhus och nu är ju febern på en hanterbar nivå desutom. Frisk luft är bara nyttigt.

Annars händer det inte så mycket idag, fick avboka träningen ikväll oxå....suck. Nova är ganska (milt uttryckt) krävande på kvällarna nu och jag jobbade kväll igår. Micke behöver en paus.


Snart snart är det dags att ta ner alla julsakerna från vinden =) Jag LÄNGTAR! Men först har vi Philips kalas att ta tag i, julpyntar lagom tills hans födeledag den 28 november. Micke vill ha riktig gran men det vill verklgen INTE jag! Orka med alla barren alltså. Nä glöm det ;-)


Kväll

Nu är det kväll! Skönt att snart få gå och lägga sig ;-) Haft en trevlig fikastund hos Emma & co i Oxie =) Alltid lika trevligt hos denna lilla gumma =)

Var ledig idag så Philip var i skolan 8.30-12.15 sen stack vi direkt till Oxie. Handlade på coop jägers innan vi styrde hemåt. Sen blev det att laga mat. Och nu lägger Micke Nova. Hon har fortfarande feber, 38.7 var den nu ikväll. Hon ville tvunget bada, det vill hon så fort hon blir naken. Då styr hon mot badrummet och bankar på badkaret haha! Så det blev ett svalt bad för hennes del. När hon var klar ville Philip i, han sa: Nää så här kallt vill inte jag bada, jag vill ha värme! Hehe. Frusen som sin mor!

Nu är det the dogwhisperer aka Cesar Milan och det får man ju inte missa ;-)

Imorgon jobbar jag 14.30-22.

I´ll be back =)

Måndag

Nova är fortfarande dålig, febrig och snorig för att inte tala om den hemska hostan =( Usch vad det låter! Micke och jag är båda lediga idag men imorgon är han hemma med henne. Vi tar varannan gång när hon blir sjuk så vet man alltid och det blir inget "tjafs" =)

Philip är i skolan, ska åka till Dennis i Oxie direkt efter.

Jagar efter vinterkängor, helst kavat till Nova. Stl 21 har hon. Ringt på en massa annonser men alla är redan sålda. Hittat för 100 kr, nya går de på minst 500. Känns isf som det är aktuellt att köpa nya nästa år. Hennes vita ofodrade kavatskor är fortfarande borta och nu har vi letat överallt i hela huset. Kanske är de på dagis iallafall och kommer fram så  småningom. Tillsvidare har hon bara sina fodrade gröna camo gummistövlar ;-) Men det duger. Har svarat på en annons i Vellinge, gessie villstad där mamma bor. Ett par svarta fodrade kavatskor. Får se om hon ringer/mailar tillbaka under dagen.

På lördag är det dags för Philips kalas. Han har det på stationen i Bjärred. Lämnat ut inbjudningskorten till alla i hans klass idag sen tar vi med till Dennis idag och de andra skickar vi. Hoppas hinna det idag så de kommer fram imorgon. Fan ibland har man alldeles för mycket att göra. Mest på de dagarna man är ledig, konstigt nog ;-)

Ska rasta hunden innan jag drar till skolan.

Sunday

Är på jobbet nu men det är lugnt så jag passar på att skriva några rader =) Nova har blivit hostig och fått feber igen =( Det började i förrgår kväll när jag skulle lägga mig så hon fick komma in till mig istället. Nu imorse hade hon ingen feber men hon är alltid varmare på kvällen. Ska köpa hem mer alvedon iallafall.

Philip ska på kalas idag 12-14 sen åker han hem med Sammie. Jag är hemma ca 16. Blir en lugn och tidig kväll! Var hemma ca 23 igår efter jobb sen upp 5 igen och med oroliga Nova inatt. Trött är jag. Då tänker jag, vilken tur man inte är äldre, det måste ju vara jobbigare ;-)

Sytt om selet till vagnen, klippte helt enkelt hål i ryggen på tyget och fäste selet bakom. Det blev mycket bättre och mycket lättare att ta på och av Nova. Sen har jag satt fast namnskylten med, fick bli med vanlig tråd (lite tjockare) för våra stripes på jobb (till tvättsäckar bl a) var för tjocka.

Skriver kanske mer sen när jag kommer hem eller ikväll.


Vagnen

Nova är lagd nu, Philip hämtad och jag kollar Dr. Phil / är på nätet. Bytade ju till mig en brio race igår men nu är jag lite osäker på selet som är till. Gillar INTE alls att det inte sitter fast i ryggen på vagnen utan är ett sånt man trär på barnet....Men jag funderar på om jag själv kan sy på det på tyget eller kanske om Mickes mamma kan som har symaskin. Annars är vagnen från detta året, tyckte hon sa att hon köpt den i våras. Och jag gillar verkligen brio race, haft en sådan till Philip oxå. Han har ju haft alla möjliga. Emmaljunga scooter mm men nu hade vi ju en emmaljunga så blev lite trött på just emmaljunga ;-)

Imorgon ska jag på min premiärtur med vagnen, Micke var ju ute med den idag och jag räknar inte turen ut till tvättstugan igår haha.

Fredagskväll

Fan vad jag är tött, känns som jag kan somna när som helst! Philip blir hämtad istället för att jag kör eftersom hans pappa skulle på nåt möte. Kör jag nu så somnar Nova i bilen och kommer inte kunna sova ikväll. Det har varit stressigt på jobbet och under förmiddagen ringde Micke och sa att Philip klämt sig i en dörr i skolan så han var hemma igen....suck! Stackaren =( Men det är bara lite svullet och han verkar inte ha ont eftersom han håller igång som vanligt här hemma =)

Micke börjar 19 ikväll så han drar snart. Planerar att lägga Nova vid 19 sen ska jag bara kolla tv och slappa till typ 20-21 sen slocknar jag nog med!

Imorgon blir det nog skogen med hunden 11.30 sen börjar jag jobba 14.30. Jobbar dag på söndag så det blir inte mycket sömn men men.

På besök i Oxie, ny vagn mm

Idag började dagen med lämning på skolan som vanligt. Unde tiden Philip var där stack jag och Nova till Landskrona och bytte bort hennes vagn till en Brio Race, helsvart från 2008. Med fick vi en röd sittdyna och en grå emmaljunga åkpåsen. Regnskydd fanns inget så det får vi fixa. Är supernöjd med den och helsvart är bättre än någon ljusare färg som ser så himla skitig ut efter bara ett litet tag.

När vi äntligen hittade hem efter vårt äventyr var det dags att hämta storebror i skolan och sen vidare direkt till Emma med familj i Oxie =) Vi hade inte setts på väldigt länge, säkert mer än ett halvår (!) Det får inte gå så långt mellan gångerna gumman! Det var så roligt att se barnen, hur stora de blivit. Dennis blir ju snart 7 år, Elias snart 2½ och lilla Matilda som är 9 mån =) Bilder följer men jag hann inte få med Dennis och Philip som var ute och lekte på lekan hela tiden =) Utesmåfolk ju ;-) Dennis och Philip är lika på många sätt, båda var lika busiga som små, gillar spiderman och dinosaurier och älskar att vara ute!

Vi kunde dock inte stanna så länge eftersom jag hade tvättid vid 15, var inte hemma förrän 16 dock. Sen stack vi och handlade och lagade mat och någonstans däremellan hann vi hänga och hämta in tvätt innan det var middags dags. Det blev pyttipanna med stekta ägg och brocolli. Jag älskar brocolli ;-) Micke är ju inte normalt hemma på torsdagar och inte heller ikväll eftersom han hade tatueringstid kl 18 i Höör.

Nu spelar Philip xbox, Nova yrar omkring och jag måste snart bli klar här så Nova får sin kvällsgröt sen direkt i säng. Klockan är ju massor såg jag precis!!

Matilda



Elias



Kidsen =)



Elias, Nova & Matilda



Nova, Emma & Matilda



Nya vrålåket =)



Kvällsleker



Mobilbilder eftersom digitalkameran verkar ha gått sönder eller nåt =(


Imorgon jobbar jag hela dagen sen börjar Micke kl 19.


Filmat


Snart till gymmet =)

19.15 ska jag och Lotta vara där och köra lite step styrka. Föredrar styrketräningen men man tar vad man får. Igår bara orkade jag inte och det fanns ingen tid så jag avbokade. Funderar starkt på att skära bort allt fett/hud istället. Jag tror inte träning gör någon skillnad på mig. Ytligt? Ja. Viktigt för mig? Ja! Man vill ju bara må bra med hur man set ut. Alla säger att jag är såååå smal och att man inte ser att jag varit gravid två gånger....Nä men jag brukar ju ha kläder på mig ;-) Vill ju ha en liten till, problemet är att det inte blir just nu utan om en 2-3 år, gör ju inte det innan det iallafall så allt blir kasst igen. Jaja ska inte tjata mer om det nu =)

Jobbat 6.45-14.45 idag sen bar det av direkt hem som det brukar vara. Micke jobbade inte idag. Hans mage strular så han lämnade barnen ca 8.30 och hämtade 14 så han kunde vila lite under dagen.

Laddar up filmen på youtube nu så jag kan få in den i bloggen så småning om, men det tar en jävla tid så postar detta inlägget sålänge =)

Bilder

Det har varit en trevlig dag med fika x 2 =)) Först med Lotta och det var verkligen jätteskoj att catch up! Mycket har hänt och jag är glad för din skull snäckan =) Hoppas kunna träffas någon gång med barnen oxå så vi får se hur stora de blivit!

Vid 15.30 ca gav vi oss av hem till Alex & co på fika =) På vägen dit fångade vi en fin regnbåge på bild! Det var full rulle där hemma med gott kaffe och goda kakor! Synd om lille Liam som åkte i golvet, denna åldern är farlig alltså!

Micke och jag växlade presenter idag istället för igår eftersom vi inte hann då. Jag fick jättefina örhängen + halsband och Micke fick en drinkblandare av mig från Lagerhaus. Parfymen han så efterlängtat ville ha får han i julklapp haha ;-)

Vilket väder men glada ungar i bilen iallafall:



Nova somnade efter en tuff dag hemma:

 

Och Philip ville klippa lite:



Nova en kväll innan läggdags:



Mina och Alex 5 barn på en bild, otroligt eller hur haha ;-)



Försökte lägga upp en film på Nova när hon diggar musik men det funkade inte, synd för den var ball =) Om någon vet hur man gör så tipsa gärna!

Nu ska jag och Phille gå och lägga oss.

Fika med Lotta =)

Igår var det lugnt på jobb, skönt när man hinner med det mesta =) Jag vill kunna sitta ner och prata lite med föräldrarna oxå, inte bara stressa runt.

Idag är jag ledig. Har precis sökt en tillsvidaretjänst på BB (alltså där jag jobbar nu) via Region Skånes platsbank. Ringde först chefen för att höra hur jag skulle göra. Hoppas hoppas nu =) Så blir det ju ännu bättre än ett vikariat!

Lotta från Eslöv kommer hit idag vid 12.30 ca på fika. Var ca 1 år sedan vi sist sågs (!) Tiden går verkligen fort! Ska bli jätteroligt att snacka om allt som hänt detta året och det är ju inte lite!

Annars blir det en lugn dag, ska kolla om det finns tvättid. Philip ska hämtas 12.15 i skolan.

Ska surfa runt lite nu sen ta tag i oredan här hemma. Alltid ser det ut som ett bombnedslag! Men det är väl så det är med barn, bara jag som vägrar vänja mig och leva i det ;-)

Ska köpa nya batterier till kameran idag så det kan bli lite nya bilder!


1 år som gifta =)

Idag är det vår bröllopsdag! Vi firar bomullsbröllop, det kallas tydligen så när det är 1 år! Så fort ett år har gått! Jag fixade present till Micke i helgen som han ska få öppna antingen när han kommer hem eller när jag kommer hem men det blir först vid 23 ikväll. Jag jobbar kväll idag. Imorse försov vi oss! Fattar inte det, Nova har liksom gjort klart för oss från början att vi inte behöver någon väckarklocka. Jag kollade dock på klockan 8.03 (!) för jag kände på mig att någonting inte stämde.

Nu tar Nova och jag det lugnt efter att Micke och Philip stack iväg. Jag ska lämna Nova på dagis kl 11 sen kör jag vid 13.45 ca. Måste hitta parkering nära men jag tror inte jag kommer lyckas. INTE roligt att gå till bilen i mörkret vid 22 när vi slutar. Speciellt inte när det är många som blivit överfallna och rånade utanför och till och med inne på sjukhusområdet. Sjuk värld vi lever i.

Annars blir det lugnt, brukar vara lugnare att jobba kväll än morgon men man vet ju aldrig.

Hörs sen!

Fars Dag

Idag är det Fars Dag, grattis pappa Micke!! =) Pappa fick en tröja från gladagrodan.se "mannen,myten, legenden-pappa". Svart ,ed guldtext och en nallebjörn från Gallerix med "Världens bästa pappa" tryckt på tröjan =) Micke blev jätteglad! Philip köpte en nyckelring som ett T till sin pappa =)

Idag hade jag sovmorgon till 10.40 (!) men kunde sovit bra mycket längre! Var såå trött när jag vaknade men det fick räcka. Ska ju kunna lägga mig i skaplig tid ikväll med.

Igårkväll var Sanna och Johan här =) Sanna har fått en riktig liten bebisbula nu! Så kul att se! Vi käkade sushi, Sanna åt medhavda gravidsushi och vi andra gjorde egna. Det var jättetrevligt. Sen ville tyvärr inte Nova samarbeta så vi kunde kolla på filmen vi hade planerat. Men en annan gång får det bli film.

Idag har det först blåst som bara den sen regnat OCH blåst som bara den....Vi hade planer på både Skattkammarön och hundfältet men inget av det blev av. Jag tog en cykelrunda med Diesel efter att vi hadlat lite på Netto. Snart ska vi käka, det blir ungsbakad falukorv med potatismos (hemmagjort såklart)

Tröja röd - Världens bästa pappaDenna fick Micke på Fars Dag förra året =)


 Detta året blev det denna men i SVART och med GULDtext =) + nallen från Gallerix men vi har ff inte fixat batteri till kameran så kan inte fota den....


Lördag = scouterna & fika

Upp tidigt med Nova som vanligt men jag ser ljuset i tunneln = min sovmorgon imorgon! Snart snart ska jag få sova. Det är bara denna dagen jag ska ta mig igenom, jag kanske klarar det ;-) Okej jag överdriver lite men sömn kan vara VÄLDIGT underskattat! La ju mig tidigt, ca 21.30 men blev sen väckt av min käre make som vart och förfriskat sig hemma hos David. Jag somnade inte om på ett tag och däremellan ville Nova in till oss-igen!

Idag står först scouterna på schemat 10.30 sen går Nova och jag hem igen eller om pappa Micke vaknat och tar henne innan jag sticker med Philip. Direkt från scouterna lämnas Philip sen i Oxie hos sin pappa och jag planerar att fika med min mamma. Det blir lite hemlighetsmakeri med. Tror inte Micke läser här MEN jag skriver ändå inga detaljer, man vet trots aldrig ;-) Men vi firar 1 årig bröllops dag på måndag den 10 november. Det är även Novas dopdag! Och fars dag imorgon! Det är dock redan ordnat =)

Nä nu myser vi här med frukost och tända ljus! Än är det ingen stress. Får fixa fram diverse varma kläder till Philip, regnbrallor, thermobrallor, vantar, mössa, halsduk mm. De är säkert ute idag.

Kväll

Då var det läggdags! Lika bra att lägga sig tidigt så man är utvilad, inte min sovmorgon men hade lagt mig tidigt ändå. Är pisstrött! Tvättat och städat och plockat här som en galning. Min städmani går INTE ihop med småbarnslivet men när ska lilla jag fatta det? Antagligen aldrig! Och det enda jag ville ha var ett rent hem...snyft ;-)

Det var jättetrevligt med Alex & co här iallafall, stackaren fick passa 5 barn när jag sprang ut i tvättstugan! Tog bilder men batteriet har lagt av nu, stendött =( Får fixa imorgon.

Philip åker till sin pappa imorgon efter scouterna och sen ska jag träffa min mamma för fika på mobilia är det tänkt. Vad skönt att sitta ner i lugn och ro med en latte eller nåt =)

Nä åter imorgon, nu går Philip och jag och lägger oss!

See you!

Shoppat =)

Oj oj en hel del faktiskt men det var väntat ;-)

Vi började med att fika, glömde ta bilder på söta Elma! Hon sov lite längre än Nova som vaknade precis efter att vi fikat.

Sen letade vi vantar, halsduk och mössa till småttingarna. Både jag och Lotta hittade inne på H&M, den affären kan man lita på =) Sen blev det hårinpackning till mitt försummade hår, en sminkpenna, niveacremé  och något som ska stärka mina svaga naglar! Jag köpte äve ett svart velourset till mig, mjuka brallor och en huvtröj/jacka till. Philip försökte ta bild på det medans batteriet till kameran tog slut....Hatar att det inte går att ladda utan att det är vanliga batterier man sätter i. Drygt.

Snart kommer Alex med sina 3 kids hit =) Vi ska fika, snacka skit och jaga ungar hahaha!


Snart iväg och fika

Nu är Philip lämnad i skolan och så jag tänkte passa på att använda denna sista halvtimmen innan fikan åt lite städning så slipper jag det sen =) 9.45 ca kör vi mot NovaLund för fika med Lotta. Kanske kommer Alex oxå annars ses vi nog senare i eftermiddag. Isåfall lär det komma bilder av alla barnen =)

Later!


Dagis- och skolfoto!

Har ju glömt lägga upp foton från Novas dagis och Philips skola. här kommer de =) Sen väntar vi även på syskonfoton från Öpnna Förskolan.



Denna tröjan är för söt och Nova bara ÄLSKAR den =) Fått från farmor!



Ska leta efter matchande vantar, mössa och halsduk till overallen som Nova fick från farmor. Den är lila i olika nyanser, jättefin!

Torsdag

Usch vilket blåsigt väder det varit hela dagen. Mysigt om man kör bil (ja inte min rishög då..) eller är inomhus med tända ljus som nu. Men ute...brrr!Nova kunde knappt andas när vinden blåste hårt mot henne. Jobbat till 15.15 idag, eller 20 över blev klockan, sjukt mycket precis när vi skulle sluta. Och jag vill inte bara lämna över utan att ha städat sängar eller tömt tvätt och sopor. Men jag kom i tid till dagis och fritids vid 16. Nova åt mest mellanmål av alla på dagis, en hel korv med bröd! Hon som är yngst på avdelningen, tror hon är yngst på hela dagiset. Sen snabbt inom Preem för lite mjölk och cigg, typ det nödvändiga då ;-) Nova käkade lasagne och jag och Philip ärtsoppa. Det är ju torsdag ;-) Jag hatar laga mat när det bara är jag eller bara jag och Philip för vi är ungefär lika intresserade av mat haha...La Lillstumpan vid 19 och sen har Philip och jag turats om med datorn och tv:n. Nu spelar han och innan kollade han på spiderman-klipp på youtube medans jag kollade på Dr Phil...MÅSTE kolla på det ;-) Satsar på att lägga oss strax efter 20.30 typ, helt slut.

Imorgon är jag ledig! Det blir fika med Lotta på NovaLund kl 10 sen är det hämtning av Philip 12.15 och tvätt kl 12-15. Lika bra att få det gjort innan helgen, det trillar ur tvättpåsen hela tiden. Drygt. Sen kommer Sanna och Johan på lördag kl 17 är det planerat. Philip har scouter 10.30-12 sen körs han till sin pappa. På söndag vet jag inte om vi bestämde med Sara och Claes, får kolla upp det! Sen kommer ju Philip tillbaka som vanligt på söndag. Så ser våra planer ut iallafall =)

onsdag

Idag var det jobb till 15 ca sen hämtade jag barnen på dagis resp. fritids. Drog fram dammsugaren direkt när jag kom hem sen blev det middag. Efter det har jag fastnat här medans barnen lekt. Nu är det dags för Novas gröt sen ska hon nanna. Blir en tidig kväll för mig med för jag var uppe tidigt imorse och ska upp lika tidigt imorgon bitti, 5.20 ringer mobilens alarm.

Ska helst ta disken oxå innan Nova läggs, sen är hon extremt lättväckt.

Grattis till Ronja som fyller 6 år idag =) Det är min kompis Alex äldsta dotter och Philips kompis!

Snott från Linda ;-)

Svarar för båda mina graviditeter, Philips först sen Novas =)

När fick du reda på att du var gravid?
ca 30 mars -02 & 27 november -06
Blev det en chock? Nej, båda var planerade.
Hur gammal var du? 20 resp. 26
Hade du mycket halsbränna? Inget alls
Spydde du mycket? Inget alls =)
Hade du mycket foglossning? Ingen av graviditeterna
Har du fått bristningar? Jo en del men bara från när jag väntade Philip (trots att jag blev större med Nova...)
Trodde du att det var en pojke eller flicka? Trodde pojke båda gångerna
Gick du över tiden? 9 dagar tidigare resp. 4 dagar över tiden
Födde du för tidigt? Nej
Hur var förlossningarna?  Ont ont ont men det var det värt! Min kropp kan föda barn iallafall. När jag fick Philip sa barnmorskan efteråt att de borde filmat och visat som skolboksexempel hur en bra förlossning går till för en förstföderska. Vet inte om hon menade det eller sa det för att vara snäll dock ;-) Jag är nöjd, barnen har mått bra.
Blev du sydd? Ja. Vet ej hur länge med Philip men säkert som med Nova, ca en timme. Sprack grad 2 båda gångerna, vilket är vanligt (det finns 4 grader)
Dragen med sugklocka? Nej, det är jag glad att jag och barnen slapp.
Hur många var inne i förlossningsrummet? Papporna till barnen, en usk och en bm, narkosläkare när jag fick eda
Hade du någon nära med dig? Ja papporna
Vilka BB födde du på? UMAS KK resp. Lunds KK
Hur stor var bebisarna? 49 cm och 3190 gram resp. 52 cm lång och 3842 gram
Vad fick den heta? Philip Alexander resp. Nova Denice Jane

Hämtat Philip i skolan

Borde handlat mjölk för det har vi ingen. Skulle åkt och storhadlat men det har kommit någonting annat emellan hela tiden. Drygt. Annars är jag ledig idag. Hämtade Philip 12.15 som vanligt när jag är ledig. Innan dess var Nova och jag "bara" hemma. Diskberget var mitt imorse så jag tog hand om det, skönt! Finns inte mycket som slår ett nystädat hem när disken är undan och helst tvätten oxå! DÅ mår jag ganska så jävla bra ;-) (haha)

Alex och jag ska höras av lite senare, vet ej om vi ska ses här, där eller ute. We´ll see =) Alltid lika trevligt är iaf en sak som är säker.

Har bokat träning kl 18, vet ej om jag orkar bara. Är så trött. La mig inte förrän tolv igår och Nova väckte mig ca 5.30 som vanligt sen blev det inte att jag somnade om ordentligt. Men det är väl då man behöver träningen som mest sägs det.

Vilken...?

Jag blir galen, kan inte betsämma mig!! SKA på något sätt haha fixa en ny vagn till Nova, det har jag vetat länge nu. Frågan är bara vilken? Det står ju mellan två olika: Emmaljunga Scooter och Brio Race. Har nästan till 100% bestämt mig för brio race eftersom vi har emmaljunga (city cross) nu så är man lite "trött" på den. Så hittade jag ju givetvis TVÅ olika rosa.....Vafan! Kolla:



Den översta måste är lite äldre, vet dock ej årsmodell och den nedersta är en ny -09:a. COOOOLA eller vad?! Haha jag vet....jag ÄR en vagnnörd men en stolt en ;-) Hjälp mig dock, please!

Måndag betyder tillbaka till jobb...

...iallafall denna måndagen. Vi hade det lugnt idag, skönt =) Micke slutade tidigt så han och barnen var redan hemma när jag kom *lyx* Annars är det ganska stressigt att hämta hämta på två ställen till kl 16 och fixa middag etc, helst till 17. Jag slapp ta med Nova till tandläkaren när jag och Philip skulle dit, hon hade inte kunnat vara stilla. Det gick inte att ta några bilder på hans tänder, han tyckte det var för obehagligt. Men det kan vänta ett år till. Allt såg jättebra ut och han var duktig. Fick välja en ring så nu ska han ha den på sig alltid säger han ;-)

Hem och käkade sen var det dags att fixa Nova klar för sängen, Mickes tur att lägga. Jag gjorde Philip klar och sen upp med honom. Nu ska vi käka glass =)) Sen blir det läggdags relativt tidigt för min del, duktigt sliten. Ledig imorgon och då kan jag behöva krafterna för en tuff dag hemma med Nova ;-)

Styrketräning imorgon kl 18.

Halloweenfest!

Igår var jag ju på fest! Var evigheter sedan sist och det var jätteroligt =) Massa folk, de flesta kände jag men vissa (småtjejer typ) hade jag inte sett förr. Sen kunde jag tyvärr inte hänga med ut. Det är jag inte ledsen för idag för hör och häpna, jag har inte varit och är inte bakis!! Jag som alltid blir så himla dålig nu förtiden =( Så det var skönt! Var hemma runt 02 efter att Jane och Adnan kört mig hem. La mig direkt och sov sen till 6.30 tror jag innan Nova vaknade. Kändes ok att gå upp och hämta henne och sen halvsov vi en timme, sen gick Micke upp med henne. 8.45 var jag uppe =) Nu är jag lite trött dock. Ingen orkar laga mat så det blir från Viking ;-) Hämtade Philip 14.30 på Sammies kalas, de hade haft jätteskoj =)

Imorgon blir det jobb 6.45-15.15 sen ska Philip till tandläkaren 16.30.


*Tessi som 80-tals gympabrud*
 *Syster och Tessi*
*Syster som vindruvsklase =)*
*Jenny och ? glömt namnet, sorry*
*I will follow u everywhere!*
*Folk*
*Syster*
*Folk*
*Therese*
*Mera folk*
*Och lite till*



Mina fina barn idag:


Lördag

Då är det snart dags att åka till festen, mamma kör mig =) Då kan jag t o m börja med en cider eller två här hemma ;-)

Tvättar lite nu, mamma passar på med sina kläder oxå. Matar Nova nu sen ska bara tvätten vikas och saker packas ihop. Fått gjort en del på en dag då jag egentligen skulle jobbat.

Höres av imorgon, beroende på hur jag mår ;-) Nu ska jag ha ROLIGT ikväll =))

Problemet löst

Jo det verkar som det löst sig här hemma, vi har kommit fram till en plan =) Det är väldigt viktigt att ha en plan enligt min käre make när det gäller att gå ut och hur man ska komma hem mm. Och jag instämmer ju. Man ska inte gå eller åka ensam, det är inte värt det nu för tiden. Onödigt att det skulle hända något. Ok, planen är att min mamma kommer hit lite senare och jag åker in till Malmö med henne sen kör Mickes underbara syster Jane mig hem när de andra på festen drar ut.. Skönt att det ordnat sig, tack snälla Jane och tack till min mamma oxå =) Jag kan själv tycka att det är skönt att komma hem i tid oxå eftersom jag har en del att stå i imorgon.

Hjälpredan ;-)



Prinsessan!


Hmm

Då var det lördag och jag är hemma, fick ringa till jobb igårkväll och vabba. Micke är sjuk, vet inte vad det är men typ influensa-symtom. Så han kan inte ta hand om Nova idag. Vet inte hur det blir med festen. Vi velar fram och tillbaka. Det enklaste hade varit att strunta i att gå men hur kul är det. Å andra sidan är Micke dålig och då ska han ju inte behöva ta hand om Nova utan vila sig. Ett alternativ är att jag bara går på festen och hinner med sista tåget hem, inte så dumt med tanke på att jag då är hemma tidigare och får mer sömn. Jag har ju barnen imorgon, Nova direkt när hon nu vaknaroch Philip ska jag hämta på kalas vid 14.30. Och under natten brukar det vara lugnt, då sover Nova för det mesta ostört fram till 5-6 iallafall.

Jag vet inte, vad jobbigt allt blev....Speciellt när man bor i en liten håla som denna...

Ska försöka hinna med att tvätta iallafall nu när jag ändå inte jobbar.

I´ll be back när jag vet vad som händer och sker.