Tjäna pengar på din blogg - Testa gratis!

vaccin och silverschampo

Mmm idag har jag verkligen blandade saker att skriva om. Nej vi ska inte vaccinera oss, inte ens jag som tillhör en riskgrupp. Personligen skulle jag aldrig drömma om att spruta in något sånt i min kropp, gravid eller inte och ännu mindre i mina barns kroppar. Sen blir man ifrågasatt för detta. För det första tror ju inte jag/vi att denna influensan är värre än en vanlig influensa där oxå många per år dör. Speciellt i riskgrupperna, precis som nu. Det är rätt lätt att kola av vanlig lunginflammation oxå, jag hade dubbelsidig för ca 2 år sen och var fullt frisk om än något utbränd småbarnsmamma men det var jävligt jobbigt och tog ca 1 mån att tillfriskna helt. Även om man nu vaccinerar sig är det varken 100 % säkert skydd eller speciellt långvarigt. 6 mån som det ser ut nu men troligtvis ett år. Vem står till svars för om något händer med barnet i min mage? Ingen förutom vi. Klart de vill att jag som jobbar inom vården ska vaccinera mig så att jag kan vara på plats när andra blir sjuka. Nej tack, jag vaccinerar inte mig för andras skull. Inte med något jag absolut inte tror på. Vaccinerar man sig en gång lär man vara tvungen att göra det varje år framöver mot influensan. Vi är helt friska och anser oss ej behöva vaccinera oss men alla gör precis hur de tycker. Jag skulle aldrig ifrågasätta folk som väljer att vaccinera sig, bara jag vet varför jag och min familj inte gör det.

Så till silverschampot =) Jag rekommenderar INTE Toni & Guy. Det fungerar öht inte alls på mig. Det är dessutom typ blått istället för mörklila så som silverschampo ska vara. Jag fick beställa Matrix So Silver på nätet, DET funderar. Rekommenderas starkt =)

What else? Idag jobbade jag till 13 ca sen blev det hemåt igen för att hämta upp Philip och sen köra Micke till jobb. Hans moppe funkar ju ff inte. Hämta honom 21.30 kan jag dock ej göra för då sover ungarna och kanske jag med.

Jag har ff inte hört något ang förlängning på BB eller hur det nu blir. Hoppas på det annars blir jag nog sjukskriven om det går. Har ju skäl till det med tanke på mitt ben.

image46


Kommentarer
Postat av: jenny ståhl

MAGDALENA VACCINERADES FÖR CA 1 MÅNAD SEN & JAG & PATRIK GJORDE DET IDAG...

jAG HAR VELAT FRAM & TILLBAKA VAD GÄLLER BÅDE MIG & MAGDALENA...MEN BETSÄMDE MIG FÖR ATT MINSKA RISKERNA ATT AMANDA SKULLE FÅ DET...=( HAR ALDRIG VACCINERAT MIG MOT "VANLIG" INFLUENSA

2009-11-12 @ 17:47:33
URL: http://jennysthl.blogg.se/
Postat av: Evelina

vi ska INTE heller vaccinera oss. Känner flera stycken som haft svininfluensan, visst har de varit dåloga en vecka.. men inte mycket värre än en vanlig influensa!!

kram

2009-11-12 @ 18:50:21
URL: http://www.metrobloggen.se/evsi
Postat av: Jenny

Haller med pa vaccinet...jag har vaccinerat mig en gang mot vanlig influensa..jag tror inte jag varit sa sjuk i hela mitt liv! Sa icke!!!

O sen tror jag jag har haft det redan anda...o tydligen kan man bara fa det en gang? Sags det...men det tror jag icke heller pa. ha ha



O sen kan jag tipsa om en SKITBRA sak. Jag vet dock inte om ni har det dar hemma men jag har for mig att man kan kopa det pa Ahlens...John Freida silverschampoo. Det basta som finns. :-)

Dyrt dock men ganska drygt iallafall.

2009-11-13 @ 01:38:21
URL: http://londonjenny.blogspot.com
Postat av: Anonym

Av vanliga säsongsinfluensan dör ca 2000 personer per år i sverige. Utav svininfluensan beräknas 38 personer att dö i Sverige.... det gör det hela till ett lätt val tycker jag. Vaccinerar oss ej mot vanliga, så varför nu.



Dessutom, de som vaccinerar sig lär göra det varje år sedan hela livet... låter nyttigt....



2009-11-15 @ 09:17:36
Postat av: sophie

Det var jag, glömde skriva det hihi.. puss

2009-11-15 @ 09:18:26
URL: http://flerbarnsmamma.se
Postat av: rebecca

Sophie: Håller med helt. Detta kommer inte vara ngt farligare än vanlig influensa, tvärtom tror jag. Vaccinet håller ju bara 6 mån som mest ändå + att kroppen kommer bli "beroende" och man kommer behöva vaccinera sig sen varje år ja...

2009-11-15 @ 09:39:22
URL: http://rebeccapettersson81.blogg.se/
Postat av: Sarah

Jag håller med ovanstående om att man inte ska behöva vaccinera sej. Ska heller inte göra det och ändå jobbar jag inom vården. Är inte ett dugg rädd för svininfluensan.

2009-11-15 @ 23:14:01
Postat av: rebecca

Sarah: Inte jag heller fast jag e gravid och jag jobbar ju oxå inom vården. Nej det har blivit sån hysteri kring detta. Av en anledning: staten ska tjäna pengar tro mig, på ett eller annat sätt. Snart kommer det liksom att kosta att vaccinera sig och har man börjat så måste man fortsätta spruta in detta medlet i sig. Sen vi i vården blir ju erbjudna av en orsak: för att inte vara hemma från jobb, vi ska vara på plats och tjäna in skattepengar...haha.

2009-11-16 @ 08:53:17
URL: http://rebeccapettersson81.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback